Ardanta Uitvaartverzekering

Is onderdeel van ASR Nederland Ervaringen

De uitvaartverzekering van Ardanta Verzekeringen (voorheen Axent, Facultatieve en Onderlingehulp en NIVO () Uitvaartverzekering) (ook bekend als Ardanta Geld Garant Uitvaartplan) zijn als volgt gewaardeerd:

Ardanta is al ruim 40 jaar een specialist in uitvaartverzekeringen, rekening houdende met gevoelens van nabestaanden en wensen van de overledene.

Voordelen van een Ardanta Uitvaartverzekering

Voordelen van deze uitvaartverzekering:
 • Uitvaartverzorging door wie je wilt
 • Je bepaalt aan wie wordt uitgekeerd
 • Je kunt kiezen voor een automatische vijfjaarlijkse verhoging (deze keuze is niet mogelijk bij de leeftijdsafhankelijke koopsom)
 • Kinderdekking tot 18 jaar
 • Emotionele nazorg
 • Inclusief ongevallendekking
 • Slechts drie gezondheidsvragen bij het aanvragen van de verzekering
 • Premiebetaling zoals je dat zelf wilt
 • Je bepaalt ook zelf de duur van uw premiebetaling
 • Afsluiten tot en met 75 jaar
 • Afkoopbare verzekering

Deze informatie wordt verstrekt door Ardanta en valt daarom onder de verantwoordelijkheid van deze uitvaartverzekeraar. Meer informatie...

Kies de verzekering die het beste aansluit op je wensen

Vergelijk de Ardanta Uitvaartverzekering met andere uitvaartverzekeringen.

Je bekijkt nu: Best beoordeeld:
Ardanta Uitvaartverzekering Ervaringen Nuvema Uitvaartverzekering Ervaringen
Waardering:
Klantbeoordeling: Zeer slechte verzekering nu mijn zwager is overleden moeten wij alles zelf regelen bij een andere ... super klantvriendelijk helemaal top er waren wat problemen met een aanvraag voor mezelf gehouden a...
Meer...

Bekijk gerelateerde media

Deze video's zijn niet afkomstig van Zeker.com. De oorspronkelijke auteur is daarom verantwoordelijk voor de inhoud.

Onafhankelijke beoordelingen van uitvaartverzekeringen bij Ardanta


Vermeldingen en recensies van Ardanta

Ontdek verdere meningen die er zijn over Ardanta:

Adfiz
Ardanta is in de Prestatieonderzoek 2012 van 10 December 2012 door Adfiz als 3de geëindigd in de categorie Uitvaartverzekeraars.
Adfiz
Ardanta is in de Prestatieonderzoek 2011 van 22 November 2011 door Adfiz als 3de geëindigd in de categorie Uitvaartverzekeraars.
DAK, NBVA en NVA
Ardanta is in de Prestatieonderzoek 2009 van 15 October 2009 door DAK, NBVA en NVA als 2de geëindigd in de categorie Uitvaartverzekeraars.
DAK, NBVA en NVA
Ardanta is in de Prestatieonderzoek 2008 van 4 December 2008 door DAK, NBVA en NVA als 2de geëindigd in de categorie Uitvaartverzekeraars.

Ervaringen met de Ardanta Uitvaartverzekering

Gemiddelde klantbeoordeling

(76 ervaringen)

Ja, ik ben positief over de uitvaartverzekering van Ardanta

uit 58170 luzy zegt op 21 May 2019:

Na het overlijden van mijn zwager heb ik voor mijn zus de zaken inzake het overlijden afgewikkeld. Wij hadden een geschil met BIJNEN UITVAARTZORG TE VUGHT.
Die hadden een faktuur gezonden voor
diensten waarvoor mijn zus verzekerd is.
Bijnen wilde van geen wijken weten, ofschoon ik hun een copie van de polis had toegezonden. Ze wilden of konden
deze polis niet lezen. Na inschakeling
ARDANTA is alles op een prettige wijze opgelost.

uit Arhem zegt op 20 May 2019:

Erg prettig! Ze zijn onafhankelijk, hebben geen eigen agenda met eigen marges voor de uitvaartverzorging.
Wanneer je een kapitaalpolis berekend is Ardanta goedkoper dan Monuta en Dela, dus ik snap deze vergelijkingssite niet helemaal. Let daarbij goed op de jaartallen, bv: tot 80jaar betalen of tot 85jar betalen. 30jaar betalen is iets meer in de maand maar scheelt uiteindelijk erg veel!

uit Hoorn zegt op 31 October 2018:

Onderstaande is ook mij overkomen maar.... lees verder na deze review.

“W. K. uit Zoetermeer zegt op 3 oktober 2017:
Oplichterbende. Krijg ineens een brief over een uitvaartpolis. Heb ik nooit aangevraagd en ken deze hele club ook niet.”

Toen ik ze belde om te vragen hoe ze aan mijn naam en adres waren gekomen werd duidelijk dat er een afbetaalde verzekering op mijn naam stond. Deze was zo’n 50 jaar geleden ergens door mijn, inmiddels overleden, ouders afgesloten.
Na een lang gesprek met een zeer behulpzaam persoon en veel doorvragen bleken er ook nog polissen te zijn voor mijn broer, zusje en moeder.

Alle polissen hebben we afgekocht en alles werd keurig en snel afgehandeld. Onverwachts hebben we dus een aardig bedrag ontvangen en zijn, om het te vieren, uit eten gegaan en op onze ouders getoost. Wat zouden Pap en Mam dàt leuk gevonden hebben.
Bedankt Ardanta!

uit Zuid-scharwoude zegt op 7 June 2016:

Snelle uitkering kapitaalpolissen
Goed contact
Alles is snel geregeld
Geen minpunten

uit Woerden zegt op 8 November 2015:

Mijn ouders hebben een CONTURA natura uitvaartverzekering afgesloten bij NIVO uitvaartverzekeringen in Mijdrecht. Er werd op verzoek van mijn ouders een afspraak gemaakt met een buitendienstmedewerker van NIVO. Heel duidelijk, rustig, vriendelijk en overzichtelijk is alles gepresenteerd. Een goede verzekering waarbij mijn ouders direct een voordeel hebben van EURO 1.500 per persoon. Heel fijn dat alles is geregeld. Ook fijn dat er in termijnen betaald kan worden.

uit Woerden zegt op 8 November 2015:

Mijn ouders hebben een CONTURA natura uitvaartverzekering afgesloten bij NIVO uitvaartverzekeringen in Mijdrecht. Er werd op verzoek van mijn ouders een afspraak gemaakt met een buitendienstmedewerker van NIVO. Heel duidelijk, rustig, vriendelijk en overzichtelijk is alles gepresenteerd. Een goede verzekering waarbij mijn ouders direct een voordeel hebben van EURO 1.500 per persoon. Heel fijn dat alles is geregeld. Ook fijn dat er in termijnen betaald kan worden.

uit Harlingen zegt op 19 September 2015:

Topverzekeraar die de luistert naar zijn klanten en die snel uitkeert. Had binnen een week de uitkering binnen.

uit Emmen zegt op 14 August 2015:

Bij het overlijden van mijn moeder, nu 5 weken terug, vertelde mijn vader dat er een uitvaartpolis was van de Utrechtse, in de jaren 70 afgesloten met als doel voldoende geld te hebben voor de uitvaart. Als gemachtige heb ik contact opgenomen en bleek dat de polis van ASR naar Ardanta is gegaan. Ik werd er twee maal keurig telefonisch te woord gestaan, zou via de mail na 10 werkdagen bericht krijgen en binnen 4 weken zou het geld worden overgemaakt. Dit is binnen 3 weken gebeurd en dus heb ik als nabestaande geen slechte ervaringen. Het is eenvoudiger om iets slecht te beoordelen, dan om iets goeds te beoordelen.Tegenwoordig zijn instanties gebrand op beoordeling om zich als bedrijf te verbeteren. Nu ik veel negatieve reacties heb gelezen kan ik me maar een ding bedenken: Daar heeft Ardanta iets mee gedaan, anders had ik ook tot deze goep behoord.

uit Barendrecht zegt op 11 August 2015:

Mijn ervaringen met Axent zijn goed. Zowel de uitvaartverzekering mijn moeder als van mijn vader zijn op een juiste wijze afgewikkeld.
A.W. van S. te Barendrecht

uit S hertogenbosch zegt op 24 April 2014:

Benadert door axent, prima brief ontvangen en heb ze even gebeld of ik de polis kon afkopen. Maar goed gesprek met mevrouw van de helpdesk gehad (Stella geloof ik) besloten om toch een verzekering af te sluiten. Kortom goede service.

uit Londen - amsterdam zegt op 24 April 2014:

Wat een gezeur en geklaag hier. Krijg je bericht na heel veel jaren dan is dat toch fijn? En ja ook ik had maar een verzekering van 212 euro. Dus niet zeuren maar ik heb gelijk gebruik gemaakt van hun aanbod want ik had het niet goed geregeld kwam ik achter. Axent dank voor het (alsnog) informeren.

uit Tilburg zegt op 7 March 2014:

nou na een hoop negatieve meldingen te hebben gelezen heb ik een melding vorige week werd ik benaderd door Axsent of ik mijn gegevens verder in het vervolg digitaal wilde ontvangen. er rezen bij mij de nodige???????????????? op ik heb geen polissen dacht ik bij jullie lopen . maar toch wel blijkt na een telefoontje afgesloten in 1975 via Aegon???levens verzekeringen 2 stuks waren al wel vrij van premie kon ze wel afkopen zo gezegd zo gedaan, ze hebben alles netjes opgestuurd na ontvangst meteen af gewerkt ondertekend en retour gestuurd. prima dus kan niet sneller ! geld is inmiddels binnen na 5 werkdagen( 10 was gezegd)

uit Alkmaar zegt op 14 February 2014:

Ik snap de negatieve reviews echt niet. Misschien wordt aegon bedoeld, daar zijn de polissen namelijk van overgenomen. Heb al jaren met hele familie verzekering bij axent en helaas vorige maand aanspraak moeten doen op de verzekering. Na overlijden van me vader hadden wij na overlijden exact 2 dagen later het geld ontvangen. En weet je wat gisteren nou echte service bleek? Onze zoon werd 18 en hij kreeg een leuke drinkbeker (dopper) van ze cadeau. Kortom ja deze nieuwe partij is echt een aanrader!

uit Zwolle zegt op 13 December 2013:

Onze klacht is inmiddels uitstekend opgelost door Axent.

Dank hiervoor!

uit Drachten zegt op 25 October 2013:

Ik kan me niet vinden in onderstaande reacties en bevel het juist aan om hier verzekering af te sluiten. Is goede partij en werkt snel met uitkeren hoor!

uit Almere zegt op 26 March 2013:

Pu isselt. .ik heb een zekering voor mijn moeder afgesloten volledig tot aan land van herkomst. En een extra polis voor mij als begeleider van de overledene. Toen het zo ver was dat mijn moeder is overleden heeft ardanta de twee polis gebruik voor de overledene naar plaats van herkomst .ik kon niet mee ik had er geen geld voor.maar had mij daar voor verzekerd. Familie moet de lijk ontvangen in Suriname en daar zelf alles regelen. .begeleider polis jaren voor niets betaald. Mensen kijk uit met zulke polissen in de meeste gevallen kom je er na jaren achter .Onderlingehulp nu ardanta .

uit Utrecht zegt op 22 June 2012:

Zojuist op een hele prettige manier geholpen door een telefonisch medewerker van Axent. Heel rustig en duidelijk uitgelegt gekregen wat mijn uitvaartpolis inhoudt, herken niks van de negatieve reacties en schrik eerlijk gezegt van de reactie van Jacob (schaam je!)

uit Vinkeveen zegt op 20 December 2011:

NIVO keert ontzettend snel uit. Een week na het opsturen hadden we het geld ontvangen. Ook telefonisch zijn we goed en snel te woord gestaan. Heel fijn allemaal.

uit Krimpen aan den ijssel zegt op 9 May 2011:

Enige maanden geleden hebben wij een begrafenis van een tante gehad. Na alles besproken te hebben met de uitvaartverzorger kregen wij een keurige kostenbegroting. Toen we achteraf de naturapolis vonden werd de begroting keurig aangepast aan de dingen die niet meeverzekerd waren. Dat scheelde bij elkaar toch bijna 1100,00. En toch hadden we niet het idee dat alles voor een koopje gedaan werd. Kortom: goede polis, duidelijk omschreven en prima uitvaartverzorger.

zegt op 1 November 2010:

Uitvaartverzekering voor mijn gezin geregeld, kosten voor kinderen zijn erg laag. Wel zou de polis iets duidelijker kunnen, alhoewel ik er uiteindelijk wel uitkwam.

zegt op 24 October 2010:

Polis ziet er netjes uit, heb gekozen voor korte looptijd zodat ik maar kort premie betaal.
Verder is de website van Ardanta niet erg duidelijk, dat zou mooier kunnen vind ik.

zegt op 15 September 2010:

Nivo uitvaartverzekering is een van de goedkoopste in zijn branche en het is nu eenmaal zo dat we er allemaal over na moeten denken want ieder zal er, vroeg of laat, mee te maken krijgen en dan wil je niet je naasten er mee belasten dus alles goed regelen vantevoren. En dan zit je bij Nivo goed.

zegt op 16 March 2010:

Ik heb een review over een nivo uitverzekering daar ik van mening ben dat je bij deze uitvaartverzekering makelijk een verzekering, dus zonder al te veel vragen kunt afsluiten. Maar daar tegenover staat dat de dekking in verhouding met de premie vrij laag is, de telefonische bereikbaarheid is goed, maar op vragen die niet meteen beandwoordt kunnen worden laat het antwoord lang op zich wachten.

Nee, ik zou een Ardanta Uitvaartverzekering niet aanbevelen

uit Ellemeet zegt op 25 January 2020:

30 jaar betaald, nu wil ik mn verzekering afkopen omdat ik een betere gebonden heb, moeilijk moeilijk. Uoteindelijk papieren ingevuld, kopie id erbij, en daarna....geen enkele reaktie meer. Al 3 weken stil. Aan de telefoonz zeggen ze drukdruk, afwachten op mail. Maar die lijkt niet te komen.
Er bekruipt mij langzaam het gevoel dat ik 30 jaar lang besodemietert ben.

uit Engwierum zegt op 21 December 2019:

elke maand premie terug storten en vervolgens gaan dreigen met incasso.
dikke oplichting compleet klaar met ze tijd om het zinkend schip te gaan verlaten en alle betaalde premie terug te eisen!!!

uit Almere-haven zegt op 2 February 2019:

Slecht...heb uitvaartverzekering afgesloten 25 jaar geleden voor kinderen ,nu de kinderen zelf kinderen hebben wil ik uitvaartverzekering laten uitbetalen
maar dat kan/gaat niet dus dit is doodgeld
waar ik niets aan heb ...wordt uitbetaald aan degen op naam als ik er niet meer ben is het geld weg.......kan niet op kleinkinderen naam worden gezet (of mijn kinderen overlijden eerder dan ik )

uit Nijmegen zegt op 7 December 2018:

Ardanta gebeld voor het afkopen van mijn oude polis uit 1982 . Wegens beter ( voorwaarde )overlijdens verzekering bij Dela . Was volgens Ardanta niet mogelijk volgens de polis voorwaarde . Premie vrij vanaf 2012 Dus niks anders dan een woekerpolis . Het is mijn eigen geld maar je heb er geen recht op .
Reden van de afkoop was dat ik met het overlijden van mijn vader. slechte ervaring met Ardanta had wat nu wederom wordt bevestigd

uit Enschede zegt op 14 April 2018:

Ben dubbel verzekerd en wil graag mijn totaal betaalde verzekering afkopen.
Al 2 maal mail gestuurd. Geen reactie!!
Bert Besseler Enschede.

uit Oostvoorne zegt op 7 April 2018:

Kijk Uit..
20 jaar lang begunstigde geweest op de polis van mijn moeder.
deze is 2 maanden gewijzigd door een onverlaat terwijl mijn moeder in een gesloten inrichting zat door dementie en dus niet bij machte en volgens de wet gemachtigd was om nog te tekenen.
uiteraard bezwaar gemaakt en alles uitgelegd ,
krijg nul tot geen reactie en als ik dan na aandringen toch een reactie weet te krijgen is het antwoord polis uitgekeerd als u denkt dat de handtekening vals is kunt u aangifte doen.

bah zo,n uitvaart organisatie moeten ze aan banden leggen volgens de wet is iemand die dementeerd en in een gesloten inrichting zit niet gemachtigd om nog handtekeningen te zetten, maar ardanta heeft er gewoon maling aan en denkt van zo uitkeren en afsluiten.

wat een trieste organisatie

uit Enkhuizen zegt op 1 April 2018:

Op brieven en emails reageren ze niet.
Zeer slecht.
Niet aan beginnen.

uit Leiden zegt op 6 March 2018:

Zeer incompetente verzekeraar, eerst offerte aangevraagd, direct sturen ze de polissen, Heb ik allemaal teruggestuurd, niet één keer, maar vier keer en nog snappen ze het daar niet. Heb aangetekend gedreigd dat deze aanvraag niet doorgaat, krijg je na vier jaar toch weer de rekening. Ga niet betalen, maar naar de rechter, dit bedrijf moet verdwijnen!

uit Rotterdam zegt op 27 February 2018:

Hele slechte verzekeraar.wij zijn een half jaar bezig geweest om de naam van mijn partner van mevrouw in meneer te laten veranderen op de polis, nadat ardanta de nivo polis overnam.hele slechte hulp gehad van hele domme mensen.uiteindelijk kunnen veranderen en een paar maanden later overlijdt mijn partner.kun je nagaan als het niet was gewijzigd.
Daarna als ik bel om het overlijdem te melden , wordt mij een bedrag van uitkeren genoemd waar ik mij aan vast hou met de uitvaart regelen. Je denkt dat dit soort mensen weten wat ze zeggen en jij niet in al je emotie. Blijkt heel dit bedrag gewoon niet te kloppen en lager te zijn! Als ik dat aangeef wordt ik voor leugenaar uitgemaakt.als ik vertel dat ze dan maar het bandje moeten afluisteren(want het gesprek werdt opgenomen) komen ze vandaag 27 februari (2 maanden na het overlijden van mijn partner) met het excuus dat dit inderdaad is gebeurd.maar hey, we waren wel op tijd met doorgeven van het juiste bedrag aan de uitvaartverzorger, dus joepie geen man overboord.nee ze hebben mij 2 maanden in de waan gelaten dat ik hallucineerde of loog.schandalig. en zo is er wel meer te vertellen over dit louche bedrijf. Ik denk dat ik er niet meer ga blijven.

uit Enschede zegt op 20 February 2018:

Mijn moeder was dik verzekerd maar we hebben nog niet de helft van alle vergoedingen gebruikt omdat haar kringetje erg klein was.Heb al meer dan twee maand moeten wachten op eindafrekening, paar keer gebeld, maar nog steeds niets: ze geven geen specificatie van gebruikte/ongebruikte vergoedingen en boeken het eerst over naar uitvaartondernemer die er weer aan verdient en daarna komt het pas op onze rekening. Slechte zaak. Mijn man en ik willen ons nog verzekeren, maar zeker niet bij Ardanta! Niet aan beginnen!

uit 's-heerenberg zegt op 18 February 2018:

Was met mijn partner vanaf eind jaren '60 lid van en verzekerd bij de Vereniging voor Facultatieve crematie. De afgesloten verzekering liep via de Facultatieve bij Victoria Vesta en ging later over naar ASR verzekeringen. In 2013 werd de Vereniging 'De Facultatieve' door het nieuwe bestuur ontbonden en het kapitaal van de vereniging (die voorheen de uitvaart verzorgde) op slinkse manier weggesluist (Het blijft erg stil rond het onderzoek naar de oud-bestuursleden en hun adviseur Keizer). De verzekering ging over naar Ardanta.
De Facultatieve bood haar leden een standaard begrafenis in eigen beheer. De polis was daarvoor dekkend.
Na 50 jaar premiebetaling sta ik nu voor het feit dat de Vereniging en haar kapitaal zijn verdwenen en ik volgens Ardanta onderverzekerd ben. De polis vermeld een totaalbedrag van ca. € 3100 p/p maar dit bedrag is maar voor 2/3 aan uitvaartkosten bestemd, de andere 1/3 is gereserveerd voor onduidelijke zaken.
Ik heb meerdere malen via de website van Ardanta om duidelijkheid gevraagd maar geen antwoord bekomen. Wrang genoeg wel afgelopen week een email met het advies om mijn verzekering eens kritisch te bekijken omdat een uitvaart al snel tegen de € 8000 kost...
Als ik alle reacties zie besef ik dat ik niet de enige ben.
Misschien dit toch maar eens onder de aandacht brengen van programma's zoals Radar en Kassa........

uit Maastricht zegt op 16 January 2018:

Veel te veel klachten voor zo.n verzekering ik betaal al 30jaar en ben benieuwd hoe dat afloopt.volgens deze berichten zeer slecht.

uit Zoetermeer zegt op 3 October 2017:

Oplichterbende. Krijg ineens een brief over een uitvaartpolis. Heb ik nooit aangevraagd en ken deze hele club ook niet.

uit Ecseny zegt op 5 April 2017:

Wilde, i.v.m. immigratie, uitvaartverzekering afkopen. Kreeg voorstel waarbij een idioot hoge afkoopsom in rekening werd gebracht. Op vraag hoe men tot deze afkoopsom kwam nimmer reactie ontvangen. Inmiddels diverse malen e-mail gestuurd met automatisch antwoord van Ardanta dat binnen 2 weken reactie verwacht kon worden. Onduidelijk wanneer deze 2 weken ingaan. Ook op een aangetekende brief nooit een reactie ontvangen. In brief werd ook verzocht te stoppen met inhouden maandelijkse premie, doch men houdt premie nog steeds in. Bank verzocht bedrag terug te storten. E.e.a. loop al enkele maanden. Schandalig slechte service of beter gezegd, absoluut geen service. Elke ster in beoordeling is er een te veel. Tot Ardanta veroordeeld omdat maatschappij waarbij verzekering ooit werd afgesloten vanwege overname / fusies uiteindelijk onder de 'Ardenta-vlag' kwam.

uit Sittard zegt op 14 March 2017:

Ik heb onwetend 10 jaar teveel betaald willen maar 6 maanden terug betalen wat een boevenbende

uit Arnhem zegt op 14 December 2016:

Slechte verzekering, begin er nooit aan.
Hebben een overlijdensverzekering, en aanvullende verzekering , dit is echter een woekerpolis....Je kunt hier niet van af komen..meerdere keren contact gehad en je wordt steeds afgewimpeld...met de mededeling we zoeken het uit...en je raad het al, je hoort nooit niks...en ,jaar wordt ie duurder, de dekking is erg slecht
Vreselijke maatschappij. Stop je de verzekering heb je ongelooflijk veel geld weggegooid want dan is de waarde van de polis nog maar extreem weinig waard...oplichters....woekerpolis...
Uit eigen ervaring kan ik alleen maar zeggen " ga niet met deze maatschappij in zee "
Er zijn genoeg andere uitvaartverzekeringen die veel beter zijn...

uit Nijverdal zegt op 7 December 2015:

Oplichters....begin er nooit aan.
Hebben van kinds af aan een natura polis, elk jaar wordt ie duurder, de dekking is mega slecht en je betaalt als je het haalt tot je 92 e levensjaar of zo premie.
Vreselijke maatschappij. Stop je de verzekering heb je ongelooflijk veel geld weggegooid want dan is de waarde van de polis nog maar extreem weinig maar doorzetten en je hele leven voor zo'n slechte verzekering door betalen en bij je overlijden toch nog een rekening voor de nabestaanden omdat je te laag verzekerd was...nee dat is ook geen optie.
Ardanta? Ik mag de naam niet meer horen, oplichtersbende BAH wat een viespeuken

uit Groningen zegt op 24 June 2015:

na samen met mijn alleen staande moeder en broertje 33 jaar premie betaald te hebben. zijn er alleen met mijn opgebouwde premiegeld begrafenis verzekering risco volle beleggingen gedaan. waar mijn moeder en broertje allebei 6000 euro hebben op gespaard is van mij (de zelfde inleg over 33 jr) 2000 euro over. in paniek zij de klantenmedewerkster dat zij dankbaar was dat ik niet naar het kantoor gekomen ben met mijn beklag. mijn moeder heeft het grootste gedeelte van deze premie van haar WAO betaald.. ik zelf heb een beperking maar daar hebben deze verantwoordelijkheids- verleggers maling aan. nu moet ik opnieuw beginnen en van mijn Wajong op 45 jarige leeftijd met een hele hoge premie. 15,14 per maand voor 2000 euro bij elkaar schrapen . genoeg voor een tripex kist en een kolenvuurtje. bedankt AXENT. jullie maken gebruik van ondeskundigheid beperkt persoon. SCHANDELIJK.

uit Enschede zegt op 23 May 2015:

Zeer slechte verzekering nu mijn zwager is overleden moeten wij alles zelf regelen bij een andere uitvaart bedrijf omdat ze niet in onze regio zitten. En je wordt er direct aan herinnert dat mijn zwager nog geen 2 jaar is verzekerd in plaats van eerst netjes te condoleren. Jakkes smerige geldwolven maar iets doen ho maar.

uit Hillegom zegt op 30 December 2014:

Ben al 6 weken bezig om mijn verzekering stop te zetten. 3 keer gebeld. Elke keer moet ik wat anders opsturen.
Vandaag weer gebeld, onprofessioneel en onbeschoft aangesproken.
Volledig incapabel en onfatsoenlijke werknemers. Schandalig, nooit meer!

zegt op 30 December 2014:

Ben al 6 weken bezig om verzekering stop te zetten. Elke keer moet ik wat anders opsturen 3 keer gebeld, en werd onbeschoft en onprofessioneel aangesproken.
Dit nooit meer!

uit Ede zegt op 17 December 2014:

Tot op heden heeft Ardanta de begrafenis uitkering voor mijn moeder niet willen uitbetalen na overlijden mijn moeder, 3 maanden geleden. Wij overwegen inmiddels juridische stappen. Wat een trieste club is dit zeg! Winst maken hoort bij het verzekeringsbedrijf maar moedwillig de uitkering niet uitbetalen en de boel frustreren noem ik ronduit misdadig! Nabestaanden hebben het al zwaar. Ik walg oprecht van deze praktijken, BAH!!

uit Dordrecht zegt op 6 December 2014:

Sinds 1985 betaalde ik eerst aan de Facultatieve Crematie, welke werd overgenomen door Ardanta. Per 2014 stond de uitvaartverzorging op een bedrag van € 3147.
Gelet op het feit dat ik in 2015 naar een ander land verhuisd en dus de crematie totaal niet zal plaatsvinden in Nederland, heb ik de verzekering opgezegd en verzocht om resitutie. Vervolgens kreeg ik een brief waarbij mijn verzekering premievrij werd gemaakt en de waarde werd dan gesteld bij overlijden op € 2135,- dus ongeveer 2/3 van de polis. Daar heb ik dus niks aan want ik heb al een verzorging afgesloten in Portugal (€ 2000 max totaal). Ik wilde dus de resitutie waarom ik had gevraagd. Vervolgens werd een brief gestuurd met de afkoopwaarde van deze verzekring en wel € 1334!!!!. Of wel € 801 minder dan de waarde 62,5% bleef dus over. Ik heb alle uitzendingen gevolgd over woekerpolissen, maar deze begafenispolis overstijgt de woekerpolis

uit Aduard zegt op 2 December 2014:

Ze proberen alles maar dan ook alles om maar niet te hoeven uitbetalen. Mijn moeder is overleden aan kanker en nu zeggen ze dat mijn moeder wist dat ze kanker had toen ze de polis afsloot. Er staat zwart op wit dat ze op het moment van afsluiten schoon was verklaard maar dat maar voor axent een reden om niet uit te betalen ......waardeloze verzekeringsmaatschappij.

uit Zutphen zegt op 31 October 2014:

Zeer slecht in het uitbetalen, ik heb via een tussenpersoon 4 van dergelijke verzekeringen lopen en helaas moet er nu 1 tot uitkering komen, ben nu bijna 2 maand bezig om het geld binnen te krijgen maar helaas telkens weer andere verzoeken en brieven die zogenaamd verzonden zijn maar niet zijn aangekomen men vraagt om een verklaring van erfrecht terwijl in de polis drie opvolgende rechthebbenden worden genoemd erg vreemd. Hebben de kosten voor de begrafenis nu uit eigen zak moeten betalen.

uit Amsterdam zegt op 22 October 2014:

Ik krijg al maanden ontvangstbevestigingen op mijn e-mails waarin staat dat er binnen 10 dagen een antwoord volgt, maar heb nooit een daadwerkelijk antwoord gekregen. Bij telefonisch contact wordt er gezegd dat deze e-mails nooit ontvangen zijn. Bij een tweede telefonisch contact blijken de gegevens en afspraken van het eerste telefoontje niet verwerkt, sterker nog men beweert dat er geen eerder telefonisch contact is geweest. Polissen worden op een verkeerde naam gezet en naar het verkeerde adres gestuurd, als ik dit probeer recht te zetten worden verkeerde gegevens aan elkaar gekoppeld. Sluit vooral nooit een verzekering af bij Ardanta!

uit Leiden zegt op 10 October 2014:

Erg onproffesioneel bedrijf wat niet in staat is te communiceren op een gepaste wijze. Stuurt polissen toe terwijl deze al een jaar geleden zijn opgezegd. als je belt kirjg je een ondeskundig antwoord en wordt je 3 keer doorverbonden tot uiteindelijk er een in gesprek toon te horen is.

uit Vlaardingen zegt op 6 September 2014:

Mijn broer is onlangs overleden en nu keren zij niet uit
Vragen een akte erven wat mij geld kost en de verzekering was ook veel te laag er is geen vermogen wil alleen dat zij de polis uit betalen zodat wij de rest kunnen bij leggen en de begrafenisondernemer kunnen betalen waardeloze verzekering

uit Veenendaal zegt op 20 May 2014:

In April 2014 bericht van Axent dat daar een verzekering loopt voor mij, afgesloten in 1950. Inmiddels de copie-polis binnen. Bij navraag bleken er ook polissen voor mijn broer en zussen te lopen. Mijn nog levende zus wist ook van niets.
Medewerkster van Axent was uiterst vriendelijk en behulpzaam.
Uitkering volgt pas na mijn overlijden dus is het wel prettig dat mijn nabestaanden dan weten van het bestaan ervan.
Heb een uitvaartverzekering elders dus wat Axent betreft blijft het zo als het is.

uit Sassenheim zegt op 1 May 2014:

Verschrikkelijk slechte communicatie, werkt ongeschoold administratief personeel wat niet eens fatsoenlijk je naam kan typen.
Na opzegging zou ik een bevestiging per post krijgen, nooit gehad, nooit deskundig te woord gestaan met vragen...na 4 keer bellen en 3 uur verder nog geen antwoorden op mijn vraag. zeer ondeskundig personeel

uit Amsterdam zegt op 23 April 2014:

Ook wij ontvingen een brief dat er een verzekering loopt voor 212,00 en dat er 7600,00 tekort komt voor een uitvaart. Wij wisten niets van deze polis, die in 1966 schijnt te zijn afgesloten. Wij hebben dus 47 jaar niets gehoord van de verzekeraar, bijzondere situatie!

uit Oosthuizen zegt op 11 April 2014:

Na de overgang van Aegon naar Axent hoorde ik niets van Axent, totdat mijn zus (heeft dezelfde verzekering)me op de hoogte bracht. Direct Axent gebeld:'helaas konden we niet alle klanten tegelijk info sturen, dat duurt een bepaalde tijd'. De dag NA mijn telefoontje kreeg ik de overname-info, ongetwijfeld nav het telefoontje.
NU, 11-4-2014, kreeg ik een brief van Axent: 'uw totale dekking bedraagt 412 euro. Gemiddeld kiezen klanten van Axent voor een verz. bedrag van 7812 euro. Wanneer u dit bedrag vergelijkt met het totaal van UW polissen,dan ziet u een verschil van 7400 euro'.
Direct desbetreffende ondertekenaar gebeld (R. van Lier): 'Die kunt u niet spreken, WANT het is de directeur'. Op mijn stelling dat ik hem dus niet kan spreken OMDAT hij directeur is, kreeg ik geen antwoord.
Ik vroeg waar Axent de info vandaan had dat ZIJ MIJN polissen kunnen vergelijken, omdat ik verder geen polissen bij hen heb behalve die van 412 euro. Antwoorden: 'dan leest u niet goed', en 'u bent de eerste die dit opvalt'. Wat een waardeloze firma zeg.

uit Zoetermeer zegt op 21 January 2014:

De Ardanta natura uitvaartverzekering is mij verkocht als een alles in een natura verzekering. Ik wilde de zekerheid hebben dat mijn vrouw bij overlijden een basis crematie en uitvaart zou krijgen. Ik begreep toen ook wel dat wanneer we extra zaken willen dat er extra kosten bijkomen. Op de polis wordt omschreven wat je krijgt. Als leek leest dit van het ophalen, verzorgen tot het cremeren van de overledene.

Helaas heb ik gebruik moeten maken van deze polis. Mijn vrouw is november vorig jaar (2013) overleden. Dan blijkt ook dat Ardanta niet zelf een uitvaartorganisatie is zoals Yarden, maar meer een verzekeraar. Je moet dan zelf de uitvaartondernemer uitkiezen (lees aangewezen krijgen). In mijn regio was dat Henning in Den Haag. Meteen werd aangekondigd dat er 750 euro bij zou komen voor de kosten van het uitvaartcentrum. Ik begreep dat niet goed. Ik was in de veronderstelling dat alles geregeld en gedekt was vanuit deze verzekering. Bij navragen na de crematie deed iedereen (de tussenpersoon, Henning en Ardanta) dat dit natuurlijk logisch was dat dit zo ging.

Mijn vader was een maand eerder overleden en alles werd door Yarden uitgevoerd. ook een natura verzekering. Mijn moeder heeft niet bij hoeven te betalen.

Let dus goed op en vraag dubbel na wat die natura verzekering nu wel en niet dekt. Ik nam mij voor nog eens achter die 750 euro aan te gaan, maar mij ontbreekt de puf. Dat weet deze branche maar al te goed helaas.

uit Tholen zegt op 4 January 2014:

mijn man is in 2000 begonnen met deze uitvaartverzekering van Ardantahij was toen 65 dus logisch dat je een hoge premie moet betalen.Hij is begonnen met een premie p.m. in guldens van f 77,30 maar nu 14 jaar later is de premie 51,43 euro p.m. dus aardig duurder geworden.Bij overlijden wordt een bedrag van ongeveer 6000 euro uitgekeerd,maar kan niks stopzetten want dan krijg ik bij overlijden maar 2800 euro,dat vind ik wel achterlijk weinig want de kosten zijn er al lang en breed uit en de premie wordt ieder jaar hoger vind dit wel een soort woekerpolis!!!

uit Zwolle zegt op 10 December 2013:

Nee, nee , nee ik raadt niemand aan om een uitvaart verzekering af te sluiten bij Axent. Wat een onbeschoft , slecht, niet mens vriendelijk bedrijf. Ze sturen je van het kastje naar de muur en weten zelf niet meer wat ze gezegd hebben en of doen.
Houden je niet op de hoogte en je moet zelf overal achteraan en als je dan eindelijk iemand te spreken krijgt, zijn het zombies zonder gevoel. Ik hoop dat diegene die zich aangesproken voelen een hele fijne kerst hebben. Wat wij hebben dat niet dankzij Axent.

uit Zaamslag zegt op 25 July 2013:

DOOR en DOOR slechte verzekering, 5 jaar geleden overleed mijn Oma en leverde het al de nodige problematiek op, extra bij betalen voor kaarten e.d. tot daar aan toe. Verder was er slechts 1 uitvaarondernemer in Zeeuwsch-Vlaanderen aan Ardanta gekoppeld welke al net zo competent is als Ardanta zelf, overlijdingspapieren verkeerd ingevuld, niet doorgegeven aan burgerlijke stand en dat soort "grappen". Vandaag is helaas ook mijn Opa gestorven, gezien de problemen die we met zowel Ardanta als de uitvaartondernemer gehad hebben, vroegen wij om een ander uitvaartbedrijf, dat was NIET mogelijk, zij wilden en/of konden telefonisch niets voor ons betekenen en moesten het zelf maar uitzoeken. En daar word dan jaren voor betaald, een verzekering is er om te bemiddelen, en werk uit handen te nemen! Wat mij betreft kan Ardanta zo worden opgedoekt, ik vind het iets voor 'een koude douche' bij RADAR.

Echt mensen, sluit bij dit soort zakkenvullers alsjeblieft voor uw eigen gemoedsrust nooit een verzekering af!

uit Helmond zegt op 9 April 2013:

Twee keer toe met vragen gemaild. Beide keren 3 maanden moeten wachten op antwoord. Daarna geen bevestiging van het samenvoegen van de 2 polissen en tot overmaat van ramp incasseren ze ook nog een verkeer premie bedrag. Heb nu een klacht ingediend en ga zeer waarschijnlijk naar een andere verzekeraar. Zeker geen aanrader. Ze kunnen op het gebied van klantencontact nog heel erg veel bijleren.

uit Meppel zegt op 1 March 2013:

Mijn vader is op 36 dec 2012 overleden. Ik heb de uitvaartonderneming opdracht gegeven om de polissen te innen om zo de uitvaart te bekostigen. Monuta was geen probleem. Axent keert alleen aan nabestaanden uit . vervolgens hoor ik 5 weken niets. Na 3 keer bellen met een domme telefoniste krijg ik eindelijk papieren waarin gevraagd wordt naar een copy van id van alle kinderen met toestemming tot uitkering naar een rekeningnummer, terwijl ik heb aangegeven dat het geld gewoon op de rekening van mijn overleden vader gestort moet worden en dat de notaris het dan kan afhandelen. Ik heb 4 keer dit verhaal aan moeten horen tot dat er bij mij iets knapte en ik zei dat als dit niet anders kon dat ik het geld persoonlijk zou komen halen bij het hoofdkantoor. Toen pas kreeg ik een persoon te spreken die de uitkering afhandelde en ik heb vandaag 1 maart schriftelijke bevestiging dat tot uitkering wordt overgegaan. Dit zijn dingen waar je niet op zit te wachten na het verlies van een dierbare.

uit Hoogezand zegt op 4 February 2013:

Nooit doen, waardeloos, laks, stom. innen kunnen ze, uitkeren duurt eeuwen. En maar niks van zich laten horen. ergernis dit.

uit Suoi tien zegt op 3 October 2012:

Op 11/7 werd zonder enige mededeling een bedrag van €79,59 van mijn giro afgeschreven en op 26/7 een nieuw berekend bedrag. Navraag door mijn tussenpersoon leerde, dat ik tijdens de conversie (2 jaar geleden!!) van geslacht was veranderd en kreeg dus over die 2 jaar een naheffing. Vreemd, want ik ben al tientallen jaren van hetzelfde geslacht, ook bij Aegon. Inmiddels blijkt Axent ook tot de ontdekking te zijn gekomen dat er een fout gemaakt is. OK, beter laat dan nooit. Maar inmiddels is het oktober, wordt er op de meeste emails niet gereageerd en heb ik nog steeds niet al mijn geld terug. De polis heb ik opgezegd.
Conclusie.
Een uiterst zwakke organisatie, die op hun website een heleboel grote woorden gebruiken, maar zich daar absoluut niet aan houden. Een organisatie die niet weet waar ze mee bezig is, die niet weet hoe ze moet communiceren, die nog nooit van het woord klanttevredenheid hebben gehoord.
VERRE VAN BLIJVEN!

uit Naaldfwijk zegt op 27 August 2012:

Sluit ajb geen verzekering af bij Ardanta! Mijn vader heeft jaren geleden een verzekering afgesloten en deze afbetaald in de jaren 80. Nu is mijn vader onlangs overleden en proberen we deze polis uit te laten betalen. Volgens Ardanta is deze polis eerder dan de looptijd door mn vader afgelost en moeten we zelf maar aantonen dat deze ooit is doorbetaald. Na herhaalde verzoeken om door Ardanta aan te laten tonen wat hiermee is gebeurd krijgen we continue te horen dat dat niet de procedure is. Zij kunnen niet aantonen dat er ooit een afsluiting heeft plaatsgevonden. Dit zou dan toch bevestigd moeten zijn... Nu verwachten zij dat wij bankafschriften aanleveren waarin eea wordt aangetoond. Ze weten dat dit onmogelijk is - om bankafschriften van 25 jaar oud van je ouders n te leveren - dus kunnen ze op deze manier maar door blijven gaan.
SCHANDALIG en dus nooit mee in zee gaan! De nabestaanden zijn de dupe en zelf weet je het niet als je gaat....

uit Nijmegen zegt op 28 June 2012:

Mijn vader is op 02-05-2012 over leden.
Hij was verzekerd bij AXENT van af 1987 zijn premi betaald.
Nu ik met de zaak van mijn overleden vader bezig ben en al sinds het overlijden bezig ben met de uitkering van deze verzekering te krijgen om de uitvaard te betalen word ik steeds aan het lijntje gehouden.
De afwikkeling is erg slecht en je word van het kastje naar de muur gestuurd.
IK RAAD NIEMAND AAN HIER JE UITVAARD TE VERZEKEREN.

uit Made zegt op 7 April 2012:

Op 23 januari is mijn schoonvader
overleden, direct contact opgenomen met Ardanta waar hij een uitvaartverzekering had lopen.
Via tussenpersoon is er diverse keren contact geweest met Ardanta , deze bleven het uitbetalen steeds uitstellen en uiteindelijk op 3 april stond het op de rekening .
Mijn advies ga niet met Ardanta in zee .

uit Purmerend zegt op 28 March 2012:

Op 23 januari 2012 overlijd mijn moeder en wordt uitkering vd polis aangevraagd. bijna 2,5 maanden later nog steeds geen uitkering. Zelfs geen berichtje dat de aanvraag is ontvangen. Ook niet na een 2e schrijven om uitkering. . Tijdens telefonisch contact na een maand werd ik afgewimpeld dat ik maar geduld moest hebben om dat ze hette druk hebben bij Ardanta. Waarschijnlijk met verkoop en incasseren van premies. Ik heb de begrafenis ondernemer ook maar doorgegeven inzake zijn rekening geduld te hebben.

uit Ridderkerk zegt op 8 February 2012:

Ik zou Ardanta zeker niet aanbevelen.
In november 2011, heeft mijn verzekeringsadviseur,de begrafenispolis en akte van overlijden van mijn man op- gestuurd naar ardanta.

Nu is het februari 2012, en is er nog steeds niets uitgekeerd. Ook niet na vele malen bellen. De kosten van de begrafenis heb ik inmiddels al wel moeten betalen.

Na al het verdriet moet je zo achter je geld aan.

uit Amsterdam zegt op 13 January 2012:

als je de verzekering wilt stop zetten moet je dat per brief doen lekker he

uit Weert zegt op 1 November 2011:

Nare ervaring met Ardante ze komen niet na wat afgesproken als je vraagt voor een totale begrafenis/cremattie en je krijgt daarna een rekening van meer dan 1000 bij betalen, dan vraag je je af waarvoor sluit ik een verzekering af .in hun brief stond dat het opbaren in het ziekenhuis crematorium er niet bij hoorde ..waar laat je een man dan die in het verzorhuis gestorven is en s'nachts overgebracht moet worden naar crematorium .... Hij zal toch verzorgt moeten worden en in een koelcel tot de begrafenis/crematie plaats heeft gevonden,nou dat zat er niet bij ze hadden een post van 1424 euro voor crematie.. Wat er meer was zoals een koortje en rouw brieven die hebben wij zelf extra betaald dat was het punt niet.zo zie je maar moet de famillie ervoor op draaien opmdat , hij zelf niets had, en dacht dat hij goed verzekerd was in overleg met jullie dat ales betaald zou worden op speciale wensen na (maar die waren er niet daar sta je dan met je hoofd tegen de muur daarom zou ik deze verzekering niemnad aanraden beter ervoor sparen en dat opzij leggen.
Beste uitvaart verzekering ardante dit is geen reclame voor jullie het spijt ons dat wij dit hier neer moet zetten.....wij zijn erg teleurgesteld in jullie.... Met vriendelijke groeten h vossen
P.s. Wij hebben dit vandaag te horen gekregen en jullie zouden een bedrag van 80 euro overmaken makkelijk om er zo vanaf te komen

uit Groningen zegt op 13 October 2011:

Plots de verzekering omgezet naar Axent, premie de eerste 3 maanden afgeschreven bij zus, en daar ging ook de polis heen!!! Nu alle premies via acceptgiro betaald maar automatische incasso snappen ze niet.... nu missen ze 1 maandpremie, die voldaan is en moet ik gaan aantonen dat ik betaald heb...na vele telefoongesprekken stop ik ermee, laat maar komen die deurwaarder!!!!!!!!!!

uit Amsterdam zegt op 28 September 2011:

Was eerst bij Aegon en plots zit ik bij Axent.
Ik vind het een chaotische verzekeringsmaatschappij.
Na de overname van Aegon heb ik een hele tijd geen
acceptgiro's ontvangen en daarna een hoop vrij kort na elkaar. Bovendien kon je niet eens op de brief zien over
welke maand het ging. Nu gaat het weer mis nadat ik het bankrek.nr. van mijn zoon heb doorgegeven zodat hij zelf zijn premie kan betalen. Gevolg: mijn zoon betaald nu mijn premie en ik van hem. Alleen maar ergernis want je
moet ze elke keer weer bellen en een hoop uitleggen !!!!
Mijn maandpremie is 14,77 p/mnd en er wordt bij mijn zoon 15,00 afgeschreven dat is weer zoiets wat ik niet begrijp !!!

uit Loosdrecht zegt op 28 September 2011:

Al een jaar probeer ik de "auto" matische incasso van de rekening van mijn ex te blokkeren . Lief gevraagd,boos gevraagd , grof geweest ,niets helpt.
Voor mij zijn het mensen zonder hoofd of hersens of iets ,dus al dood, zelf verzekering nodig of brainsergery !!
Jacob

uit Venlo zegt op 11 June 2011:

Waardeloos!! Zonder ons medeweten een polis door de verzekeraar aangemaakt van ons minderjarige 6 jarige kind. Door automatische afschrijving van totaalbedrag heb ik dit pas jaren later ontdekt. Klacht ingediend. Proberen me af te schepen met leugens. Weigeren de polis te stoppen en mij het ingelegde geld terug te betalen. Heb inmiddels advocaat ingeschakeld.

uit Huizen zegt op 27 May 2011:

Waardeloos, wil de verzekering premie-vrij maken, waar ontzettend moeilijk over gedaan wordt, moet originele polis opsturen, en weer een brief dat ik het echt wil. Dame aan de lijn, hoogst onbeschoft en onvriendelijk.

uit Laren zegt op 16 February 2011:

contact krijgen bij opzeggen vrijwel onmogelijk gesjoemel met afkoopbedragen


Jouw mening telt ook. Deel je reactie dus met anderen!


Deze verzekering beoordelen