Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken

Als je arbeidsongeschikt wordt als gevolg van een ongeval of door ziekte, geeft de arbeidsongeschiktheidsverzekering een periodieke uitkering tot maximaal 67 jaar.

 • Kies zelf wat u verzekert
 • Al vanaf € 28 per maand
 • Direct opzegbaar

Bereken uw premie
 • Vergelijk veel verzekeraars
 • Makkelijk online te regelen
 • Collectiviteitskorting, dus lagere premies

Bereken uw premie
 • Betaal alleen voor wat u nodig heeft
 • Zelf regelen met of zonder advies
 • Eerste 3 jaar korting op de premie

Bereken uw premie
 

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

 

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

 

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com
 

Een greep uit de AOV's

Deze verzekering is bedoeld voor zelfstandig ondernemers en directeuren-grootaandeelhouders, die geen aanspraak (kunnen) maken op uitkeringen van een werknemersverzekering, zoals de WIA.

Korte omschrijving

De arbeidsongeschiktheidsverzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit voor iedere dag dat je arbeidsongeschikt bent. Je hebt een grote vrijheid om de verzekeringsvoorwaarden mee te bepalen. Doorgaans echter wordt met de verzekeraar afgesproken dat je maximaal tachtig procent van het (gemiddelde) inkomen mag verzekeren.
Raak je gedeeltelijk arbeidsongeschikt, dan vindt ook een gedeeltelijke uitkering plaats volgens een in de polis vastgelegde uitkeringsschaal. Het is gebruikelijk dat je een bepaalde wachttijd bepaalt; een eigenrisicoperiode waarover geen uitkering plaatsvindt.

Vangnetverzekering

Hoewel verzekeraars natuurlijk hun uiterste best doen om iedereen (soms onder voorwaarden) te accepteren voor een reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), kan het voorkomen dat je er, vanwege medische problemen, niet in slaagt om een reguliere AOV af te sluiten. In dat geval is de vangnetverzekering die veel verzekeraars aanbieden, misschien een alternatief.

Openstelling

Sinds 1 november 2008 staat de vangnetregeling voor zelfstandigen weer volop in de belangstelling. Dit omdat, tot 1 februari 2009, zowel bestaande als startende ondernemers in aanmerking komen voor deze vangnetregeling. Na 1 februari 2009 staat de vangnetverzekering alleen nog open voor startende ondernemers (korter dan drie maanden werkzaam als zelfstandige).

Hoe vraag je een vangnetverzekering aan?

Voor de meeste mensen biedt de reguliere markt voldoende mogelijkheden voor het afsluiten van een geschikte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Vraag daarom eerst voor 1 februari 2009 een offerte aan voor een reguliere AOV. Word je toch op medische gronden afgewezen, dan bieden veel verzekeraars een vangnetverzekering aan.

Eigenschappen vangnetverzekering

De al een paar jaar bestaande vangnetverzekering is op verzoek van de overheid en organisaties van zelfstandigen door veel verzekeraars verbeterd. De verbeterde vangnetverzekering heeft over het algemeen de volgende eigenschappen. Voor exacte voorwaarden en ook voor de premies, kun je informeren bij je verzekeraar of verzekeringsadviseur.

Wachttijd Eén jaar (wás twee jaar) In het geval van arbeidsongeschiktheid start je uitkering na één jaar
Verzekerd bedrag € 12.100,- (70% minimumloon) Als je gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent, ontvang je een percentage van dit bedrag
Uitkeringscriterium Gangbare arbeid Als je arbeidsongeschikt bent, dan wordt er gekeken of je eventueel nog ander werk kunt doen
Premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid Ja Je betaalt geen premie als je arbeidsongeschikt bent
Indexering Ja Jaarlijkse aanpassing van het te verzekeren risico, de uitkering en de premie met hetzelfde percentage als het wettelijk minimumloon
Beperkte uitkeringsduur Nee Als je arbeidongeschikt bent en blijft, loopt de uitkering door tot je de leeftijd van 67 hebt bereikt

De vangnetverzekering is bedoeld voor moeilijk verzekerbare risico’s. Het gaat dan om zelfstandigen die geweigerd worden door een verzekeraar of alleen een verzekering kunnen afsluiten met uitsluitingen of hoge premies. Voorwaarde is wel dat er binnen drie maanden na de start van de onderneming een offerte is aangevraagd voor een (normale) arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Tips

 • Veel verzekeraars hebben een aparte verzekering voor startende ondernemers (die nog geen drie jaar zelfstandig ondernemer zijn. Deze ‘instapverzekering’ biedt de meest noodzakelijke dekkingen tegen een relatief geringe premie. Als je als ondernemer een tijd actief bent en over wat meer financiële middelen beschikt, kun je overstappen naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering met ruimere voorwaarden.
 • Je kunt voor een belangrijk deel de hoogte van de premie zelf bepalen door kritisch naar de dekking te kijken.
 • Wil je een uitkering gelijk aan 80% van je gemiddelde inkomen, of kan het minder omdat je een kapitaal achter de hand hebt, of omdat je partner een inkomen heeft?
 • Heb je voldoende financiële middelen om een bepaalde periode te overbruggen, dan kun je de wachttijd verlengen.
 • Wil je dat de uitkering wordt geïndexeerd, of niet om dat je bijvoorbeeld verwacht dat je maandlasten zullen afnemen (bijvoorbeeld omdat kinderen uit huis gaan)?
 • Voor welk ‘arbeidsongeschiktheidscriterium’ kies je? Misschien raak je arbeidsongeschikt voor het werk dat je nu verricht, maar ben je bereid ander werk aan te nemen dat je nog wel kunt verrichten. In dat geval zal de premie lager uitvallen.
 • Meestal wordt uitgegaan van een eindleeftijd van 67 jaar. Als je toch al van plan was eerder te stoppen met werken kun je de maximale uitkeringsduur verminderen en zo de hoogte van de premie.
 • De premie is fiscaal aftrekbaar van de inkomstenbelasting.
1. Avéro Achmea AOV8.5/10
2. Univé AOV8.4/10
3. Allianz AOV7.9/10
4. Movir AOV7.2/10
5. Centraal Beheer AOV7.1/10
6. GoedGenoeg AOV7.1/10
7. Generali AOV7.0/10
8. TAF AOV7.0/10
9. Reaal AOV6.9/10
10. Aegon AOV6.7/10
11. De Amersfoortse AOV6.6/10
12. Interpolis AOV6.4/10
13. Nationale-Nederlanden AOV6.2/10
14. OHRA AOV5.5/10
15. AXA AOV5.0/10
16. Woongarant AOV4.6/10
17. ING AOV4.3/10
18. ASR AOV4.3/10
19. De Goudse AOV4.2/10
20. Loyalis AOV4.0/10
21. Klaverblad AOV3.8/10
22. Falcon Leven AOV-
23. Nedasco AOV-
24. Callas AOV-
25. Yezzer AOV-

Laatste klantbeoordelingen

Op 13 Januari ziek gemeld 13 weken eigen risico. En nu 19 Juli nog geen uitkering. Klacht duidelijke hernia.

De Goudse doet er alles aan om niet te betalen. Verzekering is 1 grote oplichting en misleiding. Ze houden zich bewust dom en onnozel. Verdraaien de boel. Expres niet reageren of kort door de bocht blijven. Sluit zeker geen verzekering af bij deze verzekering...

Na het doorgeven wijziging UWV na een jaar terug vordering gehad. 2000,- Wil je hierover praten geven ze niet thuis. Mensen pas alstublieft op met dit bedrijf!!! Lees heel veel slechte verhalen. Pas op

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen