Nieuws

Vallen producten die je mee naar buiten neemt, zoals Laptops en Tablets, ook onder de inboedelverzekering?

29 januari 2020

Als je plotseling schade hebt aan je laptop, tablet, buitenshuisdekking), die je beschermt tegen diefstal en schade, óók buitenshuis. Dit geldt vervolgens voor de hele inboedel, dus is ook handig wanneer je andere producten meeneemt de deur uit.KostbaarhedenverzekeringEen...

Hoe moet je je verzekeren als digital nomad?

14 januari 2020

Dat verzekeringen handig zijn om te hebben weet je waarschijnlijk wel. Je zorgverzekering bijvoorbeeld, dekt medische kosten die je zelf niet kunt betalen en als je op vakantie gaat sluit je meestal een reisverzekering af. Zo weet je zeker dat je een vergoeding...

Reisverzekering afsluiten? Hier moet je rekening mee houden!

12 december 2019

Ga je binnenkort op vakantie? Dan kijk je hier natuurlijk al heel erg naar uit. Je begint waarschijnlijk al in een vroeg stadium met het regelen van allerlei zaken. Dit is natuurlijk een goede zaak. Zodoende voorkom je namelijk dat je dingen vergeet voor jouw vakantie....

De voordelen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering

05 december 2019

Het is een gebeurtenis waar we liever niet aan willen denken, maar waar het risico wel onder ogen moet worden gezien. Alleen zo kunnen er namelijk de juiste maatregelen genomen worden en moet een arbeidsongeschiktheidsverzekering zeker overwogen worden. Met zo...

Verzekering voor een huisdier steeds populairder

21 augustus 2019

Steeds meer mensen met een huisdier verzekeren hun geliefde beestje. De huisdieren worden als onderdeel van het gezin beschouwd. “Kinderen verzekeren we ook, dus ook onze huisdieren”, is het motto. De reden is dus niet zozeer de toenemende medische kosten,...

Dienstverlening zorgverzekeraars steeds beter op orde

09 mei 2014

Consumenten zijn over het algemeen meer tevreden over hun zorgverzekeraar. De tevredenheid over de premies van de meeste verzekeraars is toegenomen.

Anderzorg wint gouden Beste Keuze Award Zorgverzekering 2014

10 december 2013

CZdirect is de meest gekozen zorgverzekeraar voor 2013 op hoyhoy.nl. Daarom wint deze zorgverzekering de Gouden hoyhoy.nl Award voor Beste Keuze Zorgverzekering 2013.

Eerlijke Verzekeringswijzer gelanceerd

16 september 2013

Vandaag is de Eerlijke Verzekeringswijzer gelanceerd. Consumenten kunnen hier informatie vinden over het investeringsbeleid van de top 10 levensverzekeraars.

Klantentrouw kost zorgverzekeraars steeds meer moeite

08 mei 2013

Hoewel het enthousiasme van klanten over hun zorgverzekeraar iets is gedaald, blijft de tevredenheid over de dienstverlening over het algemeen hoog.

Consument vindt IZA en Ditzo meest klantvriendelijk

18 april 2013

IZA en Ditzo hebben uit handen van Frits Huffnagel een Customer Centric DNA Award 2013 ontvangen.

Obvion wint opnieuw de Gouden Spreekbuis

12 december 2012

Net als vorig jaar heeft Obvion de Gouden Spreekbuis gewonnen. De uitreiking van de Gouden Spreekbuis 2012 en Performance Award vond vandaag plaats.

Stekker uit Zorgeloos

29 november 2012

Al na één dag heeft ASR de samenwerking beëindigd met Zorgeloos, het nieuwe zorglabel waarmee het verplichte eigen risico van 350 euro meeverzekerd was.

CZdirect Beste Keuze Zorgverzekering 2013

28 november 2012

CZdirect is de meest gekozen zorgverzekeraar voor 2013 op hoyhoy.nl. Daarom wint deze zorgverzekering de Gouden hoyhoy.nl Award voor Beste Keuze Zorgverzekering 2013.

Intermediair meest tevreden over ONVZ en Stad Rotterdam

26 november 2012

ONVZ en Stad Holland worden, van alle zorgverzekeraars, door het intermediair het hoogst gewaardeerd.

Ditzo populairste zorgverzekeraar op Independer.nl

22 oktober 2012

De meest populaire zorgverzekeraar op Independer.nl over 2012 is Ditzo. Ruim 22.000 verzekerden sloten een zorgverzekering bij Ditzo af via Independer.nl.

Consumenten helpen elkaar bij kiezen verzekering

02 juli 2012

Consumenten kunnen voortaan alle verzekeringen in Nederland vergelijken op kwaliteit. Op Zeker.com kunnen bezoekers elkaar helpen een geschikte verzekering te vinden. Ze doen dat door hun ervaringen met elkaar te delen.

Fusie Pro Life en DVZ

01 juli 2012

Vanaf 1 juli gaan Pro Life Zorgverzekeringen en DVZ Zorgverzekeringen samenwerken onder de naam Pro Life Zorgverzekeringen.

Kwart polisvoorwaarden autoverzekeringen leesbaar

13 juni 2012

Autoverzekeraars schrijven steeds begrijpelijkere en duidelijkere voorwaarden. Van de 42 onderzochte verzekeraars voldoen er 11 aan de leidraad van de AFM.

Allsecur wint voor vierde jaar op rij de ‘Beste Keuze’ Autoverzekering

10 mei 2012

Allsecur is voor het vierde jaar op rij verkozen tot 'Beste Keuze' Autoverzekering door hoyhoy.nl.

Consument wil meer grip op eigen zorgkosten

03 mei 2012

Meer dan voorgaande jaren is de consument bezig met het zoeken naar mogelijkheden om de eigen zorgkosten zo beperkt mogelijk te houden.

Allsecur populairste autoverzekeraar op Independer.nl

24 april 2012

Voor de tweede keer op rij is Allsecur de meest gekozen autoverzekeraar op Independer.nl. Klik & Go en Bruns ten Brink volgen op nummer 2 en 3.

Reguliere zorgpolis verliest terrein

07 maart 2012

Verzekerden hadden tot 1 februari de mogelijkheid over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Opnieuw is de mobiliteit toegenomen.

Univé nieuwe winnaar Customer Performance Award voor beste dienstverlener

02 februari 2012

Verzekeraar Univé heeft het afgelopen jaar de beste klantprestatie geleverd. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van het Customer Insights Center.

MoneYou stopt met de verkoop van verzekeringen

27 januari 2012

MoneYou bekijkt als financiële dienstverlener doorlopend haar productaanbod.

Verzekerden tevreden over kwaliteit

01 januari 2012

Nieuwe verzekerden van Movir zijn in 2011 meer tevreden over de informatie die zij ontvangen over het aanvragen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering dan vorig jaar.

Ditzo zorgverzekering wint Beste Nieuwkomer Award Zorgverzekering 2012

22 december 2011

Dit jaar zijn een aantal nieuwe zorgverzekeringen geïntroduceerd, maar welke verzekering is het populairste bij de bezoekers van hoyhoy.nl?

Gouden Spreekbuis én Performance Award voor Obvion

15 december 2011

Obvion heeft de Gouden Spreekbuis Hypotheekverstrekkers 2011 gewonnen en ging ook naar huis met de Performance Award.

De Friesland wint eerste prijs voor Beste Keuze Zorgverzekering 2012

29 november 2011

Nog nooit was het zo spannend. De Friesland is volgens bezoekers van hoyhoy.nl de beste keuze voor de zorgverzekering van 2012.

ASR neemt levensverzekeraar Paerel Leven over

14 oktober 2011

Verzekeraar ASR neemt de geplaagde levensverzekeraar Paerel Leven over. Dat maakte het genationaliseerde bedrijf vrijdag bekend.

NN zet label in voor alle kanalen

14 oktober 2011

Nationale-Nederlanden zal niet langer als intermediairverzekeraar door het leven gaan. Het merk NN zal ook gebruikt gaan worden voor directe verkoop.

Univé meest klantvriendelijke verzekeraar 2011

27 september 2011

MarketResponse heeft dit jaar voor de vijfde keer een landelijk onderzoek uitgevoerd naar het Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland.

Hypotheekshop grote winnaar Gouden Schilden

22 september 2011

Trots als een pauw heeft algemeen directeur Ron Bavelaar in de Amsterdam Convention Factory twee van de meest gewilde Gouden Schilden in ontvangst mogen nemen.

Allsecur.nl wint voor derde keer op rij de Gouden Award voor Beste Keuze Autoverzekering

31 mei 2011

Allsecur heeft de beste prijs/ kwaliteitverhouding en wint de Gouden Award. De nieuwkomers in de top 3, Crisper en Onna-onna, volgen op korte afstand.

Overname WoonTrust door FlexFront

27 mei 2011

FlexFront neemt vanaf heden de gehele distributie van WoonTrust over van Blauwtrust Groep. Hiermee blijft de toegang naar alle aanbieders en producten vanuit het Woontrust-arrangement voor het aangesloten intermediair gewaarborgd.

Drie nieuwe keurmerkhouders erbij

26 mei 2011

In mei ontvingen Yarden Uitvaartverzekeringen, Europeesche verzekeringen en Aegon Nederland het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Het aantal keurmerkhouders stijgt hiermee naar 36.

Agis cliëntvriendelijkste zorgverzekeraar ggz

22 april 2011

Op 21 april ontving Agis de LPGGz-Ster 'cliëntvriendelijkste zorgverzekeraar ggz'. Kwaliteit van de zorg wordt in toenemende mate bepaald door zorginkoop.

Klant meest tevreden over woonverzekeraar ZLM Verzekeringen

10 april 2011

Heb je een eigen huis dan ben je verplicht een woonhuisverzekering (opstalverzekering) af te sluiten. Daarnaast kun je een inboedelverzekering afsluiten.

Allsecur meest gekozen autoverzekeraar bij Independer.nl

21 maart 2011

De Independer.nl Award 2011 voor de meest populaire autoverzekeraar is dit jaar gewonnen door Allsecur.

Aon verbreekt relatie met HEMA

15 maart 2011

Omdat partijen geen overeenstemming konden bereiken over de voorwaarden voor de verlenging van het contract heeft Aon de samenwerking met HEMA beëindigd.

Delta Lloyd stopt met internetlabels izio en Nationale

03 maart 2011

Delta Lloyd gaat de activiteiten van internetlabel izio afbouwen. Het label wordt voor eind dit jaar uit de markt gehaald.

Zilveren Kruis Achmea grootste stijger klanttevredenheid reisverzekeringen

14 februari 2011

Zilveren Kruis Achmea is dit jaar de grootste stijger in het klanttevredenheidsonderzoek Reisverzekeringen van Independer.nl onder 8.526 consumenten.

IKEA realiseert beste klantprestatie, Super de Boer slechtste

02 februari 2011

Voor het tweede jaar op rij heeft IKEA de beste klantprestatie geleverd, zo blijkt uit onderzoek van het Customer Insights Center van de Rijksuniversiteit Groningen.

Europeesche wint veer voor beste Reisverzekeraar 2010

12 januari 2011

De Europeesche is dit jaar wederom door de reisbranche verkozen tot Beste Reisverzekeraar.

Verzekeraarskeurmerk voor Polis Direct

04 januari 2011

Bovemij-dochter Polis Direct heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren ontvangen. Voor dit keurmerk moet worden voldaan aan bepaalde kwaliteitsnormen.

Ingrepen Unigarant in autoverzekeringen

29 december 2010

Unigarant verhoogt de tarieven voor personenautoverzekeringen. De premies zullen vanaf 1 februari tot 25% hoger uitvallen dan nu het geval is.

De Goudse krijgt Keurmerk Klantgericht Verzekeren

21 december 2010

De Goudse heeft het keurmerk Klantgericht Verzekeren behaald. Het keurmerk geeft aan dat De Goudse voldoet aan 15 keurmerknormen, verdeeld over 5 thema's.

DNB roept 30 verzekeraars bij zich

20 december 2010

Maar liefst 30 verzekeraars moeten de komende maanden tekst en uitleg geven aan de DNB over de lage autopremies die zij hun klanten berekenen.

Keurmerk Klantgericht Verzekeren voor DELA

17 december 2010

DELA heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren ontvangen. De verzekeraar was al in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg en het Privacy Waarborg.

CZdirect wint eerste prijs voor Beste Keuze Zorgverzekering 2011

29 november 2010

De CZdirect Zorgverzekering is uitgeroepen tot de beste keuze 2011 en wint daarom de Gouden hoyhoy.nl Award voor Beste Keuze Zorgverzekering.

Univé: klantvriendelijkste verzekeraar 2010

03 november 2010

Univé heeft het ook dit jaar voor elkaar gekregen om de top 10 van meest klantvriendelijke bedrijf van Nederland te bereiken.

Kiemer: nieuwe kindvriendelijke zorgverzekeraar

28 oktober 2010

Sinds kort is er een nieuwe zorgverzekeraar waarbij kinderen centraal staan: Kiemer. De verzekeraar biedt complete zorgpakketten voor ouders en kinderen.

OHRA ontvangt Independer.nl award als populairste zorgverzekeraar

27 oktober 2010

OHRA is de meest gekozen zorgverzekeraar en ontvangt daarom de Independer.nl award uit handen van Ruud Martens, algemeen directeur van Independer.nl.

Budgio verkozen tot meest populaire autoverzekeraar

07 oktober 2010

Budgio is de meest gekozen autoverzekeraar bij Independer.nl en ontvangt de allereerste Independer.nl award uit handen van Edmond Hilhorst.

Aegon stopt met ziektekostenpolis

06 oktober 2010

AEGEON stopt met het voeren van een eigen ziektekostenverzekering. Het label wordt met ingang van 2011 uit de lucht gehaald.

Gouden Spreekbuis 2010 voor WestlandUtrecht

06 oktober 2010

WestlandUtrecht heeft de Gouden Spreekbuis 2010 gewonnen en ging ook naar huis met de Performance Award.

Keurmerk Klantgericht Verzekeren uitgereikt aan 25 verzekeraars

04 oktober 2010

De Stichting Toetsing Verzekeraars (STV) heeft dinsdag aan de eerste groep verzekeraars het Keurmerk Klantgericht Verzekeren (KKV) uitgereikt.

Slechts 6 autoverzekeraars voldoen aan nieuw keurmerk

04 oktober 2010

Met de 'Independer.nl Garantie' is een keurmerk voor autoverzekeringen gelanceerd. Deze wordt toegekend aan verzekeraars die aan de voorwaarden voldoen.

Inboedelpremies in drie jaar tijd ruim 40% hoger

20 september 2010

Een nieuwe inboedelwaardemeter en tariefsverhogingen hebben de gemiddelde prijs van een inboedelverzekering in 3 jaar tijd met ruim 40% doen toenemen.

Concurrentie maakt overlijdensrisicoverzekering goedkoper

16 augustus 2010

In het Special Item Overlijdensrisicoverzekeringen worden de belangrijkste ontwikkelingen op een rij gezet en wordt de MoneyView ProductRating toegekend.

Achmea-label Groene Land wordt Zilveren Kruis Achmea

28 juli 2010

Achmea haalt het ziektekostenlabel Groene Land uit de markt. Per 1 januari 2011 gaat de portefeuille over naar Zilveren Kruis Achmea.

Zelf.nl biedt oplossing voor klanten Ineas

19 juli 2010

Klanten van Ineas hoeven niet langer onzeker te zijn over hun autoverzekering. De bewindvoerders van Ineas zijn met Zelf.nl een regeling overeengekomen.

Allianz stopt met Universal Leven

13 juli 2010

Allianz gaat niet verder met Universal Leven. De levensverzekeringen wordten met terugwerkende kracht per 1 januari overgedragen naar Allianz Nederland.

Zorgverzekerden verdienen met overstappen 50 miljoen euro

08 juli 2010

In 2010 zijn iets meer dan 700.000 Nederlandse overgestapt naar een andere ziektekostenverzekeraar. Dat is 110.000 polishouders meer dan een jaar eerder.

Helft automobilisten betaalt teveel voor autoverzekering

23 juni 2010

Ruim 3,5 miljoen Nederlanders hebben al meer dan 5 jaar dezelfde autoverzekering. Hierdoor betalen zij onnodig veel voor hun autoverzekering.

Cordares Verzekeringen gaat over naar Loyalis Verzekeringen

17 juni 2010

Vanaf 2010 gaan de verzekeringen van Cordares over naar Loyalis. Cordares en Loyalis zijn beide onderdeel van APG en gaan verder als Loyalis Verzekeringen.

Stad Holland meest gewaardeerde zorgverzekeraar

16 juni 2010

Uit onderzoek van Bureau D & O onder 347 intermediairs blijkt dat Stad Holland de meest gewaardeerde zorgverzekeraar is.

150.000 wanbetalers zorgpremie aangemeld bij CVZ

16 juni 2010

De aanpak van de 150.000 mensen die maandenlang hun zorgpremie niet betalen, begint volgens het CVZ vruchten af te werpen.

Menzis investeert in zorg van de toekomst

12 juni 2010

Meer plezier in het werk voor de zorgverlener en meer tijd en aandacht voor de patient. Dat is ZorgPunt, een nieuwe landelijke keten van gezondheidscentra.

Verzekeringsawards Gouden Schilden 2010 uitgereikt

11 juni 2010

Op 10 juni zijn in Hilversum de Gouden Schilden 2010 uitgereikt aan 14 prijswinnaars tijdens de 2de van de Nederlandse Verzekeringsawards.

Onna-onna eerste autoverzekering met leesbare voorwaarden

10 juni 2010

Onna-onna introduceert als eerste een autoverzekering met voorwaarden die door 95% van de Nederlanders te begrijpen zijn.

Aantal overstappers zorgverzekering stijgt licht

07 juni 2010

Het percentage verzekerden dat in 2010 overstapte naar een nieuwe zorgverzekeraar, is iets gestegen ten opzichte van voorgaande jaren.

Europeesche stopt met autoverzekeringen

04 juni 2010

De Europeesche richt zich voortaan volledig op vrijetijdsverzekeringen. Door deze focus ontstaat meer ruimte voor het aanbieden van aanvullende diensten.

Nederlander tevreden, maar niet enthousiast over zorgverzekeraar

01 juni 2010

Nederlanders zijn tevreden over hun zorgverzekeraar. Gemiddeld beoordelen ze de kwaliteit van dienstverlening met een 7,7.

Dure autoverzekering biedt mindere voorwaarden dan goedkope

29 mei 2010

Consumenten die veel premie betalen zijn gemiddeld niet beter verzekerd dan automobilisten met een goedkope autoverzekering.

Mondial Assistance wint Innovatieveer

20 mei 2010

Mondial Assistance heeft de Reisrevue Innovatieveer 2010 gewonnen voor de Assistant Services. Willem Hornsveld mocht gisteren de veer in ontvangst nemen.

Eindelijk de gebruiksvriendelijkste website van Nederland

19 mei 2010

Op dinsdag 18 mei is de 10de Usability Award uitgereikt. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest gebruiksvriendelijke website van Nederland.

Centraal Beheer opnieuw best gewaardeerde reisverzekeraar

11 mei 2010

Ook in 2010 is Centraal Beheer als best gewaardeerde landelijke reisverzekeraar uit de bus gekomen bij het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek.

Autoverzekeringen sinds 2008 gemiddeld 12% goedkoper

06 mei 2010

Uit de Research Special Autoverzekeringen wordt duidelijk dat autoverzekeringen in vergelijking met 2008 gemiddeld tot 12% goedkoper zijn geworden.

Allsecur ontvangt Gouden hoyhoy.nl Award 2010

03 mei 2010

De autoverzekering van Allsecur is de beste keuze van 2010. Op basis van prijs, kwaliteit en klanttevredenheid scoort deze autoverzekeraar het hoogst.

Service dure autoverzekeraar niet beter dan goedkope

26 april 2010

Er bestaat geen verband tussen de klanttevredenheid en de hoogte van de autoverzekeringspremie; ook goedkope autoverzekeringen scoren dik voldoende.

FBTO best gewaardeerde overlijdensrisicoverzekeraar

26 april 2010

FBTO wordt met een 7,5 het best gewaardeerd als overlijdensrisicoverzekeraar. Dat blijkt uit het onderzoek onder overlijdensrisicoverzekeraars.

Interpolis en CZ winnaars bij reputatieonderzoek verzekeraars 2010

07 april 2010

Interpolis is voor de 5de keer op rij tot winnaar uitgeroepen bij onderzoek naar de reputatie van verzekeraars. Ook CZ viel ditmaal in de prijzen.

Helft autoverzekeraars accepteert senioren niet

05 maart 2010

Wie een nieuwe autoverzekering wil afsluiten, kan kiezen uit circa 50 aanbieders. Voor een 65-plusser is de keuze echter een stuk minder groot.

Wintersporten? Draag een helm!

18 februari 2010

De Europeesche en de Nederlandse Ski Vereniging brengen veiligheid en preventie tijdens de wintersport onder de aandacht met de 'Helm op'-campagne.

Servicegerichtheid Univé-VGZ-IZA-Trias beloond met pluim

18 februari 2010

De Contact Center Managers Association (CCMA) heeft Univé-VGZ-IZA-Trias verkozen voor het in ontvangst nemen van de eerste CCMA pluim in 2010.

Direct klantcontact autoverzekeraar krijgt hoogste waardering

24 januari 2010

Verzekeraars die rechtstreeks met hun klanten communiceren, zogeheten direct writers, krijgen de hoogste waardering van hun klanten.

Univé winnaar bij Customer Performance Awards

20 januari 2010

Het Customer Insights Center heeft een index ontwikkeld waarmee de klantprestaties van de 80 grootste dienstverleners van Nederland zijn gemeten.

De Europeesche wint Veer voor Beste Reisverzekeraar 2009

13 januari 2010

Op de Vakantiebeurs in Utrecht is De Europeesche Verzekeringen verkozen tot winnaar van de Veer voor Beste Reisverzekeraar van Nederland 2009.

CZdirect wint prijs voor meest gekozen zorgverzekering 2010

15 december 2009

Via de hoyhoy.nl kunnen consumenten zorgverzekeringen voor 2010 vergelijken. Een derde van de bezoekers heeft daarbij voor CZdirect gekozen.

ANWB krijgt pluim voor Contact Center

01 december 2009

De Contact Center Manager Vereniging heeft op 19 november de CCMA Pluim uitgereikt aan de ANWB.

Robein best gewaardeerde levensverzekeraar

27 november 2009

Robein is dit jaar, net als in 2008, de best gewaardeerde levensverzekeraar. Dat blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek van Independer.nl.

Mondial Assistance verkozen tot verzekeraar van het jaar 2009

25 november 2009

In Athene is Mondial Asssistance door het International Travel Insurance Journal (ITIJ) verkozen tot Verzekeraar van het Jaar 2009.

Jury Generali VB Innovatieprijs kiest voor twee uitersten

19 november 2009

Op de VB Branchedag van 19 november 2009 zijn de winnaars van de Generali VB Innovatieprijs en Aanmoedigingsprijs bekend gemaakt.

Gouden Spreekbuis naar Aegon, Performance Award voor Obvion

11 november 2009

Aegon heeft de Gouden Spreekbuis 2009 gewonnen. Obvion is naar huis gegaan met de Performance Award. De Performance Award werd voor het eerst uitgereikt.

Independer.nl: PNO Ziektekosten beste zorgverzekeraar volgens klanten

05 november 2009

Kleine en regionale zorgverzekeraars krijgen een hoge waardering van hun klanten. 7 van de 10 best scorende verzekeraars zijn klein of regionaal.

Inboedel- en opstalverzekeringen: verschillen in premie tot meer dan 200%!

02 november 2009

Het vergelijken van opstal- en inboedelverzekeringen is een absolute 'must'. Dat is de belangrijkste conclusie uit de Research Special Woonverzekeringen.

PWZ Achmea wordt Zilveren Kruis Achmea

05 oktober 2009

Op dit moment ontvangen verzekerden van PWZ Achmea informatie over de overgang per 1 januari 2010 naar Zilveren Kruis Achmea.

HEMA en Univé winnaars bij Klantvriendelijke Bedrijf van Nederland

22 september 2009

IKEA is uitgeroepen tot het meest klantvriendelijke bedrijf van Nederland. Een jury van 'echte' consumenten roemde IKEA voor de klantvriendelijke houding.

DBV Verzekeringen wordt Reaal Verzekeringen

18 september 2009

DBV Verzekeringen gaat in 2010 geleidelijk plaatsmaken voor Reaal Verzekeringen; bestaande verzekeringen en hypotheken van DBV gaan over naar Reaal.

Allsecur wint hoyhoy.nl Award 2009

08 september 2009

Volgens bezoekers van hoyhoy.nl is de autoverzekering van Allsecur de beste keuze. Via deze site kunnen 109 autoverzekeringen worden vergeleken.

Wijziging productassortiment Zwitserleven

02 september 2009

Zwitserleven gaat zich volledig richten op de zakelijke pensioenmarkt. Daarmee stopt Zwitserleven met het aanbieden van particuliere verzekeringsproducten.

hoyhoy.nl lanceert publieksprijs autoverzekering

24 augustus 2009

Sinds de oprichting in 2000 zoeken elk jaar ruim 600.000 Nederlanders een onafhankelijke vergelijker naar een nieuwe autoverzekering.

Grote verschillen in schade-afhandeling reisverzekeraars

13 juli 2009

Niet alle verzekeraars handelen schades af tot volle tevredenheid van de klant, zo blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Independer.nl.

Falcon wordt samengevoegd met ASR Verzekeringen

02 juli 2009

ASR Nederland gaat de activiteiten van zijn beleggingsverzekeraar Falcon Leven samenvoegen met die van zijn algemene verzekeraar ASR Verzekeringen.

Ditzo grote winnaar bij Nederlandse Verzekeringsawards 2009

11 juni 2009

Op 11 juni zijn voor het eerst de Nederlandse Verzekeringsawards uitgereikt. De Gouden Schilden zijn uitgereikt aan partijen binnen de verzekeringsbranche.

ING 2de bij ITO bereikbaarheidstest 2009

29 mei 2009

ING volgt direct na Scarlet, de nummer 1 van de jaarlijkse ITO Bereikbaarheidstest. Albert Heijn, Tele2 en Portaal hebben een gedeelde derde positie.

Rechtstreeks contact met autoverzekeraar scoort hoger

29 mei 2009

Verzekeraars die direct contact onderhouden met hun klanten (direct writers) worden hoger gewaardeerd dan verzekeraars die via tussenpersonen werken.

Verzekeraars ING en SNS Bank in de prijzen bij de Usability Award 2009

27 mei 2009

Vandaag is voor de 9de keer de Usability Award uitgereikt. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest gebruiksvriendelijke website van Nederland.

Klanten Menzis steeds meer tevreden

08 mei 2009

Klanten van Menzis zijn steeds meer tevreden. Dat blijkt uit het onderzoek KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2009.

Imago en performance zorgverzekeraars wordt steeds beter

07 mei 2009

Het beeld dat consumenten hebben van hun zorgverzekeraar is verbeterd sinds 2007. Ook de beoordeling van de kwaliteit laat een stijgende trend zien.

Avéro Achmea stopt met Leven en Hypotheken

29 april 2009

Avéro Achmea gaat stoppen met het verkopen van levensverzekeringen. De verzekeraar haalde een jaar geleden al de lijfrenteproducten uit het assortiment.

Nationale Sales Award voor Klant Contact Center RVS

28 april 2009

Het Klant Contact Center van RVS Verzekeringen is verkozen tot het beste Contact Center in de categorie Sales.

Ditzo wint Nationale Contact Center Award 2009

23 april 2009

Woensd 22 april zijn weer de jaarlijkse Nationale Contact Center Awards uitgereikt. Ditzo heeft met haar Klant Relatie Centrum (KRC) een award gewonnen.

Zilveren Kruis Achmea wint Nationale Contact Center Award

23 april 2009

De Klantenservice van Zilveren Kruis Achmea heeft bij de Nationale Contact Center Awards goud gewonnen in de categorie 'Customer Experience'.

ZLM opnieuw beste woonverzekeraar

14 april 2009

ZLM Verzekeringen is opnieuw de beste woonverzekeraar volgens haar klanten. Dat blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek van Independer.nl.

Premieverschil tussen autoverzekeraars gestegen

04 april 2009

De afgelopen jaren konden autobezitters massaal profiteren van de premieoorlog in verzekeringsland. Aan deze prijzenslag lijkt nu een einde gekomen.

Interpolis meest betrouwbare verzekeringsmerk 2009

03 april 2009

Interpolis oogst opnieuw waardering als betrouwbaar verzekeringsmerk. Dit keer in het jaarlijkse European Trusted Brands-onderzoek van Reader's Digest.

HEMA opnieuw in de prijzen bij Thuiswinkel Awards

30 maart 2009

De Nationale Thuiswinkel Awards 2009 zijn gewonnen door 20 webwinkels. De publieksprijzen werden uitgereikt aan 17 winnaars in 11 categorieën.

Allianz, Univé en Delta Lloyd bovenaan in ProductRating AO-Verzekeringen

27 februari 2009

In de Research Special Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen heeft MoneyView haar ProductRating toegepast op Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

ZLM al jaren best gewaardeerde autoverzekeraar

09 februari 2009

ZLM is voor de vijfde keer op rij de best gewaardeerde autoverzekeraar. Dit blijkt uit de halfjaarlijkse update van de Independer Consumenten Monitor.

Unigarant wint Veer voor Beste Reisverzekeraar 2008

22 januari 2009

Op de Vakantiebeurs in Utrecht is Unigarant Verzekeringen verkozen tot winnaar van de Veer voor Beste Reisverzekeraar van Nederland 2008.

Onderzoek websites zorgverzekeraars toont aan: meerderheid voldoet niet aan wens consument

17 december 2008

DCE Consultants heeft de toegankelijkheid en functionaliteit van de sites gemeten in de WebExcellence Benchmark Zorgverzekeringsmarkt 2008.

Interpolis wint Customer Contact Award

15 december 2008

Voor de wijze waarop Interpolis zijn klantcontact organiseert, is de verzekeraar beloond met de Customer Contact Award 2008.

Nederlandse inkomensverzekeraar nog niet klaar om internet als distributiekanaal te gebruiken

10 december 2008

DCE Consultants heeft de toegankelijkheid en functionaliteit van de sites van verzekeraars gemeten in de WebExcellence Benchmark Inkomensverzekeraars 2008.

Confior wordt Menzis in 2009

24 november 2008

In december 2008 heeft er een fusie plaatsgevonden tussen Confior en Menzis. Door deze fusie verdwijnt de naam Confior.

Klant minder tevreden over grote levensverzekeraars

17 november 2008

Klanten zijn minder tevreden over grote levensverzekeraars dan een jaar geleden. Dat blijkt uit een recente update van klanttevredenheidsonderzoek.

Columbus Direct uitgeroepen tot verzekeringsintermediar van het jaar 2008

14 november 2008

Het vakblad over reisverzekeringen, The International Travel Industry Journal (ITIJ), heeft Columbus Direct uitgeroepen tot tussenpersoon van het jaar.

Levensverzekeraars maken niet optimaal gebruik van toegenomen online mogelijkheden

12 november 2008

DCE Consultants heeft de toegankelijkheid en functionaliteit van de sites van verzekeraars gemeten in de WebExcellence Benchmark Levensverzekeraars 2008.

Independer: 'Salland best gewaardeerde zorgverzekeraar'

04 november 2008

Klanten zijn het meest tevreden over zorgverzekeraar Salland. Salland verdient hiermee de Independer Award voor Best Gewaardeerde Zorgverzekeraar.

Nederlandse schadeverzekeraar richt zijn website steeds beter in op online verkoop

28 oktober 2008

DCE Consultants heeft de toegankelijkheid en functionaliteit van de sites van verzekeraars gemeten in de WebExcellence Benchmark Schadeverzekeraars 2008.

Delta Lloyd houdt Erasmus alleen voor Leven

02 oktober 2008

Delta Lloyd laat het label Erasmus vervallen voor schadeverzekeringen, nadat het schadebedrijf van Erasmus is geïntegreerd in dat van Delta Lloyd.

Interpolis en HEMA winnaars bij Klantvriendelijke Bedrijf van Nederland 2008

30 september 2008

Jumbo is voor de tweede keer op rij verkozen tot het meest klantvriendelijke bedrijf van Nederland. Dit heeft een jury van Nederlandse consumenten bepaald.

Grote verschillen in waardering reisverzekeraars

25 juli 2008

Consumenten waarderen de schadeafhandeling van verzekeraars zeer uiteenlopend. Dit blijkt uit onderzoek van Independer.nl.

Performance verschillen tussen zorgverzekeraars nemen toe

07 juli 2008

De performanceverschillen tussen zorgverzekeraars zijn in 2008 groter geworden. Daarmee lijkt de nivelleringstrend van de afgelopen jaren gestopt.

Banken en verzekeraars verliezen aantrekkingskracht

28 mei 2008

Uit het jaarlijkse Incompany 500-onderzoek 2010 naar de reputatie van Nederlandse organisaties blijkt dat banken hun aantrekkingskracht verliezen.

Postbank wint de Nationale Contact Center Award 2008

24 april 2008

Het callcenter van de Postbank heeft gisteravond een Award in ontvangst mogen nemen tijdens een galabijeenkomst van de Nationale Contact Center Award.

Interpolis meest betrouwbare verzekeringsmerk 2008

21 april 2008

Interpolis is met een score van 14% het meest betrouwbare verzekeringsmerk van Nederland, gevolgd door Univé (10%) en Centraal Beheer (8%).

HEMA winnaar bij Thuiswinkel Awards 2008

27 maart 2008

De vak- en publieksprijzen voor de beste webwinkels van Nederland zijn gisteren bekend gemaakt tijdens de Nationale Thuiswinkel Awards 2008.

Florius/MoneYou, Innofin, Loyalis, NHP en Paerel scoren met lage premies overlijdensrisico

01 februari 2008

In de Research Special Overlijdensrisicoverzekeringen heeft MoneyView haar ProductRating toegepast op overlijdensrisicoverzekeringen.

Consument waardeert direct klantcontact met Loyalis het hoogst

17 december 2007

Klanten van verzekeraar Loyalis zijn het meest tevreden zijn over hun verzekeraar. Dit blijkt uit onderzoek van de vergelijkingssite Independer.nl.

Betere service van levensverzekeraar met direct klantcontact

14 december 2007

Lijfrenteverzekeraars die rechtstreeks met hun klanten communiceren bieden een betere service dan andere verzekeraars.

SNS Reaal neemt AXA Nederland, Winterthur en DBV over

04 juni 2007

SNS Reaal en AXA Groep tekenden de overeenkomst inzake de overname van de Nederlandse verzekeringsactiviteiten van AXA voor 1.750 miljoen euro.

Website Interpolis 2de bij Usability Award 2007

23 april 2007

De site van Interpolis heeft de tweede plek veroverd bij de Usability Award 2007. Deze prijs voor gebruiksvriendelijkheid werd voor de 7de keer uitgereikt.