Beste camperverzekering Mei 2024 

Zonder zorgen op vakantie. Dat is fijn. Een goede camperverzekering helpt daarbij. Wat de beste camperverzekering is, is voor iedereen anders. Op deze pagina lees je hoe je de beste voor jouw camper vindt.

Liever meteen een premie berekenen? Klik dan op deze button.

Bereken je premie

beste camperverzekering

Wat is de beste camperverzekering?

Ook met een camper kun je schade rijden. Je krijgt pech onderweg, botst ergens tegen aan of veroorzaakt een ongeluk. Wanneer dit gebeurt, is het erg fijn om een goede camperverzekering te hebben. Hierdoor hoef je niet alle kosten door de schade zelf te betalen. Bovendien is een kampeerautoverzekering, net zoals een autoverzekering, verplicht. Veel mensen vragen zich dan ook af wat de beste camperverzekering is. Toch is dat lastig te zeggen. Want dat is voor iedereen anders. Je kunt de verzekering voor je camper nemen die je dealer adviseert. Maar dat hoeft niet. Wij raden aan om te vergelijken. Met een vergelijking zie je snel wat je opties zijn, de kosten en welke dekking het beste bij jouw camper past.

De beste camperverzekering vinden, hoe doe je dat?

Ga je lekker op pad met je camper? Dan is een camperverzekering misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar wel belangrijk. Er zijn verschillende verzekeraars die een camperverzekering aanbieden. Dat maakt de keuze lastig. Want hoe weet je nu wat de beste camperverzekering is? Wij geven je een paar tips:

 1. Start altijd met vergelijken
 2. Let op het verschil in prijs en voorwaarden
 3. Lees de reviews van andere klanten
 4. Kies de camperverzekering die het beste bij jouw wensen en eisen past

Een camper het beste verzekeren in 5 stappen

De beste camperverzekering vinden is niet moeilijk. Binnen deze 5 simpele stappen weet jij hoe je jouw camper het beste kunt verzekeren:

 1. Bepaal welke dekking je wilt
 2. Vink eventueel extra modules aan
 3. Vul je gegevens in
 4. Vergelijk op basis van prijs en kwaliteit
 5. Kies de camperverzekering die perfect aansluit en vraag deze direct aan

Welke camperverzekering is het beste?

Een caravan hoef je niet te verzekeren. Je bepaalt zelf of je wel of geen caravanverzekering afsluit. Bij een camper ligt dat anders. Voor een camper ben je verplicht om een verzekering met minimaal WA-dekking af te sluiten. Het is immers een motorrijtuig. Maar of zo’n WA-verzekering ook genoeg dekking biedt, dat is nog maar de vraag. Een nieuwe camper kost behoorlijk wat. Al snel tienduizenden euro’s. In dat geval is een WA-dekking niet altijd genoeg. En is het slim om een verzekering met meer dekking te kiezen. Welke camperverzekering het beste is, hangt dus van je camper af. Maar ook van je eigen wensen. Wil je eigen schade bijvoorbeeld wel of niet gedekt hebben? Of wil je voor de zekerheid een allrisk verzekering? Voor een camperverzekering heb je drie keuzes:

 • WA dekking
 • WA Beperkt Casco
 • Allrisk = WA Volledig Casco

De beste camperverzekering, waar let ik op?

Het aanbod aan verzekeringen is groot. Daarom kan het best lastig zijn om een goede kampeerautoverzekering te vinden. Want bij wie krijg je de beste camperverzekering? En waar ben je het goedkoopste uit?

Als eerste let je op de premie. Dit is het bedrag dat je per maand of per jaar betaalt om verzekerd te zijn. Hoe duur een camperverzekering is, hangt onder andere af van de dekking.

Daarom kijk je als tweede naar de dekking en voorwaarden. Of met andere woorden: wat is wel en wat is niet verzekerd. In de voorwaarden lees je in welke situaties de verzekeraar wel en niet uitkeert. Bij een Allrisk caravanverzekering krijg je bijvoorbeeld ook eigen schade vergoed. En een WA-verzekering keert in dat geval niet uit.

Daarnaast let je op het eigen risico. Oftewel: hoeveel moet je eerst zelf betalen bij schade. Een laag eigen risico gaat vaak samen met een hogere premie. En andersom.

Beste camperverzekering vergelijken en afsluiten

Er is een hoop te kiezen als het gaat om een camperverzekering. Hoe vind je nu de beste? Wat de beste camperverzekering is, hangt van veel zaken af. Onder andere welke dekking je wilt, hoeveel de camper waard is, hoe vaak en hoe ver je reist met je camper en of je je camper verhuurt. Bepaal voor jezelf aan welke eisen je kampeerautoverzekering moet voldoen. En start dan met een camperverzekering vergelijken. Vergelijken is altijd gratis, maar je bespaart al snel. Dat komt omdat er een groot verschil in prijs en kwaliteit is tussen verzekeraars. Soms betaal je een iets hogere premie, maar krijg je daar een veel bredere dekking voor terug. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Wees kritisch en kijk niet alleen naar de kosten. De voorwaarden zijn net zo belangrijk. Heb je de beste camperverzekering gevonden? Dan kun je deze direct online afsluiten.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Rijksoverheid
 • Verbond van Verzekeraars
 • Consumentenbond
 • ANWB
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 23 augustus 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 februari 2023