Inboedelverzekering vergelijken

De inboedelverzekering dekt schade aan de spullen in jouw huis. Hieronder kun je inboedelverzekering vergelijken. Je ziet dan snel bij welke verzekeraar je het beste uit bent.

Berekend op: 3 december 2020 voor een Allrisk dekking, twee personen, 4 kamers, dakpannen en een stenen/beton buitenmuur.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Top 5 populairste inboedelverzekeringen

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de inboedelverzekeraars

ditzo
fbto_198x58
centraal-beheer
unive_96x35
ohra
inshared

Welke dekkingen kan ik vergelijken?

Bij de meeste verzekeraars kun je kiezen uit twee dekkingen. De basis uitgebreide dekking en de allrisk dekking. Het verschil zie je in deze tabel.

Schade doorExtra uitgebreide dekkingAllrisk dekking
Inbraak, diefstal en vandalismeXX
Water (onvoorzien)XX
Storm (vanaf windkracht 7)XX
Brand en ontploffingXX
Plotselinge onvoorziene gebeurtenissenX

Naast deze twee dekkingen, zijn er ook aanvullende dekkingen. Je kunt vaak kiezen uit een glasverzekering voor schade aan ramen en een dekking voor kostbaarheden.

Wat is uitgesloten van dekking?

Niet alle schades worden vergoed vanuit de inboedelverzekering. Schade ontstaan door de volgende oorzaken wordt niet gedekt:
 
  • Opzet
  • Achterstallig onderhoud
  • Terrorisme
  • Natuurgeweld, denk aan een overstroming of aardbeving
  • Waterschade door openstaande deuren en/of ramen
  • Bouw- of constructiefouten

Kosten inboedelverzekeringen vergelijken

De kosten van de inboedelverzekering hangen van een aantal factoren af. Allereerst de waarde van jouw inboedel. Heb je een standaard inboedel of een heel luxe? Hoe hoger de waarde van de inboedel, hoe hoger het verzekerd bedrag en hoe hoger de premie. Ten tweede hangt het van jouw woning af en de buurt waarin je woont. Ten derde is ook de dekking van belang. Kies je voor een basisdekking of juist de allrisk dekking. En hoe zit dat met de aanvullende dekkingen? Hoe uitgebreider je jouw inboedel verzekert, hoe hoger de premie is. Door de inboedelverzekering te vergelijken zie je snel wat deze kost voor jouw woning en waar je het goedkoopste uit bent.

Waarop letten bij een inboedelverzekering vergelijken?

Goed om te weten tijdens het vergelijken van de inboedelverzekering is dat: 
 
  • het nemen van deze verzekering niet verplicht is. Toch kiezen veel mensen hier wel voor, omdat de kosten bij schade enorm zijn.
  • er geldt vaak een eigen risico. Dit bedrag moet je bij schade zelf betalen. Pas daarna keert de verzekeraar uit.
  • geef altijd eerlijk de waarde van jouw inboedel door. Wijzigt die in de loop der jaren, dan kun je dat doorgeven. Hiermee voorkom je onderverzekering.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn deze bronnen gebruikt:

Laatste update: 4 maart 2021

Laatste klantbeoordelingen

Dit is een hele slechte maatschappij die liegt en bedriegt Door 2 maal in 1 jaar waterschade door de vaatwasser Nu alle verzekeringen stop gezet en door Gijsbertsen op zwarte lijst gezet voor fraude Dan ben je meer als 25 jaar klant bij een maatschappij maar dat stelt bij hun niks voor Die Gijsbertsen liegt en verdraait dingen hoe dat het hem uitkom en het draait hem alleen om niet te hoeven uitkeren Nooit geen zaken doen met Nationale Nederlanden

Schade veroorzaakt door huisdieren wordt niet vergoed. Hierdoor zal ik hun dus niet aanbevelen bij andere mensen.

Door ‘ongelukje’ in huis tv scherm dermate beschadigt dat hij niet meer functioneert. Situatie in alle eerlijkheid geschetst (mede op advies van agent), uitkomst is dat schade wordt afgewezen en deze tv 7 maanden na aanschaf compleet afgeschreven kan worden (schade €1900). Dit voelt erg onprettig aangezien claimhistorie nihil is. ‘Eerlijkheid duurt het langst’ kost in dit geval het meest. Had op meer gevoel gehoopt en gerekend vanuit agent en NH1816.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen