Oldtimerverzekering

Als je auto ouder dan 25 jaar is, dan kun je een oldtimerverzekering afsluiten. Dit is een relatief goedkope verzekering.

Oldtimerverzekeringen vergelijken
Ontdek hier ook de goedkoopste verzekering

Wat is een oldtimerverzekering?

Als je auto ouder dan 25 jaar is, dan kun je een oldtimerverzekering afsluiten. Dit is een relatief goedkope verzekering.

Meestal accepteren verzekeraars deze verzekering alleen als je de klassieke auto recreatief of als hobby gebruikt. Je hebt dan een andere auto voor dagelijks gebruik. Ook stellen zij een maximum aan het aantal kilometers dat je per jaar met de klassieke auto rijdt.

WA of all risk?

Je kunt de auto alleen tegen de verplichte wettelijke aansprakelijkheid verzekeren. Maar heb je een kostbare oldtimer? Dan kun je een WA-cascoverzekering afsluiten. Kies je voor een volledige cascoverzekering of ‘all-riskverzekering’, dan vragen sommige verzekeraars een taxatierapport. Zonder dit rapport is vaak alleen een beperkte cascodekking mogelijk.

Let op

  • Er bestaan verschillende oldtimerverzekeringen. Sommige verzekeraars stellen strengere eisen aan de leeftijd en het aantal kilometers dat je met de klassieke auto per jaar mag rijden dan anderen. Rijd je bijvoorbeeld nooit meer dan 7.500 of 10.000 kilometer per jaar? Dan betaal je een lagere premie.
  • Misschien gebruik je je klassieker niet in de wintermaanden. Dan bieden sommige verzekeraars een extra voordelig tarief aan. Je bent dan in de winter niet verzekerd tegen verkeersrisico’s en kwaadwillige beschadiging. Maar wel tegen risico’s als brand en diefstal.
    Je moet dan schorsing van het kenteken aanvragen bij de RDW.
  • De FEHAC heeft model polisvoorwaarden opgesteld. Dit deed de federatie samen met verzekeraars. Verzekeraars die dit model gebruiken, melden dat hun polis aan de FEHAC-wensen voldoet.