Verzekeraars van Nederland

Verzekeraars in Nederland

In Nederland zijn diverse verzekeraars actief. Op deze pagina vind je een overzicht van deze verzekeraars. De grootste verzekeraars in Nederland zijn Achmea, VGZ, ING, CZ en Menzis. Als je op de naam van een verzekeraar in onderstaande lijst klikt, zie je welke verzekeringen deze verzekeraar aanbiedt. Daarnaast vind je algemene informatie over de verzekeraar, zoals beoordelingen van klanten en de contactgegevens.

Verzekeraars die zijn overgenomen

De laatste jaren zijn er veel verzekeraars overgenomen. Dit zijn onder andere:

 • RVS Verzekeringen door Nationale Nederlanden
 • Delta Lloyd door Nationale Nederlanden
 • Generali door ASR
 • Nuvema door de Lifetri Groep
 • Zelf.nl door Nowgo

Top 10 grote verzekeraars in Nederland

Hieronder vind je 10 grote verzekeraars die op dit moment in Nederland actief zijn.

 1. Achmea
 2. Univé en VGZ (voorheen UVIT)
 3. CZ Groep
 4. ING
 5. Menzis
 6. Aegon
 7. SNS Reaal
 8. Allianz
 9. ASR
 10. Nationale Nederlanden

Op onze website vind je alle verzekeraars op een rij met beoordelingen en ervaringen van andere mensen. Ontbreekt er volgens jou een verzekeraar? Laat het ons weten via info@zeker.com.

Wat is een verzekeringsmaatschappij?

Een verzekeringsmaatschappij of verzekeraar is een financiële organisatie die verzekeringen verkoopt. Wanneer men een verzekering afsluit dan zorgt de verzekeringsmaatschappij ervoor dat een bepaald risico is gedekt. Bij schade keert de verzekeraar dan een bepaald bedrag uit. In Nederland zijn er verschillende soorten verzekeringsmaatschappijen. Hieronder lees je meer informatie over de verschillen.

verzekeraar.jpg

Schadeverzekeraars

Schadeverzekeraars bieden dekking om een bepaalde schade te verzekeren. Denk hierbij aan een schade aan je auto of aan je woonhuis. Een autoverzekering, inboedelverzekering of opstalverzekering zijn voorbeelden van schadeverzekeringen.

Zorgverzekeraars

Er zijn in Nederland verschillende verzekeringsmaatschappijen die zorgverzekeringen aanbieden. Dit noem je zorgverzekeraars. Een aantal bekende zorgverzekeraars zijn Ditzo, CZ, Zilveren Kruis en Bewuzt. Een basis zorgverzekering is in Nederland. Een aanvullende zorgverzekering niet.

Levensverzekeraars

Levensverzekeraars bieden dekking bij overlijden. Er zijn in Nederland niet meer zoveel verzekeringsmaatschappijen die dekking bieden voor overlijden. Een aantal bekende levensverzekeraars zijn Yarden, Monuta, Dela, Ardanta.

Alle verzekeraars op alfabet