Goedkoopste overlijdensrisicoverzekering Juli 2024 

De goedkoopste overlijdensrisicoverzekering sluit je via ons af!

  • Snel je premie berekend
  • Grote verzekeraars vergelijken
  • Keuze uit veel deals

Als je overlijdt, heeft dit ook een financieel gevolg. Je inkomen valt weg. Je nabestaanden kunnen dan niet meer alle kosten betalen. Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) voorkom je dit. Er wordt een bedrag uitgekeerd als je overlijdt. Door te vergelijken vind je de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering.

Bereken je premie

goedkoopste overlijdensrisicoverzekering

Wat is de goedkoopste ORV?

Wat de goedkoopste ORV is, is lastig te zeggen. Dat komt omdat dit afhangt van veel zaken. Een ORV sluit je op maat af. Dit betekent dat je veel zelf kiest. Denk aan de hoogte van het verzekerde bedrag, maar ook de looptijd en wel of geen winstdeling kies je zelf. Je spreekt met de verzekeraar af hoe hoog dat uitkering wordt als je overlijdt. Ook bepaal je of je een gelijkblijvende of aflopende ORV wilt. De premie wordt berekend op basis van je wensen en keuzes. Daarom is de goedkoopste ORV voor iedereen anders. Via een vergelijking kom je er achter bij wie je de beste deal krijgt.

In 5 stappen een goedkope ORV

Een goedkope ORV is snel gevonden. Wij geven je graag een paar tips:

  1. Start met vergelijken
  2. Vul je gegevens in
  3. Kies de dekking naar wens
  4. Vergelijk op basis van prijs en kwaliteit
  5. Bepaal wat voor jou de goedkoopste ORV is

Let op de voorwaarden

Voor een ORV kun je bij veel verzekeraars terecht. Hierdoor ontstaat er een verschil in prijs en kwaliteit. Door de premies te vergelijken, zie je snel bij wie je de laagste prijs betaalt. Maar kijk niet alleen naar de kosten. Ook de voorwaarden zijn van belang. De goedkoopste ORV is niet altijd de beste. Soms heeft deze mindere voorwaarden. Maar dat hoeft niet zo te zijn. De duurste staat niet garant voor betere voorwaarden. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Je legt zowel de premie als de voorwaarden naast elkaar. En zo zie je bij wie je het voordeligst uit bent.

Hoe vind ik de goedkoopste ORV?

Goede voorwaarden tegen een schappelijke prijs. Hoe vind je die? Er zijn veel verzekeraars die een ORV aanbieden. De concurrentie is groot. Daarom is er vaak een groot verschil in prijs. Bij een ORV zijn er geen grote verschillen in voorwaarden. Vrijwel bij iedere verzekeraar gelden dezelfde uitsluitingen, zoals zelfdoding. Maar het verschil in premie is er wel. Je vindt de goedkoopste ORV door te vergelijken. Je vult je gegevens in en je ziet gelijk waar je de laagste premie betaalt.

goedkoopste ORV

De goedkoopste ORV, waar let ik op?

Ben je op zoek naar de goedkoopste ORV? Dan kijk je vooral naar de premie. Dit is de prijs die je per maand, per kwartaal of per jaar betaalt. Je kiest zelf of de premie gelijk blijft of verandert in de looptijd. Ook hebben andere zaken invloed op de premie. Zoals de hoogte van de uitkering. Je spreekt dit bedrag met de verzekeraar af. Hoe hoger de uitkering, hoe hoger de premie. Je kunt kiezen uit een gelijkblijvende of aflopende ORV. Bij een aflopende verzekering betaal je een lagere premie. Je krijgt dan een lagere uitkering naarmate de tijd verstrijkt.

Ook kijk je naar de dekking. Een ORV kun je aanvullen met een dekking voor arbeidsongeschiktheid en overlijden als gevolg van een ongeval. Een extra dekking kost wel extra geld. De premie gaat omhoog.

Als laatste kijk je naar extra voordelen. De uitkering kan hoger uitvallen door winstdeling. Ook krijg je soms korting. Niet-rokers betalen bijvoorbeeld vaak een lagere premie. Je vult altijd een gezondheidsverklaring in bij een ORV.

Wat dekt een goedkope ORV?

Een ORV keert een bedrag uit als je overlijdt. Hiermee vangen je nabestaanden de kosten op. Zoals het betalen van de hypotheek of de huur. Sluit je een ORV af? Dan bepaal je samen met de verzekeraar hoe hoog de uitkering wordt als je overlijdt. Je bepaalt dus zelf wat de dekking van de ORV is. Kies je voor een lage uitkering? Dan zal de ORV goedkoper zijn dan wanneer je kiest voor een hoger verzekerd bedrag. De goedkoopste ORV is daarom niet altijd de beste. Kies altijd voor een verzekering die voldoende dekking biedt. Soms is deze iets duurder.

Vergelijken en afsluiten

Je vindt de beste ORV door te vergelijken. Dit kost niets, maar hiermee bespaar je al snel. Er zijn veel aanbiedingen voor een ORV. Met een vergelijking kom je erachter bij wie je de goedkoopste afsluit. Heb jij een goedkope én goede ORV gevonden? Dan sluit je deze eenvoudig online af. Je vult de aanvraag in en wacht op antwoord van de verzekeraar.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

  • Verbond van Verzekeraars 
  •  Consumentenbond
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 29 april 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 februari 2023