Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Beschikbare verzekeraars

Deze premies zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

  • Een huurwoning
  • Alleenstaand zonder kinderen
  • Geboren op 01-01-1985
  • Basisdekking Consument of indien niet los af te sluiten Consument & Wonen
Berekend op 19-09-2022

Rechtsbijstandverzekering vergelijken 2022

Met een rechtsbijstandverzekering ben je gedekt voor juridische hulp op het moment dat je dat nodig hebt. Dat klinkt wellicht ver van je bed, maar is helaas vaak dichterbij dan je denkt. Want wat nou als je een dakkapel laat plaatsen en je een conflict krijgt met de leverancier omdat er iets niet goed is? Of als de aannemer een keuken plaatst of als je in het verkeer een conflict krijgt met een andere weggebruiker? Het zijn voorbeelden waar iedereen mee te maken kan krijgen. 

Het hebben van een rechtsbijstandverzekering is een prettig idee. Je wordt bijgestaan op een lastig moment door iemand met kennis van zaken. Die helpt om het conflict tot een goed eind te brengen. In ruil daarvoor betaal je iedere maand een paar euro premie. Bij ons kun je de rechtsbijstandverzekering vergelijken. Handig want je wilt natuurlijk niet teveel premie betalen.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk de rechtsbijstandverzekering en kies uit het beste aanbod.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie over rechtsbijstandverzekeringen.

Top 5 populairste rechtsbijstandverzekeringen

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de rechtsbijstandverzekeraars

unive_96x35
ditzo
centraal-beheer
fbto_198x58
ohra
aegon_198x58

Kosten rechtsbijstandverzekering vergelijken

Iedere verzekeraar vraagt een andere premie. Dat maakt vergelijken erg aantrekkelijk en zinvol. Daarmee bespaar je al snel flink wat geld. Hieronder hebben we een voorbeeld berekening gemaakt. Je ziet hierin de premies voor zowel een alleenstaande als voor een gezin met kinderen.

VerzekeraarsVerzekerd bedragEigen risicoPremie per maand
AEGON€ 50.000€ 0€ 7,15
HEMA€ 50.000€ 0€ 10,04
OHRA€ 25.000€ 0€ 11,50
Ditzo€ 60.000€ 0€ 16,04
Berekend op 20 juni 2022 voor een alleenstaande.

Rechtsbijstandverzekering verplicht

Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht. Alsnog kiezen veel mensen wel voor deze verzekering. Het biedt vaak een stukje zekerheid. Zeker als je te maken krijgt met een conflict is het prettig om hierop terug te kunnen vallen en de juiste hulp te krijgen.

Wachttijd rechtsbijstandverzekering

Er geldt bijna altijd een wachttijd voordat de verzekering ingaat. Meestal is dit een periode van enkele maanden. Dit wordt de wachttijd genoemd. In deze periode heb je geen recht op de dekking of een vergoeding. Hiermee sluiten verzekeraars uit dat je mogelijk al weet dat er een conflict aankomt. Er is een aantal verzekeraars die geen wachttijd rekenen.

Rechtsbijstandverzekering voor lopend conflict

Reeds bestaande conflicten zijn uitgesloten van de dekking. Je kunt een rechtsbijstandverzekering dus alleen afsluiten voor conflicten waar je nu nog niet op de hoogte bent. Wel kun je bij rechtsbijstandverzekeraars hulp vragen als je in een conflict bent beland, je betaalt hiervoor dan een aparte vergoeding.


Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

  • Ditzo
  • ARAG
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 20 juni 2022
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 07 november 2022

Laatste klantbeoordelingen

In 2015 heb ik online een rechtsbijstandsverzekering (ALLRISK) bij Aegon afgesloten. In 2018 heb ik een beroep op mijn Rechtsbijstandsverzekering gedaan ivm UWV-problematiek. Destijds had Aegon een contract met SKR, waardoor ik ná beoordeling @Aegon of ik daarvoor verzekerd. Na goedkeuring ben ik door een jurist bijgestaan en werden de kosten door mijn rechtbijstandsverzekering gedekt. Nu ben ik weer in conflict met het UWV en heb voor juridisch advies een beroep gedaan op mijn bestaande rechtsbijstandsverzekering biij Aegon. Ik kreeg de melding dat ik NOOIT verzekerd ben geweest voor de module “Arbeid & Inkomen” waar mijn conflict met het UWV onder valt. Ik heb Aegon aangegeven dat ik in 2018 al een beroep op mijn verzekering had gedaan en destijds WEL werd geholpen. Ik had immers een allrisk-rechtsbijstandsverzekering en heb nooit iets laten wijzigen!!! SKR heeft in opdracht van Aegon mij toen volledig bijgestaan!!! In de tussentijd heeft Aegon het contract (2019) met SKR beëindigd en is heeft de rechtsbijstandsverzekering ondergebracht bij Arag. Ook heeft Aegon in de loop der jaren de polissen gewijzigd/samengevoegd, waardoor het mij eigenlijk niet duidelijk meer is waarom ik nu ineens niet verzekerd ben inzake het UWV. Ik heb nooit iets veranderd en Aegon beweert nu dat ik destijds nooit geholpen had mogen worden, omdat ik destijds volgens hen met een allrisk rechtsbijstandsverzekering ook niet verzekerd was voor “Arbeid&Inkomen) Ik moet zelf bewijzen dat ik wel verzekerd was, maar kan dat nergens meer achterhalen. Ik heb alleen een polis gevonden waarin in staat dat ik allrisk verzekerd ben, maar de polisvoorwaarden ontbreken. Die kan ik nergens meer terug vinden. Ik begrijp niet hoe dit mogelijk is en sta met mn ahmden in het haar. Kan vanuit mijn kant helemaal niets doen. Zij beweren en doen wat ze willen en ik als consument loop nu helemaal vast!!!

Je moet weken wachten voor autoschade te herstellen aan mijn auto. Buiten mijn schuld om ben ik het slachtoffer, omdat ik een WA PLUS verzekering heb bij Centraal Beheer.

Degene die bij ARAG je zaak oppikt is in eerste instantie slechts jurist. Die blaast zeer hoog van de toren en reageert bij voorkeur niet op inhoudelijke tegen argumenten. Mevrouw Caroline Romeijn is zo’n jurist. Die presteert het zelfs om vol te houden dat belangrijke mail van de tegenpartij niet door haar ontvangen is. Op het moment dat er dan ( een rechtszaak ligt in t verschiet) een advocaat van ARAG naar kijkt, keren ze rap op hun schreden terug. Gelukkig was ik niet de verzekerde, maar de tegenpartij in deze. Mevrouw Romeijn hield haar leugens bijna n jaar vol. Arme drommel

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen