Autoverzekering vergelijken

Een autoverzekering is in Nederland verplicht. Vergelijk hieronder eenvoudig jouw autoverzekering en bespaar direct op de premie.

Car sample funnel snippet
usp1

Vergelijk

Vergelijk autoverzekeringen gemakkelijk en snel via de vergelijker hierboven

usp2

Kies

Kies de gewenste dekking en ga direct voor de beste deal voor jouw auto

usp3

Bespaar

Sluit de autoverzekering online af, bespaar op de premie en rij veilig rond

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Bij ons vergelijk je o.a. deze verzekeraars:

unive
ohra
centraal-beheer
aegon_198x58
fbto_198x58
ditzo_198x58

Autoverzekering dekking vergelijken

Bij het afsluiten van een autoverzekering kun je kiezen uit drie dekkingen; WA, WA Beperkt Casco en WA Allrisk. De WA dekking is verplicht voor iedereen die een auto bezit.

WAWA Beperkt CascoWA Allrisk
Schade aan anderenSchade aan anderenSchade aan anderen
DiefstalDiefstal
InbraakInbraak
RuitschadeRuitschade
Schade door brand of stormSchade door brand of storm
Botsing met een dierBotsing met een dier
Schade door eigen schuld
Vandalisme

Aanvullende dekkingen

Naast de basisdekking is er ook aantal aanvullende dekkingen. Deze kun je afsluiten, maar zijn niet verplicht. Je kunt vaak kiezen uit:
 • no-claimbeschermer
 • schadeverzekering inzittenden
 • ongevalleninzittenden
 • rechtsbijstand
 • pechhulp

Welke autoverzekering past bij mij?

Welke dekking je kiest, hangt van jouw auto af. Koop je een auto van een aantal jaar oud? Dan volstaat een WA of WA beperkt casco dekking. Vaak wordt alleen voor een Allrisk dekking gekozen bij een gloednieuwe auto of een auto met een hoge waarde. Bij het uitkeren van schade kijkt de verzekeraar namelijk naar de waarde van de auto. Heb je een oude(re) auto, dan krijg je minder terug. Ook als je een hoge premie betaalt. Kies daarom niet zomaar voor een hoge dekking. Daarnaast hangt het er vanaf hoeveel risico je wilt en kunt lopen. Vind je het fijn om een lage premie te betalen en niet erg om bij schade zelf te moeten betalen? Ga dan voor de goedkoopste autoverzekering met een WA dekking. Loop je liever minder of geen risico? Dan kies je voor de WA Beperkt Casco of Allrisk dekking, tegen een hogere premie.

Autoverzekering bespaartips

We snappen dat je niet teveel premie wilt betalen. Daarom een aantal handige tips om te besparen op de premie:

 1. Vergelijk de autoverzekering ieder jaar
 2. Kies niet zomaar een uitgebreide dekking
 3. Betaal kleine schades zelf, zodat je geen schadevrije jaren verliest
 4. Kies voor een (hoger) eigen risico in ruil voor korting op de premie

Is vergelijken moeilijk?

Een autoverzekering vergelijken is gelukkig heel simpel. Je vult een aantal gegevens in van de auto en de tool maakt zelf een berekening voor jou. Wat belangrijk is dat je het aantal schadevrije jaren weet. Veel schadevrije jaren zorgen namelijk voor een flink lagere premie. Dat kan zomaar 60% premie schelen.

De tool geeft een advies over de dekking die het best bij jouw auto past, maar uiteraard ben je vrij om iedere dekking te kiezen die je zelf wilt. Een ruimere dekking voor meer zekerheid, of juist een mindere dekking voor een lagere premie. De keus is geheel aan jou.

Goed om te weten

 • Verzekeraars zijn niet verplicht jouw aanvraag te accepteren.
 • Word je niet direct geaccepteerd, dan krijg je vaak een voorlopige dekking. Hiermee mag je de weg op en ben je verzekerd.
 • Je bouwt schadevrije jaren op zodra jouw auto op naam staat.
 • Ieder jaar zonder schade, is een schadevrij jaar. Hoe meer je er hebt, hoe hoger de korting. 
 • Als je overstapt van verzekeraar, dan dien je zelf de oude polis op te zeggen.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Rijksoverheid
 • Consumentenbond 
 • Totaalbesparen
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 27 december 2021
-
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 16 juni 2022

Laatste klantbeoordelingen

“Er is van hogere hand besloten om de autopremies duurder te maken omdat ze de kosten niet dekken”. Ik heb sinds 4 jaar een allrisk polis bij Klaverblad op een nieuw gekochte auto. Begin augustus gerealiseerd dat het na 4 jaar tijd was om de polis om te zetten naar een beperkt casco. Bijzonder snel de nieuwe papieren ontvangen. Maar wat ik dacht dat een foutje zou zijn blijkt toch na een telefoontje juist te zijn. Na jarenlang een premie van €53-55 de maand voor een allrisk verzekering, is de nieuwe premie €88 de maand voor een lagere dekking (allrisk vs beperkt casco). Dat betekend een stijging van de kosten van 56%, de feitelijke stijging ligt dus nog flink hoger. De dame aan de lijn heeft een en ander toegelicht. Het blijkt een besluit te zijn vanuit directie omdat a) de kosten onvoldoende werden gedekt, b) er over wordt gegaan naar pakketverzekeringen (inboedel, auto, etc). Check op Independer laat een premie zien variërend van € 17,41 tot €45. Ze zijn dus tussen de 95% en 400% duurder dan de concurrentie. Goed besluit dus van de directie, zeker na het maken van uitvoerige reclames over ‘als je maar lang genoeg normaal doet, wordt je vanzelf bijzonder'. Ik denk dat ze dit niet lang hoeven vol te houden, dit is al bijzonder genoeg. Ik haal mijn verzekeringen daar weg.

Slecht eigenlijk geen ster,helt gezin naar de verdoemenis,en mij ook

Een paar jaar verzekerd geweest bij de goudse. Alleen maar slechte ervaringen. Na een klein ongeval die mijn moeder maakte in mijn auto heeft de goudse een bedrag aan de tegenpartij uitgekeerd voor een totaal andere schade aan de andere kant van de betreffende auto. Na meerdere malen bezwaar daar tegen gemaakt te hebben werd ik constant doorverwezen naar slimverzekeren. Die zeiden je moet toch echt bij de goudse zijn. Mijn schade vrije jaren was ik kwijt en mijn premie werd met met 100 euro per maand verhoogd. Meerdere malen om bewijs van de schade gevraagd in de zin van foto's en facturen, deze nooit gekregen. Ik werd zoet gehouden met u moet geduld hebben en als het is uitgezocht krijgt u het teveel betaalde premie geld terug inclusief u schade vrije jaren. Ik wacht er nog steeds op. Afgelopen factuur zag ik dat mijn premie nog een keer verhoogd is met 20 euro (per maand) toen ik er heen belde kreeg ik “gewoon zomaar” als antwoord. Dit was uiteindelijk voor mij de druppel en ben l naar een andere maatschappij. De goudse betaald klakkeloos een frauderende tegenpartij uit ipv het op te nemen voor hun eigen cliënt. Zeker geen aanrader om hier een auto te verzekeren.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen