Begrafenisverzekering April 2024 

Met een begrafenisverzekering dek je de kosten van jouw eigen begrafenis of crematie. Zodra je overlijdt, wordt er geld uitgekeerd aan jouw nabestaanden. Hiermee regelen zij de begrafenis. Ruim 70% van de Nederlanders heeft een verzekering voor zijn of haar uitvaart. Wil jij ook een begrafenisverzekering? Hieronder kun je eenvoudig de begrafenisverzekering vergelijken. Zo weet je zeker dat je de juiste dekking kiest en dat je niet teveel betaalt.

✔ Onafhankelijk
✔ Besparen op de premie
✔ Binnen 3 minuten geregeld
✔ Vergelijk de grootste verzekeraars

Begrafenisverzekeringen vergelijken in April 2024 

 • Premie €11,49 per maand
 • Verzekerd bedrag € 9.000
 • € 2.250 vrij te besteden + € 6.750 verzorger
 • Wensen altijd aan te passen

Bereken je premie
 • Premie €12,24 per maand
 • Verzekerd bedrag € 9.000
 • € 6.800 vrij te besteden + € 2.200 verzorger
 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd

Bereken je premie
 • Premie € 14,91 per maand
 • Verzekerd bedrag € 9.000
 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd
 • Tussentijds aanpasbaar

Niet beschikbaar
 • Premie € 18,75 per maand
 • Verzekerd bedrag € 9.000
 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd
 • Tussentijds aanpasbaar

Niet beschikbaar

Dit voorbeeld is gemaakt op 05-01-2023, geboortedatum 01-01-1985, verzekerd bedrag € 9.000, looptijd tot overlijden of 80 jaar en een kapitaalverzekering.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Een greep uit de begrafenisverzekeraars

dela
monuta
ardanta logo
pc-hooft_198x58
lifetri klein
eabn verzekering

Voorbeeld vergelijking

Hieronder vind je een berekening naar leeftijd met een verzekerd bedrag van 7.500 euro. Zoals je ziet betaal je als jong persoon een fors lagere premie.

LeeftijdMonutaDELAa.s.r.
20 jaar € 5,87€ 7,17€ 8,78
25 jaar€ 6,69€ 8,03€ 10,02
30 jaar€ 7,90€ 9,09€ 11,53
35 jaar€ 9,49€ 10,41€ 13,40
40 jaar€ 11,48€ 12,10€ 15,74
45 jaar€ 13,98€ 14,23€ 18,71
50 jaar€ 17,14€ 17,00€ 22,58
55 jaar€ 21,14€ 20,64€ 34,88
60 jaar€ 26,18€ 25,58€ 45,37
65 jaar€ 32,59€ 32,35€ 62,33
Berekend met: verzekerd bedrag 9.500 euro (kapitaalverzekering), tot overlijden of indien niet mogelijk tot 80 jaar. Exclusief eenmalige kosten. Gemaakt op 25-01-2024

Begrafenisverzekering vergelijken

Om de beste begrafenisverzekering te vinden, kun je het best een vergelijking maken. Je ontdekt dan snel hoeveel je moet betalen bij de verschillende verzekeraars. De begrafenis vergelijking is gebaseerd op een aantal punten. Dit zijn:

Premie
De premie is het bedrag dat jij per maand betaalt. Dit bedrag verschilt per verzekeraar, maar ook per pakket. In onze berekening bovenaan deze pagina vind je een vergelijking op basis van ijkgegevens. De premie voor jouw verzekering kan lager of hoger zijn.

Voorwaarden
Bij het afsluiten van een begrafenisverzekering raden wij aan om de voorwaarden goed door te nemen. Hier staan punten in die van belang zijn voor jouw polis. Lees dit met zorg door om verrassingen te voorkomen.

Medische keuring
Voor het afsluiten van een begrafenisverzekering wordt een medische keuring gevraagd. Hiermee willen verzekeraars uitsluiten dat je erg ziek bent. Hierbij is de kans op overlijden namelijk groter. Zij kijken naar een chronische aandoening, wel of geen (terminale) ziekte of lichamelijke/geestelijke beperkingen. Ook jouw lengte, leeftijd en gewicht zijn hier van belang. Aan de hand daarvan kan de premie hoger uitvallen. Een verzekeraar kan de aanvraag ook weigeren.

Partner of kind meeverzekeren
Het is een optie om je samen met je partner te verzekeren. Wel betaal je ieder een eigen premie. Wat ook mogelijk is om je partner bij te schrijven. Dit kan als je zelf al een verzekering hebt.

Daarnaast is er een optie om een kind mee te verzekeren. Dit kan al zodra jij of je partner twintig weken zwanger is. Kinderen zijn veelal tot 18 jaar gratis verzekerd. Daarna kunnen zij een eigen polis nemen.

Leeftijd
Ook jouw leeftijd heeft invloed op de premie. Hoe ouder je bent tijdens het afsluiten van de verzekering, hoe hoger de premie is.

Jonge leeftijd
Het is mogelijk om vanaf je 18e een begrafenisverzekering af te sluiten. Wat ook kan is dat je ouders je van jongs af aan al hebben meeverzekerd. In dat geval kan je deze polis overnemen. Hoe jonger je bent hoe lager de premie is.

Ouderen
Voor ouderen is het erg lastig om nog een begrafenisverzekering af te sluiten. Voor 65 plussers is de kans op overlijden groter dan bij jongeren. Verzekeraars willen dat risico meestal niet lopen. Daarom hanteren verzekeraars vaak 70 jaar als grens. Soms ligt deze grens wat lager of hoger.

Toch zijn er opties om iets te regelen. Zo kun je een koopsompolis nemen. Hier stort je eenmalig het gehele bedrag in. Bij overlijden wordt dit bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden om de uitvaart te regelen.

Kost vergelijken veel tijd of geld?

Beide vragen kunnen we met ‘nee’ beantwoorden. Een begrafenisverzekering vergelijken kost je sowieso nooit geld via Zeker.com. Welk product je ook vergelijkt, dit is altijd gratis. Ook kost vergelijken je niet veel tijd. Dat komt omdat wij je hier al precies uitleggen hoe het werkt. Kies de verzekeraar wens en vul je gegevens in. Je ziet dan direct hoeveel premie je daar betaalt.

Waarom een begrafenisverzekering?

Een begrafenisverzekering scheelt je nabestaanden veel kosten. Zij hoeven immers jouw uitvaart niet zelf te betalen. De voor- en nadelen van een begrafenisverzekering hebben we voor je op een rij gezet.

Voordelen

 • Het biedt zekerheid
 • Je kunt jouw wensen vastleggen, ook na het afsluiten van de verzekering
 • Je bepaalt zelf wat en hoeveel je wilt verzekeren
 • Dierbaren hoeven jouw begrafenis niet te betalen
 • Kinderen zijn vaak gratis verzekerd

Nadelen

 • Als je ouder bent betaal je een hogere premie
 • Indien je ziek bent, mag een verzekeraar je weigeren

Goedkoopste begrafenisverzekering

Naast dat het goed geregeld moet zijn, willen mensen graag de goedkoopste begrafenisverzekering. Het is raadzaam om hierin de juiste balans te vinden tussen de premie en de voorwaarden. De premie van de verzekering wordt aan de hand van verschillende factoren bepaald.

 • Verzekerde bedrag
 • Leeftijd van de verzekerde
 • Gezondheid
 • Duur van de premie
 • Wensen

Soorten begrafenisverzekeringen

Het is allereerst goed om te bepalen wat voor soort verzekering je wilt. Er zijn namelijk een aan dekkingen. Ieder type heeft andere kenmerken en een eigen prijs.

Natura verzekering

Wanneer je kiest voor de natura verzekering neem je al het werk uit handen van de nabestaanden. Er is dan vooraf al vastgelegd wie de uitvaartverzorger is, of er een iets in de krant geplaatst moet worden en hoe het graf eruit moet komen te zien. Hiervoor betaal je een lage premie. Een nadeel van deze vorm is dat nabestaanden weinig te zeggen hebben over de invulling van de uitvaart.

Kapitaalverzekering

Met de kapitaalverzekering zorg je dat je nabestaanden de invulling zelf bepalen. Zij krijgen geld uitgekeerd en kunnen dit naar eigen wens besteden. Zij zullen zelf alles moeten regelen. Uiteraard kunnen ze hier ook een uitvaartverzorger voor inzetten. De premie van deze verzekering is iets hoger.

Combinatieverzekering

Wil je van beide verzekeringen iets? Dan is er de combinatie begrafenisverzekering. Hierbij is de basis geregeld door de verzekeraar. Daarnaast krijgen de nabestaanden ook een bepaald bedrag. Hiermee kunnen zij onder meer de invulling van de begrafenis zelf bepalen. Ook aanvullende wensen kunnen zelf worden geregeld. De combinatie verzekering heeft over het algemeen de hoogste premie.

Begrafenisverzekering afsluiten

Het is vooral van belang om een overwogen beslissing te nemen. Voor je iets afsluit is het goed om alles goed door te nemen. Door te vergelijken zie je de verschillen tussen de verzekeraars. Zeker.com heeft de volgende tips:

 • Ga na wat jouw wensen zijn, wat vind jij belangrijk?
 • Vergelijk de verschillende verzekeraars met elkaar op basis van prijs en voorwaarden
 • Kijk welk pakket het beste bij jou past
 • Lees de voorwaarden zorgvuldig door
 • Sluit de polis naar wens af

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Verbond van Verzekeraars
 • Rijksoverheid
 • Websites van verzekeraars: Yarden, DELA, Monuta, Ardanta, EABN, PC uitvaart

Let op; via Zeker.com kun je begrafenisverzekeringen vergelijken. Wij geven geen advies. Wil je wel advies, neem dan contact op met een adviseur. De premies in onze vergelijking zijn gemaakt op basis van ijkgegevens. Deze staan bij de vergelijker. De premie kan daarom voor jou hoger of lager uitvallen.

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 17 juni 2022
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 04 januari 2024

Laatste klantbeoordelingen

Het is onmogelijk om via de mail in contact te komen met een medewerker. Ik probeer al sinds begin januari een verzekeringsnemer te wijzigen via hun officiële formulieren, maar er komt geen enkele reactie. Ook niet op mijn herinnering. Mijn moeder -die veel later dan mijzelf ook een wijziging doorgaf- kreeg daarentegen wel een reactie. Ze antwoorden dus blijkbaar volstrekt willekeurig en niet op datum van binnenkomst. Twee maanden en meerdere herinneringen later heb ik nog 0,0 reactie ontvangen. Bizar.

Waardeloos! Ben vanaf augustus 2023 bezig om de uitvaartverzekeringen van mijn kinderen premievrij te maken. Via wijzigingsformulier , niet gelukt. Bellen belle wachten en wachten. Opnieuw de wijzingsformulieren met handtekening kinderen opnieuw , maar nu aangetekend , opgestuurd! Dat was 13 december 2023. Op 1 februari 2024 weer wordt de premies geïnd . Op 15 februari 2024 gebeld , hadden maar de helft vh wijzigingsformulier ontvangen. Gezegd dat mijn printer voor en achterkant op 1 formulier kan printen, dus kwestie van formulier ff omdraaien . Nope volgens administratie niet alles ontvangen, Dus we gaan het nog een een keer doen. Hoog tijd voor sociale media en Radar en kifid en de Nederlandse bank om eens onderzoek te doen naar lifetri Tjonge tjonge zelfs als je dood voor hun deur ligt gebeurt er niks. Schande.

Lifetri’ Vanaf het prille begin van mijn leven hebben mijn ouders een begrafenisverzekering afgesloten bij Nuvema. Zij betaalden de premie van ik meen enkele dubbeltjes per maand en vanaf ik zelf ging verdienen moest ik zelf de premie voldoen. Ik ben nu 77 jaar oud. Na echtscheiding en diverse verhuizingen heb ik Nuvema en de premiebetaling uit het oog verloren. De waarde van de polis bedraagt daardoor op dit moment zo’n 1400 euro. Enkele maanden geleden ontving ik van een verzekeraar onder de naam ‘Lifetri’ bericht dat ik bij hem een polis heb lopen. Het blijkt dat zij Nuvema hebben overgenomen. Vanwege de lage waarde van deze verzekering; omdat ik in het buitenland (België) woon en om administratieve vereenvoudiging, wens ik deze verzekering af te kopen. Ik ben nu maanden bezig hen emails te zenden en hun hun reactieformulier te zenden, maar ontvang totaal geen taal noch teken dan alleen maar dat zij mijn mail hebben ontvangen en zullen reageren! Nou vergeet het maar. Kijk ik op internet dan ben ik in de verste verte zeker niet de enige met deze problemen met Lifetri. Nu heb ik maar een polis met een lage waarde, maar het zou een schandaal zijn als klanten in hun laatste levensfase met soortgelijke problemen te maken zullen krijgen. Dit nog buiten de vraag of de solvabiliteit van dit bedrijf op dit moment met hun houding te maken heeft. Hier moet iets aan gedaan worden………

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen