Fietsverzekering vergelijken

De fietsverzekering (rijwielverzekering) biedt dekking tegen schade aan en verlies van het rijwiel en/of de accessoires.

 

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

 

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

 

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com
 

Een greep uit de fietsverzekeraars

Wat is een fietsverzekering?

Met een fietsverzekering ben je verzekert tegen schade aan jouw fiets. Het kan namelijk gebeuren dat er iets aan jouw fiets gaat mankeren. In deze gevallen is het fijn als de kosten gedekt zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden op dit gebied. Gelukkig maar want iedere fiets heeft een andere fietsverzekering nodig. Een gloednieuwe elektrische fiets vraagt om iets anders dan een tweedehands stadsfiets.

De verschillen zijn aanzienlijk. Iedere verzekeraar bepaalt hoe de pakketten worden samengesteld. Via zeker.com kun je de verschillende verzekeraars vergelijken.

Bij Allianz, volgens de Consumentenbond de beste fietsverzekeraar, betaal je € 2,62 voor een standaard pakket. Een uitgebreid pakket kost slechts zeventien cent meer. Bij de ANWB betaal je voor een pakket bijna het dubbele maandbedrag. Hier heb je wel het totale pakket. Zo krijg je ook een ongevallen- en rechtsbijstandverzekering. Hier is de premie € 5,62.*

 • Deze cijfers zijn gebaseerd op een standaard fiets met een aankoopwaarde van € 700,-.
fietsverzekering.jpg

Waarom een fietsverzekering?

Een fietsverzekering kan interessant zijn als je een nieuwe fiets hebt gekocht. Toch kiest niet iedereen voor een verzekering voor zijn fiets. De voor- en nadelen hebben we op een rijtje gezet. Deze punten kunnen helpen in de afweging of je wel of geen verzekering wilt afsluiten.

Voordelen

 • Je krijgt een bedrag uitgekeerd als jouw fiets wordt gestolen
 • Je bent voor een relatief laag maandbedrag gedekt tegen diefstal en schade
 • Schade aan jouw fiets wordt vergoed
 • Je kunt ook tweedehands fietsen verzekeren
 • Het is mogelijk om accessoires mee te verzekeren

Nadelen

 • Als je een kortlopende fietsverzekering afsluit kun je er niet tussentijds vanaf
 • Er kunnen bepaalde dingen gebeuren die niet in je verzekering zitten. Hierdoor zul je zelf de kosten moeten betalen
 • Voor een goedkope fiets is een verzekering niet altijd voordeliger
fietsverzekering_vergelijken.jpg

Fietsverzekering vergelijken via Zeker.com

Een fiets verzekeren doe je in veel gevallen direct bij de dealer. Echter bieden fietsenwinkels vaak maar één fietsverzekering aan. Hierdoor weet je niet of je de beste verzekering hebt die aansluit bij jouw wensen. Door eerst te vergelijken weet je binnen 5 minuten wat een goede verzekering is voor jouw fiets. Via onze site kun je verschillende fietsverzekeringen vergelijken en direct afsluiten.

Wat is de goedkoopste fietsverzekering?

We zouden geen Nederlanders zijn als we niet op zoek zijn naar de goedkoopste fietsverzekering. Maar is een goedkope verzekering wel betrouwbaar? In onze vergelijker hebben we alleen betrouwbare fietsverzekeraars staan. Je kunt daarom met een gerust hart vergelijken en direct afsluiten.

Welke soorten fietsverzekeringen zijn er?

Er zijn twee verschillende type fietsverzekeringen; de kortlopende en de doorlopende fietsverzekering.

Kortlopende fietsverzekering

Bij een kortlopende fietsverzekering is de fiets drie jaar verzekerd. Je betaalt het premiebedrag in één keer en hij loopt automatisch af. Wanneer jouw fiets gestolen wordt krijg je het volledige aanschafbedrag uitgekeerd.

Doorlopende fietsverzekering

Bij deze vorm is de fiets één jaar verzekerd en wordt daarna automatisch verlengd. Mocht je besluiten de verzekering stop te willen zetten dan kan dat. Vaak heb je dan wel te maken met een opzegtermijn. Ook is het zo dat er na drie jaar sprake is van afschrijvingen. Naarmate jouw fiets ouder wordt zakt de waarde ervan. Bij deze verzekering heb je de keuze om per maand of per jaar te betalen.

Aanvullende opties

Voldoet de dekking nog niet? Dan is het mogelijk om extra opties toe te voegen. Er zijn meerdere mogelijkheden je verzekering uit te breiden. Op die manier kun je het voor jou ideale pakket samenstellen.

Schade

In de basis ben je gedekt tegen diefstal. Het is echter mogelijk om jouw fiets ook tegen schade te verzekeren. In een uitgebreid pakket is diefstal en schade opgenomen. Logischerwijs betaal je hier een hogere premie voor. De verschillen qua premiebedrag zijn echter gering.

Accessoires

Het is ook mogelijk accessoires mee te verzekeren. Deze moeten dan wel vastgeschroefd zijn op de fiets. Je kunt denken aan een kinderzitje of een fietsslot. Voorwerpen zoals een bel, die door de fabriek al zijn gemonteerd, tellen niet mee. Dit moet je opgeven tijdens het afsluiten van de verzekering. Het gaat dan om de aankoopwaarde van deze extra’s.

Fietsverzekering afsluiten

Wanneer je een fietsverzekering wilt afsluiten, zullen er een aantal gegevens worden gevraagd;

 • Wat voor soort fiets je wilt verzekeren (bijvoorbeeld een stadsfiets, elektrische fiets of mountainbike)
 • De aankoopwaarde van de fiets
 • De waarde van eventuele accessoires
 • Bouwjaar van de fiets
 • Jouw adresgegevens
 • Of je een doorlopende- of kortlopende fietsverzekering wilt
 • Welke (eventuele) aanvullende opties je wilt meeverzekeren

Verschillende fietsen

Er zijn verschillende fietsen die verzekerd kunnen worden;

 • Stadsfiets
 • Elektrische fiets
 • Racefiets
 • Mountainbike
 • Kinderfiets
 • Bakfietsen
 • Tandems
 • Vouwfietsen
 • Ligfiets
 • Speed pedelec

Kosten fiets verzekeren

Er zijn verschillende factoren die de premie bepalen. Iedere verzekeraar hanteert zijn eigen regels en voorwaarden. Een aantal factoren zijn bij iedere verzekeraar gelijk en andere verschillen.

Premieopbouw

De premie is het uiteindelijke bedrag wat je moet betalen voor de fietsverzekering. Dit wordt per individu en situatie bekeken en bepaald.

Woonplaats
Eén van de factoren is de woonplaats. Verzekeraars kunnen in bepaalde, grote, steden een hoger premiebedrag hanteren. Ook studentensteden hebben hier invloed op. Let hier dus goed op wanneer je zoekt naar een verzekering.

Leeftijd
De premie wordt bij Interpolis, Hema en Centraal Beheer ook gebaseerd op je leeftijd. Jongeren zullen hier een hoger bedrag betalen dan ouderen. Dit heeft veelal te maken met het risico wat verzekeraars verwachten te lopen bij jonge klanten.

Aankoopwaarde fiets
Hoe duurder jouw fiets is, hoe hoger de premie. Zo kan een fiets van een paar honderd euro voor slechts vijf à zeven euro worden verzekerd. Wanneer de aankoopwaarde bijvoorbeeld duizend euro bedraagt zal het premiebedrag ook hoger zijn.

Type fiets
Ook het type fiets speelt een rol. Zoals al eerder is aangegeven zijn de prijzen verschillend. Een elektrische fiets is niet te vergelijken met een vouwfiets. Dit brengt daarom ook een ander kostenplaatje met zich mee.

Eigen risico

Het is mogelijk om je premiebedrag te verlagen. Dit kan door te kiezen voor een hoger eigen risico. Wanneer er sprake is van diefstal of schade betaal je eerst zelf een hoger bedrag. In ruil daarvoor is de premie lager. Je kunt hier bijvoorbeeld voor kiezen als je denkt dat er weinig met jouw fiets zal gebeuren en het niet erg vindt dat je eerst zelf iets moet betalen bij schade.

Afschrijving fietsverzekering

Wanneer je kiest voor een doorlopende fietsverzekering krijg je na drie jaar te maken met afschrijvingen. In de eerste drie jaar krijg je bij diefstal honderd procent van de aankoopwaarde terug. Na deze periode is er sprake van afschrijving. Dit houdt in dat het bedrag wat je krijgt na diefstal minder wordt. In de voorwaarden is hier meer over te lezen. Verzekeraars hanteren namelijk hun eigen manier van afschrijven. Gebruikelijk is dat er een bepaald percentage per maand/jaar van het uit te keren bedrag af gaat.

In het geval van een elektrische fiets geldt er ook een afschrijving bij accu’s. Ook dit staat in de voorwaarden.

Sloten

Zodra jouw fiets gestolen is, zal de verzekeraar een en ander onderzoeken. De verzekeraar keert namelijk niet zomaar het bedrag uit. Eén van de belangrijkste voorwaarde is het hebben van een werkend slot. Hier wordt allereerst naar gevraagd bij het afsluiten van de verzekering. Het is tevens belangrijk dat jouw fiets op het moment van diefstal op slot stond. Indien het tegendeel wordt bewezen, zal de verzekeraar geen of slecht een gedeelte vergoeden.

Laatste klantbeoordelingen

Fiets was omgevallen ging niet meer voor of achteruit. Enra gebeld gezegd dat batterij van mijn mobiel bijna leeg was. Deze mevrouw haalde heel snel gegevens boven water vulde snel in waar is stond en zei dat er hulp aan kwam tuusen 30 en 45 min. Klopte...

Vorig jaar is mijn fiets gevallen en werkte mijn ondersteuning niet meer. Ik ben Fibromyalgie patiënt en het Chronisch Vermoeidheid Syndroom wat het fietsen met een elektrische fiets onmogelijk maakt. Toen ik Kingpolis belde kreeg ik te horen dat ze...

Vandaag van Haarlem naar Amsterdam gefietst. Op de terug weg in Amsterdam een lekke voorband. Ik kingpolis gebeld en ja hoor na 50 minuten een takelwagen. Chauffeur deelde mee dat hij geen band plakt maar de fiets naar een fietsenmaker in de omgeving...

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen