Zorgverzekering vergelijken Oktober 2023 

In deze 5 stappen snel jouw zorgverzekering vergelijken

  1. Vul jouw geboortedatum, postcode en geslacht in
  2. Geef aan of je gezinsleden wilt meeverzekeren
  3. Kies je zorgkeuze en eigen risico
  4. Selecteer aanvullende dekkingen als je dat wilt
  5. Vergelijk alle zorgverzekeringen en kies de beste

5 bekende zorgverzekeraars

Laden...

Top 5 beste zorgverzekeringen 2022

Top 5 populairste zorgverzekeringen 2022

usp1

De beste zorgverzekering staat bovenaan

Vergelijk de zorgverzekering en kies de beste voor jou

usp2

Altijd de beste deal

Via onze zorgvergelijker ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke informatie over de zorgverzekering

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de zorgverzekeraars

cz zorgverzekering
vgz zorgverzekering
menzis zorgverzekering
ditzo zorgverzekering
zorg en zekerheid zorgverzekering
zilveren kruis zorgverzekering
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 16 juni 2022
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 februari 2023

Laatste klantbeoordelingen

Vanaf februari dit jaar ben ik bezig een AOV af te sluiten. Ik heb duidelijk aangegeven dat ik geen TUSSENPERSOON wil hebben en heb zelf gekozen (na eigen onderzoek) voor AEGON. Ik heb netjes een bedrag van 269,- administratie betaald in februari van dit jaar. Wat schets mijn verbazing dat ik 3 documenten ontvang van Yezzer een factuur voor een serviceabonnement van 83,50 (ik heb nergens voor getekend of gemachtigd en ben hier niet mee akkoord!) Deze incasso staat ingepland. Nog een document van een serviceabonnement met een bedrag van 90,- (ik wil geen serviceabonnement, niet om gevraagd!) en nog een document met polisblad met een bedrag van 90,- (ik weet niet wat dit is, want ik heb een polis bij AEGON). Hier ben ik niet akkoord mee. Ik heb gebeld en een dam gesproken vandaag en dhr Constantijn gemaild en wat denk je geen reactie. Wat een opmerkelijke houding van Yezzer. Dit belooft geen goeds.

Ik kan helaas niet lager dan een 1 geven anders zou ik dat doen. Er is ingebroken bij een boxverhuurbedrijf in onze, en 15 andere boxen. Omdat er geen zichtbare schade is aan de buitenzijde van het gebouw, wordt er door Klaverblad niet betaald. Dat er 15 geforceerde deuren en sloten zijn aan de binnenzijde van het gebouw is voor Klaverblad niet voldoende bewijs dat er is ingebroken. De aangifte bij de politie en de aangeleverde foto’s leveren ook geen voldoende bewijs. Sluit dus vooral geen verzekering bij deze verzekeringsmaatschappij!

Totaal geen communicatie, het bedrijf was niet bij machte om mijn schadevrije jaren op te vragen en wijzigde de polis en premie eenzijdig. Zelf navraag bij de Lease Maatschappijen moeten doen en alle gegevens gekregen over mijn schadevrije jaren en deze opgestuurd, met het verzoek om de gewijzigde polis en premie weer terug te zetten en het teveel betaalde a € 107,89 terug te storten. Alles is gegaan via “mijn AON”, AON geeft gewoon geen reactie en zelfs chatten met een adviseur lukt niet. Krijg ook geen bericht via email als er iets wijzigt, ontoelaatbaar. UPDATE: Op 28-8-2023-14:50 meer dan 1 uur op WhatsApp gezeten en verschillende malen naar Alex gevraagd, verder dan mijn naam, postcode, huisnummer en email adres geven kwam ik niet. Een zekere Wishaal melde zich op 15:19 dat ik wederom mijn email adres moest opgeven en dat hij/zij mijn gegevens erbij zou halen. 15:43 krijg ik de melding dat het bij Alex is neergelegd en dat hij op onbekende datum of tijd contact met me zal opnemen. Wordt vervolgd…… UPDATE 11-09-2023: wederom is de premie (duurder) verandert zonder enige vorm van communicatie. Met de chat zijn ze niet te bereiken, trouwens op geen enkele wijze zijn ze te bereiken. UPDATE 2-10-2023: zelfs het opzeggen van de auto verzekering lukt niet, heb zelfs de incasso van November moeten laten storneren, bedrijf reageert nergens op, schandalig hoe met klanten wordt omgegaan.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen