DELA Uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering van DELA Verzekeringen (voorheen Algemeen Belang Uitvaartverzekering) (ook bekend als DELA UitvaartPlan) zijn als volgt gewaardeerd:

DELA is een coöperatieve onderneming die zich richt op de continuïteit van het leven. Door middel van brede dienstverlening staan zij hun klanten bij.

Voordelen van een DELA Uitvaartverzekering

Voordelen van deze uitvaartverzekering:
  • Je uitvaart van A tot Z geregeld
  • Je nabestaanden ontzorgd
  • Je bepaalt je uitvaartwensen
  • Ledenvoordeel van zo’n €1.400,-

Deze informatie wordt verstrekt door DELA en valt daarom onder de verantwoordelijkheid van deze uitvaartverzekeraar. Meer informatie...

Kies de verzekering die het beste aansluit op je wensen

Vergelijk de DELA Uitvaartverzekering met andere uitvaartverzekeringen.

Je bekijkt nu: Best beoordeeld:
DELA Uitvaartverzekering Ervaringen Nuvema Uitvaartverzekering Ervaringen
Waardering:
Klantbeoordeling: Vandaag een overlijdensverzekering afgsloten voor mijn gehadicapte broer. Heel fijn geholpen door ... Verzekering nieuw afgesloten, snel geregeld. Na een week keurig polis en verzekeringsgegevens thui...
Meer...

Bekijk gerelateerde media

Deze video's zijn niet afkomstig van Zeker.com. De oorspronkelijke auteur is daarom verantwoordelijk voor de inhoud.

Onafhankelijke beoordelingen van uitvaartverzekeringen bij DELA

Lees hier wat experts in hun reviews zeggen over deze uitvaartverzekering:

GfK
De DELA Uitvaartverzekering is in de TOF Tracker van 21 December 2016 door beoordeeld met een 7,7.
GfK
De DELA Uitvaartverzekering is in de TOF Tracker van 28 January 2016 door beoordeeld met een 7,6.

Vermeldingen en recensies van DELA

Ontdek verdere meningen die er zijn over DELA:

Adfiz
DELA is in de Prestatieonderzoek 2012 van 10 December 2012 door Adfiz als 1ste geëindigd in de categorie Uitvaartverzekeraars.
Adfiz
DELA is in de Prestatieonderzoek 2011 van 22 November 2011 door Adfiz als 1ste geëindigd in de categorie Uitvaartverzekeraars.
Stichting toetsing verzekeraars
DELA is op 16 December 2010 door Stichting toetsing verzekeraars voorzien van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren.
DDMA
DELA is op 21 May 2010 door DDMA voorzien van het Privacy Waarborg.
Meer tonen...
IG&H
DELA is in de Performance Onderzoek 2009 van 15 January 2010 door IG&H als 2de geëindigd in de categorie Leven.
DAK, NBVA en NVA
DELA is in de Prestatieonderzoek 2009 van 15 October 2009 door DAK, NBVA en NVA als 3de geëindigd in de categorie Uitvaartverzekeraars.
IG&H
DELA is in de Performance Onderzoek 2008 van 9 January 2009 door IG&H als 2de geëindigd in de categorie Leven.
DAK, NBVA en NVA
DELA is in de Prestatieonderzoek 2008 van 4 December 2008 door DAK, NBVA en NVA als 3de geëindigd in de categorie Uitvaartverzekeraars.
Stichting Keurmerk Uitvaartzorg
DELA is op 1 January 2007 door Stichting Keurmerk Uitvaartzorg voorzien van het Keurmerk Uitvaartzorg.
Stichting Keurmerk Uitvaartzorg
DELA is op 1 January 2007 door Stichting Keurmerk Uitvaartzorg voorzien van het Keurmerk Uitvaartzorg.
Minder tonen...

Ervaringen met de DELA Uitvaartverzekering

Gemiddelde klantbeoordeling

(53 ervaringen)

Ja, ik ben positief over de uitvaartverzekering van DELA

uit Nuenenen zegt op 5 July 2018:

Vandaag een overlijdensverzekering afgsloten voor mijn gehadicapte broer.
Heel fijn geholpen door de klantenservice .heel vriendelijk en behulpzaam. Ik ben zeer tevreden.

uit Nuenenen zegt op 5 July 2018:

Vandaag een overlijdensverzekering afgsloten voor mijn gehadicapte broer.
Heel fijn geholpen door de klantenservice .heel vriendelijk en behulpzaam. Ik ben zeer tevreden.

uit Maasbracht zegt op 22 March 2018:

Mijn dochter Kelly is op 10 maart 2018 bij een ernstig autoongeluk om het leven gekomen.
Zij zou 10 dagen later 16 jaar worden.

Ik ben al jaren verzekerd bij de DELA en ik kwam in contact met uitvaartverzorgster Lucretia Verweij. Wat een lieve en geweldige vrouw. Met alle rust en geduld heeft zij de dingen voor ons geregeld, die gebeuren moesten. Ook tijdens de uitvaartdienst regelde ze alles prima en sprak ze alle mensen duidelijk en met mooie woorden toe.
Ook de meiden van de DELA, die mijn oudste dochter en mij deden begeleiden bij het verzorgen en aankleden van Kelly waren helemaal top!
Dankzij hun en met name de goede zorgen van Lucretia Verweij, is de uitvaart van mijn dochter Kelly, heel mooi en goed verlopen.

Bedankt!!
Lisette B

uit Den bosch zegt op 12 August 2015:

Wàt was ik tevreden over de uitvaart van mijn verstandelijk beperkte broer! Een goede begeleidster van Dela, Maddie van der Wijst. Is geduldig, inlevingsvermogen zonder te oordelen, ze weet meteen wat je bedoelt en brengt ideeën aan in een moeilijke tijd. Zeer respectvol was Dela naar mijn broer. Vaak controle, wat gerust stelt. Vragen precies hoe je het wil hebben. De uitvaartbegeleider Peter de Wit; alsof hij een broer en goede vriend van mijn overleden broer was, geweldig! Ik heb er geen woorden voor, zo net en de woorden die hij zei heb ik hem niet in de mond gelegd: ze waren zòoo intens en zooo mijn broer! Dit werkt nu troostend in een heel verdrietige tijd...Mevr.M.Tiebosch

uit Roden zegt op 23 May 2015:

Betrouwbare club. Goede mensen met echte aandacht voor jou.

uit 's-gravenzande zegt op 11 January 2015:

Afgelopen vrijdag hebben we ervaren dat de Dela een goede verzekering is.
Alles tot in de puntjes geregeld en een hele lieve begeleidster (mevr van de Heiden)
Die verdient echt een pluim.
Alleen jammer dat koffie etc er niet bij inbegrepen is, dit zouden jullie als service er bij moeten doen.
Zeker als iemand al jaren lid is.
Verder tevreden
Ben er trots op dat ik ook lid ben.

uit Rotterdam zegt op 11 November 2014:

Zoveel mensen zoveel wensen. Elk verzekerd bedrag/wensenlijst kent zijn eigen risico en dus premie. Het blijft knap dat DELA klanten proactief zo goed mogelijk informeert. Als men onderverzekerd is legt men dit uit als: "ze willen meer premie pakken". Als men achteraf onderverzekerd blijkt te zijn is het de schuld van de verzekeraar. Als men kiest voor een vast diensten pakket, is men verbolgen dat er bij vrije keuze niet het volledige bedrag wordt vergoed. Alle informatie staat al járen keurig op de site vermeld. En die kut-RVS polissen die ze hebben overgenomen daar is allang een verbeterd product voorstel voor langs geweest.

zegt op 9 March 2013:

Zelf heb ik vorig jaar2011 nog ervaring en zaken gedaan met Dela omdat mijn huisgenoot die tevens mijn fiscale partner was is komen te overlijden. Tevens heb ik met Dela te maken gehad met het overlijden van mijn moeder. Zelf heb ik een goede ervaring met Dela voor de manier ze de zaken hebben afgehandeld en ik zal ze ook voor andere adviseren als mijn mening gevraagd zou worden. Zelf is bij mij de snelle service goed ontvangen.

uit Deventer zegt op 1 November 2012:

Mijn vader heeft gisteren 31 oktober een konings uitvaart gehad.
Zo persoonlijk en zo mooi.
Katrien.... en John de Zwart, heel erg bedankt!
Nanda

zegt op 2 June 2012:

Op zich vind ik Dela een goede uitvaartverzekering.Het bedrijf regelt van alles voor je, geeft goede voorlichting, houdt hun klanten op de hoogte. Het is alleen jammer dat je in mijn woonplaats niet opgebaard kan worden waar ik zou willen. Dela heeft een contract met een ander uitvaartcentrum en je moet er erg veel moeite voor doen om te krijgen waar je graag opgebaard wil liggen. Daar zit je niet echt op te wachten in zo'n situatie.

zegt op 16 May 2012:

jaren verzekerd geweest bij hen kwam toen in financiele problemen em er was geen enkele medewerking om tot een oplossing te komen
resultaat al mijn premie geld kwijt

zegt op 22 April 2012:

Dela komt goed over bij in het algemeen er zijn genoeg keuzes die je kunt maken om je eigen begrafenis naar wens te laten verlopen ook nazorg voor de nabestaanden De prijzen vallen ook nog wel mee maar ook de ideeën om de uitvaart zelf een persoonlijk verloop te geven.

zegt op 21 March 2012:

In zeer korte tijd meerdere malen ervaren hoe DELA werkt bij de begrafenis en/of crematie van een familielid, vriend(in) of anderzins geliefde. Bij alle uitvaarten was de begeleiding van DELA heel erg prettig en zeer persoonlijk. Voor alles werd de tijd genomen en uitgebreid uitleg over gegeven. Er was alle ruimte voor een persoonlijke invulling van het afscheid.

zegt op 9 February 2012:

Zelf zijn wij al 43 jaar bij Dela verzekerd. Persoonlijk heb ik 2x, bij het overlijden van mijn ouders met Dela te maken gehad. Vooral de laatste keer, ruim 3 jaar geleden bij het overlijden van mijn moeder, is alles heel goed geregeld. De consulente is een hele dag voor ons in touw geweest om alles te organiseren zoals wij dat wilden.

zegt op 15 August 2011:

In zeer korte tijd meerdere malen ervaren hoe DELA werkt bij de begrafenis en/of crematie van een familielid, vriend(in) of anderzins geliefde. Bij alle uitvaarten was de begeleiding van DELA heel erg prettig en zeer persoonlijk. Voor alles werd de tijd genomen en uitgebreid uitleg over gegeven. Er was alle ruimte voor een persoonlijke invulling van het afscheid.

zegt op 11 August 2011:

IK heb nu al jaren Dela en mijn ouders hadden deze ook en ik moet zeggen dat ik er erg teverden over ben. Toen mijn ouders kwamen te overlijden hebben zij alles zeer goed en in de puntjes geregeld. Ik had er zelf haast geen omkijken naar. Met eeen telefoontje ia echt alles geregld.

zegt op 11 August 2011:

Ik ben zeer tevreden over dela het is allemaal goed uitgelegt als je iets niet snapt dan blijven ze geduldig en leggen ze het nog eens uit de prijs is goed de service is goed de medewerkers zijn vriendelijk ik ben een zeer tevreden klant en ik blijf dus bij de dela alles word netjes geregeld.

zegt op 11 August 2011:

Ik vind dela n beetje opdringerig met de post wat je krijgt van hun en vind t raar dat ze niet eens weten welke mensen dat er bij hun zijn verzekerd,maar na n mailtje heb ik gelukkig nooit meer wat van hun ontvangen,want ik zou hebben aangegeven dat ik interesse had in n verzekering en dat terwijl ik er lang verzekerd ben.

zegt op 11 August 2011:

Ik heb een minder goede review over Dela, omdat zij bepalen waar je opgebaart wordt en dat je dan moet praten als brugman om toch ergens anders opgebaart te mogen worden. Dat kan heel vervelend zijn in een verdrietige situatie en daar zit je op dat moment helemaal niet op te wachten.

zegt op 10 August 2011:

Na aanleiding van een overlijden en wij al jaren gebruik maken van een dela verzekering, wil ik bij deze aangeven dat we heel goed geholpen zijn door vak bekwame mensen ze hebben ons lijden een stuk gemakkelijker gemaakt en voor een goede nazorg gezorgd,
Alles werd perfect door hun geregeld nadat ze onze wensen hadden gehoord.

zegt op 4 November 2010:

Keuze maken tussen de verschillende verzekeraars is erg lastig vind ik. Uiteindelijk gekozen voor Dela omdat dit voor mij een bekende naam is.

uit Hoofddorp zegt op 3 October 2010:

Het eerste contact in Hoofddorp met de door Dela aangewezen uitvaartverzorger was uitstekend, toen daarna bleek dat de uitvaart in Voorschoten gehouden zou worden, werd door Dela iemand uit Den Haag aangewezen. Met deze laatste hadden wij geen contact, behalve 1 telefoontje, voor de uitvaart gehad en dus ook geen band mee opgebouwd. Jammer dat Dela het land in regio's heeft opgedeeld.

zegt op 13 September 2010:

Momenteel zit ik een jaar bij Dela, ze verkopen je een prijs wat je per maand moet betalen alleen wat ze er niet bij vertellen is dat dit prijs ieder jaar omhoog gaat. Al om al pakken ze elke jaar 2euro permaand meer van je.

zegt op 8 September 2010:

Ik vind het bedrijf Dela erg storend dat ze via het callcenter klanten willen werven. Ik ben van mening dat je onder het eten niet graag de vraag wil krijgen hoe ik mijn overlijden heb geregeld, zoiets moet je niet via het callcenter doen erg jammer van de Dela.

zegt op 10 April 2010:

Sinds ik 21 ben, heb ik een uitvaartverzekering bij Dela, voor mij en mijn man. Gewoon omdat we voorbereid wilden zijn, je weet nooit wat er gebeurt natuurlijk.
Per maand betaal ik 10,16 euro aan premie, en we hebben het Dela Uitvaartplan Uitgebreid gekozen. Dat betekend dat Dela bij overlijden de begrafenis/crematie betaald en regelt. Ik heb gekozen voor en uitgebreide uitvaart (kost gemiddeld bijna 9000,- euro) Bij Dela betekend dit een luxe kist (nooit verkeerd!)Live muziek, uitgebreide koffietafel en een hele berg rouwkaarten die je kunt laten drukken. Dus een compleet pakket! Het lijkt me namelijk niks dat mijn familie al die zaken moet regelen in tijden van groot verdriet.Toen ik de verzekering aanvroeg, kregen wij een map thuis met twee boekjes waar je wensen in kunt zetten voor als je komt te overlijden. Handig, de boekjes zijn wel van flodderpapier, dus je moet ze eigenlijk in een mapje doen. In dit boekje kun je bijvoorbeeld de muziek aangeven die je graag hoort, of je begraven of gecremeerd wilt worden, wat je bij de koffietafel wil en nog meer zaken.Tot nu toe krijg ik alleen eens per zoveel maanden een Dela magazine in de bus, geen overbodige telefoontjes of post en gewoon een goede verzekering. Mijn tante overleed twee jaar geleden, zij zat ook bij Dela en ik was erg blij te zien dat men alles zo goed regelde voor de crematie.

zegt op 4 April 2010:

Ik heb een review over Dela, omdat ik er zelf een uitvaartverzekering heb.
Als iemand tijdig (op jonge leeftijd) begint met de verzekeringspolis zal de maandelijkse bijdrage minimaal zijn. Dit zorgt ervoor dat bij overlijden een som geld beschikbaar is voor de uitvaart.
Gemakkelijk af te sluiten en verder weinig tot geen omkijken meer naar de uitvaartverzekering.

zegt op 22 February 2010:

Ik heb een neutrale review over de DELA omdat ik al jaren verzekerd ben. En er gelukkig nooit gebruik van heb hoeven te maken. Het enige negatieve wat ik daarbij heb meegemaakt dat er telefonische enquete geweest is met vragen waarbij het er op leek alsof dat ik ten dode opgeschreven was, ik heb daarover een klacht gestuurd naar DELA en ze hebben me daarover netjes teruggebeld met de verontschuldigingen.

zegt op 21 February 2010:

Via mijn ouders lid geworden van DELA en zo ook mijn kinderen, helaas zijn de polisvoorwaarden erg positief voor de DELA zelf en kunnen ze naar eigen inzicht iets toevoegen en weghalen uit hun pakket.
Als je al jaren lid bent is het natuurlijk niet slim om weg te gaan gezien je je niet kunt laten uitbetalen en dat is in het voordeel van de DELA, ze weten dat mensen na jaren betalen niet weg kúnnen gezien ze dan voor torenhoge nieuwe kosten komen te staan dus ze moeten accepteren dat de DELA het pakket steeds meer uitkleed.

zegt op 21 February 2010:

Al vanaf het begin ben ik bij Dela verzekerd, m'n kinderen waren dat ook tot ze op zichzelf gingen wonen en zij hebben een polis meegekregen die voor de rest van hun leven al betaald is, geen omkijken meer naar.
Zelf heb ik een extra bedrag voor een steen, dat vind ik m'n eigen verantwoording en wil daar niet m'n nabestaanden mee opschepen.
Keurig boekje erbij waar ik alles wat ik wil in heb vastgelegd.
Een rustig gevoel.

zegt op 11 February 2010:

Ik wil een review schrijven over DELA, omdat ik denk dat je momenteel door de bomen t bos niet meer ziet, zoveel uitvaartverzekeringen heb je tegenwoordig. Ik heb al jaren DELA, en door de jaren heen toch familie verloren, Ik ben zeer tevreden hoe de DELA alles regelt. Je komt absoluut niet voor verrassingen met DELA.

zegt op 9 February 2010:

Ze staan voor je klaar en erg behulpzaam!
Zelf mee verzorgen als je dat wilt.
Zowel voor als na het overlijden blijft men betrokken bij de mensen.
Nemen alle tijd voor je.
Heel goed georganiseerd bedrijf, dat weet wat de mensen nodig hebben en kunnen gebruiken!

zegt op 7 February 2010:

Ik ben erg tevreden over Dela. Je sluit een uitvaartverzekering af waarbij je uit 3 opties kunt kiezen tot hoever je verzekert bent, de verzekering wordt niet duurder naar mate je ouder wordt, en jebent ook per direct verzekert. Bij andere verzekeringsmaatschappijen ben je pas na 2 jaar volledig gedekt bij overlijden maar dat is niet zo bij Dela.

zegt op 4 February 2010:

Ik heb een wat mindere ervaring met uitvaartverzekering Dela, omdat ik laatst een telefoontje kreeg van een of ander call-center en die vroeg een paar gegevens over de uitvaart die ik heb. Omdat ze een paar goede redenen hadden over Dela heb ik toegezegd dat ik daar wel wat meer informatie over wilde weten. Dat zou opgestuurd worden naar mijn adres en dat gebeurde ook, maar kreeg er meteen een leuke rekening bij gepresenteerd en wat bleek ze hadden meteen maar even een polis voor me opgesteld, waar ik dus niet om gevraagd heb.

zegt op 22 January 2010:

Al sinds mijn geboorte en de geboorte van mijn kids zit ik bij de Dela, alleen de clausule in het pakket is wel erg voordelig voor de Dela, Dela heeft bijv de volgauto's uit het pakket gechrapt hierop besparen ze dus flink, volgens hun clausule mogen ze dat alleen moeten ze er iets voor terug zetten, hiervan wordt dan ook gebruik gemaakt en zetten ze er iets voor terug waar heel weinig gebruik van wordt gemaakt. Dit is al meerdere malen voorgekomen.

zegt op 7 January 2010:

Ik was adviseur bij nbv ik had een klant die net lid was geworden van nbv en pleegde zelfmoord is voor de trein gesprongen van de nbv mocht ik deze menzen niet helpen omdat ze nog maar een keer betaald hadden ze zeiden hij heeft dit geweten met die zelfmoord er was iemand van de dela die wisten dat er geen geld was ze hebben mij en mijn klant heel erg goed geholpen of ze er kapitalen er aan verdiende dat was niet zo.

zegt op 5 January 2010:

Mijn ervaring met Dela is niet best. Toen mijn echtgenoot overleed heb ik een nare ervaring gehad met de Dela iemand van de klachtencommissie is bij mij geweest en zei mij: Het moet toch niet de bedoeling zijn dat u geld aan het overlijden van uw man gaat overhouden. Waarop ik heb gezegd dat het ook niet de bedoeling was dat ik voor dingen ging betalen die ik nooit gekregen had.

zegt op 4 January 2010:

gelukkig heb IK nog geen ervarigen met dela, en dat hoop ik ook nog lang zo te houden, maar als ik kijk naar de kosten van een uitvaart vind ik toch dat dela ruim boven de andere aanbieders staat kwa prijs kwaliteit.(zover ik in mijn omgeving heb gezien)

zegt op 18 May 2009:

Namens iedereen binnen de familie willen we Dela bedanken voor de goede begeleiding die wij hebben mogen ontvangen toen plotseling onze vader is overleden. Op een indrukwekkend moment als dit weet je echt niet wat en hoe je moet regelen voor de uitvaart. Maar door de rustige manier van aanpak is de voorbereiding en de dienst in het crematorium goed verlopen. En kijken wij hier met een voldaan gevoel op terug. Maar hier stopte de begeleiding van Dela niet, ook de nazorg werd zeer goed geregeld. Zo konden we altijd bellen wanneer wij vragen hadden of wanneer er belangrijke dingen gewijzigd moesten worden. Mijn moeder haalt dit nog vaak aan en geeft aan dat ze alles tot in de puntjes geregeld vond en hier erg blij mee is.

Nee, ik zou een DELA Uitvaartverzekering niet aanbevelen

uit Ede zegt op 2 August 2019:

Bij het stopzetten van de verzekering (24 juli aanvraag ingediend) pas op 1 augustus te horen gekregen dat er nog formulieren nodig waren, waardoor we nu weer een maand extra mogen betalen! Bedankt Dela.

uit Amersfoort zegt op 15 March 2019:

Dela, wat een partij zeg! Ik ben blij dat ik de verzekering binnen 14 dagen weer heb kunnen annuleren en ben overgestapt naar Monuta. Zelfs bij het stellen van een aantal simpele vragen werd ik van het kastje naar de muur gestuurd. DRAMA!!!

Zou ik Dela aanraden? NEE

uit Amsterdam zegt op 20 February 2019:

De coöperatieve naturaverzekeraar DELA kan de hoogte van de zogenaamde kosten zelf bepalen en deze als norm laten gelden. De consument gaat ervan uit dat dit de werkelijke kosten zijn en, dit meenemende in zijn beslissing, sluit deze een natura uitvaartverzekering af. Bij het overlijden is de consument afhankelijk met welke leveranciers de verzekeraar zaken doet qua kwaliteit omdat deze in uitvaartpolisvoorwaarden staan vermeld. Verzekeringsmaatschappijen beschikken over een grote mate van vrijheid. De coöperatie mag geen winst maken maar doet dit weldegelijk. Hiervoor gebruikt men het excuus dat dit ten gunste komt aan de toekomstige verzekeringsverplichtingen. Onzin: De consument heeft namelijk al de premies betaald die tot het moment van overlijden gebaseerd waren op de huidige markt. De winsten gaan vooral naar de grote hoeveelheid directie, managers die mega-salarissen binnenhalen. Op het hoofdkantoor zijn verhoudingsgewijs veel medewerkers werkzaam in allerlei projecten die weer moeten resulteren in het nog meer geld van de consument binnenhalen. DELA probeert om binnen de uitvaartmarkt ook andere belangrijke momenten in het leven te scoren.

Met het voornoemde in uw achterhoofd: Hoe coöperatief is DELA nu eigenlijk?

De premie van de natura polis is gebaseerd op veronderstelde kosten, die na de leveranciers flink uit te knijpen, in werkelijkheid veel lager zijn. De kosten van een uitvaart, rouwkaarten en kisten worden gigantisch overdreven door de uitvaartverzekeraar. De naturaverzekeraar, die ook particuliere uitvaarten verzorgd, kan hier de prijs in de markt bewust ieder jaar verhogen. Verzekerden betalen dan jaarlijks meer premie, want de premie van de uitvaartverzekering in natura wordt door de verzekeraar elk jaar opnieuw vastgesteld op basis van de veronderstelde kosten. Ondertussen probeert de verzekeraar nog een extra geldverzekering af te sluiten op basis van de prijzen in de niet-verzekerden-markt.

Advies om geen naturaverzekering af te sluiten maar een kapitaalverzekering of een geldbedrag apart houden. Je bepaald dan tegen die tijd wat jouw kwaliteitsnormen zijn en wat je er voor wilt uitgeven.
Met de komst van toekomstige aanbieders op de uitvaartmarkt zal dit alleen maar duidelijker worden en zal DELA en de huidige uitvaartbranche ergens uitleg moeten gaan geven voor de prijzen die zij al 40 tot 50 jaar hebben berekend aan de consument. Ik verwacht zelfs dat DELA haar verzekeringsverplichtingen op de lange termijn niet eens waar kan maken. De huidige verzekerden vergrijst en de bereidheid om een uitvaartverzekering af te sluiten neemt langzaam maar zeker af.

Het is tijd om dit nu goed aan de kaak te stellen. Het kan niet zijn dat dit ongestraft nog jaren door kan blijven gaan. Wij moeten pleiten dat de consument premies (met rente) terug mogen eisen bij DELA op basis van het onjuist binnenhalen van nieuwe leden.

uit Weurt zegt op 30 January 2018:

Recent de verzekering die ik had lopen voor mijn zoon stop gezet. Mijn zoon, inmiddels 25 wilde hem niet voortzetten. Vandaag bericht gehad over de afkoopwaarde. 283 euro waarvan 125 euro als kosten voor het beeindigen wordt berekend. Schande Dela. 25 jaar verzekerings premie betalen. Met een klein risico voor Dela en dan 125 euro in rekening brengen om de verzekering te stoppen. Schande!!

uit Hengelo ov zegt op 26 January 2018:

Dela is een groot en rommelig bedrijf.
Je moet goed oppassen als je contact met Dela hebt want er gaat in de administratie nogal iets langs elkaar heen

uit Papenburg zegt op 23 February 2017:

In 2013 verhuisde ik van Nederland naar Duitsland. Ik sloot in Duitsland een sterbegeldversicherung af. Op 1 december 2016, deelde DELA mij mede dat een bedrag van EUR 3.450 gestort was in het DELA Deposititofonds. Medio januari 2017 was hier nog EUR 2030 van over als het Depositofonds zou worden opgeheven, en het bedrag zou worden gebruikt om te worden gestort
ter verhoging van de verzekering in Duitsland.
DELA deelde mede, dat ik geen bewijs van emigratie van Nederland naar Duitsland aan DELA had verstrekt.
DELA is onder meldingsnummer 1328120 bij de autoriteit Persoonsgegevens bekend.
Van de verzekerde mag alleen de volgende gegevens worden opgeslagen.
Naam, adres en woonplaats. Geboortedatum, bankrekening, telefoonnummer, email adres en faxnummer. Betalingsachterstand en geroyeerde polissen.
Voor de rest mogen er geen bijzondere persoonsgegevens en documenten worden gevraagd nog bewaard.
DELA heeft ondanks haar toezegging
nog steeds niets gestort, ondanks de toezegging dit te doen binnen tien werkdagen na 1 februari 2017.

uit Amstenrade zegt op 11 March 2016:

Hebben tot december 2014 een polis gehad bij Dela , zowel door mij als door mijn vrouw premie hierover betaald. per januari 2015 deze premie stop gezet.. In januari 2016 bleek dat mijn vrouw niet meer op deze polis voorkwam en allen ik gebruik kon maken van de polis. Mijn vrouw had dus geen recht meer op uitkering bij overlijden Ik zeg wie premie betaald heeft ook recht op uitkering, maar volgens Dela dus niet. Ben nog steeds hier niet klaar mee en laat het er dan ook niet bij ga er mee verder. Conclusie spaar zelf voor je uitvaart veel voordeliger en makkelijker dan bij Dela , Hier mag je allen premie betalen en dan bepalen hun hoe er mee gehandeld gaat worden .Dacht het niet .

uit Berkel en rodenrijs zegt op 21 November 2014:

Helemaal kut!
Wij kozen voor een vurenhouten kist voor mijn vader, de goedkoopste die er was en hebben deze door al zijn kleinkinderen laten " versieren" met verf, tekeningen en stickers.
Bleek niet een door dela geselecteerde kist te zijn dus werd niet vergoed.
Natuurlijk heb ik het daar niet bij laten zitten en uiteindelijk is het wel vergoed.

Toen kwam de nota voor algemeen onderhoud, die volgens hun de eerste tien jaar vergoed wordt. Not! !,, Heb ze met de eigen algemene voorwaarden om de oren moetenslaan om het voor 1 jaar vergoed te krijgen.
Nu, twee jaar verder.......nota van vorig jaar en komend jaar ingediend.......komen ze mrt het verhaal dat het maximale van hetuit te betalen bedrag is bereikt....en dus de eerste nota ook niet betaald had mogen worden.

Wat een laaielichters!
Dit is variant 4 van een argument waarom het niet vergoed wordt.

En pas alsjeblieft op, als er staat door Dela geselecteerd betekend dat: zo minimaal mogelijk!
Zo heeft een door Dela geselecteerde kist de waarde van 300 euro is mij verteld, wil je die niet.......betaal je alles zelf! !!! Dus ook geen verekening van 300 euro.

en laat ik daar nou ook verzekerd zijn, ik ga fijn een andere uitvaartverzekeraar zoeken.
Geen cent krijgen ze meer van mij! !

uit Vlaardingen zegt op 23 October 2014:

Toen we jaren geleden ons 1e huis kochten hadden we een overleidingsrisicoverzekering afgesloten, dat bleek een zogenaamde woekerpolis te zijn, dus zijn we nu opzoek naar een uitvaartverzekering. De keus viel op DELA mede door zijn mooie menselijke commercials. Netjes en vooral eerlijk al de papieren ingevuld zo ook de gezondheidsverklaring, want heb niets te verbergen. Groot zeer GROOT was dan ook mijn verbazing dat ik vandaag een afwijzing kreeg. Omdat mijn suikerwaarde iets verhoogd waren, zo weinig dat ik geen medicijnen hoef te gebruiken en de diëtiste zegt, u bent goed bezig ik hoef u geen dieet voor te schrijven maar ga vooral zo door, wil DELA mij niet verzekeren. Met andere woorden; mijn levensverwachting is volgens hun niet hoog, dus kunnen ze niet lang genoeg aan mij verdienen en willen ze mij niet verzekeren. Ja een storting in een Depositofonds dat kon ik wel doen. Nou DELA ik heb nieuws voor jullie, mijn man en ik willen al niet eens meer bij jullie verzekerd worden en zijn van plan heel oud te worden!

uit Drachten zegt op 1 July 2014:

Ik raad iedereen met een DELA verzekering aan deze premievrij te maken en een andere verzekering te kiezen. De meest sobere begrafenis is nog niet eens gedekt qua kosten. Ouders hebben sinds 1972 premie betaald. Gewone begrafenis en dan nog ruim 2200 bij betalen en dan hebben ze ook nog een eigen familiegraf. Die kosten hoeft DELA niets eens te betalen. Direct stoppen dus met DELA ze maken misbruik van de situatie.

zegt op 11 January 2013:

Onlangs correspondentie ontvangen om de uitvaartverzekering uit te breiden naar een standaard plus verzekering. Het blijkt dat wij slechts een ingetogen crematie verzekerd hebben (€ 545) Wij zijn al meer dan 25 jaar verzekerd bij Dela en in de veronderstelling dat een normale begrafenis/crematie gedekt is. Is dus waarschijnlijk niet het geval.

zegt op 21 June 2012:

Al jaren een uitvaartverzekering bij Dela. Een tijdje geleden een vraag neergelegd om teruggebeld te worden omdat zonder enige informatie de polisvoorwaarden zijn veranderd. Tot op heden is hier geen actie op ondernomen terwijl er notabene nog een telefonische afspraak was gemaakt. Helaas gemiste kans voor Dela om niet alleen premie te innen, maar ook mee te denken met de klant.

zegt op 1 June 2011:

commercieel juist en niet vrij in keuze ondernemer of je wordt gekortwiekt

uit Zaandijk zegt op 17 February 2011:

Sluit bij Dela een Basisverzekering af en wordt gelijk opgezadeld met een plus verzekering. Wordt uigelegd dat de basisverzekering en de plusverzekering onderdeel uitmaken van het DELA uitvaartplan... met als reden dat de Natura uitvaartverzekering omgezet is naar deze vorm. Verder wordt de premie verhoogd met 3,48% de reden is hiervan de inflatie van de uitvaartkosten... ?? Nooit van gehoord! Stijging van uitvaartkosten zou ik begrijpen, maar inflatie... Vreemd want als deze kosten inflatie gerelateerd zouden zijn, mag je verwachten dat het gelijk is aan de landelijke inflatie en niet hoger.. Het is jammer dat de regering Balkenellende atrek van uitvaartkosten heeft afgeschaft. Anders zou ik het zelf wel regelen zonder verzekering. Vreemde praktijken..

zegt op 5 January 2010:

Ik heb een slechte ervaring met dela omdat de verkoper die hier aan de deur was mijn vriendin een veel te dure uitvaart verzekering had aangepraat terwijl we achteraf prima verzekerd waren en hij zei toen van niet.dat is natuurlijk alleen voor zijn eigen bestwil geweest.


Jouw mening telt ook. Deel je reactie dus met anderen!


Deze verzekering beoordelen