Lijfrenteverzekering vergelijken

Een lijfrenteverzekering kun je zien als een soort spaarrekening. Je zet geld opzij, bijvoorbeeld als aanvulling op je pensioen. Er zijn een aantal voordelen ten opzichte van een gewone spaarrekening. Deze leggen we hieronder verder uit. Klik op een van de verzekeraars hieronder om de lijfrenteverzekering te vergelijken.

Waarom een lijfrenteverzekering vergelijken?

Er zijn een aantal aanbieders op de markt en iedereen rekent een andere premie. De lijfrenteverzekering vergelijken is daarom erg verstandig. Je wilt natuurlijk niet teveel betalen. Bij ons kun je de Reaal en AEGON lijfrenteverzekeringen vergelijken. Beide partijen zijn zeer bekend en staan als betrouwbaar in de markt. Zodra je een vergelijking hebt gemaakt, kun je de verzekering direct afsluiten. Dit regel je eenvoudig online, wel zo makkelijk en snel.

 

  • Gegarandeerde vaste uitkering
  • Bepaal zelf de looptijd: tijdelijk of levenslang
  • Uitkering voor partner na overlijden

Bereken de premie
usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de lijfrenteverzekeraars

reaal
nationale-nederlanden_198x58
centraal-beheer
ohra
aegon_198x58
interpolis_198x58
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 16 juni 2022
-
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 16 juni 2022

Laatste klantbeoordelingen

Wij hebben gedurende meer dan 22 jaar een beleggingsverzekering gehad welke via omwegen uiteindelijk bij Reaal is terecht gekomen. Ondanks het conservatief/realistisch ingeschatte rendement (ad 1998 – 8%) zijn de opbrengsten belangrijk slechter als voorzien. We realiseren ons dat dit slechts voor een zeer klein deel wordt veroorzaakt door de matige performance van de verzekeraar. Het venijn zat hem echter in de staart namelijk de afkoop procedure en het moeizame tot geen kontakt (zelfs niet via de tussenpersoon, die er boven op zat) met Reaal, terzake. De termijn van 4 weken voor de afhandeling werd ruimschoots overschrijden (werd 5,5 week), klachten hierover, via zowel mail als de website zijn tot 5,5 week na indiening nog steeds niet beantwoord geworden, zelfs niet in het geval waarin een automatische reactie met datum is genoemd). Het tot op heden ontbreken van een overzicht over de totstandkoming van de afkoopsom. Kortom een aaneenschakeling van zaken welke ik zou willen omschrijven als een totaal gebrek aan klant besef. Er is inmiddels via een aangetekend schrijven een officiele klacht bij zowel Reaal als AFM gedeponeerd met een uiteenzetting van de verzaken.

het zijn gewoon oplichters niet met in zee gaan ze beloven van alles maar je moet overal dik voor betalen je krijgt vragen om je rente te kunnen opnemen als je de antwoorden niet weet betalen

Ik wil mijn lijrenteverzekering (levensloop) laten uitkeren. Proces loopt moeizaam, krijg nauwelijks feedback behalve de automatische reactie als ik iets heb ingestuurd. Geen idee of wat ik heb gestuurd nu ok is. Op mijn email vraag wordt niet geantwoord. Slecht voor zo'n grote verzekeraar, jammer dat ze het klantcontact niet de hoogste prio geven. Arrogantie van de grootste zijn: ze hebben je toch niet nodig kennelijk.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen