Caravanverzekering vergelijken

Deze verzekering dekt schade aan een caravan en ook aan de daarbij behorende voortent/luifel en de inboedel door vrijwel alle schadeoorzaken.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de caravanverzekeraars

centraal-beheer
inshared
unive_96x35
europeesche_198x58
anwb_96x35

Je caravan kan op veel manieren beschadigen. Kortsluiting heeft brand veroorzaakt. Hagel heeft het dak beschadigd. Of vandalen hebben je ruiten ingetikt. Met de caravanverzekering kun je schade door dit soort gebeurtenissen verzekeren. Het hebben van een caravanverzekering is overigens niet verplicht. Toch kiezen veel caravanbezitters hier wel voor. Niet vreemd, want een caravan kopen is een behoorlijke uitgave. U wilt natuurlijk dat schade aan uw caravan gedekt is én dat als u schade toebrengt aan een ander dat dit ook gedekt is.

Welke risico’s dekt een caravanverzekering?

De caravan en spullen
Over het algemeen dekt een caravanverzekering schade aan je caravan veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, hagel, vandalisme of diefstal. De caravan zelf is dus verzekerd. Maar ook spullen in, aan en op je caravan. Welke spullen precies verzekerd zijn, lees je in de polisvoorwaarden van je eigen verzekering.

Aansprakelijkheid
Kies je voor een wettelijke aansprakelijkheidsdekking? Dan vergoedt de verzekeraar de schade waarvoor je aansprakelijk bent. Bijvoorbeeld als je schade met je caravan aan anderen veroorzaakt. Let op: je bent alleen gedekt als de caravan is losgekoppeld van je auto. Is de caravan aan je auto vastgekoppeld? Dan is schade aan anderen gedekt onder de verplichte WAM-verzekering van de auto.

Materiële schade
Gaat het om blikschade of kapotte spullen? Dan is sprake van materiële schade. De afhandeling van dit soort schade kost meestal weinig moeite.

Letselschade
Zijn er doden of gewonden in het spel? Er is dan letselschade. Het is dan erg belangrijk dat de schade zorgvuldig wordt afgehandeld. Het kan gaan om gevoelige en ingewikkelde situaties. Hierdoor kunnen de schadebehandeling en -vergoeding langer duren. Hoe groot de schade van een slachtoffer is, kun je meestal pas goed beoordelen als het slachtoffer (vrijwel) is genezen.
Schade die je met opzet hebt veroorzaakt, wordt nooit vergoed. Voor de caravanverzekering geldt soms een eigen risico.

Nieuwwaarde of dagwaarde?

De caravan is gedurende een bepaalde periode na aanschaf tegen nieuwwaarde verzekerd, daarna – meestal na een periode van vaste afschrijving – tegen dagwaarde. De inboedel is tegen nieuwwaarde verzekerd. De verzekering geldt ook als de caravan aan een motorrijtuig is gekoppeld.
De verzekering is bedoeld voor particulier en recreatief gebruikte caravans. Voor zakelijk gebruik en ook voor permanent gebruik gelden doorgaans afwijkende voorwaarden.
Er bestaan soortgelijke verzekeringen voor stacaravans, waarbij dan ook bijgebouwtjes en tuinaanleg kunnen worden meeverzekerd.

Tips

  • Reisbagage is in het algemeen uitdrukkelijk van de dekking uitgesloten.
  • Er bestaan veel verschillende termijnen waarbinnen verzekeraars nog de nieuwwaarde vergoeden (soms zelfs tot tien jaar).
  • Uitgesloten is schade door catastroferisico’s, geleidelijk werkende invloeden en achterstallig onderhoud.
  • Ook de schade die ontstaat door gebreken aan de caravan of de inboedel zelf komt niet voor vergoeding in aanmerking
  • Bij cascoschade geldt doorgaans een eigen risico.
  • Diefstal van de gehele caravan is doorgaans alleen gedekt als aan speciale preventie-eisen is voldaan. Denk daarbij aan een disselslot en/of gedemonteerde wielen.
  • Soms biedt de verzekering een aanvullende dekking voor de huur van een vervangende caravan gedurende de reparatieperiode bij een gedekte schade in de vakantieperiode.
  • Caravanverzekeringen hebben meestal ook een dekking tegen het aansprakelijkheidsrisico. Maar dan zijn altijd uitdrukkelijk de risico’s verbonden aan het deelnemen aan het verkeer uitgesloten. Daarvoor heb je een (wettelijk verplichte) Wam-verzekering nodig.

Laatste klantbeoordelingen

Snelle afhandeling ondanks de onduidelijkheid van de dekking. Top geregeld

WAARSCHUWING: De caravanverzekering van ANWB/Unigarant dekt geen lekkages IN je caravan/chalet.

WAARSCHUWING: De verzekering van ANWB/Unigarant vergoedt geen schade ontstaan door lekkage IN je caravan/chalet!!

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen