Inboedelverzekering September 2023  vergelijken

Een inboedelverzekering vergelijken 

De inboedelverzekering dekt schade aan de spullen in jouw huis. Bij ons kun je inboedelverzekering vergelijken. Je ziet dan snel bij welke verzekeraar je het beste uit bent. 

Bijna iedereen die een huis huurt of koopt, sluit een inboedelverzekering af. Deze polis leggen we daarna in een la en daar kijken we nooit meer naar om. Tenzij we schade hebben. Eigenlijk zonde, want als je eens per jaar jouw verzekeringen doorneemt, zal je zien dat je veel geld kunt besparen. Een inboedelverzekering vergelijken kost je een paar minuten tijd en levert je vaak een flinke besparing op.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk de inboedelverzekering en kies uit het beste aanbod.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie over inboedelverzekeringen.

Top 5 beste inboedelverzekeringen

Top 5 populairste inboedelverzekeringen

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de inboedelverzekeraars

ditzo
fbto_198x58
centraal-beheer
unive_96x35
ohra
inshared

Welke dekkingen kan ik vergelijken?

Bij de meeste verzekeraars kun je kiezen uit twee dekkingen. De basis uitgebreide dekking en de allrisk dekking. Het verschil zie je in deze tabel.

Schade doorExtra uitgebreide dekkingAllrisk dekking
Inbraak, diefstal en vandalismeXX
Water (onvoorzien)XX
Storm (vanaf windkracht 7)XX
Brand en ontploffingXX
Plotselinge onvoorziene gebeurtenissenX

Naast deze twee dekkingen, zijn er ook aanvullende dekkingen. Je kunt vaak kiezen uit een glasverzekering voor schade aan ramen en een dekking voor kostbaarheden.

Wat is uitgesloten van dekking?

Niet alle schades worden vergoed vanuit de inboedelverzekering. Schade ontstaan door de volgende oorzaken wordt niet gedekt:
 
  • Opzet
  • Achterstallig onderhoud
  • Terrorisme
  • Natuurgeweld, denk aan een overstroming of aardbeving
  • Waterschade door openstaande deuren en/of ramen
  • Bouw- of constructiefouten

Kosten inboedelverzekeringen vergelijken

De kosten van de inboedelverzekering hangen van een aantal factoren af. Allereerst de waarde van jouw inboedel. Heb je een standaard inboedel of een heel luxe? Hoe hoger de waarde van de inboedel, hoe hoger het verzekerd bedrag en hoe hoger de premie. Ten tweede hangt het van jouw woning af en de buurt waarin je woont. Ten derde is ook de dekking van belang. Kies je voor een basisdekking of juist de allrisk dekking. En hoe zit dat met de aanvullende dekkingen? Hoe uitgebreider je jouw inboedel verzekert, hoe hoger de premie is. Door de inboedelverzekering te vergelijken zie je snel wat deze kost voor jouw woning en waar je de goedkoopste inboedelverzekering afsluit.

Waarop letten bij een inboedelverzekering vergelijken?

Goed om te weten tijdens het vergelijken van de inboedelverzekering is dat: 
 
  • het nemen van deze verzekering niet verplicht is. Toch kiezen veel mensen hier wel voor, omdat de kosten bij schade enorm zijn.
  • er geldt vaak een eigen risico. Dit bedrag moet je bij schade zelf betalen. Pas daarna keert de verzekeraar uit.
  • geef altijd eerlijk de waarde van jouw inboedel door. Wijzigt die in de loop der jaren, dan kun je dat doorgeven. Hiermee voorkom je onderverzekering.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn deze bronnen gebruikt:

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 16 juni 2022
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 februari 2023

Laatste klantbeoordelingen

Wat een verzekering, wachten na 4 maand nog op besluit,ga nooit bij deze verzekering

Ik raad iedereen aan niet met deze maatschappij in zee te gaan. Ik heb recent een inboedel verzekering afgesloten bij Aegon. Ze hebben er 3 polissen van gemaakt?? Ik heb verschillende malen gebeld maar word weggedrukt. Ook chatten lukt niet want er is niemand beschikbaar. Toen heb ik een brief geschreven. Ook hier word niet op gereageerd. Dus nu lopen er 3 polissen voor 1 inboedelverzekering en ontvang ik incasso’s van deze. Slechter kan niet. Ik ben 55 jaar oud en nu kan ik hier achteraan. Het enige wat ik nu nog kan doen om dit op te lossen/contact te maken met Aegon is een brief sturen naar Klachteninstituut Financiele Dienstverlening in Den Haag.

Je bent 87 jaar oud en hebt Parkinson. Op een avond wordt de pijn zo erg dat je wordt opgenomen in het ziekenhuis. Dat gebeurde mijn moeder. En natuurlijk heb je dan je ID kaart bij, want die moet je bij je hebben als je uit huis gaat. De tweede dag dat mijn moeder in het ziekenhuis lag werd haar ID kaart gestolen. Haar hele portemonnee werd gesloten van haar kamer. Haar ID kaart, de bankpas, meer dan 100 euro en meerdere sentimentele voorwerpen, zoals foto’s van kinderen, klein kinderen en achterkleinkinderen. De diefstal van de portemonnee heeft in de nacht plaatsgevonden, iemand is op haar kamer geweest, heeft haar portemonnee uit haar tas gestolen. Natuurlijk zijn er geen ‘sporen van braak’, want er is niets om af te sluiten, dus niets om open te breken. Deze verdwijning valt onder haar inboedel verzekering, dus zou volgens de polis vergoed moeten worden. Maar er zijn geen inbraaksporen. De diefstal wordt netjes aangegeven en aansluitend wend je jezelf tot de verzekeraar. Natuurlijk krijg je de belangrijkste zaken niet terug, de emotionele, maar je kan minstens de kosten die dit met zich meebrengt vergoed krijgen. Antwoord van de verzekeraar, dit wordt niet vergoed want er zijn geen sporen van braak. Dat is lekker makkelijk als je als bedrijf gaan puntenneuken. Je kan natuurlijk ook uit coulance beslissing om iemand wel te helpen die tenslotte al in een benauwde situatie zit, ziek in een ziekenhuis. Premie wordt natuurlijk wel maandelijks netjes afschreven. Ik weet wat ik hier van vind, maar ik vraag me af hoe mensen hier in Nederland hier over denken, dat je een slachtoffer, die al in een kwetsbare situatie zit en niet voor zichzelf kan opkomen, zonder coulance wordt behandeld.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen