Univé Fietsverzekering

★★★☆☆ 6.4/10 (13 reviews)

Logo verzekeraar Univé

Bij Univé Verzekeringen, de verzekeraar zonder winstoogmerk, kunt u terecht voor al uw schadeverzekeringen, zorgverzekeringen en levensverzekeringen.

Voordelen van Univé:

  • Geen winstoogmerk en daardoor een lage premie
  • Tot 15% premiekorting
  • Uitgebreide verzekeringen
  • Snelle schade-afhandeling

Voordelen van deze fietsverzekering:

  • Diefstal en beschadiging verzekerd tegen een zeer lage premie
  • Je fiets wereldwijd verzekerd
  • Je krijgt 15% korting als je een Diefstal Preventie Chip hebt
  • Ook een tweedehands fiets is bij Univé te verzekeren
  • Je verzekert je fiets voor een periode van drie jaar. Tegen een voordelig tarief breid je deze periode uit met nog eens drie jaar

Onafhankelijke beoordelingen voor de Univé Fietsverzekering

De Univé Fietsverzekering is in de Consumentengids van 1 april 2016 door Consumentenbond beoordeeld met een 8,0.

De Univé Fietsverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2013 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,1.

De Univé Fietsverzekering is in de Consumentengids van 1 mei 2012 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,2.

De Univé Fietsverzekering is in de Consumentengids van 1 maart 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,3.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Univé Fietsverzekering

Klantvraag/probleem: 4 April fiets gestolen, aangifte gedaan en via wats app contact gehad met Sylvana van Unive. Reactie waarmee wats app afgesloten is: Ik heb de schade voor je aangemeld, onder nummer 3806894. Je verzekering is vanaf nu ook beëindigd omdat je de fiets niet eer in je bezit hebt. De behandelaar beoordeeld de schade en neemt binnen 2 werkdagen contact met je op. Tevens zou Sylvana regelen dat er een mail verstuurd zou worden voor een nieuwe wachtwoord omdat wij niet meer in ons dossier konden via Mijn Unive ( helaas is dat nog steeds niet gebeurd) 6 april de vraag vanuit jullie om aanvullende stukken toe te sturen. Hierop direct het politierapport en foto van beide fietssleutels toegestuurd. Uiteindelijk op 11 april zelf weer contact gezocht met Unive omdat we niks meer hebben gehoord. Hiervoor wel 45 minuten in de wacht gestaan, om uiteindelijk weer te horen dat het bij de schade-expert ligt en dat er met spoed contact opgenomen zou worden. Nu 13 april via het kantoor bij ons in het dorp nogmaals contact gezocht met Unive. Bijzonder dat ook hun niemand konden bereiken en uiteindelijk via hetzelfde telefoonnummer als de klant moesten gaan bellen. Hierbij kregen we een Claudia aan de telefoon, waarbij er weer beloftes werden gemaakt dat er spoed achter gezet werd, maar dat er weer geen schade-expert aanwezig was. Tevens beweerde Claudia dat er onmogelijk contact geweest zou zijn via de wats app, wat mij erg verbaasde. Alsof ik hierover zou liegen!! Dus we zijn nu dik 1 week verder en er is nog geen enkele afspraak vanuit Unive nagekomen. Begrijpelijk dat Unive zoveel slechte reviews heeft op trust pilot. Hadden wij achteraf ook maar eerst moeten kijken hoe klantvriendelijk Unive was. Helaas is dit niet gebeurt, maar dit is een harde les voor de toekomst. Voor ons geen verzekeringen meer via Unive. Kom niet aan met dat het druk is. We zitten zelf in de fietswereld en hebben dagelijks contact met meerdere verzekeraars. Alles binnen 1 dag geregeld. Verwachting/oplossing: Dat deze zaak liefs vandaag nog afgewerkt wordt en wij het dossier kunnen sluiten bij Unive.

Extreem onduidelijke voorwaarden die ik gewoon pure misleiding zou noemen. Er wordt in de voorwaarden volledig niet gesproken over wat de randvoorwaarden zijn voor het onbeheerd doch verzekerd achterlaten van je fiets. Nadat ik hierna vroeg via het (enorm tijdrovende onzinnige) contact formulier op de website blijken er ineens heel specifieke voorwaarden te zijn. Die dus nergens in DE voorwaarden staan. Namelijk: de fiets dient vastgezet te worden aan een vast object met een extra slot dat voldoet aan de ART-3 norm. Dit zijn zeer dikke zware sloten die normaal gesproken voor scooters en brommers gebruikt worden. Dit alles is belachelijk op zeer veel manieren. Daar komt nog eens bij dat de website enorm brak werkt en naar mijn ervaring er de helft van de tijd uit ligt. Ik heb de verzekering wel aangevraagd, maar na dit antwoord ga ik hem vrijwel zeker (binnen de afkoelingsperiode) weer opzeggen. Dit is gewoon misleiding.

Zeer snel in het afhandelen van een schade, nota ingediend en de dag erna al op mijn rekening gestort, gewoon super goed en zeer klantvriendelijk, een dikke

Fiets uit de schuur gestolen zonder braakschade wel op slot. De fiets wordt niet vergoed mevrouw er is geen braakschade dus we vergoeden niet. De fiets mag wel aan de andere kant van de deur staan (in de tuin) op slot dan krijgt u hem wel vergoed. Wereldwijde dekking noemen ze dat. Staat in de voorwaarde als je twee orginele sleutels kan neerleggen dan wordt de schade vergoed. Mooi niet…

Wielrenfietsen van meer dan 3000 euro worden niet verzekerd. Tijdens het afsluiten wordt nergens over een maximum gesproken ook in de voorwaarden niet. Het grenst aan misleiding.

Wat een service ! Dat je fiets gestolen wordt is al een bijzondere ervaring , maar Unive maakt veel goed. Binnen 2 werkdagen na melding en inlevering van de sleutels op kantoor had Univé het geld al gestort . Dat is volgens mij uniek . Extra fijn is dan toch nog een kantoor in de buurt waar je even snel langs kunt .

Mijn fiets was gestolen en binnen 3 werkdagen was alles rond, had ik de brief binnen dat ze de fiets vergoeden. Ik ben erg te tevreden over de hele snelle afhandeling. Ik heb het politierapport kunnen mailen en heb de sleutels niet op hoeven sturen (ik moet ze wel bewaren voor de verzekering). Mijn nieuwe fiets heb ik er meteen weer verzekerd.

Prima verzekering, fiets was gestolen, na 3 werkdagen had ik het geclaimde geld al op de rekening. Alles kon digitaal. volledige aankoopbedrag (dus ook de kosten van het kettingslot) terugontvangen. Ga mijn nieuwe fiets er ook weer verzekeren.

Fiets gestolen, na 3 jaar en 14 dagen, toch 100% uitbetaald gekregen. en binnen 12 dagen. Prima geregeld. Ria

sleutels aangetekend opgestuurd en toen kreeg ik te horen we hebben geen politie rapport ontvangen later hadden ze hem wel maar toen waren de sleutels weer weg volgens de telefoniste en de envelop was helemaal dicht zei ze er achteraan . hoe kan dit? ze willen niks uitkeren

neem geen fietsverzekering van Univé je moet 2 fietssleutels op sturen in een envelop zeggen ze dat ze geen sleutels ontvangen hebben, dus geen sleutel geen UITKERING DUS JE HEBT GEWOON PECH

Ik ben al bij unive sinds mijn 16e met een bromfietsverzekering en heb wel eens wat gehad aan schades en had alle schades redelijk snel uitgekeerd gekregen en waar ik recht op had dat heb ik ook gekregen. Het personeel wat mij door de jaren heen geholpen heeft waren stuk voor stuk allemaal goed geschoold en verstand van zaken.

Bromfiets verzekering opgezegd en hoe fijn ik daar geholpen ben alle hulp om het rond te krijgen gewoon geweldig achteraf nog een formulier over de tevredenheids onderzoek over de afhandelingals ze een regio kantoor ddaen zou ik er gelijk met alles naar toe gaan.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen