Lijfrenteverzekering vergelijken

Deze verzekering verstrekt vanaf een afgesproken moment een periodieke uitkering (lijfrente), zolang de verzekerde leeft.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

TIP: Je zorgverzekering vergelijken 2021 kan je veel geld besparen

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de lijfrenteverzekeraars

delta-lloyd_198x58
friesland-bank
centraal-beheer
ohra
aegon_198x58
interpolis_198x58

Met een direct ingaande lijfrente krijg je een uitkering zolang je leeft. Je krijgt daarmee een aanvulling op je inkomen. Een lijfrenteverzekering is dan ook bedoeld om je pensioenvoorziening aan te vullen.

Als je de verzekering afsluit, spreek je af hoe vaak en wanneer je de uitkering krijgt. Je betaalt de premie in één keer. Dat wordt een koopsom genoemd. De uitkering gaat over het algemeen meteen van start.

Twee soorten

Je kunt kiezen uit twee soorten lijfrenten:

    • De levenslange lijfrente: je krijgt een uitkering zolang je leeft. Dit is gunstig voor als je oud wordt;
    • De tijdelijke lijfrente: je krijgt een uitkering voor een paar jaar. Of de uitkering stopt als je overlijdt.

Bij beide soorten lijfrenten kun je minder geld terugkrijgen dan je hebt ingelegd. Bijvoorbeeld als je overlijdt vlak nadat je de verzekering hebt afgesloten. Je hebt dan nog niet zoveel uitkeringen gekregen.
Hoe kunt je dit voorkomen? Daarvoor heb je twee mogelijkheden:

    • Je spreekt af dat de uitkering overgaat op uw partner of nabestaanden. Hierdoor is de uitkering vanaf het begin wel lager. Voor de overgang kun je ervoor kiezen dat de partner of nabestaanden dezelfde uitkering krijgen of een lagere.
    • Je sluit een overlijdensrisicoverzekering af. Je betaalt daarvoor een extra premie. 

Belasting

Regels over belastingen zijn erg belangrijk bij de direct ingaande lijfrente. Deze stellen vooral grenzen aan de looptijd en hoogte van de tijdelijke lijfrente. Dat betekent dat je de duur en hoogte van de uitkeringen niet helemaal zelf kunt kiezen.

Laatste klantbeoordelingen

Ambtelijk en traag Al sinds 1987 heb ik een levens / pensioen verzekering lopen bij ASR Heb besloten om deze uit te laten keren, en na een hoop onduidelijkheid waarin er telkens na 10 werkdagen pas wordt gereageerd op je blijkbaar te moeilijke vraag voor het eerste contact team, heb ik via mijnasr de uitkering van 1 van de polissen geregeld Op de status staat dan ook: Bedrag uitgekeerd, maar helaas na 3 dagen nog niets op mn rekening. Na wederom een telefoontje met de eeuwige klant leven afdeling, of er misschien iets mis is, bleek ook het uitkeren van het bedrag 10 werkdagen te gaan duren Het gaat van afdeling naar afdeling Wat een niet commerciele oubollige organisatie is dat ASR, als alles gewoon in orde is kan tegewoordig binnen een uur geld internationaal worden getransferred, maar niet bij ASR Het wordt tijd voor een herstrukturering op het gebied van efficienty, zaken hoeven echt niet standaart 10 werkdagen te duren Want het innen van premies en het afsluiten van nieuwe polissen en de vele vage verzekerings “producten” zoals dat zo grappig genoemt wordt kan toch ook erg snel gaan Ik beveel ASR zeker niet aan op basis van mij jaren lange ervaring met hen, Ambtelijk, traag en te weinig directe kennis van zaken tijdens het eerste telefoon contact met klanteam leven, waardoor altijd doorkoppeling moet plaatsvinden en je weer 10 dagen verder bent ASR doe eens een interne survey en luister naar klant ervaringen!

Ik wilde mijn lijfrente afkopen ivm arbeidsongeschiktheid. Krijg ik een offerte met 8,7% opnamekosten en nog eens 75 euro aan administratiekosten. Daarbij verdienen ze nog dik aan het renteverschil van meer dan 2%. Dit is een woekerpolis.

Ze hebben fout op fout gemaakt met adressen formulieren en als klap op de vuurpijl maken ze bij uitbetaling het geld ook nog naar een ander over. 😡 En ondernemen niets ik kwam er achter door de brief die ze stuurde naar het verkeerde adres met namen er op die niet klopte met de polis ik vind het een zeer onbetrouwbare organisatie

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen