Opstalverzekering Oktober 2023 vergelijken

Opstalverzekering vergelijken Oktober 2023 

Met een opstalverzekering dek je de schade aan jouw huis. Dit kan schade zijn door brand, storm, bliksem of een inbraak. Het gaat daarbij om de woning zelf, dus niet om de spullen die erin staan.

Vaak worden de inboedel- en opstalverzekering afgesloten bij de aankoop van een huis. De een voor de woning zelf en de ander voor de spullen die erin staan. Een opstalverzekering vergelijken is handig als je voor het eerst een opstalverzekering nodig hebt of als je er al eentje hebt, maar wilt weten of je elders goedkoper uit bent. Via onze vergelijker kun je snel en simpel een opstalverzekering vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet teveel premie betaalt. De goedkoopste opstalverzekering staat altijd bovenaan. 

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk de opstalverzekering en kies uit het beste aanbod.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie over de opstalverzekering.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de opstalverzekeraars

ditzo
fbto_198x58
inshared
centraal-beheer
aegon_198x58
promovendum_198x58

Dekking opstalverzekering

Extra uitgebreide dekkingAllrisk dekking
BrandschadeXX
BlikseminslagXX
StormschadeXX
WaterschadeXX
HagelschadeXX
Hak en breekwerkXX
Inbraak, diefstal en vandalismeXX
OntploffingXX
Onvoorziene gebeurtenissenX
Schade door eigen schuldX

Kosten opstalverzekering vergelijken

Door de opstalverzekering te vergelijken weet je precies hoeveel jouw opstalverzekering kost. Vaak kun je direct kiezen voor een inboedelverzekering. Hierdoor krijg je vaak wat korting. Daarnaast is het ook handig, omdat beide woonverzekeringen worden ondergebracht bij een verzekeraar. Hierdoor is er nooit gesteggel over wie een eventuele schade moet vergoeden.

Hieronder hebben we een voorbeeld berekening gemaakt. Maak altijd een eigen vergelijking om te zien hoeveel jij betaalt.

VerzekeraarEigen risicoPremie per maand
Alleenstaande
Premie per maand
Gezin met kinderen
FBTO€ 500€11,91€12,98
ASR€ 0€ 16,13€ 16,13
Univé€ 0€ 17,96€ 17,96
Allianz Direct€ 0€ 19.82€ 21.89
Aegon€ 0€ 21,75€ 25,14
ABN Amro€21,96€27,85
Centraal beheer€ 0€ 23,43€ 26,71
OHRA€ 0€ 31.07€ 31,07
Berekend op 11-01-2023. Postcode 1823 BA, tussenwoning, 101m2, normale afwerking woning. Zonder eigen risico.

Eigen risico opstalverzekering

Bij een aantal verzekeraars geldt een eigen risico. Dit bedrag geldt per schade en moet je dus zelf betalen. Let hierop bij de inboedelverzekering vergelijking. Soms lijkt een lage premie aantrekkelijk, maar betaal je wel iedere keer een eigen risico. 

Opstalverzekering huurwoning

Huur je een woning? Dan hoef je zelf geen opstalverzekering af te sluiten. Dat moet de eigenaar van de woning doen. Het is verstandig om bij de verhuurder na te vragen of deze verzekering er is. Zo niet, dan moet niet jij maar de eigenaar de opstalverzekering afsluiten.

VvE en een opstalverzekering

Woon je in een appartement en is er een VvE? Dan heeft de VvE een opstalverzekering afgesloten voor het hele pand. Ook jouw appartement valt daaronder. Schades worden op deze opstalverzekering geclaimd. Let erop dat als je jouw appartement verbouwd, hier wellicht geen rekening mee gehouden wordt. Vraag dit na bij de VvE en kies eventueel voor een aanvullende verzekering.

Veelgestelde vragen

Ja, zonnepanelen vallen onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? Dan vallen ze onder jouw inboedelverzekering. Hier lees je er meer over.

Onderverzekering heb je als jouw woning meer waard is dan dat is ingevuld op de herbouwwaardemeter. Staat daar dat de woning € 200.000 waard is, maar heb je intussen een flinke uitbouw en verbouwing uitgevoerd? Dan is de woning nu wellicht wel € 300.00 waard. Je bent dan onderverzekerd. Heb je schade? Dan moet je een deel van de kosten alsnog zelf betalen. Het is daarom verstandig om de nieuwe waarde vooraf door te geven aan de verzekeraar.

Herbouwwaarde houdt in wat het kost op de woning opnieuw te bouwen. De herbouwwaarde van jouw woning kun je bepalen aan de hand van een ‘herbouwwaardemeter’. Deze vul je in zodat de verzekeraar weet voor welk bedrag de woning verzekert dient te worden.

Bronnen

Deze tekst is geschreven met behulp van deze bronnen:

  • Consumentenbond 
  • Rijksoverheid
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 20 juni 2022
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 februari 2023

Laatste klantbeoordelingen

Wat een vreselijk bedrijf. Wij hadden stormschade en dit wordt weggewimpeld met het argument dat de wind net niet hard genoeg gewaaid heeft om de schade uit te keren. Is dit een grap SNS?! Wat zijn jullie voor een slecht bedrijf! Empathie voor de klant tonen die schade heeft is er niet bij! Een loos argument over achterstallig onderhoud en een trage windkracht is een antwoord dat aantoont dat deze verzekering helemaal niet voor zijn klanten klaar zit om te helpen als het moet. Er is zelfs door de loodgieter vastgesteld met een camera dat er helemaal geen achterstallig onderhoud is! Ik heb deze verzekering al jaren, maar dit doet de das om. Ik ben hier klaar mee, nog nooit schade geclaimd, altijd netjes betaald, en net nu wij stormschade hebben, hebben ze geen zin om te betalen. Los daarvan gaat het om een klein bedrag, rond de 400 euro. Als dit bedrijf er zo in gaat zitten, stap ik vandaag nog over!

Ik heb een lekkage gehad waarna ik via internet de schade heb gemeld. Een schadebedrijf werd ingeschakeld en er kwam iemand kijken. Tot dan toe alles goed, maar hierna gebeurde er helemaal niks. Bellen naar hema kon niet, schadebedrijf of het bedrijf die een mannetje hadden gestuurd lieten ook niks horen/kreeg ik geen info van. Ondertussen ging de lekkage gewoon door..

4x de schade gemeld aan ons huis.(waterschade) . Online en per post daarbij een brief gestuurd waarom er niet gereageerd wordt. Wel altijd keurig de premie betaald. Is het dan niet de gewoonte dat je schade in behandeling genomen wordt!!!! Schandalig!!!! Wat kunnen wij nu nog ondernemen om serieus genomen ye worden,

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen