Inboedelverzekering vergelijken

Een inboedelverzekering vergelijken 

De inboedelverzekering dekt schade aan de spullen in jouw huis. Bij ons kun je inboedelverzekering vergelijken. Je ziet dan snel bij welke verzekeraar je het beste uit bent. 

Bijna iedereen die een huis huurt of koopt, sluit een inboedelverzekering af. Deze polis leggen we daarna in een la en daar kijken we nooit meer naar om. Tenzij we schade hebben. Eigenlijk zonde, want als je eens per jaar jouw verzekeringen doorneemt, zal je zien dat je veel geld kunt besparen. Een inboedelverzekering vergelijken kost je een paar minuten tijd en levert je vaak een flinke besparing op.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk de inboedelverzekering en kies uit het beste aanbod.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie over inboedelverzekeringen.

Top 5 beste inboedelverzekeringen

Top 5 populairste inboedelverzekeringen

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de inboedelverzekeraars

ditzo
fbto_198x58
centraal-beheer
unive_96x35
ohra
inshared

Welke dekkingen kan ik vergelijken?

Bij de meeste verzekeraars kun je kiezen uit twee dekkingen. De basis uitgebreide dekking en de allrisk dekking. Het verschil zie je in deze tabel.

Schade doorExtra uitgebreide dekkingAllrisk dekking
Inbraak, diefstal en vandalismeXX
Water (onvoorzien)XX
Storm (vanaf windkracht 7)XX
Brand en ontploffingXX
Plotselinge onvoorziene gebeurtenissenX

Naast deze twee dekkingen, zijn er ook aanvullende dekkingen. Je kunt vaak kiezen uit een glasverzekering voor schade aan ramen en een dekking voor kostbaarheden.

Wat is uitgesloten van dekking?

Niet alle schades worden vergoed vanuit de inboedelverzekering. Schade ontstaan door de volgende oorzaken wordt niet gedekt:
 
  • Opzet
  • Achterstallig onderhoud
  • Terrorisme
  • Natuurgeweld, denk aan een overstroming of aardbeving
  • Waterschade door openstaande deuren en/of ramen
  • Bouw- of constructiefouten

Kosten inboedelverzekeringen vergelijken

De kosten van de inboedelverzekering hangen van een aantal factoren af. Allereerst de waarde van jouw inboedel. Heb je een standaard inboedel of een heel luxe? Hoe hoger de waarde van de inboedel, hoe hoger het verzekerd bedrag en hoe hoger de premie. Ten tweede hangt het van jouw woning af en de buurt waarin je woont. Ten derde is ook de dekking van belang. Kies je voor een basisdekking of juist de allrisk dekking. En hoe zit dat met de aanvullende dekkingen? Hoe uitgebreider je jouw inboedel verzekert, hoe hoger de premie is. Door de inboedelverzekering te vergelijken zie je snel wat deze kost voor jouw woning en waar je de goedkoopste inboedelverzekering afsluit.

Waarop letten bij een inboedelverzekering vergelijken?

Goed om te weten tijdens het vergelijken van de inboedelverzekering is dat: 
 
  • het nemen van deze verzekering niet verplicht is. Toch kiezen veel mensen hier wel voor, omdat de kosten bij schade enorm zijn.
  • er geldt vaak een eigen risico. Dit bedrag moet je bij schade zelf betalen. Pas daarna keert de verzekeraar uit.
  • geef altijd eerlijk de waarde van jouw inboedel door. Wijzigt die in de loop der jaren, dan kun je dat doorgeven. Hiermee voorkom je onderverzekering.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn deze bronnen gebruikt:

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 16 juni 2022
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 19 september 2022

Laatste klantbeoordelingen

Zeer slechte maatschappij denken en werken niet mee zijn bevooroordeeld zeker een maatschappij die voor de grote vis gaat niet behulpzaam alleen innen niet uitbetalen wind en rwgen zijn geen factoren voor een vergoeding?? Zeker een bedrijf dat rasisitisch is zeker weten bel ze maar op en zeg je naam dan weet je of ik eerlijk ben of niet en ja alles is naar waarheid ingevuld

Inductiekookplaat gebarsten. Na decennia schadevrij proberen de kosten te claimen bij FBTO. Krijg als reactie: eigen schuld.

Echt de slechtste verzekering ooit. Schade in november 2021 gehad aan een tv. Medewerking van de tegenpartij is zeer goed en ligt het zeker niet aan. Mijn tv was 1 week oud toen de tv werd beschadigd bij het leveren van meubels. Dus moest er een nieuwe tv komen, ik moest €67 meer betalen voor dezelfde nieuwe tv. Daarnaast moest ik het eigen risico van €75 betalen. Ik kreeg te horen dat ik de meerprijs die ik voor de tv moest betalen, zelf moest verhalen bij de tegenpartij (ook belachelijk). Dus zo gezegd zo gedaan. Zelf geregeld dat ik de €67 terugkrijg (in maart). In de tussentijd reageert VKN/SNS op geen enkele mail. Of 1,5 maand later een keer. Om de paar weken een mail gestuurd of het al is geregeld dat ik de €75 eigen risico terugkrijg. Half juni krijg ik een berichtje van de tegenpartij dat ze nog €8 overmaken en dat de verzekering de rest regelt. Dus weer een mail naar de verzekering waar mijn andere deel blijft. “Welk andere deel?” Dit is de reactie, want zij hebben het zo gedraaid dat zij het eigen risico hebben verhaald (67+8 =€75). Ik heb bewijs van mijn rekening naar ze gestuurd waarop staat: meerprijs tv. Maar ze beweren hoog en laag dat het het eigen risico is wat zij hebben geregeld. Smerige oplichters zijn het. Ook bij de tegenpartij wordt elke keer een ander verhaal opgehangen. Overduidelijk dat deze oplichtende amateurs geen service leveren en ook niks willen regelen. Advies: sluit nooit, maar dan ook nooit een verzekering af bij SNS

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen