Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) keert de verzekeraar een bedrag uit als u overlijdt tijdens de looptijd van de verzekering. Op deze pagina leest u alles over de ORV, wat het is, waarom je er een afsluit en kun je de overlijdensrisicoverzekering vergelijken.

Berekening: uitkering van € 100.000, looptijd 30 jaar, gelijkblijvende dekking en geboortedatum 01-02-1986. Deze is gemaakt op 18-02-2021.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk de overlijdensrisicoverzekering en kies uit het beste aanbod.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Top 5 beste overlijdensrisicoverzekeringen

Top 5 populairste overlijdensrisicoverzekeringen

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de overlijdensrisicoverzekeraars

dela
centraal-beheer
reaal
interpolis logo
delta-lloyd_198x58
gewoonidee_198x58

Waarom een overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Er zijn meerdere dekkingen en verzekeraars. Dat maakt dat er verschillen ontstaan tussen premies en voorwaarden. Door te vergelijken kom je erachter waar je de beste overlijdensrisicoverzekering afsluit. Dat is degene die het meest aansluit bij jouw wensen. Daarnaast wil je natuurlijk niet teveel betalen. Vergelijken zorgt ervoor dat je premies van meerdere verzekeraars naast elkaar legt. Je ziet dan snel waar je de goedkoopste afsluit.

In 5 stappen de overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Een ORV vergelijken kan snel in deze 5 stappen:
 
 1. Kies de verzekeraar en klik op “Bekijken”
 2. Vul de gegevens in zoals uw geboortedatum, roker en begunstigde
 3. Kies het verzekerd bedrag en de looptijd
 4. Bepaal welke dekking je wilt
 5. Vergelijk de premies

Soorten ORV verzekeringen

Er zijn drie vormen van de overlijdensrisicoverzekering;

 1. Gelijkblijvend – het uitgekeerde bedrag staat vast. Het maakt niet uit of je in het eerste of het laatste jaar dat de verzekering loopt overlijdt. 
 2. Annuïtair dalend – de uitkering daalt ieder jaar. Hij daalt aan het begin langzaam en later fors.
 3. Lineair dalend – het uit te keren bedrag daalt ieder jaar met hetzelfde bedrag. Er wordt dus iedere keer iets minder uitgekeerd.
overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Hypotheek en overlijdensrisicoverzekering

Vaak wordt het afsluiten van een ORV of levensverzekering verplicht gesteld zodra je een huis koopt. Hiermee heeft de geldverstrekker de zekerheid dat er geld voor handen is, ook als een van beide overlijdt. Zeker als je gebruikt wilt maken van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een ORV verplicht. De ORV wordt meestal direct aangeboden zodra je een hypotheek afsluit. Toch is het verstandig om deze niet meteen af te sluiten, omdat een losse overlijdensrisicoverzekering vaak goedkoper is. Je kunt dan zelf vergelijken en kijken waar je het voordeligst uit bent.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken, waar rekening mee houden?

Wil je een ORV nemen, dan is het goed om hiervan op de hoogte te zijn:
 
 • rokers betalen een hogere premie: rokers hebben een grotere kans om te overlijden en betalen daarom een hogere premie.
 • gezondheidsverklaring: bij het afsluiten van een ORV moet je een gezondheidsverklaring invullen. Blijkt dat je niet helemaal gezond bent, dan kan de verzekeraar een hogere premie vragen.
 • medische keuring: de verzekeraar kan je verzoeken een medische keuring te ondergaan. Op basis daarvan wordt bepaald of je wordt geaccepteerd. Je hoeft deze keuring niet te doen, maar dan kun je de ORV niet afsluiten.
 • overstappen van verzekeraar: je kunt overstappen van verzekeraar. Je verliest dan geen geld, omdat je met een ORV geen waarde opbouwt. Zie je ergens een goedkope overlijdensrisicoverzekering, dan kun je deze dus gewoon afsluiten. Je moet dan wel opnieuw een gezondheidsverklaring invullen.

Wat is het verschil met een uitvaartverzekering?

Vaak wordt de ORV verward met een uitvaartverzekering. Er is echter een heel duidelijk verschil. Een uitvaartverzekering keert uit zodra je overlijdt om jouw uitvaart te betalen. De verzekerd bedrag is daarom vaak rond de 7.000 euro en dat is meestal genoeg om de uitvaart te verzorgen. Een ORV wordt afgesloten om een dierbare niet met financiële zorgen achter te laten. Niet de uitvaart, maar juist het huidige leven wordt hiermee betaald. Zoals een huis, studie en vaste lasten. Hiervoor wordt dan ook een veel hoger verzekerd bedrag gekozen.


Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

Laatste update: 24 februari 2021

Laatste klantbeoordelingen

Na maar liefst 6 maanden zijn wij afgewezen met als reden dat zij niet verzekeren bij iemand van Diabetes Type 1 , terwijl dit al vanaf het begin bekend was. Naast de zeer trage verloop van aanvraag ook een zeer slechte service. Zij pretenderen een paar keer contact opgenomen te hebben met de huisarts, waar na aanvraag bij de huisarts dit helemaal niet zo bleek te zijn. Als vervolgens gevraagd werd hoe zij contact hadden opgenomen, bleef het stil. Uiteindelijk een e-mailadres opgegeven van de huisartspost en toen bleek de reactie van de huisarts niet voldoende maar moesten zij ook meer informatie hebben van de Diabetes verpleegkundige. Prima, maar ook weer hier hetzelfde verhaal. Ze kregen zogenaamd geen reactie van hen, maar na navraag bij de verpleegkundige bleek niemand contact met hen opgenomen te hebben. Ook nu weer stil aan de kant van Callas. Na nog een paar maanden nu dus een reactie dat Diabetes Type 1 niet kan en te risicovol is voor hun overlijdensrisicoverzekering. Terwijl dit al vanaf het begin bij de aanvraag bekend was. Het gaat dus niet om hoe goed (of slecht) Diabetes type 1 de ziekteverloop bij de persoon in kwestie is, iemand met Diabetes type 1 wordt hoe dan ook afgewezen. Had dit dan 5 maanden geleden gelijk gedaan.

Heb deze (intussen gehad) maakte in eerste gesprek een fout bij informatie n.a.v. een probleem. Daardoor veel langdurige ellende gehad. Wat tussendoor ook verkeerd ging. werd aan tegenpartij gemeld dat ik geen zaak bij hun had enz.. Ging door naar DAS die je dan doorverwijst naar de rechtswinkel !!!! Hoezo verzekerd van…. Heb hem daarom opgezegd maar ze weigeren gewoon de datum van opzegging aan mij door te geven. Had gewoon ineens een terugstorting van hun. Einddatum is zeer belangrijk i.v.m. doorlopend verzekerd zijn bij nieuwe verzekering. Als hier dank zij hun een gat inzit heb je weer wachttijden. Vele mail gezonden. Bellen geeft geen zekerheid. Geen fatsoenlijk antwoord. Alleen nu “Ik zal vragen of ze hem opzeggen per …..” Maar ja dat is geen zekerheid. Gewoon diep triest omdat zij als rechtsbijstand verzekering beter zouden moeten weten. Hoeveel moeite is het nou even netjes te melden dat de verzekering is geëindigd op ….. Inloggen naar b.v. mijn account kan niet omdat het per internet was rechtstreeks is afgesloten en niet via een kantoor. Dan kan hun site niet aan !!! Welkom kan wel afsluiten per internet maar daar na …

moeder is overleden en heeft een drietal levensverzekeringen afgesloten, nu zeggen ze dat de polissen niet op mijn moeder haar naam staan maar willen niet zeggen op welke naam dan wel. Nu zit ik met een schuld omdat ze me niets willen zeggen.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen