DAS Rechtsbijstandverzekering

★★☆☆☆ 5.6/10 (217 reviews)

Logo verzekeraar DAS

DAS zet zich sinds 1963 in voor ieders belang. Met de rechtsbijstandverzekeringen werd het voor het eerst mogelijk dat mensen zélf hun recht konden halen.

Voordelen van DAS:

  • Sinds 1963 specialist op het gebied van rechtsbijstand
  • Financiële expertise toegankelijk voor een ieder
  • Een rechtsbijstandverzekeraar die zelf alle juridische en financiële kennis en kunde in huis heeft

Voordelen van deze rechtsbijstandverzekering:

  • Meest uitgebreide dekking
  • Al 1 miljoen mensen gingen je voor
  • Je bepaalt zelf wat je verzekert

Onafhankelijke beoordelingen voor de DAS Rechtsbijstandverzekering

De DAS Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juli 2017 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,5.

De DAS Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 oktober 2016 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,5.

De DAS Rechtsbijstandverzekering is in de Special Item Recht en Aansprakelijkheid van 22 september 2014 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Kwaliteit’.

De DAS Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 mei 2014 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,7 en is daarmee de Beste uit de test.

De DAS Rechtsbijstandverzekering is in de Special Item Rechtsbijstandverzekeringen van 20 september 2013 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Kwaliteit’.

De DAS Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juli 2013 door Consumentenbond beoordeeld met een 8,2 en is daarmee de Beste uit de test.

De DAS Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 april 2012 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,8 en is daarmee de Beste uit de test.

De DAS Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2011 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,5.

De DAS Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2010 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,3.

De DAS Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 5,7.

De DAS Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,1.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de DAS Rechtsbijstandverzekering

Ik heb met ze te maken gehad ivm ontslag op staande voet. Je krijgt ze niet aan de lijn. Je moet zelf alles opzoeken en aandringen om actie te ondernemen. Uiteindelijk maar via internet een brief opgezocht en deze gebruikt als ontslagbrief. Stelletje prutsers! 1

Wat een verschrikking – brieven vol met fouten en proces opzettelijk vertragen. Echt heel onprofessioneel. Verzekering direct opgezegd.

DAS lijkt er alles aan te doen om onder een aangemelde zaak onderuit te komen. Als zij er niet onderuit komen om de zaak wel op te pakken doen ze er alles aan om die zo snel in plaats van zo goed mogelijk weer af te sluiten. Advocaten beheersen hun materie niet goed, het bedrijf is verzuild, er is geen goede communicatie, de werkload is te hoog. Helpen? Van de regen in de drup! Bespaar jezelf de hoge maandelijkse premie en stop die in een spaarpot voor als je een keer juridische bijstand nodig hebt. Een zelf uitgekozen zelf bekostigde advocaat heeft ten minste wel een incentive om zijn of haar best voor je te doen. En is waarschijnlijk nog 10 x beter ook.

Heel slecht. Geen tijd voor mijn zaak. Wordt snel afgedaan middels een afkoop. Ik m’n geld de wederpartij ook en zijn gelijk.

Echt, je zit met een stel prutsers die je steeds aan het lijntje houden. Weet waar je aan begint, want ze zijn steeds te laat en helpen je voor geen met. Ze willen wel emails namens jouw versturen eindeloos, maar absoluut geen kosten maken ondanks dat je verzekerd bent. Ook als je je verzekerd via een tussenpersoon of grotere maatschappij, zoek uit of DAS de uitvoering gaat doen en geloof me DOE HET NIET. ALLEEN MAAR DRAMA!

Maken fout op fout, weinig begrip voor de klant. Na 2 maanden zijn ze eindelijk geïnteresseerd naar informatie die je ze al meermaals hebt aangeleverd. Werk je vervolgens niet mee, dan is het je zogenaamde rechtsbijstands-advocaat die je aan zal geven dat jij als klant een onwerkbare sfeer creëert. Vervolgens dien je een klacht in, blijkt het dat de klachtafhandelaar zelf besluit het dossier te sluiten gezien het probleem vanuit de ogen van DAS intern verholpen is. Dat de klant hier niet mee geholpen is dat maakt verder niet uit, dan kan je een vervolgklacht indienen. Uiteindelijk krijg je dan als klant dan een dreiging te horen dat DAS gerechtigd is om de rechtsbijstandsactiviteiten te staken wanneer er vanuit de klant geen begrip is voor de door DAS veroorzaakte fouten. Een oplossing vinden, dat is ze onbekend. De klant een half jaar laten wachten op een schade uitkering, ze stellen het graag zo lang mogelijk uit.

Zeer slecht en klantonvriendelijk bedrijf. Je moet zelf het bedrijf waar je een klacht over hebt aansprakelijk stellen en na 14 dagen sluiten ze het dossier. Ga me weer melden bij SRK, welke in het verleden mijn rechtsbijstand verzekering was, tot Nationale Nederlanden vond dat ik naar DAS moest gaan. DAS IS DUS HELEMAAL NIKS.

Niet aan beginnen, Ze doen er letterlijk alles aan om jouw niet te helpen ook al heb je daar gewoon recht op. Maandenlang 30 euro per maand in rekening gebracht tot je hulp nodig heb. Nee ik zou het ten zeerste afraden.

Na meer dan 20 jaar keurig de premie te hebben betaald dacht ik door omstandigheden een keer aanspraak te maken op mijn rechtsbijstand verzekering bij Das Mijn zaak werd geaccepteerd voor behandeling mits ik eerst de 100 euro eigen risico had voldaan , Uiteraard meteen gestort. Eindelijk 2 weken later krijg ik telefoontje van Das dat wegens grote drukte mijn zaak werd doorgezet naar een advocaten kantoor die met hun werkt. Weer een week later krijg ik van dat Advokaten kantoor een mailtje dat de week daarop een keer kontakt met mij zal worden opgenomen , reden, ze waren heel druk en volle planning. Das heeft totaal geen begrip dat je als leek die verwikkeld zit in een conflict heel erg hoopt dat je ECHT Rechtsbijstand krijgt waar je meer dan 20 jaar al voor betaald. Zwaar teleurgesteld in behandeling door Das.

Wat een hopeloze organisatie. Komt verplichtingen uit verzekering niet na. Zeer ondeskundig rechtshulpverlening , onzorgvuldig , vult feiten in komt tot onjuiste juridische beoordelingen, niet bereikbaar , geen antwoorden , kortom , niet aan beginnen !

Heb een conflict met mijn werkgever sinds april 2021, waarbij de 1e lijns medewerker niet adequaat kon reageren vanwege de druk die de werkgever opvoerde. Er zijn mijn verschillende bedragen toegezegd, maar door verlate reacties aan de kant van Das had er al een rechtzaak plaatsgevonden. deze was in november. Het maximale bedrag dat vergoed wordt is 2.500. Terwijl de voorwaarden aangeven dat dit 7.500 moeten zijn. ALs ik deze wil, mocht ik een procedure starten van hen.

Ik heb een ah bij DAS ingediend in november 2021. Iemand van de verzekering kwam hier bij ons. Hij is hier een kwartiertje geweest want het kon blijkbaar niet snel genoeg gaan. Daarna heb ik na aandringen en bericht gekregen dat ze een brief geschreven hadden naar de tegenpartij. Ik vroeg of ik ook een kopie van die brief kon krijgen want ik wilde ook graag op de hoogte blijven. Uiteindelijk kreeg ik dan die brief maar die ging helemaal niet over mijn zaak en was voor iemand anders bedoeld. Er hebben dan hun verontschuldigingen aangeboden. En tijd later kreeg ik dan wel een brief die ze ook naar de tegenpartij zouden sturen maar ik mocht eerst verbeteringen aanbrengen. Dat heb ik dan gedaan omdat er onjuistheden in stonden. Wij zijn nu januari en ik heb niets meer gehoord van DAS, zouden die ook hun winterslaap doen? Ik ben helemaal niet gelukkig met hun manier van slapen. Het enige waar ze stipt in zijn is het sturen van de jaarlijkse rekening. Ik weet zeker dat dat ook niet meer lang zal nodig zijn.

Dhr. Karharman van de Das heeft mij tijdens een arbeidsconflict geweldig goed geholpen. Zowel in uitleg als in aanpak, helder en vakkundig. Zeer tevreden met zijn aanpak, zowel professioneel als begrijpelijk in het onderlinge contact. Gr. R. Zijlstra

Op 21-05-2021 is mijn zoon doodgereden door een vriend. Om het ingezonden proces verbaal in te zien is een jurist nodig. Voorschrift van het openbaar ministerie. Nu heb ik een rechtsbijstandverzekering bij DAS. Nahhhhhh, gaan ze niet doen want dit is niet noodzakelijk om de schade te verhalen. Ik moet maar wachten tot de rechtzaak om te horen wat er precies is gebeurd. Aanklacht, dood door schuld. Ik vind DAS gespeend van elke vorm van empathie. Bizar!

Als ondernemer heb je niets aan DAS. Ooit was DAS een goede juridische dienstverlener, maar dat was lang geleden. De enkele keer dat wij er gebruik van wilden maken, bijvoorbeeld voor incasso, hadden we er niets aan. Ze zijn maar met 1 ding bezig, zelf zo min mogelijk moeite besteden. In 3 jaar hebben we 3x incasso zaken bij ze neergelegd. De eerste keer wilden ze zomaar akkoord gaan me het eerste voorstel van de debiteur wat ons duizenden euro’s had gekost. In het tweede geval vinden ze 6.000 euro incasseren niet de moeite en de derde keer rekenden ze 900 euro voor het sturen van een briefje. Toen de debiteur hun kosten vervolgens niet wilden betalen kwamen ze bij ons. Uiteindelijk hebben we in alle drie gevallen zelf alsnog gezorgd dat de debiteur betaalde. Toen we hun laatst eens nodig hadden, kregen we ook nul op rekest en hebben we het alsnog zelf opgelost. Om over hun (betaalde) advies dienst maar niet te spreken. Daar heb je echt helemaal niets aan. Kortom, ooit een goede dienstverlener, nu totaal nutteloos.

Ik voelde geen steun, hulp van de jurist van DAS rechtsbijstand verzekering. Zij vond niet nodig dat de tegenpartij foto’s en video’s van de werkelijke schade kreeg. Vreemd ! Al vrij snel kwam de jurist met een afkoopbedrag! Hier wel voor gekozen omdat ik geen steun voelde bij de gang naar de rechter. De gang naar de rechter zou goedkoper zijn dan het afkoopbedrag! Ik heb mijn twijfels hierbij. Ik heb niet het gevoel dat ze er alles heeft uitgehaald! Ik ben de leek, ik heb er een naar gevoel aan over gehouden. Het is een van de duurste rechtsbijstandsverzekering! Ik zal de verzekering bij Woongarant waar DAS onder valt opzeggen!

Hoewel DAS zelf vind dat ze het goed doen kennelijk, is de dienstverlening beneden alle peil. Ik ben al 40 jaar verzekerd voor rechtsbijstand bij DAS. Nu ik een keer rechtsbijstand nodig heb, blijkt dat ik door DAS wordt belazerd. Eerst wordt de dekking geweigerd. Na het terugvinden van een polisblad van 12 jaar geleden (toevallig was ik toen zakelijk ook verzekerd, polisblad zat nog in de boekhouding, echt puur toeval, normaal gesproken bewaar je zoiets toch niet zolang) moest ik bewijzen dat ik toen ook al verzekerd was en dat mijn zaak dus wel gedekt is. DAs heeft die klanteninformatie toch zelf ook in hun database zou je denken. Dus advies: bewaar jarenlang al je polisbladen! Ok, met enige moeite dekking, maar toen ….. de toegewezen “advocaat” belt niet terug, lijkt geen ervaring te hebben, bij de eerste de beste ontwijkende brief van een notaris informeer zij mij niet, maar moet er weken over doen om de “jurisprudentie na te lezen”. Na één telefoontje wil ze het dossier sluiten en zegt stuurt ze een mail met “over een maand bel ik terug”. Meteen erachteraan een klantentevredenheid mail. De zaak moet dan nog beginnen. Het wekt op mij de indruk van “ontmoedigingsbeleid” van DAS. Of compleet “onvermogen”. Zelfs de simpelste vragen worden niet beantwoord. De betrokken jurist vind zelf dat ze het goed doet – kennelijk – maar in 3 maanden is er 1) alleen informatie opgevraagd bij het kadaster (door een secretaresse) en 2) een briefje met een verzoek om informatie gestuurd naar een notaris. Daarna weet deze jurist het niet meer te weten. “Ik moet de jurisprudentie erop nalezen”. We zijn 3 maanden verder en nog precies op hetzelfde punt als bij aanvang. Jurist van DAS reageert niet. Informeert niet. Voortgang is bedroevend. Informatievoorziening is nul. Sleuren aan een dood paard. Ga niet in zee met DAS rechtbijstandverzekering. Grote kans dat je niet krijgt wat je van rechtsbijstand verwacht. En dan zeg ik het nog aardig.

Onprofessioneel, onbetrouwbaar, gebrek aan kennis en nalatig. Vele jaren lang ben ik cliënt geweest van DAS . Ja zelfs was ik enige jaren werkzaam bij de concurrent. Ik mag en kan dan ook oordelen. Toen ik wegens omstandigheden naar Duitsland verhuisde en onenigheid kreeg met mijn niets presterende externe advocaat, ene Erwin Jonker, die was ontslagen bij AssumDelft en overstapte naar Ariëns Advocaten Amersfoort mocht hij van mij uit medelijden de zaak, die hij behandelde bij Assum Delft verder behandelen bij Ariëns Advocaten Amersfoort . Het ging om een incassozaak die in Duitsland diende plaats te hebben. Deze narcist die zich op dit gebied zelf een expert vond maakte er niets van In 8 jaar tijd waarvan ca. 3 jaar deze zaak werd behandeld tot het hof Arnhem toe, waarin ik praktisch alle werkzaamheden verrichtte pronkte hij met mijn veren. Hij verzocht mij evenals aan zijn vriendjes een zeer goed review dat bezijden de waarheid zou zijn te schrijven, hetgeen tegen de regels van Google is, en waarmede hij zijn prospects tracht te misleiden. Bij DAS heeft hij veel geld gedeclareerd om 3 gerechtsdeurwaarders te consulteren en één detective, die met de gelijke gevraagde juiste informatie kwamen, waarvan hij geen gebruik maakte. De narcist bleef tegen beter weten in zijn eigen weg gaan, en dat ca. 5 jaar lang zonder enig succes. Wij kregen geen consensus over de verdere behandeling van deze zaak en gingen uiteen. Ik ,al enige tijd in Duitsland wonende, was geen klant meer van DAS maar nu van een Duitse rechtsbijstandsverzekeraar. De narcist liet mij weten dat DAS mij diende toe te staan de zaak door een nieuwe advocaat te laten afwerken. Dit gebeurde NIET. Door ene mevrouw Sharon Kaat van DAS werd toegezegd de mogelijkheden om deze zaak netjes af te werken zouden worden onderzocht. Tot tweemaal toe is er met haar telefonisch contact geweest. Zij heeft mij belazerd! Een klacht indienen bij het Kifid was niet nodig· Wij zouden er wel uitkomen. Niets bleek minder waar.. Telefonisch gemaakte afspraken werden niet nagekomen .De krachtens de artikelen 12 en 15 AVG ter inzage gevraagde bescheiden werden geweigerd .Van deze hoogst onbetrouwbare medewerkster van DAS ontving ik en stuurde ik deze e-mails:- Forwarded message -Van: bernard. Date: do 27 feb. 2020 om 13:57Subject: Re: Wederom teleurgesteld. To: Sharon Kaat .Mevrouw Kaat, Deze verregaande onbeschoftheid had ik van u, voor wie ik, in vertrouwen, mijn doopceel heb gelicht, niet verwacht. Zo ben ik niet opgevoed. U heeft mijn vertrouwen in u beschaamd. U zult ongetwijfeld wel een reden hebben om zo te handelen. Mogelijk dat u alsnog het fatsoen kunt opbrengen om te reageren. Groet,mr.B. bernard .24 feb. 2020 15:54 aan Sharon. Beste mevrouw Kaat, Na het prettige telefonisch onderhoud met u van vorige week stelt u mij echter wederom teleur door opnieuw uw afspraak niet na te komen. Ik hoop echter dat u uw afspraak alsnog nakomt. Met vriendelijke groet, mr.B.Sharon Kaat di 17 mrt. 09:10 (10 dagen geleden) aan mij. Geachte heer Borgart Mijn welgemeende excuses voor het uitblijven van een reactie, zeker na het prettige gesprek. Wij spraken elkaar alweer een tijd geleden en ik neem graag nog telefonisch contact met u op. Ik zal dit vandaag doen tussen 11.00 en 13.00 uur. Met vriendelijke groet, Sharon Kaat DAS Teamleider Externe Rechtshulp .bernard .12:38 (1 minuut geleden)aan mdj.mairuhu, Sharon. Cc de weledelgestrenge vrouwe mr. Hanneke Jukema. Algemeen Directeur Geachte mevrouw Kaat, Het met u gevoerde telefoongesprek moest ik helaas wegens optredende hartritmestoornissen voortijdig beëindigen. Een tweede hartstilstand ,die voor mij fataal had kunnen zijn wenste ik niet. De eerste hartstilstand , waarbij ik 10 minuten dood was had al fataal kunnen zijn. Ik hoop dat u daar begrip voor kunt opbrengen. Zoals u mij in uw e-mail laat weten : “ Ik kom graag nog met u in contact om uw dossier verder te bespreken, zeker nu uw advocaat uw zaak heeft teruggeven”.Wordt wederom niet bewaarheid. Na 17 maart 2020 09:10. werd niets meer vernomen. MIJD DAS! mr. B.Borgart.

Op 20-11-2020 heb ik mij aangemeld als slachtoffer van spoofing bij de ING. Ik kreeg dhr. mr. R. Witkamp en mw. mr. N. Holst als mijn rechtsbijstand adviseurs toegewezen. Na de benodigde informatie verstrekt te hebben, werd er snel actie ondernomen. Mr. R. Witkamp zou informatie opvragen bij het ministerie en MR. N. Holst zou een brief naar de ING sturen. In een relatief korte tijd is dit geregeld. Tijdens dit proces is er regelmatig contact geweest. Hoewel ik van mening ben, dat het gesprek van minister Wopke Hoekstra met de banken een zet in de goede richting is geweest, ben ik zeer tevreden over de hulp, die ik van beide personen heb gekregen. Nogmaals hartelijkdank hiervoor. Wim en Evelien Moorman

Wij zijn door mr. Adema naar tevredenheid bijgestaan in ons geschil dat wij hadden met levensverzekering maatschappij Reaal. Na aanmelding van de zaak bij de DAS kregen wij een advocaat mevr. Piersma toegewezen welke laatste ons destijds niet naar tevredenheid ondersteunde hetgeen ik ook kenbaar gemaakt hebben bij de DAS. Vervolgens werd de zaak overgedaan aan mevr. mr. Adema te Utrecht. Mevr. Adema maakte zich er niet gemakkelijk vanaf maar nam ons serieus wat resulteerde in een voor ons een oplossing waar wij tevreden mee kunnen zijn.

Ik ben zelf zowel via The Quality Golf company bv alsook Verandi BV al sinds jaar en dag klant bij DAS. In een lopend dossier word ik er eerlijk gezegd meer dan heel erg ongelukkig van dat de heer Van Tongeren niet eens de moeite neemt in enige vorm naar een oplossing te werken. Op meerdere mails wordt gewoon maanden al helemaal niet gereageerd. Onbegrijpelijk en bovenal slecht voor de reputatie van de DAS, we koersen op escalatie af terwijl met een behoorlijk advies en wat daadkracht er zeker oplossingsrichtingen denkbaar zijn. Zelfs op voorstellen daartoe wordt helemaal niet gereageerd. Op gezonden verklaringen van experts wordt niet gereageerd. Bizar, slechte recensie en Radar waardig. Het betreft een kwestie waarbij Carjoy, ook klant van de Das, naar mijn mening ernstig onzorgvuldig is omgegaan met een oldtimer. Zelfs deze oldtimer zonder voorruit in de stromende regen laten staan. Carjoy is naar eigen zeggen expert op de Simca Matra bagheera waar nu juist roest een extreem groot probleem is. Als iemand dat zou moeten weten en als een goed huisvader voor de hen in vertrouwen gegeven auto zou moeten zorgen zijn zij het. Deze bij aanleveren droge en harde Matra is nu ernstig roestig, waar eerst hardsolderen op slechts 2 plekken nodig was, zal aan deze Matra nu gelast moeten worden, afijn voor mij als liefhebber, al ruim 20 jaar op zoek naar een origineel harde bagheera een heus drama en naar mijn vaste overtuiging is Carjoy volledig verwijtbaar. DAS handelt niet, probeert zo lijkt het met ‘doodzwijgen’ eea dan maar letterlijk dood te laten bloeden.

Ooit goede ervaringen mee gehad maar tegenwoordig kost het alleen maar geld terwijl je er niets aan hebt. Het lijkt dat de goede medewerkers daar nu wel vertrokken zijn. Zelfs bij incassozaken sturen ze je met een kluitje het riet in. Duizenden euro's die zij als ' laat maar zitten' beschouwen heb ik uiteindelijk dan toch maar zelf geincasseerd. Ooit was ik een fan, nu zou ik zeggen. Niet doen! '

Slechte ervaring. Doen niets voor je. Bij de affaire van ABP teveel betaald pensioen moest ik zelf overal achteraan . Moest allerlei pensioen overzichten, jaar opgaven, enz opsturen 2 Maanden niets gehoord van de DAS. Pas na een klacht 1 keer contact gehad. Daarna weer geen contact. Uiteindelijk aangemeld bij Max ombudsman. Ondanks dat de DAS dit af raadde. Die kwam binnen 2 maanden met een oplossing met het ABP. Bij een schade veroorzaakt door een fiets ( Elektrisch,) zelfde verhaal. Allerlei spullen opsturen. Geen bericht. Expertise rapport ( € 85 ) zelf betaald. Er is uiteindelijk 1 brief verstuurd naar tegenpartij verder niets. Daarna met een zogenaamde "Coulance" regeling is geprobeerd mij met een fooitje af te schepen. Kies een andere rechtsbijstand verzekering ,maar niet de DAS is mij advies.

Deze verzekeraar is waardeloos. Is alleen goed in het afwijzen van een verzoek om rechtsbijstand te verlenen. Vragen steeds weer naar documenten die reeds door de verzekeraar zijn ontvangen. Een en ander om de termijn(en) te laten verlopen.

Anno februari 2019, kan ik de slechte ervaringen met DAS beamen. Hun service is er .og slechter op geworden.

Niet reageren of weken later. Niet kundig op het terrein waar onze zaak over ging. Graag alle argumenten van tegenpartij aannemen, om niet te hoeven procederen en dit ook weigeren, zodat je geen aanspraak kunt maken op een externe advocaat en ze hun dossier bij zich kunnen houden. Hun manier om de wet te omzeilen…Reviews, Radar en Kassa en verhalen hier laten duidelijk werkwijze zien..

Men spreekt hier over rechts"bijstand , ik heb weinig van recht kennis gezien of kunnen voelen , van bijstand zullen we gewoon maar zwijgen . Het opstellen van een dossier met ls beginsel ART. 1382 bw is voor DAS een regelrechte problematiek waarbij men u eerst als klant op alle mogelijke manieren probeer af te wimpelen met als verzinsel " hun polisvoorwaarden , als dit niet lukt leiden ze bepaalde onderzoeken om dan te insinueren dat u , als klant deze besteld of eist anders gevraagd zou hebben , desondanks ze u per mail antwoorden en u mail in mail uit steeds verwijzen op u mogelijke verantwoordelijkheid bij een incidenteel gebeuren . DAS nooit meer , niet te vertrouwen en Onbekwaam op heel de lijn

In 2009 werden we in Spanje, aan het begin van onze vakantie, onderweg door een Spaanse vrachtwagenchauffeur achterop gereden. Onze kleine caravan was total loss. Door ANWB werden we gelukkig uitstekend geholpen. De schade werd gemeld bij Das Rechtsbijstand.Lijkt allemaal niet zo moeilijk en heel helder. In onze wijk heeft iemand een kantoortje van Das. Persoonlijk ernaartoe. Deze man had absoluut geen belangstelling in onze gebeurtenis. Na het aanleveren van vakantiefoto's van ons gezin met caravan op vakantie, die moesten dienen als bewijsstukken dat wij elk jaar toch wel gebruik maakten van ons dierbare caravannetje hoorden we wekenlang niets. We hebben de deur platgelopen en uiteindelijk werd "de zaak" doorgespeeld naar het "hoofdkantoor". Onze caravan was klein, oud maar netjes, altijd in de winter in een schuur gestald en zeer goed onderhouden. Na heel veel telefoontjes werden we opeens gebeld met iemand van DAS en hij vond dat € 1000,- genoeg was voor ons jaarlijks vakantieplezier. Ik protesteerde hevig en hij deed er meteen € 1000,- bovenop. Wat een koemarkt. We zijn tenslotte akkoord gegaan, ook om het allemaal achter ons te kunnen laten. Ik heb meteen de verzekering per volgende verlengingsdatum opgezegd. Zij zijn alleen geïnteresseerd in grote bedrijven, de rest is leuk meegenomen. Letterlijk. DAS? Nooit meer!

De negatieve publicaties over DAS op deze site zijn geheel in overeenstemming met mijn ervaringen. Een logge, lompe organisatie die weinig empathie kent met haar cliënten. E-mails worden niet of te laat beantwoord ongeacht de persoon aan wie je die richt binnen DAS. Er is geen enkele rechtsbescherming voor mensen die aanspraak willen maken op hun rechtsbijstandverzekering.

Ik ben heel erg tevreden met das rechtsbijstandverzekering.ik had een meningsverschil,met mijn pensioenfonds. De advocaat die mij heeft geholpen heeft het uitstekend gedaan.het pensioenfonds,is overstag gegaan.bedankt MR. Blom.

oplichters. Je betaald jarenlang een rechtsbijstand maar eigenlijk heb je niets. Na zoveel tijdverspilling om een dossier samen te stellen zodat DAS in tussen zou komen resulteert uiteindelijk dat de makelaar zelf ook dingen verzint zodat er toch geen tussenkomst komt. Hooguit een brief versturen maar geen tussenkomst in advocaatkosten zegt de makelaar. Ook ik heb mijn polis opgezegd

deze verzekering helpt je niet. redeneren en juristen maken fout op fout. komen afspraken niet na. uiteindelijk mag externe het oplossen en willen ze de kosten terug als je dit wont en krijg je ook nog eens dreiging dat je uit verzekering gezet gaat worden. hoe krom is dit. waar betaal je dan premie voor als ze er niet zijn als het nodig is.

In november 2016 had ik een Das rechtsbijstand afgesloten. Na een slechte ervaring met oud werkgever dacht ik dat het altijd fijn is om een rechtsbijstand verzekering achter de hand te hebben. In januari 2017 viel er onverwachts een brief van de advocaat van ex partner op de mat. Herberekening kinderalimentatie, na 12 jaar gescheiden zijn. Nooit verwacht dat ik al in aanmerking zou komen bij Das voor rechtsbijstand na pas 2 maanden lidmaatschap. Maar jawel. Ik ben keurig bijgestaan. Toen ex zaak liet voorkomen bij de Rechtbank heb ik een advocaat toegewezen gekregen. Deze heeft de zaak heel goed behandeld. Zich voor 100% ingezet en altijd afspraken keurig nagekomen. Toen de zaak voorkwam hebben we ook op alle fronten ''gewonnen''. Kortom; ik ben meer als tevreden over Das rechtsbijstand en de advocaten welke zij toewijzen.

Zoals ik eerder hieronder in een beoordeling gelezen heb neemt DAS bij mij ook heel veel stress weg, en moet je zelfs oppassen dat je de vervelende zaak niet leuk gaat vinden. Mijn ervaring is dat mijn jurist dag en nacht voor mij klaar staat en alles op alles zet om het recht te doen laten zegevieren! Altijd behulpzaam, vriendelijk, snel, meegaand en nogmaals in mijn beleving uiterts professioneel! De volle score wat mij betreft!

Na 10 jaar klant te zijn geweest werd ik volgens de kleine letters niet geholpen. Dus een flexwerker van Das ingehuurd, deze liet het afweten (385 euro). Ten einde raad zelf een advocaat ingehuurd voor duizenden euro's. Wat Tros radar al zei heb je een probleem met Das heb je er één bij.

DAS heeft ook een afdeling incasso voor grote bedrijven. Je zal maar een konflikt hebben met dit grote bedrijf. DAS zal dan met niet veel enthousiasme helpen met rechtsbijstand verweer . ONACCEPTABEL een dergelijke belangen vermenging

Heb in 2015 een conflict gehad met mijn werkgever die mij van alles betichtigde maar niets konden bewijzen. Na 15 jaar bij de werkgever te hebben gewerkt met elk jaar positieve beoordelingen wordt ik ontslagen o.b.v. verschil van inzicht e.d. Kwam door een of andere haantjes manager . Het vertrouwen in mij opgezegd . Bij DAS aangeklopt wordt mijn zaak verpest door een of andere huppelkut die zichzelf 'jurist' noemt. Terecht schrijft een andere gedupeerde: zij gaan voor onder-onsjes en laten je in de steek. Heb een klacht ingediend nadat mijn zaak op een WW uitkering uitliep en heb hen voor de rechter gedaagd. Het zijn van die onervaren meisjes die nauwelijks droog zijn achter hun oren en lopen te pochen over hun deskundigheid hier en daar. Ik had mijn hulpvraag bij een beginnende HBO jurist kunnen neerleggen en deze was zeker beter opgelost. Ik ben ook weg van die gasten.

zeer goed dik tevreden en snel uitbetalingen wij bevelen iedereen das aan

Ik had een zgn woekerkrediet. Met uitstekende hulp van een juriste van Das heb ik dit kunnen reduceren van een openstaand bedrag van ruim 20.000,00 naar een kleine 5000,00. 75% lager dus. Nu is het te overzien. Voorheen kwam er geen eind aan. 11 jaar betaald en vrijwel niets afbetaald. Op mijn eigen klachten reageerde betreffende kredietverlener niet. Na een brief van de juriste hebben ze snel bakzeil gehaald. Laat je dus niet afschepen als je een wurgkrediet hebt. Das kan je helpen. Ik ben dik tevreden over Das, want dit bespaart me heel veel geld!

Ben zeer tevrede over de afhandeling van DAS. Ik had niet verwacht dat DAS mij toch helpen om mijn problem te minimaniserern. Bedankt DAS voor uw hulp en uw steun. Ga zo maar door.

Ik zou DAS sterk afraden….. DAS advocaat(I*******) wil zonder enig spanning de case closen. Ze deed helemaal niets! Al 1 jaar behandelen ze dossier en telkens moet ik achter aan bellen/mailen. Na meerdere malen contact met mevrouw K******* die uiteindelijk toch geen actie ondernam, had besloten om een advocaat onderarmen te nemen, waardoor Ze alsnog de zaak eenvoudig heeft opgelost.

ABSOLUUT NIET!! 12.5000 euro zou vergoed worden voor een externe advocaat die we zelf kunnen uitkiezen.Per mail word dit bevestigd.de advocaat gaat voor ons aan het werk. 2,5 maand later krijgen we een telefoontje van DAS. Ze hadden zich vergist .3000 euro zouden ze betalen meer niet.Iedereen op deze aardkloot weet dat een advocaat handen vol geld kost en dat 3000 euro een druppel op een gloeiende plaat is. ooit eerder hadden we DAS nodig toen zeiden ze dat we geen zaak hadden. Dat hadden we wel en betaalde zelf een advocaat. Die zaak wonnen we maar we betaalde ons blauw. Nu laten ze ons weer stikken. Jezus wat een slecht bedrijf. Erken je fout en laat je klant niet in de kou staan. Betalen mag je elke maand opnieuw maar als je ze nodig hebt zijn ze er niet.

Heel slecht! Was er 2 jaar verzekerd. Toen ik hulp bijontslag door een reorganisatie nodig had waren ze er niet. Toch staat er groots op de site dat deze hulp in het pakket zit. Eerst ben ik dagen lang met allerlei telefonistes aan de lijn, die er totaal geen verstand van hebben. Dan krijg ik ook nog is te horen dat ze mij doorverwijzen naar een flex bureau waar ik gewoon zelf de kosten voor moet betalen! Heel kwalijk. Ik heb mijn verzekering meteen opgezegd en zelf een advocaat genomen. Deze kwam wel meteen in actie. Rekende een lager bedrag en kreeg veel meer voor elkaar. Echt. Wat een bull die DAS. Daar heb ik dan 2 jaar voor betaald.

Heel slecht! Was er 2 jaar verzekerd. Toen ik hulp bijontslag door een reorganisatie nodig had waren ze er niet. Toch staat er groots op de site dat deze hulp in het pakket zit. Eerst ben ik dagen lang met allerlei telefonistes aan de lijn, die er totaal geen verstand van hebben. Dan krijg ik ook nog is te horen dat ze mij doorverwijzen naar een flex bureau waar ik gewoon zelf de kosten voor moet betalen! Heel kwalijk. Ik heb mijn verzekering meteen opgezegd en zelf een advocaat genomen. Deze kwam wel meteen in actie. Rekende een lager bedrag en kreeg veel meer voor elkaar. Echt. Wat een bull die DAS. Daar heb ik dan 2 jaar voor betaald.

Zeer slechte service en advies. Ik ben nu meer dan 8 jaar lid en wil voortijdig (7 maanden opzeggen) ik heb nooit geweten dat het contract voor 5 jaar geldt. DAS verstopt zich achter de kleine lettertjes van het contract duurt 5 jaar dus eerder opzeggen niet mogelijk. Ik kan deze verzekering ten strengste afraden. Wat een ballentent is dit… Mocht je een advocaat nodig hebben? Hou je geld in je zak en huur er gewoon een bij een gerenomeerd bedrijf ipv dit.

Ben al vijf jaar particulier verzekerd bij DAS en betaal 323,71 euro per jaar. Gemiddeld heb ik 1500 euro reeds betaald. In de vijf jaar tijd heb ik twee zaken aangemeld en twee keer valt het niet onder mijn verzekering. 1500 euro weggegooid geld(voor mij! Niet voor de boys en girls die voor DAS werken). Vandaag meteen opgezegd. Spaar vanaf nu 323,71 per jaar zelf voor het geval dat ik ooit rechtshulp nodig heb. In ieder geval weet ik dat IK over vijf jaar 1500 euro heb gespaard en dat bedrag gaat NIET naar DAS.

Betaal je jarenlang je premie en op het moment dat je ze nodig hebt worden de kleine lettertjes strikt gehanteerd. Zo ben ik recentelijk op basis van economische redenen ontslagen. Omdat ik snel moet schakelen heb had ik een eigen advocaat benadert om mijn zaak te behartigen. Dit is mogelijk n.a.v. een uitspraak van Europese Hof van Justitie in november 2013. Hierin is bepaald dat ieder individu recht heeft op eigen advocaat keuze. Tijdens deze zaak mijn zaak aangemeld bij DAS en wat krijg ik te horen: U had eerst u zaak aan ons moeten melden en wij hadden eerst bekeken of de zaak in behandeling genomen zou worden en indien dat het geval was zij mijn advocaat opdracht zouden geven. Wat een bull shit! Daar sta je ook echt bij stil als je wordt ontslagen. 25 jaar premie betaald en dan geen mm flexibiliteit. IK ben er klaar mee. Wees dus goed op de hoogte van de regels van je verzekeraar.

Een correcte hulp hulp geweest bij het oplossen van een probleem bi jgehoorapparaten. mijn dank hiervoor. c.menheere eendracht 12 hansweert

Mijn ervaring is ronduit slecht met DAS.Ze tonen totaal geen inzet,proberen zaken af te wimpelen en je moet zelf overal achteraan.Toppunt is nog wel dat ze de termijn voor het indienen van de gronden bij de rechtbank hebben laten verlopen.Inmiddels heb ik een echte advocaat in de arm genomen,en wat is dat een verschil.Ik hoef nu niet zelf overal achteraan te zitten,en kan er op vertrouwen dat afspraken worden nagekomen.Maar het belangrijkste is toch wel dat de nieuwe advocaat de pure wil toont om zich in te zetten voor mijn zaak.Mijn advies;begin nooit aan DAS.

Tot mijn verbazing krijg ik net een telefoontje van mn tussenpersoon dat DAS dreigt de rechtsbijstand verzekering op te zeggen omdat ik boven gemiddeld vaak gebeld heb voor advies… 5 keer in een JAAR… ONGELOFELIJKE EIKELS!!!!! Dit kan toch niet waar zijn?! Ik zou zeggen succes ermee en ga direct naar een echte verzekering maatschappij.

Ik had een zaak gemeld in november, in maart werd er pas een brief naar de tegenpartij gestuurd. En nu is de "jurist" weer ziek. Dus ligt het weer stil. Na vele verzoeken van mij om iemand anders t te laten overnemen krijg ik nog steeds geen antwoord. Het is een service van niets!!!! Sluit nooit een v erzekering bij Das af!!!!

Wat een drama is het contact met de juristen van DAS geweest. Elke keer moest ik me verdedigen en nooit heb ik het gevoel gehad dat ze achter me stonden. Stukken werden niet doorgelezen, e-mails van de tegenpartij waren verdwenen, de tegenpartij werd gebeld terwijl ik aangegeven heb alles schriftelijk te willen doen, vanaf het begin heb ik aangegeven op een ander nummer bereikbaar te zijn en toch werd elke keer dat andere nummer gebeld, ik moest continu herhalen wat ik wilde en vervolgens werden er alsnog fouten gemaakt in de brieven die ze stuurden naar de tegenpartij, ook is er een brief verstuurd zonder deze eerst aan mij te laten lezen! Ik heb sterk het gevoel dat het voornamelijk gaat om het halen van targets en niet om de klant zelf. Het heeft mij heel veel frustratie, machteloosheid en stress gegeven. In deze zaak hebben er 3 verschillende juristen aan gewerkt en elk hield weer een andere lijn aan. En wat ze voor je doen is het opstellen van de brief, wat ik zelf ook wel kan. Mijn advies, zoek een andere rechtsbijstandverzekering met hart voor de klant en die zorgvuldig werkt.

Al ruim twee jaar bezig een ziekenhuis aansprakelijk te stellen vanwege bedrijfsongeval! Eerst kreeg ik een , volgens mij, net afgestudeerde, juriste, waar je constant achterheen moest gaan, mails moest verbeteren qua ernstige fouten, niet adequaat ageren op antwoorden van het ziekenhuis! Dan uiteindelijk krijg je een jurist, die je een deel procedure voorstel, omdat de zaak vast zit! Weer gaan er weken overheen, krijg je bericht, dat je de volgende week het concept toegestuurd krijgt en alsnog wordt er niets verzonden! Je betaalt premie, maar je krijgt er werkelijk niets van terug te zien! Ik raad niemand aan bij DAS een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten!!,

Na een jaar een klant te zijn geweest van DAS, had ik hun hulp nodig. De zaak was niet kant en klaar, maar naar mijn idee is dat waar je rechtsbijstandsverzekering je bij hoort te staan. Mijn zaak werd direct afgewezen met de mededeling dat ik mijn klacht bij de verkeerde instelling had gedaan, volgens DAS was deze instelling niet verantwoordelijk. Ik ben uiteindelijk zelf nogmaals achter dit probleem aan gegaan bij de instelling en die gaf aan hier wel verantwoordelijk voor te zijn, ook gaven ze hun fout toe, maar zagen het niet zitten om mij een vergoeding te geven. Dit had ik allemaal als bewijs, maar nog steeds vond DAS dat de zaak niet haalbaar was. De verzekering van mijn partner heeft aangegeven dat er waarschijnlijk wel wat getouwtrek nodig zal zijn en dat daarom de kosten hoger zullen uitvallen voor hen en daarom mijn partner een coulance aanbieden. Zo hoor je dat op te lossen. Met deze informatie wilde DAS mij nog steeds niet helpen! Voordat de vrouw aan de telefoon mijn bewijs had gezien zei ze letterlijk dat het lulkoek was dat mijn partner's deel wel vergoed was. Ik kon mijn oren niet geloven. Daarnaast zei ze ook dat ze mij niet kon geloven op mijn mooie woorden. Ik heb een officiële klacht ingediend tegen het onbeschofte taalgebruik van deze persoon en heb mijn verzekering per direct opgezegd bij DAS!!!

Waarde mevrouw Abalhaj. Velen dank voor uw tijd, inzet, geduld en belangstelling in mijn zaak. Ook voor uw team. In het bijzonder uw geduld en de manier waarop u aandacht aan mijn situatie besteden hebt. Veel succes toegewenst. Hartelijke groeten, L Garnnier.

Wij Gerry en Chrit uit Maastricht willen onze dank en complimenten uit spreken over hele gang van zaken doen met DAS. Hierbij gaan onze complimenten uit naar in het bijzonder: Mevrouw Wolters die ons in het begin heel deskundig, maar zeker ook zeer sociaal heeft begeleid met onze zaak. Daarna heeft mevrouw Peeters -Daamen het over genomen, en dit verliep zeer deskundig, er was niets dat aan het toeval werdt over gelaten. Op juridisch vlak niet maar ook als het ons emotioneel soms zwaar werdt, konden wij terecht bij Mevrouw Peeters. De klanten service is altijd vriendelijk, en probeert daar waar het mogelijk is mee te denken. Wij zijn uit de brand geholpen door toegewijde advocaten met liefde voor hun vak, en een groot hart voor de mens. Mevrouw Wolters en mevrouw Peeters-Daamen nogmaals bedankt voor alles. Gerry en chrit uit Maastricht.

Wat een ontzettend leuk gepersonaliseerd welkomstfilmpje! Dan weet je gelijk wat en wie er voor je klaar staat bij omstandigheden die je altijd wil vermijden, maar nooit uit kunt sluiten. Chapeau!.

Ik heb nu voor een tweetal zaken gebruik gemaakt van de DAS. Beide keren ben ik op een zeer nette, professionele en deskundige manier geholpen. Wat mij ook elke keer opvalt dat is dat de medewerkers zich zeer empatisch opstellen en dat geeft toch steun. Ook wordt er elke keer snel gehandeld. Ik ben echt heel tevreden met jullie. Dikke pluim!

wij vinden dat jullie een goed resultaat bereikt hebben en dat we goed zijn geholpen naar tevredenheid

Via deze weg wil Erik en Nel uit Dordrecht een pluim geven aan de heer Walrave. Hij heeft voor ons goed werk geleverd en zijn zeer te vrede met de goed afloop. Meneer Walrave nogmaals bedankt namens Erik en mij zelf groetjes uit Dordrecht.

Ik ben heel blij met de kunde van alle medewerkers bij DAS, die erg veel voor mij betekenen vanwege de kwaliteit in hun werk die hoog in het vaandel staat bij hun.

Ik had een heel duidelijke zaak met bewijzen en daders, het was een zaak met zeker 100 slachtoffers die opgelicht waren, ik had een topadvocaat die deze zaak ook wilde doen voor ons mits DAS rechtsbijstandverzekering zou vergoeden, maar DAS durfde het niet aan en zei keihard nee! Ik bleef zitten met een schadepost, en een verzekering die niks voorstelt, via facebook werd gezegd door DAS mederwerker om alsnog op de zaak in te gaan en tegen beter weten in dit gedaan, en wederom de deksel op mijn neus! DAS is ongeloofwaardig en onbekwaam om echte zaken te regelen alleen maar makkelijke zaken nemen ze aan. Ben blij dat ik er weg ben nu, scheelt mij ook weer geld.

Waarde allen, Ben ik zeer blij over de manier waarmee de heer Meijer met mijn zaak heeft omgegaan. Ondanks het feit dat de tegenpartij erg slordig, onvriendelijk en onterecht is, heeft de heer Meijer zijn best gedaan om alles naar mijn tevredenheid en wensen voor elkaar te krijgen. Velen dank de heer Meijer.

Zij hebben zo genaamd vast contact personen waar je geen contact kan leggen. Al 6 maanden behandelen ze dossier en telkens moet ik achter aan bellen. Telkens krijg je service center ( een 3. partij call center naar mijn vermoeden) Onprofessioneel omgang met de zaak. Terug bellen duurt langer dan 5 dagen Je moet vaker gaan bellen voor dat je een antwoord krijgt en dat antwoord is meestal wij gaan zo snel mogelijk met de dossier verder. ZEER ZEER ZEER SLECHT! Ben er zeker weg. OHRA heeft al zijn rechtsbijstand onder dit waardeloze bedrijf gestopt tevens ook een waardeloze verzekeringsbedrijf OHRA! Das rechtsbijstand, Das verzekeringen, DAS waarbij voor staat is een slechte zaak! Ik kan het niet vertellen hoe waardeloos dit bedrijf is! na 8 maanden nog geen concreet reactie of stappen!

Ik zou graag mensen willen afraden om hier een verzekering bij af te sluiten op basis van mijn eigen ervaring. de zaak die ik in behandeling heb laten nemen is redelijk simpel. de tegenpartij (een aannemer) was vergeten om bij zijn meerwerkprijzen BTW toe te voegen en heeft 7 maanden na het tekenen van het contract een prijsverhoging willen doorvoeren. in mijn ogen een simpele zaak. in december 2014 mijn zaak aangemeld, ongeveer 10 telefoontjes en 3 mails en 2 maanden later werd er voor het eerst naar mijn zaak gekeken en geconstateerd dat er 1 document miste in mijn aanmelding. 15 telefoontjes, 6 mails en 10 weken later was er eindelijk een analyse op tafel. op dit moment (16 april 2015 nog steeds geen concept brief gehad en nog geen contact gehad met de tegenpartij vanuit das) overzicht beoordeling: Vriendelijkheid telefonisten: 4 / 5 deskundigheid personeel: 2 / 5 beloften nakomen : 0 / 5 bereikbaarheid contactpersoon 0 / 5 afhandeling klachten 1 / 5 eindoordeel (tot nu toe) 1 / 5 kortom raad ik het af om hier je te laten verzekeren. zaak is nog niet opgelost, als er iets veranderd in het verloop van de zaak en in de houding van de DAS zal ik mijn review aanpassen

Wij Gerry en Chrit uit Maastricht willen onze dank en complimenten uit spreken over hele gang van zaken doen met DAS. Hierbij gaan onze complimenten uit naar in het bijzonder: Mevrouw Wolters die ons in het begin heel deskundig, maar zeker ook zeer sociaal heeft begeleid met onze zaak. Daarna heeft mevrouw Peeters -Daamen het over genomen, en dit verliep zeer deskundig, er was niets dat aan het toeval werdt over gelaten. Op juridisch vlak niet maar ook als het ons emotioneel soms zwaar werdt, konden wij terecht bij Mevrouw Peeters. De klanten service is altijd vriendelijk, en probeert daar waar het mogelijk is mee te denken. Wij zijn uit de brand geholpen door toegewijde advocaten met liefde voor hun vak, en een groot hart voor de mens. Mevrouw Wolters en mevrouw Peeters-Daamen nogmaals bedankt voor alles. Gerry en chrit uit Maastricht.

Ik zou DAS sterk afraden. Ondeskundige juriste. Wil escaleren in plaats van oplossen. Standaardbrieven sturen. Ik kreeg soms de indruk dat hun cliënt de brief schrijft waar zij haar handtekening onder zet. Zij stuurt de ‘tegenpartij’ (dat was ik) brieven waarin zij dreigt met rechtszaken of sommeert iets te doen. De juridische gronden waarop ze dat doet berusten op drijfzand. Het is vooral bluf, een straatvechtersmentaliteit. Alle pogingen tot telefonisch overleg zijn afgehouden (ze was meteen bereikbaar toen ik een eigen jurist inschakelde). Als er overlegd moet worden dan wil DAS dat best, maar dan met een DAS mediator erbij (kassa!). Als je ten einde raad zelf maar een eigen jurist inschakelt dan bindt ze in. Want als het erop aan komt had ze geen poot om op te staan. Een verwerpelijke handelswijze en pure geldklopperij.

Een groot compliment voor de heer De Mooij! Zijn super geduld, stap voor stap heeft hij mij geholpen naar het aanmeldingsformulier. Daarnaast een toelichting hoe de procedure in zijn werking wordt gesteld!

Absoluutttt niet verzekeren bij DAS, kost je stress. Ondeskusdig personeel

2 jaar bij de das gezeten, voornamelijk voor het incasseren van openstaande vorderingen. Elke keer als ik een vordering indiende kreeg ik een medewerker aan de lijn die mij vertelde dat mijn facturen niet voldeden aan de regels van de nieuwe incassowet. Ja hallo blinde kip kijk een goed naar de herrinerings brieven, staat er toch duidelijk op vermeld!!!!!! En echt elke keer hetzelfde verhaal, echt bij elke vordering, vroeg mijzelf of er wel gekwalificeerd personeel zit. Enfin echt moeite om debiteuren aan te pakken doen ze niet, als een debiteur niet betaald haakt de das gewoon simpelweg af met de mededeling dat ze de zaak afwijzen, en als hier op navraagt krijg je ook nog een grote bek van een of andere trut die bij dat incasso buro zit. Voor mij nooit meer de das en adviseer iedereen om ook niet met ze in zee te gaan doodzonde van je geld.

De juristen van DAS lijken maar één doelstelling te hebben en dat is het afhouden van zaken waar je zou mogen verwachten dat het behartigen van belangen toch de prioriteit zou moeten zijn van een rechtsbijstandverzekering. Er wordt volledig voorbij gegaan aan de inhoud. Er worden ongefundeerde aannames gemaakt zonder ook maar de moeite te nemen om even persoonlijk contact op te nemen om onderbouwing te vragen. De DAS rechtsbijstandverzekering is werkelijk complete geldverspilling.

De DAS jurist Mw.mr. S. Hamerling lijkt maar één doelstelling te hebben en dat is het afhouden van zaken waar je zou mogen verwachten dat het behartigen van belangen toch de prioriteit zou moeten zijn van een rechtsbijstandverzekering. Er wordt volledig voorbij gegaan aan de inhoud. Er worden ongefundeerde aannames gemaakt zonder ook maar de moeite te nemen om even persoonlijk contact op te nemen om onderbouwing te vragen. De DAS rechtsbijstandverzekering is werkelijk complete geldverspilling.

Mensen Pas Op vroeg of laat wordt U opgelicht door de Das,meer dan 20 jaar premie betaalt ,had een zaak gaven mijn geen dekking

Pure Oplichting niet aan beginnen,zeer slechte ervaring met de Das

Mensen ga niet met DAS in Zee ,heb jaren premie betaalt ik had ze nodig gaven geen dekking,dus weggegooid geld,ik vind het ergste dat onze overheid niet ingrijpt.dit is pure oplichting Legale MAFFIA,heb 1 woordt over das,DAS IST JAMMER VON MEIN GELD

DAS voor iedereen staat er op de polis, nou DAS is er niet voor iedereen maar alleen voor zichzelf!! Jarenlang premie strijken en dan zeggen je bent niet verzekerd voor rechtsbijstand. Vreselijke organisatie, begin er niet aan.

Ik wil de heer Akdid heel erg bedanken voor zijn advies en daadkracht. Hij heeft mij zo goed begeleid op alle fronten want op het moment dat ze mij wouden ontslaan uit een vast dienst verband stortte mijn wereld in mekaar en kwam ik er niet uit met mijn werkgever. In overleg met De heer Akdid zijn we er uit gekomen. Emotioneel heeft hij mij zo goed begeleid dat ik normaal weer op de werkvloer kon functioneren voor mij krijgt hij een dikke verdiende 10. Dank u wel meneer Akdid voor de goed zorg buiten het juridische gedeelte en raad iedereen aan om zeker rechtsbijstand verzekering af te sluiten bij DAS als het te sprake komt.

Perfecte behandeling van mijn verkeerszaak. Goed en snel geregeld en duidelijke taal. Lees hier ook negatieve reacties maar denk soms ook dat mensen soms altijd wat te klagen hebben. Natuurlijk was mijn jurist ook wel eens niet direct bereikbaar. Normaal. Maar inzet was groot.

Twee maal een beroep op de DAS gedaan. Eerste keer geweldig geholpen; tweede keer iets minder omdat dit om een medische klacht ging waar geen geld in het geding was. Toch nog steeds verzekerd bij de DAS.

Onze grote dank gaat uit naar mevrouw Linssen, kantoor Roermond, voor haar uitmuntende juridische kennis van zaken, bijzonder groot menselijk inlevingsvermogen, spitsvondig, adequaat en snel handelen en het aanbieden van groot vertrouwen in ons en onze zaak. Ten alle tijde stond zij voor ons klaar, en konden wij rekenen op haar steun en bescherming. Voor ons is mevrouw Linssen een first class top juriste! Zij is een fijne herinnering in onze gedachten.

ik woon in belgie en werk in nederland. ik heb al enkele keren beroep gedaan op de rechtsbijstand maar krijg steeds een vriendelijke brief dat ik geen aanspraak kan maken. Ook mijn advocaat begrijpt niets van de zaak Ik heb het idee dat zij zich meer moeite doen om hun kosten zo laag mogelijk te houden. Helaas is het in onze democratie niet meer mogelijk een advocaat te betalen en ben je aangewezen op enkele verzekeringsmaatschappijen die graag premie innen maar niet willen betalen. Mijn rechtsgevoel heeft weer een flinke deuk opgelopen.

Heb sinds kort mijn verzekering stop gezet bij de Das, over het algemeen wordt je wel heel vriendelijk te woord gestaan aan de telefoon en naar je geluisterd, had een conflict met de DSB waarin ik een duidelijke hulpvraag had, kreeg een mailtje dat ik zelf maar een advocaat moest gaan zoeken, dus als het er echt op aan komt proberen ze bij de Das er toch onderuit te komen, voelde mij behoorlijk in de steek gelaten, ( Das niet zo fijn zou mijn slogan zijn) voor mij geen Das meer ( wordt je de Das om gedaan) Groetjes van een ontevreden klant Eric!

Bij DAS werken alleen maar juristen die niet goed genoeg zijn om bij een advocatenkantoor te werken. Ik kreeg ook een hbo'er als behandelaar terwijl ik dacht dat juristen universitair geschoold waren. Ook lijken ze allemaal overspannen. Toen mijn zaak werd behandeld kreeg ik maar liefst twee keer een andere behandelaar hierdoor. Alle drie de behandelaars die ik heb gehad kwamen nogal opgejaagd en gehaast over en deden er alles aan om zonder inspanning van mijn zaak af te komen. Toen ik na de zoveelste behandelaar een klacht indiende kreeg ik een teamleider B. van den Berg die het ook allemaal niet op een rijtje had volgens mij. Ze was gespannen, arrogant en erg kortaf, totaal niet klantvriendelijk! DAS hoort te ontzorgen maar ze geven alleen maar meer zorgen!

Gisteren verzekering opgezegd. Totaal overbodig om hiervoor kosten te maken. Als cliënt met een gemiddeld IQ en alle informatie op Internet ben je al heel snel slimmer, sneller en meer accuraat dan de gemiddelde juridisch specialist van DAS. Het niveau van deze verzekering is wat betreft kennis, accuratesse en betrouwbaarheid van een niveau, dat dit onmiddellijk ingrijpen van de AFM zou moeten betekenen in plaats van bij mensen de illusie te wekken, dat er iemand voor ze is, als ze in de problemen raken. De groenteboer op de hoek zal nog een beter advies geven. Dramatisch.

Je neemt een verzekering voor het geval dat……. Als je dan iets aan de hand hebt denk je ook dat je geholpen wordt maar wat DAS eerst doet is kijken of het wel onder de polis voorwaarden valt en al snel vinden ze iets en krijg je te horen dat ze het wel in behandeling willen nemen maar alleen tegen betaling, je krijgt dan wel 5% korting omdat je ieder maand al 20 jaar lang je premie betaald! Daar wordt je dan wel even stil van 5% korting dat is nogal wat zeg. Ik betaal nu 40 euro per maand voor deze verzekering en dat al zo'n 20 jaar. Heb je ze een keer nodig laten ze vallen als een baksteen. Per direct wordt deze verzekering beeindigd! Ze kunnen wel gelijk hebben met "het staat in de polis!" maar als je weet hoe en wat er in de toekomst op je pad komt heb je helemaal geen verzekeringen meer nodig! DAS? DAS echt niks! Zou deze verzekering niet aanraden, zijn veel goedkopere die hetzelfde doen!

In 2011 een zaak laten behandelen door de DAS over niet uitgevoerde autoreparaties aan de Ford Sierra door een zo genaamde automonteur. Het ging om een oplichter, die al jarenlang er voortdurend malafide en kwalijke praktijken op na hield. Tevens was deze oplichter al diverse malen veroordeeld kwam naar voren uit het contact, dat ik had met diverse andere gedupeerden . De desbetreffende juriste liet mij verschillende juridische stukken schrijven, dat zij behoorden te doen. Heb ze verschillende correspondentiestukken toe gestuurd, waaruit overduidelijk het bewijs van zijn bedrog viel af te leiden. Al gauw was de zaak voor de desbetreffende juriste in haar ogen al veel te gecompliceerd. Op diverse telefoons en mijn geschriften werd dan ook nooit gereageerd. Het advies dat ze mij gaf was gewoonweg lachwekkend en buiten iedere realiteit. Toen ik een klacht indiende reageerde de teamleider zeer arrogant, mocht geen kritiek e.d uiten over de juriste en de desbetreffende afdeling. Het waren in zijn opinie namelijk zeer hardwerkende juristen, die erg hun best deden. Ik heb er in ieder geval niets van gemerkt. Zei dat ze beter achter het fornuis kon gaan staan, maar met zo'n inzet bakt ze daar waarschijnlijk ook niks van. Hij maakte zich net als de juriste, die mijn zaak behandelde er met een Jantje van Leyden van af. Kortom zonde van al het gespendeerde geld aan deze verzekering. Dit kan je beter in je zak houden, want op het kritieke moment laten ze je vallen en zijn ze niet thuis. Een juridisch loket is nog veel beter en kost niets net als het eerste gratis consult van verscheidene advocaten. Kort daarna heb ik ook mijn verzekering opgezegd

Ik ben maanden lang verzekerd geweest bij DAS, totdat een zaak tegen komt, ik zag hoe ''DAS'' mijn zaak afwijst, terwijl mijn zaak wel onder dekking zat. Ik moest zelf een advocaat aannemen en voor betalen. Ik vind het zonde van het betaalde geld bij DAS.

Jarenlang verzekerd bij DAS, ooit geen geschillen gelukkig gehad. Maar toen had ik een zaak ( een onvermijdelijke zaak) heb ik begrepen dat ''DAS'' niet alle zaken wil behandelen. Mijn zaak was ''te duur'' voor DAS wordt op een een of een andere manier afgewezen . IK kwam een ''collectieve strategie'' tegen. Ik ben nagaan dat ik eigenlijk ''nep''verzekerd was, ik moest zelf een advocaat aannemen en voor betalen. Mijn rechtsbijstandverzekering bij DAS heb ik opgezegd.

Ik wil mevrouw Walstock (juriste arbeidsrecht) bedanken voor de wijze waarop zij mijn belangen heeft behartigd. Dit deed zij constructief en cliënt gericht. Op telefoontjes of e-mails werd adequaat gereageerd. Was praktisch ingesteld maar toonde ook persoonlijke interesse. Bedankt!!!!.

Ik heb redelijk goede ervaring met mijn DAS rechtsbijstandverzekering, waar ik al jaren voor betaal en nu voor de eerste keer gebruik van heb gemaakt, bij een geschil met de Keukenconcurrent. Tot tevredenheid opgelost, niet 100% geld terug maar wel 50%.

Onlangs een ernstig dispuut met mijn werkgever die aanstuurde op beeindiging van de arbeidsovereenkomst o.g.v. gewichtige redenen. DAS ingeschakeld en kreeg ik een jurist op de zaak. In eerste instantie stoorde ik mij aan de misplaatste arrogantie van deze dame . Daarnaast- na verloop van tijd- ontdekte ik dat zij in haar correspondentie mij verwardde met een andere klant. Al met al: deze jurist heeft mijn zaak verprust. Vanaf het begin gaf zij mij aan dat ik geen sterke zaak had en dat ik maar moest meegaan met het ondertekenen van een vaststellingsovereenkomst die mij niets heeft opgeleverd en mij eerder de WW in heeft gemanouvreerd. Als jouw DAS-jurist hoog opgeeft van de advocaat van de tegenpartij, dan is er iets falikant mis met het niveau van deze jurist. Verder ontraadde deze dame mij de zaak bij de kantonrechter uit te vechten, " omdat ik dan de pech zou kunnen hebben dat de bewuste rechter zijn/haar dag niet heeft en de oren te luistern zou leggen naar de argumenten van de werkgever".(..). Wat een klucht. Inmiddels zocht ik contact met geronommeerde advokatenbureua's waar ik mijn zaak voorlegde. Volgens deze advocaat-specialisten zou ik in aanmerking kunnen komen( volgens de kantonrechterformule) op een ontslagvergoeding omdat ik nog 3 jaar te gaan heb voor mijn pensioen en of een suppletie-regeling. De DAS jurist dacht helemaal niet aan deze regelingen en gaf mij constant weer dat alles in mijn nadeel zou werken en maar akkoord moets gaan met een vaststellingsovereenkomst. Ik kreeg zelf de indruk dat zij samenspande met de advokaat van mijn werkgever, want die heeft de vaststellingsovereenkomst geredigeerd. Alles wat bij deze jurist speelde was zo snel mogelijk het dossier sluiten en gaan voor een WW-uitkering. Soortgelijke zaken als demijne heb ik op internet gevonden en kwam ik jurisprudenties tegen waarbij er vaker een ontslagvergoeding werd uitegekeerd aan de werkgever omdat laatstgenoemde niet alles in het werk had gesteld om werknemer de kans te geven het op een andere afdeling te proberen en of mediation toe te passen. Ik had mijn zaak liever bij de palingboer kunnen aanmelden voor advies. Ik overweeg nog een klacht in te dienen tegen deze juriste, omdat via Google gebleken is dat zij niet zo sterk staat als het ging om zaken bij Geschillen Commissies. Slechte jurist: ik vraag mij af hoe dit soort mensen aan hun bul zijn gekomen.

de eerste jaren bij Das waren zonder problemen. de laatste jaren weigert de verzekering hulp. ook na klachten sturen ze me met een kluitje in het riet en weigeren hulp.

DAS pretendeert een email te hebben verzonden. Als je dan vraagt deze nogmaals door te zenden omdat deze nooit ontvangen is, krijg je een getypte tekst met een gefingeerde datum en een gefingeerd tijdstip. Ik weet niet of de juristen bij DAS weten wat de term hiervoor is. In mijn woordenboek heet dat valsheid in geschrifte.

Ze geven veel te makkelijk op, als ze maar denken dat iets misschien niet haalbaar is willen ze de case al sluiten. Vaak weten Google en ik meer van het recht dan DAS. Afrader.

Naar aanleiding van de TV spot en de website, heb ik voor een juridisch advies inzake een ontslagregeling telefonisch contact opgenomen met DAS. Het aanbod van een vast tarief kon men -dit bleek al snel – niet nakomen: het was een zaak die betrekking had op de onderwijswetgeving en mijn zaak (het doorlezen van een vertrekregeling) zou mij zo'n 800 euro kosten omdat men het hele dossier moest doorlezen en contact moest opnemen met de gemeente. Blabla. Echter de gemeente kwam helemaal niet in het verhaal voor. Bleek dus, voordat de zaak ook maar bij een van de adviseurs op tafel lag, dat men dossiers door elkaar had gehaald. Dat geeft te denken en geeft ook weinig vetrouwen in een verdere correcte afhandeling. Het zal je maar gebeuren dat je DAS-advocaat met het verkeerde dossier voor de rechter staat … Dit en het feit van het tarief hebben mij meteen doen besluiten van de diensten van DAS geen gebruik te maken. En al snel blijkt dat mijn ervaring niet uniek is. Iemand in mijn kennisenkring had vorige week eenzelfde ervaring waarbij men aangeeft dat de betrokkenen 'een sterke zaak' heeft maar waarbij DAS helaas geen juridisch advies kan bieden. Jammer van al die centen die je elke maand trouw betaald hebt ….

echte advocaten werken niet bij DAS. De medewerkers zijn wel opgeleid in recht maar hebben de studie niet afgerond. Ik heb een keer een zaak gehad bij de DAS. Aangezien ik behoorlijk sterk in mijn zaak stond, ontslag zonder reden, dacht ik geen behoefte te hebben aan een echte advocaat en heb ik voor de goedkope oplossing gekozen…. nou ja…goedkoop is duurkoop. Ik moest constant contact zoeken met de DAS om te vragen wat de stand van zaken was en wat de vervolgstappen waren. Vanuit de DAS wordt er weinig tot geen actie ondernomen om hun client te helpen/assisteren. Uiteindelijk is de reactie termijn die mijn werkgever gesteld had verlopen en heeft de DAS mij aangeraden om maar akkoord te gaan met het voorstel. Nuchter nadenkend kan het ook niet dat je betaald per zaak en niet per uur. Wil je in je hemd staan…bel dan de DAS.

Onlangs geschil met mijn verhuurder, die een lekkage in een verkocht pand op 1 hoog wilde herstellen via mijn plafond op de parterre. Juridisch gezien totaal onrechtmatig, dus juridisch adviseur van DAS schrijft een sommatiebrief op hoge poten met dreiging rechtsgang. Ik blij,want deze zaak sleepte al een half jaar. Groot was dan ook mijn verbazing, toen de juridisch adviseur na 2 weken en na een waarschijnlijk prettig gesprek met mijn verhuurder INEENS al hakkelend en stotterend aangaf, dat hij geen zaak meer had. Ik moest meewerken om de reparatie via mijn plafond te laten doen. Waar riekt dit naar???? Juist!!! Heb hem gezegd, dat dit nooit zou gebeuren. Juridisch gezien volstrekt onrechtmatig. Zelfs de Gemeente en de leidinggevende van betreffende figuur stonden achter mij. Dus aangekaart bij de Kifid. Fout! De zoveelste zogenaamd onafhankelijke "branchevereniging", die je ook een oor aannaait. Op mijn klacht krijg ik als antwoord, dat er onvoldoende aanleiding is om te stellen dat de juridisch specialist is tekort geschoten!!! Dus met een klacht niet naar het Kifid of een Geschillencommissie , waarin ook de branchevertegenwoordiging is vertegenwoordigd, maar een beroep doen op de geschillenregeling voor een 2nd opinion met uiteraard de EIS, dat je deze zelf mag uitzoeken.

Mevrouw Peters-Okan heeft ons geweldig bijgestaan in een arbeidskwestie. Deze is opgelost door de inzet en goede adviezen van mevrouw Peters-Okan. Via deze weg….Bedankt en mochten wij nog eens een advocaat nodig hebben, dan bel ik u….gegarandeerd!.

Enthousiaste bezoeker voor de tweede keer :-) beoordeelde met een 9,0

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen