Interpolis Rechtsbijstandverzekering

★★★☆☆ 6.6/10 (11 reviews)

Logo verzekeraar Interpolis

Interpolis biedt concrete en relevante verzekeringsoplossingen Ze worden zo eenduidig en eenvoudig mogelijk gemaakt. Interpolis. Glashelder.

Voordelen van deze rechtsbijstandverzekering:

  • Keuze uit 4 uitgebreide dekkingen
  • €0,- eigen risico
  • Gezinsleden en uitwonende studerende kinderen kunt je ook verzekeren

Onafhankelijke beoordelingen voor de Interpolis Rechtsbijstandverzekering

De Interpolis Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juli 2017 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,2.

De Interpolis Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 oktober 2016 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,4.

De Interpolis Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 mei 2014 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,8.

De Interpolis Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juli 2013 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,6.

De Interpolis Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 april 2012 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,1.

De Interpolis Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2011 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,4.

De Interpolis Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2010 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,7.

De Interpolis Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,9.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Interpolis Rechtsbijstandverzekering

Heel slecht contact mee te krijgen, belafspraken komen ze niet na, via “mijn zaak” mailen duurt al gauw 10dgn voor er gereageerd wordt. Niet handig als je direct hulp nodig hebt. Op advies van mijn jurist iets gedaan wat dus uiteindelijk een domme zet was en wat de zaak heeft bemoeilijkt, nu nog bezig met deze zaak (als ik ooit nog contact krijg) maar daarna zeg ik op en zoek een betere verzekering.

Ondanks herhaalde toezeggingen v.w.b. een terugbel verzoek niet teruggebeld. ( 3x toegezegd) Ook via hun website geprobeerd een terugbelverzoek gedaan, stond ongeveer een uur op de site keurig vermeld van 10.30 – 11.00. Ne een uur was de afspraak verdwenen . Opnieuw telefonisch contact opgenomen bleek dat de jurist ‘ smorgens niet aanwezig was terwijl dit wel op de site stond. Al met al al je een spoed eisende zaak hebt dkoe geen zaken met Interpolis rechtsbijstand, je bent altijd te laat.

Wat een verzekeraar Ik ga weer naar mijn oude ASR Niet bereikbaar en al 4 dagenbellen naar jurist en ze laten je gewoon zitten met je arbeids conflict

Rechtsbijstand Interpolis Deze ochtend stond ik al ruim een uur in de wacht. Op een gegeven moment kies ik voor de optie om teruggebeld te worden. Ik krijg een dame aan de lijn die mij verteld dat ik tussen de 5 a 10 werkdagen terug wordt gebeld. Het gaat hier om een accuut juridisch geschil. En deze rechtsbijstand denkt dat het wel 5 tot 10 werkdagen kan wachten? Wat een grap deze Interpolis rechtsbijstand! Maurice Tromp

Voor mij geen positieve ervaring. Omdat ik er toch niet uitkwammuitkwam met mn buren mbt een erfdienstbaarheid contact opgenomen om te weten waar ik juridisch sta. Het antwoord wat ik kreeg was dat het niet onder de dekking viel omdat ik wel had kunnen weten dat dit een geschil zou worden toen ik de woning kocht. Regelrechte onzin. Daarnaast ook geen prettige ervaring met bereikbaarheid, heb de eerste keer meer dan drie kwartier aan de lijn gehangen, werd eindeloos doorgeschakeld, ook naar een Rabobank en omdat het 18u was geweest, pas de volgende dag weer contact. Ik ga mooi weer terug naar mn vorige verzekeraar

Voor de eerste keer rechtsbijstand nodig en na de eerste melding werd me al verteld dat het niet onder de dekking zou vallen. Het gaat om een geschil wat ik samen met 6 anderen heb. Bij alle anderen (elders verzekerd) viel het zonder enige discussie wel onder de dekking! Verschillende keren contact gehad, uiteindelijk een klacht ingediend. Maar alle tijd die ik erin heb gestopt is allemaal voor niks geweest. Ook de jurist van de klachtenservice geeft alleen maar voorbeelden van wat er niet onder de dekking valt. Je hebt er helemaal niks aan!

Er wordt heel snel gezegd dat je geen recht hebt op bijstand.

Heel slechte ervaring tot twee keer toe. Let wel: Deze situatie betreft een top Amerikaans bedrijf met Amerikaanse bonus systeem en communicatie word in het Engels gevoerd. Eerste dame dacht dat het om een vaststelling overeenkomst was maar het was een behoud bonus. Potentieel verlies euro 43.500,-. Haar Engels was niet zo goed, dat blijkt. Twee dame: Het betrof een vaststelling overeenkomst. Helaas was deze dame op vakantie en kon pas 10 dagen later hierop reageren. In de vaststelling overeenkomt was overeengekomen een bedrag gereserveerd voor juridische hulp, u begrijpt de rekening werd vlot verstuurd (conform polisvoorwaarden). Na ruim 12 jaar hiervoor maandelijks betaald te hebben heb ik hier maar vanaf gezien. Kan dit niet aanbevelen.

Nu voor de tweede keer gebruik gemaakt van de rechtsbijstandsverzekering van Interpolis. Beide keren ging het om garantie kwesties. De eerste keer omtrent een nieuw gekochte Moto Guzzi. Door de verzekering werd een deskundige ingehuurd die mijn klachten kwam beoordelen. Deze had in zijn rapport staan dat het mijn eigen schuld was want als je een Moto Guzzi koopt dan koop je een liefhebbersmotor en dan moet je niet opkijken als er wat aan mankeert. De rechter dacht hier uiteindelijk wat anders van en veroordeelde de dealer tot het betalen van de schade (5000 euro). In de huidige zaak handelt het om een keukenblad van 2500 euro. De leverancier en ik zijn het eens over de schade oorzaak, het schoonmaken van een koffiezetapparaat op het aanrechtblad met ontkalkingsmiddel waarbij spetters hebben ingevreten op het blad. Ook hier vind de verzekering dat er weer een extern deskundige bijgehaald moet worden die het geheel weer gaat bagatelliseren, uitspraken van mij citeert die ik nooit gedaan heb, geen schade bedrag maar een waardeverlies bedrag opgeeft en een flauwekul verhaal ophangt over kunststof die niet tegen een ontkalkingsmiddel kan. Na dit verhaal lek geschoten te hebben vind de verzekering dat ik zelf het bewijs moet aanleveren door het blad verder te beschadigen met ontkalkingsmiddel. Dacht dat daar juist een deskundige voor was en daarnaast is dat niet de issue. Namelijk de leverancier heeft al toegegeven dat het blad er niet tegen kan. De vraagstelling hoort te zijn: Mag een keukenblad van een dergelijke kostprijs, zonder waarschuwing vooraf, niet tegen algemeen gangbare schoonmaak middelen kunnen? Interpolis weigert vragen hierover te beantwoorden en als ik niet zelf ontkalkingsmiddel op het blad strooi om te kijken wat het effect is word de claim stop gezet.

Ik heb een conflict met Dell over een niet functionerend product. Dell weigert dit product terug te nemen. Ik heb tweemaal telefonisch overleg gehad met een jurist van Interpolis over wat ik met Dell moest communiceren. Helaas leidde dat niet tot het gewenste effect. Daarop heeft Interpolis de gehele vordering overgenomen. Dat houdt in dat zij mij schadeloos stellen en zelf proberen om dat bedrag terug te vorderen bij Dell. Daarmee halen zij alle zorg en stress bij mij weg. Absolute topafhandeling.

De afgelopen jaren hebben wij versc­heidene malen de hulp van Rechtsbijstand gevraagd en gekregen. Ik ken geen organisatie waar professioneler wordt gewerkt dan bij deze rechtsbijstandverlener. Eénmaal resulteerde dat zelfs in een ons uitzichtloos lijkende rechtszaak tegen een over­heidsinstantie, die wij door deze hulp echter glansrijk wonnen. Daardoor zitten wij niet meer opgescheept met een overlast veroorzakend bedrijf naast onze woning. Nog elke dag dankbaar! Met vriendelijke groet, Judith Houtman

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen