Nabestaandenverzekering December 2024 

Met een nabestaandenverzekering voorkom je dat jouw naasten in de financiële problemen raken zodra jij overlijdt. Denk onder andere aan het kunnen betalen van de hypotheek of een studie. De nabestaandenverzekering keert uit als je overlijdt tijdens de looptijd van de verzekering. Verderop deze pagina lees je meer over deze verzekering.

Nabestaandenverzekering vergelijken

Hieronder kun je de nabestaandenverzekering van 2 grote verzekeraars vergelijken. Omdat iedere verzekeraar een andere premie vraagt, is vergelijken verstandig. Hierdoor weet je precies wat je moet betalen en welke voorwaarden er van toepassing zijn. Je wilt tenslotte niet teveel betalen.

 

Premies berekend op 22 mei 2023, geboortedatum 01-01-1985, dekking gelijkblijvend ter waarde van € 100.000, niet roker. Looptijd 30 jaar

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Deze verzekeraars vergelijken wij

dela
reaal_198x58
monuta
ardanta logo
de-goudse_198x58
centraal-beheer

Soorten nabestaandenverzekeringen

Er zijn drie vormen van de nabestaandenverzekering;

  1. Gelijkblijvende nabestaandenverzekering – het bedrag dat wordt uitgekeerd staat vast. Of je nou overlijdt in het eerste of het laatste jaar dat de verzekering loopt, dat maakt niet uit. Er wordt altijd hetzelfde bedrag uitgekeerd.
  2. Annuïtair dalende nabestaandenverzekering – bij deze dekking daalt de uitkering ieder jaar. Hij daalt aan het begin langzaam en later fors.
  3. Lineair dalende nabestaandenverzekering – bij deze dekking daalt het bedrag ieder jaar met hetzelfde bedrag. Er wordt dus iedere keer iets minder uitgekeerd.
nabestaandenverzekering vergelijken

Hoe werkt een nabestaandenverzekering?

Een nabestaandenverzekering wordt vaak in combinatie met een hypotheek afgesloten, maar dat hoeft niet. In de meeste gezinnen zijn twee mensen die werken. Samen verdienen zij geld en betalen zij de rekeningen, hypotheek, studies en vakanties. Overlijdt een van de twee, dan valt er een inkomen weg. Om dit inkomensverlies te beperken, kiezen mensen voor een nabestaandenverzekering. Deze verzekering keert eenmalig een vooraf besproken bedrag uit aan degene die overblijft. Hiermee voorkom je financiële zorgen en kunnen de rekeningen worden betaald.

Let op: de verzekering keert alleen uit als je tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt.

Medische keuring bij een nabestaandenverzekering

Voordat je een nabestaandenverzekering hebt, moet je een aantal vragen over jouw gezondheid invullen. Zo schat de verzekeraar de kans in dat je vroegtijdig overlijdt. Zo willen ze weten hoe oud je bent, of je rookt en of je ziek bent. Met name dat laatste kan lastig zijn voor mensen die chronisch ziek zijn. Onlangs is er door de overheid een persbericht over gestuurd. Deze lees je hier. Voor wie een heel hoog bedrag uitgekeerd wilt krijgen, kan zelfs een medische keuring worden gevraagd.

Nabestaandenverzekering vergelijken en afsluiten

Er zijn meerdere aanbieders van de nabestaandenverzekering. Daarom is vergelijken verstandig. Je komt er dan snel achter bij wie je de goedkoopste nabestaandenverzekering afsluit. Bedenk vooraf goed welk bedrag er uitgekeerd moet worden, welke dekking je het prettigste vindt en hoe lang de verzekering moet lopen. Zodra je dit weet en de nabestaandenverzekering hebt vergeleken, kun je de beste afsluiten. De verzekeraar houdt je op de hoogte van de aanvraag.


Bronnen

  • Rijksoverheid
  • Wijzeringeldzaken
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door RedactieZeker
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door RedactieZeker op 20 juni 2022
Redactie Zeker.com
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 22 mei 2023

Laatste klantbeoordelingen

Scildon is áltijd de allerlaatste met het sturen van een jaaroverzicht. Het is altijd wachten op. Erger me daar mateloos aan.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen