Opstalverzekering vergelijken

Opstalverzekering vergelijken 2022

Met een opstalverzekering dek je de schade aan jouw huis. Dit kan schade zijn door brand, storm, bliksem of een inbraak. Het gaat daarbij om de woning zelf, dus niet om de spullen die erin staan.

Vaak worden de inboedel- en opstalverzekering afgesloten bij de aankoop van een huis. De een voor de woning zelf en de ander voor de spullen die erin staan. Een opstalverzekering vergelijken is handig als je voor het eerst een opstalverzekering nodig hebt of als je er al eentje hebt, maar wilt weten of je elders goedkoper uit bent. Via onze vergelijker kun je snel en simpel een opstalverzekering vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet teveel premie betaalt. De goedkoopste opstalverzekering staat altijd bovenaan.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk de opstalverzekering en kies uit het beste aanbod.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie over de opstalverzekering.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de opstalverzekeraars

ditzo
fbto_198x58
inshared
centraal-beheer
aegon_198x58
promovendum_198x58

Dekking opstalverzekering

 Extra uitgebreide dekkingAllrisk dekking
BrandschadeXX
BlikseminslagXX
StormschadeXX
WaterschadeXX
HagelschadeXX
Hak en breekwerkXX
Inbraak, diefstal en vandalismeXX
OntploffingXX
Onvoorziene gebeurtenissenX
Schade door eigen schuldX

Kosten opstalverzekering vergelijken

Door de opstalverzekering te vergelijken weet je precies hoeveel jouw opstalverzekering kost. Vaak kun je direct kiezen voor een inboedelverzekering. Hierdoor krijg je vaak wat korting. Daarnaast is het ook handig, omdat beide woonverzekeringen worden ondergebracht bij een verzekeraar. Hierdoor is er nooit gesteggel over wie een eventuele schade moet vergoeden.

Hieronder hebben we een voorbeeld berekening gemaakt. Maak altijd een eigen vergelijking om te zien hoeveel jij betaalt.

VerzekeraarEigen risicoPremie per maand
Alleenstaande
Premie per maand
Gezin met kinderen
HEMA€ 100€ 8,44€ 9,33
AEGON€ 0€ 15,31€ 17,67
Ditzo€ 0€ 15,40€ 15,40
Univé€ 0€ 15,87€ 15,87
Centraal Beheer€ 0€ 22,10€ 23,90
Berekend op 9 april 2021. Postcode 1823 BA, rijtjeswoning, 100m2, normale afwerking woning.

Eigen risico opstalverzekering

Bij een aantal verzekeraars geldt een eigen risico. Dit bedrag geldt per schade en moet je dus zelf betalen. Let hierop bij de inboedelverzekering vergelijking. Soms lijkt een lage premie aantrekkelijk, maar betaal je wel iedere keer een eigen risico. 

Opstalverzekering huurwoning

Huur je een woning? Dan hoef je zelf geen opstalverzekering af te sluiten. Dat moet de eigenaar van de woning doen. Het is verstandig om bij de verhuurder na te vragen of deze verzekering er is. Zo niet, dan moet niet jij maar de eigenaar de opstalverzekering afsluiten.

VvE en een opstalverzekering

Woon je in een appartement en is er een VvE? Dan heeft de VvE een opstalverzekering afgesloten voor het hele pand. Ook jouw appartement valt daaronder. Schades worden op deze opstalverzekering geclaimd. Let erop dat als je jouw appartement verbouwd, hier wellicht geen rekening mee gehouden wordt. Vraag dit na bij de VvE en kies eventueel voor een aanvullende verzekering.

Veelgestelde vragen

Ja, zonnepanelen vallen onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? Dan vallen ze onder jouw inboedelverzekering. Hier lees je er meer over.

Onderverzekering heb je als jouw woning meer waard is dan dat is ingevuld op de herbouwwaardemeter. Staat daar dat de woning € 200.000 waard is, maar heb je intussen een flinke uitbouw en verbouwing uitgevoerd? Dan is de woning nu wellicht wel € 300.00 waard. Je bent dan onderverzekerd. Heb je schade? Dan moet je een deel van de kosten alsnog zelf betalen. Het is daarom verstandig om de nieuwe waarde vooraf door te geven aan de verzekeraar.

Herbouwwaarde houdt in wat het kost op de woning opnieuw te bouwen. De herbouwwaarde van jouw woning kun je bepalen aan de hand van een ‘herbouwwaardemeter’. Deze vul je in zodat de verzekeraar weet voor welk bedrag de woning verzekert dient te worden.

Bronnen

Deze tekst is geschreven met behulp van deze bronnen:

  • Consumentenbond 
  • Rijksoverheid
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 20 december 2021
Leon Schouten is directeur van Zeker.com. Regelmatig is Leon te zien in de media naar aanleiding van onderzoeken. Hij werkt inmiddels meer dan 14 jaar in de verzekeringsbranche.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 4 minuten
Laatste update: 03 januari 2022

Laatste klantbeoordelingen

Jammer dat je ze nog een ster moet geven, kon ik het maar min 5 sterren geven. Sns is aangesloten bij VKN en doordat die hun werk niet goed doen , moet ik helaas sns ook slecht beoordelen. Ten eerste je stuurt ze een mail , en pas na 5 dgn krijg je reactie ( als je die al krijgt ) . Dus aan service doen ze hier niet. Ten tweede Wij hebben schade gehad , een deel van de schade vergoed gekregen ( 5 maanden later ) , maar uiteraard is het niet goed gegaan. Er is schade ontstaan aan het dak door de storm en hevige regenval die daarop volgde. Dus dak dekker gebeld nood reparatie laten maken met een rot gang bouwdrogers gehuurd ( wat ik tevens niet eens gedeclareerd heb a 300 euro ). Schade expert hier gehad , loopt zijn ronde kwam goed en prof over, alles besproken zoals het gegaan is , en wat er gebeurt is en wat de schade is. We hebben schade aan het dak , wat is ontstaan door de eerste storm vlagen , en de regen die daarop volgde heeft een behoorlijke ravage achter gelaten. De expert is het dak niet op geweest en heeft het verder ook niet over de offerte voor het dak gehad ,wel over de noodreparatie en wel over de rest van de schade, doordat dat allemaal maar 50 tot 75% van de schade vergoeden had hij daar wat op of aanmerkingen over. Tot onze grote verbazing zat de vergoeding van het repareren van het dak er niet bij , maar doordat het dak even tijdelijk gemaakt was met kit etc , waren wij genoodzaakt het toch maar te laten maken. Zeker doordat als het weer hard zou gaan waaien of regenen de noodoplossing het uiteindelijk ook zou begeven. Maar we hadden er nog geen vergoeding voor gehad , 10 mails verder en een bak gezeur , hebben wij ervoor gekozen het dak volledig te laten herstellen, ook vanwege de natte pariodes die gaan volgen , en wij niet weer schade op schade willen hebben, die wij dan uiteindelijk weer moeten claimen. Nou komt het mooie , vkn wilt nu dat wij gaan bewijzen dat het dak schade had door de wind , en wilt fotos etc …. uuuuhhh krijg je daarom niet een exert over de vloer die moet uiteindelijk kijken wat er vergoed moet gaan worden ????? Dus maw ze maken van hun probleem ( hun fout , onkunde of hoe je het ook wilt noemen ) onze fout. Zelfs op de offerte van de dakdekker stond schade door storm. Nu hebben ze zelfs de dakdekker gebeld of hij fotos heeft gemaakt van de schade , en hem de vraag gesteld of het wel door de storm kwam. Volgens mij hoort een expert gewoon meteen overal te kijken , en niet na 3 kwart jaar vragen om fotos. Dus kortom , kijk waar je verzekeringsmaatschappij bij aangesloten is , en is dat bij VKN zeker niet afsluiten.’ Wij zijn overgens verzekerd bij SNS , dus daar zou ik iig niet je inboedel en opstal gaan verzekeren.

Ons huis is helaas één van de velen geweest die overlast heeft ondervonden tijdens de extreme regenval in Juli dit jaar in (zuid-)Limburg. Helaas hebben wij de pech dat wij een verzekering bij Promovendum hebben, die zich in deze zaak, in tegenstelling tot veel andere verzekeraars, ontzettend hardvochtig opstelt. Los van alle aanmerkingen die ik kan hebben op de slechte (totaal gebrek aan) communicatie en de onpersoonlijke afhandeling verschuilt men zich achter een zogenaamde expert die nog geen kwartier in mijn woning is geweest en aantoonbaar geen gedegen onderzoek heeft gedaan naar de schade. In mijn optiek schuurt dit tegen oplichting aan. Het gaat immers om een groot schadebedrag, en promovendum doet er in mijn ogen alles aan om niet uit te hoeven keren. Ik begrijp dat mensen dit wellicht niet herkennen bij de afhandeling van reltaief kleine schades. Maar om die reden deel ik mijn ervaring. Om aan te geven dat juist in de gevallen dat je een verzekering ECHT nodig hebt, ze niet thuis geven. En nogmaals, ik ken voldoende verhalen om mij heen waarin andere verzekeraars zich in deze tijd juist van hun beste kant hebben laten zien. Promovendum is daar helaas niet 1 van, en ik heb spijt dat ik me voor een aantal tientjes korting per jaar heb laten overhalen om over te stappen naar deze partij. Schaam jullie!

Je wilt het belangrijkste bezit dat je hebt (de eigen woning) opstal verzekeren. De Vereniging Eigen huis biedt voor leden een dergelijke woonhuisverzekering. Goed initiatief zou je denken. Maar nee. De verzekeraar die dit voor Eigen Huis verzorgt kiest ervoor uitsluitend via chat bereikbaar te zijn. Geen mogelijkheid tot persoonlijk overleg of advies over het verzekeren van een bezit van tonnen?! De chat werkt uiterst traag en de chattende persoon blijkt dan ook nog ondeskundig. Bij het invullen van het online offerte aanvraag worden, via diverse en onderling verschillende automatische antwoorden, een verzekering niet mogelijk. Dan weer “kan geen opstal verzekering worden aangeboden i.v.m. de herbouwwaarde” Terwijl ik die niet heb ingevuld?! Dan volgt de melding dat “ een bijgebouw groter dan 60m2 niet kan kan worden verzekerd”, waarom niet?! Een hopeloos aanvraagproces met haperende webformulieren en onkundige chatmedewerkers en het weigeren van persoonlijk contact met klanten. Een dikke 10 voor het initiatief, een 4 voor de uitvoering. Helaas!

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen