Unigarant Bootverzekering

★★☆☆☆ 4.6/10 (8 reviews)

Logo verzekeraar Unigarant

Unigarant is 100% dochter van de ANWB. Sinds de oprichting, in 1972, heeft Unigarant zich gericht op schadeverzekeringen voor particulieren.

Voordelen van deze bootverzekering:

  • Een ruime keus in vaargebieden
  • Profiteer van onze aanvullende dekking pechhulp
  • No-claimkorting tot 40%
  • Je krijgt 10% korting op de spullen die je koopt om je boot te beveiligen

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Unigarant Bootverzekering

Verzekerd bij de Anwb. Unigarant is de uitvoerende verzekering maatschappij. Vorig jaar ok het wad met veel wind een obstakel geraakt. Gevolg gebroken zwaard talies en verbogen midzwaard. Kosten reparatie €8500. Schip moest van de grondplan gelicht worden. Alles keurig geregeld door de verzekering. Alles vergoed op het eigen risico na. Top!!!

Slechte service bij het geven van de royementsverklaring zeggen dat ze deze opgestuurd hebben klopt niet bij unigarant niet bekend bij DAK hun administratie kantoor onbekend. T. Rentenaar

Kijk op mijn facebook onder de naam Guus Beerdsen voor een uitgebreid verslag omtrent mijn bootverzekering bij Unigarant en de tussenpersoon DMW.

na melding van de schade aan de tussenpersoon, neemt Unigarant een expertise bureau in de arm. Dit bureau stuurt een medewerker naar het schadeschip en bepaalt met in acht neming van de offerte van het schade uitvoerend bedrijf, het bedrag van de schade. Dat bedrag wordt doorgegeven aan Unigarant. Vervolgens wordt ca. 50% van dit bedrag overgemaakt aan de eigenaar van het schadeschip. Zodra later de rekeningen worden opgestuurd naar unigarant, wordt het restbedrag overgemaakt. Datacombinatie blijkt dan niet de tussenpersoon te zijn naar wie de rekeningen moeten worden gezonden, die moeten rechtstreeks worden gestuurd naar Unigarant. Rekeningen verzonden per e-mail is voldoende. datacombinatie merkte op dat de originele rekeningen,voorzien moeten zijn van BTW en een BTW nummer en een KVK-nummer. Dit is echter onjuist. Overigens is het verstandig de originele rekeningen thuis te houden i.v.m. eventuele garantiekwesties

Via OCC is een vaarvakantiepolis aangevraagd. Deze is én te laat aangemaakt én dubbel geincasseerd. In een poging van Unigarant de eigen fout te herstellen is een lager bedrag teruggestort en heb ik de dubbele incasso gestorneerd. Unigarant geeft deze zaak uit handen aan TKB incasso bureau. In overleg met TKB betaal ik mijn premie én het teruggestorte bedrag. Vervolgens krijg ik te horen dat ik 2 vaarvakantiepolissen zou hebben aangevraagd en gewoon moet betalen. Als ik aantoon dat ik er 1 heb aangevraagd verdraait Unigarant het verhaal dat ik enkel betaald heb voor het te laag teruggestorte bedrag inclusief incassokosten en krijg ik alsnog een gerechtelijk bevel voor de polis met de opmerking dat uiteraard ook de gerechtelijke kosten voor mijn rekening zijn. Ga dus niet in zee met Unigarant. Officieel was ik niet eens verzekerd de eerste 4 dagen van mijn zeilweek (en ik nooit een polis ontvangen).

Premie werdt zonder overleg en zonder toestemming of verwitiging 100% verhoogd. Toen dit mij bekend werd heb ik meteen geanuleerd. Zit noog steeds in conflict met die oplichters van een incassobureau. Unigarant—Unigenant

Door een breuk in de koelwaterslang is vlak voor onze vakantie de boot gezonken. Gelukkig, je bent verzekerd denk je dan. Direct Unigarant gebeld, welke een expertise bureau inschakelde om de schade op te nemen. Claim neergelegd bij unigarant, met een afwijzing op vele vlakken als gevolg. Valt niet onder dekking, en indien wel gedekt, dan achterstallig onderhoud, etc, etc. Uiteindelijk via rechtsbijstand en daarna advocaat de nodige briefwisselingen gehad, een 2e expertise. Daaruit bleek dat mij niks te verwijten viel. Toch werd schade dekking niet erkend. Na dreiging met een rechtzaak zijn ze toch tot uitkering overgegaan. Echter, dan volgen weer de kleine lettertje uit de polis. Allereerst bleek er een 2e schaderapport te zijn, met een lager schade bedrag. Een rapport dat ik en mijn advocaat nooit ontvangen hebben. Ten tweede wordt er slechts 70% uitgekeerd indien je zelf personen inschakeld om te repareren en ten derde betalen ze je ex. btw uit. Het kwam er dus op neer dat ik maar 50% van het eerste geclaimde bedrag uitgekeerd heb gekregen. Dit dekt echter bij lange na niet de werkelijke schade, niet in materiaal en niet in tijdbesteding. Tevens is het traject wat je moet volgens om uiteindelijk je recht te krijgen gewoon schandalig. Daar neem je geen verzekering voor! Vakantie met de boot letterlijk in het water gevallen, en erna nog 3/4 jaar knokken voor je recht. En wat ook storend is, is het gebrek aan botenkennis bij de behandelende afdelingen. Voor elk wissewasje moet weer een expert geraadpleegd worden, wat weer de nodige tijd vergt… Al met al, een dikke afrader dus voor de unigarant bootverzekering.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen