Inboedelverzekering vergelijken

Een inboedelverzekering vergelijken

De inboedelverzekering dekt schade aan de spullen in jouw huis. Bij ons kun je inboedelverzekering vergelijken. Je ziet dan snel bij welke verzekeraar je het beste uit bent.

Bijna iedereen die een huis huurt of koopt, sluit een inboedelverzekering af. Deze polis leggen we daarna in een la en daar kijken we nooit meer naar om. Tenzij we schade hebben. Eigenlijk zonde, want als je eens per jaar jouw verzekeringen doorneemt, zal je zien dat je veel geld kunt besparen. Een inboedelverzekering vergelijken kost je een paar minuten tijd en levert je vaak een flinke besparing op.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk de inboedelverzekering en kies uit het beste aanbod.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie over inboedelverzekeringen.

Top 5 populairste inboedelverzekeringen

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de inboedelverzekeraars

ditzo
fbto_198x58
centraal-beheer
unive_96x35
ohra
inshared

Welke dekkingen kan ik vergelijken?

Bij de meeste verzekeraars kun je kiezen uit twee dekkingen. De basis uitgebreide dekking en de allrisk dekking. Het verschil zie je in deze tabel.

Schade doorExtra uitgebreide dekkingAllrisk dekking
Inbraak, diefstal en vandalismeXX
Water (onvoorzien)XX
Storm (vanaf windkracht 7)XX
Brand en ontploffingXX
Plotselinge onvoorziene gebeurtenissenX

Naast deze twee dekkingen, zijn er ook aanvullende dekkingen. Je kunt vaak kiezen uit een glasverzekering voor schade aan ramen en een dekking voor kostbaarheden.

Wat is uitgesloten van dekking?

Niet alle schades worden vergoed vanuit de inboedelverzekering. Schade ontstaan door de volgende oorzaken wordt niet gedekt:
 
  • Opzet
  • Achterstallig onderhoud
  • Terrorisme
  • Natuurgeweld, denk aan een overstroming of aardbeving
  • Waterschade door openstaande deuren en/of ramen
  • Bouw- of constructiefouten

Kosten inboedelverzekeringen vergelijken

De kosten van de inboedelverzekering hangen van een aantal factoren af. Allereerst de waarde van jouw inboedel. Heb je een standaard inboedel of een heel luxe? Hoe hoger de waarde van de inboedel, hoe hoger het verzekerd bedrag en hoe hoger de premie. Ten tweede hangt het van jouw woning af en de buurt waarin je woont. Ten derde is ook de dekking van belang. Kies je voor een basisdekking of juist de allrisk dekking. En hoe zit dat met de aanvullende dekkingen? Hoe uitgebreider je jouw inboedel verzekert, hoe hoger de premie is. Door de inboedelverzekering te vergelijken zie je snel wat deze kost voor jouw woning en waar je de goedkoopste inboedelverzekering afsluit.

Waarop letten bij een inboedelverzekering vergelijken?

Goed om te weten tijdens het vergelijken van de inboedelverzekering is dat: 
 
  • het nemen van deze verzekering niet verplicht is. Toch kiezen veel mensen hier wel voor, omdat de kosten bij schade enorm zijn.
  • er geldt vaak een eigen risico. Dit bedrag moet je bij schade zelf betalen. Pas daarna keert de verzekeraar uit.
  • geef altijd eerlijk de waarde van jouw inboedel door. Wijzigt die in de loop der jaren, dan kun je dat doorgeven. Hiermee voorkom je onderverzekering.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn deze bronnen gebruikt:

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 2 april 2021
Leon Schouten is directeur van Zeker.com. Regelmatig is Leon te zien in de media naar aanleiding van onderzoeken. Hij werkt inmiddels meer dan 14 jaar in de verzekeringsbranche.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 23 augustus 2021

Laatste klantbeoordelingen

Gevalletje waterschade door slecht onderhoud / niet schoon houden van de dakgoot van de buren. Oorzaak is slecht onderhoud, dus oordeelt VKG dat de dekking vervalt. VKG stelt voor om zelf de buren aansprakelijk te stellen. Wat fijn dat VKG zo met je meedenkt. Het is schade die een ander mij toebrengt. Ontzorg mij VKG, jullie kunnen het verhalen ook op je nemen. –ASAP OPZEGGEN DEZE VERZEKERING.–

schadenummer: 2120975/CDL betreft inboedelverzekering all risk. Wat is er gebeurt bij het opruimen in de schuur ben ik op mijn hengeltas gaan staan. Ben geen pro maar wel meer dan liefhebber mijn hemgelspullen zijn daar ook naar. Dom dat ik er op ben gaan staan, kan gebeuren daarom ben ik ook all risk verzekerd. 22 Juli zaak aangemeld, 26 juli schade formulier ingevuld, foto’s schade opgestuurd. Offerte van beschadigde en kapotte hengeldelen aangevraagd en opgestuurd naar Promovendum. Reparatie prijs aangevraagd en opgestuurd. Sinds 30 juli hebben ze alles in bezit. Diverse mails ontvangen van schade specialisten van Promovendum. Eigenlijk onzin, had al opgelost moeten zijn. Inmiddels heb ik ruim 20 mails verzonden ?? Gevraagd om status, gevraagd om informatie. Niets, niets krijg ik te horen?? Vandaag is het 25 augustus en ben dus een maand bezig om schade vergoed te krijgen notabene een all risk verzekering. Totale schade zo’n € 400 euro. Ik vraag mij af hoe lang het nog gaat duren ??? Al mijn verzekeringen heb ik bij Promovendum ondergebracht !!! Of ik tevreden ben over Promovendum wat denkt u ???

Heb een keer een inbraak schade gehad en al mijn gereedschappen waren gestolen en ze proberen eronderuit te komen en nu hadden naar mijn ex gemaild dus niet mijn e-mail dat ik eruit lig door een klein bedrag terwijl ik niet wist dat dat open stond en gelijk na wanbetaling en ook nog terwijl ik afgelopen jaar in januari carona had ben nu herstelde ongelofelijk dat dit kan in nederland

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen