Woongarant Opstalverzekering

★★★☆☆ 7.8/10 (279 reviews)

Logo verzekeraar Woongarant

Woongarant staat garant voor onafhankelijke, kwalitatief hoogwaardige dienstverlening ten behoeve van cliënten van De Hypotheker.

Voordelen van Woongarant:

  • Onafhankelijke, kwalitatief hoogwaardige dienstverlening
  • Bijzondere producten en diensten gebaseerd op de behoeften van klanten
  • Speciaal voor klanten van de Hypotheker

Onafhankelijke beoordelingen voor de Woongarant Opstalverzekering

De Woongarant Opstalverzekering is in de Special Item Woonverzekeringen van 19 juni 2017 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs’.

De Woongarant Opstalverzekering is in de Special Item Woonverzekeringen van 20 juni 2016 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs’.

De Woongarant Opstalverzekering is in de Consumentengids van 1 juli 2013 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,4.

De Woongarant Opstalverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2012 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,0.

De Woongarant Opstalverzekering is in de Consumentengids van 1 mei 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,2.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Woongarant Opstalverzekering

Wij kunnen Woongarant zeker niet aanraden. Als je schade hebt wijzen ze bij voorkeur direct af. Als dat niet direct kan gaan ze moeilijke vragen stellen, om stukken vragen of/en gewoon niet reageren. Niet klantgericht, bureaucratisch.

1e keer schade gemeld, en door persoonlijke omstandigheden heeft de afwikkeling langere tijd gevraagd. Echter is naar tevredenheid begin van dit jaar afgehandeld.

Schade aan vloer en lekkage moest snel verholpen worden ivm verkoop huis. Niet gedacht dat dit zo snel geregeld en gerepareerd zou kunnen worden! Echt top!

Snelle en duidelijke respons op aangifte van schadegeval. Men maakt waar wat men zegt. De betaling van de schade kwam zoals beloofd binnen de 5 werkdagen op mijn rekening.

Ik kon snel en simpel mijn schade melden. Het bedrag werd ook snel overgemaakt. De medewerkers waren vriendelijk en tot laat bereikbaar. Heel fijn!

Deze glasschade vlot afgewerkt. Gaat om een paar tientjes, dan blijkbaar geen probleem voor een verzekering. Groot was mij teleurstelling toen ik ECHT een beroep moest doen op mijn verzekering vanwege boktor/houtworm. GEEN dekking en de schade liep heftig in de papieren. Die paar tientjes glasschade kan ik zelf ook opbrengen, maar een verzekering sluit je juist af voor het geval je echt in de problemen mocht komen. Erg geschrokken en diep teleurgesteld door deze ervaringen.

Woongarant lijkt het de klant zo moeilijk mogelijk te willen maken om een claim in te dienen, hopende dat de klant de claim laat zitten. Reacties zijn zeer onzorgvuldig.

ik heb woongarant tot 2 x nodig gehad i.v.m schade. omdat mijn hyptheek afliep en mijn verzekeringadviseur een alles in een polis kon aanbieden ben ik bij woongarant weggegaan , maar anders had ik gewoon gebleven, als ik deze hypotheek nog had

Prettige ervaring al sinds 2007 klant! Ga zo door

Plezierig medewerker Duidelijk en snelle afwikkeling

Heel goed geholpen en een snelle afwikkeling ! Vriendelijke en behulpzame medewerkers

Schade goed en snel afgehandeld Communicatie prima

Zeer goed. Duidelijk over welke stukken nodig waren en snelle afhandeling

Prima, afgehandeld zoals je dat als klant wenst.

Duidelijk en behoorlijk snel alles afgehandeld.

Weet niet of ik representatief ben omdat ik jullie altijd aanbeveel bij onze klanten. Maar service die ik zelf ervaar is ook prima, dus fijn om dat te merken. Dan kan ik mijn klanten ook met een goed gevoel doorverwijzen en adviseren.

1. The response from the team was awesome. 2. Step by step process was explain on phone calls and by emails. 3.Just sorry to say, but they forget to check the email of claim filling provide by me and after calling it was taken ahead(after 1 week), but that was not a big deal. Apart from it everything well smooth. I would recommend Woongrant to others its a very nice company. Regards, N Morekar

Prima geregeld. Snelle afhandeling en klantgericht.

Na een kleine miscommunicatie alles snel geregeld en op orde. Ik ben zeer tevreden.

Duidelijke communicatie en prettig klantgericht contact.

Ow en wat ook vet onbeschoft is van jullie, is dat ik een e-mail kreeg met daarin de mededeling dat ik op moest schieten met mijn melding. Anders zou de schademelding vervallen. Dit terwijl dit helemaal niet kan omdat je schade tot een aantal jaar later kan melden. Dikke Boe voor jullie.

Correspondentie route kan / moet beter. Verder acceptabele afhandeling.

Ronduit schandalig dat je in 7 jaar tijd 3 schades hebt ingediend en dat je dan een waarschuwings brief thuis krijgt dat je te veel schades hebt.. met mogelijk kans op eigen risico of premieverhoging. Wat een flauwekul! Jullie verzekeraars zijn allemaal grote zakkenvullers. Ik betaal elke maand premie en als ik schade heb, verwacht ik dat dat wordt verholpen. Alle schades zijn gedocumenteerd met foto’s dus je kunt zelf zien wat er aan de hand is. Ze zijn door jullie zelf goedgekeurd! Sorry dat ik er nu zo over denk, maar van dat soort brieven ben ik niet gediend. Zeker niet omdat t schades zijn waar ik zelf niks aan kan doen.

Prettig, vlot, doen wat ze zeggen. Ik had hier nog nooit mee te maken gehad, maar alles werd duidelijk verwoord en uitgelegd, zowel telefonisch als per mail.

Eerste keer schade ingediend, super afgehandeld.

prettig dat het zo snel en makkelijk geregeld is.

Prima afgewikkeld, snel en helder via mail dmv foto’s. Tijdige reacties teruggekregen.

Prima: goed bereikbaar, goede toelichting op gang van zaken en wat te doen. En goede ervaring met RW repair als aansturing van de herstelacties.

goed, aardig en kundig personeel. goed berijkbaar.

Goed geregeld, schade gerepareerd. zeer vriendelijke schade expert

ervaring was goed, heb toch mijn verzekering beeindigd bij Woongarant omdat de premie in vergelijking met andere verzekeraars een stuk hoger is geworden.

Na schade aan mijn dakraam de factuur ingediend. De aanpak en afhandeling was erg klantgericht en geeft het gevoel dat je hier serieus genomen wordt en dat Woongarant klaarstaat om te helpen.

Snel en vriendelijk te woord gestaan, schade snel en accuraat afgehandeld.

prima service, duurde lang voordat het allemaal geregeld was, waarschijnlijk door de feestdagen

Fijne begeleiding, wisten wat we moesten doen. Nadat schade expert was geweest heeft het wel lang geduurd tot uitsluitsel van schadevergoeding of niet. Hierdoor konden we niet starten aan het opnieuw betegelen van de douche. Na zelf paar keer te hebben gebeld kregen we eindelijk het verlossende woord. Na mijn inziens had dit wel sneller gekund.

Alleen maar super ervaringen met Woongarant! Hele fijne verzekeraar!

Wij zitten al 4 weken met een lekkage in het toilet. Volgens woongarant zou sowieso het uitbreken van de muur, en het opnieuw opbouwen worden vergoed. Een mannetje zou langs gestuurd worden om de schade op te nemen. Na veel zelf achteraan bellen is dan deze week eindelijk iemand langs gekomen, ook alleen maar omdat we deze zelf achterna hebben gebeld. En vervolgens krijgen we gisteren een mail van woongarant dat er niets vergoed wordt. Wij betalen al 6 jaar netjes premie, nooit wat aangegeven bij woongarant. Omdat er gezegd werd dat er sowieso een deel vergoed zou worden hebben we gewacht voor woongarant totdat er iemand langs zou komen. En dan nu met de grap komen dat er niks vergoed wordt??? Dan had ik 4 weken geleden al kunnen beginnen met uitbreken, had me een hoop water uit de muur gescheeld. Te belachelijk voor woorden dit. Reactie van Woongarant: Wij betreuren het dat u ontevreden bent over onze dienstverlening. Uit ons dossier blijkt dat wij bij aanvang van de schademelding direct met u hebben besproken dat er mogelijk zaken zijn die niet vergoed zouden worden. Om u toch van dienst te kunnen zijn, hebben wij aangeboden onze hersteller voor u in te schakelen die ook op eigen kosten de oorzaak voor u zou kunnen repareren. Hiermee bent u ingestemd waarna de aannemer u meerdere malen heeft getracht te bereiken voor het maken van een afspraak. Helaas is dit herhaaldelijk niet gelukt en heeft uw dossier mede door de feestdagen vertraging opgelopen. Kort na de afspraak hebben wij een opnameverslag van de aannemer ontvangen die wij dezelfde week nog beoordeeld hebben. Op basis hiervan hebben u moeten berichten dat er geen dekking is voor herstel van de oorzaak en alleen eventuele gevolgschade voor vergoeding in aanmerking komt. Omdat er geen sprake bleek van enige gevolgschade en herstel van de oorzaak dus niet gedekt is, hebben wij ons dossier gesloten. Wij kunnen nergens uit ons dossier opmaken dat er enige toezegging aan u is gedaan alvorens wij het verslag van de aannemer ontvingen. Zoals ook in de mail is aangegeven, beoordelen wij de dekking pas na ontvangst van de bevindingen van de aannemer. Wij vinden het dan ook erg jammer dat u zo ontevreden bent. Te meer omdat wij gemeend hebben u te helpen bij het aanbieden van de schadeherstelservice. Mochten wij toch nog iets kunnen betekenen bij de afwikkeling van uw dossier dan vernemen wij dit graag van u. Met vriendelijke groet, Woongarant

We hebben voor de eerste keer gebruik moeten maken van onze verzekering. Dit is allemaal prima verlopen. Gaan snel over tot actie en je krijgt een duidelijke feedback wat er gaat gebeuren.

Prettig, zowel telefonisch als schriftelijk. Vlotte reacties. Zij schrijven ook hun deskundigen aan (aan wie uitbesteed wordt) als reacties uitblijven. Dat vind ik een goede zaak.

Ingediende stukken hadden beter gelezen kunnen worden zodat wij niet alsnog een keer contact hadden moeten opnemen voor een correcte afhandeling.

goed, jammer dat het eigen risico omhoog is gegaan.

Na het bellen komt een monteur de schade bekijken en paar dagen later wordt de schade hersteld

Heel prettig en behulpzaam in een een nare situatie.

Makkelijk indienen van de schade , snel bericht . Snelle afhandeling en betaling. . Ben tevreden

Erg vriendelijk en snel geholpen! Zijn zeer tevreden!

Lekkage toilet eerste etage met gevolgschade. Woongarant scheept mij af met fractie van de gemaakte kosten. Schadeexpert werd door Woongarant aangestuurd om de ingreep te begeleiden, uiteindelijk bedoelde ze dat hij kwam om mij te controleren en het uit te keren schadebedrag te minimaliseren. Van de 1500 euro aan gemaakte herstelkosten kreeg ik 173 euro. Want lekkage kwam niet door een leiding denkt men. Veelvuldig contact gehad met Woongarant, zij gaan blind op de bevindingen van de expert. Die heeft gekeken naar een lekkage die achter een tegelwand zat (niet zichtbaar dus). Ik moest maar aantonen dat de lekkaage wel werd veroorzaakt door een kapotte leiding zegt Woongarant. Bedankt :( Tip: bewaar al het weggenomen materiaal (leidingen en stortbak en rubbers en koppelingen en kranen en, en, en..) Maak foto's (had ik ook gedaan), film het (heb ik ook gedaan) enz. enz.

Wordt snel geholpen met vragen. Deze worden netjes en correct beantwoord. Vriendelijk persoon die ook wel mee leeft met de last van de schade.

Klant vriendelijk, snel zijn met het afhandeling van schadezaken, telefonisch makkelijk te bereiken en de wensen van de verzekerden worden serieus genomen. Blijf a.u.b.. zo doorgaan. Met vriendelijke groeten Semsi Solmaz

Schade doorgegeven en binnen 1 week afgehandeld. Super gedaan!

Goede en duidelijke communicatie, de afhandeling is zeer prettig verlopen.

Over de bedrijven die door uw bedrijf zijn ingehuurd ben ik minder of niet te spreken. Fa. Kimsma was voor de vloer inspectie. Geen apperatuur mee zoals minimasl een endoscoop om eerst zonder luik te hoeven maken, via een opening onder de vloer te kijken. Beetje stampen op de vloer en geen verstand van de masieve bovenvloer. Dat was het dan. En het moest maar opdrogen via de luchtroosters. Aangezien er een Drowa issolatie systeem is aangebracht wat dmv stlstaande lucht ed. Werkt zijn die er niet. Deze meneer is niet goed op de hoogte van issolatie mogelijk heden. Wel het vingertje wijzen naar mij als gedupeerde dat dit mijn/onze fout is. Later zelf fa. Gebr. De Vries Dokkum van Drowa er bij gehaald voor het hetstel. Kimsma in mijn optiek een dikke onvoldoende. Eerst maar dingen bij leren over issolatie systemen ed. En de klant serieus gaan nemen. Fa Tiedema voor droogtechniek. Deze heeft wel een paar maal een droger geplaatst omdat deze steeds defect gingen of niet goed werkten. Lekke slangen , trillingsgeluiden door dat er dingen binnen in los zaten. Mijn idee is dat spul niet goed wordt nagekeken als ze terug komen en weer geplaatst worden. Ook is er geen vochtmeting gedaan met een vochtmeter. Er was een luik gemaakt door fa. Kimsma en daar staken ze de slangen door, maar een kleinstukje muur verwijderen (30cm hoog en 40cm breed) zodat de slangen ook onder de voorkamer kon, was volgens hen niet nodig. Fa van de Drowa heeft dat later zonder moeite gedaan en opnieuw moest een droger geplaatst worden. Het had dus 2maanden sneller gekund. Zodat de drowa gelijk hersteld kunnen worden. Hier moest nu later voor terug gekomen worden door fa.gebr.de Vries. Voor deze zelf ingeschakelde firma niets dan lof.

Gelukkig maar 1x schade in hoeven dienen. Is correct en snel behandeld.

erg onduidelijk hoe jullie bereikbaar zijn afgelopen jaren door de app is het een stuk overzichtelijker geworden

Heel snel geregeld, geen discussie, geen gedoe.

Schade-afhandeling en communicatie kan beter. Wanneer een ander persoon aansprakelijk is, neem dan het initiatief richting hun verzekeringsmaatschappij

Ervaringen zijn goed, ik zit alleen te twijfelen om naar een andere verzekeraar over te stappen aangezien die gemiddeld 10 euro per maand goedkoper zijn.

Nog niet eerser schade gehad, wel al jaren lid. Had nooit gedacht dat er ook echt iets zou uitgekeerd worden na schade….Dit daar er altijd wel weer een addertje onder het gras zit. Maar ik heb ingevuld wat er aan de hand was en zowaar kreeg ik een mail dat ik het vergoed kreeg. Ik viel bijna van de stoel en ben jullie zeer dankbaar mij serieus te hebben genomen. Ik hoop alleen maar dat ik niet net opnieuw een schade oploop, zodat er aan mijn geloofwaardigheid getwijfeld gaat worden…. Maar duim omhoog

Het duurde bijna drie maanden tot dat de schade hersteld was.

Prima goede ervaring snel reagerend goede afwikkeling

Ik heb bij schade alleen positieve ervaringen gehad met woongarant

Onprettig. Een in dit geval inbraak, waarbij je 3 maanden bezig bent met het afhandelen van de schade, niet kan verwerken wat er is gebeurt, aangeven dat gegevens niet nodig zijn en vervolgens hier nog meerdere mails over, mails opgestuurd krijgen die niet kloppen, verkeerde informatie krijgen, etc.

prettig en altijd snel en vakkundig afgehandeld zonder verrassingen achteraf.

Heb niet vaak iets. Maar toevallig twee keer glas schade gehad. En ben erg fijn zonder gedoe geholpen.

Ik vind de bereikbaarheid en de communicatie ruim voldoende!

Wel goed bereikbaar en werd niet van het kastje naar de muur gestuurd

mail krijg je een dag van tevoren waar er gesproken word over tijdsbestek van 12.00 t/m 02.00 uur ( 14.00 uur bedoelt ) telefonisch niet fatsoenlijk / netjes te woord gestaan Schade beoordelaar ook erg onbeschoft naar partner toe gedragen

simpel online declareren en snelle afhandeling en uitbetaling.

zoals boven beoordeeld: snel, vriendelijk en makkelijk

Schademelding gaat prima. Vanaf dat moment lang wachten en geen terugkoppeling over stand van zaken. Alleen als je zelf belt.

This is the 1st time we communicate with each other. I was happy you to get your refund for the damage. But in general, I find your tariffs are really high now. I am paying almost €50/month now (€48.77 exactly), which is a lot! Let me know if this can be reduced.

Zeer klantvriendelijk en behulpzaam bij de melding van de schade.

De schade werd serieus behandeld. Correspondentie hierover verliep soepel en vlot.

Erg jammer dat producten die beschadigd zijn niet zonder bon vergoed worden.

Ik had moeite met het vinden van de juiste aannemear. Tot nu toe heb ik nog niemand gvonden voor het herstellen van de schade aan de binnenkant van mijn huis.

Woongarant is blind gaan varen op een schade expert die al een slecht zin had ivm de aanwezigheid van een hondje. Bouwbedrijf zegt dat het geen bouwfout is expert verzekering wel en ik zit met de ellende. voel mij nu een speelbal in plaats van een goed betalende klant.

Alles wordt naar tevredenheid afgehandeld. Beloftes worden nagekomen. Ben zeer tevreden. Heb Woongarant al regelmatig nodig gehad.

Ik vond het opmerkelijk dat mijn schade aan zonnepanelen, ongezien door de ietwat arrogante expert, niet op een rond bedrag is geschat maar tot op de cent. En twijfel dan ook de betrouwbaarheid. Gelukkig ligt dit hoofdstuk nu achter ons.

De afhandeling van mijn schade was heel goed. Duidelijke communicatie, goede, snelle opvolging en snelle afhandeling en ook uitbetaling. Ik ben zeer tevreden, ga zo door mensen van Woongarant!

Woongarant super kwa dekking alleen cominicatie met alle telefoonniste is niet altijd even soepel en vriendelijk helaas

Vriendelijk, maar complex voordat er betaald wordt. Doen er veel aan om niet te betalen, zelfs als de schade zo duidelijk is. Ik vind ze wantrouwend, dat voelt niet goed als je zelf integer bent.

woongarant heeft begrip getoond in een lastige situatie met contracteren van de juiste dienstverlener.

Schade-afwikkeling ging deels telefonisch naar tevredenheid en schadegoeding snel uitgekeerd. Kortom, goede snelle afhandeling.

Telefonisch en per mail correct kontakt gehad betreffende de schademelding. Ook de afhandeling ben ik zeer over te spreken.

Prettige mensen aan de lijn gehad en een snelle afwikkeling.

Prima service. Ingediende bedrag zonder problemen vergoed. Dank!

Ik ervaar het contact met Woongarant als positief

Heel tevreden met jullie !!!super bedankt voor alles !!

Woongarant reageerde adequaat en snel. Alleen de afhandeling heeft heel erg lang geduurd. Maar dit lag waarschijnlijk vooral bij de aannemer.

Duurde eerst even voordat ik wat hoorde maar dat begrijp ik na zo een storm. Dan is het druk. Mijn schade is verder netjes afgehandeld. Ben blij met de vergoeding van mijn schutting.

Ik raakte redelijk in paniek na mijn lekkage, maar dankzij de medewerkers die me te woord hebben gestaan heb ik me echt gesteund gevoeld.

Ervaring met woongarant was oprecht perfect. Had er niets aan kunnen verbeteren. Enkel de afhandeling vanuit het glasbedrijf heeft veel te lang op zich laten wachten.

Bijzonder correct en efficiënt, mijn complimenten !!

Na 3 schades weet ik dat het ook daar hard werken is.

Vanuit woongarant prima geregeld, oplossing door schadebedrijf duurde erg lanf

Goede snelle afhandeling van mijn schade probleem

Snelle toezending schadeformulier, vriendelijk en accuraat te woord gestaan aan de telefoon en een eveneens snelle betaling voor de geleden schade

Ik ben over woongarant zeer tevreden. Ze zijn vriendelijk en correct en lossen een probleem op redelijke termijn op.!!

In kortte tijd enkele schades gehad, welke correct en naar tevredenheid zijn / worden afgewikkeld. De bereikbaarheid van de medewerkers is soms lastig; vaak is er niemand beschikbaar. Op zich geen probleem, maar terugbellen laat soms wat lang op zich wachten.

heel lang moeten wachten wat ik dan op zich nog begrip voor had met die storm wel zouden de contacten onderling beter moeten verlopen tussen jullie en de experts zodat jullie samen op hoogte zijn en ons daardoor goed te woord kunnen staan onnodig geregeld telefoontjes moeten plegen .

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen