Univé Rechtsbijstandverzekering

★★★☆☆ 6.7/10 (30 reviews)

Logo verzekeraar Univé

Bij Univé Verzekeringen, de verzekeraar zonder winstoogmerk, kunt u terecht voor al uw schadeverzekeringen, zorgverzekeringen en levensverzekeringen.

Voordelen van Univé:

  • Geen winstoogmerk en daardoor een lage premie
  • Tot 15% premiekorting
  • Uitgebreide verzekeringen
  • Snelle schade-afhandeling

Voordelen van deze rechtsbijstandverzekering:

  • Geen wachttijd
  • Gratis juridisch advies
  • Geen eigen risico
  • Geen moeilijke woorden, altijd een jurist die uw taal spreekt

Onafhankelijke beoordelingen voor de Univé Rechtsbijstandverzekering

De Univé Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juli 2017 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,0.

De Univé Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 oktober 2016 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,0.

De Univé Rechtsbijstandverzekering is in de Special Item Recht en Aansprakelijkheid van 22 september 2014 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs’.

De Univé Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 mei 2014 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,6 en is daarmee de Beste uit de test.

De Univé Rechtsbijstandverzekering is in de Special Item Rechtsbijstandverzekeringen van 20 september 2013 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Basis’.

De Univé Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juli 2013 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,7.

De Univé Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 april 2012 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,4 en is daarmee de Beste koop.

De Univé Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2011 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,1 en is daarmee de Beste koop.

De Univé Rechtsbijstandverzekering is in de Special Item Rechtsbijstandverzekeringen van 16 mei 2011 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorieën ProductRating ‘Prijs Basisdekking’, ‘Prijs Compleet’ en ‘Kwaliteit’.

De Univé Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2010 door Consumentenbond beoordeeld met een 8,0 en is daarmee de Beste koop.

De Univé Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,8.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Univé Rechtsbijstandverzekering

Ik vraag me af waar ik al die jaren voor betaald heb. Wat is het geval? Na mijn verzoek om rechtsbijstand bij de rechtshulpverzekering van Univé, krijg ik een paar dagen later een mail waarin staat dat men mijn verzoek honoreert. Vervolgens blijft het stil. Een aantal dagen later volgt er opnieuw een mail waarin deze keer staat dat ze me niet vergeten zijn en dat ik zo snel mogelijk iets van mijn rechtshulpverlener zou horen. En weer wordt het stil. Na twee weken volgt er wéér een mail. Deze keer laat men weten dat men vanwege de capaciteit heeft besloten mijn zaak aan een externe advocaat uit te besteden. Iemand van het betreffende advocatenbureau zou contact met mij opnemen. Je raadt het al: tot op heden geen ene mallemoer gehoord. Ik had Univé altijd erg hoog zitten, maar daar is nu toch echt een einde aan gekomen.

Deze “ rechtsbijstand” tak van Univé is een low kost onderneming welke meer tijd stopt in het uitzoeken hoe ze jou probleem niet hoeven aan te pakken en dus afwijzen dan proberen jou te helpen. Ze hebben ook geen juristen in dienst dus daadwerkelijk voor jou of met jou naar een zitting gaan kan helemaal niet. Conclusie…na 3 jaar premie betalen en 3 keer te zijn afgewezen is het scheepsrecht en stop ik met deze club. Ik zou zeggen…bezint eer gij begint….er zijn zeker betere spelers op de markt welke wel iets voor de klant kunnen doen.

Beroep gedaan op de rechtsbijstandsverzekering inzake een handhavingsprocedure Buren-Gemeente, ze lichten je niet genoeg voor wat de consequenties zijn in zo`n procedure. Ondernemen actie door het sturen van verzoeken tot handhaving en wachten vervolgens af en houden je minimaal op de hoogte. Je moet zelf alles aanleveren en daar maken ze dan een brief van met enige juridische onderbouwing met type en taalfouten erin, dus terug mailen om dit te laten corrigeren. In feite schrijf je je eigen bezwaar met een beetje toevoeging van de juridisch medewerker, volgens mij geen advocaten want de ondertekening is niet met mr. Het laatste bericht was een uitspraak van een hoorzitting, zie bijlage….deze miste dus? Ik denk dat het inhuren van een gespecialiseerde advocaat of rechtswinkel beter volstaat.

Waardeloze verzekering zoeken eerst uit hoe ze je niet hoeven te helpen. De adviseur meld dat je perfect gedekt bent voor alles maar dat blijkt, als je het nodig hebt een leugen. Ik raad iedereen aan weg teblijven bij deze kwakzalvers

Zeer slechte hulp, men wil eerst dossier al sluiten , heeft er gewoon geen zin aan na beel praten en bewijzen iemand ander gekregen , hetzelfde verhaal , je kunt beijzen aanleveren dat de tegenpartij liegt, je kunt aankeveren tit je een ons weegt met doet er niets mee, stopt ook niet de peocexure van het bestemmingsplan maar wil gewoon wachten , ja tot het te laat is alkes wat je aankeverd dien ze niets mee, je nasm word gebruikt voir het plan , je wil weten waarvoir vragen ze niet eens na , na,overleg met gemeente met jurist mag je alleen heen gaan , zetten ze er dinfen neer ookal geef je vsn te viren aan niets af te soreken maar te luisteren men doet er niets aan dat ze maarzo dingen in het bestemmingsplan zetten, je kunt aangeven dus wat je wil , ze helpen je gewoon niet en moet alles alleen doen , zeer slechte zaak , niet bij verzekeren

Zetten alles op alles, gaan tot het uiterste, kosten noch moeite worden gespaard …. om te beargumenteren waarom een zaak niét onder de dekking valt. Reeds 8 jaar verzekerd bij de univé en vorig jaar in een conflict geraakt. Toch vinden ze dat deze zaak zijn oorsprong heeft voordat de dekking inging en dus niet onder de verzekering valt. Neem geen rechtbijstand bij unive, want als je in een conflict verzeild raakt heb je dus 2 conflicten. En je mag ze allebei betalen. Tip: neem geen rechtsbijstand maar spaar zelf voor een advocaat mocht het ooit nodig zijn.

Univé laat je zelf voor het grootste deel de inhoud verzorgen. Jij moet zorgen voor een compleet dossier. De behandelaar in mijn dossier deed alles op afspraak, was slecht bereikbaar en had op de inhoud van mijn VVE-zaak veel te weinig kennis. Mijn zaak was leerproces voor haar. Alles gebeurde op afspraak en werd gepland, totaal geen assertiviteit, meedenken, zelf met voorstellen komen. Echte ambtenarij uit het verleden is te vinden bij Univé. Daarbij verbond de receptioniste mij tot 4x verkeerd door en liet mij hierdoor bijna een uur in de wacht staan. Ook kon ze mijn buitenlandse naam niet onthouden en weigerde ze haar eigen naam te geven zodat ik een klacht kon indienen. De managers houden hun werknemers een hand boven het hoofd, zijn kortaf en onfatsoenlijk en luisteren niet naar wat je te zeggen hebt. Volgen hun eigen visie en missen net zoals de medewerkers empathisch vermogen om zich goed in te leven in de kwestie van de cliënt. Totaal geen pragmatische oplossinggerichte houding!!

Bij het kopen van mijn huis waren er meerdere gebreken, naar mijn mening verborgen gebreken. Het duurde lang voordat mijn dossier werd toegewezen aan een adviseur. Toen ik eindelijk een jurist toegewezen had gekregen voelde ik mij niet serieus genomen. Zonder doorvragen werden meerdere malen conclusies getrokken over hoe zaken zouden zitten (die niet waar waren). In plaats van dat samen met mij gekeken werd of het inderdaad verborgen gebreken waren en hoe ik dat zou kunnen aantonen werd ik steeds met een “dat blijkt (nog) niet uit het dossier” teruggestuurd. De jurisprudentie die werd opgestuurd was niet vergelijkbaar / van toepassing op mijn zaak. Ik heb zelf veel vrienden in moeten schakelen met juridische kennis om het gesprek met univé te kunnen voeren. Het voelde alsof de jurist zo snel mogelijk van mij af wilde zijn, en mij steeds weer met een kluitje in het riet probeerde te sturen, in plaats van samen met mij proberen het dossier compleet te krijgen, en de argumenten op een rijtje te krijgen. Erg ontevreden dus.

Dit onderstaande gebeuren geld voor letselschade bij verkeer waarbij we een rechtsbijstandverzekering hadden afgesloten. In mei 2018 heb ik een verkeersongeval gehad waarbij ik letselschade opliep. Ik werd de andere dag meteen gebeld door de letselschadespecialist en heb allerlei vragen beantwoord. Er is een berekening gemaakt en telkens, een half jaar lang, is er contact geweest! Uiteindelijk is er een eindafrekening gemaakt. We kunnen dan ook over de begeleiding en afhandeling met lof spreken!

Ik heb in 2016 een woning gekocht. In het voorlopig koopcontract stonden foutieve misleidende VVE bijdragen vermeld. Ook bij oplevering van het appartement was er opeens een ernstige tekortkoming!! Aangezien ik begin 2016 een Unive rechtsbijstandsverzekering had afgesloten (juist omdat er bij verkoop en aankoop woning veel op je afkomt) heb ik meteen Unive Assen gebeld. Ze namen mijn zijde van het verhaal meteen serieus op en zijden dat ik binnen de criteria viel vwb de minimale tijd welke de rechtshulpverzekering afgesloten diende te zijn. Meteen goed overleg, een zaaknummer en juridisch adviseur toegewezen gekregen. De rechtszaak na 2 jaar en 4 maanden volledig gewonnen met een schadeclaim bij de verkopende partij van de woning. Tijdens deze periode van ruim 2 jaar kom je erachter dat de rechtsgang in Nederland er één is van hindernissen, ,,muren’’, en heel veel geduld!!!! De jurist van Unive heeft mij die volledige periode altijd keurig bijgestaan. Altijd een prettige, snelle manier van telefonisch contact en altijd bereikbaar! Bij zo ‘n lange gerechtelijke procedure is het belangrijk dat je een vertrouwensband krijgt met je adviseur, en dat was vanaf het begin! Ook de kosten en moeite waren nooit teveel. Als je geen rechtshulp hebt kun je zo’n lange procedure niet( financieel) volhouden. De rechter heeft de zaak meerdere malen uitgesteld, vooruitgeschoven, om moedeloos van te worden, ongelofelijk. Dankzij Unive rechtshulp hebben we volgehouden en gewonnen? Ik wil Unive nogmaals bedanken voor hun tomeloze inzet en expertise. Gert de Jong Papendrecht

Ik heb vanaf 2016 een rechtsbijstand polis bij Unive. Vandaag een zaak ingediend en keurig te woord gestaan telefonisch. Alles zoveel mogelijk gemaild en werd aan het einde van de dag al teruggebeld dat de zaak goedgekeurd was. Dat vind ik heel snel en netjes van Unive omdat ze vast meer te doen hebben. Ik ben tot zover erg tevreden. Goede uitleg, snelle reaktie en heel erg vriendelijk. Ellen Kamerbeek

Waardeloos!!! Al jarenlang in gevecht wat betreft een letselschade. Uiteindelijk vanuit een andere kant van het land de moeite genomen naar Assen te rijden om in een persoonlijk gesprek dingen duidelijker te krijgen. Daar werd mede gedeeld dat er, gezien het grote aantal dossiers, ik toch niet kon verwachten dat ze er alle energie in zou steken. Ook dat, als wij het vertrouwen er niet echt meer in hadden, we het beter meteen maar konden stopzetten. Geen enkele daadkracht van de betreffende jurist. Vervolgens werden we na een gesprek van een uur ongeveer de deur uit gekeken. Ik denk dat wij te mondig waren. Kortom, ik ben zeer ontevreden!

Voor mijn dochter hier een scooterverzekering met rechtsbijstand afgesloten. Ze is ten val gekomen door een vermoedelijke asielzoeker die alleen zijn voornaam en 06 met veel moeite heeft achtergelaten. Hij sprak geen enkel goed verstaanbare taal. Rechtsbijstand heb je toch voor de moeilijke gevallen, als je er niet uitkomt met de tegenpartij. Maar Unive laat ons in de kou staan. Reageert pas na bijna een maand nadat ik een vraag stel. Ik dacht hier een betrouwbare goede maatschappij aan te hebben. Zelf ook met de scooter hier verzekerd geweest, nooit wat gehad maar als je dan wat hebt heb je helaas aan Unive niets. Ik zal niemand deze verzekering adviseren.

Ligt het aan de verzekering zelf OF aan de persoon die je belangen zou moeten behartigen ?? Inzet van Univé is 0.0 – zoek het maar lekker zelf uit want jarenlange premie hebben we toch lekker al binnen – dus we maken ons echt niet druk ! Het gaat hier om planschade en een geschil met de gemeente inzake misbruik privé-terrein door verkeer. Al meer dan 25 jaar tevreden klant – maar hebben er nu geen goed woord meer voor over !

Nee, niet het direct vragen stellen is het probleem, in het verleden heb ik daar best wel wat aan gehad. Echter, zo gauw het aankomst in daadwerkelijke juridische en betaalde ondersteuning, vind ik persoonlijk Unive (SUR) schromelijk te kort schieten en wordt het als snel een juridisch gepennelik zoals ik het dan maar noem. Zo os het geld wat ik al jaren betaal in feite voor groot deel weggegooid en heb ik er nog nooit een cent van terug gezien in de keren dat ik iets aanhangig maakte! Dus de groeten. Of andere maatschappijen het beter gaan doen, ik ben er een beetje bang voor, maar een RBZ kan toch uiteindelijk nog wel eens nodig zijn, maar niet meer bij SUR dus! RJ S Doetinchem

unive denkt dat ze boven de wet staan. wat een gluiperds! bah! let goed op met vrije advocaat keuze, dit hebben ze natuurlijk liever niet! en proberen je ''uit te roken". ze belazeren de boel en hopen dat je opgeeft. google maar ! (radar/kassa) UNIVE, EEN ECHTE AFRADER DUS!!

Ze hebben geen kennis van het vak en tonen geen inzet om te helpen. Contact verloopt niet zoals afgesproken. Zaken worden niet vergoed zonder reden.

Ik heb bijna al mijn pakketen bij Unive verzerkeringen. Dit verloopt echt verder prima! Maar met de rechstbijstandsverzekering ben ik niet tevreden. Mijn zaakwaarnemer zat niet echt achter mijn zaak aan, Ik moest er zelf achteraan zitten. Ook vond ik de mensen weinig empatisch en niet naast mij staan in zo'n heftige situatie. Ik verwacht naast juridisch advies ook mensen die naast mij staan en met mij meedenken en kijken oprecht in mijn situatie. Ook dat ze empatisch reageren, Dankzij Unive heb ik dit hele process zonder hun moeten doen en dat vond ik echt niet kunnen. Ik had ze hiervoor ingeschakelt. Ik was zelf emotioneel en ben niet de makkelijkste wanneer mensen er met de pet naar gooien.

Na braaf al jaren mijn premie betaald te hebben krijg ik geen rechtsbijstand want, al had ik gewerkt of in de ww gezeten had ik er wel recht op maar nu zit ik in de ziektewet en kunnen ze niets voor me doen AFLEGGERS !!! zeg mn verzekering meteen op ….ze vinden altijd wel een rotsmoes om je uiteindelijk in de kou te laten staan !

Bijzonder slechte ervaring met Unive rechtsbijstandsverzekering. Ik adviseer deze niet af te sluiten. De medewerkers van Unive legt de algemene voorwaarden in hun voordeel uit, beoordelen of ze je zaak in behandeling nemen en luisteren niet naar je tegen argumenten. Vervolgens kun je hiertegen in beroep gaan, echter gaat een medewerker van Unive vervolgens een oordeel hierover vellen. Hoe onafhandeljik kun je zijn. Unive gebruikt de rechtskennis tegen hun eigen klanten. Vervolgens dien jij te gaan aantonen dat je wel recht op hulp hebt. Je hebt dan geen alternatief, dan zul je een advocaat moeten inschakelen om rechtsbijstand te krijgen. Ongelooflijk dit. Oh maar wel aangeven dat je recht hebt op 10% karting als je een advocaat via Unive inhuurt! … kortom ik ben enorm teleurgesteld in deze organisatie en adviseer niemand om met deze mensen in zee te gaan!

mijn verzoek om juridisch advies is niet naar tevredenheid afgehandeld. Op de vraag hoeveel kans ik heb bij de rechter in gelijk gesteld te worden krijg ik geen concreet antwoord. Dit durven ze niet te zeggen. Er wordt niet meegedacht en geen advies gegeven. Wel wordt gemaild dat zij bij een rechtszaak geen hulp zullen bieden. Hier heb je echt niks aan. Ik ga opzeggen.

na vele jaren ,was in het begin de animo om wat voor de cliënt te doen uitstekend ik geef ze hiervoor een 8 ps is wel 5jaar of langer geleden,maar nu is er het een en ander verhaal tijd is geld in de verzekering 's wereld en al in het voortraject willen ze je het liefst al afpoeieren opdat je zaak niet gehonoreerd word heb je een probleem van kleine aard -300 euro met bijv een intenet provider en komt men er niet uit laten ze je zakken en moet je zelf alles regelen naar de geschillen commissie .waar betaal je dan voor ????? zij behoren toch jou belangen te behartigen en niet jij zelf,

Ik zou u de rechtsbijstand verzekering echt af moeten raden. Minimale inspanningen advocaat bij een arbeidsconflict. Bijdehante opmerkingen, matige communicatie en desinteresse. Men krijgt toch wel betaald los van de uitkomst is mijn ervaring. Moet zelf de hele zaak uitzoeken en aandragen, terwijl de advocaat dit zou moeten doen. Mijn zaak is niet eens van de grond gekomen, omdat 'advocaat' weinig tot geen moeite doet. Ben mijn werk kwijt en geruïneerd! Bedankt Unive "rechtshulp".

Univé Rechtsbijstand houdt zich niet aan de uitspraak van het Europees Hof dat een cliënt recht heeft op een vrije keuze advocaat en brengt je zaak bij een bij hen aangesloten kantoor onder, ook al ben je het daar niet mee eens. Na klachten over de behandeling door de bij hen aangesloten advocaat en herhaalde verzoeken zich aan de uitspraak te houden, wordt je tevens het recht onthouden om een second opinion te vragen bij een andere advocaat. Dan zijn ze zo op hun teentjes getrapt dat ze je hele zaak verder weigeren te behandelen en te betalen. Ik zou niemand, zeker geen bedrijven wat wij ook zijn, aanraden hun rechtsbijstand bij Univé af te sluiten.

Geen beoordeling, de zaak is nog in behandeling. telefonisch contact en per email.

Juist afhandeling van mijn zaak. Helaas niet al te snel, maar wel naar tevredenheid.

Zeer slecht klantencontact. Er wordt niets met de schade gedaan totdat verzekerde zelf weer contact opneemt met de schadebehandelaar. Aanvullende informatie wordt niet om verzocht, totdat verzekerde zelf contact opneemt, inzake de stand van zaken. De schadebehandelaar heeft als excuus dat de werkvoorraad erg hoog is.

Unive wijst schade af omdat een derde het onderhoud niet goed heeft gedaan. Verwijst vervolgens naar de rechtsbijstandverzekering en die geeft vervolgens aan dat ik geen kans maak in een rechtzaak. Ik wil geen rechtzaak. Ik wil mijn schade vergoed door mijn verzekeringsmaatschappij waar ik al jaren premie voor betaal en nog nooit heb geclaimt. Ik ben klaar met unive.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen