Dierenverzekering Juni 2024  vergelijken

Dierenverzekering vergelijken Juni 2024 

Steeds meer mensen kiezen voor een huisdier. Een maatje om mee te spelen, te knuffelen en te wandelen. Lekker een frisse neus halen en altijd een lieve viervoeter om je heen. Een heerlijk idee. Helaas kan een huisdier ook ziek worden. Omdat een rekening van de dierenarts flink veel geld kost, kiezen steeds meer mensen voor een dierenverzekering. Bij ons kunt u snel een dierenverzekering vergelijken. 

Via ons kun je onafhankelijk een huisdierenverzekering vergelijken. Door hierboven de gegevens in te vullen, zie je direct hoeveel premie je per maand betaalt. Voor ieder huisdier wordt een andere premie gevraagd, omdat ieder dier uniek is. Dat houdt ook in dat de beste verzekering voor de een, niet perse de beste is voor een ander. Maak daarom altijd een eigen vergelijking.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Top 5 beste dierenverzekeringen

Top 5 populairste dierenverzekeringen

Dierenverzekering vergelijken in 5 stappen

Kies hond of kat

Kies geslacht + leeftijd

Geef postcode op

Vul het ras in

Vergelijk de premie

Kosten dierenverzekering vergelijken in 2023

Zoals gezegd geldt er voor ieder huisdier een andere premie. In deze tabel zie je een voorbeeld voor een Duitse Herder en een Britse Korthaar. De premies betaal je per maand. Wil je weten wat het verzekeren van jouw hond of kat kost? Maak dan een eigen vergelijking. Je ziet dan direct wat jij betaalt.

WieHond KatEigen risicoBedrag
Petsecur€ 19,73€ 10,68€ 150€ 3250 maximale uitkering – 50% per behandeling
Figo€ 24,65€ 14,06€ 100€ 3.000 – 50% per behandeling
Univé€ 26,05€ 15,0720% per declaratie€ 2.500
OHRA€ 36,58€ 14,61€ 30 (kat), € 50 (hond)€ 3.000
AEGON€ 39,02€ 11,8625% per declaratie€ 2.500
Inshared€ 48,48€ 18,0320% per declaratie€ 3.000
Berekend op 26 april 2024. Hond: Duitse Herder van 1 jaar oud. Kat: Brits korthaar van 1 jaar oud.

Waarop letten bij het vergelijken van een dierenverzekering?

Dierenverzekering vergelijken

Via onze vergelijker leg je snel en zonder gedoe de verzekeraars naast elkaar. Zodra je de gegevens van jouw hond of kat in de vergelijker hebt ingevuld, rekent hij direct de premies uit. Let daarbij op de volgende punten. 

Premie

De premie van de verzekering wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren. Dit zijn:

  • Soort huisdier
  • Leeftijd 
  • Gewicht
  • Ras of geen ras
  • Dekking
  • Eigen risico

Eigen risico

Iedere verzekeraar hanteert een ander eigen risico. Dit bedrag of percentage betaal je eerst zelf. Pas daarna dekt de verzekering de kosten. Een hoger eigen risico betekent vaak een lagere premie. Maar dit moet je wel willen, want je betaalt dan een deel van de kosten zelf.

Dekking

Kies je alleen voor de basis of ook voor een aanvullende dekking? Iedere dekking kost extra geld. Bedenk daarom voor het vergelijken wat je denkt nodig te hebben. Verzeker alleen datgeen dat je niet zelf kunt of wilt betalen.

Verzekerd bedrag

Waar de ene verzekeraar een bedrag van € 2.500 per jaar dekt, dekt de ander € 3.500 per jaar. Een flink verschil, dat je meestal terug ziet in de premie. Let hierop voordat je direct kiest voor een lage premie. Bij een lage premie geldt meestal een lager verzekerd bedrag.

Dierenverzekering met of zonder wachttijd

Er is geen dierenverzekering zonder wachttijd. De wachttijd is meestal 30 dagen. Tijdens deze termijn worden de medische kosten die tijdens of voor de termijn zijn ontstaan niet vergoed. Is jouw hond of kat dus nu al ziek, dan valt dit niet onder de dekking.

Maximum leeftijd verzekeren huisdier

Bij iedere verzekeraar geldt een maximum leeftijd voor het verzekeren van jouw hond of kat. Deze ligt veelal tussen de 5 en 8 jaar.

Dekking dierenverzekering

Bij het vergelijken van de dierenverzekering kun je kiezen uit de basisverzekering en een aantal extra opties. In het basispakket zit de medisch noodzakelijke zorg. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je bij ziekte of een ongeval zo min mogelijk zelf betaalt, kun je voor een aanvullende dekking kiezen. De premie gaat in dat geval omhoog. Maar het zorgt er wel voor dat de extra kosten gedekt zijn die buiten het basispakket vallen.

In deze tabel zie je wat er meestal onder de basisdekking valt en wat je extra kunt verzekeren.

BasisdekkingAanvullende dekking
Consult dierenartsTandarts
Medicijnen en hulpmiddelenFysiotherapie
Inslapen hond of katCrematie
Medisch onderzoekMedische zorg in het buitenland
Behandelingen, narcose, operatie en verblijfCastratie / Sterilisatie
Preventieve zorg, o.a. vaccinatie

Veelgestelde vragen over een dierenverzekering vergelijken

huisdierenverzekering vergelijkenWaarom zou ik mijn dier verzekeren?

Als je een huisdier koopt, wil je hier leuke en fijne momenten mee beleven. Het kan echter zo zijn dat hij of iets iets gaat mankeren. Dan komen er dingen om de hoek kijken waar je in eerste instantie misschien niet aan gedacht hebt. We hebben het dan onder andere over hoge kosten. Bijvoorbeeld voor een arts, medicijn of operatie. Met een dierenverzekering voorkom je dat je alle kosten zelf moet betalen. 

Welke dierenverzekering is de beste?

Het verschilt per persoon en per dier wat de beste dierenverzekering is. Voor de één kan een basispakket goed genoeg zijn en voor de ander geeft het meer rust als er een uitgebreid pakket is waarbij geen enkele ingreep buiten de dekking valt. Dit hangt er vanaf hoeveel risico je wilt nemen en hoeveel geld je hebt.

Hoe vind ik een goedkope verzekering?

Is een goede verzekering voor jou niet het grootste belang, maar juist de goedkoopste dierenverzekering? Gebruik onze vergelijker en vind de verzekering met de laagste prijs.

Mijn huisdier is ziek, kan ik hem verzekeren?

Ja dat kan, maar let erop dat bestaande aandoeningen buiten de dekking vallen. Vul dit altijd eerlijk in tijdens de aanvraag. Anders pleeg je fraude.

Welke huisdieren kun je verzekeren?

Het verzekeren van een kat of hond is het meest voorkomend. Ook kun je een paard, papegaai, konijn of vogels verzekeren. Deze laatste groep staat niet in de vergelijker. Bij Figo kun je ook een konijn of papegaai verzekeren.

Is de vergelijker onafhankelijk?

Ja, je kunt bij ons onafhankelijk de huisdierenverzekering vergelijken. Het maakt ons niet welke verzekeraar of dekking je kiest. Kies degene die bij jouw hond of kat past. En die voldoet aan jouw wensen.


Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

  • Divebo
  • Figo
  • AEGON
  • OHRA
 
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 20 juni 2022
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 augustus 2023

Laatste klantbeoordelingen

Onze hond moest onder narcose voor een operatie aan de anaalklieren. Wij vroegen de dierenarts om gelijk het gebit te reinigen: hij moest immers toch onder narcose? Toen we de rekening indienden bij OHRA werd slechts de helft van de narcose vergoed; volgens OHRA is het gebit van onze hond niet verzekerd… ! uiteindelijk voelden we ons toch een OHRAan genaaid !

Declaratie bij Ohra vrijdag gedaan, nu al op mijn rekening. In vergelijking met Fygo is dit supersnel want daar heb ik wel eens een maand gewacht. Verder is de premie bij Ohra lager. Super en bedankt Ohra

Beoordeling 0! Uitgebreide verzekering genomen voor twee katten. Behandeling was al voor de verzekring bekent, dus ik snap dat dan niet alles vergoed wordt. Maar tandsteen is een terugkerend probleem. Dit wordt dus in de toekomst ook niet vergoed. Spijt dat ik voor deze verzekering gekozen heb. Zonde van mijn geld

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen