Movir Arbeidsongeschiktheidsverzekering

★★★☆☆ 7.2/10 (15 reviews)

Logo verzekeraar Movir

Movir is een arbeidsongeschiktheidsverzekeraar die zich richt op zakelijk en medisch professionals. Tegenwoordig is Movir er ook voor ondernemers.

Voordelen van Movir:

 • Uw eigen beroep centraal
 • Geen inkomenscorrectie
 • Uitsluitend hbo’ers en academici
 • Optierecht
 • Starterskorting
 • Zwangerschapsregeling
 • Gerichte preventie
 • Bewezen re-integratieaanpak
 • Geen standaardkeuring voor nieuwe verzekerden

Voordelen van deze AOV:

 • Verzekerd van inkomen tot max €550,- per dag
 • Je eigen beroep staat centraal
 • Geen inkomenscorrectie
 • Kosteloze counselingservice van Elestia, 7 dagen per week, 24 uur per dag voor jou én je inwonende gezinsleden
 • Uitstekende zwangerschapsregeling
 • Tot 5 jaar starterskorting
 • Premievrijstelling na 1 jaar arbeidsongeschiktheid en in het laatste verzekeringsjaar

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Movir Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Zeer slechte uitkering bij zwangerschapsklachten. Je word verplicht met 32 weken met verlof te gaan waardoor je na een zeer moeizame keizersnede en nog een open wond met een kind die het na 10 weken nog steeds niet goed doet te gaan werken! In loondienst is dit niet toegestaan. Waanzin!!

Waardeloze club. Houden je maanden aan het lijntje om vervolgens diagnose van medisch specialisten te overrulen met een vage afwijzing. Bij de Amersfoortse was het zo gepiept. Zonde van mijn ondernemerstijd en energie

Na een complete hardstilstand denk je dat je goed verzekerd ben ,ik had mijn geld beter zelf kunnen beleggen,dan was ik nu beter af

Een aanvraag gedaan voor een oav van Movir. Eindeloze vragenlijsten moeten invullen. Ik het een katoorbaan, dus al lager risico. Ik heb nooit een ernstige ziekte gehad, geen erfelijke ziekte, nooit iets gebroken, nooit in het ziekenhuis gelegen, geen overgewicht, geen diabetes, geen adhd geen, ach ga maar door. Toch ben ik een onacceptabel risico voor Movir. Eigenlijk is mijn conclusie dat als je ooit bij de huisarts geweest bent, je bij movir niet hoeft te proberen een verzekering af te sluiten.

Mijn aanvraag duurt al 7 weken. Ik krijg terug dat het niet volledig is. Als ik mail krijg ik geen reactie. Als ik bel dat krijg ik te horen dat ik word teruggebeld. En dan heb ik nog steeds geen beoordeling gehad. Wat een slechte service en bereikbaarheid.

een dikke 0 voor integriteit een dikke 0 voor empathie een dikke 0 voor zorgvuldigheid een dikke 0 voor normen en waarden een dikke 0 voor professionaliteit De enige inzet van Movir is met leugens

Zoals Hans V uit Breda ook aangeeft, doet Movir in het begin niet moeilijk, maar na enkele maanden pakken ze alles aan om niet uit te keren. Hierbij gebruiken ze alleen de gegevens die hen ten goede komen. Ook wordt niet geschroomd om feiten te verzwegen en te verdraaien. Daarnaast worden er dingen verzonnen en beweerd die niet kloppen, dus keihard gelogen. Dus weest gewaarschuwd!

Weet waar je aan begint! Ik zou het nooit meer doen! Alhoewel ze makkelijk heel duidelijk zouden kunnen zijn in wat ze niet verzekeren door zaken te benoemen (niet: burnout, whiplash, rsi etc) houden ze het vaag. Nu kunnen ze zeggen 'dat is niet medisch objectief aantoonbaar' dus jamner joh! Gaan ze vast niet de eerste maanden doen maar wel als het chronisch blijkt… Bizar dat aov "experts" 5/5 score geven aan een verzekeraar die liever zaken vaag houdt. En daarnaast nooit het gevoel gehad dat "hun" deskundigen objectief zijn. En ze hebben alle macht, geld en tijd…. Ze houden bewust zo veel mogelijk afstand tussen jou en hun mensen (juristen) je moet als een nummer behandeld worden als je echt te duur bent, zeker niet als een mens…

Over de afgelopen 20 jaar hebben ik € 300.000 premie betaald. Nu ik ziek ben, zeer ernstige fysieke problemen, ben ik voor 22 1/2 % afgekeurd. Ze betalen pas uit bij 25 %.. Het maakt echt niet uit of je foto's overhandigd van je specialist. Je hebt het gevoel dat je niet wordt gelooft en de Movir wil zeker niet uitkeren..

Door vervelende omstandigheden plotseling, op nog jonge leeftijd, tijdelijk arbeidsongeschikt geraakt. Mijn ervaringen met Movir zijn alleen maar positief te noemen. Vlot contact, alles geheel volgens alle afspraken, accuraat, professioneel. Goed contact met reintgeratiebegeleider die met je mee denkt. Hoop de rest van mijn carriere gewoon te kunnen blijven werken maar weet dat ik met Movir een goede parnter heb bij tegenslagen.

Komen hun afspraken niet na en proberen alles te doen om onder de afspraken uit te komen, welke zwart op wit zijn gezet.

Zéér slechte ervaring met deze verzekering. Wat is het geval? Een kennis van mij was tandarts maar is door een lichamelijke handicap op haar 46e niet meer in staat om haar praktijk te runnen en heeft ze die met pijn in haar hart moeten verkopen. Omdat ze niet kon thuis zitten en de verzekering maar voor 50% wil uitkeren probeerde ze weer deeltijd als zelfstandige bij een collega te werken. Dat lukte echter niet. De kwaliteit van haar werk leed ook onder haar gebrek. Ze werd daarop gekeurd door 2 "deskundigen" van Movir die verklaarden dat ze gewoon voor 50% geschikt is en dus maar voor 50% uitgekeerd krijgt. Ze vroeg een second opinion en een longarts verklaarde dat eigenlijk met een zuurstof fles zou moeten rondlopen. Movir geeft echter geen krimp. Ze schakelde een advocaat in en ze wilde van Movir reïntegratie traject begeleiding. Maar die willen haar niet helpen als ze zich niet eerst van de advocaat ontdoet. Met andere woorden ze willen haar eerst rechteloos maken alvorens nog iets voor haar te doen. Dat wil ze echter niet. Ze kan nu alleen nog maar naar de rechter met haar second opinion maar dat kan heel lang duren. Volgens de advocaat moet ze tegen een heel groot apparaat strijden en adviseerde om de strijd te staken. Dat doet ze echter niet. Wrange is dat deze verzekeraar haar in eerste instantie niet wilde verzekeren maar door een overname van een andere verzekeraar kwam ze hier alsnog terecht. Denk nog maar eens na voor je met deze verzekeraar in zee gaat.

Mijn verzekering bij Delta Lloyd werd alleen geaccepteerd met allerlei vreemde beperkingen, dit op basis van de mening van de keuringsarts. Mijn huisarts heeft zelfs nog een brief gestuurd dat de onderbouwing van de keuringsarts kant noch wal raakte maar de arrogante Delta Lloyd arts meende het beter te weten. Kreeg zelfs een uitsluiting voor knieklachten terwijl ik daar nog nooit iets aan gehad heb :-)

ben een jaar geleden overgespapt naar delta lioyd via een tussenpersoon alles was mogelijk. ze hebben alle bekeken en overal van mij instemming gehad op mijn medisch dosieer in te zien (had niets te verbergen ) mijn vader is ziek geworden en overleden wat mij niet in de koude kleren is gaan zitten mijn werk heeft er ook onder geleden en ik wilde geen gebruik maken van mijn verzekering mijn tussen persoon vond dat ik het moest doen en ik heb 1.5 maand een uit kering gehad van 1600 euro nu kreeg ik een telefoon van mijn tussenpersoon dat delta lioys 1600 euro terug wil er was achteraf in mijn dosieer gevonden dat ik eerder bij mijn arts was geweest ovet mijn klacht (mijn arts gebeld heeft het dosieer bekeken vond geen bijzonder heden en oo ja zei delta liotd achter af in uw dosieer staat ook dat u een paar jaar geleden eens bij de arts bent geweest over een overbelaste schouder sluiten we nu ook uit (contract was al een jaar rond ) zomaar sluiten ze in een keer zomaar dingen uit je sluit een contract af met toestemming om alles te controleren .op eens gebeurt er iets met je waar door je een verzekering nodig hebt en delta lioys laat je ijskoud staan zomaar en ze sluiten dan ook nog een van alles uit achter af en mijn tussen persoon gaat met alle winden mee ze staan in ons recht delta lioyd zeer ondetrouwbaar gerrti t zwolle

Bijna 65 jaar en al meer dan 20 jaar een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij MOVIR zonder één dag ziek te zijn geweest, krijg ik op de valreep van mijn ondernemerschap te maken met een vervelende ziekte, waarvan ik inmiddels grotendeels weer genezen ben. De geweldige servicekwaliteit van mijn relatiebeheerder bij MOVIR (bekwaam, hulpvaardig, aardig, meelevend, vanuit vertrouwen) heb ik zeer op prijs gesteld. En als je als ondernemer tijdelijk niet in staat bent je omzet te halen, verzacht dat heel veel van de pijn. En dat is heel wat waard, zo heb ik inmiddels aan den lijve mogen ondervinden. Peer E.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen