Woongarant Inboedelverzekering

★★★★☆ 8.3/10 (228 reviews)

Logo verzekeraar Woongarant

Woongarant staat garant voor onafhankelijke, kwalitatief hoogwaardige dienstverlening ten behoeve van cliënten van De Hypotheker.

Voordelen van Woongarant:

  • Onafhankelijke, kwalitatief hoogwaardige dienstverlening
  • Bijzondere producten en diensten gebaseerd op de behoeften van klanten
  • Speciaal voor klanten van de Hypotheker

Onafhankelijke beoordelingen voor de Woongarant Inboedelverzekering

De Woongarant Inboedelverzekering is in de Special Item Woonverzekeringen van 18 juni 2018 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaaarden’.

De Woongarant Inboedelverzekering is in de Special Item Woonverzekeringen van 19 juni 2017 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden’.

De Woongarant Inboedelverzekering is in de Consumentengids van 1 juli 2013 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,0.

De Woongarant Inboedelverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2012 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,0.

De Woongarant Inboedelverzekering is in de Special Item Inboedelverzekeringen van 13 februari 2012 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs’.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Woongarant Inboedelverzekering

Wil je een woongarant verzekering afsluiten dan kan je eerst je hang en sluitwerk vervangen want dat moet een bepaalde politie keurmerk hebben. Schofterig. Nooit hier wat afsluiten

gelukkig niet vaak nodig, maar nu even wel, maar door de snelle oplossingen en servcie, echt voelt prettig

Goede afhandeling allen dat de email in de spambox komt is volgens mij onprofessioneel.

Je betaald veel geld per maand en als je dan eens schade hebt krijg je niet eens de complete vergoeding terug zo als bij andere verzekeraars

Als erg prettig ervaren wanneer ik een aantal weken geleden contact had gelegd na de inbraak in mijn kelder box. Goed contact en prettig gesprek. Duidelijk wat er verwacht wordt en aangegeven wat er van mijn gevraagd wordt. Uitbetaling van de schade had ik niet zo snel verwacht, des te fijner was het dat ik al zag dat het op de rekening stond. Ik zou iedereen woongarant aanbevelen!

Ik wil jullie bedrijf een groot compliment geven! WoonGarant werkt snel en duidelijk.

Everything was fine, the staff was very helpful and polite. Happy with the service!

Klant onvriendelijke en duurt allemaal veel te lang weing tot geen terugkoppeling

pratende met vrienden en collega's kwam ik er achter dat andere verzekeraars veel flexibeler zijn in de afwikkeling Ik heb voor het eerst in mijn leven iets gedeclareerd. Het betrof een ipad. Naar nu blijkt wordt het scherm van een ipad nooit gerepareerd maar opgestuurd naar Apple en vervangen. Interpolis keert in een vergelijkbare situatie bij een ipad van slechts enkele weken oud het aanschaf bedrag direct uit. Ik heb dus geen slechte ervaring met Woongarant, maar zou het om bovenstaande reden ook niet aanbevelen.

Mijn schade volledig vergoed en het geld binnen een paar dagen op de rekening. Precies wat je wilt van een verzekering. Helemaal fijn.

Erg prettige ervaring. Ben super geholpen. En ook erg fijn dat ze er begip voor hadden! Toppers!

Brief gekregen dat wij te vaak schade aan de mobiele telefoon hebben gehad en dat dit er toe leidt dat we een brief kregen dat dit niet kan. Wij hebben 4 kinderen en dan kan dit gebeuren. Zet anders in de voorwaarde dat dit niet verzekerd is. Maar dan ook geen premie natuurlijk.

1e telefonisch contact zeer prettig. Duidelijk, inlevend en geruststellend. Indienen schademelding via internet verloopt goed. Staat duidelijk vermeld wat de reactie tijd is en dat wordt waargemaakt.

Deze schadeafhandeling ging snel en doeltreffend.

Fijn dat de schade zonder teveel gedoe afgehandeld is.

De schade aan mijn laptop werd snel en correct afgehandeld, helaas duurde de reparatie zelf wel erg lang (bijna twee maanden) maar is wel perfect uitgevoerd.

Het ging om mijn 1e schade, hopelijk de laatste. Maar de ervaring was ronduit prima!

Schadeafhandeling onvoldoende vanwege procedure en duur. Verder geen opmerkingen.

Voordat de schade zich voordeed was ik de woongarant verzekeringen al aan het vergelijken. Nu na deze vlekkeloos verlopen afhandeling ben ik in tweestrijd om wel of niet over te stappen. Prijstechnisch kan het een heel stuk goedkoper! Maar is het gras net zo groen als bij de concurrentie?

Cijfer snelheid schadeafwikkeling een 5 omdat er 5 werkdagen worden aangegeven voor afhandeling van een dossier. Dat ik pas ook reactie kreeg na 5 werkdagen. Met nadeel dat het weekend er tussen zat.

Verder tevreden voor hoe er is omgegaan met de aanvraag en de schadeverwerking

Ik zou WoonGarant ook zeer aanbevelen. Ze zijn snel met reageren en erg behulpzaam.

In alle jaren is dit de 1e keer dat ik gebruik heb moeten maken van mijn verzekering. Wat voor mij vervelend was dat de feestdagen gedurende de afhandeling er tussen zaten. Verder goed begeleid.

Prima, geen op- of aanmerkingen. Snelle afhandeling.

Goed bereikbaar, medewerkers denken mee. Correct en snel afgehandeld

ondanks dat mijn telefoon te oud was om schade te kunnen verhalen heb ik toch nog 10 % vergoeding gekregen, en het stond snel op mijn rekening. bedankt!

Prima ervaring. Na advies van de expert snelle uitbetaling van de schade.

Vind het heel jammer dat ik niet meer terug krijg voor mijn iPad. Ik betaal genoeg premie en dan krijg ik maar 19.99 terug. Ik zit nu zonder iPad want voor dat geld heb ik geen nieuwe….

Omdat we geen bon meer hadden was het eerst moeizaam. Toen telefonisch contact gehad en daarna snelle afhandeling. Tevreden met de oplossing.

Schade netjes afgehandeld en snel uitbetaald. Dank jullie wel.

Goed en snel behandeling maar wel een lage schade vergoeding ( had hoger verwacht )

Goede afwikkeling kregen het totale schade bedrag terug ondanks dat deze wat hoger was dan geraamd.

Prima. Verder gewoon dik in orde. Alleen een beetje onwennig omdat ik nooit iets aangeef, hierdoor wist ik niet of ik de juiste weg bewandelde.

Als ik iemand nodig heb is er altijd iemand aanwezig met goed advies.

2 mails met vragen ipv 1 mail wat meer tijd had gescheeld.

Goede afhandeling met vriendelijke medewerkers. Gelukking nog aandacht voor de praktijk en niet enkel invul- en afvinklijsten.

4 keer de gevraagde stukken doorgestuurd in 2 maanden tijd ,en dan nogmaals de stukken opvragen . Wat voor een bedrijf is dit ? zijn ze wel helemaal goed daar naar mijn mening willen ze mij aan het lijntje houden en niets uitbetalen. BAH

Prima service, snelle reactie, goede afwikkeling.

Tijdens mij vakantie is mijn vriezer uitgevallen en kon alles weggooien. De schade van de inhoud heb ik wel vergoed gekregen na 150 euro eigen risico aftrek wat nog niet was toen ik de verzekering afsloot. Maar in 2012 is dit veranderd maar omdat ik niet ik nooit iets had ben ik daar nu achter gekomen. Had het misschien eerder moeten lezen maar dat doet volgens mij niemand. Omdat alles ondooit was ,was de lucht vréselijk. We zijn er een week mee bezig geweest om de lucht eruit te halen maar het lukte niet.de fabrikant gebeld en die zei als er vleessappen in de isolatie zijn gelopen krijg je die niet eruit. Woongarant gebeld en het verhaal uitgelegd en hun antwoord was hij is onbruikbaar maar niet kapot. Dus geen vergoeding voor de vriezer. Ik ga nu al mijn verzekeringen opzeggen want dit is belachelijk. Heb nu al 9 jaar al mijn verzekeringen nog nooit iets gehad en krijg voor een kostenpost van 650 euro 100 euro terug. Wil wel eens weten hoe ze doen bij een brand. En het was volgens mij vrouw een heel raar gesprek aan de telefoon.

Ik ben allerminst tevreden nu ik na 7 jaren voor het eerst iets claim er dan met artikel zoveel wordt gegooid waarom er niet wordt uitgekeerd maar ik wel een nieuw apparaat moet kopen. Er geen schadeexpert komt om mijn verhaal te verifiëren.

Het vinden van hoe en waar er gedeclareerd kan worden moet grondig worden aangepakt

Ieder jaar verhogingen zonder concrete toelichting (anders dan generiek verhaal) – mindere ervaring, want krijg er weinig voor terug. Maar nu ik dit jaar een kapote telefoon had, werd deze schade wel snel afgehandeld, positieve ervaring.

Mijn schade was zeer snel opgepakt en beoordeeld ..kon mijn toestel laten repareren . Aangezien ik het zelf moest voorschieten en ik uitgelegd heb dat ik fiancieel krap zat ..hebben ze me meer dan de helft voorgeschoten .

Prima alleen ik had graag de optie van het toestel thuis ophalen en weer afleveren eerder geweten.

Prima. Duidelijke communicatie, snelle afhandeling. Ik was blij!

Ik had geen ervaring met schade melden aangezien dit mijn 1e schade was, maar na opsturen van ontbrekende en aanvullende info was alles snel geregeld. Wellicht kan benodigde info vooraf beter worden aangegeven?

volgens jullie incasso gemist, echter met bank gebeld en die zei dat bij jullie lag. Vervolgens ben ik 24 uur niet verzekerd. Erg slecht, in 12 jaar niet 1 incasso gemist, verwacht op zijn minst wel belletje, Medewerker Suzanne kon niet voor me doen!!

Veels te duur aan het worden. Ga maar opzoek naar een andere maatschappij.

Het zou fijn zijn als je de mail met rekening instuurt dat je even een bevestiging van ontvangst krijgt dan weet je dat de mail in behandeling is. Deze mail heb ik gemist. Reactie van Woongarant: Bedankt voor uw beoordeling. Op onze mailbox zit een automatische beantwoorder. Wij zullen nagaan waarom dit bij u niet is gebeurd. Wij zijn blij te vernemen dat u verder tevreden bent. Met vriendelijke groet, Woongarant

Alles was prima. Zowel telefonisch contact als schriftelijk via de mail. Snelle en duidelijke afhandeling. Je weet waar je aan toe bent en wat er verwacht wordt.

Uiteindelijk was alles in orde gemaakt, maar het was voor mij een hele bizarre ervaring om steeds zelf te hoeven bellen zodat mijn dossier verder kon in het traject.

Heel fijn en duidelijk begeleid. Erg prettig want nog niet veel ervaring met schades in huis.

Helaas al diverse malen gebruik moeten maken van de verzekering (schade gelopen door toedoen van derden) Maar de afhandeling hiervan is geweldig.

Terugbetaling was kwijtgeraakt. Pasctoen ik erom vroeg kreeg ik het geld. Voelde beetje als leuren om eigen geld

Die zijn wel goed, ook de afhandeling gaat erg probleemloos. Ik weet niet of het gebruikelijk is om als er offerte bon gemaakt is, die voor te schieten ?.

Prima ervaring, zijn tevreden over de afhandeling

Uitstekend! Schade online ingediend en een paar dagen later een positieve reactie en nog een dag later was de schade uitgekeerd.

Voor de rest vlotte afhandeling zonder problemen.

Het duurt te lang (2/3 weken) voordat een relatief kleine schadeafhandeling bij jullie afgehandeld is.

Zie vorige toelichting en voor de rest ben ik netjes en goed geholpen en te woord gestaan en moet me eigen er maar bij neerleggen als klant dat dit de regels zijn.

Prima, snel. Communicatie kan wat mij betreft wat duidelijker.

Super! Alles verliep voorspoedig en was snel afgewikkeld

Al met al een slechte ervaring in deze zaak. Ook heeft het lang geduurd. Wanneer ik belde kreeg ik, op een enkel geval na, geen medewerking. Antwoord: Nee meneer, Woongarant heeft 5 dagen de tijd om te reageren. Totaal geen medeleven.

Hele goede ervaring. Had voor het eerst schade na 9 jaar en werd goed geholpen. Duidelijke uitleg en communicatie.

Eerste keer ooit een schade ingediend en het is helemaal goed gegaan. Alles duidelijk. Bedankt !

Matig. Communicatie niet altijd duidelijk. Om zaken vragen die bij aanlevering niet nodig blijken te zijn. Afhandeling duurt veelal langer dan gecommuniceerd.

Jullie hebben snel en adequaat een schade-expert naar ons gestuurd en deze heeft ons goed geholpen. De woninginbraak was bijzonder naar maar door jullie is de schade en ontvreemde apparatuur zo goed mogelijk vergoed en verzacht. Dank!

Onze babyfoon begaf het. En jammer genoeg geen bon meer. Echter na het opsturen van onze kapotte babyfoon heeft woongarant het vergoed. De afhandeling was super snel, je word duidelijk op de hoogte gehouden van de afwikkeling. En inmiddels hebben we weer een nieuwe babyfoon. Erg blij met deze fijne service!

Zeer traag. Na elke vraag via mail duurt het minimaal 5, maar meestal meer werkdagen voordat je antwoord krijgt en dan volgt weer een vraag en duurt het weer een week, enz. Heb spijt dat ik ben overgestapt.

It was very poor customer service. My house was broken December 26 2017 and today is 28th May 2018 and still my house is not fixed. Very very poor service. I had a very terrible expereince getting the claim to fix my door . Again still not yet fixed.

Snelle reacties, per mail, waarin helder en duidelijk wordt gecommuniceerd. Niet alleen mbt het wel of niet vergoeden, maar ook over de periode die de uiteindelijke afhandeling in beslag zal nemen e.d. Reactie van Woongarant: Wat een prachtige beoordeling, we worden er stil van :-). Dank u wel dat u ook zo duidelijk heeft toegelicht waarom u zo tevreden bent, dit vinden we heel fijn om te horen! Met vriendelijke groet, Woongarant

Vond uiteindelijk het hele traject erg lang duren(1,5 mnd) Verder prima geholpen!!

Goed en snel geholpen. Snel het geld op mijn rekening

Via mevr Kaandorp ben ik uitermate goed geholpen.

Ik ben erg ontevreden over de manier waarop Woongarant met terugwerkende kracht een eigen risico in mijn polis introduceerde. Dit werd uiteindelijk terug gedraaid maar de premie werd vervolgens wel zonder enige toelichting verhoogd. Ik ben zeer teleurgesteld over de gang van zaken en overweeg een andere verzekeraar te zoeken.

Vond de persoon die het behandelde goed, niks over op te merken. Website was ronduit slecht heb ca 5x opnieuw mijn formulier moeten invullen omdat het fout melding gaf tijdens het uploaden van afbeeldingen/bewijsstukken uiteindelijk gemaild naar de behandelaar.

Helaas 2 x contact op moeten nemen met woongarant, gelukkig zijn ze vriendelijk en erg duidelijk in de vervolg stappen! Ga zo door !

Slechte afhandeling heel veel mooie worden en technisch babbel om de schade niet naar behoren beoordelen en niet naar behoren afhandelen

Snelle afwikkeling, prettige omgang, geen moeilijk gedoe.

Ik vond deze schademelding uitermate teleurstellend. Zeker omdat mijn iPad buiten mijn schuld of die van mijn gezinsleden kapot is gegaan en ik niet op de hoogte was van de korte afschrijftermijn. Ik heb 1 keer iets geclaimd op mijn inboedelverzekering in 15 jaar en dan kan ik nu ruim 500 euro uitgeven om te komen waar ik voor eind maart stond. Erg jammer.

Mijn ervaring is dat er eerst een schadepost wordt toegezegd {telefonisch} en naderhand wordt terug getrokken! echt heel slecht!!!!!!!

netjes en vlot afgehandeld /veelal digitaal= geen probleem.

Verzekering doet erg moeilijk met uitbetalen. Zelfs na 6 jaar betalen en nooit wat te hebben hoeven opgeven werd er erg moeilijk gedaan over uitbetalen. Pas na 3 maanden na de inbraak werd het in behandeling genomen. Dit terwijl er een aangifte was van de politie. Mijn huisgenoot welke spullen bij mij had liggen welke ook waren gestolen werd wel snel uitbetaald. Deze verzekering zat soort van in de deal met de hypotheker, echter zou ik dit niet aanraden. Reactie van Woongarant: Hartelijk dank voor uw review. Wij vinden het uiteraard altijd heel jammer om te horen dat onze cliënten niet tevreden zijn. Omdat u aangeeft zeer ontevreden te zijn over de afwikkeling van uw schade hebben wij uw dossier direct bekeken. Vooropgesteld hebben wij moeten constateren dat de door u geleden schade nog geen twee maanden geleden heeft plaatsgevonden. Dat neemt niet weg dat een verwerkingstijd van twee maanden ook niet onze gebruikelijke verwerkingstermijn is, dit doen wij normaal gesproken binnen vijf werkdagen. Dat uw dossier helaas een langere verwerkingstijd kent heeft te maken met de volgende factoren. Het adres waarop de schade is voorgevallen week af van het adres dat u bij ons verzekerd had waardoor wij daar eerst duidelijkheid over moesten krijgen. Daarnaast was, gezien de hoogte van het schadebedrag, een expertiserapport nodig. Helaas was u tot op heden niet in de gelegenheid om een afspraak met onze schade expert te maken. Wij zijn dus nog in afwachting van het expertiserapport dat kan worden opgesteld nadat de schade expert bij u langs is geweest. Wij hopen op uw begrip voor het feit dat wij over een compleet dossier moeten beschikken alvorens wij over kunnen gaan tot uitkering van een schade. Mocht u toch nog het gevoel hebben dat zaken niet naar behoren verlopen kunt uiteraard te allen tijde contact opnemen met onze schade afdeling. Met vriendelijke groet, Woongarant

Het indienen zou gemakkelijker kunnen via een app bijvoorbeeld.

Goede verzekerings maatschappij neemt hun klanten serieus en men wordt vriendelijk behulpzaam benaderd

Zeer tevreden over klantvriendelijke, duidelijke en snelle afhandeling, waarvoor dank.

Mijn eerste schade gemeld en een perfecte afwikkeling prima gedaan alles werdt meteen geregeld perfect

Makkelijk indienen, duidelijke reactie, dit zou iets sneller mogen.

Netjes geholpen en naar trevedenheid afgehandeld,alleen de tussenpersoon liet te wensen over.

Mijn stormschade is heel correct en snel behandeld en afgehandeld.

Je hoopt nooit schade te hebben, maar als het je dan overkomt, dan hoop je op een soepele afwikkeling ervan en daarvoor kan ik Woongarant zeker aanbevelen. 24 uur per dag te bereiken en nemen alles voortvarend in behandeling om het vervolgens snel af te wikkelen!

Top service, snelle afhandeling, duidelijk verhaal

Rekening houdend met het feit dat het heel erg druk was door de stormschade die in dezelfde periode viel, heb ik helemaal niks aan te merken aan de service.

Ik heb hier een brief liggen van jullie waar ik zo boos over ben, als jullei zo met trouwe klanten omgaan dan weet ik het wel, dan ga ik om mij heen kijken naar een goedkopere verzekering. Lees je eerst eens in voordat je een (automatisch gegenereerde ?) brief stuurt.

Goede ervaring, alleen wat gezoek naar indienen schade (vervolgmelding) via de website

Wij zijn uiterst tevreden over onze afhzndeling van de schade Heel hartelijk dank voor de snelle service M V Gr Anne en Joop

Voor het eerst een schade moeten indienen. Alles was perfect geregeld en duidelijk. Erg blij met de afhandeling van de schade en de snelheid! Kortom Top!!!

Prettige communicatie, begrip voor de vervelende situatie. Snelle en duidelijke afhandeling?

Onze zoon had jammer genoeg een glas rode wijn omgestoten, waardoor onze hoogglans meubels van 7/8 jaar oud bruinige vlekken hebben gekregen. Woongarant heeft na het bekijken van de foto's (waar de vlekken niet zo goed op te zien waren) een schadeclaim uitgekeerd. Uiterst vriendelijke geholpen en blij met de 'tegemoetkoming' nu kunnen we verder sparen voor nieuwe meubels.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen