Rechtsbijstandverzekering Juni 2024 vergelijken

Beschikbare verzekeraars

Deze premies zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

  • Een huurwoning
  • Alleenstaand zonder kinderen
  • Geboren op 01-01-1985
  • Basisdekking Consument of indien niet los af te sluiten Consument & Wonen
Berekend op 25-04-2024

Rechtsbijstandverzekering vergelijken 2024

Met een rechtsbijstandverzekering ben je gedekt voor juridische hulp op het moment dat je dat nodig hebt. Dat klinkt wellicht ver van je bed, maar is helaas vaak dichterbij dan je denkt. Want wat nou als je een dakkapel laat plaatsen en je een conflict krijgt met de leverancier omdat er iets niet goed is? Of als de aannemer een keuken plaatst of als je in het verkeer een conflict krijgt met een andere weggebruiker? Het zijn voorbeelden waar iedereen mee te maken kan krijgen. 

Het hebben van een rechtsbijstandverzekering is een prettig idee. Je wordt bijgestaan op een lastig moment door iemand met kennis van zaken. Die helpt om het conflict tot een goed eind te brengen. In ruil daarvoor betaal je iedere maand een paar euro premie. Bij ons kun je de rechtsbijstandverzekering vergelijken. Handig want je wilt natuurlijk niet teveel premie betalen.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk de rechtsbijstandverzekering en kies uit het beste aanbod.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie over rechtsbijstandverzekeringen.

Top 5 populairste rechtsbijstandverzekeringen

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de rechtsbijstandverzekeraars

unive_96x35
centraal-beheer
fbto_198x58
ohra
aegon_198x58

Kosten rechtsbijstandverzekering vergelijken

Iedere verzekeraar vraagt een andere premie. Dat maakt vergelijken erg aantrekkelijk en zinvol. Daarmee bespaar je al snel flink wat geld. Hieronder hebben we een voorbeeld berekening gemaakt. Je ziet hierin de premies voor zowel een alleenstaande als voor een gezin met kinderen.

VerzekeraarsVerzekerd bedragEigen risicoPremie per maand
AEGON€ 50.000€ 0€ 7,45
FBTO€ 50.000€ 250€9,71
ABN Amro€ 50.0000€10,34
OHRA€ 25.000€ 0€ 13,41
Berekend op 25 april 2024 voor een alleenstaande.

Rechtsbijstandverzekering verplicht

Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht. Alsnog kiezen veel mensen wel voor deze verzekering. Het biedt vaak een stukje zekerheid. Zeker als je te maken krijgt met een conflict is het prettig om hierop terug te kunnen vallen en de juiste hulp te krijgen.

Wachttijd rechtsbijstandverzekering

Er geldt bijna altijd een wachttijd voordat de verzekering ingaat. Meestal is dit een periode van enkele maanden. Dit wordt de wachttijd genoemd. In deze periode heb je geen recht op de dekking of een vergoeding. Hiermee sluiten verzekeraars uit dat je mogelijk al weet dat er een conflict aankomt. Er is een aantal verzekeraars die geen wachttijd rekenen.

Rechtsbijstandverzekering voor lopend conflict

Reeds bestaande conflicten zijn uitgesloten van de dekking. Je kunt een rechtsbijstandverzekering dus alleen afsluiten voor conflicten waar je nu nog niet op de hoogte bent. Wel kun je bij rechtsbijstandverzekeraars hulp vragen als je in een conflict bent beland, je betaalt hiervoor dan een aparte vergoeding.


Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

  • Ditzo
  • ARAG
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 20 juni 2022
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 25 april 2024

Laatste klantbeoordelingen

Ik wil graag een klacht indienen over ARAG verzekeringen. Op 15 april heb ik een zaak ingediend. Deze is door ARAG bij de verkeerde afdeling terechtgekomen, ondanks de duidelijke hulpvraag onderaan het formulier. Ondanks de belofte van hulp binnen maximaal 5 dagen, heb ik pas na 23 dagen eindelijk een jurist gesproken. Gedurende deze tijd mocht ik aan ARAG geen enkele vraag stellen en heb ik via vijf andere bronnen juridisch advies ingewonnen omdat het zo ontzettend lang duurde. Al deze bronnen gaven mij ongeveer dezelfde informatie. De toegewezen jurist leek niet goed voorbereid te zijn en gaf compleet ander advies dan alle andere bronnen die we hebben geraadpleegd. Hij kon zelfs niet mijn naam goed spellen terwijl dit gewoon in de email staat. Toen ik vroeg of ik zelf rechtshulp kon inschakelen via een betrouwbaar bureau dat gespecialiseerd is in zaken zoals die van ons, en dat ons zeker kon helpen omdat we een sterke zaak hebben, werd mij verteld dat dit niet mogelijk was omdat de zaak al aan rechtshulp was toegewezen. Ik ben nu ruim twee jaar en twee maanden verzekerd bij ARAG en heb nog nooit eerder een zaak ingediend. Ik vind dat er heel slecht met mij wordt omgegaan. Ik word van het kastje naar de muur gestuurd en krijg nergens duidelijk antwoord op. Ik zit met mijn handen in het haar. Help mij alsjeblieft door mij mijn eigen rechtshulp te laten kiezen. Ik heb recht op vrije advocatenkeuze!

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren hier verzekerd geweest totdat e.e.a. veranderde zowel in premie als vergoedingen (andere indeling). Bellen hierover onmogelijk. Alles werd doorverwezen naar de website maar ik heb maar liefs drie linker computerhanden en ben van halverwege de vorige eeuw. Dan maar chatcontact en daar schreef een chatmiep dat het beleid was veranderd naar geen telefonisch contact. Dan maar opzeggen maar dat moet ook on line en daar zit nou precies mijn probleem. Druk hierop en dan ziet u dat. Dan moet u … aktiveren etc. Steeds maar teruggekoppeld dat ik haar niet begreep. Uiteindelijk gemeld dat als FBTO mijn niet eens wil spreken, ik daar ook niet verzekerd wil zijn. Uiteindelijk zorgde zij voor opzegging. Dagje later een mail. Spijtig dat ik weg ga bij FBTO maar waarom? Tja als je het niet eens mag zeggen……………………………..

DAS rechtsbijstand, afsluiten is snel geregeld, maar indien je een claim hebt geven ze niet thuis. Niet aan te bevelen.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen