Autoverzekering vergelijken

Een autoverzekering is in Nederland verplicht. Vergelijk hieronder eenvoudig jouw autoverzekering en bespaar direct op de premie.

usp1

Vergelijk

Vergelijk autoverzekeringen gemakkelijk en snel via de vergelijker hierboven

usp2

Kies

Kies de gewenste dekking en ga direct voor de beste deal voor jouw auto

usp3

Bespaar

Sluit de autoverzekering online af, bespaar op de premie en rij veilig rond

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Deze verzekeraars vergelijken wij

unive
ohra
centraal-beheer
aegon_198x58
fbto_198x58
ditzo_198x58

Autoverzekering dekking vergelijken

Bij het afsluiten van een autoverzekering kun je kiezen uit drie dekkingen; WA, WA Beperkt Casco en WA Allrisk. De WA dekking is verplicht voor iedereen die een auto bezit.

WAWA Beperkt CascoWA Allrisk
Schade aan anderenSchade aan anderenSchade aan anderen
DiefstalDiefstal
InbraakInbraak
RuitschadeRuitschade
Schade door brand of stormSchade door brand of storm
Botsing met een dierBotsing met een dier
Schade door eigen schuld
Vandalisme

Aanvullende dekkingen

Naast de basisdekking is er ook aantal aanvullende dekkingen. Deze kun je afsluiten, maar zijn niet verplicht. Je kunt vaak kiezen uit:
 • no-claimbeschermer
 • schadeverzekering inzittenden
 • ongevalleninzittenden
 • rechtsbijstand
 • pechhulp

Welke autoverzekering past bij mij?

Welke dekking je kiest, hangt van jouw auto af. Koop je een auto van een aantal jaar oud? Dan volstaat een WA of WA beperkt casco dekking. Vaak wordt alleen voor een Allrisk dekking gekozen bij een gloednieuwe auto of een auto met een hoge waarde. Bij het uitkeren van schade kijkt de verzekeraar namelijk naar de waarde van de auto. Heb je een oude(re) auto, dan krijg je minder terug. Ook als je een hoge premie betaalt. Kies daarom niet zomaar voor een hoge dekking. Daarnaast hangt het er vanaf hoeveel risico je wilt en kunt lopen. Vind je het fijn om een lage premie te betalen en niet erg om bij schade zelf te moeten betalen? Dan is een WA dekking prima. Loop je liever minder of geen risico? Dan kies je voor de WA Beperkt Casco of Allrisk dekking, tegen een hogere premie.

Autoverzekering bespaartips

We snappen dat je niet teveel premie wilt betalen. Daarom een aantal handige tips om te besparen op de premie:

 1. Vergelijk de autoverzekering ieder jaar
 2. Kies niet zomaar een uitgebreide dekking
 3. Betaal kleine schades zelf, zodat je geen schadevrije jaren verliest
 4. Kies voor een (hoger) eigen risico in ruil voor korting op de premie

Goed om te weten

 • Verzekeraars zijn niet verplicht jouw aanvraag te accepteren.
 • Word je niet direct geaccepteerd, dan krijg je vaak een voorlopige dekking. Hiermee mag je de weg op en ben je verzekerd.
 • Je bouwt schadevrije jaren op zodra jouw auto op naam staat.
 • Ieder jaar zonder schade, is een schadevrij jaar. Hoe meer je er hebt, hoe hoger de korting. 
 • Als je overstapt van verzekeraar, dan dien je zelf de oude polis op te zeggen.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Rijksoverheid
 • Consumentenbond 
 • Totaalbesparen

Laatste update: 16 februari 2021

Laatste klantbeoordelingen

We kennen allemaal wel de verzekeringsmaatschappij die er als 1e bij is wanneer je moet betalen maar als er iets gebeurd en je wilt de schade verhalen dan loop je tegen een muur op waar je niet doorheen komt. Ze volharden in regels en procedures en als klant heb je het nakijken. Als dat het beeld is van jou ideale verzekeringsmaatschappij dan kun je gerust met NowGo in zee gaan. Ik had in mijn contact helemaal geen schade te verhalen bij NowGo, maar het betrof een andere situatie. Het verhaal is te lang omdat hier helemaal uit de doeken te doen maar ik wil iedereen waarschuwen voor deze firma. Want het woord klantgericht komt in hun organisatie niet voor. Ze verschuilen zich achter de regels en procedures want dat zou het beste zijn voor de klant. Anno 2021 kom je als bedrijf hier niet meer mee weg. De wereld veranderd. De meeste bedrijven gaan daar in mee. NowGo niet. Die is alleen maar op uw geld uit. Ik ben niet zo van het afkraken en klakkeloos iets posten, maar in dit geval heb ik heb het bedrijf tot 4x toe de mogelijkheid gegeven om tot een klantgerichte oplossing te komen maar ze blijven volharden in hun procedures. Daarom maar 1* en mijn review.

Snelle afhandeling, premie wat aan de hoge kant , duidelijke en overzichtelijke app waar je o.a. schade kan melden en kan zien hoe voortgang afhandeling is.

Ik woon midden in het centrum van een grote stad, ik woon dan ook boven een horecagelegenheid. Ik snap wel dat je enig cdd of “ken je klant” principe uit dient te voeren bij iedere klant, maar ik kon geen verzekering af sluiten omdat ik dus boven een horecagelegenheid woon die niet als woonruimte wordt gezien. Kijk dan op z’n minst per situatie en per geval en had om die reden dan alsnog de verzekering geaccepteerd. Ik zal hier in ieder geval nooit meer een verzekering af willen sluiten.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen