Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Beschikbare verzekeraars

Deze premies zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

  • Een huurwoning
  • Alleenstaand zonder kinderen
  • Geboren op 01-01-1985
  • Basisdekking Consument of indien niet los af te sluiten Consument & Wonen
Berekend op 09-06-2022

Rechtsbijstandverzekering vergelijken 2022

Met een rechtsbijstandverzekering ben je gedekt voor juridische hulp op het moment dat je dat nodig hebt. Dat klinkt wellicht ver van je bed, maar is helaas vaak dichterbij dan je denkt. Want wat nou als je een dakkapel laat plaatsen en je een conflict krijgt met de leverancier omdat er iets niet goed is? Of als de aannemer een keuken plaatst of als je in het verkeer een conflict krijgt met een andere weggebruiker? Het zijn voorbeelden waar iedereen mee te maken kan krijgen. 

Het hebben van een rechtsbijstandverzekering is een prettig idee. Je wordt bijgestaan op een lastig moment door iemand met kennis van zaken. Die helpt om het conflict tot een goed eind te brengen. In ruil daarvoor betaal je iedere maand een paar euro premie. Bij ons kun je de rechtsbijstandverzekering vergelijken. Handig want je wilt natuurlijk niet teveel premie betalen.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk de rechtsbijstandverzekering en kies uit het beste aanbod.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie over rechtsbijstandverzekeringen.

Top 5 populairste rechtsbijstandverzekeringen

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de rechtsbijstandverzekeraars

unive_96x35
ditzo
centraal-beheer
fbto_198x58
ohra
aegon_198x58

Kosten rechtsbijstandverzekering vergelijken

Iedere verzekeraar vraagt een andere premie. Dat maakt vergelijken erg aantrekkelijk en zinvol. Daarmee bespaar je al snel flink wat geld. Hieronder hebben we een voorbeeld berekening gemaakt. Je ziet hierin de premies voor zowel een alleenstaande als voor een gezin met kinderen.

VerzekeraarsVerzekerd bedragEigen risicoPremie per maand
AEGON€ 50.000€ 0€ 7,96
HEMA€ 50.000€ 0€ 10,04
OHRA€ 25.000€ 0€ 11,50
Ditzo€ 60.000€ 0€ 16,05
Berekend op 20 juni 2022 voor een alleenstaande.

Rechtsbijstandverzekering verplicht

Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht. Alsnog kiezen veel mensen wel voor deze verzekering. Het biedt vaak een stukje zekerheid. Zeker als je te maken krijgt met een conflict is het prettig om hierop terug te kunnen vallen en de juiste hulp te krijgen.

Wachttijd rechtsbijstandverzekering

Er geldt bijna altijd een wachttijd voordat de verzekering ingaat. Meestal is dit een periode van enkele maanden. Dit wordt de wachttijd genoemd. In deze periode heb je geen recht op de dekking of een vergoeding. Hiermee sluiten verzekeraars uit dat je mogelijk al weet dat er een conflict aankomt. Er is een aantal verzekeraars die geen wachttijd rekenen.

Rechtsbijstandverzekering voor lopend conflict

Reeds bestaande conflicten zijn uitgesloten van de dekking. Je kunt een rechtsbijstandverzekering dus alleen afsluiten voor conflicten waar je nu nog niet op de hoogte bent. Wel kun je bij rechtsbijstandverzekeraars hulp vragen als je in een conflict bent beland, je betaalt hiervoor dan een aparte vergoeding.


Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

  • Ditzo
  • ARAG
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 20 juni 2022
-
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 22 juni 2022

Laatste klantbeoordelingen

Na meer dan 20 jaar keurig de premie te hebben betaald dacht ik door omstandigheden een keer aanspraak te maken op mijn rechtsbijstand verzekering bij Das Mijn zaak werd geaccepteerd voor behandeling mits ik eerst de 100 euro eigen risico had voldaan , Uiteraard meteen gestort. Eindelijk 2 weken later krijg ik telefoontje van Das dat wegens grote drukte mijn zaak werd doorgezet naar een advocaten kantoor die met hun werkt. Weer een week later krijg ik van dat Advokaten kantoor een mailtje dat de week daarop een keer kontakt met mij zal worden opgenomen , reden, ze waren heel druk en volle planning. Das heeft totaal geen begrip dat je als leek die verwikkeld zit in een conflict heel erg hoopt dat je ECHT Rechtsbijstand krijgt waar je meer dan 20 jaar al voor betaald. Zwaar teleurgesteld in behandeling door Das.

Een op het oog simpel vraagje in het erfrecht over hoe we de uitvaartkosten (boedelkosten, een preferente schuld) uit de erfenis kunnen betalen (beheerdershandeling), zónder daarbij de erfenis zuiver te accepteren… Waar moeten we op letten bij die handeling? Dat was de ARAG-medewerkster te veel gevraagd. Er werd om de feiten heen gedraaid, ik kreeg de vraag “maar waarom zou je dat willen?” (wat denk je: omdat dat flink scheelt op de nota!), en puntje bij paaltje heb ik zelf de telefonisch medewerkster juridisch bij moeten praten. Haar antwoord bleef een schoorvoetend “mwah, ik zou het risico niet nemen”. Nee, flikker al dat geld maar weg inderdaad. Lekker advies, het gaat niet om haar geld… Waarom betaal ik in hemelsnaam voor deze rechtsbijstandsverzekering?

Ben uiteindelijk goed geholpen, DAS was te druk dus is mijn zaak overgedragen naar advocatenkantoor Zeeland. Dhr. Berkhof heeft mij toen zeer goed en snel geholpen. Advocatenkantoor Zeeland en dhr. Berkhof kan ik naar alle tevredenheid en zeker aanraden!

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen