Camperverzekering Juli 2024 vergelijken

De camperverzekering dekt de kosten bij schade. Bijvoorbeeld door een botsing of ongeluk. Wat wel en niet wordt vergoed, hangt af van het soort verzekering. Bij ons kun je een camperverzekering vergelijken. Zo zie je snel wat je opties zijn en bij wie je het beste uit bent.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

In 5 stappen een camperverzekering vergelijken

Je bepaalt zelf bij wie je een camperverzekering afsluit. Er zijn verschillende verzekeraars die deze verzekering aanbieden. Daarom is er een verschil in prijs en voorwaarden. Door te vergelijken, zie je wat dit verschil is. En voorkom je dat je onnodig veel premie betaalt.

In deze 5 stappen vergelijk je een camperverzekering:

 1. Kies de verzekeraar naar wens
 2. Vul alle gegevens in
 3. Kies welke dekking je wilt
 4. Vergelijk op basis van premie en voorwaarden
 5. Bepaal wat de beste camperverzekering is voor jou

Een camperverzekering vergelijken, waar let je op?

Tijdens het vergelijken van een verzekering voor je camper is het van belang om op een aantal zaken te letten. Als eerste kijk je goed naar de kosten en voorwaarden. De premie is het bedrag dat je betaalt om verzekerd te zijn. Bij de ene verzekeraar betaal je meer dan bij de ander. Maar de voorwaarden zijn net zo belangrijk. Hierin staat precies vermeld wanneer de verzekeraar wel en niet uitkeert, en welke regels er gelden. Ook deze zijn per verzekeraar anders. Daarnaast is het goed om te weten dat je verplicht bent om je camper te verzekeren. Welke verzekering je kiest, dat bepaal je wel zelf. Met een vergelijking kom je erachter welke camperverzekering het beste bij jouw camper past. Vul de gevraagde gegevens altijd naar waarheid in. Hiermee voorkom je een hoop gedoe.

Camperverzekering vergelijken, wat heb je nodig?

Voor het afsluiten van een camperverzekering zijn een aantal gegevens nodig. Deze zijn namelijk nodig om de premie te berekenen. Wil je een camperverzekering vergelijken? Houd dan deze gegevens bij de hand:

 • Bouwjaar
 • Merk
 • Gewicht
 • Aanschafjaar
 • Aanschafwaarde
 • Kenteken
 • Adresgegevens
 • Aantal schadevrije jaren
 • Waarde van de inventaris (spullen in en rond de camper)
 • De gewenste dekking
 • Hoogte eigen risico
 • Wel of geen aanvullende modules
 • Wel of geen no-claim korting
 • Of je je camper verhuurt aan derden
camperverzekering vergelijken

Kosten camperverzekering vergelijken

Hoe duur een camperverzekering precies is, hangt af van een aantal zaken. Als eerste is dit de dekking. Hoe breder de dekking, hoe hoger de premie. Ten tweede speelt het eigen risico mee. Kies je voor een hoger eigen risico? Dan krijg je korting op je premie. Als derde hangt de premie af van de kenmerken van je camper. Een gloednieuwe camper is veel meer waard dan een tweedehands exemplaar. Om die reden zal het verzekerd bedrag voor een nieuwe camper hoger liggen. Als laatste tellen je eigen wensen mee. Wil je wel of geen extra’s meeverzekeren? Hoe uitgebreider de verzekering, hoe hoger de premie. Door de camperverzekering te vergelijken, zie je snel wat het kost om jouw camper te verzekeren en bij wie je het goedkoopste uit bent.

Welke dekkingen kan ik vergelijken?

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

Een WA-verzekering is de basisdekking. Hiermee is schade aan een derden gedekt. Zowel letselschade als materiële schade. Veroorzaak je een ongeluk? Bots je tegen iemand aan? Met een WA-dekking wordt schade aan een ander vergoed. Maar eigen schade niet. Een WA-dekking is verplicht voor elke camperbezitter. Het is de verzekering met de minste dekking. En daarmee ook de goedkoopste camperverzekering.

WA Beperkt Casco

De WA Beperkt Casco verzekering heeft een bredere dekking. Naast de WA-dekking wordt ook schade aan je eigen camper door onder andere brand, diefstal, storm en ruitbreuk vergoed. Schade aan je camper door eigen schuld valt niet onder de dekking. En wordt daarmee ook niet vergoed door de verzekeraar. De WA Beperkt Casco camperverzekering is uitgebreider dan de WA-verzekering. Om die reden betaal je ook een hogere premie.

WA Volledig Casco (Allrisk)

De Allrisk camperverzekering heeft de meest uitgebreide dekking. Deze verzekering dekt namelijk alle schade. Dus ook schade door eigen schuld. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de WA Volledig Casco verzekering uit te breiden met aanvullende modules. Het is de meest volledig verzekering. Maar ook de optie met de hoogste prijs.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Rijksoverheid
 • Totaalbesparen
 • Diks
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 24 juni 2022
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 23 mei 2023