Goedkoopste nabestaandenverzekering April 2024 

De goedkoopste nabestaandenverzekering sluit je via ons af!

 • Binnen 1 minuut je premie berekend
 • Keuze uit veel opties
 • Grote verzekeraars vergelijken

Met je inkomen worden veel kosten betaald. Zoals de hypotheek, een lening of de studie van je kind. Als je overlijdt, dan valt ook je inkomen weg. Als gevolg hiervan kunnen je nabestaanden financiële problemen krijgen. Om dit te voorkomen, sluit je een nabestaandenverzekering af. Deze verzekering keert een bedrag uit als je overlijdt tijdens de looptijd. Ben je op zoek naar de goedkoopste nabestaandenverzekering? Deze vind je door te vergelijken.

Bereken je premie

goedkoopste nabestaandenverzekering

Wat is de goedkoopste nabestaandenverzekering?

Het is lastig te zeggen wat de goedkoopste nabestaandenverzekering is. Dat komt omdat dit van veel dingen afhangt. Dat wil zeggen, de premie wordt berekend op basis van een aantal gegevens. Als eerste is dit het verzekerde bedrag. Je bepaalt zelf voor hoeveel je je wilt verzekeren. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de uitkering als je overlijdt. Ook je leeftijd en je gezondheid zijn belangrijk. Heb je bijvoorbeeld de afgelopen twee jaar gerookt? Dan betaal je meer premie. Kortom, de goedkoopste nabestaandenverzekering is voor iedereen anders. Wil je een goedkope nabestaandenverzekering? Dan raden we je aan om een vergelijking te maken. Je ziet dan snel bij wie je het voordeligste uit bent.

In 5 stappen een goedkope nabestaandenverzekering

Als je een verzekering afsluit, dan wil je natuurlijk niet teveel betalen, maar wel goede voorwaarden hebben. Maar hoe vind je die? We geven je graag een paar tips:

 1. Begin altijd met vergelijken
 2. Je vult je gegevens in en kiest de dekking naar wens
 3. Vink wel of geen aanvullende opties aan
 4. Leg de premies naast elkaar en lees de voorwaarden
 5. Kies de voordeligste verzekering en sluit deze online af

Goedkoop een nabestaandenverzekering vergelijken

Je denkt er liever niet aan. Maar ook als je nog vol in het leven staat, kun je plots overlijden. Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle nabestaanden financiële problemen krijgt na een onverwachts overlijden. Een nabestaandenverzekering voorkomt dit. Bovendien bepaal je zelf voor hoeveel je je wilt verzekeren. Ook kies je zelf het soort verzekering. Omdat er veel opties zijn, vinden veel mensen het lastig om de beste verzekering te vinden. Wij raden iedereen aan om te vergelijken. Je legt de diverse opties naast elkaar, en zo zie je meteen waar je een goede nabestaandenverzekering krijgt zonder al te hoge kosten. Vergelijken kost je niets, maar het bespaart al snel.

Hoe vind ik een goedkope nabestaandenverzekering?

Je kunt bij veel verzekeraars terecht voor een nabestaandenverzekering. Als gevolg hiervan is er een verschil in premie en voorwaarden te ontdekken. Bij de een ben je een stuk goedkoper uit dan bij de ander. Toch is het van belang om niet alleen naar de kosten te kijken. Ook de voorwaarden zijn van belang. Soms biedt de goedkoopste optie niet genoeg dekking. Maar de verzekering met de hoogste premie is niet gelijk ook de beste. Je vindt een goedkope nabestaandenverzekering door te vergelijken. Je vult je gegevens in en kiest de dekking naar wens, en de premie wordt direct berekend. Door alle premies naast elkaar te leggen, zie je meteen bij wie je de goedkoopste afsluit.

goedkope nabestaandenverzekering

De goedkoopste nabestaandenverzekering, waar let ik op?

Als je begint met vergelijken, dan is het van belang om op een aantal zaken te letten. Ten eerste is dit de premie. Dit is het bedrag dat je per maand betaalt. Het verschilt per verzekeraar hoe hoog de premie is. Maar let ook goed op de voorwaarden. Een goedkope verzekering kan mindere voorwaarden hebben. Als gevolg hiervan ben je soms alsnog duur uit.

Daarnaast let je goed op de dekking. Je bepaalt zelf voor welk bedrag je je wilt verzekeren. Over het algemeen geldt: hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de premie. Wil je de goedkoopste nabestaandenverzekering? Houd er dan rekening mee dat de uitkering lager is.

Ook lees je de voorwaarden goed door. Bij het afsluiten van een nabestaandenverzekering speelt je gezondheid en leeftijd een grote rol. Bij ziekte of hoge leeftijd is de kans op overlijden immers groter. Je betaalt dan een hogere premie. Het verschilt per verzekeraar hoe zwaar dit meetelt.

Een goedkope nabestaandenverzekering afsluiten

Een nabestaandenverzekering heet ook wel een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Dat verschilt per verzekeraar. Ben je op zoek naar de goedkoopste? Dan raden we je aan om te vergelijken. Je vult je gegevens in, en op basis hiervan wordt de premie berekend. Kies vervolgens de verzekering die het beste bij je wensen aansluit. Heb je een goedkope én goede verzekering gevonden? Dan kun je deze direct afsluiten. Je vult de aanvraag in en de verzekeraar houd je op de hoogte.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Rabobank
 • Consumentenbond
 • Verbond van Verzekeraars 

Laatste update: 8 april 2021