Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Beschikbare verzekeraars

Deze premies zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

  • Een huurwoning
  • Alleenstaand zonder kinderen
  • Geboren op 01-01-1985
  • Basisdekking Consument of indien niet los af te sluiten Consument & Wonen

Rechtsbijstandverzekering vergelijken 2022

Met een rechtsbijstandverzekering ben je gedekt voor juridische hulp op het moment dat je dat nodig hebt. Dat klinkt wellicht ver van je bed, maar is helaas vaak dichterbij dan je denkt. Want wat nou als je een dakkapel laat plaatsen en je een conflict krijgt met de leverancier omdat er iets niet goed is? Of als de aannemer een keuken plaatst of als je in het verkeer een conflict krijgt met een andere weggebruiker? Het zijn voorbeelden waar iedereen mee te maken kan krijgen. 

Het hebben van een rechtsbijstandverzekering is een prettig idee. Je wordt bijgestaan op een lastig moment door iemand met kennis van zaken. Die helpt om het conflict tot een goed eind te brengen. In ruil daarvoor betaal je iedere maand een paar euro premie. Bij ons kun je de rechtsbijstandverzekering vergelijken. Handig want je wilt natuurlijk niet teveel premie betalen.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk de rechtsbijstandverzekering en kies uit het beste aanbod.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie over rechtsbijstandverzekeringen.

Top 5 populairste rechtsbijstandverzekeringen

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de rechtsbijstandverzekeraars

unive_96x35
ditzo
centraal-beheer
fbto_198x58
ohra
aegon_198x58

Kosten rechtsbijstandverzekering vergelijken

Iedere verzekeraar vraagt een andere premie. Dat maakt vergelijken erg aantrekkelijk en zinvol. Daarmee bespaar je al snel flink wat geld. Hieronder hebben we een voorbeeld berekening gemaakt. Je ziet hierin de premies voor zowel een alleenstaande als voor een gezin met kinderen.

VerzekeraarsVerzekerd bedragEigen risicoPremie per maand
AEGON€ 50.000€ 0€ 7,79
OHRA€ 25.000€ 0€ 10,18
HEMA€ 40.000€ 100€ 13,20
Ditzo€ 60.000€ 0€ 15,74
Berekend op 9 april 2021 voor een alleenstaande.

Rechtsbijstandverzekering verplicht

Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht. Alsnog kiezen veel mensen wel voor deze verzekering. Het biedt vaak een stukje zekerheid. Zeker als je te maken krijgt met een conflict is het prettig om hierop terug te kunnen vallen en de juiste hulp te krijgen.

Wachttijd rechtsbijstandverzekering

Er geldt bijna altijd een wachttijd voordat de verzekering ingaat. Meestal is dit een periode van enkele maanden. Dit wordt de wachttijd genoemd. In deze periode heb je geen recht op de dekking of een vergoeding. Hiermee sluiten verzekeraars uit dat je mogelijk al weet dat er een conflict aankomt. Er is een aantal verzekeraars die geen wachttijd rekenen.

Rechtsbijstandverzekering voor lopend conflict

Reeds bestaande conflicten zijn uitgesloten van de dekking. Je kunt een rechtsbijstandverzekering dus alleen afsluiten voor conflicten waar je nu nog niet op de hoogte bent. Wel kun je bij rechtsbijstandverzekeraars hulp vragen als je in een conflict bent beland, je betaalt hiervoor dan een aparte vergoeding.


Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

  • Ditzo
  • ARAG
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 11 november 2021
Leon Schouten is directeur van Zeker.com. Regelmatig is Leon te zien in de media naar aanleiding van onderzoeken. Hij werkt inmiddels meer dan 14 jaar in de verzekeringsbranche.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 03 januari 2022

Laatste klantbeoordelingen

Bijzonder slecht niveau van dienstverlening. Simpele administratieve zaken kunnen ze waarschijnlijk best oplossen met standaard briefjes. Maar zodra het echt heel belangrijk wordt dan kunnen ze niet zoveel meer. Het blijft steken op assistentenniveau en de behandeling van klanten is bijna primitief. Uit recent onderzoek (AD.nl) blijkt ook dat ze standaard kleine bedragen reserveren om klanten te helpen (400,-). Komen ze boven dat bedrag dan krijg je berichten die standaard beginnen met ‘Het spijt ons u niet beter te kunnen berichten…'. Maar wat ze eigenlijk willen zeggen is ‘Uw belang is ons het geld niet waard…'. Ik weet vrij zeker dat dit zo is omdat Arag 3 zaken voor me verloor, die ik later met een normale advocaat wel direct geregeld kreeg.

Zeer slechte hulp, men wil eerst dossier al sluiten , heeft er gewoon geen zin aan na beel praten en bewijzen iemand ander gekregen , hetzelfde verhaal , je kunt beijzen aanleveren dat de tegenpartij liegt, je kunt aankeveren tit je een ons weegt met doet er niets mee, stopt ook niet de peocexure van het bestemmingsplan maar wil gewoon wachten , ja tot het te laat is alkes wat je aankeverd dien ze niets mee, je nasm word gebruikt voir het plan , je wil weten waarvoir vragen ze niet eens na , na,overleg met gemeente met jurist mag je alleen heen gaan , zetten ze er dinfen neer ookal geef je vsn te viren aan niets af te soreken maar te luisteren men doet er niets aan dat ze maarzo dingen in het bestemmingsplan zetten, je kunt aangeven dus wat je wil , ze helpen je gewoon niet en moet alles alleen doen , zeer slechte zaak , niet bij verzekeren

Keurige afhandeling van een dure rechtzaak in het buitenland.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen