EOC Bootverzekering

★★☆☆☆ 4.6/10 (15 reviews)

Logo verzekeraar EOC

EOC is een voortzetting van efm onderlinge schepenverzekering en Oranje scheepsverzekeringen. De naam is nieuw maar staat borg voor 177 jaar ervaring!

Voordelen van EOC:

  • Als betrouwbare specialist in de maritieme verzekeringsmarkt biedt EOC als onderlinge méér dan verzekeringen alleen
  • Naast pleziervaartverzekeringen van hoge kwaliteit, heeft EOC een uitgebreid pakket aan eerlijk geprijsde aanvullende producten en diensten
  • Bij EOC – een onderlinge maatschappij zonder winstoogmerk – ben je als watersporter altijd voortvarend verzekerd
  • Heb je onverhoopt een keer schade, dan staan we 24 uur per dag voor je klaar

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de EOC Bootverzekering

Bij schade goed geholpen. Vriendelijk en goed geholpen ook bij schade door schuld andere boot.

Wij hadden pech, verzekering gebeld en zijn zeer snel en correct geholpen. Deze eoc bootverzekering krijgt van ons een dikke 10.

Mijn sleepboot in voorlopige dekking gehad. Daarna prijs opgevraagd voor verzekering beroepsvaart en als zodanig verzekerd. In 2019 premie van ong.€1200,00 betaald Voor 2020 polis ontvangen staat de boot omschreven als pleziervaart. Dit nagevraagd om vervolgens na mail en heel arrogant telefoonverkeer te horen gekregen dat het bedrag van de polis bijna wordt verdubbeld???

Schandalige praktijken hanteert deze verzekeraar. Wij kochten een schip waar al langere tijd sprake was van schade maar de EOC heeft het schip jarenlang goedgekeurd en verzekerd gehouden. Onze verzekering moest gewijzigd worden volgens EOC om de juiste rechtsbijstanddekking te krijgen. En met die wijziging hebben ze de dekking ingeperkt en de rechtsbijstand (die de NNPC moet uitvoeren) is door EOC weer stopgezet. Alle afdelingen ook van samenwerkingspartners zijn innig verweven. Deze verzekeringen zijn niet alleen zonde van het geld, deze verzekeraar kost je geld. Doe het niet!!!

Ik kwam thuis in mijn woonark en zag dat er er was ingebroken. DOV alle gestolen spullen vergoed. Gewoon afspraak is afspraak.

Snel en altijd duidelijk in communicatie. Bij ons is de gehele schade vergoed. Plus, we hebben, nadat alles al rond leek, nog een extra vergoeding gekregen voor hijsen van het schip voor inspectie. Iets wat ik aanvankelijk zelf had voorgeschoten en niet meer mee had genomen in totale schade bedrag. Erg attent en correct dus.

Mijn boot was zeer zwaar beschadigd door brand en bluswater veroorzaakt door brandstichting de boot was totaal loss maar DOV wil de boot niet herstellen naar de staat voor de brand maar ook niet uitkeren als totaal loss uiteindelijk heeft het méér dan één jaar geduurd voor ik mijn geld had. Vervolgens probeer de door DOV in ingehuurde schade expert ook nog mijn boot achter mijn rug om te verkopen en er zelfs aan te verdienen. Goede verzekering voorwaarden op papier maar de praktijk is anders voor nóóit meer DOV

Ik ben verwikkeld in een schadeafhandeling door deze verzekeraar (EOC verzekeringen, voorheen EFM). Het gaat om een aanvaring waarbij duidelijk sprake is van aansprakelijkheid van de tegenpartij (Dit schip voer over stuurboord en was bovendien afgeleid door wat elders op het meer gebeurde, wij voeren over bakboord). De getuigenverklaringen van beide partijen bevestigen hetzelfde verhaal. EOC verzekeringen brengt elk soort grof geschut in stelling om onder de aansprakelijkheid uit te komen. Hun eigen schade-expert (van EOC expertise) die de schade aan mijn schip kwam opnemen begon al meteen met het verhaal dat het in dit soort gevallen altijd gaat om gedeelde schade (zonder dat hij op de hoogte was van de details van de situatie of de getuigenverklaringen). Daarna begon de schadeafhandelaar van EOC verzekeringen via de mail allerlei onzinnige mailtjes te sturen, eerst met de bewering dat het hier niet om een onrechtmatige daad ging (!), vervolgens verwijzen ze naar jurisprudentie van een aanvaring van een binnenvaartschip met een gasleiding. Na stevige repliek van mijn zijde besloten ze het over een andere boeg te gooien en mij aansprakelijk te stellen voor de schade aan het schip van de tegenpartij! Met als beschuldiging dat ik tegen het schip van de tegenpartij ben gevaren (ik ben door de tegenpartij vol midscheeps geraakt) omdat ik slecht aan het navigeren was omdat ik overboord aan de spiegel hing (!) De manier waarop EOC verzekeringen werkt en met mensen omgaat is buitensporig en getuigt van geen enkel greintje respect. Alleen de centen tellen. Zie ook de de ervaringen die mensen hebben met EFM verzekeringen, dit is dezelfde club, maar nu met een nieuwe naam.

Na 17 jaar (!) schadevrij te zijn geweest in 2013 schade aan mijn boot gehad. Schade werd niet vergoed en er werd gewezen op art 3.9, 22 (onvoldoende zorg/onderhoud) terwijl overduidelijk door mij bewezen is dat dit niet het geval is. Een uitgebreide brief met mijns inziens goede argumenten werd afgedaan met een 2 regelige brief. Een klacht van mij daarover resulteerde in een telefoontje van een directielid die beloofde er nog eens naar te kijken, maar na 3 maanden nog steeds geen reactie. Mijns inziens onbehoorlijk en geldklopperij (beperking schadelast voor de verzekeraar). Nooit mee in zee gaan zou ik zeggen

Tot nu zeer slechte ervaring met EFM. Nadat wij terwijl we stil lagen met onze kotter zijn aangevaren hebben wij de schade gemeld. Zoals afgesproken met EFM door onze werf een offerte voor herstel laten maken. Twee experts aan boord gehad, schade erkend en offerte goed bevonden door EFM. Maar kreeg wel direct de indruk bij de inspectie dat ze aan het proberen waren onder de claim uit te komen. Van meneer, u schip is niet meer niet, de kapot gevaren onderdelen hebben deels tekenen van ouderdom. Tja, het is zoals vaak een gebruikt schip. En ik vraag er niet om dat een ander mij de boel stuk vaart. Wij willen gewoon dat de schade wordt hersteld. Nu willen ze 50% vergoeden, maar daar hebben wij het echt niet klaar mee. Dus wij blijven zitten met een schade post, en dat buiten onze schuld. We mogen er volgens EFM niet beter van worden… Tja blijkbaar wel minder. Maar EFM mag er wel beter van worden, een oneerlijke koehandel. In de polis staat ook nergens een afschrijving regeling voor nieuw voor oud! Dus wij dachten dat we bij deze maatschappij goed zaten, niet dus. Zal het komen dat de tegenpartij ook verzekerd is bij EFM?? EFM is er helemaal niet voor de klant, de benadeelde! Na diverse telefoontjes waarin ze proberen mij te ontlokken waarmee ik tevreden zou zijn, zijn ze voor de vierde keer intern in overleg. Ik sta in mijn recht, en wacht het nog even af voor wij stappen tegen EFM zullen nemen. Wij willen herstel van de geleden schade. Hoop hier binnenkort te kunnen melden dat EFM zich WEL aan haar plichten houd. En er niet op een kinderachtige manier mee op gaat.

Na een turbulente periode waarin diverse misverstanden waren ontstaan tussen EFM en mij heeft EFM samen met mij naar een oplossing gezocht en gevonden. Speciaal de inzet van hun medewerker Dhr. J. v. A is hierbij een groot compliment waard.In dit geval moet ik mijn eerste mening over E.F.M. bijstellen. Ik ben dus veranderd van een ontevreden klant naar een klant die zeer tevreden is met E.F.M. Ik wil deze verzekering dan ook graag bij iedereen aanbevelen. Met vriendelijke groet: Geert Venema.

Na een fikse schade enkele jaren geleden kwam er direct een nette schade expert via de DOV waarna men heel keurig en snel het schip totallos verklaarde en mij de verzekerde waarde op de rekening heeft gestort. Dus geen dagwaarde zoals bij vele andere scheepsverzekeringen. Ook de persoonlijke benadering en het meedenken van de verzekeraar en schadeexpert heeft mij in het bijzonder verrast. Fijn om te weten dat het ook zo kan! Ik kan de DOV van harte bij iedereen aanbevelen.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen