Scooterverzekering vergelijken

De wet verplicht iedereen die op een bromfiets of scooter rijdt zich te verzekeren tegen de gevolgen van wettelijke aansprakelijkheid.
Hieronder hebben we een top 4 voor je gemaakt. Deze is berekend op 03-12-2020, met de volgende gegevens: kenteken DLR-03-T,
geen schadevrije jaren en geboortedatum 01-02-1990.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de scooterverzekeraars

centraal-beheer
unive_96x35
inshared
hema_96x35
interpolis_198x58
anwb_198x58

Deze dekking vormt de basis van de basis van de verzekering. Desgewenst kun je de verzekering uitbreiden met een cascodekking die de schade dekt die aan je bromfiets is toegebracht.

De bromfietsverzekering dekt in elk geval de schade die je met dit ‘motorrijtuig’ aan derden kunt toebrengen. Daarbij is het mogelijk om bijvoorbeeld diefstal van de bromfiets mee te verzekeren en ook schade aan de bromfiets door een aanrijding, ook als je daaraan zelf schuldig bent.
Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid van een volledige cascodekking (‘all riskverzekering’).
In dat geval zijn zaken verzekerd als schade door brand of ontploffing; door storm, diefstal, joyriding; schade ontstaan door botsing met loslopende dieren; schade ten gevolge van een botsing, aanrijding, omslaan, te water of van de weg geraken, etc.

Let op:

  • De premie voor het WA-gedeelte en het cascogedeelte worden apart berekend. Voor de WA-premie wordt gekeken of de bromfiets wel of geen versnellingen heeft (met versnellingen is de WA-premie meestal hoger). De cascopremie is gekoppeld aan de cataloguswaarde.
  • Voor oldtimers geldt meestal een lagere premie.
  • Soms wordt bij de premievaststelling rekening gehouden met de leeftijd van de bestuurder.
  • Vooral het diefstalrisico van bromscooters blijkt zeer hoog. Daardoor is dat risico lastig te verzekeren en leidt zeker tot hoge premies en eigen risico’s bij diefstal. Het WA-risico van koeriersdiensten (waaronder ook pizzabezorgers) is eveneens zo hoog, omdat vele verzekeraars niet bereid zijn dat risico te dekken.
  • Tegen een meerpremie kunnen accessoires worden meeverzekerd. Deze accessoires dalen jaarlijks in waarde. Kijk dus regelmatig of dat deel van de verzekering nog wel lonend is.

Fast Furious Scooters – Scooter kopen
Fast Furious Scooters – Elektrische scooter

Laatste klantbeoordelingen

Via geencentteveel.nl een verzekering afgesloten bij erna. Ik zou binnen 5 werkdagen bericht krijgen van erna maar geen bericht gehad. Na 2 weken zelf maar een mail gestuurd waar mijn polis blijft. Na 2 dagen kreeg ik een mail van Erna dat ze mij 2 weken geleden een mail hadden gestuurd dat ik een bewijs op moest sturen van m'n schadevrije jaren. Die mail heb ik nooit gehad. Een dag later krijg ik een brief thuis dat de verzekering bijna 2 keer zo duur is omdat ik geen bewijs had van m'n schadevrije jaren. Die heb ik wel maar daar hebben ze nooit om gevraagd. In de brief stond ook dat ze me meerdere keren gevraagd hadden om het bewijs van de schadevrije jaren op te sturen terwijl ik daar nooit een bericht van gehad heb. Hun eerste mail was al een leugen en dan in een brief gewoon nog een keer liegen. Gelijk de verzekering opgezegd. Dan maar ergens anders verzekeren voor een paar euro meer. 2 berichten ontvangen en 2 keer liegen. Ik had beter naar de reviews moeten kijken.

Na 9 maanden werd de scooter gestolen die na 25 dagen door een vriendje van onze dochter werd terug gevonden politie erbij. Scheelt erna 2300 euro. Maar erna bepaalt hoe of wat er met de schade word gedaan 90 euro pm betaalt wat een maffia praktijken sluit daar niets meer af

Na 9 maanden werd de scooter gestolen die na 25 dagen door een vriendje van onze dochter werd terug gevonden politie erbij. Scheelt erna 2300 euro. Maar erna bepaalt hoe of wat er met de schade word gedaan 90 euro pm betaalt wat een maffia praktijken sluit daar niets meer af

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen