Bootverzekering Oktober 2023 vergelijken

Als je een boot hebt, wil je hier lekker van genieten en zo veel mogelijk het water op gaan. Of het nou een kleine sloep is of een grote motorboot. Zodra de zon schijnt, wil je genieten van de rust op het water. Helaas kan jouw boot schade oplopen. In dat geval is het fijn als je een bootverzekering hebt die deze schade dekt. Via ons kun je een bootverzekering vergelijken en jouw boot direct verzekeren. Zo weet je zeker dat je nooit teveel premie betaalt én veilig op weg gaat. 

Bootverzekering vergelijken Oktober 2023 

Iedere verzekering is anders en door te vergelijken vind je de beste bootverzekering voor jouw boot. Het is belangrijk om enkele gegevens bij de hand te hebben, zoals de gegevens van de boot. Deze zijn bepalend voor de dekking en de premie. Beoordeel ook goed wat er bij jou past. Bijvoorbeeld of je het vervelend vindt dat je bij schade eerst een eigen risico zelf moet betalen. Controleer ook of de basisdekking al voldoende dekt of dat een aanvullende verzekering handiger is.

De vergelijking is gemaakt op 23-05-2023 voor een sloep.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de bootverzekeraars

fbto_198x58
aegon_198x58
anwb_96x35
centraal-beheer
unive_96x35
europeesche_198x58
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 16 juni 2022
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 06 september 2023

Laatste klantbeoordelingen

Juli / Augustus 2023, betreft een niet betrouwbare verzekeraar, Datacombinatie in Brielle. Via dhr. Rob L.L. Raaman van Datacombinatie Yacht Verzekeringen B.V. ruim 3 jaar geleden een ‘all risk’ bootverzekering afgesloten. Gaf zichzelf uit als “de beste bootverzekering”. Dus in vertrouwen gestart met deze verzekering. Laatst was na de winter onze boot, een klassieker van de bekende Mulder scheepswerf, weer terug in het water. Na een week -we waren de vorige dag nog even koffie wezen drinken- werd ik opgebeld door de Havenmeester dat mijn boot aan het zinken was… Direct toen ik ter plaatse was, en geholpen met mede pleziervaarders, de boot met 2 pompen leeggepompt. Er was inmiddels 50 cm waterkolom in de boot ontstaan. Er bleek een terugslagklep defect, en het water werd blijkbaar terug geheveld de motorruimte in. De verzekering (Datacombinatie gebeld en schade doorgegeven). Er werd in eerste instantie net gedaan of het door de verzekering gedekt werd, maar er moest een onafhankelijke expertise worden uitgevoerd. Toen eindelijk het expertise rapport kwam, werd ik geconfronteerd met een rapport dat direct de prullenbak in kon. Ik heb met deugdelijke feiten aangetoond dat zowel het onderzoek als de eindconclusie geen ‘steek hielden’. Technische en oprechte feiten, maar ik werd ‘van het kastje naar de (bekende) muur gestuurd’! Zelfs verzoeken om een coulance werden weggewuifd ‘alsof ik een misdaad gepleegd zou hebben’. “Ik moest maar met het expertise bureau in conclaaf…” Lang verhaal kort; ‘de kleine lettertjes vermelden dat het niet onder de verzekeringspolis valt’. En na wat heen en weer mailen, bijna smeken, werd mij verteld dat hun advocaat er bij betrokken werd?! Het gaat om een bedrag van ruim € 8.000,00. Ik vind het één grote oplichterij, deze verzekering en hoe men (m.n. de heer Raaman) probeert onder elke aanspraak op de verzekering uit te komen! Ik wil daarom die dit leest oproepen; ZOEK een andere VERZEKERING a.u.b.! Die wėl haar verantwoordelijkheid neemt naar haar klanten. Tenslotte heeft mijn bootreparateur, Drinkwaard haar best voor mij gedaan, echter zonder positief resultaat. Hem, en later mij, werd kwalijk genomen dat deze reparateur voor haar klanten wél in de bres durft te springen.

Als je na kantoortijd binnen 7 minuten van de schademelding (18:03 uur) een goedkeuring (18:10 uur) krijgt dat je tot schadeherstel kan overgaan, dan heb je een adequate verzekering.

Laten hun klanten gewoon vallen als het te moeilijk wordt,gaan met de tegenpartij op een akkoord daar ze dan niks hoeven te betalen

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen