Dierenverzekering vergelijken

Dierenverzekering vergelijken 2022

Steeds meer mensen kiezen voor een huisdier. Een maatje om mee te spelen, te knuffelen en te wandelen. Lekker een frisse neus halen en altijd een lieve viervoeter om je heen. Een heerlijk idee. Helaas kan een huisdier ook ziek worden. Omdat een rekening van de dierenarts flink veel geld kost, kiezen steeds meer mensen voor een dierenverzekering. Bij ons kunt u snel een dierenverzekering vergelijken.

Via ons kun je onafhankelijk een huisdierenverzekering vergelijken. Door hierboven de gegevens in te vullen, zie je direct hoeveel premie je per maand betaalt. Voor ieder huisdier wordt een andere premie gevraagd, omdat ieder dier uniek is. Dat houdt ook in dat de beste verzekering voor de een, niet perse de beste is voor een ander. Maak daarom altijd een eigen vergelijking.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Top 5 populairste dierenverzekeringen

Dierenverzekering vergelijken in 5 stappen

Kies hond of kat

Kies geslacht + leeftijd

Geef postcode op

Vul het ras in

Vergelijk de premie

Kosten dierenverzekering vergelijken in 2022

Zoals gezegd geldt er voor ieder huisdier een andere premie. In deze tabel zie je een voorbeeld voor een Duitse Herder en een Britse Korthaar. De premies betaal je per maand. Wil je weten wat het verzekeren van jouw hond of kat kost? Maak dan een eigen vergelijking. Je ziet dan direct wat jij betaalt.

WieHond KatEigen risicoBedrag
OHRA€ 25,65€ 12,2820%€ 2.500
AEGON€ 25,16€ 10,19€ 50 per declaratie€ 3.500
Petplan€ 28,21€ 13,8920 – 50%€ 3.000
Petsecur€ 34,93€ 20,7950%€ 2.500
Berekend op 2 juli 2021. Hond: Duitse Herder van 1 jaar oud. Kat: Brits korthaar van 1 jaar oud.

Waarop letten bij het vergelijken van een dierenverzekering?

Dierenverzekering vergelijken

Via onze vergelijker leg je snel en zonder gedoe de verzekeraars naast elkaar. Zodra je de gegevens van jouw hond of kat in de vergelijker hebt ingevuld, rekent hij direct de premies uit. Let daarbij op de volgende punten. 

Premie

De premie van de verzekering wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren. Dit zijn:

 • Soort huisdier
 • Leeftijd 
 • Gewicht
 • Ras of geen ras
 • Dekking
 • Eigen risico

Eigen risico

Iedere verzekeraar hanteert een ander eigen risico. Dit bedrag of percentage betaal je eerst zelf. Pas daarna dekt de verzekering de kosten. Een hoger eigen risico betekent vaak een lagere premie. Maar dit moet je wel willen, want je betaalt dan een deel van de kosten zelf.

Dekking

Kies je alleen voor de basis of ook voor een aanvullende dekking? Iedere dekking kost extra geld. Bedenk daarom voor het vergelijken wat je denkt nodig te hebben. Verzeker alleen datgeen dat je niet zelf kunt of wilt betalen.

Verzekerd bedrag

Waar de ene verzekeraar een bedrag van € 2.500 per jaar dekt, dekt de ander € 3.500 per jaar. Een flink verschil, dat je meestal terug ziet in de premie. Let hierop voordat je direct kiest voor een lage premie. Bij een lage premie geldt meestal een lager verzekerd bedrag.

Dierenverzekering met of zonder wachttijd

Er is geen dierenverzekering zonder wachttijd. De wachttijd is meestal 30 dagen. Tijdens deze termijn worden de medische kosten die tijdens of voor de termijn zijn ontstaan niet vergoed. Is jouw hond of kat dus nu al ziek, dan valt dit niet onder de dekking.

Maximum leeftijd verzekeren huisdier

Bij iedere verzekeraar geldt een maximum leeftijd voor het verzekeren van jouw hond of kat. Deze ligt veelal tussen de 5 en 8 jaar.

Dekking dierenverzekering

Bij het vergelijken van de dierenverzekering kun je kiezen uit de basisverzekering en een aantal extra opties. In het basispakket zit de medisch noodzakelijke zorg. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je bij ziekte of een ongeval zo min mogelijk zelf betaalt, kun je voor een aanvullende dekking kiezen. De premie gaat in dat geval omhoog. Maar het zorgt er wel voor dat de extra kosten gedekt zijn die buiten het basispakket vallen.

In deze tabel zie je wat er meestal onder de basisdekking valt en wat je extra kunt verzekeren.

BasisdekkingAanvullende dekking
Consult dierenartsTandarts
Medicijnen en hulpmiddelenFysiotherapie
Inslapen hond of katCrematie
Medisch onderzoekMedische zorg in het buitenland
Behandelingen, narcose, operatie en verblijfCastratie / Sterilisatie
Preventieve zorg, o.a. vaccinatie

Veelgestelde vragen over een dierenverzekering vergelijken

huisdierenverzekering vergelijkenWaarom zou ik mijn dier verzekeren?

Als je een huisdier koopt, wil je hier leuke en fijne momenten mee beleven. Het kan echter zo zijn dat hij of iets iets gaat mankeren. Dan komen er dingen om de hoek kijken waar je in eerste instantie misschien niet aan gedacht hebt. We hebben het dan onder andere over hoge kosten. Bijvoorbeeld voor een arts, medicijn of operatie. Met een dierenverzekering voorkom je dat je alle kosten zelf moet betalen. 

Welke dierenverzekering is de beste?

Het verschilt per persoon en per dier wat de beste dierenverzekering is. Voor de één kan een basispakket goed genoeg zijn en voor de ander geeft het meer rust als er een uitgebreid pakket is waarbij geen enkele ingreep buiten de dekking valt. Dit hangt er vanaf hoeveel risico je wilt nemen en hoeveel geld je hebt.

Hoe vind ik een goedkope verzekering?

Is een goede verzekering voor jou niet het grootste belang, maar juist de goedkoopste dierenverzekering? Gebruik onze vergelijker en vind de verzekering met de laagste prijs.

Mijn huisdier is ziek, kan ik hem verzekeren?

Ja dat kan, maar let erop dat bestaande aandoeningen buiten de dekking vallen. Vul dit altijd eerlijk in tijdens de aanvraag. Anders pleeg je fraude.

Welke huisdieren kun je verzekeren?

Het verzekeren van een kat of hond is het meest voorkomend. Ook kun je een paard, papegaai, konijn of vogels verzekeren. Deze laatste groep staat niet in de vergelijker. Bij Petplan kun je ook een konijn of papegaai verzekeren.

Is de vergelijker onafhankelijk?

Ja, je kunt bij ons onafhankelijk de huisdierenverzekering vergelijken. Het maakt ons niet welke verzekeraar of dekking je kiest. Kies degene die bij jouw hond of kat past. En die voldoet aan jouw wensen.


Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Divebo
 • PetPlan
 • HEMA
 • AEGON
 • OHRA
 
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 5 november 2021
Leon Schouten is directeur van Zeker.com. Regelmatig is Leon te zien in de media naar aanleiding van onderzoeken. Hij werkt inmiddels meer dan 14 jaar in de verzekeringsbranche.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 03 januari 2022

Laatste klantbeoordelingen

Wat slecht…. Onze hond is 6 jaar en heeft behoorlijk wat kwaaltjes gehad en nog steeds helaas. Nu heeft Ohra de verzekering overgenomen waar ik zat (al de derde overname in 6 jaar???) en altijd maar dan ook altijd krijg ik van de dierenarts een rekening met volledig omschreven wat er is behandeld en waar medicijnen voor nodig zijn. Nu heb ik de afgelopen 6 jaar nog nooit één probleem mee gehad maar sinds een paar week werkt er volgens mij iemand die zich wel heel graag wil bewijzen en die vraagt nu al voor de derde keer of ik een gespecificeerde rekening kan opsturen waar alles letterlijk staat omschreven hoe lang zij bij een bepaalde behandeling hebben gezeten in minuten en hoeveel medicijnen ze krijgt en hoeveel per mg per keer en ga maar door… WAAR SLAAT DIT OP!! Heb 3 keer terug gemaild met het verzoek mij de desbetreffende schadebehandelaar die onze factuur behandelde om mij de naam door te geven zodat ik een klacht kan indienen bij de persoon die dit veroorzaakt… Nul reactie, Nul naam en geen vergoeding en nogmaals geen reactie alleen een knip en plak verhaal van de vorige mail… Zo irritant!! Neem NOOIT de Ohra dierenverzekering want ik vind het één grote onduidelijke en oneerlijke bende daar…Hadden ze de vorige verzekering maar nooit overgenomen gezien er nog nooit problemen waren maar door een individu die zich wil bewijzen (en te laf is om haar/zijn naam te geven zit ik een ondeugdelijke verzekering waar je niets aan hebt maar wel elke maand 28,50 euro afboekt!! Komt nog bij dat Ohra gewoon 6 euro duurder is per maand dan de vorige twee!!! NOOIT MAAR DAN OOK NOOIT OHRA KIEZEN, WEET UIT ERVARINGEN DAT ANDERE VERZEKERAARS VEEL CAPABELER ZIJN DAN DEZE FANATASTEN!!!!!

Laat je niet verzekeren bij petplan. Ik had mijn kat onder ‘plus’ laten verzekeren. Mijn kat werd ziek en heb ik in moeten laten slapen. In eerste instantie wilden ze niets uitkeren omdat het chipnummer niet op de nota stond, opnieuw nota’s opgevraagd mét chipnummer en naar petplan gestuurd maar toen wilde ze wederom niets aan mij uitkeren met als reden dat er niet kon worden aangetoond dat de ziekte / afwijking (kat bleek leukemie te hebben) op korte termijn was ontstaan wat blijkbaar een vereiste was. Verder wilden ze ook het patiënten dossier van mijn kat inzien die ik bij de dierenarts heb opgevraagd. Veel moeite gedaan maar geen cent ontvangen van petplan. Antwoord op declaraties en vragen duurt trouwens minstens een week. Slechte service… beter gaf ik 0 sterren! vertrouw deze verzekering niet!!!

Heel tevreden over de Hema dierenverzekering. Keren snel uit: nota's ingestuurd via de mail en binnen een week het geld op de rekening. We begonnen 10 jaar geleden met 10 euro, nu betalen we 21 euro. Maar ben er blij mee want we hebben nu flinke kosten met onze oudere hond waaronder een lekkende hartklep. Hartmedicatie en 2 x per jaar een echo. En nu moet misschien zijn milt verwijderd worden. 15% en 45 euro per jaar betalen we zelf, rest wordt vergoed.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen