Kostbaarhedenverzekering vergelijken

Deze verzekering biedt dekking voor waardevolle voorwerpen of verzamelingen als die door een oorzaak van buitenaf beschadigd, vermist of verloren raken.

 

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

 

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

 

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com
 

Een greep uit de kostbaarhedenverzekeraars

Deze kostbaarheden kunnen bijvoorbeeld zijn: antiek en kunstvoorwerpen, sieraden, muziekinstrumenten, foto- en filmapparatuur, audio-/video-apparatuur, postzegel-, munt- of andere verzamelingen e.d.
Bijna alle schadeoorzaken zijn gedekt, waar die ook zijn ontstaan.

Korte beschrijving

Uitgesloten zijn catastrofeachtige risico’s (overstroming, oorlog e.d.) en slijtage door normaal gebruik, schade door gebreken in het voorwerp zelf, maar ook ernstige schuld of onzorgvuldigheid van de verzekeringnemer. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het zelf ondeskundig uitvoeren van reparaties.
Bij nieuwe kostbaarheden wordt het verzekerd bedrag gebaseerd op de aankoopprijs. Oudere voorwerpen worden getaxeerd; het taxatiebedrag wordt dan als verzekerd bedrag genomen. Als het voorwerp kan worden gerepareerd, worden de herstelkosten vergoed. Is dit niet mogelijk (bijvoorbeeld bij diefstal), dan geldt het getaxeerde bedrag, de dagwaarde of de nieuwwaarde als uitkeringsmaatstaf.

De premie wordt uitgedrukt in een promillage van het verzekerd bedrag en varieert ruwweg tussen 2 promille en 30 promille, afhankelijk van de zaak waar het om gaat, en soms van het dekkingsgebied (Nederland-, Europa- of werelddekking) en/of de beveiliging (bijvoorbeeld bij antiek en kunstvoorwerpen).

Let op

  • Bij kostbaarheden die ook gebruiksvoorwerp zijn (zoals muziekinstrumenten en foto-/filmapparatuur) wordt schade als krassen, deuken en schrammen alleen vergoed als het verzekerde voorwerp daarnaast verdere schade heeft opgelopen.
  • Bij gebruiksvoorwerpen wordt, afhankelijk van de ouderdom, een afschrijvingspercentage in mindering gebracht. Eventueel kan een aanvullend bedrag worden uitgekeerd als het verzekerde voorwerp na herstel toch in waarde is gedaald.
  • Bij verzekering van twee of meer bij elkaar horende voorwerpen (bijvoorbeeld een paar oorbellen) kan, naast de uitkering voor het beschadigde of verloren geraakte voorwerp, een aanvullende uitkering worden verstrekt, omdat het overblijvende voorwerp ook in waarde is gedaald.
  • De inboedelverzekering biedt meestal een beperkte dekking als het om kostbaarheden gaat. Vaak zijn deze tot een maximumbedrag meeverzekerd. Kijk of dat bedrag voldoende voor je is. Is dat niet het geval, dan is een kostbaarhedenverzekering nuttig.

Laatste klantbeoordelingen

Na 4 jaar tevreden klant te zijn geweest bij Centraal Beheer Achmea hebben ze me nu iets geflikt dat mijn pet ver te boven gaat. Na te zijn gaan samenwonen heb ik 2 maanden geleden mijn partner laten bijschrijven op mijn behoorlijk brede verzekeringspakket...

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen