Lijfrenteverzekering vergelijken

Deze verzekering verstrekt vanaf een afgesproken moment een periodieke uitkering (lijfrente), zolang de verzekerde leeft.

 

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

 

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

 

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com
 

Een greep uit de lijfrenteverzekeraars

Met een direct ingaande lijfrente krijg je een uitkering zolang je leeft. Je krijgt daarmee een aanvulling op je inkomen. Een lijfrenteverzekering is dan ook bedoeld om je pensioenvoorziening aan te vullen.

Als je de verzekering afsluit, spreek je af hoe vaak en wanneer je de uitkering krijgt. Je betaalt de premie in één keer. Dat wordt een koopsom genoemd. De uitkering gaat over het algemeen meteen van start.

Twee soorten

Je kunt kiezen uit twee soorten lijfrenten:

  • De levenslange lijfrente: je krijgt een uitkering zolang je leeft. Dit is gunstig voor als je oud wordt;
  • De tijdelijke lijfrente: je krijgt een uitkering voor een paar jaar. Of de uitkering stopt als je overlijdt.

Bij beide soorten lijfrenten kun je minder geld terugkrijgen dan je hebt ingelegd. Bijvoorbeeld als je overlijdt vlak nadat je de verzekering hebt afgesloten. Je hebt dan nog niet zoveel uitkeringen gekregen.
Hoe kunt je dit voorkomen? Daarvoor heb je twee mogelijkheden:

  • Je spreekt af dat de uitkering overgaat op uw partner of nabestaanden. Hierdoor is de uitkering vanaf het begin wel lager. Voor de overgang kun je ervoor kiezen dat de partner of nabestaanden dezelfde uitkering krijgen of een lagere.
  • Je sluit een overlijdensrisicoverzekering af. Je betaalt daarvoor een extra premie.

Belasting

Regels over belastingen zijn erg belangrijk bij de direct ingaande lijfrente. Deze stellen vooral grenzen aan de looptijd en hoogte van de tijdelijke lijfrente. Dat betekent dat je de duur en hoogte van de uitkeringen niet helemaal zelf kunt kiezen.

Laatste klantbeoordelingen

Ik heb een lijfrenteverzekering waarvoor ik zelf de beleggingen kan samenstellen uit een aantal beleggingsfondsen. Wat nu erg jammer is, is dat Scildon relatief dure fondsen aanbiedt, terwijl er nagenoeg identieke fondsen bestaan die soms wel meer dan...

Deze verzekering maakt totaal niet waar wat het belooft. Kapitaalverzekering met lijfrente is me door mijn vader geschonken in 2005. Na enkele jaren goed rendement, staat hij nu al zeker 8 jaar stil, winstdeling jarenlang 0, of 0,2%,ook in de afgelopen...

Ik heb bij verschillende maatschappijen lijrentes agesloten in de jaren eind jaren 70 en begin 80 Door het inleggen van een bedrag uit te keren na 65 levensjaar. Robein is een van de eerste en heeft het gepresteerd de laagste opbrengst te geven. Daarnaast...

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen