Monuta Uitvaartverzekering

★★★☆☆ 6.6/10 (43 reviews)

Logo verzekeraar Monuta

Monuta is uitvaartverzorger én uitvaartverzekeraar die een totaalpakket van producten en diensten aanbiedt op het gebied van de uitvaart.

Monuta is een van de bekendste uitvaartverzekeraars in Nederland en is al sinds 1923 actief in deze branche. Via ons kunt u de Monuta uitvaartverzekering eenvoudig afsluiten. Klik daarvoor op de groene button hier boven.

Voordelen van de Monuta uitvaartverzekering

  • Scherpe premie
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • Het verzekerd bedrag is vrij te besteden voor nabestaanden

Onafhankelijke beoordelingen voor de Monuta Uitvaartverzekering

De Monuta Uitvaartverzekering is in de TOF Tracker van 21 december 2016 door GfK beoordeeld met een 8,0.

De Monuta Uitvaartverzekering is in de TOF Tracker van 28 januari 2016 door GfK beoordeeld met een 7,8.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Monuta Uitvaartverzekering

Waarschuwing voor ouders van minderjarige kinderen: Sluit geen uitvaartverzekering af met gratis kinderverzekering van Monuta anders dan in hun voorwaarden beschreven staat zullen ze uw kind niet verzekeren als deze op zijn 18e verjaardag onverhoopt ernstig ziek is. In tegenstelling tot wat in hun voorwaarden beschreven staat zien zij uw kind als nieuwe klant en zullen ze uw zieke kind niet meer verzekeren vanaf zijn 18e. Monuta zegt dat de kinderen verzekering een service is en dat er geen gezondheidsvragen gesteld worden bij de kinderverzekering. Echter dit strookt niet met artikel 5. Punt 3 van hun eigen polisvoorwaarden ook In de kinderclausule komt het niet naar voren er wordt gesproken over een omzetting van de verzekering. Men zou dus denken dat uw kind ook na hun 18e verzekerd is Maar dat is dus niet het geval volgens Monuta. Voorkom problemen in de toekomst en verzeker u dus bij bijvoorbeeld bij DELA die zich wel aan hun eigen polisvoorwaarden houden.

Ik vind de uitvaartverzekering erg duur worden. Mijn huidige verzekering is 20,54 euro per maand en in 2023 krijg ik een verhoging en ga 24,04 betalen. Mijn aansprakelijkheid, brand verzekeringen ect is bij Unive de 29 euro per maand. Ik vind de uitvaartverzekering onbetaalbaar worden. Kijk uit naar een andere uitvaartverzekering die nog betaalbaar is.

Mijn vader had een uitvaartverzekering in natura bij Monuta. Hij was ervan overtuigd dat alles goed was geregeld voor hem en nog een kleine kapitaalverzekering eraan toegevoegd. Na het overlijden kwamen we erachter dat het daadwerkelijke cremeren niet onder de polis valt !! Dus alleen de zaken eromheen zoals begeleiding, opbaren etc. Het stukje kapitaal was tevens te weinig om een simpele crematie te betalen. Bij een uitvaartverzekering in natura mag je er toch wel vanuit gaan dat het daadwerkelijke cremeren of begraven hier ook onder valt.

Gaan over lijken geld en geld is hun doel ze zijn erg onbehulp zaam tot veel verdriet nabestaande chris

Wat ben ik blij met mijn keuze voor Monuta. Van familie en vrienden kreeg ik al veel positieve geluiden te horen over Monuta. Helemaal nu besef ik dat het premie bedrag absoluut niet alleen belangrijk is. Monuta was voor mij iets duurder, maar wat een goede service! Monuta, van mij krijg je een dikke 10

Mijn echtgenote en ik zijn beiden bij Monuta verzekerd, hebben zelfs de polis meegekregen van huis uit. Door de jaren heen hebben wij (helaas) heel wat familieleden moeten wegbrengen o.a. onze beider ouders, oma, zus en 3 zwagers. Iedereen was bij Monuta verzekerd en ook de uitvaarten zijn door hen geregeld en uitgevoerd en tot volle tevredenheid. Wat ons betreft dus geen negatieve ervaringen en zijn ze 5 sterren waard.

Voor al uw klachten van Monuta Apeldoorn. Kunt u terecht bij: Stichting Klachtencommissie Uitvaartwezen Postbus 92 5600 AB Eindhoven

De Klantenservice van Monuta is zeer slecht, onfatsoenlijk met een zeer asociale gedrag naar de verzekeringnemer, er worden haken op de telefoon gedeponeerd, mensen laat men niet uitpraten, dan een klacht wordt bij Monuta niet opgelost en op fraude plegen op hun cliënten is Monuta zeer goed in om hun gelden te bestelen. Waar Monuta beter zich kunnen gaan aanmelden is www.nvvk.eu omdat Monuta aan Uitvaard fraude verzekeringen doet handelen.

Door Valsheid in Geschriften door Monuta Uitvaardverzekering en te Apeldoorn. Valt dit onder artikel 225 van het Wetboek van Strafrecht. Waar een boete voor open doet staan van het bedrag € 82.000,00 die Monuta kan betalen aan de Staat.

Door hun voorwaarde niet aan te doen houden en plegen van verzekeringsfraude te doen plegen ben ik bij Monuta weggelopen, want als Monuta een storing heeft, vraagt Monuta aan hun cliënten € 1.00 te betalen en zij laten je wachten tot je geld op de bank is geplaatst omdat Monuta zelfs nog de procent an je geld doet ontvreemden, maar Klantenbinding heeft Monuta Apeldoorn aan de Sumapark 11 niet meer met hun verzekeringsfraude plegen bij hun cliënten

Als Monuta zoveel klachten heeft, waarom blijft Monuta nog hun verzekeringnemer dan zo misleiden. Voorbeeld als men een partner krijgt die al een uit aard verzekering heeft, warom doet Monuta dan ook bij de partner incasseren. Jullie weten toch dat het o der doet vallen ondervetzekeringsfraude doet bekend staat. Dan een polis die jullie staken zonder de verzeringsnemer niet te doen inlichten is dit wel diefstal pleging door Monuta Apeldoorn. Dan bij een storing gaat Monuta ij de ver, dkeringnemer een €1.00 vragen, nou dat doet geene verzekeringsnemer betalen, die Monuta zelf gaat betalen en niet de Verzekeringsnemer. Dan geeft de verzekeringnemer die juist bank gevevensadndoot, waar Monuta niet aan de verzekeringnemer aan doet houden om de oude bank gegevens te noteren in de acceptgiro kaart. Dit zijn te veel klachten de verzekeringnemer loopt weg bij Monuta wegens zeer onfatsoenlijke klantenservice die Monuta op nadoet houden. Waar dan ook nog bij het uitschrijft er e€ 2,95 durfen tenn rangen. Monuta zijn jullie soms een vervalste uitvaardverzorgings verzekering doen afsluiten bieden verzekeringnemer. Want klachten van mensen stapelen wel op maar oplossen is er niet bij. Want de mens praat ook over Monuta die en anti reclame verstrekt zo zal Monuta op korte termijn een Faissament kunnen aanvragen door middel van verzekeringsfrauds te plegen op een polis nummer. En de KiFid doet hier niets tegen maar ik weet wel waar ik voor moet wezen.

Ik heb de uitvaartverzekeraars goed met elkaar vergeleken en ik kreeg het beste gevoel bij Monuta. Prijs / kwaliteit erg aantrekkelijk en alles werd direct goed geregeld. Aanrader dus :)

Mijn echtgenote is onlangs overleden en ik heb haar uitvaart laten uitvoeren door een bevriende begrafenisondernemer. Via internet bij Monuta een aanvraag ingediend (met akte van overlijden) om tot uitkering van het verzekerde bedrag te komen. Kreeg een geautomatiseerd antwoord dat Monuta 10 werkdagen (!) nodig heeft om mijn verzoek te beantwoorden. Na deze 10 dagen een koud mailtje waarin me werd medegedeeld dat mijn verzoek eerst in behandeling kon worden genomen na het indienen van de nota van de begrafenisondernemer. Wat een kolder, we hebben meer dan 40 jaar premie betaald en nu doet Monuta marktonderzoek over de rug van een overledene. Ik heb een ochtend aan de telefoon gehangen, was de eerste wachtende maar werd telkens verbroken. Dan maar via een mail mijn opmerkingen kenbaar gemaakt en als reactie jawel hoor 10 werkdagen enz. 's Avonds zag ik een reclame op de tv van Monuta: "Nabestaanden hebben het al zwaar genoeg."

Ik heb slechte ervaring met Monuta: omdat ze vanaf begin niet open zijn geweest over de totale kosten die ik uiteindelijk moest maken. Mijn moeder had degelijke polis bij ze afgesloten: standaard services + een bestedingen bedrag van 4 duizend euro. Je zou denken dat daar niks mis zou gaan. Toch moet ik nu zelf voor de graafsteen opdraaien, fyi “een goedkope graafsteen kosten 1500 euro”. De 4k hebben ze mooi op eigen diensten gedeclareerd zodat ze niet voor de graafsteen hoeven op te draaien. We hebben verschillende keren met elkaar gesproken maar ze hielden al die tijden de graafsteen kosten buiten. Blijkbaar behoort dat niet bij de uitvaart. ARE YOU KIDDING ME? Een uitvaartverzorger hoort je te helpen en niet op te lichten.Mijn ervaring: Ze denken aan zichzelf, ze doen het puur voor geld. Jammer dat ik ooit zaken met hun heb gedaan. Ik raad iedereen af om überhaupt één verzekering bij hun af te sluiten omdat hun basis behoefte niet juist is. Ze doen het voor puur voor geld i.p.v. steunbieden inruil voor geld.

Uitvaartverzorgster kwam bij eerste afspraak een uur te laat. Had wel gebeld, maar reden bleek te zijn dat ze nog kantoorwerk af moest maken. (Dat was dus belangrijker!!!) Tijdens gesprek werd de indruk gewekt dat ze alleen kwam om zaken te regelen. Een luisterend oor naar mijn "verdriet" was er nauwelijks bij. Telkens probeerde ze om het gesprek puur zakelijk te houden. Vervolgens probeerde ze me af te brengen van de door mij gekozen datum voor de uitvaart onder het mom dat ze zelf er dan niet zou zijn. Deze medewerkster kan beter een functie bij een bank of zo gaan vervullen. Totaal ongeschikt voor dit werk! Paar dagen later weer afspraak om zaken definitief te regelen. Afspraken zouden schriftelijk worden bevestigd. Paar uur later een andere uitvaartmedewerkster op de stoep met de contracten. Vervolgens dag voor de uitvaart neemt degene die de uitvaart zal verzorgen contact op. Moet zeggen deze persoon had een luisterend oor, ook voor mijn klachten. Kreeg toen te horen dat de rouwkaarten op de dag van de begrafenis zouden worden meegegeven. (Rouwkaarten zouden pas na begrafenis worden verstuurd). Mijn bevreemding hierover uitgesproken, omdat kaarten al 2 dagen op kantoor lagen. Uiteindelijk heeft men kaarten dezelfde avond nog bezorgd. Vervangende uitvaartbegeleider deed het overigens prima en met veel respect. Nazorg slaat nergens op. Nooit meer iets gehoord van Monuta. Ook niets over bedankkaartjes. Uiteindelijk deze maar via Internet besteld. Eindafrekening werd toegezonden in een open enveloppe. Voor mij geen Monuta meer. Zoals meerder personen hier schreven is het eigenlijk alleen maar om het geld te doen. Het zakelijke voert de boventoon. Weinig medemenselijkheid ervaren.

Ik ben zeer tevreden met de dienstverlening die Monuta mij toestuurt.

Lees goed de offerte !! Het belangrijkste wordt niet vergoed, namelijk de uitvaartkosten zelf !! Deze kun je uit het vrij te besteden bedrag betalen , maar toch !!

Monuta stuurt een factuur die hoger is dan afgesproken, hierover is geen discussie mogelijk en de afgesproken prijs blijkt slechts een begroting te zijn. Uiteindelijk betaal je helaas veel te veel voor de uitvaart.

De uitvaart van mijn schoonmoeder is netjes verzorgd. Alleen stuurt monuta ons helaas een factuur die hoger is dan afgesproken. Maanden na de uitvaart is dit nog steeds niet opgelost.

mijn vader had deze verzekering heel veel gezeiks mee gehad hij is nu 4 maanden dood er is nog €1000 over van de uitvaartverzekering en ze hebben steeds een ander smoesje om maar niet uit te betalen

Monuta is een bedrijf waar het alleen draait om het verdienen van geld. Alles is duur, consumpties (niet gespecificeerd ) op de factuur kloppen niet. Geen tijd om in de familiekamer te gaan, enz. Meer tijd in de koffiekamer moet duur bijgekocht worden.

Ik heb een review over monuta omdat ik zeer tevreden ben over de service die ze bieden en over de prijs/kwaliteit. Voor een laag maandelijksbedrag heb ik mijn uitvaart via monuta goed kunnen regelen. Van monuta kreeg ik bij aanmelding een overzichtelijk overzicht met informatie over alles wat ik moet weten en heb ik al mijn wensen en ideeën kenbaar kunnen maken. Een fijn gevoel dat alles goed geregeld is!

Ik had al een verzekering bij Dela, werd door een Call center benaderd om dit door Monuta over te laten nemen. Zou wat euri schelen. Uiteindelijk dus al 5 jaar dubbel verzekerd. Wilde dus de polis stoppen, iedere keer krijg ik dan een brief met volgende maand bekijken wij uw gegevens. Dit duurt al maanden en vandaag weer een afschrift van 18 euro (ja prijs is ook al bijna verdubbeld in de laatste 5 jaar). Ze blijven maar rekken.

Monuta was de kans gegeven een begrafenis te regelen tegen betaluing van 4000 euro. Ze gaven aan dat dit krap was maar gingen accoord. De volgende dag bleek het 400 euro meer te moeten kosten en daar gingen wij mee accoord. De rekening viel echter veel hoger uit en tot de dag van vandaag ( een jaar later) hebben we nog nooooit een specificatie van de kosten ontvangen ondanks meerdere verzoeken.

Zeer tevreden over de verzekering. Relatief goedkoop en goed gedekt! http://bit.ly/KxaAY8

Mijn schoonvader was niet verzekerd toen hij overleed in het ziekenhuis. Slechts seconden na zijn overlijden stond er al een zakenman van Monuta klaar in Orbis. Volkomen onduidelijk hoe deze wist van dit overlijden. In shock is zij ingepalmd door deze man. Hoewel de familie praktisch alles zelf wilde regelen vanwege de kosten is steeds geprobeerd om er meer uit te willen slepen door Monuta Sittard. De rekening voor alles was onacceptabel hoog. Zelfs de drukker van de rouwkaarten gaf aan geen zaken meer te willen doen met Monuta vanwege onacceptabele marges. Vervolgens kwamen ze aan met een ongewassen kist en zijn er nog meer fouten gemaakt. Al met al zeer ontevreden over deze organisatie.

Ben bij de monuta voor een begravenis verzekering geen moeite teveel tussenpersoon komt op visite om alles te regelen en neemt rustig de tijd om alles voor elkaar te maken en komt gerust voor een tweede keer als het niet duidelijk genoeg is enneemt zelfs dan weer rustig de tijd.

How could any of this be better sttaed? It couldn’t.

Ben zelf lid van Monuta al jaren en ze hebben zover ik weet als ik kijk naar mijn eigen polis hebben ze de goedkoopste maand premie. Krijg elk jaar een overzicht van hun diensten en wat er bij gekomen is en wat de nieuwe premie voor het aankomende jaar zal zijn valt altijd ontzettend mee.

Een leuke website waar je je eigen uitvaart kunt regelen en je nabestaanden niet met moeilijke beslissingen laat zitten. Jij vult je uitvaart in zoals jij dat wilt en bij overlijden zorgt monuta ervoor dat de nabestaanden je laatste wens kan laten vervullen. Daarbij een aardige klantenservice.

Monuta is zeker niet de goedkoopste maatschappij, maar mijn ervaringen met Monuta zijn enorm goed. Zou iedereen aanraden om wellicht wat extra te betalen voor een goed product!

Monuta is een professionele organisatie met prettige medewerkers. Geen problemen.

Niet de goedkoopste voor mijn situatie, maar wil die eigenlijk geen minpunt noemen. Ga voor goede kwaliteit

Enorm snel de polis ontvangen, zit duidelijk in elkaar. Precies met de gegevens zoals ik heb afgesloten bij easyverzekeren. Heb gekozen voor Monuta omdat dit voor mij een bekende partij is.

Monuta verzorgt al jaren en jaren lang de uitvaart in al zijn verscheidenheid en variaties. U kunt kiezen uit een uitgebreide uitkering in natura of uitkering in geld of een combinatie van beiden is ook mogelijk. Maar wat u ook kiest Monuta zal u ten allen tijde in deze moeilijke tijd, die voor iedereen vroeg of laat komt, terzijde staan.

De verzekering op zich is goed. Goede prijs/kwaliteit verhouding. Service is negatief, omdat ik er wel vier keer achteraan moest bellen voordat de polis klopte. Mijn eigen kinderen werden maar niet bijgeschreven, terwijl de kinderen van de vriendin van mijn ex-man wel bij mij op stonden….

Ik heb een minder goede review over monuta omdat ik vroeger mijn uitvaartverzekering bij monuta heb gehad en daar niet zo tevreden over was. Niet alleen over de verzekering zelf, maar ik ben/was ook niet echt te spreken over de service van het personeel van Monuta. Ik vond ze toen erg uit de hoogte doen en voelde mij niet op mijn gemak bij hun. Ik hoop dat ze in de jaren veranderd zijn.

Ik ben een aantal jaren verzekerd geweest bij Monuta voor een overlijdensverzekering. Ik ben erg positief over Monuta omdat ik in al die jaren altijd vriendelijk ben geholpen, er nooit problemen zijn geweest met de betalingen en het afmelden van deze verzekering altijd mogelijk is én niet op een bepaald moment in het jaar.

Mijn vader die had een uitvaartverzekering lopen bij Monuta, Ik bij een andere. Voor een uitkering van 8000 euro betaalde hij 12euro p.m. Zijn hele leven lang. Ik elders 8 euro 30 jaar lang voor een uitkering van 8000. Maar op het moment dat hij overleed kwamen we er al snel achter dat dit iedere euro meer dan waard was! We werden erg professioneel geholpen en al snel volgde een uitkering.

Vorig jaar zijn mijn moeder en vrouw plotseling overleden. En was ik hierover ontroostbaar, het ontbrak mij aan ieder besef van realiteit. Gelukkig kun je op zo’n moment een beroep doen op een persoonlijk bedrijf zoals Monuta. Zodat ik samen met hen kan terugkijken op een mooie uitvaart van mijn beide dierbaren. Monuta was daar op de momenten dat ik ze echt nodig had en heeft mij voldoende ruimte gegeven om de afscheidsplechtigheid naar eigen wensen in te vullen. Toch hebben zij hun ervaring en creativiteit met mij kunnen delen, waardoor er een bijzonder karakter is meegegeven aan de uitvaart, iets wat zonder Monuta zeker niet zo goed gelukt zou zijn.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen