Oldtimerverzekering vergelijken

Als je auto ouder dan 25 jaar is, dan kun je een oldtimerverzekering afsluiten. Dit is een relatief goedkope verzekering.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de oldtimerverzekeraars

centraal-beheer
fbto_198x58
unive_96x35
tvm_198x58
kuiper_198x58

Meestal accepteren verzekeraars deze verzekering alleen als je de klassieke auto recreatief of als hobby gebruikt. Je hebt dan een andere auto voor dagelijks gebruik. Ook stellen zij een maximum aan het aantal kilometers dat je per jaar met de klassieke auto rijdt.

WA of all risk?

Je kunt de auto alleen tegen de verplichte wettelijke aansprakelijkheid verzekeren. Maar heb je een kostbare oldtimer? Dan kun je een WA-cascoverzekering afsluiten. Kies je voor een volledige cascoverzekering of ‘all-riskverzekering’, dan vragen sommige verzekeraars een taxatierapport. Zonder dit rapport is vaak alleen een beperkte cascodekking mogelijk.

Let op

  • Er bestaan verschillende oldtimerverzekeringen. Sommige verzekeraars stellen strengere eisen aan de leeftijd en het aantal kilometers dat je met de klassieke auto per jaar mag rijden dan anderen. Rijd je bijvoorbeeld nooit meer dan 7.500 of 10.000 kilometer per jaar? Dan betaal je een lagere premie.
  • Misschien gebruik je je klassieker niet in de wintermaanden. Dan bieden sommige verzekeraars een extra voordelig tarief aan. Je bent dan in de winter niet verzekerd tegen verkeersrisico’s en kwaadwillige beschadiging. Maar wel tegen risico’s als brand en diefstal.
    Je moet dan schorsing van het kenteken aanvragen bij de RDW.
  • De FEHAC heeft model polisvoorwaarden opgesteld. Dit deed de federatie samen met verzekeraars. Verzekeraars die dit model gebruiken, melden dat hun polis aan de FEHAC-wensen voldoet.

Laatste klantbeoordelingen

Mijn eerste oldtimerverzekering bij Kuiper verzekeringen afgesloten, ik ben 18 jaar en het was voor hun geen moeite om mijn auto op mijn leeftijd te verzekeren, top contactpersonen, top service!

Kuiper Verzekeringen is een fijne verzekeraar voor onze oldtimer! We werden heel goed geholpen, ook toen we wat schade aan de auto hadden. We kregen een redelijk bedrag terug, zodat de auto weer helemaal opgelapt kon worden.

Deze verzekeraar hield zich bij mij niet aan de zelf opgestelde algemene voorwaarden en weigerde mij "omdat het niet goed voelde." Ik voldeed wel aan alle voorwaarden om deze verzekering af te kunnen sluiten. Ze konden mij wel een reguliere verzekering bieden die 400% duurder was.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen