Ardanta Uitvaartverzekering

★☆☆☆☆ 3.7/10 (99 reviews)

Logo verzekeraar Ardanta

Ardanta is al ruim 40 jaar een specialist in uitvaartverzekeringen, rekening houdende met gevoelens van nabestaanden en wensen van de overledene.

Voordelen van deze uitvaartverzekering:

 • Uitvaartverzorging door wie je wilt
 • Je bepaalt aan wie wordt uitgekeerd
 • Je kunt kiezen voor een automatische vijfjaarlijkse verhoging (deze keuze is niet mogelijk bij de leeftijdsafhankelijke koopsom)
 • Kinderdekking tot 18 jaar
 • Emotionele nazorg
 • Inclusief ongevallendekking
 • Slechts drie gezondheidsvragen bij het aanvragen van de verzekering
 • Premiebetaling zoals je dat zelf wilt
 • Je bepaalt ook zelf de duur van uw premiebetaling
 • Afsluiten tot en met 75 jaar
 • Afkoopbare verzekering

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Ardanta Uitvaartverzekering

Echt gigantisch waardeloos. Ik ben serieus iemand die bijna niet kwaad te krijgen is. Maar dit is belachelijk. Ik betaal €75 per maand. Ga je de klantenservice bellen, dan krijg je te maken met ontmoedigingsbeleid. Heb sterk de indruk dat er gewoon helemaal niemand is. Je staat meer dan een uur in de wacht.

Ik kreeg op mijn bankrekening een afschrift waaruit bleek dat Ardanta mijn premie had verhoogt van 73 euro naar 161 zonder vooraf schriftelijke uitleg en ben hier niet mee akkoord gegaan en het bedrag laten storneren (ik wacht nu op hun reactie). Inmiddels heb ik ook de consumentenbond ingeschakeld die het belachelijk vonden.

Sinds 1984 heb ik al een uitvaartverzekering bij Ardanta, vond de premie in het verleden acceptabel, echter slaat Ardanta nu helemaal door., In 2021 betaalde ik een premie van 14,71 per maand, voor 2022 is dit geindexeerd naar 21,34 een verhoging van 45% Vervolgens komt de indexering voor 2023 van 21,34 naar 65,93 een verhoging van 209 % echt belachelijk. Dit houd dus in dat de verzekering sinds 2021 naar 2023 in 2 jaar tijd is verhoogt met 348% Dat alles duurder is geworden is een feit maar dit is pure zakken vullerij

Waardeloze klantenservice. Ze reageren heel langzaam. Ze vragen je constant om informatie en wanneer je hun antwoord geeft moet je weken wachten en dan vragen ze je opnieuw om meer informatie. Doe jezelf een plezier en kies geen uitvaartverzekering bij Ardanta, dit wil je je nabestaanden niet aan doen.

De premie ongevraagt om hoog gegaan .. Ik betaalde bij mij eigen verzekering 9 euro per maand zinds de overname door adanta ben ik bijna 5 euro meer gaan betalen. Ook de de overstap naar adanta ongevraagt alleen een brief. Als je nu op hun site gaat premie bereken . Dat is wassen neus het meeste wat er staat om de verzekering goedkoper te maken is niet te veranderen verplichte afname van bloemen bijvoorbeeld. Daarvan is de goedkoopste 75 euro. Belachelijke prijs. Ook de koffie en cake 25 man bijvoorbeeld 200 euro voor koffie en cake . Is deze cake met een goud randje of zijn de kopjes van goud . Er wordt geschreven in het vooruitzicht van het CBS hebben wij de premie verhoogt . Nou ik zal het mij baas ook vermelden in het vooruit zicht van het CBS moet ik meer salaris hebben . Zo lust ik er nog wel een paar . In het vooruitzicht Slecht ik vind het oplichterij

Toen mijn vader ziek bleek te zijn belde ik naar zijn uitvaartverzekering Ardanta en kreeg de afdeling uitbetaling van aan de lijn. Ik wilde alvast weten wat er zou gebeuren wanneer hij zou overlijden. Ik had al eerder met de klantenservice gebeld en die verzekerden mij dat alles in orde was, een natura verzekering+ een extra uitkering voor extra kosten. Toen het zover was bleek er toch een addertje onder het gras en moesten wij persé een zeer slecht aangeschreven uitvaartonderneming accepteren en anders genoegen nemen met een fooi van €3000,- (los van de zelf gespaarde aanvullende polis van €1400,-) Ik heb mijn lieve papa maar gezegd dat alles in orde was. Dat hij zich geen zorgen hoefde te maken, dat ik het wel zou regelen. Wat ik geleerd heb? Zelfs als mensen sterven willen andere mensen daarvan profiteren en is er geen enkele sprake van coulance, meedenken of begrip. De medewerkers van de afdeling uitbetaling waren keihard, gevoelloos en onvermurwbaar. Als je het al zo moeilijk hebt (je vader ligt na een kort maar heftig ziekbed op sterven) dan ga je geen risico nemen om uit te proberen of die slecht aangeschreven uitvaartonderneming het bij jouw vader heel misschien wél goed zal doen, dus nee dank je wel. Mijn vader heeft een mooie uitvaart gekregen met een fijne, menselijke uitvaartondernemer die met mij meedacht en mij zorgen uit handen nam. En de kosten die 2 keer zo hoog zijn als de fooi die Ardanta heeft uitgekeerd? Die betalen we zelf wel. Ardanta heeft weer flink bespaard op deze client. Voor mij bevestigt onze ervaring helaas de verhalen over uitvaartverzekeringen en kleine letters. Een keiharde business is het :(

Ontzettend asociaal personeel. Verzekering zelf is gewoon 1 grote oplichterij.

Zo jammer dat men niet uitkeerd en geen antwoord geeft op mails. Omdat de website van Ardanta in onderhoud was kon ik mijn documenten niet uploaden. Na een paar weken reageerde men dat er nog een stuk ontbrak. Stuk zsm aangeleverd en weer niks horen. Bij wederom navragen bleken we weer onderaan de stapel beland te zijn. Echt schandalig. Wachten al weken op het geld van de door ons voorgeschoten begrafenis.

Na vele mailtjes en telefoontjes eindelijk een antwoord over uitleg hoe de afkoopwaarde tot stand kwam kwam berekening. Ze konden het niet uitleggen ivm met concurrentie….. Hoe transparant kun je zijn! Al die jaren netjes betaald maar he kunt het beter zelf aan de kant leggen voor de nabestaanden. Voel me gewoon belazert op deze manier!

Mijn schoonouders hebben 50 jaar geleden een polis afgesloten voor mijn man, na een brief te hebben gehad over winstdeling (?) werden wij hieraan herinnert, mijn man gebeld met Ardenta om deze deze af te kopen omdat wij als gezin als 30 jaar bij de Dela verzekerd zijn, diegene aan de telefoon zei dat dit niet kon omdat dit in de voorwaarden staat ( welke voorwaarden???) ik krijg als echtgenote wel het bedrag als mijn man komt te overlijden!!!! Daar zit je dan echt op te wachten!!!! Wij willen juist SAMEN hier iets van ondernemen!!! Dit bedrijf stinkt!!!!

Lastig om te achterhalen waar je precies voor bent verzekerd bij Ardanta, ze houden het graag zo vaag mogelijk. Vraag je de polisvoorwaarden op, word je afgescheept met algemene voorwaarden en reactie op overige vragen blijft uit. Door het boekje "Laat je niet kisten door de commercie" zijn onze ogen geopend en gelukkig kunnen wij nu zonder tijdsdruk uitvogelen of we ooit enig positief profijt zullen hebben van de tientallen jaren dat we premie hebben betaald (en thans nog 20,-/kwartaal voor de komende 42 jaar als ik 90 word). Zet liever een betaalbare uitvaartwens op papier en spaar wat centjes. Zou Ardanta aan niemand aanbevelen.

Wat een bedrijf, ik ben al 20 mails (en 2 vage antwoorden) verder in 12 maanden en heb nog geen duidelijkheid over de polissen die me vader heeft lopen.

Pas op ! Een waarschuwing aan reeds verzekerden. Hoewel ze vermelden dat u in plaats van een gecontracteerde uitvaart organisatie van ARDANTA ook zelf uw eigen uitvaart organisatie mag kiezen bij een overlijden, dan wacht u niet alleen een enorme financiële kater maar ook uw zelf gekozen uitvaart organisatie wordt oeverloos bestookt met specificatie vragen die resulteren in het korten van basisvergoedingen (kist-afleggen etc. etc.) en maandenlange vertraging in uitbetaling. Nergens staat informatie vermeld dat uw eigen keuze debet is dat nabestaanden een vieze smaak in de mond overhouden doordat ARDANTA alles uit de kast haalt om niet tot betalen over te gaan. Schaamteloos !

30 jaar betaald, nu wil ik mn verzekering afkopen omdat ik een betere gebonden heb, moeilijk moeilijk. Uoteindelijk papieren ingevuld, kopie id erbij, en daarna….geen enkele reaktie meer. Al 3 weken stil. Aan de telefoonz zeggen ze drukdruk, afwachten op mail. Maar die lijkt niet te komen. Er bekruipt mij langzaam het gevoel dat ik 30 jaar lang besodemietert ben.

elke maand premie terug storten en vervolgens gaan dreigen met incasso. dikke oplichting compleet klaar met ze tijd om het zinkend schip te gaan verlaten en alle betaalde premie terug te eisen!!!

Na het overlijden van mijn zwager heb ik voor mijn zus de zaken inzake het overlijden afgewikkeld. Wij hadden een geschil met BIJNEN UITVAARTZORG TE VUGHT. Die hadden een faktuur gezonden voor diensten waarvoor mijn zus verzekerd is. Bijnen wilde van geen wijken weten, ofschoon ik hun een copie van de polis had toegezonden. Ze wilden of konden deze polis niet lezen. Na inschakeling ARDANTA is alles op een prettige wijze opgelost.

Erg prettig! Ze zijn onafhankelijk, hebben geen eigen agenda met eigen marges voor de uitvaartverzorging. Wanneer je een kapitaalpolis berekend is Ardanta goedkoper dan Monuta en Dela, dus ik snap deze vergelijkingssite niet helemaal. Let daarbij goed op de jaartallen, bv: tot 80jaar betalen of tot 85jar betalen. 30jaar betalen is iets meer in de maand maar scheelt uiteindelijk erg veel!

Slecht…heb uitvaartverzekering afgesloten 25 jaar geleden voor kinderen ,nu de kinderen zelf kinderen hebben wil ik uitvaartverzekering laten uitbetalen maar dat kan/gaat niet dus dit is doodgeld waar ik niets aan heb …wordt uitbetaald aan degen op naam als ik er niet meer ben is het geld weg…….kan niet op kleinkinderen naam worden gezet (of mijn kinderen overlijden eerder dan ik )

Ardanta gebeld voor het afkopen van mijn oude polis uit 1982 . Wegens beter ( voorwaarde )overlijdens verzekering bij Dela . Was volgens Ardanta niet mogelijk volgens de polis voorwaarde . Premie vrij vanaf 2012 Dus niks anders dan een woekerpolis . Het is mijn eigen geld maar je heb er geen recht op . Reden van de afkoop was dat ik met het overlijden van mijn vader. slechte ervaring met Ardanta had wat nu wederom wordt bevestigd

Onderstaande is ook mij overkomen maar…. lees verder na deze review. “W. K. uit Zoetermeer zegt op 3 oktober 2017: Oplichterbende. Krijg ineens een brief over een uitvaartpolis. Heb ik nooit aangevraagd en ken deze hele club ook niet.” Toen ik ze belde om te vragen hoe ze aan mijn naam en adres waren gekomen werd duidelijk dat er een afbetaalde verzekering op mijn naam stond. Deze was zo’n 50 jaar geleden ergens door mijn, inmiddels overleden, ouders afgesloten. Na een lang gesprek met een zeer behulpzaam persoon en veel doorvragen bleken er ook nog polissen te zijn voor mijn broer, zusje en moeder. Alle polissen hebben we afgekocht en alles werd keurig en snel afgehandeld. Onverwachts hebben we dus een aardig bedrag ontvangen en zijn, om het te vieren, uit eten gegaan en op onze ouders getoost. Wat zouden Pap en Mam dàt leuk gevonden hebben. Bedankt Ardanta!

Ben dubbel verzekerd en wil graag mijn totaal betaalde verzekering afkopen. Al 2 maal mail gestuurd. Geen reactie!! Bert Besseler Enschede.

Kijk Uit.. 20 jaar lang begunstigde geweest op de polis van mijn moeder. deze is 2 maanden gewijzigd door een onverlaat terwijl mijn moeder in een gesloten inrichting zat door dementie en dus niet bij machte en volgens de wet gemachtigd was om nog te tekenen. uiteraard bezwaar gemaakt en alles uitgelegd , krijg nul tot geen reactie en als ik dan na aandringen toch een reactie weet te krijgen is het antwoord polis uitgekeerd als u denkt dat de handtekening vals is kunt u aangifte doen. bah zo,n uitvaart organisatie moeten ze aan banden leggen volgens de wet is iemand die dementeerd en in een gesloten inrichting zit niet gemachtigd om nog handtekeningen te zetten, maar ardanta heeft er gewoon maling aan en denkt van zo uitkeren en afsluiten. wat een trieste organisatie

Op brieven en emails reageren ze niet. Zeer slecht. Niet aan beginnen.

Zeer incompetente verzekeraar, eerst offerte aangevraagd, direct sturen ze de polissen, Heb ik allemaal teruggestuurd, niet één keer, maar vier keer en nog snappen ze het daar niet. Heb aangetekend gedreigd dat deze aanvraag niet doorgaat, krijg je na vier jaar toch weer de rekening. Ga niet betalen, maar naar de rechter, dit bedrijf moet verdwijnen!

Hele slechte verzekeraar.wij zijn een half jaar bezig geweest om de naam van mijn partner van mevrouw in meneer te laten veranderen op de polis, nadat ardanta de nivo polis overnam.hele slechte hulp gehad van hele domme mensen.uiteindelijk kunnen veranderen en een paar maanden later overlijdt mijn partner.kun je nagaan als het niet was gewijzigd. Daarna als ik bel om het overlijdem te melden , wordt mij een bedrag van uitkeren genoemd waar ik mij aan vast hou met de uitvaart regelen. Je denkt dat dit soort mensen weten wat ze zeggen en jij niet in al je emotie. Blijkt heel dit bedrag gewoon niet te kloppen en lager te zijn! Als ik dat aangeef wordt ik voor leugenaar uitgemaakt.als ik vertel dat ze dan maar het bandje moeten afluisteren(want het gesprek werdt opgenomen) komen ze vandaag 27 februari (2 maanden na het overlijden van mijn partner) met het excuus dat dit inderdaad is gebeurd.maar hey, we waren wel op tijd met doorgeven van het juiste bedrag aan de uitvaartverzorger, dus joepie geen man overboord.nee ze hebben mij 2 maanden in de waan gelaten dat ik hallucineerde of loog.schandalig. en zo is er wel meer te vertellen over dit louche bedrijf. Ik denk dat ik er niet meer ga blijven.

Mijn moeder was dik verzekerd maar we hebben nog niet de helft van alle vergoedingen gebruikt omdat haar kringetje erg klein was.Heb al meer dan twee maand moeten wachten op eindafrekening, paar keer gebeld, maar nog steeds niets: ze geven geen specificatie van gebruikte/ongebruikte vergoedingen en boeken het eerst over naar uitvaartondernemer die er weer aan verdient en daarna komt het pas op onze rekening. Slechte zaak. Mijn man en ik willen ons nog verzekeren, maar zeker niet bij Ardanta! Niet aan beginnen!

Was met mijn partner vanaf eind jaren '60 lid van en verzekerd bij de Vereniging voor Facultatieve crematie. De afgesloten verzekering liep via de Facultatieve bij Victoria Vesta en ging later over naar ASR verzekeringen. In 2013 werd de Vereniging 'De Facultatieve' door het nieuwe bestuur ontbonden en het kapitaal van de vereniging (die voorheen de uitvaart verzorgde) op slinkse manier weggesluist (Het blijft erg stil rond het onderzoek naar de oud-bestuursleden en hun adviseur Keizer). De verzekering ging over naar Ardanta. De Facultatieve bood haar leden een standaard begrafenis in eigen beheer. De polis was daarvoor dekkend. Na 50 jaar premiebetaling sta ik nu voor het feit dat de Vereniging en haar kapitaal zijn verdwenen en ik volgens Ardanta onderverzekerd ben. De polis vermeld een totaalbedrag van ca. € 3100 p/p maar dit bedrag is maar voor 2/3 aan uitvaartkosten bestemd, de andere 1/3 is gereserveerd voor onduidelijke zaken. Ik heb meerdere malen via de website van Ardanta om duidelijkheid gevraagd maar geen antwoord bekomen. Wrang genoeg wel afgelopen week een email met het advies om mijn verzekering eens kritisch te bekijken omdat een uitvaart al snel tegen de € 8000 kost… Als ik alle reacties zie besef ik dat ik niet de enige ben. Misschien dit toch maar eens onder de aandacht brengen van programma's zoals Radar en Kassa……..

Veel te veel klachten voor zo.n verzekering ik betaal al 30jaar en ben benieuwd hoe dat afloopt.volgens deze berichten zeer slecht.

Oplichterbende. Krijg ineens een brief over een uitvaartpolis. Heb ik nooit aangevraagd en ken deze hele club ook niet.

Wilde, i.v.m. immigratie, uitvaartverzekering afkopen. Kreeg voorstel waarbij een idioot hoge afkoopsom in rekening werd gebracht. Op vraag hoe men tot deze afkoopsom kwam nimmer reactie ontvangen. Inmiddels diverse malen e-mail gestuurd met automatisch antwoord van Ardanta dat binnen 2 weken reactie verwacht kon worden. Onduidelijk wanneer deze 2 weken ingaan. Ook op een aangetekende brief nooit een reactie ontvangen. In brief werd ook verzocht te stoppen met inhouden maandelijkse premie, doch men houdt premie nog steeds in. Bank verzocht bedrag terug te storten. E.e.a. loop al enkele maanden. Schandalig slechte service of beter gezegd, absoluut geen service. Elke ster in beoordeling is er een te veel. Tot Ardanta veroordeeld omdat maatschappij waarbij verzekering ooit werd afgesloten vanwege overname / fusies uiteindelijk onder de 'Ardenta-vlag' kwam.

Ik heb onwetend 10 jaar teveel betaald willen maar 6 maanden terug betalen wat een boevenbende

Slechte verzekering, begin er nooit aan. Hebben een overlijdensverzekering, en aanvullende verzekering , dit is echter een woekerpolis….Je kunt hier niet van af komen..meerdere keren contact gehad en je wordt steeds afgewimpeld…met de mededeling we zoeken het uit…en je raad het al, je hoort nooit niks…en ,jaar wordt ie duurder, de dekking is erg slecht Vreselijke maatschappij. Stop je de verzekering heb je ongelooflijk veel geld weggegooid want dan is de waarde van de polis nog maar extreem weinig waard…oplichters….woekerpolis… Uit eigen ervaring kan ik alleen maar zeggen " ga niet met deze maatschappij in zee " Er zijn genoeg andere uitvaartverzekeringen die veel beter zijn…

Snelle uitkering kapitaalpolissen Goed contact Alles is snel geregeld Geen minpunten

Oplichters….begin er nooit aan. Hebben van kinds af aan een natura polis, elk jaar wordt ie duurder, de dekking is mega slecht en je betaalt als je het haalt tot je 92 e levensjaar of zo premie. Vreselijke maatschappij. Stop je de verzekering heb je ongelooflijk veel geld weggegooid want dan is de waarde van de polis nog maar extreem weinig maar doorzetten en je hele leven voor zo'n slechte verzekering door betalen en bij je overlijden toch nog een rekening voor de nabestaanden omdat je te laag verzekerd was…nee dat is ook geen optie. Ardanta? Ik mag de naam niet meer horen, oplichtersbende BAH wat een viespeuken

Mijn ouders hebben een CONTURA natura uitvaartverzekering afgesloten bij NIVO uitvaartverzekeringen in Mijdrecht. Er werd op verzoek van mijn ouders een afspraak gemaakt met een buitendienstmedewerker van NIVO. Heel duidelijk, rustig, vriendelijk en overzichtelijk is alles gepresenteerd. Een goede verzekering waarbij mijn ouders direct een voordeel hebben van EURO 1.500 per persoon. Heel fijn dat alles is geregeld. Ook fijn dat er in termijnen betaald kan worden.

Topverzekeraar die de luistert naar zijn klanten en die snel uitkeert. Had binnen een week de uitkering binnen.

Bij het overlijden van mijn moeder, nu 5 weken terug, vertelde mijn vader dat er een uitvaartpolis was van de Utrechtse, in de jaren 70 afgesloten met als doel voldoende geld te hebben voor de uitvaart. Als gemachtige heb ik contact opgenomen en bleek dat de polis van ASR naar Ardanta is gegaan. Ik werd er twee maal keurig telefonisch te woord gestaan, zou via de mail na 10 werkdagen bericht krijgen en binnen 4 weken zou het geld worden overgemaakt. Dit is binnen 3 weken gebeurd en dus heb ik als nabestaande geen slechte ervaringen. Het is eenvoudiger om iets slecht te beoordelen, dan om iets goeds te beoordelen.Tegenwoordig zijn instanties gebrand op beoordeling om zich als bedrijf te verbeteren. Nu ik veel negatieve reacties heb gelezen kan ik me maar een ding bedenken: Daar heeft Ardanta iets mee gedaan, anders had ik ook tot deze goep behoord.

Mijn ervaringen met Axent zijn goed. Zowel de uitvaartverzekering mijn moeder als van mijn vader zijn op een juiste wijze afgewikkeld. A.W. van S. te Barendrecht

na samen met mijn alleen staande moeder en broertje 33 jaar premie betaald te hebben. zijn er alleen met mijn opgebouwde premiegeld begrafenis verzekering risco volle beleggingen gedaan. waar mijn moeder en broertje allebei 6000 euro hebben op gespaard is van mij (de zelfde inleg over 33 jr) 2000 euro over. in paniek zij de klantenmedewerkster dat zij dankbaar was dat ik niet naar het kantoor gekomen ben met mijn beklag. mijn moeder heeft het grootste gedeelte van deze premie van haar WAO betaald.. ik zelf heb een beperking maar daar hebben deze verantwoordelijkheids- verleggers maling aan. nu moet ik opnieuw beginnen en van mijn Wajong op 45 jarige leeftijd met een hele hoge premie. 15,14 per maand voor 2000 euro bij elkaar schrapen . genoeg voor een tripex kist en een kolenvuurtje. bedankt AXENT. jullie maken gebruik van ondeskundigheid beperkt persoon. SCHANDELIJK.

Zeer slechte verzekering nu mijn zwager is overleden moeten wij alles zelf regelen bij een andere uitvaart bedrijf omdat ze niet in onze regio zitten. En je wordt er direct aan herinnert dat mijn zwager nog geen 2 jaar is verzekerd in plaats van eerst netjes te condoleren. Jakkes smerige geldwolven maar iets doen ho maar.

Ardanta heeft Zeker benaderd nav mijn eerdere beoordeling hier. Dit was de eerste keer dat er iets vanuit Ardanta zelf gebeurde. Al mijn telefoontjes, e-mails en brieven waren steeds tevergeefs, kennelijk was een slechte beoordeling dan wel een reden om in actie te komen. Ik dacht, verzekerd door Ardanta's toezeggingen dat het inmiddels schriftelijk geregeld zou worden en dat het doorgeven van mijn telefoonnummer via Zeker niet nodig was (zij hebben immers mijn gegevens al in hun bestand staan en tig keer door mij toegestuurd gekregen). Nu blijkt dat er niets is gebeurd met de ingevulde en opgestuurde formulieren lijkt het erop dat Ardanta's klantenservice alleen bezig is loze toezeggingen te doen en de zaken keer op keer te traineren om maar niets concreets te hoeven doen. Ik word zo langzamerhand helemaal gek van deze organisatie. Het duurt nu al meer dan een half jaar om wijzigingen door te voeren. Intussen komen ploisgegevens en polisinhoud steeds bij verkeerde personen op verkeerde adressen. Polissen staan op verkeerde naam, het wordt alleen een steeds grotere zooi.Sluit NOOIT een verzekering af bij Ardanta.

Ben al 6 weken bezig om mijn verzekering stop te zetten. 3 keer gebeld. Elke keer moet ik wat anders opsturen. Vandaag weer gebeld, onprofessioneel en onbeschoft aangesproken. Volledig incapabel en onfatsoenlijke werknemers. Schandalig, nooit meer!

Ben al 6 weken bezig om verzekering stop te zetten. Elke keer moet ik wat anders opsturen 3 keer gebeld, en werd onbeschoft en onprofessioneel aangesproken. Dit nooit meer!

Tot op heden heeft Ardanta de begrafenis uitkering voor mijn moeder niet willen uitbetalen na overlijden mijn moeder, 3 maanden geleden. Wij overwegen inmiddels juridische stappen. Wat een trieste club is dit zeg! Winst maken hoort bij het verzekeringsbedrijf maar moedwillig de uitkering niet uitbetalen en de boel frustreren noem ik ronduit misdadig! Nabestaanden hebben het al zwaar. Ik walg oprecht van deze praktijken, BAH!!

Sinds 1985 betaalde ik eerst aan de Facultatieve Crematie, welke werd overgenomen door Ardanta. Per 2014 stond de uitvaartverzorging op een bedrag van € 3147. Gelet op het feit dat ik in 2015 naar een ander land verhuisd en dus de crematie totaal niet zal plaatsvinden in Nederland, heb ik de verzekering opgezegd en verzocht om resitutie. Vervolgens kreeg ik een brief waarbij mijn verzekering premievrij werd gemaakt en de waarde werd dan gesteld bij overlijden op € 2135,- dus ongeveer 2/3 van de polis. Daar heb ik dus niks aan want ik heb al een verzorging afgesloten in Portugal (€ 2000 max totaal). Ik wilde dus de resitutie waarom ik had gevraagd. Vervolgens werd een brief gestuurd met de afkoopwaarde van deze verzekring en wel € 1334!!!!. Of wel € 801 minder dan de waarde 62,5% bleef dus over. Ik heb alle uitzendingen gevolgd over woekerpolissen, maar deze begafenispolis overstijgt de woekerpolis

Ze proberen alles maar dan ook alles om maar niet te hoeven uitbetalen. Mijn moeder is overleden aan kanker en nu zeggen ze dat mijn moeder wist dat ze kanker had toen ze de polis afsloot. Er staat zwart op wit dat ze op het moment van afsluiten schoon was verklaard maar dat maar voor axent een reden om niet uit te betalen ……waardeloze verzekeringsmaatschappij.

Zeer slecht in het uitbetalen, ik heb via een tussenpersoon 4 van dergelijke verzekeringen lopen en helaas moet er nu 1 tot uitkering komen, ben nu bijna 2 maand bezig om het geld binnen te krijgen maar helaas telkens weer andere verzoeken en brieven die zogenaamd verzonden zijn maar niet zijn aangekomen men vraagt om een verklaring van erfrecht terwijl in de polis drie opvolgende rechthebbenden worden genoemd erg vreemd. Hebben de kosten voor de begrafenis nu uit eigen zak moeten betalen.

Erg onproffesioneel bedrijf wat niet in staat is te communiceren op een gepaste wijze. Stuurt polissen toe terwijl deze al een jaar geleden zijn opgezegd. als je belt kirjg je een ondeskundig antwoord en wordt je 3 keer doorverbonden tot uiteindelijk er een in gesprek toon te horen is.

Mijn broer is onlangs overleden en nu keren zij niet uit Vragen een akte erven wat mij geld kost en de verzekering was ook veel te laag er is geen vermogen wil alleen dat zij de polis uit betalen zodat wij de rest kunnen bij leggen en de begrafenisondernemer kunnen betalen waardeloze verzekering

Op 11 april 2014 schreef ik hier al over Axent. Ik heb ze dus toen gebeld en duidelijk gemaakt dat ik niet gesteld was op de manier waarop ik benaderd werd. Nu (23 mei 1914) heb ik wederom een brief ontvangen van Axent, wederom ondertekend door Ronald van Lier, de man die ik niet te spreken krijg. Deze keer begint hij met: "U heeft nog niet gereageerd op ons aanbod. Misschien heeft u geen tijd of vond u het niet nodig om het aanbod te bekijken, Toch attenderen wij u er op dat onze aanvullende dekking ook voor uw wensen zeer waardevol kan zijn". Daarna volgen er suggesties ("idyllisch kapelletje, afscheidsdiner"). De man is doof, blind of heel brutaal. Misschien is hij er wel niet meer, Dat verklaart waarom ik hem niet te spreken krijg.

In April 2014 bericht van Axent dat daar een verzekering loopt voor mij, afgesloten in 1950. Inmiddels de copie-polis binnen. Bij navraag bleken er ook polissen voor mijn broer en zussen te lopen. Mijn nog levende zus wist ook van niets. Medewerkster van Axent was uiterst vriendelijk en behulpzaam. Uitkering volgt pas na mijn overlijden dus is het wel prettig dat mijn nabestaanden dan weten van het bestaan ervan. Heb een uitvaartverzekering elders dus wat Axent betreft blijft het zo als het is.

Verschrikkelijk slechte communicatie, werkt ongeschoold administratief personeel wat niet eens fatsoenlijk je naam kan typen. Na opzegging zou ik een bevestiging per post krijgen, nooit gehad, nooit deskundig te woord gestaan met vragen…na 4 keer bellen en 3 uur verder nog geen antwoorden op mijn vraag. zeer ondeskundig personeel

Benadert door axent, prima brief ontvangen en heb ze even gebeld of ik de polis kon afkopen. Maar goed gesprek met mevrouw van de helpdesk gehad (Stella geloof ik) besloten om toch een verzekering af te sluiten. Kortom goede service.

Wat een gezeur en geklaag hier. Krijg je bericht na heel veel jaren dan is dat toch fijn? En ja ook ik had maar een verzekering van 212 euro. Dus niet zeuren maar ik heb gelijk gebruik gemaakt van hun aanbod want ik had het niet goed geregeld kwam ik achter. Axent dank voor het (alsnog) informeren.

Ook wij ontvingen een brief dat er een verzekering loopt voor 212,00 en dat er 7600,00 tekort komt voor een uitvaart. Wij wisten niets van deze polis, die in 1966 schijnt te zijn afgesloten. Wij hebben dus 47 jaar niets gehoord van de verzekeraar, bijzondere situatie!

nou na een hoop negatieve meldingen te hebben gelezen heb ik een melding vorige week werd ik benaderd door Axsent of ik mijn gegevens verder in het vervolg digitaal wilde ontvangen. er rezen bij mij de nodige???????????????? op ik heb geen polissen dacht ik bij jullie lopen . maar toch wel blijkt na een telefoontje afgesloten in 1975 via Aegon???levens verzekeringen 2 stuks waren al wel vrij van premie kon ze wel afkopen zo gezegd zo gedaan, ze hebben alles netjes opgestuurd na ontvangst meteen af gewerkt ondertekend en retour gestuurd. prima dus kan niet sneller ! geld is inmiddels binnen na 5 werkdagen( 10 was gezegd)

Ik snap de negatieve reviews echt niet. Misschien wordt aegon bedoeld, daar zijn de polissen namelijk van overgenomen. Heb al jaren met hele familie verzekering bij axent en helaas vorige maand aanspraak moeten doen op de verzekering. Na overlijden van me vader hadden wij na overlijden exact 2 dagen later het geld ontvangen. En weet je wat gisteren nou echte service bleek? Onze zoon werd 18 en hij kreeg een leuke drinkbeker (dopper) van ze cadeau. Kortom ja deze nieuwe partij is echt een aanrader!

De Ardanta natura uitvaartverzekering is mij verkocht als een alles in een natura verzekering. Ik wilde de zekerheid hebben dat mijn vrouw bij overlijden een basis crematie en uitvaart zou krijgen. Ik begreep toen ook wel dat wanneer we extra zaken willen dat er extra kosten bijkomen. Op de polis wordt omschreven wat je krijgt. Als leek leest dit van het ophalen, verzorgen tot het cremeren van de overledene. Helaas heb ik gebruik moeten maken van deze polis. Mijn vrouw is november vorig jaar (2013) overleden. Dan blijkt ook dat Ardanta niet zelf een uitvaartorganisatie is zoals Yarden, maar meer een verzekeraar. Je moet dan zelf de uitvaartondernemer uitkiezen (lees aangewezen krijgen). In mijn regio was dat Henning in Den Haag. Meteen werd aangekondigd dat er 750 euro bij zou komen voor de kosten van het uitvaartcentrum. Ik begreep dat niet goed. Ik was in de veronderstelling dat alles geregeld en gedekt was vanuit deze verzekering. Bij navragen na de crematie deed iedereen (de tussenpersoon, Henning en Ardanta) dat dit natuurlijk logisch was dat dit zo ging. Mijn vader was een maand eerder overleden en alles werd door Yarden uitgevoerd. ook een natura verzekering. Mijn moeder heeft niet bij hoeven te betalen. Let dus goed op en vraag dubbel na wat die natura verzekering nu wel en niet dekt. Ik nam mij voor nog eens achter die 750 euro aan te gaan, maar mij ontbreekt de puf. Dat weet deze branche maar al te goed helaas.

mijn man is in 2000 begonnen met deze uitvaartverzekering van Ardantahij was toen 65 dus logisch dat je een hoge premie moet betalen.Hij is begonnen met een premie p.m. in guldens van f 77,30 maar nu 14 jaar later is de premie 51,43 euro p.m. dus aardig duurder geworden.Bij overlijden wordt een bedrag van ongeveer 6000 euro uitgekeerd,maar kan niks stopzetten want dan krijg ik bij overlijden maar 2800 euro,dat vind ik wel achterlijk weinig want de kosten zijn er al lang en breed uit en de premie wordt ieder jaar hoger vind dit wel een soort woekerpolis!!!

Onze klacht is inmiddels uitstekend opgelost door Axent. Dank hiervoor!

Walgelijke club. Weten je vragen niet te beantwoorden, Houden je aan het lijntje. Je komt nooit meer van ze af. Probeer al 3 jaar 2 verzekeringen te royeren, maar ze weten het nog steeds zo te plooien dat het niet mogelijk is om op te zeggen. Het gaat om nabestaanden verzekeringen,..(ik ben alleen!!!)

Zo'n slechte organisatie. Sluit bij hun geen uitvaartverzekering af want je kan fluiten naar je centen. Volgens mij werken er stagiaires. Schandalig hoe je behandeld wordt. Je bent een nummer voor hun en meer ook niet. Grote grote grote onbenullen werken er daar. Geen respect voor hun klanten en hun gevoelens. Gatver…….

Mensen neem nooit een uitvaartverzekering bij axent ,wat word je daar onmenselijk behandeld gewoon schandalig een stelletje robotten zonder hart die daar werken ik heb er geen andere woorden voor.

Wat een vreselijke horken werken er daar bij Axent. Dit bedrijf noemt zich een uitvaartverzekering, laat me niet lachen. Het enige waar ze goed in zijn is mensen nog verder het verdriet in te drukken. Schoften met een hoofdletter H zijn het. Mensen neem GEEN verzekering bij deze zogenaamde uitvaartverzering.

Ik kan me niet vinden in onderstaande reacties en bevel het juist aan om hier verzekering af te sluiten. Is goede partij en werkt snel met uitkeren hoor!

DOOR en DOOR slechte verzekering, 5 jaar geleden overleed mijn Oma en leverde het al de nodige problematiek op, extra bij betalen voor kaarten e.d. tot daar aan toe. Verder was er slechts 1 uitvaarondernemer in Zeeuwsch-Vlaanderen aan Ardanta gekoppeld welke al net zo competent is als Ardanta zelf, overlijdingspapieren verkeerd ingevuld, niet doorgegeven aan burgerlijke stand en dat soort "grappen". Vandaag is helaas ook mijn Opa gestorven, gezien de problemen die we met zowel Ardanta als de uitvaartondernemer gehad hebben, vroegen wij om een ander uitvaartbedrijf, dat was NIET mogelijk, zij wilden en/of konden telefonisch niets voor ons betekenen en moesten het zelf maar uitzoeken. En daar word dan jaren voor betaald, een verzekering is er om te bemiddelen, en werk uit handen te nemen! Wat mij betreft kan Ardanta zo worden opgedoekt, ik vind het iets voor 'een koude douche' bij RADAR. Echt mensen, sluit bij dit soort zakkenvullers alsjeblieft voor uw eigen gemoedsrust nooit een verzekering af!

Twee keer toe met vragen gemaild. Beide keren 3 maanden moeten wachten op antwoord. Daarna geen bevestiging van het samenvoegen van de 2 polissen en tot overmaat van ramp incasseren ze ook nog een verkeer premie bedrag. Heb nu een klacht ingediend en ga zeer waarschijnlijk naar een andere verzekeraar. Zeker geen aanrader. Ze kunnen op het gebied van klantencontact nog heel erg veel bijleren.

Pu isselt. .ik heb een zekering voor mijn moeder afgesloten volledig tot aan land van herkomst. En een extra polis voor mij als begeleider van de overledene. Toen het zo ver was dat mijn moeder is overleden heeft ardanta de twee polis gebruik voor de overledene naar plaats van herkomst .ik kon niet mee ik had er geen geld voor.maar had mij daar voor verzekerd. Familie moet de lijk ontvangen in Suriname en daar zelf alles regelen. .begeleider polis jaren voor niets betaald. Mensen kijk uit met zulke polissen in de meeste gevallen kom je er na jaren achter .Onderlingehulp nu ardanta .

Mijn vader is op 36 dec 2012 overleden. Ik heb de uitvaartonderneming opdracht gegeven om de polissen te innen om zo de uitvaart te bekostigen. Monuta was geen probleem. Axent keert alleen aan nabestaanden uit . vervolgens hoor ik 5 weken niets. Na 3 keer bellen met een domme telefoniste krijg ik eindelijk papieren waarin gevraagd wordt naar een copy van id van alle kinderen met toestemming tot uitkering naar een rekeningnummer, terwijl ik heb aangegeven dat het geld gewoon op de rekening van mijn overleden vader gestort moet worden en dat de notaris het dan kan afhandelen. Ik heb 4 keer dit verhaal aan moeten horen tot dat er bij mij iets knapte en ik zei dat als dit niet anders kon dat ik het geld persoonlijk zou komen halen bij het hoofdkantoor. Toen pas kreeg ik een persoon te spreken die de uitkering afhandelde en ik heb vandaag 1 maart schriftelijke bevestiging dat tot uitkering wordt overgegaan. Dit zijn dingen waar je niet op zit te wachten na het verlies van een dierbare.

Nooit doen, waardeloos, laks, stom. innen kunnen ze, uitkeren duurt eeuwen. En maar niks van zich laten horen. ergernis dit.

Waardeloos, duurt eeuwen voor ze uitkeren, laten niks van zich horen. telkens nieuwe dingen opsturen id dit id dat ……………. zeer vermoeiend.

Op 11/7 werd zonder enige mededeling een bedrag van €79,59 van mijn giro afgeschreven en op 26/7 een nieuw berekend bedrag. Navraag door mijn tussenpersoon leerde, dat ik tijdens de conversie (2 jaar geleden!!) van geslacht was veranderd en kreeg dus over die 2 jaar een naheffing. Vreemd, want ik ben al tientallen jaren van hetzelfde geslacht, ook bij Aegon. Inmiddels blijkt Axent ook tot de ontdekking te zijn gekomen dat er een fout gemaakt is. OK, beter laat dan nooit. Maar inmiddels is het oktober, wordt er op de meeste emails niet gereageerd en heb ik nog steeds niet al mijn geld terug. De polis heb ik opgezegd. Conclusie. Een uiterst zwakke organisatie, die op hun website een heleboel grote woorden gebruiken, maar zich daar absoluut niet aan houden. Een organisatie die niet weet waar ze mee bezig is, die niet weet hoe ze moet communiceren, die nog nooit van het woord klanttevredenheid hebben gehoord. VERRE VAN BLIJVEN!

Sluit ajb geen verzekering af bij Ardanta! Mijn vader heeft jaren geleden een verzekering afgesloten en deze afbetaald in de jaren 80. Nu is mijn vader onlangs overleden en proberen we deze polis uit te laten betalen. Volgens Ardanta is deze polis eerder dan de looptijd door mn vader afgelost en moeten we zelf maar aantonen dat deze ooit is doorbetaald. Na herhaalde verzoeken om door Ardanta aan te laten tonen wat hiermee is gebeurd krijgen we continue te horen dat dat niet de procedure is. Zij kunnen niet aantonen dat er ooit een afsluiting heeft plaatsgevonden. Dit zou dan toch bevestigd moeten zijn… Nu verwachten zij dat wij bankafschriften aanleveren waarin eea wordt aangetoond. Ze weten dat dit onmogelijk is – om bankafschriften van 25 jaar oud van je ouders n te leveren – dus kunnen ze op deze manier maar door blijven gaan. SCHANDALIG en dus nooit mee in zee gaan! De nabestaanden zijn de dupe en zelf weet je het niet als je gaat….

Mijn vader is op 02-05-2012 over leden. Hij was verzekerd bij AXENT van af 1987 zijn premi betaald. Nu ik met de zaak van mijn overleden vader bezig ben en al sinds het overlijden bezig ben met de uitkering van deze verzekering te krijgen om de uitvaard te betalen word ik steeds aan het lijntje gehouden. De afwikkeling is erg slecht en je word van het kastje naar de muur gestuurd. IK RAAD NIEMAND AAN HIER JE UITVAARD TE VERZEKEREN.

Ik werd erg snel geholpen, ook was de informatie duidelijk en eerlijk. Over iets vervelends als uitvaart maken ze toch een bespreekbaar onderwerp.

Zojuist op een hele prettige manier geholpen door een telefonisch medewerker van Axent. Heel rustig en duidelijk uitgelegt gekregen wat mijn uitvaartpolis inhoudt, herken niks van de negatieve reacties en schrik eerlijk gezegt van de reactie van Jacob (schaam je!)

Op 23 januari is mijn schoonvader overleden, direct contact opgenomen met Ardanta waar hij een uitvaartverzekering had lopen. Via tussenpersoon is er diverse keren contact geweest met Ardanta , deze bleven het uitbetalen steeds uitstellen en uiteindelijk op 3 april stond het op de rekening . Mijn advies ga niet met Ardanta in zee .

Op 23 januari 2012 overlijd mijn moeder en wordt uitkering vd polis aangevraagd. bijna 2,5 maanden later nog steeds geen uitkering. Zelfs geen berichtje dat de aanvraag is ontvangen. Ook niet na een 2e schrijven om uitkering. . Tijdens telefonisch contact na een maand werd ik afgewimpeld dat ik maar geduld moest hebben om dat ze hette druk hebben bij Ardanta. Waarschijnlijk met verkoop en incasseren van premies. Ik heb de begrafenis ondernemer ook maar doorgegeven inzake zijn rekening geduld te hebben.

Ik zou Ardanta zeker niet aanbevelen. In november 2011, heeft mijn verzekeringsadviseur,de begrafenispolis en akte van overlijden van mijn man op- gestuurd naar ardanta. Nu is het februari 2012, en is er nog steeds niets uitgekeerd. Ook niet na vele malen bellen. De kosten van de begrafenis heb ik inmiddels al wel moeten betalen. Na al het verdriet moet je zo achter je geld aan.

I have exactly what info I want. Check, please. Wait, it’s free? Aweosme!

als je de verzekering wilt stop zetten moet je dat per brief doen lekker he

NIVO keert ontzettend snel uit. Een week na het opsturen hadden we het geld ontvangen. Ook telefonisch zijn we goed en snel te woord gestaan. Heel fijn allemaal.

Nare ervaring met Ardante ze komen niet na wat afgesproken als je vraagt voor een totale begrafenis/cremattie en je krijgt daarna een rekening van meer dan 1000 bij betalen, dan vraag je je af waarvoor sluit ik een verzekering af .in hun brief stond dat het opbaren in het ziekenhuis crematorium er niet bij hoorde ..waar laat je een man dan die in het verzorhuis gestorven is en s'nachts overgebracht moet worden naar crematorium …. Hij zal toch verzorgt moeten worden en in een koelcel tot de begrafenis/crematie plaats heeft gevonden,nou dat zat er niet bij ze hadden een post van 1424 euro voor crematie.. Wat er meer was zoals een koortje en rouw brieven die hebben wij zelf extra betaald dat was het punt niet.zo zie je maar moet de famillie ervoor op draaien opmdat , hij zelf niets had, en dacht dat hij goed verzekerd was in overleg met jullie dat ales betaald zou worden op speciale wensen na (maar die waren er niet daar sta je dan met je hoofd tegen de muur daarom zou ik deze verzekering niemnad aanraden beter ervoor sparen en dat opzij leggen. Beste uitvaart verzekering ardante dit is geen reclame voor jullie het spijt ons dat wij dit hier neer moet zetten…..wij zijn erg teleurgesteld in jullie…. Met vriendelijke groeten h vossen P.s. Wij hebben dit vandaag te horen gekregen en jullie zouden een bedrag van 80 euro overmaken makkelijk om er zo vanaf te komen

Plots de verzekering omgezet naar Axent, premie de eerste 3 maanden afgeschreven bij zus, en daar ging ook de polis heen!!! Nu alle premies via acceptgiro betaald maar automatische incasso snappen ze niet…. nu missen ze 1 maandpremie, die voldaan is en moet ik gaan aantonen dat ik betaald heb…na vele telefoongesprekken stop ik ermee, laat maar komen die deurwaarder!!!!!!!!!!

You get a lot of respect from me for writing these helpful arcitles.

Was eerst bij Aegon en plots zit ik bij Axent. Ik vind het een chaotische verzekeringsmaatschappij. Na de overname van Aegon heb ik een hele tijd geen acceptgiro's ontvangen en daarna een hoop vrij kort na elkaar. Bovendien kon je niet eens op de brief zien over welke maand het ging. Nu gaat het weer mis nadat ik het bankrek.nr. van mijn zoon heb doorgegeven zodat hij zelf zijn premie kan betalen. Gevolg: mijn zoon betaald nu mijn premie en ik van hem. Alleen maar ergernis want je moet ze elke keer weer bellen en een hoop uitleggen !!!! Mijn maandpremie is 14,77 p/mnd en er wordt bij mijn zoon 15,00 afgeschreven dat is weer zoiets wat ik niet begrijp !!!

Al een jaar probeer ik de "auto" matische incasso van de rekening van mijn ex te blokkeren . Lief gevraagd,boos gevraagd , grof geweest ,niets helpt. Voor mij zijn het mensen zonder hoofd of hersens of iets ,dus al dood, zelf verzekering nodig of brainsergery !! Jacob

Waardeloos!! Zonder ons medeweten een polis door de verzekeraar aangemaakt van ons minderjarige 6 jarige kind. Door automatische afschrijving van totaalbedrag heb ik dit pas jaren later ontdekt. Klacht ingediend. Proberen me af te schepen met leugens. Weigeren de polis te stoppen en mij het ingelegde geld terug te betalen. Heb inmiddels advocaat ingeschakeld.

Waardeloos, wil de verzekering premie-vrij maken, waar ontzettend moeilijk over gedaan wordt, moet originele polis opsturen, en weer een brief dat ik het echt wil. Dame aan de lijn, hoogst onbeschoft en onvriendelijk.

Enige maanden geleden hebben wij een begrafenis van een tante gehad. Na alles besproken te hebben met de uitvaartverzorger kregen wij een keurige kostenbegroting. Toen we achteraf de naturapolis vonden werd de begroting keurig aangepast aan de dingen die niet meeverzekerd waren. Dat scheelde bij elkaar toch bijna 1100,00. En toch hadden we niet het idee dat alles voor een koopje gedaan werd. Kortom: goede polis, duidelijk omschreven en prima uitvaartverzorger.

contact krijgen bij opzeggen vrijwel onmogelijk gesjoemel met afkoopbedragen

Uitvaartverzekering voor mijn gezin geregeld, kosten voor kinderen zijn erg laag. Wel zou de polis iets duidelijker kunnen, alhoewel ik er uiteindelijk wel uitkwam.

Polis ziet er netjes uit, heb gekozen voor korte looptijd zodat ik maar kort premie betaal. Verder is de website van Ardanta niet erg duidelijk, dat zou mooier kunnen vind ik.

Nivo uitvaartverzekering is een van de goedkoopste in zijn branche en het is nu eenmaal zo dat we er allemaal over na moeten denken want ieder zal er, vroeg of laat, mee te maken krijgen en dan wil je niet je naasten er mee belasten dus alles goed regelen vantevoren. En dan zit je bij Nivo goed.

Ik heb een review over een nivo uitverzekering daar ik van mening ben dat je bij deze uitvaartverzekering makelijk een verzekering, dus zonder al te veel vragen kunt afsluiten. Maar daar tegenover staat dat de dekking in verhouding met de premie vrij laag is, de telefonische bereikbaarheid is goed, maar op vragen die niet meteen beandwoordt kunnen worden laat het antwoord lang op zich wachten.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen