DAS Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering van DAS Rechtsbijstand zijn als volgt gewaardeerd:

DAS zet zich sinds 1963 in voor ieders belang. Met de rechtsbijstandverzekeringen werd het voor het eerst mogelijk dat mensen zélf hun recht konden halen.

Voordelen van een DAS Rechtsbijstandverzekering

Voordelen van deze rechtsbijstandverzekering:
  • Meest uitgebreide dekking
  • Al 1 miljoen mensen gingen je voor
  • Je bepaalt zelf wat je verzekert
Voordelen van DAS:
  • Sinds 1963 specialist op het gebied van rechtsbijstand
  • Financiële expertise toegankelijk voor een ieder
  • Een rechtsbijstandverzekeraar die zelf alle juridische en financiële kennis en kunde in huis heeft

Deze informatie wordt verstrekt door DAS en valt daarom onder de verantwoordelijkheid van deze rechtsbijstandverzekeraar. Meer informatie...

Kies de verzekering die het beste aansluit op je wensen

Vergelijk de DAS Rechtsbijstandverzekering met andere rechtsbijstandverzekeringen.

Je bekijkt nu: Best beoordeeld:
DAS Rechtsbijstandverzekering Ervaringen Lancyr Rechtsbijstandverzekering Ervaringen
Waardering:
Klantbeoordeling: Onze zaak was afgehandeld en moest alleen nog uitbetaald worden door DAS daar wachten we nu inmidd...
Meer...

Bekijk gerelateerde media

Deze video's zijn niet afkomstig van Zeker.com. De oorspronkelijke auteur is daarom verantwoordelijk voor de inhoud.

Onafhankelijke beoordelingen van rechtsbijstandverzekeringen bij DAS

Lees hier wat experts in hun reviews zeggen over deze rechtsbijstandverzekering:

Consumentenbond
De DAS Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 July 2017 door beoordeeld met een 7,5.
Consumentenbond
De DAS Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 October 2016 door beoordeeld met een 7,5.
MoneyView
De DAS Rechtsbijstandverzekering is in de Special Item Recht en Aansprakelijkheid van 22 September 2014 door beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Kwaliteit'.
Meer tonen...
Consumentenbond
De DAS Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 May 2014 door beoordeeld met een 7,7 en is daarmee de Beste uit de test.
MoneyView
De DAS Rechtsbijstandverzekering is in de Special Item Rechtsbijstandverzekeringen van 20 September 2013 door beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Kwaliteit'.
Consumentenbond
De DAS Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 July 2013 door beoordeeld met een 8,2 en is daarmee de Beste uit de test.
Consumentenbond
De DAS Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 April 2012 door beoordeeld met een 7,8 en is daarmee de Beste uit de test.
Consumentenbond
De DAS Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 June 2011 door beoordeeld met een 6,5.
Consumentenbond
De DAS Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 June 2010 door beoordeeld met een 7,3.
Consumentenbond
De DAS Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 June 2009 door beoordeeld met een 5,7.
Consumentenbond
De DAS Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 June 2009 door beoordeeld met een 7,1.
Minder tonen...

Vermeldingen en recensies van DAS

Ontdek verdere meningen die er zijn over DAS:

Stichting toetsing verzekeraars
DAS is op 5 October 2010 door Stichting toetsing verzekeraars voorzien van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren.

Ervaringen met de DAS Rechtsbijstandverzekering

Gemiddelde klantbeoordeling

(166 ervaringen)

Ja, ik ben positief over de rechtsbijstandverzekering van DAS

uit Roermond zegt op 11 January 2019:

Niet reageren of weken later. Niet kundig op het terrein waar onze zaak over ging. Graag alle argumenten van tegenpartij aannemen, om niet te hoeven procederen en dit ook weigeren, zodat je geen aanspraak kunt maken op een externe advocaat en ze hun dossier bij zich kunnen houden. Hun manier om de wet te omzeilen...Reviews, Radar en Kassa en verhalen hier laten duidelijk werkwijze zien..

uit Stompetoren. zegt op 29 December 2017:

Ik ben heel erg tevreden met das rechtsbijstandverzekering.ik had een meningsverschil,met mijn pensioenfonds.
De advocaat die mij heeft geholpen heeft het uitstekend gedaan.het pensioenfonds,is overstag gegaan.bedankt MR. Blom.

uit 's-hertogenbosch zegt op 12 October 2017:

In november 2016 had ik een Das rechtsbijstand afgesloten. Na een slechte ervaring met oud werkgever dacht ik dat het altijd fijn is om een rechtsbijstand verzekering achter de hand te hebben.

In januari 2017 viel er onverwachts een brief van de advocaat van ex partner op de mat. Herberekening kinderalimentatie, na 12 jaar gescheiden zijn.

Nooit verwacht dat ik al in aanmerking zou komen bij Das voor rechtsbijstand na pas 2 maanden lidmaatschap.

Maar jawel. Ik ben keurig bijgestaan. Toen ex zaak liet voorkomen bij de Rechtbank heb ik een advocaat toegewezen gekregen. Deze heeft de zaak heel goed behandeld. Zich voor 100% ingezet en altijd afspraken keurig nagekomen. Toen de zaak voorkwam hebben we ook op alle fronten ''gewonnen''. Kortom; ik ben meer als tevreden over Das rechtsbijstand en de advocaten welke zij toewijzen.

uit Vlissingen zegt op 3 October 2017:

Zoals ik eerder hieronder in een beoordeling gelezen heb neemt DAS bij mij ook heel veel stress weg, en moet je zelfs oppassen dat je de vervelende zaak niet leuk gaat vinden.
Mijn ervaring is dat mijn jurist dag en nacht voor mij klaar staat en alles op alles zet om het recht te doen laten zegevieren!
Altijd behulpzaam, vriendelijk, snel, meegaand en nogmaals in mijn beleving uiterts professioneel! De volle score wat mij betreft!

uit Leiden zegt op 30 June 2017:

zeer goed dik tevreden en snel uitbetalingen wij bevelen iedereen das aan

uit Den bosch zegt op 1 June 2017:

Ik had een zgn woekerkrediet. Met uitstekende hulp van een juriste van Das heb ik dit kunnen reduceren van een openstaand bedrag van ruim 20.000,00 naar een kleine 5000,00. 75% lager dus. Nu is het te overzien. Voorheen kwam er geen eind aan. 11 jaar betaald en vrijwel niets afbetaald. Op mijn eigen klachten reageerde betreffende kredietverlener niet. Na een brief van de juriste hebben ze snel bakzeil gehaald. Laat je dus niet afschepen als je een wurgkrediet hebt. Das kan je helpen. Ik ben dik tevreden over Das, want dit bespaart me heel veel geld!

uit Waspik zegt op 3 May 2017:

Ben zeer tevrede over de afhandeling van DAS. Ik had niet verwacht dat DAS mij toch helpen om mijn problem te minimaniserern.
Bedankt DAS voor uw hulp en uw steun.
Ga zo maar door.

uit Hansweert zegt op 1 June 2016:

Een correcte hulp hulp geweest bij
het oplossen van een probleem
bi jgehoorapparaten.

mijn dank hiervoor.

c.menheere

eendracht 12

hansweert

zegt op 17 August 2015:

Wij Gerry en Chrit uit Maastricht willen onze dank en complimenten uit spreken over hele gang van zaken doen met DAS. Hierbij gaan onze complimenten uit naar in het bijzonder: Mevrouw Wolters die ons in het begin heel deskundig, maar zeker ook zeer sociaal heeft begeleid met onze zaak. Daarna heeft mevrouw Peeters -Daamen het over genomen, en dit verliep zeer deskundig, er was niets dat aan het toeval werdt over gelaten. Op juridisch vlak niet maar ook als het ons emotioneel soms zwaar werdt, konden wij terecht bij Mevrouw Peeters. De klanten service is altijd vriendelijk, en probeert daar waar het mogelijk is mee te denken. Wij zijn uit de brand geholpen door toegewijde advocaten met liefde voor hun vak, en een groot hart voor de mens. Mevrouw Wolters en mevrouw Peeters-Daamen nogmaals bedankt voor alles. Gerry en chrit uit Maastricht.

zegt op 17 August 2015:

Waarde mevrouw Abalhaj. Velen dank voor uw tijd, inzet, geduld en belangstelling in mijn zaak. Ook voor uw team. In het bijzonder uw geduld en de manier waarop u aandacht aan mijn situatie besteden hebt. Veel succes toegewenst. Hartelijke groeten, L Garnnier.

zegt op 28 June 2015:

Ik heb nu voor een tweetal zaken gebruik gemaakt van de DAS. Beide keren ben ik op een zeer nette, professionele en deskundige manier geholpen. Wat mij ook elke keer opvalt dat is dat de medewerkers zich zeer empatisch opstellen en dat geeft toch steun. Ook wordt er elke keer snel gehandeld. Ik ben echt heel tevreden met jullie. Dikke pluim!

zegt op 28 June 2015:

Wat een ontzettend leuk gepersonaliseerd welkomstfilmpje! Dan weet je gelijk wat en wie er voor je klaar staat bij omstandigheden die je altijd wil vermijden, maar nooit uit kunt sluiten. Chapeau!.

uit Monster zegt op 11 June 2015:

wij vinden dat jullie een goed resultaat bereikt hebben en dat we goed zijn geholpen naar tevredenheid

zegt op 2 June 2015:

Ik ben heel blij met de kunde van alle medewerkers bij DAS, die erg veel voor mij betekenen vanwege de kwaliteit in hun werk die hoog in het vaandel staat bij hun.

zegt op 2 June 2015:

Via deze weg wil Erik en Nel uit Dordrecht een pluim geven aan de heer Walrave. Hij heeft voor ons goed werk geleverd en zijn zeer te vrede met de goed afloop. Meneer Walrave nogmaals bedankt namens Erik en mij zelf groetjes uit Dordrecht.

zegt op 27 April 2015:

Waarde allen, Ben ik zeer blij over de manier waarmee de heer Meijer met mijn zaak heeft omgegaan. Ondanks het feit dat de tegenpartij erg slordig, onvriendelijk en onterecht is, heeft de heer Meijer zijn best gedaan om alles naar mijn tevredenheid en wensen voor elkaar te krijgen. Velen dank de heer Meijer.

zegt op 13 April 2015:

Wij Gerry en Chrit uit Maastricht willen onze dank en complimenten uit spreken over hele gang van zaken doen met DAS. Hierbij gaan onze complimenten uit naar in het bijzonder: Mevrouw Wolters die ons in het begin heel deskundig, maar zeker ook zeer sociaal heeft begeleid met onze zaak. Daarna heeft mevrouw Peeters -Daamen het over genomen, en dit verliep zeer deskundig, er was niets dat aan het toeval werdt over gelaten. Op juridisch vlak niet maar ook als het ons emotioneel soms zwaar werdt, konden wij terecht bij Mevrouw Peeters. De klanten service is altijd vriendelijk, en probeert daar waar het mogelijk is mee te denken. Wij zijn uit de brand geholpen door toegewijde advocaten met liefde voor hun vak, en een groot hart voor de mens. Mevrouw Wolters en mevrouw Peeters-Daamen nogmaals bedankt voor alles. Gerry en chrit uit Maastricht.

zegt op 8 March 2015:

Een groot compliment voor de heer De Mooij! Zijn super geduld, stap voor stap heeft hij mij geholpen naar het aanmeldingsformulier. Daarnaast een toelichting hoe de procedure in zijn werking wordt gesteld!

uit Ommen zegt op 14 February 2015:

Pure Oplichting niet aan beginnen,zeer slechte ervaring met de Das

zegt op 10 February 2015:

Ik wil de heer Akdid heel erg bedanken voor zijn advies en daadkracht. Hij heeft mij zo goed begeleid op alle fronten want op het moment dat ze mij wouden ontslaan uit een vast dienst verband stortte mijn wereld in mekaar en kwam ik er niet uit met mijn werkgever. In overleg met De heer Akdid zijn we er uit gekomen. Emotioneel heeft hij mij zo goed begeleid dat ik normaal weer op de werkvloer kon functioneren voor mij krijgt hij een dikke verdiende 10. Dank u wel meneer Akdid voor de goed zorg buiten het juridische gedeelte en raad iedereen aan om zeker rechtsbijstand verzekering af te sluiten bij DAS als het te sprake komt.

uit Amsterdam zegt op 4 February 2015:

Perfecte behandeling van mijn verkeerszaak. Goed en snel geregeld en duidelijke taal. Lees hier ook negatieve reacties maar denk soms ook dat mensen soms altijd wat te klagen hebben. Natuurlijk was mijn jurist ook wel eens niet direct bereikbaar. Normaal. Maar inzet was groot.

uit Sluis zegt op 20 January 2015:

Twee maal een beroep op de DAS gedaan.
Eerste keer geweldig geholpen; tweede keer iets minder omdat dit om een medische klacht ging waar geen geld in het geding was. Toch nog steeds verzekerd bij de
DAS.

zegt op 19 January 2015:

Onze grote dank gaat uit naar mevrouw Linssen, kantoor Roermond, voor haar uitmuntende juridische kennis van zaken, bijzonder groot menselijk inlevingsvermogen, spitsvondig, adequaat en snel handelen en het aanbieden van groot vertrouwen in ons en onze zaak. Ten alle tijde stond zij voor ons klaar, en konden wij rekenen op haar steun en bescherming. Voor ons is mevrouw Linssen een first class top juriste! Zij is een fijne herinnering in onze gedachten.

zegt op 11 November 2014:

Ik wil mevrouw Walstock (juriste arbeidsrecht) bedanken voor de wijze waarop zij mijn belangen heeft behartigd. Dit deed zij constructief en cliënt gericht. Op telefoontjes of e-mails werd adequaat gereageerd. Was praktisch ingesteld maar toonde ook persoonlijke interesse. Bedankt!!!!.

uit Dieren zegt op 5 November 2014:

Ik heb redelijk goede ervaring met mijn DAS rechtsbijstandverzekering, waar ik al jaren voor betaal en nu voor de eerste keer gebruik van heb gemaakt, bij een geschil met de Keukenconcurrent. Tot tevredenheid opgelost, niet 100% geld terug maar wel 50%.

zegt op 7 July 2014:

Mevrouw Peters-Okan heeft ons geweldig bijgestaan in een arbeidskwestie. Deze is opgelost door de inzet en goede adviezen van mevrouw Peters-Okan. Via deze weg....Bedankt en mochten wij nog eens een advocaat nodig hebben, dan bel ik u....gegarandeerd!.

zegt op 6 July 2014:

Enthousiaste bezoeker voor de tweede keer :-) beoordeelde met een 9,0

zegt op 1 July 2014:

Mevrouw Kuijpers helpt ons prettig. Ik ben blij met haar, ze steunt ons goed. Ik heb het gevoel dat ze goed kan relativeren en bij onze casus ons goed en prettig, samenwerkend ondersteunt.

zegt op 14 March 2014:

mijn zaak zeer goed behandeld.

zegt op 17 December 2013:

Beste Carolien (behandelend jurist), mij rest nu nog om u enorm te bedanken voor uw hulp en vooral de snelheid waarmee mijn zaak is rondgekomen. Tevens wil ik u vragen of u ook Randy (Medewerker Prepaid Rechtshulp) wil bedanken. U zult beiden zeggen dat het gewoon uw werk is maar ik wil het toch mededelen.

zegt op 16 December 2013:

Mevrouw Huppes heeft mij geholpen in zeer zware tijden. Dankzij haar service gaat het nu, financieel en emotioneel, beter met mij. Op deze manier wil ik aangeven dat ik erg blij ben geweest met haar service en DAS in het algemeen.

zegt op 28 November 2013:

met deze ben ik das heel erg dankbaar wat zij voor mij hebben gedaan ik ben meer dan tevreden en duidelijk te woord gestaan heel hartelijk dank daar voor.

zegt op 26 November 2013:

Ik wil de heer Smulders heel hartelijk danken voor de wijze waarop hij mij heeft geholpen. Zijn aanpak en dienstverlening verdient op alle fronten een dikke 10. Vanaf het allereerste moment haalde hij een berg stress weg en met iedere stap die hij zette verbeterde mijn gevoel over de situatie. Ik moest gewoon oppassen dat ik mijn vervelende zaak niet uiteindelijk zelfs nog leuk zou gaan vinden :-).

zegt op 25 November 2013:

wij zijn voorteffelijk geholpen door mw MR Slaman. Ons probleem (stoel) konden wij zelf niet oplossen, werden afgescheept door leverancier maar DAS heeft ingegrepen en heel snel opgelost.
Ga allemaal naar DAS!!!!!!!! Helpen hardstikke goed!!

zegt op 9 November 2013:

wij hebben een voortreffelijk goed gevoel en een dito resultaat ervaren bij de behandeling van onze zaak.
daar bij onze hartelijke dank.
hoog achtend fam.Zwinkels.

zegt op 1 November 2013:

van mijn zorgverzekering rekening gehad €1150,00 eigen bijdrage meerdere male geprotesteerd zonder resultaat gezegd dat Ik advies zou inwinnen bij DAS toen bleek het opeens een vergissing te zijn en stond het geld binnen een week op mijn rekening .
Alleen het zeggen dat je bij DAS contact opneemt was in dit geval genoeg. Zonder dat DAS echt in actie kwam was de zaak opgelost.
Hartelijk dank

zegt op 15 October 2013:

Ik wil de medewerkers van DAS complimenteren voor de manier waarop zij mij hebben bijgestaan. Dankzij een goed en gemotiveerd verweer heb ik de rechtszaak gewonnen. In cijfers uitgedrukt een dikke 10!.

zegt op 22 September 2013:

Ik ben door de mensen van DAS heel goed geholpen dankzij hun is mijn probleem opgelost. Bij deze wil ik alle medewerkers bedanken en ze verdienen een hele dikke 10.

zegt op 20 September 2013:

Ben zeer tevreden over de afhandeling van mijn ontslagprocedure.
In twee weken tijd alles afgehandeld op correcte wijze ook een eigen digitaal dossier ontvangen waar werkelijk alles in terug te vinden is.
Als er vragen of voor mij onduidelijke dingen waren werd alles rustig en kalm en duidelijk
uitgelegd.

zegt op 31 July 2013:

Ik wil jullie graag bedanken voor de manier waarop jullie met mijn zaak zijn omgegaan. Erg mee denkend en zoeken naar een oplossing super bedankt.

uit Lierop zegt op 10 July 2013:

Ik ben laatst zeer goed geholpen door mevrouw S. van Veghel van DAS Den Bosch. Ze heeft mij tijdens een pittige zitting voor de kantonrechter heel goed vertegenwoordigd. Toen ik haar ontmoette was ze heel rustig en misschien wel wat verlegen maar in de rechtbank was ze een heel zelfverzekerde dame die niet met zich liet sollen. Hierdoor heb ik de zaak glansrijk gewonnen. Daarna heeft ze mij nog een kaartje gestuurd om mij nog het allerbeste toe te wensen. Ik ben heel tevreden!

zegt op 24 June 2013:

Wij willen graag de complimenten aan jullie geven met de manier hoe jullie de mensen te woord staan. Altijd even vriendelijk en geduldig, dat heb je zo hard nodig als je in een vervelende situatie zit. Nogmaals onze complimenten.

zegt op 30 May 2013:

Wij zijn zeer tevreden over DAS rechtsbijstand, je wordt altijd goed en snel geholpen. Een groot compliment waard, geweldig.

zegt op 21 May 2013:

Bovenstaande heeft niet alleen mij, maar alle aanwezigen tijdens de rechtszaak er van overtuigd dat hier een man stond met kennis van zaken. Overduidelijk dat ik heel blij en tevreden ben dat de heer W.J.A. Vis mij in de afgelopen tijd met raad en daad heeft bijgestaan en dat wil ik u als bestuur bij deze dan ook graag melden.

zegt op 29 April 2013:

Ik heb de laatste jaren 2 keer een beroep moeten doen op de rechtsbijstandverzekering
van Das en ik heb niets dan lof over de afhandelingen van deze zaken.
Je kan er met al je vragen terecht en je krijgt overal duidelijke antwoorden op
Door omstandigheden voordat ik een rechtsbijstandverzekering had een keer mijn neus gestoten maar met de das gebeurt mij dit geen 2de keer.
Een aanrader voor iedereen

zegt op 28 April 2013:

Mijn ervaring met Das is tot twee maal toe possiteif geweest, helder en duidelijke communicatie en goede afhandelingen.

zegt op 2 April 2013:

Ik ben [zeer] tevreden over de afhandeling van deze én een andere zaak, waarbij ik kortgeleden hulp van Das kreeg. Moet er bij zeggen, dat ik ook niet anders verwachte. Ik BETAAL immers ook 'goed geld' om een 1e klas hulp te krijgen indien zich een situatie voor doet waarbij ik het zelf niet kan klaren.
Ieder pakt een zaak op zijn, dus een andere manier aan.
Zo zal dit ook bij de medewerkers van Das het geval zijn. Daarbij moeten wij bedenken, dat ze ook nog met andere zaken bezig zijn, ergo: hun aandacht ik verdeeld.
Mijn eind-cijfer is een ruime voldoende.

zegt op 30 January 2013:

Ik wil je via deze weg bedanken en dat je voor mij een 'rots in de branding' bent. Ik vind je een geweldige Juriste, die precies weet waar ze mee bezig is en de hulp en steun vind ik uitmuntend en juist nu ik die zo nodig heb. Bedankt Lotte!!

uit Veenendaal zegt op 12 January 2013:

Laatst een geschil gehad met een Belgische mevrouw die ons een ziek katje heeft verkocht. Heel erg vervelend allemaal, maar DAS/Arag heeft dit ontzettend goed voor ons opgelost! Ik had niet verwacht dat een rechtsbijstandverzekering zo veel voor je kan betekenen.

Bedankt DAS/Arag!

zegt op 21 November 2012:

Heerlijk dat er mensen zijn zoals DAS die iets voor je uitzoeken en dan met een goed resultaat.

zegt op 7 November 2012:

Mijn ervaring was heel goed, ik had een botsing en ik werd tijdig geinformeerd over de claim aan de verzekeraar van de tegenpartij. Ik werd gebeld en gemaild door een medewerker dus ik vond de service heel goed.

zegt op 16 October 2012:

Ik heb n ongeval in Duitsland gehad; er reed iemand achter op mijn auto.
Ik vind dat de correspondentie en de afhandeling van de zaak, betrouwbaar en keurig netjes is gedaan door Das en binnen 3 weken volgde er n betaling.

zegt op 16 October 2012:

De mensen bij de das zijn erg gewillig. Ik denk alleen dat er te veel in problemen dan in oplossingen word gedacht. Het zijn geen advocaten maar juristen en daar zit het verschil. Ondanks dat ik dacht een zaak te hebben met duidelijke punten heeft de Das het advies gegeven te stoppen. Ik zal dan ook bij grotere zaken een echte advocaat nemen.

zegt op 2 September 2012:

Bij deze wil ik DAS hartelijk dank zeggen voor het werk wat ze hebben gedaan omtrent mijn zaak (schade aan mijn auto). Mijn mede gedupeerde hadden een andere rechtsbijstand, deze konden niet veel doen. Maar DAS heeft de moeite genomen om deze zaak tot een goed eind af te handelen. Hiervoor mijn dank. DAS is echt een rechtsbijstand die moeite doen voor de clienten. Nogmaals mijn grote dank hiervoor.

zegt op 26 July 2012:

Ik wilde door middel van deze email mijn dank betuigen voor de ongelovelijke hulp die je verleent. Niet alleen heb je door middel van je zelfverzekerde en rustige optreden mij een hoop rust gegeven (ik slaap nu weer normaalachtige tijden) en vertrouwen dat mijn keuze om te kiezen voor DAS als mijn rechtspartner de juiste keuze is geweest.

zegt op 21 July 2012:

Ben niet alleen uitstekend en vriendelijk geholpen door mw. Leontien B., maar ontving zelfs een beterschapskaart van haar toen ze vernam dat ik tijdens de procedure een ernstig ongeluk had gehad.
Zo’n onverwacht menselijk gebaar geeft een warm gevoel.

zegt op 16 July 2012:

bij mijn eerste vraag om advies,,super geholpen . m,n tweede advies was huilen,,,,maar goed te weten dat je oude schoenen en een harnes aan moet om boodschappen te doen. derde maal helemaal top alles opgestuurd,,en een toppertje heeft alles en meer gedaan om ons recht te halen ,,een hele lieve warme ervaring,,,,,dus geef niet op maar eis dat je geholpen wordt,,,,,,nadat de zaak door de das opgenomen was,, was het met 2a3 weken klaar en stond het geld op m,n giro,,,,,,zelf hebben we zo,n 10 maanden geetterd met alle ergernis,,, en niet zulke goede adviezen laten je afhaken,,,,niet doen doorzetten.

zegt op 16 July 2012:

Prima begeleid met het opstellen van een samenstellingsovereenkomst, volgens mij is bij DAS een kwestie van de juiste persoon tegen te komen

zegt op 27 June 2012:

We zijn erg blij met de positieve uitslag. Dit alles te danken aan uw vechtlust en inzet. GEWELDIG!! Er is toch nog een beetje rechtvaardigheid in Nederland. Je moet er alleen heel hard voor vechten en dat hebt u gedaan.

uit Rotterdam zegt op 12 June 2012:

Wij zijn zeer blij dat het zaak in het kort te tijd afgehandeld is.
Eigenlijk duurt veel lang wat wij in verlede meegemaakt hebben.
Was tien keer niks lang verhaal kort te maken de service van.
DAS is super

zegt op 26 May 2012:

Mijn/onze complimenten voor uw brief. Ik heb de brief nu 3x gelezen en iedere keer vind ik het mooier! U verwoordt precies wat wij voelen en willen. Chapeau. Ik hoop dat we ze zover krijgen dat ze inderdaad tot actie overgaan. We wachten af. Wat ons betreft kan de brief zo weg. Nogmaals dank
voor de perfecte verwoording.

zegt op 21 April 2012:

Ik heb bij DAS een rechtsbijstandverzekering waarmee ik goede ervaring heb opgedaan. DAS heeft voor mij alle rechtswegen bewandeld die het mogelijk maken een schuld inbaar te krijgen. Ondanks dat het een schuld was die ik van mijn zoon heb overgenomen heeft de DAS de zaak toch in behandeling genomen. Inmiddels ligt de zaak bij een deurwaarder.

zegt op 11 March 2012:

Ik heb een hele goede ervaring met DAS betreffende een arbeidsgeschil met mijn ex-werkgever. De zaak is door een advocaat van DAS behandeld en is tot een goed einde gebracht in mijn voordeel. Een rechtsbijstandsverzekering via DAS is zeker aan te bevelen, omdat er dan geen verdere kosten voor het werk wat de advocaat doet worden berekend.

zegt op 5 March 2012:

Ontzettend goed geholpen, terwijl ik dacht ze kunnen verder niets doen, bleven ze toch contact houden. Doordat ze inhoudelijk geen werk konden doen, hoefde ik het eigen risico ook niet te betalen. Ik heb me erg gesteund gevoeld.

zegt op 28 February 2012:

Heb alleen maar goede ervaring met DAS, had een conflict met mijn werkgever, en ik was verzekerd via DAS en via de bond, de bond deed helemaal niks, en wat was ik blij met DAS, mijn werkgever wilde me ontslaan, maar dankzij DAS moest mijn werkgever alles terugdraaien. Het contact met DAS was heel goed, als ik had gebeld, dan werd ik gelijk teruggebeld, mail werd snel beantwoord, alleen maar een dikke tien voor DAS!!

zegt op 10 February 2012:

Mijn ervaringen zijn optimaal bij de afwikkeling van de aanrijding, buiten mijn schuld,die ikkortelings heb ondervonden. Mijn dank daarvoor.

zegt op 3 February 2012:

Wij zijn heel goed bijgestaan bij een conflict met de werkgever door de Das. En zijn blij dat wij bij de Das verzekerd zijn door zwangerschapsverlof kregen wij een nieuwe advokaat.
Deze was meteen op de hoogte van ons conflict omdat de vorige advokaat dit goed had doorgesproken met haar collega onze hartelijke dank!!!

zegt op 31 January 2012:

Dank u wel DAS,
Alles bijzonder in goede verstandhouding geregeld, ik ben blij dat ik bij u verzekerd ben. Kortom, de dienstverlening van DAS was perfect.

zegt op 21 January 2012:

Meestal staan de negatieve dingen op internet. Wij hebben hele goede ervaring met DAS.
Misschien komt het door de persoon die je helpt. De 2 adviseurs die wij hebben gehad wisten prima met de zaak om te gaan. Wel werd het een rechtszaak die we gewonnen hebben. Het UWV had het nakijken door het kordate optreden van onze advocate!
Dus wij zijn heel erg tevreden.

zegt op 10 August 2011:

Wij zijn nu al jaren aangesloten bij DAS rechtsbijstand verzekering en betalen best veel geld hiervoor per jaar ruim € 360,00. Dat is in vergelijking best veel t.o.v. Anderen.Maar de manier wij al vele malen zijn geholpen is het geld dubbel en dwars waard. Hier moet je niet op beknibbelen.

uit Kudelstaart zegt op 4 October 2010:

Zeer positief, ze hebben me 3 jaar lang ontzettend goed geholpen, toen ik werd aangereden door een automobilist.
Ze namen alle ergenis uit handen, en ben meer dan tevreden over hoe de zaak behandeld is.

zegt op 19 September 2010:

Ik heb een positieve review over DAS omdat zij mij al drie keer goed bijgestaan hebben en dat is mij de betaling van deze verzekering meer dan waard.
Ze zijn op allerlei gebieden deskundig dus ik voel me goed vertegenwoordigd door hun, prima dus.

zegt op 17 September 2010:

Ik heb een review over DAS omdat ik in het verleden een aanrijding heb gehad met mijn bromfiets waarbij ik mijn been brak. Na de aanmelding bij de DAS werd de schade op een keurige manier afgehandeld. Later werd ik benaderd of ik nog extra onkosten heb gehad en of ik over smartegeld nagedacht had. Daar had ik dus nooit aan gedacht. Alles is keurig afgehandeld en ik heb nu een complete rechtsbijstand verzekering voor alles.

zegt op 31 August 2010:

Soms is een beetje rechtshulp handig. Bij DAS sluit hiervoor een verzekering af. Je kunt kiezen uit vier pakketten met een voorkeur gezien de prijs per maand voor DAS voor iedereen.De duurdere pakketten geven meer zekerheid.

uit Rotterdam zegt op 1 July 2009:

Ik heb een rechtsbijstandverzekering afgesloten bij DAS. Ik heb dit gedaan i.v.m. de zaak die ik heb. Ik heb er tot nu toe enkele keren gebruik van gemaakt en gaat allemaal goed.

Ik heb enkele conflicten gehad met klanten, en dankzij das heb ik goed advies gehad.

Nee, ik zou een DAS Rechtsbijstandverzekering niet aanbevelen

uit Koog aan de zaan zegt op 17 December 2019:

Slechte ervaring.
Doen niets voor je.
Bij de affaire van ABP teveel betaald pensioen moest ik zelf overal achteraan .
Moest allerlei pensioen overzichten, jaar opgaven, enz opsturen 2 Maanden niets gehoord van de DAS. Pas na een klacht 1 keer contact gehad. Daarna weer geen contact. Uiteindelijk aangemeld bij Max ombudsman. Ondanks dat de DAS dit af raadde.
Die kwam binnen 2 maanden met een oplossing met het ABP.
Bij een schade veroorzaakt door een fiets ( Elektrisch,) zelfde verhaal. Allerlei spullen opsturen. Geen bericht. Expertise rapport ( € 85 ) zelf betaald.
Er is uiteindelijk 1 brief verstuurd naar tegenpartij verder niets.
Daarna met een zogenaamde "Coulance" regeling is geprobeerd mij met een fooitje af te schepen.
Kies een andere rechtsbijstand verzekering ,maar niet de DAS is mij advies.

uit Harderwijk zegt op 13 November 2019:

Deze verzekeraar is waardeloos.
Is alleen goed in het afwijzen van een verzoek om rechtsbijstand te verlenen.

Vragen steeds weer naar documenten die reeds door de verzekeraar zijn ontvangen.
Een en ander om de termijn(en) te laten verlopen.

uit Helmond zegt op 11 March 2018:

In 2009 werden we in Spanje, aan het begin van onze vakantie, onderweg door een Spaanse vrachtwagenchauffeur achterop
gereden. Onze kleine caravan was total loss.
Door ANWB werden we gelukkig uitstekend geholpen. De schade werd gemeld bij Das Rechtsbijstand.Lijkt allemaal niet zo moeilijk en heel helder.
In onze wijk heeft iemand een kantoortje van Das. Persoonlijk ernaartoe. Deze man had absoluut geen belangstelling in onze gebeurtenis. Na het aanleveren van vakantiefoto's van ons gezin met caravan op vakantie, die moesten dienen als bewijsstukken dat wij elk jaar toch wel gebruik maakten van ons dierbare caravannetje hoorden we wekenlang niets. We hebben de deur platgelopen en uiteindelijk werd "de zaak" doorgespeeld naar het "hoofdkantoor". Onze caravan was klein, oud maar netjes, altijd in de winter in een schuur gestald en zeer goed onderhouden. Na heel veel telefoontjes werden we opeens gebeld met iemand van DAS en hij vond dat € 1000,- genoeg was voor ons jaarlijks vakantieplezier.
Ik protesteerde hevig en hij deed er meteen € 1000,- bovenop.
Wat een koemarkt.
We zijn tenslotte akkoord gegaan, ook om het allemaal achter ons te kunnen laten. Ik heb meteen de verzekering per volgende verlengingsdatum opgezegd.
Zij zijn alleen geïnteresseerd in grote bedrijven, de rest is leuk meegenomen. Letterlijk. DAS? Nooit meer!

uit Nieuw-vennep zegt op 5 March 2018:

De negatieve publicaties over DAS op deze site zijn geheel in overeenstemming met mijn ervaringen. Een logge, lompe organisatie die weinig empathie kent met haar cliënten. E-mails worden niet of te laat beantwoord ongeacht de persoon aan wie je die richt binnen DAS. Er is geen enkele rechtsbescherming voor mensen die aanspraak willen maken op hun rechtsbijstandverzekering.

uit Genk zegt op 29 December 2017:

oplichters. Je betaald jarenlang een rechtsbijstand maar eigenlijk heb je niets. Na zoveel tijdverspilling om een dossier samen te stellen zodat DAS in tussen zou komen resulteert uiteindelijk dat de makelaar zelf ook dingen verzint zodat er toch geen tussenkomst komt. Hooguit een brief versturen maar geen tussenkomst in advocaatkosten zegt de makelaar. Ook ik heb mijn polis opgezegd

uit Ingen zegt op 1 October 2017:

Na 10 jaar klant te zijn geweest werd ik volgens de kleine letters niet geholpen.
Dus een flexwerker van Das ingehuurd, deze liet het afweten (385 euro). Ten einde raad zelf een advocaat ingehuurd voor duizenden euro's.
Wat Tros radar al zei heb je een probleem met Das heb je er één bij.

uit Middelburg zegt op 14 September 2017:

DAS heeft ook een afdeling incasso voor grote bedrijven. Je zal maar een konflikt hebben met dit grote bedrijf. DAS zal dan met niet veel enthousiasme helpen met rechtsbijstand verweer . ONACCEPTABEL een dergelijke belangen vermenging

uit Hoofddorp zegt op 3 August 2017:

Heb in 2015 een conflict gehad met mijn werkgever die mij van alles betichtigde maar niets konden bewijzen. Na 15 jaar bij de werkgever te hebben gewerkt met elk jaar positieve beoordelingen wordt ik ontslagen o.b.v. verschil van inzicht e.d. Kwam door een of andere haantjes manager . Het vertrouwen in mij opgezegd . Bij DAS aangeklopt wordt mijn zaak verpest door een of andere huppelkut die zichzelf 'jurist' noemt. Terecht schrijft een andere gedupeerde: zij gaan voor onder-onsjes en laten je in de steek. Heb een klacht ingediend nadat mijn zaak op een WW uitkering uitliep en heb hen voor de rechter gedaagd. Het zijn van die onervaren meisjes die nauwelijks droog zijn achter hun oren en lopen te pochen over hun deskundigheid hier en daar. Ik had mijn hulpvraag bij een beginnende HBO jurist kunnen neerleggen en deze was zeker beter opgelost. Ik ben ook weg van die gasten.

uit Midden nederland zegt op 20 April 2017:

DAS ondersteunt mij slecht to niet en wil akkoordjes bij ontslag procedures. Ze houden mij aan lijntjes en hebben deadlines laten verlopen. Willen akkoordjes t.a.v geld waar ik nog recht op heb zoals uitbetaling vakantiedagen en overuren. Ik ben helemaal kapot. De klachten worden afgewezen. Na veel gezeik second opinion advocaat die nu bepaalde zaken niet meer kan doen omdat deadlines verlopen zijn door DAS! Zij hadden dit moeten weten met hun expertise. Nog steeds weigeren zij goede hulp opstarten procedures en veranderen zij steeds toezeggingen en komen deze niet na. Ik voel mij nu dubbel slachtoffer! ze wijzen naar elkaar en zeggen dat de zaak bij letselschade hoort en die wijzen weer naar arbeidsrecht. ondertussen ben ik de pineut. Wie kan mij helpen. Ik heb per direct hulp nodig en een advocaat. heb geen geld voor advocaat en DAS weigert externe advocaat.

uit Almere zegt op 24 January 2017:

Ik zou DAS sterk afraden…..
DAS advocaat(I*******) wil zonder enig spanning de case closen. Ze deed helemaal niets!

Al 1 jaar behandelen ze dossier en telkens moet ik achter aan bellen/mailen.
Na meerdere malen contact met mevrouw K******* die uiteindelijk toch geen actie ondernam,
had besloten om een advocaat onderarmen te nemen, waardoor Ze alsnog de zaak eenvoudig heeft opgelost.

uit Linne zegt op 2 January 2017: Geverifieerde klant

ABSOLUUT NIET!! 12.5000 euro zou vergoed worden voor een externe advocaat die we zelf kunnen uitkiezen.Per mail word dit bevestigd.de advocaat gaat voor ons aan het werk. 2,5 maand later krijgen we een telefoontje van DAS. Ze hadden zich vergist .3000 euro zouden ze betalen meer niet.Iedereen op deze aardkloot weet dat een advocaat handen vol geld kost en dat 3000 euro een druppel op een gloeiende plaat is. ooit eerder hadden we DAS nodig toen zeiden ze dat we geen zaak hadden. Dat hadden we wel en betaalde zelf een advocaat. Die zaak wonnen we maar we betaalde ons blauw. Nu laten ze ons weer stikken. Jezus wat een slecht bedrijf. Erken je fout en laat je klant niet in de kou staan. Betalen mag je elke maand opnieuw maar als je ze nodig hebt zijn ze er niet.

uit Druten zegt op 15 November 2016:

Heel slecht! Was er 2 jaar verzekerd. Toen ik hulp bijontslag door een reorganisatie nodig had waren ze er niet. Toch staat er groots op de site dat deze hulp in het pakket zit. Eerst ben ik dagen lang met allerlei telefonistes aan de lijn, die er totaal geen verstand van hebben. Dan krijg ik ook nog is te horen dat ze mij doorverwijzen naar een flex bureau waar ik gewoon zelf de kosten voor moet betalen! Heel kwalijk. Ik heb mijn verzekering meteen opgezegd en zelf een advocaat genomen. Deze kwam wel meteen in actie. Rekende een lager bedrag en kreeg veel meer voor elkaar. Echt. Wat een bull die DAS. Daar heb ik dan 2 jaar voor betaald.

zegt op 15 November 2016:

Heel slecht! Was er 2 jaar verzekerd. Toen ik hulp bijontslag door een reorganisatie nodig had waren ze er niet. Toch staat er groots op de site dat deze hulp in het pakket zit. Eerst ben ik dagen lang met allerlei telefonistes aan de lijn, die er totaal geen verstand van hebben. Dan krijg ik ook nog is te horen dat ze mij doorverwijzen naar een flex bureau waar ik gewoon zelf de kosten voor moet betalen! Heel kwalijk. Ik heb mijn verzekering meteen opgezegd en zelf een advocaat genomen. Deze kwam wel meteen in actie. Rekende een lager bedrag en kreeg veel meer voor elkaar. Echt. Wat een bull die DAS. Daar heb ik dan 2 jaar voor betaald.

uit Wamelj@telfort.nl zegt op 8 November 2016:

Zeer slechte service en advies. Ik ben nu meer dan 8 jaar lid en wil voortijdig (7 maanden opzeggen) ik heb nooit geweten dat het contract voor 5 jaar geldt. DAS verstopt zich achter de kleine lettertjes van het contract duurt 5 jaar dus eerder opzeggen niet mogelijk. Ik kan deze verzekering ten strengste afraden. Wat een ballentent is dit... Mocht je een advocaat nodig hebben? Hou je geld in je zak en huur er gewoon een bij een gerenomeerd bedrijf ipv dit.

uit 's-gravenhage zegt op 21 July 2016:

Ben al vijf jaar particulier verzekerd bij DAS en betaal 323,71 euro per jaar. Gemiddeld heb ik 1500 euro reeds betaald. In de vijf jaar tijd heb ik twee zaken aangemeld en twee keer valt het niet onder mijn verzekering. 1500 euro weggegooid geld(voor mij! Niet voor de boys en girls die voor DAS werken). Vandaag meteen opgezegd. Spaar vanaf nu 323,71 per jaar zelf voor het geval dat ik ooit rechtshulp nodig heb. In ieder geval weet ik dat IK over vijf jaar 1500 euro heb gespaard en dat bedrag gaat NIET naar DAS.

uit Brabant zegt op 11 July 2016:

Betaal je jarenlang je premie en op het moment dat je ze nodig hebt worden de kleine lettertjes strikt gehanteerd.

Zo ben ik recentelijk op basis van economische redenen ontslagen. Omdat ik snel moet schakelen heb had ik een eigen advocaat benadert om mijn zaak te behartigen. Dit is mogelijk n.a.v. een uitspraak van Europese Hof van Justitie in november 2013. Hierin is bepaald dat ieder individu recht heeft op eigen advocaat keuze. Tijdens deze zaak mijn zaak aangemeld bij DAS en wat krijg ik te horen: U had eerst u zaak aan ons moeten melden en wij hadden eerst bekeken of de zaak in behandeling genomen zou worden en indien dat het geval was zij mijn advocaat opdracht zouden geven. Wat een bull shit! Daar sta je ook echt bij stil als je wordt ontslagen.
25 jaar premie betaald en dan geen mm flexibiliteit. IK ben er klaar mee. Wees dus goed op de hoogte van de regels van je verzekeraar.

uit Mierlo zegt op 7 May 2016:

Mijn ervaring is ronduit slecht met DAS.Ze tonen totaal geen inzet,proberen zaken af te wimpelen en je moet zelf overal achteraan.Toppunt is nog wel dat ze de termijn voor het indienen van de gronden bij de rechtbank hebben laten verlopen.Inmiddels heb ik een echte advocaat in de arm genomen,en wat is dat een verschil.Ik hoef nu niet zelf overal achteraan te zitten,en kan er op vertrouwen dat afspraken worden nagekomen.Maar het belangrijkste is toch wel dat de nieuwe advocaat de pure wil toont om zich in te zetten voor mijn zaak.Mijn advies;begin nooit aan DAS.

uit Amsterdam zegt op 3 May 2016:

Tot mijn verbazing krijg ik net een telefoontje van mn tussenpersoon dat DAS dreigt de rechtsbijstand verzekering op te zeggen omdat ik boven gemiddeld vaak gebeld heb voor advies... 5 keer in een JAAR... ONGELOFELIJKE EIKELS!!!!!

Dit kan toch niet waar zijn?! Ik zou zeggen succes ermee en ga direct naar een echte verzekering maatschappij.

uit Schijndel zegt op 20 March 2016:

Ik had een zaak gemeld in november, in maart werd er pas een brief naar de tegenpartij gestuurd. En nu is de "jurist" weer ziek. Dus ligt het weer stil. Na vele verzoeken van mij om iemand anders t te laten overnemen krijg ik nog steeds geen antwoord. Het is een service van niets!!!! Sluit nooit een v erzekering bij Das af!!!!

uit Houten zegt op 13 January 2016:

Wat een drama is het contact met de juristen van DAS geweest. Elke keer moest ik me verdedigen en nooit heb ik het gevoel gehad dat ze achter me stonden. Stukken werden niet doorgelezen, e-mails van de tegenpartij waren verdwenen, de tegenpartij werd gebeld terwijl ik aangegeven heb alles schriftelijk te willen doen, vanaf het begin heb ik aangegeven op een ander nummer bereikbaar te zijn en toch werd elke keer dat andere nummer gebeld, ik moest continu herhalen wat ik wilde en vervolgens werden er alsnog fouten gemaakt in de brieven die ze stuurden naar de tegenpartij, ook is er een brief verstuurd zonder deze eerst aan mij te laten lezen! Ik heb sterk het gevoel dat het voornamelijk gaat om het halen van targets en niet om de klant zelf. Het heeft mij heel veel frustratie, machteloosheid en stress gegeven. In deze zaak hebben er 3 verschillende juristen aan gewerkt en elk hield weer een andere lijn aan. En wat ze voor je doen is het opstellen van de brief, wat ik zelf ook wel kan. Mijn advies, zoek een andere rechtsbijstandverzekering met hart voor de klant en die zorgvuldig werkt.

uit Amstelveen zegt op 27 November 2015:

Al ruim twee jaar bezig een ziekenhuis aansprakelijk te stellen vanwege bedrijfsongeval! Eerst kreeg ik een , volgens mij, net afgestudeerde, juriste, waar je constant achterheen moest gaan, mails moest verbeteren qua ernstige fouten, niet adequaat ageren op antwoorden van het ziekenhuis! Dan uiteindelijk krijg je een jurist, die je een deel procedure voorstel, omdat de zaak vast zit! Weer gaan er weken overheen, krijg je bericht, dat je de volgende week het concept toegestuurd krijgt en alsnog wordt er niets verzonden! Je betaalt premie, maar je krijgt er werkelijk niets van terug te zien! Ik raad niemand aan bij DAS een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten!!,

uit Amsterdam zegt op 29 October 2015:

Na een jaar een klant te zijn geweest van DAS, had ik hun hulp nodig. De zaak was niet kant en klaar, maar naar mijn idee is dat waar je rechtsbijstandsverzekering je bij hoort te staan. Mijn zaak werd direct afgewezen met de mededeling dat ik mijn klacht bij de verkeerde instelling had gedaan, volgens DAS was deze instelling niet verantwoordelijk. Ik ben uiteindelijk zelf nogmaals achter dit probleem aan gegaan bij de instelling en die gaf aan hier wel verantwoordelijk voor te zijn, ook gaven ze hun fout toe, maar zagen het niet zitten om mij een vergoeding te geven. Dit had ik allemaal als bewijs, maar nog steeds vond DAS dat de zaak niet haalbaar was. De verzekering van mijn partner heeft aangegeven dat er waarschijnlijk wel wat getouwtrek nodig zal zijn en dat daarom de kosten hoger zullen uitvallen voor hen en daarom mijn partner een coulance aanbieden. Zo hoor je dat op te lossen. Met deze informatie wilde DAS mij nog steeds niet helpen! Voordat de vrouw aan de telefoon mijn bewijs had gezien zei ze letterlijk dat het lulkoek was dat mijn partner's deel wel vergoed was. Ik kon mijn oren niet geloven. Daarnaast zei ze ook dat ze mij niet kon geloven op mijn mooie woorden. Ik heb een officiële klacht ingediend tegen het onbeschofte taalgebruik van deze persoon en heb mijn verzekering per direct opgezegd bij DAS!!!

uit Tilburg zegt op 29 April 2015:

Ik had een heel duidelijke zaak met bewijzen en daders, het was een zaak met zeker 100 slachtoffers die opgelicht waren, ik had een topadvocaat die deze zaak ook wilde doen voor ons mits DAS rechtsbijstandverzekering zou vergoeden, maar DAS durfde het niet aan en zei keihard nee! Ik bleef zitten met een schadepost, en een verzekering die niks voorstelt, via facebook werd gezegd door DAS mederwerker om alsnog op de zaak in te gaan en tegen beter weten in dit gedaan, en wederom de deksel op mijn neus! DAS is ongeloofwaardig en onbekwaam om echte zaken te regelen alleen maar makkelijke zaken nemen ze aan.
Ben blij dat ik er weg ben nu, scheelt mij ook weer geld.

uit Zevenaar zegt op 20 April 2015:

Zij hebben zo genaamd vast contact personen waar je geen contact kan leggen.

Al 6 maanden behandelen ze dossier en telkens moet ik achter aan bellen.

Telkens krijg je service center ( een 3. partij call center naar mijn vermoeden)

Onprofessioneel omgang met de zaak.

Terug bellen duurt langer dan 5 dagen

Je moet vaker gaan bellen voor dat je een antwoord krijgt en dat antwoord is meestal wij gaan zo snel mogelijk met de dossier verder.

ZEER ZEER ZEER SLECHT! Ben er zeker weg. OHRA heeft al zijn rechtsbijstand onder dit waardeloze bedrijf gestopt tevens ook een waardeloze verzekeringsbedrijf OHRA!

Das rechtsbijstand, Das verzekeringen, DAS waarbij voor staat is een slechte zaak!

Ik kan het niet vertellen hoe waardeloos dit bedrijf is!

na 8 maanden nog geen concreet reactie of stappen!

uit Nieuwkoop zegt op 16 April 2015:

Ik zou graag mensen willen afraden om hier een verzekering bij af te sluiten op basis van mijn eigen ervaring. de zaak die ik in behandeling heb laten nemen is redelijk simpel. de tegenpartij (een aannemer) was vergeten om bij zijn meerwerkprijzen BTW toe te voegen en heeft 7 maanden na het tekenen van het contract een prijsverhoging willen doorvoeren. in mijn ogen een simpele zaak.

in december 2014 mijn zaak aangemeld, ongeveer 10 telefoontjes en 3 mails en 2 maanden later werd er voor het eerst naar mijn zaak gekeken en geconstateerd dat er 1 document miste in mijn aanmelding. 15 telefoontjes, 6 mails en 10 weken later was er eindelijk een analyse op tafel. op dit moment (16 april 2015 nog steeds geen concept brief gehad en nog geen contact gehad met de tegenpartij vanuit das)

overzicht beoordeling:
Vriendelijkheid telefonisten: 4 / 5
deskundigheid personeel: 2 / 5
beloften nakomen : 0 / 5
bereikbaarheid contactpersoon 0 / 5
afhandeling klachten 1 / 5
eindoordeel (tot nu toe) 1 / 5

kortom raad ik het af om hier je te laten verzekeren.

zaak is nog niet opgelost, als er iets veranderd in het verloop van de zaak en in de houding van de DAS zal ik mijn review aanpassen

uit Utrecht zegt op 18 March 2015:

Ik zou DAS sterk afraden. Ondeskundige juriste. Wil escaleren in plaats van oplossen. Standaardbrieven sturen. Ik kreeg soms de indruk dat hun cliënt de brief schrijft waar zij haar handtekening onder zet. Zij stuurt de ‘tegenpartij’ (dat was ik) brieven waarin zij dreigt met rechtszaken of sommeert iets te doen. De juridische gronden waarop ze dat doet berusten op drijfzand. Het is vooral bluf, een straatvechtersmentaliteit. Alle pogingen tot telefonisch overleg zijn afgehouden (ze was meteen bereikbaar toen ik een eigen jurist inschakelde). Als er overlegd moet worden dan wil DAS dat best, maar dan met een DAS mediator erbij (kassa!). Als je ten einde raad zelf maar een eigen jurist inschakelt dan bindt ze in. Want als het erop aan komt had ze geen poot om op te staan. Een verwerpelijke handelswijze en pure geldklopperij.

uit Veghel zegt op 22 February 2015:

Absoluutttt niet verzekeren bij DAS, kost je stress. Ondeskusdig personeel

uit Utrecht zegt op 19 February 2015:

2 jaar bij de das gezeten, voornamelijk voor het incasseren van openstaande vorderingen.
Elke keer als ik een vordering indiende kreeg ik een medewerker aan de lijn die mij vertelde dat mijn facturen niet voldeden aan de regels van de nieuwe incassowet.
Ja hallo blinde kip kijk een goed naar de herrinerings brieven, staat er toch duidelijk op vermeld!!!!!!
En echt elke keer hetzelfde verhaal, echt bij elke vordering, vroeg mijzelf of er wel gekwalificeerd personeel zit.
Enfin echt moeite om debiteuren aan te pakken doen ze niet, als een debiteur niet betaald haakt de das gewoon simpelweg af met de mededeling dat ze de zaak afwijzen, en als hier op navraagt krijg je ook nog een grote bek van een of andere trut die bij dat incasso buro zit.
Voor mij nooit meer de das en adviseer iedereen om ook niet met ze in zee te gaan doodzonde van je geld.

uit Amsterdam zegt op 17 February 2015:

De juristen van DAS lijken maar één doelstelling te hebben en dat is het afhouden van zaken waar je zou mogen verwachten dat het behartigen van belangen toch de prioriteit zou moeten zijn van een rechtsbijstandverzekering. Er wordt volledig voorbij gegaan aan de inhoud. Er worden ongefundeerde aannames gemaakt zonder ook maar de moeite te nemen om even persoonlijk contact op te nemen om onderbouwing te vragen.

De DAS rechtsbijstandverzekering is werkelijk complete geldverspilling.

uit Assen zegt op 14 February 2015:

Mensen Pas Op vroeg of laat wordt U opgelicht door de Das,meer dan 20 jaar premie betaalt ,had een zaak gaven mijn geen dekking

uit Aadorp zegt op 14 February 2015:

Mensen ga niet met DAS in Zee ,heb jaren premie betaalt ik had ze nodig gaven geen dekking,dus weggegooid geld,ik vind het ergste dat onze overheid niet ingrijpt.dit is pure oplichting Legale MAFFIA,heb 1 woordt over das,DAS IST JAMMER VON MEIN GELD

uit Eindhoven zegt op 10 February 2015:

DAS voor iedereen staat er op de polis, nou DAS is er niet voor iedereen maar alleen voor zichzelf!! Jarenlang premie strijken en dan zeggen je bent niet verzekerd voor rechtsbijstand. Vreselijke organisatie, begin er niet aan.

uit Tongeren zegt op 20 December 2014:

ik woon in belgie en werk in nederland.
ik heb al enkele keren beroep gedaan op de rechtsbijstand maar krijg steeds een vriendelijke brief dat ik geen aanspraak kan maken. Ook mijn advocaat begrijpt niets van de zaak Ik heb het idee dat zij zich meer moeite doen om hun kosten zo laag mogelijk te houden. Helaas is het in onze democratie niet meer mogelijk een advocaat te betalen en ben je aangewezen op enkele verzekeringsmaatschappijen die graag premie innen maar niet willen betalen.
Mijn rechtsgevoel heeft weer een flinke deuk opgelopen.

uit Rotterdam zegt op 7 December 2014:

Heb sinds kort mijn verzekering stop gezet bij de Das, over het algemeen wordt je wel heel vriendelijk te woord gestaan aan de telefoon en naar je geluisterd, had een conflict met de DSB waarin ik een duidelijke hulpvraag had, kreeg een mailtje dat ik zelf maar een advocaat moest gaan zoeken, dus als het er echt op aan komt proberen ze bij de Das er toch onderuit te komen, voelde mij behoorlijk in de steek gelaten, ( Das niet zo fijn zou mijn slogan zijn) voor mij geen Das meer ( wordt je de Das om gedaan)

Groetjes van een ontevreden klant Eric!

uit Breda zegt op 27 November 2014:

Bij DAS werken alleen maar juristen die niet goed genoeg zijn om bij een advocatenkantoor te werken. Ik kreeg ook een hbo'er als behandelaar terwijl ik dacht dat juristen universitair geschoold waren. Ook lijken ze allemaal overspannen. Toen mijn zaak werd behandeld kreeg ik maar liefst twee keer een andere behandelaar hierdoor. Alle drie de behandelaars die ik heb gehad kwamen nogal opgejaagd en gehaast over en deden er alles aan om zonder inspanning van mijn zaak af te komen. Toen ik na de zoveelste behandelaar een klacht indiende kreeg ik een teamleider B. van den Berg die het ook allemaal niet op een rijtje had volgens mij. Ze was gespannen, arrogant en erg kortaf, totaal niet klantvriendelijk! DAS hoort te ontzorgen maar ze geven alleen maar meer zorgen!

uit Den haag zegt op 27 November 2014:

Gisteren verzekering opgezegd. Totaal overbodig om hiervoor kosten te maken. Als cliënt met een gemiddeld IQ en alle informatie op Internet ben je al heel snel slimmer, sneller en meer accuraat dan de gemiddelde juridisch specialist van DAS. Het niveau van deze verzekering is wat betreft kennis, accuratesse en betrouwbaarheid van een niveau, dat dit onmiddellijk ingrijpen van de AFM zou moeten betekenen in plaats van bij mensen de illusie te wekken, dat er iemand voor ze is, als ze in de problemen raken. De groenteboer op de hoek zal nog een beter advies geven. Dramatisch.

uit Strijen zegt op 24 November 2014:

Je neemt een verzekering voor het geval dat.......
Als je dan iets aan de hand hebt denk je ook dat je geholpen wordt maar wat DAS eerst doet is kijken of het wel onder de polis voorwaarden valt en al snel vinden ze iets en krijg je te horen dat ze het wel in behandeling willen nemen maar alleen tegen betaling, je krijgt dan wel 5% korting omdat je ieder maand al 20 jaar lang je premie betaald!
Daar wordt je dan wel even stil van 5% korting dat is nogal wat zeg.
Ik betaal nu 40 euro per maand voor deze verzekering en dat al zo'n 20 jaar. Heb je ze een keer nodig laten ze vallen als een baksteen. Per direct wordt deze verzekering beeindigd! Ze kunnen wel gelijk hebben met "het staat in de polis!" maar als je weet hoe en wat er in de toekomst op je pad komt heb je helemaal geen verzekeringen meer nodig! DAS? DAS echt niks! Zou deze verzekering niet aanraden, zijn veel goedkopere die hetzelfde doen!

uit Maastricht zegt op 15 November 2014:

In 2011 een zaak laten behandelen door de DAS over niet uitgevoerde autoreparaties aan de Ford Sierra door een zo genaamde automonteur. Het ging om een oplichter, die al jarenlang er voortdurend malafide en kwalijke praktijken op na hield. Tevens was deze oplichter al diverse malen veroordeeld kwam naar voren uit het contact, dat ik had met diverse andere gedupeerden . De desbetreffende juriste liet mij verschillende juridische stukken schrijven, dat zij behoorden te doen. Heb ze verschillende correspondentiestukken toe gestuurd, waaruit overduidelijk het bewijs van zijn bedrog viel af te leiden. Al gauw was de zaak voor de desbetreffende juriste in haar ogen al veel te gecompliceerd. Op diverse telefoons en mijn geschriften werd dan ook nooit gereageerd. Het advies dat ze mij gaf was gewoonweg lachwekkend en buiten iedere realiteit. Toen ik een klacht indiende reageerde de teamleider zeer arrogant, mocht geen kritiek e.d uiten over de juriste en de desbetreffende afdeling. Het waren in zijn opinie namelijk zeer hardwerkende juristen, die erg hun best deden. Ik heb er in ieder geval niets van gemerkt. Zei dat ze beter achter het fornuis kon gaan staan, maar met zo'n inzet bakt ze daar waarschijnlijk ook niks van. Hij maakte zich net als de juriste, die mijn zaak behandelde er met een Jantje van Leyden van af. Kortom zonde van al het gespendeerde geld aan deze verzekering. Dit kan je beter in je zak houden, want op het kritieke moment laten ze je vallen en zijn ze niet thuis. Een juridisch loket is nog veel beter en kost niets net als het eerste gratis consult van verscheidene advocaten. Kort daarna heb ik ook mijn verzekering opgezegd

uit Zaandam zegt op 14 November 2014:

Ik ben maanden lang verzekerd geweest bij DAS, totdat een zaak tegen komt, ik zag hoe ''DAS'' mijn zaak afwijst, terwijl mijn zaak wel onder dekking zat.
Ik moest zelf een advocaat aannemen en voor betalen.
Ik vind het zonde van het betaalde geld bij DAS.

uit Zaandam zegt op 14 November 2014:

Jarenlang verzekerd bij DAS, ooit geen geschillen gelukkig gehad. Maar toen had ik een zaak ( een onvermijdelijke zaak) heb ik begrepen dat ''DAS'' niet alle zaken wil behandelen. Mijn zaak was ''te duur'' voor DAS wordt op een een of een andere manier afgewezen . IK kwam een ''collectieve strategie'' tegen.
Ik ben nagaan dat ik eigenlijk ''nep''verzekerd was, ik moest zelf een advocaat aannemen en voor betalen.
Mijn rechtsbijstandverzekering bij DAS heb ik opgezegd.

uit Den haag zegt op 6 November 2014:

Naast alle onkunde en misleiding die ik mbt mijn zaak heb ondervonden, presteert DAS het nu om mij te intimideren. Ik mag geen negatieve berichten over DAS plaatsen, want die komen voor mijn rekening en risico. Ik heb nog steeds recht op vrije meningsuiting en laat mij door niemand de mond snoeren. Gezien de vele klachten kan DAS beter de hand in eigen boezem steken dan wanprestaties te leveren en dan te gaan intimideren. Ronduit pedant.

uit Uithoorn zegt op 4 November 2014:

Onlangs een ernstig dispuut met mijn werkgever die aanstuurde op beeindiging van de arbeidsovereenkomst o.g.v. gewichtige redenen. DAS ingeschakeld en kreeg ik een jurist op de zaak. In eerste instantie stoorde ik mij aan de misplaatste arrogantie van deze dame . Daarnaast- na verloop van tijd- ontdekte ik dat zij in haar correspondentie mij verwardde met een andere klant. Al met al: deze jurist heeft mijn zaak verprust. Vanaf het begin gaf zij mij aan dat ik geen sterke zaak had en dat ik maar moest meegaan met het ondertekenen van een vaststellingsovereenkomst die mij niets heeft opgeleverd en mij eerder de WW in heeft gemanouvreerd. Als jouw DAS-jurist hoog opgeeft van de advocaat van de tegenpartij, dan is er iets falikant mis met het niveau van deze jurist. Verder ontraadde deze dame mij de zaak bij de kantonrechter uit te vechten, " omdat ik dan de pech zou kunnen hebben dat de bewuste rechter zijn/haar dag niet heeft en de oren te luistern zou leggen naar de argumenten van de werkgever".(..). Wat een klucht.
Inmiddels zocht ik contact met geronommeerde advokatenbureua's waar ik mijn zaak voorlegde. Volgens deze advocaat-specialisten zou ik in aanmerking kunnen komen( volgens de kantonrechterformule) op een ontslagvergoeding omdat ik nog 3 jaar te gaan heb voor mijn pensioen en of een suppletie-regeling. De DAS jurist dacht helemaal niet aan deze regelingen en gaf mij constant weer dat alles in mijn nadeel zou werken en maar akkoord moets gaan met een vaststellingsovereenkomst. Ik kreeg zelf de indruk dat zij samenspande met de advokaat van mijn werkgever, want die heeft de vaststellingsovereenkomst geredigeerd. Alles wat bij deze jurist speelde was zo snel mogelijk het dossier sluiten en gaan voor een WW-uitkering. Soortgelijke zaken als demijne heb ik op internet gevonden en kwam ik jurisprudenties tegen waarbij er vaker een ontslagvergoeding werd uitegekeerd aan de werkgever omdat laatstgenoemde niet alles in het werk had gesteld om werknemer de kans te geven het op een andere afdeling te proberen en of mediation toe te passen.

Ik had mijn zaak liever bij de palingboer kunnen aanmelden voor advies. Ik overweeg nog een klacht in te dienen tegen deze juriste, omdat via Google gebleken is dat zij niet zo sterk staat als het ging om zaken bij Geschillen Commissies.
Slechte jurist: ik vraag mij af hoe dit soort mensen aan hun bul zijn gekomen.

uit Aalsmeer zegt op 23 October 2014:

de eerste jaren bij Das waren zonder problemen.
de laatste jaren weigert de verzekering hulp. ook na klachten sturen ze me met een kluitje in het riet en weigeren hulp.

uit Den haag zegt op 13 October 2014:

DAS pretendeert een email te hebben verzonden. Als je dan vraagt deze nogmaals door te zenden omdat deze nooit ontvangen is, krijg je een getypte tekst met een gefingeerde datum en een gefingeerd tijdstip. Ik weet niet of de juristen bij DAS weten wat de term hiervoor is. In mijn woordenboek heet dat valsheid in geschrifte.

uit Rucphen zegt op 20 September 2014:

Ze geven veel te makkelijk op, als ze maar denken dat iets misschien niet haalbaar is willen ze de case al sluiten. Vaak weten Google en ik meer van het recht dan DAS. Afrader.

uit Eindhoven zegt op 4 September 2014:

Naar aanleiding van de TV spot en de website, heb ik voor een juridisch advies inzake een ontslagregeling telefonisch contact opgenomen met DAS.
Het aanbod van een vast tarief kon men -dit bleek al snel - niet nakomen: het was een zaak die betrekking had op de onderwijswetgeving en mijn zaak (het doorlezen van een vertrekregeling) zou mij zo'n 800 euro kosten omdat men het hele dossier moest doorlezen en contact moest opnemen met de gemeente. Blabla.
Echter de gemeente kwam helemaal niet in het verhaal voor.
Bleek dus, voordat de zaak ook maar bij een van de adviseurs op tafel lag, dat men dossiers door elkaar had gehaald. Dat geeft te denken en geeft ook weinig vetrouwen in een verdere correcte afhandeling. Het zal je maar gebeuren dat je DAS-advocaat met het verkeerde dossier voor de rechter staat ...
Dit en het feit van het tarief hebben mij meteen doen besluiten van de diensten van DAS geen gebruik te maken.
En al snel blijkt dat mijn ervaring niet uniek is. Iemand in mijn kennisenkring had vorige week eenzelfde ervaring waarbij men aangeeft dat de betrokkenen 'een sterke zaak' heeft maar waarbij DAS helaas geen juridisch advies kan bieden. Jammer van al die centen die je elke maand trouw betaald hebt ....

uit Krommenie zegt op 19 August 2014:

echte advocaten werken niet bij DAS. De medewerkers zijn wel opgeleid in recht maar hebben de studie niet afgerond. Ik heb een keer een zaak gehad bij de DAS. Aangezien ik behoorlijk sterk in mijn zaak stond, ontslag zonder reden, dacht ik geen behoefte te hebben aan een echte advocaat en heb ik voor de goedkope oplossing gekozen.... nou ja...goedkoop is duurkoop. Ik moest constant contact zoeken met de DAS om te vragen wat de stand van zaken was en wat de vervolgstappen waren. Vanuit de DAS wordt er weinig tot geen actie ondernomen om hun client te helpen/assisteren. Uiteindelijk is de reactie termijn die mijn werkgever gesteld had verlopen en heeft de DAS mij aangeraden om maar akkoord te gaan met het voorstel. Nuchter nadenkend kan het ook niet dat je betaald per zaak en niet per uur. Wil je in je hemd staan...bel dan de DAS.

uit Den haag zegt op 12 August 2014:

Onlangs geschil met mijn verhuurder, die een lekkage in een verkocht pand op 1 hoog wilde herstellen via mijn plafond op de parterre. Juridisch gezien totaal onrechtmatig, dus juridisch adviseur van DAS schrijft een sommatiebrief op hoge poten met dreiging rechtsgang. Ik blij,want deze zaak sleepte al een half jaar. Groot was dan ook mijn verbazing, toen de juridisch adviseur na 2 weken en na een waarschijnlijk prettig gesprek met mijn verhuurder INEENS al hakkelend en stotterend aangaf, dat hij geen zaak meer had.
Ik moest meewerken om de reparatie via mijn plafond te laten doen. Waar riekt dit naar???? Juist!!! Heb hem gezegd, dat dit nooit zou gebeuren. Juridisch gezien volstrekt onrechtmatig. Zelfs de Gemeente en de leidinggevende van betreffende figuur stonden achter mij. Dus aangekaart bij de Kifid. Fout! De zoveelste zogenaamd onafhankelijke "branchevereniging", die je ook een oor aannaait. Op mijn klacht krijg ik als antwoord, dat er onvoldoende aanleiding is om te stellen dat de juridisch specialist is tekort geschoten!!! Dus met een klacht niet naar het Kifid of een Geschillencommissie , waarin ook de branchevertegenwoordiging is vertegenwoordigd, maar een beroep doen op de geschillenregeling voor een 2nd opinion met uiteraard de EIS, dat je deze zelf mag uitzoeken.

uit Amsterdam zegt op 27 June 2014:

Contacteer mijn partner DAS met problemen rond zijn buurvrouw. Hij levert DAS een volledig dossier aan omdat hij alles keurig had bijgehouden en wat zegt DAS na een tijdje: Het spijt ons maar uit uw dossier is gebleken dat uw al sinds 2007 problemen heeft met uw buurvrouw en uw polis pas hebt afgesloten in 2009. Volgens artikel huppeldepup en artikel huppeldepup komt u niet in aanmerking voor hulp onder de gesloten verzekering. Geschillen met buren kunnen bijgelegd worden, maar dat geldt niet bij DAS. Als je ooit een geschil hebt gehad en je meldt dit, wordt het eerste geschil gebruikt om eerst te kijken of ze niet op een of andere manier eronderuit kunnen komen en hun verantwoordelijkheid niet hoeven op te nemen. Sterker nog! Als ik dan in 2011 intrek en pas een half jaar later problemen krijg met de betrokken buurvrouw kan ik ook niets doen (alhoewel ik medeverzekerde ben) omdat mijn vriend ooit al een geschil heeft gehad. Dit is toch te erg voor woorden!

uit Mierlo zegt op 26 June 2014:

Van de kast naar de muur,al 1 jaar bezig en nog geen punt of komma opgeschoten!!!

uit Oosterhout zegt op 18 June 2014:

Ik ben al jaren bij deze verzekering. In 2012 had ik ze nodig om een onderzoek naar familie erfrecht. Ik heb 2 maal een verschillend persoon gesproken. Beide konden er helemaal niets mee en naar mijn mening deden ze er ook geen enkele moeite voor. Mijn broer had een andere maatschappij, nou dat vond de DAS wel handig. Konden ze het daar op afschuiven.
Dus ik vond mijn hulp van de DAS echt waardeloos.

zegt op 12 June 2014:

Wij hebben 2 keer een beroep op de rechtsbijstand verzekering gedaan, maar noppes !!!
Voor ons NOOIT maar dan ook NOOIT geen Das verzekering meer.
Administratie is niet in orde, terugbellen of een terugkoppeling ho maar!!!

Zint eer u begint en denk 10 keer na om met deze verzekering in zee te gaan.
Ik ben niet de enige met klachten en als TROS RADAR er een programma aan moet wijden zegt volgens mij genoeg.

zegt op 9 June 2014:

Heb ook DAS ingeschakelt maar de ervaringen met DAS zijn beroerd,niet terug bellen of geen reactie.
Heb mijn lidmaatschap opgezegd omdat mijn premie wordt gebruikt voor het salaris van vele ondeskundige zogenaamde rechtsdeskundige.

uit Amsterdam zegt op 5 June 2014:

Traag werken (pas iets doen als aan mouw getrokken en dan alle antwoorden op eerdere vragen en eigen vragen onnavolgbaar in een enkele email plempen); stukken van belang voor de zaak over het hoofd zien, maar toch blijven beweren dat er nog onvoldoende informatie is om de zaak te beoordelen (ging om het overdragen van de zaak aan advocaat van eigen keuze) en ook enkele juridische missers. Zodra deze zaak is afgerond, stap ik zeker over naar een andere rechtsbijstandsverzekeraar. LIjkt pas vaart in te komen na indienen klacht, lijkt me toch echt de verkeerde aanpak.

uit Zeist zegt op 13 May 2014:

Ik betaal al jaren voor deze verzekering , maar heb hem vandaag opgezegd.
Ik vroeg me af waar ik voor betaalde.
Als je een keer een vraag hebt, krijg je geen antwoord.Je kan beter sparen voor een gewone advokaat voor die ene keer dat je hem nodig hebt.

uit Breukelen zegt op 12 May 2014:

Auto verzekering van |OHRA WA-plus met DAS rechtsbijstandsverzekering.
Had ik een ongeluk zonder dat het mijn schuld was auto totaalos dat was nog niet alles bij de schade expert duurde en duurde het maar contact met DAS bleek dat de schade vast stelling gedaan was door een schade expert van een verkeerde verzekerings maatschappij. Dat resulteerde in ontzettend lang wachtten op afwikkeling en totaal geen controle op kloppendheid van de schade vast stelling (was vriendje van de schade hersteller).
Dus moest ik vervolgens die in eigen buidel tasten om de wagen weer gemaakt te krijgen, waarvan ik maar een fractie vergoed kreeg van DAS .
Das deed helemaal niks voor mij in deze ik vraag me af waarvoor ik er zoveel aan betaald heb voor de belachelijk slechte bijstand. Ik ben gewoon genaaid door DAS en de schade hersteller alles imitatie inplaats van de gevraagde originele onderdelen maar wel rekenen voor origineel bedankt DAS rechtsbijstand nooit doen.

zegt op 3 February 2014:

Ik heb in december 2013 bij das rechtshulp een verzoek in gediend over mijn eindafrekening energie gas bij de oxxio ik was en ben nog steeds van mening dat die veel te hoog is maar goed aan gemeld en das zou er achter aan gaan nadat ik alle gegevens en overzichten had ingediend van betalingen en dergelijke.
Ongeveer twee weken nadien krijg ik van das deurwaarders een brief dat de oxxio het bij hun had aangemeld ik met das gebeld en wat zegt tot mijn verbazing dat ik geen poot heb om op te staan dus moet het maar gewoon betalen.
Maar ik heb mijn twijfels over das nu, want dit is volgens mij en ik weet ook niet alles belangenverstrengeling.
Maar wat doe je er tegen zij zijn groot en ik ben klein toch.
Ik heb er nu 1 maal gebruik vann gemaakt en ook de laatste keer betaal ze nog tot einde contract dan ga ik wel verder kijken misschien wel bij de nfv bondgenoten.

uit Dordrecht zegt op 10 January 2014:

Onze zaak was afgehandeld en moest alleen nog uitbetaald worden door DAS daar wachten we nu inmiddels al 2 maanden op. Ze hebben iedere keer een smoes en houden je totaal niet op de hoogte. Wij zijn pas een paar maanden verzekerd bij hun maar wij stappen weer mooi over naar onze oude verzekering.

uit Etten zegt op 17 December 2013:

Ben al twee jaar bezig met mijn onredelijk verkregen ontslag,nu zal de jurist de dagvaarding versturen,word ik gebeld dat ik een andere behandelaar krijg, zou niet erg zijn als dit al niet nr 4 gaat worden!!!

Hoe moet ik ooit mijn zaak goed voor de rechter kijgen als ik telkens weer een andere jurist krijg,!!!!

uit Amsterdam zegt op 2 December 2013:

Betaal ik al ruim 1 jaar €27 aan rechtsbijstandverzekering aan DAS, wat vind ik jammer dat ik voor 3 jaar contract heb afgesloten, heeft juist niks met recht te maken. Drie keer een zaan aangemeld Geen Oplossing! Geven ze absoluut geen informatie over verdere mogelijkheden van de zaak. Na meerdere malen contact met mevrouw K******* die uiteindelijk toch geen actie ondernam, had besloten om een advocaat onderarmen te nemen, waardoor hij alsnog de zaak eenvoudig heeft opgelost.
Weggegooid geld!

uit Tilburg zegt op 6 November 2013:

Bij DAS heb ik geen goede ervaring gehad. De juristen daar zijn te lui om je voor je rechten in te zetten. Wanneer je een zaak meldt wordt al bijna direct gezegd dat er niks inzit. Dat terwijl een advocaat mij het advies heeft gegeven dat ik wel degelijk een zaak heb. Uiteindelijk heb ik de zaak door de advocaat laten behandelen en ik heb de zaak glansrijk gewonnen! Wat ik trouwens niet wist is dat er bij de DAS alleen maar hbo juristen werken. Voor complexe zaken wens ik echter wel een universitair geschoolde jurist hebben!!! Ik ben daarom ook weggegaan bij DAS. Ik zet nu de premie die ik normaal betaal opzij en met dat geld kan ik mij een advocaat veroorloven wanneer ik die nodig heb.

uit Den bosch zegt op 1 November 2013:

Wanneer je een juridisch probleem hebt is het de taak van rechtsbijstandverzekering om te 'ontzorgen'. Door de behandeling van de zaak kreeg ik alleen nog maar meer zorgen. In mijn ontslagzaak, wat toch echt wel spoed had, heb ik drie weken moeten wachten op een advies. Daarna moest mijn werkgever nog aangeschreven worden waar weer 2 weken overheen gingen. Ook mijn werkgever was daar niet bepaald blij mee. Mijn werkgever ging daarna termijnen van 2 weken stellen die meerdere malen niet door de behandelaar zijn nagekomen. Al met al heeft de behandelaar tot veel ergernissen bij beide partijen en tot een veel lagere ontslagvergoeding geleid dan wat de werkgever in het begin had voorgesteld. Ik ben zeer teleurgesteld in DAS en ik raad het dan ook iedereen af om daar een verzekering te nemen.

uit Uden zegt op 10 October 2013:

Ik ben zeer ontevreden over DAS. Na jaren premie betalen had ik 1 keer rechtsbijstand nodig. Wanneer je door problemen met je werkgever overspannen thuis zit dan is het van belang dat je de zaak aan een goede jurist uit handen kan geven. De behandelaar wist echter niet wat ze met de zaak aan moest. Constant draaide ze eromheen en na 2 maanden was er nog steeds geen contact gelegd met de werkgever! Omdat ik geen steek met haar verder kwam heb ik een klacht ingediend. Ik werd gebeld door een teamleider Mevr. Van den Berg. Nou door haar heb ik mijn verzekering opgezegd! De behandelaar was altijd erg vriendelijk. Mevr. Van den Berg was het tegenovergestelde! Heel ongeduldig en aan het snauwen. Ik werd door haar niet eens normaal te woord gestaan! Zeer klantonvriendelijk!! DAS is weer een klant die jarenlang veel premie heeft betaald kwijt!

zegt op 2 October 2013:

Brief gekregen om een vragenlijst in te vullen i.v.m. een zaak die door DAS is behandeld. In eerste instantie kon ik niet op de side komen die beschreven werd waar het invulformulier zou staan maar die kon ik niet openen. Alleen naar Millwardbrown gegaan en toen kreeg ik wel het vragenformulier van DAS. Daar moest ik mijn dossiernummer invullen en na diverse keren het te proberen kwam mijn dossier niet voor in de administratie van DAS. Zodoende dan maar hier mijn ervaringen neer te zetten. Mijn ervaringen met DAS zijn voor de volle honderd procent 0,00000. DAS is er niet voor de klant maar maakt het zich gemakkelijk om voor de tegenpartij te kiezen en die te geloven met zgn 'spook"getuigen, Er wordt totaal niet vanuit gegaan want de klant heeft gezien en de politie-aangifte wordt niet eens bekeken. In ieder geval is het de laatste keer dat DAS voor mij een zaak heeft behandeld want zoals zij dat kunnen zo kan ik het ook en dan verdien ik het geld wat ik nu kwijt ben aan DAS. Ze doen totaal niets voor je en op mijn laatste brief heb ik nog niet eens antwoord gehad. Maar wel een schrijven dat DAS niets meer voor me konden doen en dat ze de zaak hadden afgesloten. Ik zit nog steeds met een schade van ruim 1000 Euro waar uiteindelijk niet voor geknokt is. Bedankt DAS voor de niet genoten moeite die jullie voor een jarenlange klant gedaan hebben. Ik klik niet op de sterren hieronder voor te beoordelen want zelfs 1 ster zou teveel zijn.

zegt op 20 September 2013:

Via verschillende kanalen werd ik gewaarschuwd voor de rechtsbijstand verzekering van DAS. 'ze moeten snel werken, zijn daardoor onzorgvuldig, je hebt er niets aan etc, etc.'
Mijn ervaring met hen over een dreigend arbeidsconflict is eigenlijk alleen maar positief.
Eerst werd ik met een soort 'eerstehulp jurist' verbonden die mij daarna adviseerde om een dossier aan te maken. Daarna werd er zeer snel en zorgvuldig gehandeld. Ik kreeg zelfs 06 nummers om buiten werktijden om hen te benaderen als ik hen nodig had!
Onverwacht dus een positieve ervaring.

Jammer is dat ik hen dit wilde meedelen in de klantreview waarvoor ik werd uitgenodigd. ik kreeg hiervoor een url en een code toegestuurd die uiteindelijk niet vindbaar was.
Jammer voor ze want hierdoor missen ze mijn goede review!!

zegt op 7 September 2013:

Het geval,

Jarenlang (ca. 10 jaar) heb ik trouw maandelijks premie via een tussenpersoon voor rechtbijstand betaald aan deze club (Domburg van der Panne financieel adviseurs te Bodegraven / DAS rechtsbijstand Amsterdam). Zij hebben nooit iets voor mij kunnen betekenen. Drie keer heb ik in het verleden een beroep op ze gedaan zonder resultaat, de laatste keer was het bedrag niet hoog genoeg waar het om ging. Op 8 decenber ben ik met AOW gegaan en dacht deze verzekering op te zeggen. Integendeel opeens moest ik per kwartaal gaan betalen ze durfden zelfs een machtiging te vragen.Weinig kans om op te zeggen de dames en heren houden elkaar de hand boven het hoofd. Tot het jaar 2015 wordt ik gedwongen per kwartaal 73,62 over te maken. Als stok achter de deur hebben zijn ook nog een incassobureau om je onder druk te zetten.

Contract onder dwang, Betaling onder protest

Bericht van een externe partij Slecht nieuws.

Ik heb het helemaal uitgezocht. Das glipt precies tussen alle mazen van de wet door en er is wettelijk niets aan te doen. De Wet van Dam geldt niet voor verzekeringen. Voor verzekeringen geldt de Gedragscode van het Verbond voor Verzekeraars. Daarin is geregeld dat alle verzekeringen die na 1 maart 2010 zijn verlengd, binnen een maand kunnen worden opgezegd. Omdat jouw verzekering al op 18 januari 2010 is verlengd, valt deze net buiten de regels van de Gedragscode. Volgens de regels mag Das dus de verzekering laten duren tot 18 januari 2015. Er zit niks anders op dan tot die tijd gewoon te betalen.

Dagelijks opzegbaar????? Volgens hun website.

Verzeker u van juridische hulp.
Binnen enkele minuten geregeld!
Premie berekenen Nu vanaf € 9,37 p/mnd, moet je niet bij Das zijn en zeker geen tussenpersoon nemen.

Na ca. 10 jaar nooit ergens voor getekend eenzijdig verlengd en zonder toestemming van gedupeerde hebben ze de prijzen verhoogd opzeggen kan niet. Om mensen met een A.O.W. 705 euro per maand op deze manier geld af te persen is moreel verwerpelijk en schaamteloos.

uit Pijnacker zegt op 31 July 2013:

Tot nu toe 3 keer een zaak aangemeld. Er wordt helemaal niet "bijgestaan", de houding van de diverse "juristen" is alles behalve bijstaand. Eerder ervaar ik het als lastig om ondersteuning te krijgen.

uit Roermond zegt op 10 July 2013:

DAS is absoluut geen aanrader. Je wordt niet serieus genomen, de jurist heeft geen tijd voor je en alles wordt afgeraffeld. Ik heb het idee dat de juristen het daar veel te druk hebben en veel te veel zaken moeten doen. Als DAS denkt dat klanten zoiets niet door hebben dan hebben ze het mooi mis! Ik betaal premie voor een deugdelijke juridische hulp, niet om zo snel mogelijk aan de kant gezet te worden!

uit Rotterdam zegt op 5 July 2013:

Zeer slechte ervaringen bij DAS gehad. De juristen hebben het zo druk en moeten zoveel zaken behandelen dat ze geen tijd hebben om je zaak serieus te behandelen. Bij das gaat kwantiteit boven kwaliteit. De instelling bij das is: hoe behandel je een zaak in een zo kort mogelijke tijd met zo min mogelijk inspanning.

zegt op 30 May 2013:

Wij hebben de volledige risk rechtsbijstandsverzekering lopen bij Das. Bij de eerste vraag tot bemiddeling wegens problemen op de werkvloer begon D.A.S. al moeilijk te doen. Ik kreeg na verloop van tijd een aangetekende opzegbrief van D.A.S. van mijn polis. Blijkbaar mag je wel veel premie betalen maar mag je je dekking niet gebruiken. Mij ervaringen zijn zeer negatief met DAS.

uit Diksmuide belgie zegt op 30 May 2013:

D.A.S. ! wij onderschreven de duurst mogelijke en volledige risk rechts bijstand’s formule , bij de eerste vraag tot bemiddeling wegens problemen op de werkvloer beginnen ze bij D.A.S. al moeilijk te doen ….
mag wel een advocaat raadplegen maar alles “onder voorbehoud” mijn advocate ruikt waarschijnlijk ook onraad OF heeft reeds ervaringen met D.A.S. want plots vraagt zij al om een voorschot op haar rekening te storten van 850 euro , na veel aandringen bij D.A.S. storten deze weeral “onder voorbehoud” de 850 euro op de rekening van mijn advocate , ondertussen krijg ik wel reeds een …… aangetekende één zijdige opzeg van D.A.S. van mijn polis , blijkbaar mag je wel VEEL geld BETALEN maar mag je je polis NIET aanspreken , oplichters zijn het inderdaad !!
want hierna bleven ze nog maanden (ik betaalde maandelijks mijn premie) én dit zelfs NA de uiteindelijke éénzijdige opzegdatum vragen om mijn maandelijkse polis te betalen … momenteel hebben ze zelfs mijn advocate en mijzelf gevraagd ……om het reeds uitbetaalde bedrag TERUG TE STORTEN !!!!!!!! dus wees maar gerust dat ook ik zeg dat dit één oplichtersbende is , mensen bezin voor je begin !!!!!!! ik zal dan ook niet nalaten om bij iedere mogelijk instantie klacht neer te leggen en of dit zoveel als mogelijk in de openbaarheid brengen , DIT KAN NIET !
D.A.S. KANN NICHT (zou beter hun nieuwe slogan zijn )

uit Den haag zegt op 16 April 2013:

Ik ben opstaande voet ontslagen, ik heb dus dit aan das gemeld, ik zou je niet verspillen met deze mensen, je krijgt ze niet persoonlijk te spreken maar telefonische en het duurt weken voordat er wat word gedaan of soms krijg je zelfs geen antwoord, ik heb nu zelf advocaat in de handen genomen met om mij werkgever aan te klagen, verspeel je tijd niet je komt niet ver met DAS

uit Spijkenisse zegt op 8 April 2013:

Bij de das zitten ze er alleen om hun eigen zakken te vullen wat een hufterige instelling zeg!! Zit al bijna 2 maanden op mijn verzekerings geld te wachten na een aanrijding met mijn auto. De verzekering van de tegenpartij heeft het geld al lang overgemaakt aan hun maar bij de das willen ze eerst een maand rente trekken geloof ik want ik heb nog steeds niets!! En als je belt wordt er gewoon gezegd degene die het dosier behandelt is er niet maar belt je morgen terug, maar 2 dagen later nog niet terug gebelt dus weer bellen en dan krijg je te horen dat je binnen 10 werkdagen terug gebelt wordt nou dat is inmiddels 2 weken geleden en ze moeten nog terug bellen!! Nee bij die das zitten ze er niet voor de klanten die worden als stront behandeld, dus als straks eindelijk het geld binnen is zal ik ook zeker opstappen bij die amateurs!!!

uit Leek zegt op 5 April 2013:

DAS heeft maar één belang en dat is eigen belang. Als je een conflict hebt zullen ze er alles aan doen om je niet te helpen. Dat gaat zover dat ze van de correspondentie een enorme zooi maken, eerst toezeggingen gedaan kunnen hebben en je vervolgens gewoon keihard laten vallen omdat, ja ik verzin het niet zelf dat melden ze dan ook nog maar even triomfantelijk: “U krijgt alleen hulp van DAS, als er een redelijke kans bestaat dat u gelijk krijgt. Of dat zo is, beslist DAS.” Het zou vermakelijk zijn als het niet zo triest was. Bij DAS betaal je voor niks premie zij zullen je NOOIT helpen en je krijgt er alleen maar extra frustraties bij, ze werken zelfs contraproductief want ze leveren je alleen extra problemen op, niet reageren binnen gestelde termijn! Kortom DAS is het SLECHTSTE dat je kan overkomen dus niet aan beginnen!

uit Amsterdam zegt op 14 January 2013:

Das is een bedrijf wat past bij het stereotype van een verzekeraar. Elke maand geld innen, maar op het moment dat je gebruik wilt maken van de diensten van das, dan laten ze je in de steek.
Ik had een geschil met een huisgenoot, waarbij ik juridische hulp nodig had. Het betrof een geschil met mijn huisgenoot, maar ging over belastingzaken. Door de 'behulpzame' werknemer van das werd dit ook gezien als een geschil met de belastingdienst. Jaren trouw maandelijks betaald, maar toen ik hulp nodig had, stond ik er alleen voor. Wel kon ik via DAS een advocaat krijgen. Gelukkig heb ik dit niet gedaan, want door het rechtskantoor werd ik gewezen op het feit dat ik een advocaat door de staat toegewezen kon krijgen tegen een gereduceerd tarief. Hier waren ze bij das ook niet van op de hoogte. Meteen hierna heb ik de verzekering stopgezet en ik raad andere mensen dan ook aan hetzelfde te doen.

zegt op 14 January 2013:

Ik ben niet goed voorgelicht over mijn rechten, na schade aan mijn auto die niet vergoed word door garage. Mede hierdoor konden ze me niet meer helpen.
Dus ben ik niet tevreden over de hulp van Das

zegt op 30 December 2012:

Inmiddels heb ik meerdere zaken gemeld bij de DAS, tot heden is er nooit een succes geboekt en dat is een gevolg van het feit dat de juristen zich er met een Jantje van Leiden vanaf maken. Procederen doen ze niet, dat kost geld!
En als het ze moeilijk wordt gemaakt, dan sturen ze je het bos in met de mededeling dat de dekking van de polis niet toereikend is.
Kort gesteld: PRUTSWERK en op een schaal van 1 tot 10 geef ik het cijfer 3

zegt op 28 December 2012:

Ik ben sinds een jaar of 5 verwikkeld in diverse gerechtelijk procedures en geschillen en heb al diverse zaken bij de DAS aangemeld en laten behandelen.
Mijn ervaring is dat de DAS als eerste reactie altijd probeert onder de dekking uit te komen. Helaas voor de DAS is dit in geen enkel geval gelukt omdat ik de moeite heb genomen om in verweer te gaan. Je moet wel al bijna jurist zijn om dit te kunnen want het heeft mij al tot 3 x toe op niveau van de Kifid gebracht...
Een opmerking van een landelijk gerenomeerd advocatenbureau is dat als je met de DAS in zee gaat je er gratis een geschil bij krijgt, nl. een geschil met de DAS... Helaas heb ik dit de afgelopen 5 jaar moeten beamen en ik zit in febr. alweer bij de Kifid in Den Haag voor mijn zoveelste conflict met de DAS...
Ik zal u op de hoogte houden van de ontwikkelingen en later de zaak in detail uitleggen...

zegt op 19 November 2012:

Ik heb een motor ongeluk gehad kwam een bocht uit , ging een dame keren op de weg ze kwam plotsklaps achter een bestelbus vandaan waar ik net bij in de buurt kwam ik kon haar niet meer ontwijken en botste op de auto ,haar getuigen wat haar zusje waren, zeiden dat ze al een aantal seconden stil stond ,nou zeggen ze dat ik de tijd genoeg had om te ontwijken .Dat kon echter niet want ik was mischien op drie meter afstand een mens kan snel reageren maar dit is apsurt .Ik dacht altijd te begrijpen dat mensen die speciale handelingen aan het doen zijn voorrang moeten geven aan het verkeer op de weg en dat familie niet als getuigen mogen dienen ,ik had gehoopt dat jullie iets meer voor mij zouden betekenen,motor weg en ik kan het ermee doen erg jammer!!

uit Zeewolde zegt op 14 October 2012:

Van een potentiële klant: Na telefonisch contact met DAS-medewerker zou deze mij informatie opsturen: 'U hebt de informatie morgen, maar zeker de volgende dag in huis'...
Twee weken later nog niets gehoord. Overigens heb ik in dit gesprek met deze medew. ook het aantal slechte klantbeoordelingen op de site benoemd.
Misschien toch een te grote fabriek.
Dus op naar ARAG.

uit Julianadorp zegt op 28 September 2012:

Drie jaar geleden een conflict met de buren over erf afscheiding bij de DAS gemeld. Door hen een verkeerde inschatting van het probleem en zelfs verkeerde interpretatie van door hen zelf ingeschakelde expertise, waardoor onnodige vertraging is ontstaan.
Heb zelf talloze brieven aan "mijn advocaten" moeten schrijven om de situatie duidelijk in beeld te krijgen. Ik ben geen rechtsgeleerde maar mijn brieven werden wel door de DAS gebruikt in hun correspondentie met de tegenpartij.
Na bijna drie jaar besloot de DAS om te stoppen met mijn zaak. Ik heb protest aangetekend en kon uiteindelijk, conform de polisvoorwaarden, een advies inwinnen bij een advocaat van mijn keuze in mijn woonplaats die de DAS van een professioneel (bindend) advies heeft voorzien waardoor nu eindelijk de zaak na drie jaar, met een notariële akte, in mijn voordeel is afgesloten.
Als de DAS van meet af aan hun werk naar behoren had uitgevoerd dan was ons een hoop ellende bespaard gebleven en de verhouding met onze buren wellicht ook niet zo onherstelbaar beschadigd als nu. Mijn advies luidt dan ook, ga meteen naar een goede advocaat van uw eigen keuze als u van uw recht overtuigd bent. Ja, u betaalt dan wel beduidend meer maar u bent wel verzekerd van een goed advies en naar mijn mening - indien noodzakelijk - ook competente begeleiding en behandeling van uw zaak als het er op aan komt.

zegt op 30 May 2012:

Erg slechte ervaringen met de DAS, ze zijn niet bereid enige hulp te bieden, hun advies staat haaks op de werkelijkheid, correspondenties waren onbeleefd en soms zelfs ronduit schofferend. Ik heb werkelijk waar nog nooit een bedrijf gezien die zo slecht met zijn klanten om gaat, het is te schandalig om waar te zijn.

uit Ulestraten zegt op 14 May 2012:

Van de twee keer dat wij een beroep deden op deze verzekering zijn wij twee maal bedrogen uitgekomen.

In de eerste zaak die nogal dringend was i.v.m. het welzijn van ons autistisch zoontje, werd de zaak dermate vertraagd (3 maanden), dat wij ons genoodzaakt voelden om via de media een oproep te doen. Uiteindelijk werden wij in deze zaak door TROS RADAR uitgeholpen i.p.v. onze betaalde rechtsbijstandverzekering. De uitzending was op 19 dec 2011. Vanwege deze uitzending hebben wij dankzij RADAR een oplossing gevonden voor ons probleem en was de hulp vanuit het DAS niet meer nodig.

Van onze huidige zaak ( waarbij wij wederom hulp vragen i.v.m. een vordering van achterstallig loon weigert de behandelde advocaat voor ons op te treden naar behoren. Wij hebben inmiddels een externe advocaat geraadpleegd die in de bewijzen op meerdere punten mogelijkheden ziet om een kort geding aan te spannen terwijl de behandelende advocaat van Das vind dat er niet genoeg bewijzen zijn.
Bovendien zijn we inmiddels door inmenging van DAS weer 3 maanden verder. In deze periode had een kort geding al afgehandeld kunnen zijn.
Wat overigens wel opvalt is dat de eigen bijdrage zeer snel in rekening werd gebracht. Blijkbaar kan het versturen van rekeningen wel binnen een korte periode!

In het belang van onze zaak, voelen wij ons genoodzaakt om de zaak over te dragen naar een advocaat die wel onze belangen voorop zet, en met de geleverde bewijzen genoeg materiaal ziet om voor ons op te treden. Omdat DAS hierin verzaakt en weigert ons tegemoed te komen in de kosten, zijn wij dubbel gedupeerd. Wij zijn bijzonder telleurgesteld in deze verzekering en vinden deze verzekering weggegooid geld.
We betalen immers premie voor een service die NIET geleverd word.

zegt op 20 February 2012:

Ook wij zijn reeds vele jaren verzekerd bij DAS rechtbijstand. Wij hebben een half jaar geleden een akkefietje met ASR verzekering gehad. DAS om raad gevraagd moest eerst 100EURO storten dan pas werd er bekeken of ze wat konden doen . Naar een half jaar kreeg ik te horen dat ze niks konden doen dus geen zaak maar wel 100 EURO LICHTER of we aan de polis nog niet genoeg betalen is dit soms bij iedere rechtbijstand verzekering.

zegt op 7 February 2012:

Jaren betaald. En toen ik ze nodig had waren ze even niet thuis. Ik wilde een zaak tegen sns bank. Omdat die me vreselijk hebben opgelicht. Maar ze willen de zaak niet behandelen. Wel hebben ze me een jaar aan het lijntje gehouden, en honderd euro laten betalen. Verder worden mails en brieven niet beantwoord. Mensen laat je niet o******* door Das. Het is echt weggegooit geld.

zegt op 3 February 2012:

Ook wij hebben kennis kunnen maken met de "uitstekende" service van de DAS. En dat was eens en nooit meer.
Slechte telefonische bereikbaarheid, onvindbare juristen. Het eeuwige standaard antwoord als je probeerde in contact te komen met degene die je zaak behartigde.
Na maanden van aan modderen, klachten in dienen en andere juristen toegewezen krijgen hebben wij van de DAS geeist dat een andere advocaat die wel bekwaam was en met adequate wetskennis de zaak overnam. De das is maar al te blij als ze een ander advocatenbureau de zaak over kunnen dragen en maken daar zelfs graag geld voor over.
Nu na 2 maand is de zaak al voor de rechtbank geweest, iets wat de DAS in een jaar nog niet gelukt is. We worden nu te woord gestaan door echte juristen en niet door net afgestuurde mensen die altijd hun zaken moeten laten controleren op onjuistheden door oudere juristen bij de DAS, En wat ook heel fijn is… eindelijk advocaten die geen schrijffouten maken…want oef… bij de DAS hebben ze echt mensen in dienst die het nederlands niet perfect in woord en geschrift beheersen.

uit Rotterdam zegt op 18 February 2011:

Een veel te grote rechtbijstandsfabriek. Een 3 tal juristen gesproken betreffen een conflict, alle 3 gaven een ander antwoord. Nummer gaf het advies te zaak aan te melden, nummer 2 vond het enorm lastig en kon geen waterdicht advies geven en nummer 3 wees de zaak resoluut af.

zegt op 17 September 2010:

Wij hebbben velen jaren een DAS rechtsbijstand verzekering gehad en toen we er een keer gebruik van wilden maken was het schadebedrag te klein om iets voor ons te kunnen doen. Waarom staat dat niet in de voorwaarden en laten ze je al die jaren lekker betalen.

zegt op 17 September 2010:

Das is een verzekering die veel belooft maar niks daarvan waar maakt. Men betaald jaren premie en op het moment dat men aanspraak doet op hun komt men bedrogen uit. De beloofde hulp bij afsluiting verzekering komt men niet na en is het goedkoper zelf een jurist te nemen dit advieren zij ook.

zegt op 16 September 2010:

Helaas is mijn ervaring met de rechtsbijstand verzekering van DAS niet erg geweldig. Ik vind dat ze jou als klant werk uit handen moeten nemen, zij zijn er tenslotte (mag je aannemen) in gespecialiseerd en de klant niet. Dus vind ik dat zij o.a. Klachtenbrieven e.d moeten maken en niet de klant zelf! .

zegt op 9 September 2010:

Bekend wel,maar ik heb een slecht ervaring, aanbod ingegaan,mijne rechtsbijstandverzekering bij andere opgezegd,en dan ingegaan bij hun,later ik krijg hoogere prijs dan vroeger, vragen hoe kan dat????=ze zeggen dat ze hebben prijs net verhoohd, ik moeste dan opzeggen en weer naar oude verzekeraar dus......!!!!!!!!


Jouw mening telt ook. Deel je reactie dus met anderen!


Deze verzekering beoordelen