Univé Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering van Univé Verzekeringen zijn als volgt gewaardeerd:

Bij Univé Verzekeringen, de verzekeraar zonder winstoogmerk, kunt u terecht voor al uw schadeverzekeringen, zorgverzekeringen en levensverzekeringen.

Voordelen van een Univé Rechtsbijstandverzekering

Voordelen van deze rechtsbijstandverzekering:
  • Geen wachttijd
  • Gratis juridisch advies
  • Geen eigen risico
  • Geen moeilijke woorden, altijd een jurist die uw taal spreekt
Voordelen van Univé:
  • Geen winstoogmerk en daardoor een lage premie
  • Tot 15% premiekorting
  • Uitgebreide verzekeringen
  • Snelle schade-afhandeling

Deze informatie wordt verstrekt door Univé en valt daarom onder de verantwoordelijkheid van deze rechtsbijstandverzekeraar. Meer informatie...

Kies de verzekering die het beste aansluit op je wensen

Vergelijk de Univé Rechtsbijstandverzekering met andere rechtsbijstandverzekeringen.

Je bekijkt nu: Best beoordeeld:
Univé Rechtsbijstandverzekering Ervaringen Lancyr Rechtsbijstandverzekering Ervaringen
Waardering:
Klantbeoordeling: Bijzonder slechte ervaring met Unive rechtsbijstandsverzekering. Ik adviseer deze niet af te sluit...
Meer...

Bekijk gerelateerde media

Deze video's zijn niet afkomstig van Zeker.com. De oorspronkelijke auteur is daarom verantwoordelijk voor de inhoud.

Onafhankelijke beoordelingen van rechtsbijstandverzekeringen bij Univé

Lees hier wat experts in hun reviews zeggen over deze rechtsbijstandverzekering:

Consumentenbond
De Univé Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 July 2017 door beoordeeld met een 7,0.
Consumentenbond
De Univé Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 October 2016 door beoordeeld met een 7,0.
MoneyView
De Univé Rechtsbijstandverzekering is in de Special Item Recht en Aansprakelijkheid van 22 September 2014 door beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs'.
Meer tonen...
Consumentenbond
De Univé Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 May 2014 door beoordeeld met een 7,6 en is daarmee de Beste uit de test.
MoneyView
De Univé Rechtsbijstandverzekering is in de Special Item Rechtsbijstandverzekeringen van 20 September 2013 door beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs Basis'.
Consumentenbond
De Univé Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 July 2013 door beoordeeld met een 7,7.
Consumentenbond
De Univé Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 April 2012 door beoordeeld met een 6,4 en is daarmee de Beste koop.
Consumentenbond
De Univé Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 June 2011 door beoordeeld met een 7,1 en is daarmee de Beste koop.
MoneyView
De Univé Rechtsbijstandverzekering is in de Special Item Rechtsbijstandverzekeringen van 16 May 2011 door beoordeeld met een 10,0 in de categorieën ProductRating 'Prijs Basisdekking', 'Prijs Compleet' en 'Kwaliteit'.
Consumentenbond
De Univé Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 June 2010 door beoordeeld met een 8,0 en is daarmee de Beste koop.
Consumentenbond
De Univé Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 June 2009 door beoordeeld met een 7,8.
Minder tonen...

Vermeldingen en recensies van Univé

Ontdek verdere meningen die er zijn over Univé:

Dutch Customer Perfomance Index
Univé is in de Customer Performance Awards van 2 February 2012 door Dutch Customer Perfomance Index als 1ste geëindigd in de categorie Financiële dienstverleners.
SAMR
Univé is op 27 September 2011 door SAMR uitgeroepen tot Klantvriendelijke bedrijf van Nederland in de categorie Verzekeraar.
BearingPoint
Univé is in de Customer Centric DNA Awards van 24 May 2011 door BearingPoint als winnaar geëindigd in de categorie Verzekeraars.
Dutch Customer Perfomance Index
Univé is in de Customer Performance Awards van 2 February 2011 door Dutch Customer Perfomance Index als 3de geëindigd in de categorie Financiële dienstverleners.
Meer tonen...
SAMR
Univé is op 3 November 2010 door SAMR uitgeroepen tot Klantvriendelijke Bedrijf van Nederland 2010 in de categorie Verzekeraars.
CCMA
De goede pers in het algemeen, de recent door Univé gewonnen prijzen en de goede resultaten uit externe onderzoeken liggen hieraan ten grondslag, evenals de klantfocus en de zorg voor medewerkers in het kader van medewerkertevredenheid.
CCMA op 18 February 2010 over de Univé Rechtsbijstandverzekering en werd daarbij Winnaar van de 4de CCMA Pluim
Dutch Customer Perfomance Index
Univé is in de Customer Performance Awards van 20 January 2010 door Dutch Customer Perfomance Index als 1ste geëindigd in de categorie Financiële dienstverleners.
SAMR
Univé is op 22 September 2009 door SAMR uitgeroepen tot Klantvriendelijke Bedrijf van Nederland in de categorie Verzekeraar.
De Nederlandse Verzekeringsawards
Univé is op 11 June 2009 door De Nederlandse Verzekeringsawards beloond met een Gouden Schild voor MVO.
High Value
Univé is op 1 March 2009 door High Value als hoogste gewaardeerd bij de Financial Trust Index in de categorie Zorgverzekeraars.
Minder tonen...

Ervaringen met de Univé Rechtsbijstandverzekering

Gemiddelde klantbeoordeling

(19 ervaringen)

Ja, ik ben positief over de rechtsbijstandverzekering van Univé

uit Nieuwleusen zegt op 28 May 2019:

Dit onderstaande gebeuren geld voor letselschade bij verkeer waarbij we een rechtsbijstandverzekering hadden afgesloten.

In mei 2018 heb ik een verkeersongeval gehad waarbij ik letselschade opliep. Ik werd de andere dag meteen gebeld door de letselschadespecialist en heb allerlei vragen beantwoord. Er is een berekening gemaakt en telkens, een half jaar lang, is er contact geweest! Uiteindelijk is er een eindafrekening gemaakt. We kunnen dan ook over de begeleiding en afhandeling met lof spreken!

uit Papendrecht zegt op 12 May 2019: Geverifieerde klant

Ik heb in 2016 een woning gekocht.
In het voorlopig koopcontract stonden foutieve misleidende VVE bijdragen vermeld.
Ook bij oplevering van het appartement was er opeens een ernstige tekortkoming!!
Aangezien ik begin 2016 een Unive rechtsbijstandsverzekering had afgesloten (juist omdat er bij verkoop en aankoop woning veel op je afkomt) heb ik meteen Unive Assen gebeld.
Ze namen mijn zijde van het verhaal meteen serieus op en zijden dat ik binnen de criteria viel vwb de minimale tijd welke de rechtshulpverzekering afgesloten diende te zijn.
Meteen goed overleg, een zaaknummer en juridisch adviseur toegewezen gekregen.
De rechtszaak na 2 jaar en 4 maanden volledig gewonnen met een schadeclaim bij de verkopende partij van de woning.
Tijdens deze periode van ruim 2 jaar kom je erachter dat de rechtsgang in Nederland er één is van hindernissen, ,,muren’’, en heel veel geduld!!!!
De jurist van Unive heeft mij die volledige periode altijd keurig bijgestaan.
Altijd een prettige, snelle manier van telefonisch contact en altijd bereikbaar!
Bij zo ‘n lange gerechtelijke procedure is het belangrijk dat je een vertrouwensband krijgt met je adviseur, en dat was vanaf het begin!
Ook de kosten en moeite waren nooit teveel.
Als je geen rechtshulp hebt kun je zo’n lange procedure niet( financieel) volhouden.
De rechter heeft de zaak meerdere malen uitgesteld, vooruitgeschoven, om moedeloos van te worden, ongelofelijk.
Dankzij Unive rechtshulp hebben we volgehouden en gewonnen👍
Ik wil Unive nogmaals bedanken voor hun tomeloze inzet en expertise.

Gert de Jong
Papendrecht

uit De pol zegt op 23 January 2019: Geverifieerde klant

Ik heb vanaf 2016 een rechtsbijstand polis bij Unive. Vandaag een zaak ingediend en keurig te woord gestaan telefonisch. Alles zoveel mogelijk gemaild en werd aan het einde van de dag al teruggebeld dat de zaak goedgekeurd was. Dat vind ik heel snel en netjes van Unive omdat ze vast meer te doen hebben. Ik ben tot zover erg tevreden. Goede uitleg, snelle reaktie en heel erg vriendelijk.

Ellen Kamerbeek

uit Doetinchem zegt op 28 July 2017: Geverifieerde klant

Nee, niet het direct vragen stellen is het probleem, in het verleden heb ik daar best wel wat aan gehad. Echter, zo gauw het aankomst in daadwerkelijke juridische en betaalde ondersteuning, vind ik persoonlijk Unive (SUR) schromelijk te kort schieten en wordt het als snel een juridisch gepennelik zoals ik het dan maar noem. Zo os het geld wat ik al jaren betaal in feite voor groot deel weggegooid en heb ik er nog nooit een cent van terug gezien in de keren dat ik iets aanhangig maakte! Dus de groeten. Of andere maatschappijen het beter gaan doen, ik ben er een beetje bang voor, maar een RBZ kan toch uiteindelijk nog wel eens nodig zijn, maar niet meer bij SUR dus!
RJ S Doetinchem

uit Uitgeest zegt op 7 July 2016:

Ik heb bijna al mijn pakketen bij Unive verzerkeringen. Dit verloopt echt verder prima! Maar met de rechstbijstandsverzekering ben ik niet tevreden. Mijn zaakwaarnemer zat niet echt achter mijn zaak aan, Ik moest er zelf achteraan zitten. Ook vond ik de mensen weinig empatisch en niet naast mij staan in zo'n heftige situatie. Ik verwacht naast juridisch advies ook mensen die naast mij staan en met mij meedenken en kijken oprecht in mijn situatie. Ook dat ze empatisch reageren, Dankzij Unive heb ik dit hele process zonder hun moeten doen en dat vond ik echt niet kunnen. Ik had ze hiervoor ingeschakelt. Ik was zelf emotioneel en ben niet de makkelijkste wanneer mensen er met de pet naar gooien.

zegt op 1 May 2012:

Voor minder geld een betere verzekering! Het gaat hier om een rechtsbijstandverzekering, moet er wel bij zeggen dat ik de service op het kantoor slechter vond dan via de telefoon...

Nee, ik zou een Univé Rechtsbijstandverzekering niet aanbevelen

uit Terborg zegt op 15 October 2018: Geverifieerde klant

Waardeloos!!! Al jarenlang in gevecht wat betreft een letselschade. Uiteindelijk vanuit een andere kant van het land de moeite genomen naar Assen te rijden om in een persoonlijk gesprek dingen duidelijker te krijgen. Daar werd mede gedeeld dat er, gezien het grote aantal dossiers, ik toch niet kon verwachten dat ze er alle energie in zou steken. Ook dat, als wij het vertrouwen er niet echt meer in hadden, we het beter meteen maar konden stopzetten. Geen enkele daadkracht van de betreffende jurist. Vervolgens werden we na een gesprek van een uur ongeveer de deur uit gekeken. Ik denk dat wij te mondig waren. Kortom, ik ben zeer ontevreden!

uit Diepenveen zegt op 21 January 2018:

Voor mijn dochter hier een scooterverzekering met rechtsbijstand afgesloten. Ze is ten val gekomen door een vermoedelijke asielzoeker die alleen zijn voornaam en 06 met veel moeite heeft achtergelaten. Hij sprak geen enkel goed verstaanbare taal. Rechtsbijstand heb je toch voor de moeilijke gevallen, als je er niet uitkomt met de tegenpartij. Maar Unive laat ons in de kou staan. Reageert pas na bijna een maand nadat ik een vraag stel. Ik dacht hier een betrouwbare goede maatschappij aan te hebben. Zelf ook met de scooter hier verzekerd geweest, nooit wat gehad maar als je dan wat hebt heb je helaas aan Unive niets. Ik zal niemand deze verzekering adviseren.

uit Laag soeren zegt op 16 January 2018: Geverifieerde klant

Ligt het aan de verzekering zelf OF aan de persoon die je belangen zou moeten behartigen ??
Inzet van Univé is 0.0 - zoek het maar lekker zelf uit want jarenlange premie hebben we toch lekker al binnen - dus we maken ons echt niet druk !
Het gaat hier om planschade en een geschil met de gemeente inzake misbruik privé-terrein door verkeer.
Al meer dan 25 jaar tevreden klant - maar hebben er nu geen goed woord meer voor over !

uit Callantsoog zegt op 9 June 2017: Geverifieerde klant

unive denkt dat ze boven de wet staan. wat een gluiperds! bah! let goed op met vrije advocaat keuze, dit hebben ze natuurlijk liever niet! en proberen je ''uit te roken". ze belazeren de boel en hopen dat je opgeeft. google maar ! (radar/kassa)
UNIVE, EEN ECHTE AFRADER DUS!!

uit Zoetermeer zegt op 23 August 2016:

Ze hebben geen kennis van het vak en tonen geen inzet om te helpen. Contact verloopt niet zoals afgesproken. Zaken worden niet vergoed zonder reden.

uit Dordrecht zegt op 16 June 2016:

Na braaf al jaren mijn premie betaald te hebben krijg ik geen rechtsbijstand want, al had ik gewerkt of in de ww gezeten had ik er wel recht op maar nu zit ik in de ziektewet en kunnen ze niets voor me doen AFLEGGERS !!! zeg mn verzekering meteen op ....ze vinden altijd wel een rotsmoes om je uiteindelijk in de kou te laten staan !

uit Musselkanaal zegt op 9 June 2016:

Bijzonder slechte ervaring met Unive rechtsbijstandsverzekering. Ik adviseer deze niet af te sluiten. De medewerkers van Unive legt de algemene voorwaarden in hun voordeel uit, beoordelen of ze je zaak in behandeling nemen en luisteren niet naar je tegen argumenten. Vervolgens kun je hiertegen in beroep gaan, echter gaat een medewerker van Unive vervolgens een oordeel hierover vellen. Hoe onafhandeljik kun je zijn. Unive gebruikt de rechtskennis tegen hun eigen klanten. Vervolgens dien jij te gaan aantonen dat je wel recht op hulp hebt. Je hebt dan geen alternatief, dan zul je een advocaat moeten inschakelen om rechtsbijstand te krijgen. Ongelooflijk dit. Oh maar wel aangeven dat je recht hebt op 10% karting als je een advocaat via Unive inhuurt! ... kortom ik ben enorm teleurgesteld in deze organisatie en adviseer niemand om met deze mensen in zee te gaan!

uit Callantsoog zegt op 13 March 2016: Geverifieerde klant

sluit deze niet af! doen hun uiterste best om je maar niet bij te hoeven staan. voorbeeld; als je een kwestie het met een bedrijf, dient deze aangesloten bij een erkende geschillencommissie...... dan kan ik net zo goed deze inschakelen...........

uit - zegt op 27 January 2016: Geverifieerde klant

mijn verzoek om juridisch advies is niet naar tevredenheid afgehandeld. Op de vraag hoeveel kans ik heb bij de rechter in gelijk gesteld te worden krijg ik geen concreet antwoord. Dit durven ze niet te zeggen.
Er wordt niet meegedacht en geen advies gegeven. Wel wordt gemaild dat zij bij een rechtszaak geen hulp zullen bieden. Hier heb je echt niks aan. Ik ga opzeggen.

uit Nieuwolda zegt op 3 June 2014:

na vele jaren ,was in het begin de animo om wat voor de cliënt te doen uitstekend ik geef ze hiervoor een 8 ps is wel 5jaar of langer geleden,maar nu is er het een en ander verhaal tijd is geld in de verzekering 's wereld en al in het voortraject willen ze je het liefst al afpoeieren opdat je zaak niet gehonoreerd word heb je een probleem van kleine aard -300 euro met bijv een intenet provider en komt men er niet uit laten ze je zakken en moet je zelf alles regelen naar de geschillen commissie .waar betaal je dan voor ????? zij behoren toch jou belangen te behartigen en niet jij zelf,

uit Nederland zegt op 16 January 2014:

Ik zou u de rechtsbijstand verzekering echt af moeten raden. Minimale inspanningen advocaat bij een arbeidsconflict. Bijdehante opmerkingen, matige communicatie en desinteresse. Men krijgt toch wel betaald los van de uitkomst is mijn ervaring. Moet zelf de hele zaak uitzoeken en aandragen, terwijl de advocaat dit zou moeten doen. Mijn zaak is niet eens van de grond gekomen, omdat 'advocaat' weinig tot geen moeite doet. Ben mijn werk kwijt en geruïneerd! Bedankt Unive "rechtshulp".

uit Dwingeloo zegt op 27 November 2013:

Univé Rechtsbijstand houdt zich niet aan de uitspraak van het Europees Hof dat een cliënt recht heeft op een vrije keuze advocaat en brengt je zaak bij een bij hen aangesloten kantoor onder, ook al ben je het daar niet mee eens. Na klachten over de behandeling door de bij hen aangesloten advocaat en herhaalde verzoeken zich aan de uitspraak te houden, wordt je tevens het recht onthouden om een second opinion te vragen bij een andere advocaat. Dan zijn ze zo op hun teentjes getrapt dat ze je hele zaak verder weigeren te behandelen en te betalen. Ik zou niemand, zeker geen bedrijven wat wij ook zijn, aanraden hun rechtsbijstand bij Univé af te sluiten.

zegt op 27 December 2012:

Unive wijst schade af omdat een derde het onderhoud niet goed heeft gedaan.
Verwijst vervolgens naar de rechtsbijstandverzekering en die geeft vervolgens aan dat ik geen kans maak in een rechtzaak.
Ik wil geen rechtzaak. Ik wil mijn schade vergoed door mijn verzekeringsmaatschappij waar ik al jaren premie voor betaal en nog nooit heb geclaimt. Ik ben klaar met unive.


Jouw mening telt ook. Deel je reactie dus met anderen!


Deze verzekering beoordelen