Just Zorgverzekering

★★★☆☆ 7.9/10 (265 reviews)

Logo verzekeraar Just

Just denkt in echte risico’s en niet in moeilijke keuzepakketten. Dat maakt je zorgverzekering nét even anders. En een stuk eenvoudiger.

Voordelen van Just:

  • Échte risico’s altijd gedekt in je aanvullende verzekering
  • Korting en extra’s op zorg die je kunt zien aankomen
  • Geen gedoe: minder keuzes en meer gemak

Zorgverzekering Just 2021

Ben je op zoek naar de Just zorgverzekering voor 2021? Op deze pagina lees je alles over deze verzekeraar en vind je beoordelingen en reviews. Zo weet je direct of Just de beste zorgverzekering heeft voor jou. Je kunt bij Just een basis- en aanvullende zorgverzekering voor 2021 afsluiten. Omdat iedere verzekeraar een andere premie vraagt voor de zorgverzekering, is een zorgverzekering vergelijken heel verstandig.

Voordelen Just zorgverzekeraar

  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd
  • Vertrouwde service; Just is een merk van zorgverzekeraar CZ
  • Klantbeoordeling van 9,1

Basisverzekering Just (2021)

Just biedt de Just Basic basisverzekering. Wist je dat de basisverzekering verplicht is? Wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Dit wordt bepaald door de overheid.

Aanvullende zorgverzekering Just

Wil je graag extra zekerheid? Dan kun je bij de Just zorgverzekering 2021 een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Just biedt hiervoor de Just Live zorgverzekering. Je krijgt dan bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en spoedeisende hulp in het buitenland.

Tandartsverzekering Just

Je kunt er ook voor kiezen om de kosten van de tandarts te verzekeren in 2021. Dit doe je met een Just tandartsverzekering. Just biedt hiervoor de Just Smile tandartsverzekering. Ga je alleen voor controle naar de tandarts? Dan is een tandartsverzekering vaak niet nodig. Het is dan voordeliger om de rekening zelf te betalen.

Premie Just 2021

Hieronder vind je de premie van Just. Bereken via de vergelijker jouw premie voor 2021.

JaarRestitutieNaturaBudget
2021€ 111,70
2020€ 107,95
2019€ 113,20

Eigen risico Just 2021

Voor zorg vanuit de basisverzekering betaal je in 2021 een eigen risico van 385 euro. Dit geldt niet voor kinderen. Zij zijn tot 18 jaar gratis verzekerd. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen tot 885 euro. In ruil hiervoor krijg je een flinke korting op de premie. Doe dit echter alleen als je verwacht geen zorgkosten te maken in 2021.

Onafhankelijke beoordelingen voor de Just Zorgverzekering

De Just Zorgverzekering is in de Zorgmonitor van 17 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 8,0.

De Just Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 17 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,8.

De Just Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2014 van 17 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 8,0.

De Just Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2014 van 17 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,8.

De Just Zorgverzekering is op 17 januari 2021 door hoyhoy.nl beloond met de Zilveren hoyhoy.nl Award voor Beste Keuze Zorgverzekering 2014.

De Just Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 17 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Basisverzekeringen’.

De Just Zorgverzekering is op 17 januari 2021 door hoyhoy.nl beloond met de Gouden hoyhoy.nl Award voor Beste Keuze Zorgverzekering 2013.

De Just Zorgverzekering is op 17 januari 2021 door hoyhoy.nl beloond met de Zilveren hoyhoy.nl Award voor Beste Keuze Zorgverzekering 2012.

De Just Zorgverzekering is op 17 januari 2021 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 7,9.

De Just Zorgverzekering is in de Research Special Zorgverzekeringen van 17 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs’ voor basisverzekeringen.

De Just Zorgverzekering is op 17 januari 2021 door hoyhoy.nl beloond met de Gouden hoyhoy.nl Award voor Beste Keuze Zorgverzekering 2011.

“””CZ heeft niet alleen één van de goedkoopste basisverzekeringen. Ook de aanvullende verzekeringen hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding.”””
hoyhoy.nl op 17 januari 2021 over de Just Zorgverzekering en werd daarbij beloond met de hoyhoy.nl Award voor Meest Gekozen Zorgverzekering 2010

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Just Zorgverzekering

Al vele jaren zijn wij bij CZ verzekerd. En steeds tot onze grote tevredenheid. Afhandeling van betalingen, informatie over en zoeken naar zorgverlene

ik dach t dat ik de premie bij cz betaal en niet bij de aphoteker

Ondanks de toch hoge behandelingskosten vanwege mijn behandeling tegen kanker wordt alles keurig verrekend, ook de verrekening van de gemaakte km&#039

Al wat perikelen achter de rug.Syndroom van Guillain-BarreZiekte van CushingNiet het minste maar altijd volle steun vanuit CZ.Voor mij zijnde eventuel

De polis is wat prijzig in verhouding tot de dekking, maar ik zie ook dat CZ probeert de kosten te drukken door omvang van enkele vormen van behandeli

Zeer slecht krijg spookfacturen zijn onbeschoft en niet behulpzaam

Goede en snelle voorlichting per telefoon. Beter dan op de website

Bij navraag of geadviseerde ziekenhuis behandeling vergoede, snel en accuraat antwoord. Ook snel terugbetaling van de voorgeschoten kosten.

goed behandeld, nooit problemen met afhandelingrekening ed

Deze zorg al van mijn geboorte meegekregen van mijn ouders. Bevalt me prima.

Heb gelukkig niet veel ziekte-problemen maar ik krijg , als ik een vraag heb , een antwoord. Ook vind ik het prettig om naar een kantoor in de buurt t

goede natwoorden op vragen en   hulp bij  zaken die ik niet weet   prima

Keurige, correcte en nauwkeurige Zorgverzekeraar.Duidelijk in alle facetten etc.

Mijn hoofd was deels kaalgeschoren. Ik vroeg of ik in aanmerking kwam voor vergoeding. In totaal had ik voor 75 euro gekocht, ik kreeg de helft ervan

Een goede declaratie app. zonder flauwekul. Waarna een   snelle en correct afgehandeld. Een nieuwe app. voor verpleegsterhulp.Bij een verzoek tot beha

Vriendelijke medewerkster, duidelijk antwoord. Geen klachten

alles perfect verlopen. deskundig vriendelijk en meedenkend personeel.

Een hele goede ervaring en daarom gaan we zo met dezelfde weer verder, want er is maar een goede (CZ)

Prima service met hun kantoor in mijn woonplaats.

Dit jaar overgestapt van Avero Achmea naar CZ wegens hogere vergoeding bril en fysiotherapie. Bij het indienen van de eerste nota ging het al direct mis. Heb diverse malen moeten bellen om te vragen wanneer ik mijn vergoeding tegemoet kan zien. De tweede keer lijkt het alweer hetzelfde te gaan. Heb er nu al spijt van dat ik ben overgestapt. Want de premie is bij beide zorgverzekeraars hetzelfde.

Duidelijk aangegeven wat er verzekerd is en of er een contract is. Wel vind ik het vervelend bij een eventuele doorverwijzing vanaf de huisarts dat ik eerst meerdere zorgverleners moet bellen om te kijken of ze wel een contract hebben. Wel vind ik het erg fijn dat ik deze week al na 1 dag de declaratie uitbetaald had gekregen van cz. Een keertje een belletje omdat ik had aangegven dat 10 werkdagen toch krap werd als ik het al had voorgeschoten en ze zijn erg welwillend te helpen.

3 jaar klant geweest bij CZ en nooit problemen gehad. ik ga nu overstappen omdat een zorgverlener die ik belangrijk vind niet is gecontacteerd.

De administratieberichtgeving voor het eigen risico is perfect. Maar bij een niet gecontracteerde zorgverlener keren ze telkens in mijn geval in eerste instantie niet uit en moet je telkens die vriendelijke mensen bellen om toch je geld, waar je recht op hebt, te krijgen. De uitbetaling verloopt dan soms rommelig en soms tegenstrijdig waardoor je opnieuw moet bellen. Ook als je heel veel moet bellen krijg je voor dit ongemak als klant geen financiële compensatie. De medewerkers doen allemaal goed hun best maar een beetje coulance zit er kennelijk niet in.

Na een middagje uitspitten van zorgverzekeraars ben ik tot de conclusie gekomen na het lezen van de reviews mijn gezin toch maar niet onderbreng bij FBTO ondanks dat ze misschien de goedkoopste zijn. Dit komt met name door de vele negatieve reviews die ik heb gelezen op deze site. dan maar een paar euro's meer in de maand zonder zorgen (hoop ik!) Ik hoop dan ook dat FBTO zich op zorggebied beter opstelt ten opzicht van de consument. voorkomen is beter dan genezen zou ik zeggen.

CZ is een club die veel bewijsmateriaal en uitgebreide behandelplannen wenst, voor ze de vergoedingen betalen. Op zich is dat niet slecht, want het voorkomt fraude, maar het zadelt behandelaars wel met veel extra werk op. Van meerdere behandelaars heb ik gehoord dat CZ meer verwacht en moeilijker doet dan andere verzekeraars. Dit is lastig voor behandelaars, maar voor verzekeringsnemers is het ook niet goed: er is minder keuze voor behandelaars, omdat er meer afhaken vanwege de CZ-bureaucratie. En word je door een niet-aangesloten behandelaar behandeld, dan krijg je nog maar 75% van de anders vergoede behandeling, die al lager is dan een behandeling normaal gesproken kost. Bovendien gebruikt CZ elke mogelijkheid om te weigeren te vergoeden, ook de behandelingen die wettelijk zijn vastgelegd in de basisverzekeringen, zelfs bij een bij hun aangesloten behandelaar, voor een bewezen en door hun erkende chronische aandoening. Ze misbruiken hun macht, en dat is vrij frustrerend.

CZ vergoed alleen wat nodig is maar zodra je buiten normaal (in hun ogen) een verzoek indien. wordt deze glas hard geweigerd. ondanks verzoeken van specialist en arts. het gaat hun niet om de MENS….maar alleen je maandelijkse betaling. ben bij andere zorgverzekering gegaan en daar wordt meteen geluisterd naar artsen…niet zoals CZ, deze werkt met adviseurs (mensen die achter een buro zitten) en deze weten het beter dan artsen en specialisten

Handig dat je kunt chatten. Altijd snel en kostenloos een antwoord op je vraag. Declaraties super makkelijk en snel online afgehandeld. Met je eigen inlog heel duidelijk overzicht wat je hebt verbruikt en ook wat je nog kunt gebruiken. Voor €2,- goedkoper overstappen naar een ander? NEE echt niet. Dan blijf ik lekker zitten waar ik zit. Ik kan CZ iedereen aanraden.

bij het grote overzicht wordt een vergoeding voor brillen gesuggereerd van € 200 PER JAAR ECHTER verderop blijkt het slechts € 200 per 2 jaar

alles wordt goed en correct binnen een redelijke termijn afgewerkt.

Een redelijk betaalbaar zorgverzekering en voor ieder persoon, jong of oud, een voordelig pakket naar keuze. Erg klantvriendelijk en altijd telefonisc

goed geprijsd en ik ben echt positief verrast door de telefonische service (online is je account ook zeer overzichtelijk vind ik). Ik stond op een wachtlijst van 3 maanden voor een behandeling bij X behandelaar. Ik heb toen CZ gebeld om te vragen of ik bij een andere behandelaar terecht mocht, zodat ik dat ging regelen. Ze hebben met mij een stappenplan gemaakt en stap 1 was dat zij zouden bellen of ik bij behandelaar X gezien mijn situatie niet eerder terecht kon. Ze belden me terug met het resultaat en een dag later werd ik inderdaad door behandelaar X gebeld, wanneer ik volgende week kon. TOP CZ! Ook met het kiezen van het beste en vooral goedkoopste pakket voor mij deden ze niet moeilijk en haalden ze zelf allemaal extra's eraf om mijn kosten laag te houden. Ik blijf zeker bij CZ en raad iedereen een verzekeraar aan die je naast verzekeren ook advies biedt en werk uit handen kan nemen. Dat scheelt een hoop uitzoeken en voor mij is de nodige zorg dankzij CZ dus vaker verbeterd!

Stap over naar een "fatsoenlijke" verzekering waar je misschien enkele euro's in de maand meer betaald als je plannen hebt om zwanger te worden, of een gezin wilt stichten. Zelfs met aanvullende verzekering word er naast de basis zorg (verloskundige en echo's) niks vergoed. Goedkoop blijkt dus uit eindelijk duurkoop, en tussendoor overstappen naar een cz gezinspolis is ook niet mogelijk!!

heb weinig vergelijkingsmateriaal met anderen. Zit al jaren bij CZ en gemiddeld gewoon goed.

Alles oké, zolang je geen bijzondere kosten heb. Dan is mijn huidige zorgverzekeraar, niet zo bereidwillig om iets te vergoeden. Een aanvraag om een vergoeding, die nergens anders vergoed word. Ook niet door WMO. Het gaat hier om een aangepaste stoel, om patiënt zo lang mogelijk thuis te kunnen verzorgen.

CZ is er op uit om zo min mogelijk te vergoeden. Coulance naar klanten of het laten meewegen of je jarenlang zeer weinig hebt gedeclareerd doen ze niet. Zoveel mogelijk geld uit de zak kloppen en bij voorkeur niets willen vergoeden. Elke medewerker die je spreekt bedenkt weer nieuwe redenen om vergoeding af te wijzen. Soms wel drie verschillende in 1 gesprek.

Een van de beste verzekeraars, en alles kan via internet. Hoe makkelijk kan het zijn.

Bij CZ zijn er veranderingen aan het plaatsvinden. Men MOET per 01 januari 2016 een bedrijf uitkiezen voor incontinentiemateriaal THUIS TE LATEN VERZORGEN. Dus niet meer via de apotheek. Dit is al gebeurd bij personen met diabetes. En die hebben toch wel veel problemen heb ik vernomen.

Over het algemeen goed al laten ze wel af en toe een steekje vallen.

Tot op heden weinig klachten te melden, alles verloopt goed.

zeer tevreden en altijd snel geholpen – ook de uitkeringen staan snel op mijn rekening

ik ben voor mij goed verzekerd en aanvullend voor 1250 euro fisiotherapie en voor 650 euro chiropracticer

Merk de laatste paar jaar dat er steeds meer aanvragen worden vertraagd of afgewezen. Er worden hoge enigenbijdragen gevraagd voor AWBZ hulpmiddelen die je zelf goedkoper kunt aanschaffen. MAAR DAN VERVALT DE VERGOEDING. Deelt de verzekering mee in de winst (van vaak meer als 300%) die wordt gemaakt. En wordt je als gehandicapte gebruikt als melkkoe. Ook fysiotherapie e.d. verdwijnt of er komen hoge enigenbijdrages/eigen risico's voor terug.

Zeer correcte afhandeling van vragen en snelle uitbetaling van ingediende nota's, kortom ben zeer tevreden over CZ

Ik heb mijn eigen risico verhoogd, premie ging daardoor firs omlaag en de hoogste aanvullende verzekering. Dit sluit het best bij mij aan omdat ik wei

er wordt met je mee gedacht, je wordt altijd keurig teruggebeld als dit beloofd wordt.

De rekeningen zijn duidelijk evenals de uitgebreide informatie on line. Ook telefonisch worden we vriendelijk en goed te woord gestaan. We zijn tot nu toe heel tevreden over CZ.

Klantvriendelijk, snelle en correcte afhandeling nota's, betrouwbaar

Door collectiviteitskorting heb ik een voordelige maandelijkse premie. Echter het afhandelen van de declaraties verloopt zeer moeizaam. Bij mijn vorige zorgverzekeraar had ik hier geen problemen mee en kon ik er vanuit gaan dat het bedrag binnen 5 werkdagen op mijn rekening stond. Bij de aanbieder nu 2x een nota gedeclareerd en tot 2 keer toe na 3 weken zelf contact opgenomen om te vragen waar het geld blijft. En beide keren na het telefonisch contact het bedrag binnen 3 dagen ontvangen. Volgens mij is het niet de bedoeling dat ik zelf achter mijn geld aanga…

Nooit problemen gehad, tot je een keer iets vergoed wil krijgen dan doen ze er alles aan om niet te betalen. De medewerkers hebben ook nog nooit van klantvriendelijkheid gehoord en kunnen zeker niet met de klant meedenken.

Vergoeding voor dieetzorg staat duidelijk omschreven, als je via ketenzorg geholpen word , word het vergoed. Als je dan vervolgens bij de obesitas kliniek komt, word de zorg die ik nodig heb dus niet vergoed. Balen balen balen je betaald immers nog niet genoeg.

Declaraties van reiskosten eigen vervoer die me was toegekend tot drie keer proberen af te wijzen.En het niet meer uitbetalen van een vervolgtraject GGZ basis intensief bij zelfde psycholoog voordat klantendienst van CZ dit wel heeft toegezegd heeft mijn vertrouwen en geloof in CZ ver naar beneden gehaald.

Ik heb diabetes 2 en daar heb je teststrip insuline naaldjes bij nodig. Cz verplicht je om bij verschillende leveranciers je test stips te kopen. Ook met midicijnen zoeken ze naar het goedkoopste medicijn. De apotheker zegt dan het medicijn waar het omgaat zit erin. Maar men krijgt bijwerkingen van het bindmiddel in het medicijn.

Na veel klachten aan neus, doorgewezen naar specialist in UZ Gent. Deze zag een uitwendige neuscorrectie als noodzakelijk, ook inwendige correctie. Zelfs de mening van een academisch arts was niet genoeg om mijn klachten als lichamelijk beperkend te zien. Na ongeveer een half jaar heen en weer bellen en mailen, kreeg ik te horen dat vanaf dag 1 de inwendige correctie vergoed zou worden. Ik heb dus een half jaar gewacht op een akkoord, op iets wat hoe dan ook vergoed werd. Ik vind het ronduit schandalig hoe ze met serieuze klachten om gaan.

Redelijke dekking van benodigde zorg. Afgesloten contracten met zorgverleners ok .Ook bij terugbetaling werd het spoedig teruggestort.

Je hebt geen vrije zorgkeuze! Behandelingen die zijn doorverwezen door mijn huisarts naar een specialist zouden vergoed worden, echter bleek ik in het verkeerde ziekenhuis te staan. Dit heeft mij 400 euro gekost.

CZ krijgt teveel macht zoals de meeste zorgverzekeringen. DSW is een uitzondering daarop

We zijn tevreden, met name over de benadering door de PZP afdeling

Weinig relevante dekking, veel zaken die voor mij niet van belang zijn zijn verzekerd. De modules waar ik wel behoefte aan heb worden bijzonder sumier vergoed.

Ik heb nooit problemen gehad met deze verzekering

Informatie over facturen is niet of nauwelijks opvraagbaar, waardoor onduidelijk is voor welke zorg bijvoorbeeld eigen risico betaalt dient te worden.

Mijn apotheker stuurde mij ten onrechte een rekening voor geleverde hulpmiddelen in het eerste halfjaar 2014. Hij had hiervoor een contract met mijn vorige zorgverzekeraar (VGZ), maar niet met CZ. Ik zond deze rekening in naar CZ, die uitbetaling afwees. Daar ik vond, dat mijn apotheker zelf voor zijn fout moest opdraaien, vroeg ik CZ per e-mail wat de normale uitkering geweest zou zijn en wat evt. de eigen bijdrage zou zijn. Twee dagen later werd ik door CZ gebeld, dat ze mij niet de dupe wilde laten zijn van de fout van een apotheker en het bedrag van de rekening onverplicht in zijn geheel aan mij zou uitbetalen. Chapeau!!

Er worden steeds meer fouten gemaakt. Ze veranderen rustig halverwege het jaar ineens bepaalde voorwaarden zodat je ergens waar je al 30 jaar recht op heb er ineens halverwege het jaar geen recht op hebt.

als je een vraag heb over een product of dat van je eigen risico afgaat dan krijg je een ander antwoord wat met de vraag niks te maken heeft

Ik ondervind geen problemen en wordt altijd door CZ goed geholpen.

na informatie en toezegging van dekking werd toch de rekening gepresenteerd

Blijkt dat de CZ bedevaarten naar Lourdes financiert. Voor mij een reden om over te stappen. Ook is de verplichte afname: eerste uitgifte geneesmiddelgesprek mij een doorn in het oog.

CZ doet zeer, zeer moeilijk wanneer je meer dan primaire basiszorg nodig hebt. Ze zitten op de stoel van de arts en vegen het medisch advies van tafel. Een zeer arrogante verzekering die geen rekening houdt met het welzijn van zijn klanten, maar in plaats daarvan alleen maar naar de financiën kijkt.

Er is nog nooit iets geweigerd, bij deze verzekering. Je wordt netjes te woord gestaan als je telefonisch contact hebt!

Niet flexibel in de keuze van aanvullend pakket naar de aandoening.

Cz is goed bereikbaar, duidelijke uitleg. Snelle afhandeling van declaraties, gewoon een prettige ziektekostenverz.

Ze zitten lekker dichtbij mijn woonplaats en als ik vragen heb kan ik er zo naar toe fietsen!

Deklaraties worden rechtstreeks opgestuurd en afgehandeld.

Op zich zijn wij tevreden over CZ als het gaat om de reguliere vergoedingen. Echter als het gaat om duurdere behandelingen worden al te graag de mazen in de wet gebruikt om niet alles te vergoeden zoals het zou horen. Bijvoorbeeld in de basis verzekering hebben we recht op IVF behandelingen. IVF behaneling bestaat uit een aantal stappen. Indien men voor de behandeling een eiceldonor nodig heeft dan worden deze kosten niet vergoed, dat is de helft van de hele behandeling. In dat geval krijgt men dus niet waar men recht op heeft vanuit de basis verzekering. De wetgeving laat ruimte voor interpretatie hierin dus worden deze kosten niet vergoedt. Dat lijkt mij toch niet helemaal de bedoeling te zijn of je hebt recht op IVF of je hebt recht op de helft van de IVF als je toevallig derden daar voor nodig hebt. Ze gaan ervan uit dat de verzekering van de donor de kosten van de donor dekt. Maar als de donor in het buitenland gezocht moet worden kan je niet van dat punt uitgaan.

Over het algemeen een vlotte afhandeling van aanvragen. Overzicht op internet is duidelijk. afhandeling van nota's gebeurt ook snel en goed. Bij

Als ik met vragen op het kantoor kom wordt alles duidelijk uitgelegd. Ook voor de reisverzekering. Zodoende zijn we voor de reisverzekering altijd stu

Goedkope zorgverzekeraar, met prima service en alles duidelijk en overzichtelijk terug te vinden!

Een no-nonsens verzekering die voor mij dat doet waarvoor ik hem heb afgesloten. Persoonlijk goede ervaringen met het beantwoorden en adviseren van m

Zijn aardig, rekeningen kloppen en opzoeken via internet is duidelijk. Vragen kan altijd, uitleg goed. geen klacht in 40 jaar!

Internetverzekering. Dus alles via internet regelen. Dat vind ik ook makkelijker. De meeste post komt via de email. Alle declaraties die zorgverleners

Alles wordt prima geregeld. Nooit problemen gehad met afhandeling van zaken. Fijn geholpen bij het vinden en een ziekenhuis met een kortere wachtlijst.

Onduidelijk beleid met slechte info. Veel gedoe met onjuiste verwerking van rekeningen.

Ik werk in Duitsland. Ben daar volledig verzekerd. Ik kan alleen via CZ in Nederland verzekerd zijn. (Dit om bij ongeval en anders in Nederland in het ziekenhuis te kunnen) Ik betaal extra aanvullende verzekeringen, heb hier in Nederland hoog eigen risico. In Duitsland alles zonder eigen kosten!!!

CZ maakt duidelijk onderscheid tussen"ziekte" en 'herstel'. Ik draag een bril omdat mijn ogen te slecht zien. > dus een vergoeding. Mijn oogleden (vellen) hangen over, een correctie is mogelijk > kosten kliniek worden niet vergoed. Naar mijn oordeel draagt CZ bij tot kritische beoordeling en daarmee beperking van de zorgkosten.

Ik ben zeer tevreden over de snelheid waarmee declaraties worden afgehandeld, iets minder over een onjuist antwoord dat ik op een vraag kreeg (wat overigens daarna wel weer snel en correct alsnog juist werd afgehandeld). En iets minder tevreden over sommige vergoedingsbedragen.

Helaas kan niet iedereen terecht bij CZ PZ (politiezorgpolis= alleen voor [oud] poltieambtenaren) Beter kun je je niet wensen.

Het lijkt me niet verstandig na je zeventigste verjaardag nog te switchen, temeer daar voor bepaalde therapieën van tevoren toestemming gevraagd moet worden aan de verzekeraar, wat bij alle maatschappijen wel van toepassing is. Wat mij als oudere enorm steekt: De ziektekosten voor de oudere ligt enorm hoog omdat het jaarlijks risico door medicijngebruik, controlebezoek specialist ieder jaar opgesoupeerd wordt, de inkomensafhankelijke premie hoog is en nog steeds stijgt, hetgeen ook geldt voor de premie die we zelf moeten afdragen. In totaal ben ik voor ons als echtpaar minimaal 6750 euro aan ziektekosten kwijt en dan heb ik het niet vergoede deel van de tandarts nog niet meegeteld! Dat is meer dan 25% van mijn besteedbaar inkomen. Dat loopt toch de spuigaten uit!

Mijn vrouw en ik zijn al heel lang bij de CZ verzekerd. De kosten/vergoeding voor mijn gebit, waren duidelijk terug te vinden op de CZ site. Afhandeli

Prima verzekering. Net zoals het gewone CZ maar dan voordeliger en alles digitaal regelen.

Ik heb de luxe dat er heel dichtbij een kantoor zit en daar kan ik terecht met al mijn vragen over vergoedingen zelfs als ik wil weten bij welk zieken

Je wordt snel en goed behandeld, krijgt goede uitleg. Nazorg is uitstekend.

Snelle afhandeling van declaraties. Alles online direct zichtbaar. Op mijnCZ een zeer duidelijk overzicht van verbruikte zorgkosten, onderscheid in wa

Vlot antwoord op een vraag via e-mail. Vlotte afhandeling van ingestuurde declaraties.

Snelle afhandeling. Goed bereikbaar. Duidelijke polisvoorwaarden. Goede adviezen

Gewoon deskundig en klantvriendelijk niks meer en ook niets minder. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt.

Goede prijs. Mijn ervaringen bij aanvragen hulpmiddelen zijn goed, correcte en snelle afhandeling zowel telefonisch als via mail.

Ik heb met mijn man een collectief zorgverzekering "Zorg op maat". Op de polisvoorwaarden hebben wij recht op 75% vergoeding conform markt in Nederland bij een niet gecontracteerd leverancier in het buitenland. Toch heeft CZ besloten de facturen onderzoek "Ziekte van Lyme " niet te vergoeden. CZ heeft belachelijk gemaakt en mijn polisvoorwaarden en de richtlijnen 2011/24/EU van het Europese parlement en de raad betreffende de toepassing van de rechten bij grensoverschrijdend gezondheid zorg.

Ik had een nieuwe leesbril nodig en mag 1 x per 2 jaar een bril aanschaffen van maximaal € 100.–. Dit deed ik bij Specsavers: voor € 79.–. In eerste instantie werd deze bril niet vergoed omdat men dacht dat het alleen om een montuur ging terwijl op de nota duidelijk was vermeld dat het om een complete bril ging. Men geloofde mij niet ,terwijl ik al ca. 20 jaar klant ben en nooit heb geprobeerd iets te claimen (ik heb een restitutiepolis) wat niet waar is. Nadat ik het adres van deze Specsavers zaak en het telefoonnummer had opgegeven, bleken zij te hebben gebeld en bleek ik gelijk te hebben en werd het bedrag alsnog betaald. Dit doet pijn, ik was altijd zo vol vuur over CZ, maar ik beveel niemand meer CZ aan, wat ik tot nog toe deed, èn met succes. Misschien stap ik het volgende jaar over, dat weet ik nu nog niet. Het is allemaal nèt gebeurd.

Diabetes materialen verstrekking door CZ Ohra of Delta Lloyd. Ik moet voor mijn diabetes regelmatig controle van mijn bloedsuiker doen. Apotheek wil mij diabetes test strips meegeven maar ik moet deze wel zelf betalen door toedoen van CZ.. CZ heeft een nieuw beleid bepaald en de cliënt heeft geen keuze behalve het jaar volmaken en overstappen naar een andere verzekeraar (als chronische patiënt) Ik ben nu door CZ verplicht via internet mij aan te melden bij vreemde leveranciers en moet deze partij toestemming verlenen om mijn dossier in te zien en daar ben ik het absoluut niet mee eens. Helaas heb ik geen keuze bij CZ en moet schikken of gaan procederen. CZ BEDANKT VOOR ALLE EXTRA KOPZORGEN. POTENTIELE KLANTEN NEEM DIT MEE IN JE KEUZE.

Premie aantrekkelijk (in 2013, aanvullende verzekering goed samengesteld. Weinige declaraties waren vlot en eenvoudig afgehandeld. Jammer van een lenzendekking slechts eens in de 3 jaar, anders was ik zeker blijven hangen.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen