ARAG Rechtsbijstandverzekering

★★☆☆☆ 5.4/10 (69 reviews)

Logo verzekeraar ARAG

ARAG is in Nederland één van de grootste op het gebied van juridische dienstverlening. En sinds 1962 actief als onafhankelijke rechtsbijstandverzekeraar.

Voordelen van deze rechtsbijstandverzekering:

  • Stel samen naar je persoonlijke voorkeuren
  • Lagere jaarpremie dan het uurtarief van een advocaat
  • Single? Krijg 5% korting

Onafhankelijke beoordelingen voor de ARAG Rechtsbijstandverzekering

De ARAG Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juli 2017 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,4.

De ARAG Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juli 2017 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,8.

De ARAG Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 oktober 2016 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,4.

De ARAG Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 oktober 2016 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,9.

De ARAG Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 mei 2014 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,1.

De ARAG Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juli 2013 door Consumentenbond beoordeeld met een 8,1.

De ARAG Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 april 2012 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,5.

De ARAG Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2011 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,3.

De ARAG Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2010 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,8.

De ARAG Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,9.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de ARAG Rechtsbijstandverzekering

Ik wil graag een klacht indienen over ARAG verzekeringen. Op 15 april heb ik een zaak ingediend. Deze is door ARAG bij de verkeerde afdeling terechtgekomen, ondanks de duidelijke hulpvraag onderaan het formulier. Ondanks de belofte van hulp binnen maximaal 5 dagen, heb ik pas na 23 dagen eindelijk een jurist gesproken. Gedurende deze tijd mocht ik aan ARAG geen enkele vraag stellen en heb ik via vijf andere bronnen juridisch advies ingewonnen omdat het zo ontzettend lang duurde. Al deze bronnen gaven mij ongeveer dezelfde informatie. De toegewezen jurist leek niet goed voorbereid te zijn en gaf compleet ander advies dan alle andere bronnen die we hebben geraadpleegd. Hij kon zelfs niet mijn naam goed spellen terwijl dit gewoon in de email staat. Toen ik vroeg of ik zelf rechtshulp kon inschakelen via een betrouwbaar bureau dat gespecialiseerd is in zaken zoals die van ons, en dat ons zeker kon helpen omdat we een sterke zaak hebben, werd mij verteld dat dit niet mogelijk was omdat de zaak al aan rechtshulp was toegewezen. Ik ben nu ruim twee jaar en twee maanden verzekerd bij ARAG en heb nog nooit eerder een zaak ingediend. Ik vind dat er heel slecht met mij wordt omgegaan. Ik word van het kastje naar de muur gestuurd en krijg nergens duidelijk antwoord op. Ik zit met mijn handen in het haar. Help mij alsjeblieft door mij mijn eigen rechtshulp te laten kiezen. Ik heb recht op vrije advocatenkeuze!

Wanprestatie en Misleiding door Arag … 11 maanden na het plaatsen van onderstaande revieuw, komen we erachter dar ARAG rechtsbijstand ons voor 4 jaar op een zwarte lijst heeft gezet bij ALLE verzekeraars in Nederland. We ondervinden nu moeite om elders onze verzekeringen onder te brengen. “Witteboord criminelen” zijn het bij ARAG RECHTSBIJSTAND. Marc van Erven (CEO van ARAG) je bent een held hoor. We zien je bij de KIFID, dan kan je het uitleggen aan de Nederlandse pers. Schandalig hoe ARAG met haar klanten omgaat. Ze doen er eerst alles aan om je zaak niet in behandeling te nemen. ECHT ALLES. Excuses gebruiken, dat je een zakenmail adres gebruikt, mails niet ontvangen..etc etc Vervolgens sturen ze een brief naar tegen partij, met 1/3 van claimbedrag. Als tegenpartij dan domweg niet reageert bellen ze je terug en zeggen ze geen bewijs te hebben en dat ze zaak voor je gaan sluiten. Ze gaan niet voor je dagvaarden omdat kosten daarvoor te hoog zijn. Dus bedenken ze waardeloze smoezen om er onderuit te komen. Als je zaak in behandeling wordt genomen door Diane V. van Arag, adviseer ik om je verzekering gelijk op te zeggen bij ARAG. Ik vind het een witte boord criminele organisatie. Zoek een andere rechtsbijstandsverzekering. Dit zijn oplichters. Via VLC Partners, (Chabot Assuradeuren) hadden we onze opstal en inboedel verzekering geregeld. Als totaalpakket bieden ze ook Arag rechtsbijstand aan. Hier kan je als cliënt dus niet voor kiezen en je mag verwachten dat VLC & Partners je verzekering onder brengt bij een bekwame rechtsbijstandsverzekeraar. Ik adviseer alle review schrijvers om de naam te vermelden van uw Arag contactpersoon. Mijn contactpersoon is iigv niet te vinden op Linked in of andere media. Waarschijnlijk is Diane V. een studente die door Arag is geïnstrueerd om zaken af te wijzen. Succes ermee .. en dien klacht in bij bond van verzekeringen of KIFID, wellicht gaat het ooit helpen zulke witte boord criminele organisaties te verbannen. Als je dan slechte review plaatst. Wordt je gebeld door blaffende hond Femke M. van Arag rechtsbijstand en dreigen ze met rechtzaken tegen je .. hebben ze nu wel opeens de 500 juristen voor me klaar staan zoals op de website staat vermeld. “ARAG is anders dan de rest. Dat is al meer dan 60 jaar zo. “ Schrijft Marc van Erven als CEO over zijn Arag … dat klopt. Hij is al jarenlang met stip slechtste rechtsbijstandverzekering in Nederland. Ga zo door. Ik verzoek u naar de site te gaan van Consumentenbond.nl Arag staat met stip onder aan de lijst met Arag basis, Arag online en Arag slim geregeld. Cijfers op basis van 10 respectievelijk 4,4…. 4,3 en 4,1 …(oktober 2022) Als je reviews Arag Google kom je op een gesponsorde website van Arag en geven ze zichzelf een 8,4 .. Dit is ernstige misleiding. Zulke bedrijven moeten keihard worden aangepakt.

ik heb in 2019 een case via mijn rechtbijstands verzekering bij ABN AMRO bij ARAG neer geleegd en ARAG hebben de twee cases aangenomen. De ene case is daar niks uitgevoord en de andere case hebben de jurist bijna niks gedaan 4 jaar toen op gesprek ging zij zeggen ik ga de case niet lezen jij moet alles uitleggen wat dus ook was gedaan in klein samenvattingen. Na maanden verkeerde terug meldingen door geen inzicht in de case hebben ik een klacht ingedient bij ARAG en ABN AMRO, daarna heb ik een andere jurist gekrijgen hij wilde het met spoed de deur uitsturen na de tegenpartij maar ging elke keer de belangrijste onderdel vergeten in de eind heb ik zelf de stuk geschrijven…daarna werd die boos wilde niet meer aan de case werken. ARAG lezen het cases niet en vergeten details van belang van client en hun doe het met opzet door hun alleen een x aantal uren mag gebruiken aan een case, en ze nemen nog eens niet een vatzoenlijke intake gespreek duurt weken voor hun komen terug..of te laat me reacties so je als client kom in klem te staan met deadlines van reacties na een tegenpartij. Geen aanrader ARAG hun houden niet van clienten hoe zelf te veel weten..om hun juridishe rechten

Meer dan 20 jaar 18 Euro per maand premie betaald en dan kom je 1 keer met een vraag over een FABRIEKS GARANTIEGEVAL met je camper bi ARAG en dan melden ze dat, omdat de camper niet Bovag garantie is gekocht het buiten de polis valt. Kortom, u zoekt t maar uit. Dit staat los van Bovag garantie, heeft niets met de auto zelf te maken. Het gaat om verkeerde constructie van een raam, wat een bekende klacht is bij de camperdealer. De camper is in Duitsland gekocht dus ze hebben daar geen Bovag en de camperproducent zit in Frankrijk. Als ik het er niet mee eens ben moet ik maar een klacht indienen. PRUTSERS. Opzeggen die polis !

3 mails gestuurde en nog geen reactie gehad. Telefonisch niet bereikbaar en minutenlang muziektoon. Waardeloze verzekering die nochtans duur is. Pure afzetterij.

Lag overhoop met een opleidingsbedrijf die hun belofte op vast werk, na een korte “bootcamp” van 2 weken, niet kon waarmaken. Heb na 5 maanden de helft van mijn onkosten via bemiddeling van mr. E.J. Brouwer-van Vliet nu terug gekregen.

Ondiskundig, discriminerend, arrogant en zo min mogelijk willen doen. Zijn niet echt bezig me jouw eigen belang. Slechte service.

ARAG rechtsbijstand is WAARDELOOS. Neem geen verzekering bij ARAG, niet doen ! Ik heb ruim 15 jaar een Rechtsbijstand verzekering bij hen, tot aan dit jaar geen beroep hoeven doen op hen. Dit jaar heb ik 3 keer een beroep moeten doen op de Rechtsbijstand. Wat een ellende zeg, wat een grote teleurstelling. eerst ben ik aan het lijntje gehouden en puntje bij paaltje heeft de jurist gezegd dat de kans op slagen gering is, dus sluit je het dossier. SCHOFTERIG gewoon ! Ik heb net de Rechtsbijstand verzekering opgezegd en ga overstappen naar FBTO.

Een claim die gewoon onder verzekering hoort te vallen wordt afgewezen omdat ARAG “van mening is” dat claim niet binnen periode van verzekering valt, want argumentatie is er niet of nauwelijks. Alsof dit niet genoeg is, verdwijnen claim aanvragen in het systeem en wordt dit mij als klant verweten, omdat ik dit zogenaamd op een andere manier had moeten indienen en verder wordt informatie die ik vraag nooit geleverd. Bij het indienen van een klacht, komt alleen een “sorry”, maar totaal geen tegemoetkoming. Oftewel, dit is een bedrijf dat geen service levert, altijd onder een claim probeert uit te komen, fouten nauwelijks toegeeft en als het toegeeft fouten te hebben gemaakt, daar vervolgens niks mee doet. Ik denk dat ze zichzelf beter een Rechtsafbraak bedrijf kunnen noemen.

Degene die bij ARAG je zaak oppikt is in eerste instantie slechts jurist. Die blaast zeer hoog van de toren en reageert bij voorkeur niet op inhoudelijke tegen argumenten. Mevrouw Caroline Romeijn is zo’n jurist. Die presteert het zelfs om vol te houden dat belangrijke mail van de tegenpartij niet door haar ontvangen is. Op het moment dat er dan ( een rechtszaak ligt in t verschiet) een advocaat van ARAG naar kijkt, keren ze rap op hun schreden terug. Gelukkig was ik niet de verzekerde, maar de tegenpartij in deze. Mevrouw Romeijn hield haar leugens bijna n jaar vol. Arme drommel

Verschrikkelijk, ben er ook INGETRAPT, familierecht, als je dan hulp vraagt bij afwikkeling erfenis, en ze ruiken dat je bv niet overweg kunt met je familie dan kerst t al af, want stel je voor dat ze aan t werk moeten, nee dat kost teveel centjes, dus afgescheept en afgepoeierd, ja willen je wel helpen, TEGEN BETALING!! TRAP ER NIET IN.

Bijzonder slecht niveau van dienstverlening. Simpele administratieve zaken kunnen ze waarschijnlijk best oplossen met standaard briefjes. Maar zodra het echt heel belangrijk wordt dan kunnen ze niet zoveel meer. Het blijft steken op assistentenniveau en de behandeling van klanten is bijna primitief. Uit recent onderzoek (AD.nl) blijkt ook dat ze standaard kleine bedragen reserveren om klanten te helpen (400,-). Komen ze boven dat bedrag dan krijg je berichten die standaard beginnen met ‘Het spijt ons u niet beter te kunnen berichten…’. Maar wat ze eigenlijk willen zeggen is ‘Uw belang is ons het geld niet waard…’. Ik weet vrij zeker dat dit zo is omdat Arag 3 zaken voor me verloor, die ik later met een normale advocaat wel direct geregeld kreeg.

Een knulletje die rechten had gestudeerd, zonder aantoonbare ervaring, en van het soort dat zich beter voelt dan de doorsnee burger zou mijn dossier in behandeling nemen. Denigrerend, op een troon zittend, en al vanaf dag één verkondigend dat mijn zaak geen succes zou hebben. Kreeg sterk het vermoeden dat er een dealtje was gesloten met de advocaat van de tegenpartij. Rechtsbijstandsverzekering van Arag: niet doen!

Ben super geholpen en het probleem is geheel tot tevredenheid opgelost

Gesprek gehad met ARAG klantenservice om te vragen hoe of wat m.b.t. rechtsbijstandverzekering. Word direct afgekapt en weggebonjourd met de mededeling dat wanneer je een casco huis koopt niet door hen geholpen kan worden. Want je gaat verbouwen dus kunnen conflicten niet vermeden worden. Verbouwen is inherent aan een casco huis kopen. Dus hier had ik letterlijk helemaal niets aan, nog daargelaten dat de vrouw aan de telefoon ontzettend onbeleefd en denigrerend deed

Let op, dit zijn geen juridisch onderlegde mensen. Veel kennis mist bij de medewerkers van ARAG, enkele springen eruit wegens onbehoorlijke behandeling van klanten. Deze partij is absoluut niet aan te raden!

1 onvoldoende kennis van het recht door meeste juristen niemendalletjes kunnen ze oplossen maar dat kunt u zelf ook 2 geen mores onvoldoende capaciteiten om goed te kunnen lezen en te communiceren 3 onvoldoende juridisch argumenteren 4 let wel dat jur acad opleidingen zeer slecht zijn overvol vraag me af hoe toetsing plaatsvindt 4 afwijzen voor bijdrage om te procederen zelf gedaan en gewonnen let wel dat je alleen advocaat nodig hebt bij civiel hoger beroep dus niet bij bestuursrecht en kanton civiel eerste aanleg hoef je geen adv te hebben die Frank visser met zijn praatjes op YouTube is niet te geloven Zelfs schade verhalen van proceskosten zelf gedaan omdat arag weigert dit te doen is moeizaam het gaat er niet om een zaak maar diverse bij verschillende vormen v recht Het lijkt me verstandig dat een zgn Consumentenbond niet alleen kijkt naar premies maar ook wat di voor je oplevert Het is schandalig dat een staatssecretaris zelfs zo n rechtsbijstand verzekeraar gaat bezoeken om te denken aan alternatief bijdrage vanuit de overheid Kifid is inderdaad niet betrouwbaar ook daar werken onvoldoende opgeleide en onervaren juristen beter naar adv te gaan en procederen tegen arag als het echt niet gaat er zijn er die dit volgens no vuren no pat doen

Onbeschoft in de communicatie naar klanten. Niet reageren op briefwisselingen , klanten wegzetten als vuil. Denigrerend en onwaardig als juridisch adviseur.

Zeer slechte ervaring. Na een ongeluk waarbij ik op de fiets van achteren ben aangereden door een auto en pas in het ziekenhuis bij bewustzijn kwam heb ik met alle moeite (hersenletsel) Arag gebeld om de zaken te regelen. Ik werd door de telefoniste afgepeigerd om maar online een en ander in te vullen. Ik had dus hersenletsel en mocht van de artsen helemaal geen mobiel, computerwerk of intensief leeswerk doen. Mijn hersenen moesten veel rusten. Zeer slecht gedrag van Arag als iemand belt om hulp.

Hele slechte verzekering! Totaal niet klantvriendelijk en letter bot reagerende medewerkers die je niet eens willen helpen. Maar elke maand incasseren, ja dat kunnen ze wel. Elke keer als ik bel krijg ik te horen dat er iets met de systemen aan de hand is. Bepaald document wil niet openen, "oh, systeem is nog steeds aan het zoeken" blablabla. Gauw opzeggen deze "verzekering"

Dikke pluim voor mw. Monica Janssen die o.a. door alertheid, doorzettingsvermogen en het juridisch aspect, voor ons het recht heeft doen zegevieren. Tevens prima terugkoppeling / communicatie door haar op een prettige manier. Dank!!

Ben al een jaar in onderhandeling met arag, word van het kastje naar de muur gestuurd. Als het zo doorgaat gaan wij failliet. Dat noemt zich dan rechtsbijstand. Dank je wel arag, ik zal je nooit aanbevelen.

Zeer slechte ervaringen met deze rechtsbijstandsverzekering. Verlenen slecht advies en bellen niet of nauwelijks terug. Service is echt waardeloos. Zoals iemand hieronder al zei, ze zijn op één punt heel erg goed. En dat is maandelijks geld innen bij de klanten. Mij zijn ze in ieder geval kwijt.

waardeloze verzekering,ik betaal al jaren premie en nooit wat aan het handje en dan heb je ze een keer nodig dan kunnen ze jen iet helpen,en sturen ze je naar het juridisch loket .nooit aan beginnen . arag is alleen voor ouwe zeikers die dag en nacht over de meest lullige dingen zeiken.

Zeer slechte hulp, I betrokkenheiden onbereikbaar. Een simpele verhaalschade doen ze langer dan 4 maanden over en dan nog moet je er zelf achteraan om te vragen waar de stand van zaken is. Wilde de zaak meteen sluiten zonder verdere moeite te doen. Heel slecht. Kortom wel de premie innen en er nauwelijks iets voor willen doen.

Slechtste rechtsbijstand verzekering die ik ooit heb gehad. Sturen vooral rekeningen maar doen niks voor je. Ze weten zelf niet hoe ze zaken moeten aanpakken. Ze laten je gewoon in de kou staan vechten niet voor je als klant. Je moet het gewoon zelf uitzoeken en waarom een zaak bij de rechter vinden ze te duur dus de kans dat je dat wint is nihil volgens hun.

Arag is echt een rot organisatie met een behoorlijke tunnelvisie. Ze zien geen heil in geen enkele zaak. Wanneer je dan toch het gewenste resultaat bereikt met een externe advocaat, conform de polisvoorwaarden dat zij dan de advocaatkosten moeten betalen, willen ze dit alsnog niet doen. De klachtenafdeling is te triest voor woorden, waarbij ze je klacht totaal niet serieus nemen. Kortom je staat er alleen voor en de premie betaal je voor niks!

Slechte ervaring met Tui gehad, heen 24 uur vertraging. Hoorden we s'nachts in ons hotel, Tui niet te bereiken. Terugweg was het vliegtuig vol, met een ander toestel naar Brussel gevlogen, toen met bussen naar Schiphol , communicatie was er niet. Arag ingschakeld, hadden we dat maar nooit gedaan, bijn een jaar heeft het geduurd, zelf naar Tui gebeld, alles weer uitgelegd, hebben ze het geld naar Arag overgemaakt, van de terugreis. Heenreis weken later ook uitbetaald, omdat we zelf weer naar Tui hebben gebeld. Maar het geld van een extra hotelovernachting etc, kregen we maar niet, vele malen naar Arag gebeld, ze waren er mee bezig, maar procedures, procedures. Zelf maar weer naar Tui gebeld, binnen een week stond het op onze rekening. We denken dat Arag zich diep moet schamen, daar heb je dan een dure rechtsbijstandsverzekering voor. Ons er maanden boos overgemaakt, en vaak gebeld, en het zelf opgelost, gewoon schandalig. Zijn door Arag ook niet op de hoogte gehouden, moesten steeds zelf bellen. Geen goed woord voor over ??

Ik heb goede ervaringen met de Arag rechtsbijstandsverzekering. Door het UWV werd ik geacht weer 20 uur te gaan werken, terwijl dit echt niet mogelijk was. ( door kanker, operaties, chemo etc) Door het UWV werd nooit gegevens bij mijn behandelde artsen opgevraagd, terwijl ik hier meteen mijn goedkeuring over had gegeven….de UWV keuringsarts, wist mij wel te beoordelen zónder ook maar te kijken naar medische dossiers van mij. De Arag wilde wél kontakt met mijn artsen opnemen, en het was duidelijk dat de klachten die ik had, werden bevestigd door de behandelde artsen. Ik moest tegen het UWV in hoger beroep gaan, omdat ik mij niet in staat achtte weer te kunnen werken. Ik was hier zeer sceptisch over, maar mijn juriste bij de Arag ging zeer doortastend te werk! Ik ben Fleur van Wijk van het kantoor in Leusden, dan ook zeer dankbaar, dat wij het hoger beroep hebben gewonnen. Ook nadat alles achter de rug was, heeft zij mijn vragen steeds duidelijk en snel beantwoord?

Wij hebben een conflict met de leverancier van de vloer in ons appartement. Ook hier de verzekering ingeschakeld en ze leken in de eerste instantie best we hun best te doen. Toen de zaak iets ingewikkelder werd zijn we door geschoven naar een zogenaamde expert op dit gebied maar geeft de indruk dat hij na ruim 7 maanden nog steeds het dossier niet echt gelezen heeft. Wij hebben inmiddels een schade post van ruim 20 .000 euro . Maar we moeten toch maar weer met de leverancier voor de zoveelste keer gaan overleggen. In plaats van met een oplossing te komen proberen ze tijd te rekken tot client het zat is en het opgeeft. Wij hebben ze inmiddels aan de kant geschoven en een echte advocaat in de arm genomen. deze belt namelijk wel gewoon terug en is bereikbaar voor overleg en vragen. De kosten kunnen we ook terug vorderen van de gedaagde dus onder de steep waren we goedkoper uitgeweest zonder verzekering . ( oplichters zijn het )

Als ik hier een uiteenzetting moet maken over hoe ontevreden ik ben over arag ben ik te lang met deze waardeloze firma bezig. In het kort gezegd ik heb een rechtsbijstandsverzekering bij deze club, maar raad iedereen af om dit te doen. Incompente prutsers zijn het. Als de rechtszaak afloopt zal ik die publiceren.

ARAG werkt nouw samen met het CED (experts) het “maffia” bedrijf welke zogenaamde onafhankelijke experts in dienst hebben, in de praktijk blijken ze flink bevooroordeeld zijn, draait allemaal om geld…. klacht na klacht krijgen ze en zijn zelfs bij de rijdende rechter geweest! Geen aanrader dus!

Totaal incompetente juriste Heb Arag in moeten schakelen bij een arbeidsconflict. Kreeg vanaf het begin al de indruk dat de juriste die mij was toegewezen zich niet erg serieus met mijn zaak bezig hield. De periode voorafgaand aan de rechtszaak schitterde zij door afwezigheid en gebrekkige communicatie. Ik ben zelfs naar haar kantoor afgereisd om haar proberen uit te leggen waar het om ging. Eenmaal in de rechtbank heeft zij, ondanks mijn uitgebreid aangeleverde argumenten niks ingebracht tegen de advocaat van mijn voormalig werkgever. Het ging zelfs zover dat de rechter geïrriteerd vroeg waarom zij stukken pas op het allerlaatst inleverde bij de rechtbank; deze had ik reeds maanden van tevoren al naar haar gemaild. Na de slachting in de rechtbank kwam zij met smoesjes door te zeggen dat ze een hersenschudding had gehad ( ja je weet wel wie je bent). Ik vond de hulp al slecht in de tijd van de voorbereiding, dat had niets met een hersenschudding te maken. Ze was een tijd ziek, een tijd op vakantie en een tijd onuitgelegd niet te bereiken. Schandalig! Dit zijn voor jullie misschien maar cases maar je speelt met de levens en de toekomst van je cliënten, dit hoor je serieus te nemen! Bijzonder trouwens dat Arag mijn beoordeling van Facebook heeft laten verwijderen omwille van een "vormfout". Van het inhoudelijke verhaal is echter geen woord gelogen en ik wou dat Arag in de rechtszaal net zo doortastend en inventief zou zijn als wanneer het aankomt op hun negatieve beoordelingen.

Na de wanprestaties zou ik wel graag 10 jaar aan premies terug ontvangen. Met zulke 'medestanders' heb je geen tegenstanders nodig. Tijdens de rechtszaak bleek dat de juriste het dossier vrijwel onmogelijk gelezen kan hebben. Zij nam vrijwel direct het woord, maar i.p.v. over de zaak waar het over ging te praten….begon zij mij persoonlijk te beschuldigen van zaken die nooit gebeurd zijn. Gelukkig ging er niemand mee naar het Hoger Beroep waar de rechters maar 5 minuten nodig hadden in ons voordeel te beslissen. Omdat je niet wilt geloven dat het zo erg is hebben we nog een jurist mee genomen naar een klachtencommissie. Weleens gehoord van de 3 aapjes? Echt nooit meer arag voor ons.

Gelukkig heb ik zelf geen verzekering bij Arag. Mijn tegenpartij wel. De Arag liet mij elke drie, vier soms vijf maanden wachten op een reactie. Ik zelf moest binnen twee weken reageren…"Anders volgen er gerechtelijke stappen!" Door dit alles heeft onze zaak meer dan drie jaar geduurd en wat heeft fe tegenpartij er mee gewonnen…..helemaal niets!!! Dit was geen zaak, het ging nergens over! ? Verspilde energie!

ik raad niemand aan deze bv, je betaald al jaren als iets gebeurd krijg je geen steun

Zeer slecht, je wordt gewoonweg niet geholpen, afgewimpeld en buitengewoon onvriendelijk te woord gestaan. Het duurt dagen voordat je uiteindelijk iemand te spreken krijgt die je zaak 'in behandeling' zou nemen. Deze blaft je vervolgens af en zegt dat er niks voor je gedaan kan worden. Terwijl ik van andere advocaten weet dat er heel veel gedaan kan worden. Ik heb dan ook per direct opgezegd. De telefonistes en secretaresses zijn wel vriendelijk. In het verleden had ik ze ingeschakeld voor een arbeidsrechtelijke zaak, ook toen was betrokken jurist meestal niet bereikbaar. Weinig tot niks aan de geboden 'hulp' gehad, uiteindelijk nog alles zelf kunnen oplossen en op sommige vlakken hebben ze meer kwaad dan goed gedaan. Ook vraag ik me af hoe het met de privacy veiligheid gesteld is.

Elke keer als je belt krijg je een advies waar je niets aan hebt, waarschijnlijk allemaal telefonisten met soort.draaiboek. je betaald premie maar als je ze nodig hebt geven ze niet thuis. Zitten er alleenaar om zakken te vullen met misleidende reclame. Snel opzeggen deze "verzekering"!

Nu in 3 zaken ARAG ingeschakeld en elke keer hetzelfde resultaat. Je krijgt een net afgestudeerd jurist, die al het mogelijk doet om je zaak zo ver mogelijk van ze te houden. Slechte tot late reacties op mails, niet terugbellen en voordurend maar herhalen dat je eigenlijk geen zaak hebt. Omdat de belangen in mijn ontslagzaak een beetje groot waren, daar direct doorgepakt en eigen advocaat ingeschakeld. Een verademing en snel resultaat. Kosten waren voor mij nul, want onderdeel van de onderhandeling met mijn werkgever. Anders was het ook slechts 1250 euro geweest. (dat is 4 jaar premie bij Arag). Andere twee waren consument en recht zaken. Die zou ik anders bij hebben laten zitten. Maar ook hierin doen ze hun werk slecht naar mij mening. Denk dat ze wel willen maar caseload van gemiddelde medewerker te hoog is en medewerkers met echte capaciteiten zullen vertrekken bij arag. Ik schop hem eruit en zet de premie wel apart op spaarrekening. Dan kan ik voor de 1x in de 10 jaar dat het echt nodig is, wel een goede advocaat inschakelen.

bij mij is er ingebroken ,en doordat i keen ernstige hersenbeschadiging heb opgelopen, had ik een verkeerde factuur meegestuurd die totaal niks van doen heeft met de geclaimde inbraak, ook totaal niks geclaimd wat ik middels die ideal betaling heb betaald, en daar is een factuur controle op uitgevoerd, en de dekra wilde eerst vooraf weten wat ik betaald heb middels de ideal betaling, VOOR DE TAXATEUR LANGS ZOU KOMEN ik heb dat per mail aan de expert doorgegeven, en de expert stuurt de verzekeraar direct het bericht, zonder dat hij LANGS IS GEKOMEN, en ik in de veronderstelling verkeerde hij komt nog langs zo ik het uitgebreid kon vertellen wat er mee is betaald en waarom er goederen bij een andere oplichter/fraudeur bekend bij de mediamarkt is terechtgekomen, en de juriste van de arag voert geen weerwoord, doet eigenlijk totaal niks, en ik moet nu alle kosten betalen van onderzoek, omdat ik beticht wordt van fraude, oplichting valsheid in geschrifte,en de juriste die de zaak in behandeling heeft zegt, u kunt beter een betalingsregeling treffen met reaal,het is nu de 2 de zaak die de arag zelf volledig verpest,de voorgaande zaak betrof die ideaal betaling, die is betaald aan de mediamarkt, via ene fake website, en de mediamarkt werdt gedaagd om het adres vrij te geven, zo er een incasso gestart kon worden tegen de oplichter /fraudeur die bekend is bij de mediamarkt, maar ook dat lukte niet, de wet op de privacy kon niet worden geschonden, en waarom het niet lukt, is omdat de arag zich niet had beroepen op "het aanmerkelijk belang"wat ik heb om het adres te verkrijgen, allemaal in het kort dus, maar echt de slechte rechtsbijstand verzekeraar die ik ooit heb gehad, veel mooie woorden, maar echt je zaak laten verdedigen vergeet het maar. Is dus gewoon een ordinaire verzekering die weinig doet voor een consument.

Ben zeer goed geholpen met mijn arbeidsconflict door advocaat hajo groeneveld.verdient meer dan de 5 sterren die gegeven kunen worden .echt een super advocaat kan deze iedereen aanraden met een arbeidsconflirt. M.J.A

Helaas heb ik nog steeds negatieve ervaringen met ARAG. Twee juristen die niet bekend zijn met problematieken in de tandheelkunde, wat zij zelf aangeven, hebben nu al 5 maanden de zaak gerekt. Ik word gedwongen om een bepaalt begeleidings traject in te gaan terwijl ik wil procederen. Mijn tandarts heeft mij op vele manieren bedreigd maar daar doet ARAG niets mee. De medisch adviseur van ARAG is niet onafhankelijk. Ik vraag om een second opinion maar daar gaan ze niet op in. Vreselijk hoe ze steeds weer draaien en ontwijken, bah krijg er nachtmerries van.

Ik heb vanaf 2012 tot maart 2014 gewerkt als internationaal vrachtwagenchaufeur. Op 21 januari 2014 kreeg ik een ongeval in Frankrijk. Een Roemeense vrachtwagenchaufeur reed achter op mij toen ik vanwege file op de snelweg net stilstond. Een heel gedoe, geen arts erbij, zo snel mogelijk afgehandeld en met gehavende trailer naar Tilburg om te lossen. Uiteindelijk heeft mijn baas gevraagd aan de Arag of deze mijn zaak wilde behartigen. Dit loopt nog steeds. Arag beweert niets te kunnen (lees willen) te doen. Ook ik kreeg een "voorschot" van € 5.000,00 euro. Ik ben hierdoor uiteindelijk mijn baan kwijtgeraakt en mijn eigen huis. Tot overmaat van ramp heeft de Arag mijn hele medische verleden opgevraagd bij de huisarts en opgestuurd naar de Franse arts die uiteindelijk mijn zaak moest beoordelen. Deze oordeelde dat mijn klachten pre existent waren, notabene daterend 1995! Na deze actie van de Arag alleen maar rekken, kletssmoesen en tijdrekken. De Arag laat idd liever de mensen kieperen en koestert geld verdienen door tijd te rekken, en geld op te strijken die voor de gedupeerden is. Schande, dat mensen hun vertrouwen in een dergelijke verzekering zo geschaad wordt.

Zelfde ervaring als Kathelijne uit Breda. Continue discussie over of het wel of niet onder de polis valt. Geven zelf aan dat ze een prestatieplicht hebben en geen resultaatverplichting. Ik interpreteer dit als, we gaan de zaak zsm afronden ook als dit niet in het belang van de klant is. Zolang wij maar gedaan hebben wat er in de polis staat. Mijn verzekering is via ABN AMRO onderverzekerd bij ARAG. Als ik dit had geweten, dan had ik deze ergens anders afgesloten.

Ik heb nu 2 keer meegemaakt dat Arag met allemaal smoesjes komt om niet te willen vergoeden.

Slechte ervaring: alleen oog voor belangen van ARAG zelf. Z.s.m. van de zaak afkomen, aanvechten zou te lang duren. Iedereen heeft na 1,5 jaar zijn centen verdiend in deze zaak en wij zitten nog steeds diep in de schulden. Nu de rollen zijn omgedraaid omdat de tegenpartij denkt dat wij te weinig bewijslast hebben naar hem, moeten ze wel verder met de zaak en kan het ineens wel?. Echter wederom worden alleen de rechtsbijstand kosten verhaald in de reconventie. Empathie, betrokken en vertrouwen is ver te zoeken…

Ben al jaren bij de ARAG verzekerd en heb al enkele malen een beroep op ze moeten doen. De mate van betrokkenheid, interesse en kundigheid die ik bij hun heb ervaren is echter van zon erbarmelijke kwaliteit dat ik per direct heb opgezegd. Alles word in het werk gesteld om de klant te ontmoedigen de rechtsgang te maken en ik vraag me af voor wie de ARAG nu eigenlijk optreed. Sussen en lekker de centjes opstrijken heeft schijnbaar de hoogste prioriteit bij de ARAG.

Ik ben heel tevreden ! Ben heel goed geholpen met mijn arbeidsconflict en het UVW door Advokaat Hajo Groeneveld . Voor mij en mijn gezin verdient hij 5 sterren oftewel een 10.

Wij zijn particulier verzekerd voor Rechtsbijstand. Zeer goede ervaring. werd snel opgepikt, en behandeld. Toen toch het gerechtelijke traject ingezet mocht worden, mochten we zelf een externe advocaat kiezen. Alle bijkomende kosten zoals desk rapporten zijn gewoon betaald. Door deze goede ervaring hebben we ook een Zakelijk rechtsbijstand verzekering bij Arag afgesloten. Hier nog geen arvaring mee.

Zeer slechte ervaring met ARAG toen we onze rechtsbijstandsverzekering na jaren een keertje nodig hadden. Er werd zeer traag gereageerd, er gingen weken voorbij voordat we eindelijk iets hoorde. Vervolgens werd er totaal geen interesse getoond in onze zaak, we kregen geen advies en er werd niet geholpen om een oplossing te vinden. Uitgebreide vragen die we schriftelijk hadden gesteld, werden met korte, onduidelijke zinnen beantwoord en hulp werd nog steeds niet geboden. Alles bij elkaar heeft het voor ons helemaal geen zin om je te verzekeren bij ARAG, want rechtsbijstand krijg je zeker niet.

Zeer slecht als je denkt goed geholpen te worden schrijven ze je af als grof vuil zeer erg teleurgesteld stap daarom ook over naar een andere rechtsbijstand

Voor simpele kwesties waar je kunt volstaan met een jurist (ipv een advocaat) kan het iets zijn maar houdt rekening met slechte bereikbaarheid, niet terug gebeld worden, beperkte deskundigheid. Geen aanrader de ARAG; bespaar je de premie en gebruik het gespaarde bedrag voor een advocaat mocht je die ook nodig hebben.

Waardeloze partij. Medewerkers zijn niet capabel en zeker niet accuraat. Absolute afrader!

Arag zet klant in de kou! Wij hebben de Arag ingeschakeld i.v.m. een aanschrijving van de gemeente Schagen m.b.t. het niet voldoen aan het bestemmingsplan. (Overigens door de BOR achterhaald.) Vanaf 15 november 2012 hebben wij ARAG aansprakelijk gesteld i.v.m. het niet tijdig indienen van een verzoek tot opschorting bij deze procedure waarvoor wij ARAG hebben ingeschakeld. Een medewerker van ARAG heeft dit verzoek tot opschorting, ondanks onze sommaties daartoe, 2 weken te laat gedaan. Hierdoor ontstond een verbeurde dwangsom ad € 20.000, -. Volgens de medewerker kwam alles goed en hoefden wij ons niet druk te maken. ARAG maakte zich vervolgens sterk om de opgelegde dwangsom ongedaan te krijgen. ARAG voerde hiervoor een publiekrechtelijke en een privaatrechtelijke procedure tegen de gemeente Schagen. Beide procedures boden geen soelaas, de dwangsom was reeds verbeurd en moest worden betaald aan de gemeente Schagen. ARAG heeft van meet af aan erkend dat het verzoek tot opschorting niet tijdig werd gedaan en zou de verantwoording hiervoor nemen. Wij werden bij dwangbevel door de gemeente Schagen gesommeerd om de verbeurde dwangsom te betalen. Er werd zelfs beslag gelegd op ons huis om de dwangsom betaald te krijgen. De dwangsom kosten zijn inmiddels opgelopen tot € 20.983,69. Wij hebben op 12 augustus 2014 ARAG verzocht de volledige claim te betalen waarvoor zij verantwoordelijk zijn. ARAG wil dit niet betalen maar bied ons uit het niets een vergoeding van € 5000, – ter finale kwijting, en als wij hiermee niet snel akkoord gaan vervalt. Wij hebben hierop een gesprek aangevraagd met Arag waar Mr. J. Th. de Wit en Mevr. Mr. Drs. E.D.M. Knegt de gesprekspartners waren. Geen excuses van Arag, niet vragen naar ons idee m.b.t. de schade, niet serieus luisteren naar onze argumenten, alleen achterover zitten en de bal zo gauw mogelijk buiten de lijn spelen. Ondertussen zeggen zij nog “wij pakken het professioneel aan, mevrouw en meneer”. Kortom: slikken of stikken! Arag heeft werkelijk geen idee wat de emotionele en financiële problemen van ons zijn, door hun geblunder en hun arrogante opstelling. Word vervolgd:

ARAG is een verzekeraar. Geen advocaten of juristen kantoor. Het is alsof je bij een autoverzekeraar komt met schade en vervolgens gaat de schadebehandelaar drie maanden lang naar je auto kijken om vervolgens te constateren dat hij er niks aan kan doen. Dan adviseert hij je een nieuwe te kopen. ARAG levert NIKS.. Ze doen aan marketing, sluiten contracten, incasseren premie, maar leveren NIKS. Verwacht NIKS en ze leven perfect op naar al uw verwachtingen.

traag,onbereikbaar, 2 a 3 dagen aanwezig,zet geen onderzoeken in , zaak word aan div door geschoven dus kan je weer opnieuw beginnen,wel innen maar geen werk leveren.

Zeer slechte dekking en onbereikbaar, want meestal werken de dames/heren maar 3 dagen per week. Een simpele verhaalschade doen ze langer dan 4 maanden over en dan nog moet je er zelf achteraan. Verder tracht men met zoveel mogelijk onbenulligheden je dekking te weigeren. Kortom wel de premie innen en er nauwelijks iets voor willen doen.

Vanaf 19 december 2013 heb ik al diverse mails gestuurd dat ik mijn verzekering opzeg. Ik krijg wel een ontvangstbevestiging dat zij binnen 2 dagen contact opnemen maar tot op heden niets gehoord van ARAG. Ook een keer gebeld. Toen werd gezegd dat ze bij de verwerking van de mails op 17 december zaten dus ik zou zo bericht krijgen. Tot op heden niets, maar wel de verzekeringspremie innen. Daar heeft men bij ARAG geen achterstand maar zijn ze erg op tijd.

Vandaag de enorme kalntgerichtheid en kwaliteit van dienstverlening ervaren van #ARAG. Als bestuurder VvE ARAG Incasso service ingeschakeld en binnen een week het geld op de rekening.

Ik werd ontslagen na 10 jaar goed functioneren en vast contract op 50-jarige leeftijd.ARAG ingeschakeld voor de afhandeling. Zeer ontevreden. Ik verloor mijn vakantie uren, die zijn niet uitbetaald, waren toch zo'n 200 uren. Anderen die ontslagen werden hebben die gewoon uitbetaald gekregen. Mijn ontslagvergoeding werd als zijnde "loon" uitbetaald, zodat ik een half jaar moest wachten met het aanvragen van mijn ww-uitkering. Anderen kregen meteen het bedrag en konden dus ook meteen een uitkering aanvragen. Al met al ben ik er nogal bekaaid afgekomen. Dit in combinatie met de ongeïnteresseerde medewerkers maakt dat ik geen goede ervaring heb met ARAG. Geen aanrader dus!

Mr. Van de Loo, Dank u wel voor uw steun!! Dankzij Arag zijn wij uit een heel diep dal gekomen. Mamma

Zeer ontevreden over ARAG. ik hab de laatste jaren een aantal zaken, en allemaal gewonnen, dus niet onterecht aanspraak op de verzekering gemaakt! maar je krijgt wel een dreigbrief dat als je weer een zaak aanmeld er naar gekeken word of het wel vergoed word en/of de premie word verhoogd. tja ze hebben belang bij elke maand centjes en er zo weinig mogelijk voor doen. Ook een paar keer superslecht telefonisch advies gehad nooiiiiiiit meeeer ARAG.

Ik heb al 5 jaar een verzekering voor rechtsbijstand lopen via de arag. half jaar terug heb ik ze voor het eerst moeten inschakelen. Het betrof een geschil rond mijn oude baan. Ze hebben me uitstekend geholpen.

Ik kan de Arag altijd bellen. Medewerkers zijn goed geformeerd. Heel correct tijdens telefoongesprekken. Komen hun afspraken na, bv terug bellen

Zeer oplossingsgericht. Voor mij verrassende uitkomst, echt een 8 dus

Niet heel erg tevreden over Arag; weinig respons bij afhandelen, klantvriendelijkheid mag ook beter.

Zoon had een ongeluk gehad met brommer. Arag heeft alles prima afgehandeld en er onverwacht zelfs nog een schadevergoeding uitgesleept.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen