Ongevallenverzekering Juni 2023  vergelijken

Een ongevallenverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. Veel mensen krijgen eens te maken met een ongeluk en de kosten lopen dan flink op. Denk maar eens aan een ongeluk tijdens het sporten of een verkeersongeval. We hebben er allemaal genoeg gezien en de kans bestaat dat jou hetzelfde overkomt. Om deze kosten te dekken kies je de ongevallenverzekering.

Waarom een ongevallenverzekering vergelijken?

Een ongevallenverzekering keert uit zodra je door een ongeval overlijdt, invalide raakt of arbeidsongeschikt raakt. Hieronder kun je ongevallenverzekering vergelijken van een aantal grote verzekeraars. Hierdoor weet je zeker dat je niet teveel premie betaalt. Let naast de premie ook altijd op de voorwaarden. Een lage premie is fijn, maar de voorwaarden zijn net zo belangrijk. Hierin lees je precies wat wel en niet wordt gedekt.

 
 

Dit voorbeeld is gemaakt op 22 mei 2023 met de volgende gegevens: geboren op 01-01-1985, 1 persoon, postcode 2031 CP.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Top 5 beste ongevallenverzekeringen

Top 5 populairste ongevallenverzekeringen

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Vergelijk deze verzekeraars

inshared
aegon_198x58
asr_198x58
fbto_198x58
centraal-beheer
unive_96x35

Dekking ongevallenverzekering

Wel dekking

 • Blijvende invaliditeit door een ongeval
 • Overlijden door een ongeluk
 • Ongeval in het verkeer
 • Overal ter wereld

Geen dekking

 • Ongeval met opzet
 • Ongeval door drank, drugs of medicatie
 • Ongeval tijdens een racewedstrijd
 • Ongeluk tijdens een betaalde sport

Uitkering ongevallenverzekering

Hoeveel je uitgekeerd krijgt na een ongeval, hangt af van wat je hebt. Mis je een been, dan krijg je meer uitgekeerd, dan wanneer je één vinger mist. De hoogte van de uitkering van een ongevallenverzekering staat in de gliedertaxe tabel. Vergelijk deze altijd goed voordat je een verzekeraar kiest.

Ongevallenverzekering afsluiten

Zodra je de ongevallenverzekering hebt vergeleken en weet welke polis voor jou de beste is, dan kun je deze direct online afsluiten. De verzekeraar houdt je dan op de hoogte van de aanvraag en stuurt je jouw polis toe.


Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn deze bronnen gebruikt:

 • Consumentenbond
 • FBTO
 • Rijksoverheid
 • Encyclo
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 16 juni 2022
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 22 mei 2023

Laatste klantbeoordelingen

Heel slecht, waarschuwing voor (ouders van) uitwonende studerende kinderen: die zijn NIET meeverzekerd als ze samenwonen (zonder geregistreerd partnerschap) Volgens de polisvoorwaarden zijn ze dat wel. Maar OHRA “ziet samenwonen ook als geregistreerd partnerschap” en hoewel dat juridisch uiteindelijk niet houdbaar is voor hen, daar ga ik tenminste van uit, houden ze de poot stijf. Dus pas alsjeblieft op, want dit kan enorme gevolgen hebben. Onbetrouwbaar, beter om je hier NIET te verzekeren.

Heb brief ontvangen dat mijn verzekering wordt stop gezet omdat ik 65 word. Medewerkers heel onvriendelijk en hij wil ook niet zijn naam zeggen. Ben al jaaren lid.

Hallo dames en heren. Ik heb aal een probleem met een ziekenhuis dat al weer 22 Maandan terug klacht in gediend het moet nog iets gebeuren Gebeurt maar niets Er is een advocaat leuk me ……. Show zij doet helemaal niets elke keer is zij vrij of ziek pdf is zij ongesteld . SCHANDLIJK

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen