Motorverzekering vergelijken

Een motorverzekering is een verzekering waarmee een motorrijder eventuele schade die hij of zij veroorzaakt aan anderen kan afdekken.

 

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

 

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

 

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com
 

Een greep uit de motorverzekeraars

Wat is een motorverzekering?

Daarnaast kan de motorrijder ervoor kiezen om eventuele schade aan zichzelf en/of de eigen motor te verzekeren.

Net als bij de autoverzekering, geldt in Nederland dat een motorverzekering een wettelijk verplichte verzekering is. Een eigenaar van een motor moet verplicht een verzekering afsluiten waarmee in ieder geval alle schade die (de bestuurder van) de motorfiets in het verkeer aan andere personen of voertuigen veroorzaakt, wordt gedekt. Vanwege het feit dat deze verzekering wettelijk verplicht is, heet deze motorverzekering een WA motorverzekering (WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid). Omdat de WA motorverzekering verplicht is, hebben alle verkeersdeelnemers de garantie dat ze een schadevergoeding ontvangen zodra ze – door de schuld van een (andere) motorbestuurder – schade leiden.

Naast de schade die de motorrijder aan anderen kan veroorzaken, is het natuurlijk ook mogelijk dat er schade aan de eigen motor ontstaat (en/of fysieke schade aan de bestuurder of bijrijder). Dit risico is te verzekeren door een motorverzekering te kiezen met een ruimere dekking. Dit is echter niet verplicht. Op het moment dat er voor een ruimere dekking gekozen wordt en er ontstaat schade aan de eigen motor – veroorzaakt door een ander of door de motorrijder zelf – dan kan de verzekering aangesproken worden om deze schade te vergoeden.

Wat er precies gedekt wordt door de motorverzekering, hangt af van de gekozen vorm en de gekozen maatschappij.

Waarom een motorverzekering?

Naast het feit dat een motorverzekering verplicht is, is het goed afdekken van de risico’s van het motorrijden ons inziens ook heel verstandig. In Nederland rijden een kleine 600.000 motoren rond. Uit onderzoek blijkt dat motorrijders – verhoudingsgewijs – vaker bij ongevallen betrokken zijn dan autorijders. Uit onderzoek blijkt dat dit voor een groot deel te maken heeft met het feit dat motoren door de overige weggebruikers vaak niet goed gezien worden. Dit hangt voor een deel samen met het feit dat motoren verhoudingsgewijs klein, snel (er wordt ook vaak te hard gereden!) en wendbaar zijn waardoor andere weggebruikers een motor vaak te laat opmerken. Daarnaast geldt dat bij ongevallen met motoren de fysieke schade aan de bestuurder (en opzittende) vaak veel groter is dan bij auto’s.

Laatste klantbeoordelingen

Motorverzekering berekenen: Harley Davidson: Sorry wij verzekeren dit merk niet. Wat een onzin!

Volkomen schandalig dat deze verzekeraar mensen waarbij iets mis is gegaan zo een poot uit mag trekken. Echt onvoorstelbaar wat een premies hier gerekend worden. Dit is pure oplichting en zou strafwettelijk vervolgd moeten worden.

Beste heer/mevrouw, Zondag 16 juni jl. heb ik een ongeval gehad ter hoogte van het kantoor van Rijkswaterstaat aan de A12 te Nieuwegein. Nadat ik onderuit ben gegaan op aftrit Nieuwegein A12 op de paralelbaan door een exorbitatnte hoeveelheid grind,...

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen