Kattenverzekering

De dierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor honden en katten, die als huisdier gehouden worden. Hieronder kun je jouw kattenverzekering vergelijken.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de kattenverzekeraars

petplan
ohra
hema_96x35
inshared
reaal-dier-en-zorg_96x35
aegon_198x58

Als je besluit een kat of poes te nemen wil je vooral genieten. Toch kan het gebeuren dat je kat iets gaat mankeren. Dan is het fijn als alles financieel geregeld is. Het hebben van een kat is vooral heel leuk. Het verzorgen, knuffelen en spelen met je kat is fantastisch. Toch brengt het ook enkele andere dingen met zich mee. Je kat kan ziek worden. Dan is het fijn om een kattenverzekering te hebben. Daarmee voorkom je onaangename financiële verrassingen.

Wat is een kattenverzekering

De betekenis van een kattenverzekering is simpel. De verzekering biedt dekking wanneer je kat ziek is en naar een dierenarts moet om behandeld of geopereerd te worden. Je kunt het zien als een zorgverzekering voor je kat.

Kattenverzekering vergelijken

Je kat of poes verzekeren kan al vanaf een paar euro per maand. Echter zitten er grote verschillen tussen de premies van deze verzekeringen waardoor het belangrijk is om eerst te vergelijken voordat je een kattenverzekering afsluit.

kattenverzekering

Waar moet je op letten bij het vergelijken van een verzekering voor een kat?

Bijna een kwart van de huishoudens heeft een kat. Voor die mensen is een kattenverzekering belangrijk. Er zijn veel dingen waar je op moet letten tijdens het vergelijken. Hieronder vind je de belangrijkste punten:

 • De hoogte van het eigen risico
 • De hoogte van de eigen bijdrage
 • Wat de maximale vergoeding per jaar is
 • Of de basisdekking volstaat voor jouw kat
 • Welke aanvullende wensen je hebt
 • Of er bepaalde dingen zijn uitgesloten
 • Wat de polisvoorwaarden zijn
 • Of het ras van jouw kat niet is uitgesloten
 • Of er een crematie dekking bijzit. Dit is vooral belangrijk wanneer je kat al op leeftijd is.

Goedkope verzekering voor een kat

Het liefst wil iedereen zoveel mogelijk zorg voor zo weinig mogelijk geld. Het is lastig om vooraf te zeggen welke katten verzekeraar de goedkoopste is. Als je opzoek bent naar de goedkoopste kattenverzekering dan kun je kiezen voor alleen een basisdekking. De aanvullende dekkingen zorgen er namelijk voor dat de verzekering extra duur wordt. Vergelijk de basisdekkingen van de verschillende verzekeraars goed, want de basisdekking is niet bij iedere verzekeraar hetzelfde.

Verschillende dekkingen

Wanneer je een kattenverzekering gaat afsluiten kun je kiezen voor een basisverzekering. Hierbij is je kat verzekerd tegen basiszorg. Daarnaast kun je ook nog aanvullende dekkingen meeverzekeren. Zo stel je uiteindelijk het gewenste pakket samen.

Overige belangrijke punten

Bij de meeste verzekeraars is het mogelijk om ook de hoogte van het eigen risico en de maximale vergoeding te kiezen. Dit zijn twee belangrijke premiebepalende factoren. Kies je voor een hoog eigen risico dan wordt de premie goedkoper. Wanneer je veel uitgekeerd wilt krijgen bij ziekte of overlijden dan wordt de premie duurder. De mogelijkheden variëren per verzekeraar.

kattenverzekering vergelijken

Wat wordt niet gedekt door een kattenverzekering?

Er zijn ook dingen die niet worden vergoedt door een kattenverzekering. Wanneer je kat schade aan anderen toebrengt bijvoorbeeld. Je zult hiervoor een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren moeten afsluiten. Het kan namelijk gebeuren dat je kat schade aan anderen toebrengt. Dan is het goed om dit afgedekt te hebben. Zo voorkom je dat je alsnog voor hoge kosten opdraait.

Kat vermist

Wat ook iets is om over na te denken: een vermissing. Uit cijfers van vermissingsdatabank Amvidevi blijkt dat er in 2018 42.640 katten vermist waren. Het is enorm vervelend als je kat vermist wordt. Op dat moment wil je er alles aan doen hem/haar terug te vinden. Het liefst zo snel mogelijk natuurlijk. Het plaatsen van een advertentie bij vermissing van je kat kun je meeverzekeren. Het is een veelgebruikte manier bij de zoektocht naar de poes. Kijk goed of dit in het basispakket zit. Of dat je het als aanvulling moet meenemen.

Wat kost een kattenverzekering?

Een kattenverzekering kost gemiddeld ongeveer 15 euro per maand. Kies je voor alleen een basisdekking dan kan het vaak al goedkoper. Wil je het pakket uitbreiden met aanvullende dekkingen dan ben je duurder uit.

Maximale vergoeding per jaar

Eén van de verschillen tussen verzekeraars is de maximale vergoeding per jaar. Iedere partij kiest haar eigen beleid. Ook hierbij. Zo kiest de één voor een vast bedrag (€3.000, €3.500 of €5.000). De ander heeft meer keuze voor de klant (€2.500 tot €5.000 of €1.500 tot €5.000)

Eigen risico

Ook het eigen risico is bij een ieder anders. Bij de vijf meest gekozen verzekeraars zijn de volgende mogelijkheden.

 

VerzekeraarEigen risico
OHRAGeen eigen risico.
Wel eigen bijdrage van 20%
Reaal Dier & Zorg€0 tot €150 eigen risico + eigen bijdrage van 10%, 30% of 50%
Petplan€0, €100 of €250 eigen risico + eigen bijdrage tussen 20% en 50%
HEMABasis: 15% / Aanvullende dekking: 50% + eigen bijdrage à €45
Aegon€50 eigen risico

Welke behandelingen worden vergoedt?

Er zijn vele soorten behandelingen die nodig kunnen zijn wanneer een kat ziek is. Maar wat zit er nu in het basispakket? Hier enkele voorbeelden gebaseerd op de 5 meest gekozen katten verzekeraars.1

BehandelingBasispakketAanvullende module nodig
Opname/verblijf dierenkliniekX 
Tandheelkunde X (Bij Aegon niet mogelijk)
GeneesmiddelenX 
Zorgkosten buitenland X
EuthanasieX 
OperatiesX 
Aandoening gewrichtenX (Aegon: enkel eerste bezoek dierenarts in basisdekking 
BloedonderzoekX (Reaal: verzekerd voor pre-anesthetisch bloedonderzoek 
Vaccinatie X (Bij Aegon niet mogelijk)
Röntgenonderzoek

X (Aegon: Mits dit geen röntgenfoto’s zijn van het gebit
of mogelijke heup- en elleboogproblemen)

 

1 Bovenstaande is gebaseerd op de vijf meest gekozen verzekeraars

  • OHRA
  • Reaal Dier & Zorg
  • Petplan
  • Hema
  • Aegon 

Premie bepalende factoren

Er zijn veel factoren die invloed hebben op een verzekering. Je kunt denken aan de leeftijd. Het is slechts één van de (bepalende) factoren die er zijn.

  • Het ras
  • Het geslacht
  • Leeftijd van je kat. Als je kat nog een kitten is dan is de premie goedkoper dan wanneer je poes al ouder is.
  • Medische aandoeningen
  • Je eigen persoonlijkheid (m.b.t. reizen in het buitenland)

Wel of geen kattenverzekering?

Een belangrijke vraag; Moet ik wel of geen kattenverzekering nemen? Omdat die keuze voor iedereen anders is hebben we hieronder de voor en nadelen op een rijtje gezet.

Waarom wel een kat verzekeren

Wanneer je niet de financiële ruimte hebt om een risico te lopen. Medische zorg komt bijna altijd voor. Ook bij katten. Daarvoor zijn verzekeringen. Voor een relatief laag maandbedrag loop je geen risico. Je kunt er zelf voor kiezen hoeveel je jezelf indekt.

Een ander voordeel is dat je poes verzekerd is tegen de nodige medische zorg. Daarnaast voorkom je dat jij als baas voor lastige keuzes komt te staan. Dat kan gebeuren op het moment dat je kat zorg nodig heeft, maar dat financieel lastig ligt.

Waarom niet een kat verzekeren

Een veelgebruikt argument tegen een verzekering is zelf sparen. Je kunt er voor kiezen om zelf een potje te maken. Hier kan je steeds een bedrag in doen. Zo heb je iets achter de hand wanneer er medische zorg nodig is. Toch blijft dat een risico. Je weet immers nooit wanneer je kat iets gaat mankeren. Daarnaast zijn behandelingen vrij duur.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste kattenverzekering?

Een duidelijk antwoord op deze vraag is er niet. Dit hangt van zoveel dingen af. Niet in de laatste plaats je eigen voorkeuren. Wat voor jou het beste is kan voor anderen misschien wel ongeschikt zijn. Daarom is het aan te raden om verschillende verzekeringen te vergelijken en zo de voor jou beste keuze te maken.

Bestaat er een katten verzekering zonder eigen risico?

Ja, er zijn kattenverzekeringen zonder eigen risico. In die gevallen is er wel een eigen bijdrage. Dit betekent dat je een percentage van de kosten zelf moet betalen. Dit staat altijd aangegeven op het moment dat je een verzekering afsluit. Lees dus ook de polisvoorwaarden goed door. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan.

Is een kattenverzekering verplicht?

Het is niet verplicht om je kat te verzekeren. Je bent er vrij in om dit te doen. Je kunt ook zelf een potje opbouwen waar je de medische kosten van betaald. Toch brengt dat risico’s met zich mee. Je weet namelijk niet wanneer er iets gebeurd met je kat.

Waar moet ik op letten?

Het is verstandig om voor jezelf een overzicht te maken. Hierin kan je de wensen die je hebt op een rijtje zetten. Aan de hand daarvan kan je via zeker.com de verschillende verzekeringen vergelijken. Let hierbij goed op wat er in het basispakket zit. Waar nodig kan je aanvullende modules kiezen. Ook de maximale vergoeding en het eigen risico/eigen bijdrage zijn aandachtspunten. Tot slot zijn de voorwaarden iets wat goed doorgenomen moet worden.

Laatste klantbeoordelingen

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen