Energie aanbiedingen

Vergelijk de beste energie aanbiedingen en bespaar honderden euro’s op je energierekening

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

TIP: Je zorgverzekering vergelijken 2021 kan je veel geld besparen

Vast lasten vergelijken

Op zoek naar energie aanbiedingen? Dankzij de beschikbare kortingen bespaar je eenvoudig honderden euro’s per jaar op de energierekening. Met dezelfde stroom en hetzelfde gas, waar je een lagere prijs voor betaalt.

Benieuwd hoe je de beste energie aanbieding vindt of waar je op moet letten om niet te veel te betalen? We zetten de beste tips voor je op een rij. Met acties, kortingen en welkomstcadeaus, inclusief de voorwaarden om goed op te letten. Je weet op die manier zeker dat je een goede keuze maakt, voor een nieuw contract waar je makkelijk naartoe kunt overstappen.

Tip: overstappen en profiteren van de energie aanbiedingen? De nieuwe leverancier neemt het papierwerk voor je uit handen. Het is voldoende om je daar aan te melden en aan te geven waar je nu klant bent. Op die manier heb je er zelf zo min mogelijk omkijken naar.


Let op
: geef de nieuwe leverancier aan per wanneer je kunt overstappen. Voorkom dat je te vroeg overstapt, bijvoorbeeld binnen 1 jaar dat je ergens anders klant bent geworden. Sommige leveranciers geven je dan het welkomstcadeau niet of berekenen een boete.

Energie aanbieding: vergelijk acties en kortingen

Op zoek naar een energie aanbieding? Wij helpen je de acties, kortingen en cadeaus met elkaar te vergelijken:

 • Welkomstkortingen
 • Korting: extra lage tarieven

1. Welkomstkortingen

Op zoek naar de beste energie aanbieding? Binnen de aanbiedingen vind je bijvoorbeeld de welkomstkortingen. Het is een korting voor nieuwe klanten, waardoor je in een jaar tijd een (veel) lager bedrag betaalt voor de energierekening.

De kortingen kunnen oplopen tot €350, dus het is zeer de moeite waard om daar gebruik van te maken. Leveranciers willen je graag als nieuwe klant ontvangen, met de mogelijkheid dat je langere tijd klant blijft. De leveranciers hebben er mooie kortingen voor over, waar jij eenvoudig van kunt profiteren.

Let op: maak je gebruik van een welkomstkorting? Houd er rekening mee dat je die pas aan het eind van de contractperiode ontvangt. Afhankelijk van de lengte die je kiest is dat na 1, 2 of bijvoorbeeld 3 jaar. Stap je voor die tijd over naar een andere energieleverancier? Dan krijg je de korting mogelijk niet (helemaal).

2. Korting: extra lage tarieven

Andere kortingen die de leveranciers aanbieden zijn die van extra lage tarieven. Er is sprake van verlaagde energietarieven, waar je meteen gebruik van kunt maken. Je betaalt een lagere prijs per kubieke meter gas (m3) en per kilowattuur aan elektriciteit (kWh).

Het voordeel van de extra lage tarieven is dat je daar meteen gebruik van kunt maken. Je hoeft niet tot het eind van de contractperiode te wachten. Zelfs op het moment dat je geen extra korting krijgt kan dit een heel voordelige keuze zijn.

Tip: vergelijk je de energie aanbiedingen en ontdek je bij een leverancier extra lage tarieven? Let op de combinatie van de tarieven voor de levering en het vastrecht. Soms betaal je een hoge prijs voor jouw aansluiting, waardoor je zelfs met lage tarieven onder de streep duurder uit bent.

3. Welkomstcadeau bij contract

Geen behoefte aan een korting, maar word je wel enthousiast van een mooi cadeau? Veel energieleveranciers bieden welkomstcadeaus aan voor nieuwe klanten. Het is hun manier om je de mooiste energie aanbiedingen te doen.

Bekende voorbeelden zijn een gratis iPad, een slimme thermostaat, een voetbalshirt of kortingsbonnen met een grote waarde. Op die manier is er een leuk extraatje beschikbaar, op het moment dat je kiest voor een nieuw energiecontract.

Let op: kijk goed naar de voorwaarden van de contracten met de welkomstcadeaus. Vaak moet je meerdere jaren klant blijven om er gebruik van te maken. Als het energietarief hoger ligt dan bij andere leveranciers betaal je eigenlijk zelf voor het cadeau, maar via de stroom- en gasprijzen.

Beste aanbieding: waar moet je op letten?

Wil je de beste energie aanbieding vinden? We zetten een paar tips om een rij om goed op te letten:

 • Lengte van het contract
  Een energiecontract sluit je af voor minimaal 1 jaar. Het is ook mogelijk om een contract aan te gaan voor een langere periode. Sommige leveranciers bieden je de mogelijkheid om er 2, 3 of zelfs 5 jaar klant te worden. Let goed op de voorwaarden die er gelden, vooral als je gebruik kunt maken van een welkomstkorting of een welkomstcadeau.
 • Vastrecht en leveringstarieven
  De jaarrekening is opgebouwd uit meerdere kostenposten. Het gaat om energiebelasting en bijvoorbeeld btw, net als vastrecht en de leveringstarieven. De belasting en btw betaal je bij iedere leverancier. De leveringstarieven verschillen, net als het vastrecht dat je betaalt. Vergelijk de beiden, in relatie tot de hoeveelheid energie die je normaal gesproken verbruikt.
  Tip: verbruik je relatief weinig gas en elektriciteit? Een laag tarief voor het vastrecht is dan de beste keuze. Dat voorkomt dat je ondanks het lage verbruik toch veel blijft betalen. En gebruik je juist wat meer energie? Dan is een laag leveringstarief de beste keuze.
 • Vaste of variabele tarieven
  Je hebt binnen energiecontracten de keuze uit vaste of variabele tarieven. Een vast tarief geeft zekerheid. Kies je voor variabele tarieven? Leveranciers mogen de prijzen twee keer per jaar aanpassen, in januari en in juli. Dat kan een stijging betekenen, net als een daling ten opzichte van wat je nu betaalt. Er bestaat geen beste keuze, het gaat om dat waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Goedkope energie aanbiedingen: ieder jaar profiteren

Wil je maximaal profiteren van de goedkope energie aanbiedingen die er beschikbaar zijn? Dan is het de moeite waard om ieder jaar van aanbieder te wisselen. Op die manier heb je ieder jaar de kans om een mooi welkomstcadeau of een aantrekkelijke korting in ontvangst te nemen. Op die manier betaal je steeds een scherp bedrag per maand en per jaar, waarbij je precies voldoet aan de voorwaarden die de leverancier stelt.

Tip: leveranciers verstrekken de kortingen en doen de aanbiedingen om je te verleiden langere tijd klant te worden. Besluit je om na een jaar weer te wisselen? Je hebt die vrijheid, zodat je het cadeau bij de volgende leverancier in ontvangst kunt nemen.

Zorg ervoor dat je een contract afsluit met een duur van 1 jaar. Je zit er op die manier niet langer aan vast dan nodig. Na ongeveer 10 tot 11 maanden is het de moeite waard om uit te kijken naar een nieuwe leverancier. Geef daar aan vanaf welk moment je vrij bent om over te stappen. Zij zorgen ervoor dat je de overstap maakt, om opnieuw te profiteren van de energie aanbiedingen die er beschikbaar zijn.

De stroom en het gas die je gebruikt zijn bij iedere leverancier hetzelfde. Er is geen verschil in kwaliteit daarvan. Wel kun je overstappen naar een ‘groene’ leverancier. Dat betekent dat je bijdraagt aan het gebruik van meer groene energie in Nederland. De leverancier koopt voor jou een deel van de elektriciteit groen in of wekt die op een duurzame manier op. Daarmee lever je een goede bijdrage aan een beter milieu. Het heeft geen invloed op de stroom die er uit het stopcontact komt. Of op het gas dat je gebruikt als de CV-ketel inschakelt.

Energie aanbiedingen: ervaringen van anderen

Benieuwd naar de ervaringen van anderen met de energie aanbiedingen die er beschikbaar zijn? Je kunt ze online eenvoudig doornemen, zodat je merkt hoe anderen daarvan profiteren. Door een contract voor 1 jaar af te sluiten en daarna weer over te stappen. Of door klant te blijven, omdat je die mogelijkheid natuurlijk ook hebt. Wat dat betreft kun je besluiten om jaren klant te blijven. Toch is het de moeite waard om regelmatig over te stappen of de energie aanbiedingen er in ieder geval op na te trekken.

Tip: al lang klant bij dezelfde energieleverancier, omdat je eigenlijk nooit bent overgestapt? De kans is groot dat je zo’n €300 per jaar kunt besparen. Door over te stappen naar een andere leverancier en gebruik te maken van de kortingen en extra’s die er beschikbaar zijn.

Let goed op de voorwaarden van de energiecontracten, zodat je zeker weet dat je daarmee een goede keuze maakt. Pas op met een hoog vastrecht en bijvoorbeeld een lange contracttermijn. En krijg je een gratis iPad of een ander cadeau bij de energie aanbieding die je ziet? Kijk goed naar de tarieven die je betaalt, zodat die niet onnodig hoog zijn. Op die manier vind je de beste en goedkoopste aanbieding, waarmee je ervoor zorgt dat je onder de streep een lage prijs betaalt.

Energie aanbiedingen vergelijken? Op Zeker.com helpen we je de beste keuze te maken. En heb je nog vragen? Stuur ons een e-mail naar info@zeker.com, dan vertellen we je graag meer. Wij helpen je goed en goedkoop te vergelijken.