Bromfietsverzekering vergelijken April 2024 

Koop je een bromfiets? Dan moet je deze verzekeren. Bij ons kun je onafhankelijk de bromfietsverzekering vergelijken.
usp1

Vergelijk

Vergelijk de bromfietsverzekering onafhankelijk

usp2

Altijd de beste deal

De goedkoopste bromfietsverzekering staat bovenaan

usp3

Direct verzekerd

Je kunt jouw bromfiets direct online verzekeren

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Wat dekt de bromfietsverzekering?

Bij het vergelijken van een bromfietsverzekering bepaal je zelf de dekking. Hoe uitgebreider de dekking is, hoe hoger de premie.

WA

WA plus

Allrisk

Wat kost een bromfietsverzekering?

Vaak willen mensen niet teveel premie betalen voor een verzekering. Gelukkig kies je al een bromfietsverzekering voor een paar euro per maand. Zoals gezegd hangt dat wel van jouw bromfiets af. De WA dekking is de goedkoopste bromfietsverzekering. Bereken altijd jouw eigen premie via onze vergelijker. 


Eigen risico bromfietsverzekering

Sommige verzekeraars vragen een eigen risico bij schade. Dit bedrag betaal je bij iedere schade. Pas daarna vergoedt de verzekeraar de schade. Het is verstandig om hierop te letten bij het vergelijken. Soms lijkt een verzekeraar goedkoper, maar betaal je een hoger eigen risico. Rij je meerdere schades, dan moet je dit bedrag iedere keer betalen. Wat een flinke kostenpost kan worden.

Veelgestelde vragen over bromfietsverzekeringen

Kan ik een bromfiets verzekeren zonder rijbewijs?

Ja, ook als je jouw rijbewijs nog niet hebt gehaald, kun je een bromfiets verzekeren. Het kan natuurlijk zo zijn dat je al een bromfiets hebt gekocht of gekregen voordat je een rijbewijs hebt. Je mag er alleen nog niet mee de weg op, ook niet na het afsluiten van een verzekering. Je hebt eerst het rijbewijs nodig.

Kan ik overstappen van bromfietsverzekering?

Wil je overstappen van verzekeraar? Geen probleem. Je kunt een nieuwe bromfietsverzekering aanvragen en jouw oude zelf opzeggen. Wij kunnen jouw verzekering niet voor je opzeggen. Het is verstandig om eerst een nieuwe verzekering aan te vragen voordat je jouw oude opzegt. Zo weet je zeker dat je altijd gedekt bent.

Is mijn opgevoerde bromfiets verzekerd?

Nee, een opgevoerde bromfiets is niet verzekerd. Maak je schade met een opgevoerde bromfiets, dan mag en zal de verzekeraar de schade op jouw terug verhalen.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

  • ENRA 
  • RDW 
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 16 juni 2022
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 24 mei 2023