Anker Rechtsbijstandverzekering

★★☆☆☆ 5.5/10 (19 reviews)

Logo verzekeraar Anker

Anker bestaat uit een verzekeraar, een volmachtbedrijf en een intermediairsorganisatie en richt zich op advisering en verkoop van verzekeringen.

Voordelen van Anker:

  • Een van de grotere intermediair-organisaties in Noord-Nederland
  • Een verzekeringsbedrijf met meer dan een eeuw ervaring in het afdekken van alle denkbare risico’s

Voordelen van deze rechtsbijstandverzekering:

  • Uitgebreide rechtsbijstandverzekeringen
  • Deskundige hulp bij het behalen van je recht
  • Rechtshulp van eigen juristen
  • Rechtstreekse bereikbaarheid
  • Intensief contact over je zaak
  • Gratis juridisch advies, zelfs bij een niet gedekte zaak

Onafhankelijke beoordelingen voor de Anker Rechtsbijstandverzekering

De Anker Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juli 2017 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,6.

De Anker Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 mei 2014 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,8.

De Anker Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juli 2013 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,8.

De Anker Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2010 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,6.

De Anker Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,5.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Anker Rechtsbijstandverzekering

Onvriendelijke behandeling. Ben je het niet eens dan wordt je verzocht dit geschil met Kifid op te nemen dan wel de rechter te laten beslissen Hoe kom je op het idee; rechtsbijstand verzekering geschil voor de rechter te brengen. Wie betaalt de kosten? Dus je bent machteloos. Deze verzekering heeft maar 1 doel zolang mogelijk afhouden tot dat je het opgeeft. Deze verzekering heb ik in de kliko gegooid, daar hoort het thuis

Deze verzekering ic haar vrouwelijke vertegenwoordiger heeft maar 1 opdracht als doel; aanvraag bij een juridische kwestie dit af te houden. Ik sluit deze verschrikkelijke verzekering af en sluit me aan bij een betere verzekering N.B. ik was verzekerd bij vereniging eigen huis echter die heeft haar verzekering over gedaan aan Heinenoord en deze heeft de rechtsbijstand weer overgedaan aan Anker.

Nog nooit zoiets meegemaakt. Anker maakt mij als klant onder valse voorwendselen voor fraudeur uit, beëindigt tegen de wettelijke regels in met terugwerkende kracht een Rechtsbijstand verzekering om te voorkomen dat ze hun werk moeten doen. Vervolgens krijg ik na 3 maanden!! telkens maar weer feitelijk onjuiste en zeer onprofessionele reacties op mijn klacht of zelfs helemaal geen reactie als het moeilijk wordt voor ze om hun standpunt te verdedigen. De kern van de vraag tot op heden onbeantwoorde vraag: hoe omstandigheden ver NA het afsluiten van de verzekering voor Anker reden zijn om mij als klant als fraudeur uit te maken of clausules achteraf op te nemen om mij niet te helpen. Mijn vertrouwen in de professionaliteit, intenties en integriteit van Anker zijn zwaar beschadigd ondanks het uiteindelijk toegeven dat er van fraude geen sprake is geweest. Simpele excuses waren ook te veel gevraagd. Ik raad aan sluit geen rechtsbijstandverzekering bij Roxo/ Independer of Anker af, betaal iets meer en zorg dat je bij een integere club terecht komt die niet zijn marge wil verbeteren door te proberen klanten niet te helpen en op een paar simpele briefjes te besparen. Werkelijk een wanstaltige gang van zaken.

Wij zijn nog bezig met onze zaak via Anker maar onze advocaat wordt om onduidelijke redenen niet betaald. Ze beloven veel maar doen zeer weinig en zijn slecht bereikbaar. Als consument ben je niets waard bij ze .

Zeker zonde voor je geld! Ze doen letterlijk niks anders dan zeggen oke ik ga ernaar kijken en brief opstellen. Er gast weken over en ze geven aan dat het te druk is. We zijn al 1 jaar verder nog steeds geen resultaat!!

Waardeloos. Geven je steeds opdrachten om de zaak zogenaamd sterker te maken. (Bv 2 x aangifte doen, filmpjes nog 3 keer maken en dan graag ook nog 2 keer savonds) Uiteindelijk gebeurt er helemaal NIKS . Behalve dat het jezelf zeer veel tijd, energie en ergernis heeft gekost.

Ze doen letterlijk niks! Erger nog ze proberen Zonder het probleem op te lossen de zaak af te sluiten.

Waardeloze verzekeringsmaatschappij, doen er op zeer trieste wijze alles aan om maar geen hulp te hoeven bieden. Ben er meteen weg gegaan en raad deze bij iedereen af!

na anderhalf jaar aan het lijntje te zijn gehouden stopte Het Anker ermee. Mooie mailtjes , brieven en verhalen. Men zag het niet meer zitten. Dus laat Het Anker mij ermee zitten. Elke Euro cent aan premie is een Euro teveel. Per direct op gezegd, en naar een andere maatschappij gegaan. Verzint eer gij begint.

Zeer slecht geholpen en denken niet met de klant mee. Veel discussie over en weer via mail. En erin zetten dat ze al 20 uur aan onze zaak hebben besteed. Verder gevraagd om uitleg polis, hoe zijn wij verzekerd tegen storm. Daarop het antwoord van Anker, je moet bij je tussenpersoon zijn want die hebben een zorgplicht. Nota bene zijn wij naar de rechtsbijstand gegaan omdat onze tussenpersoon ons dit ook niet uitlegde. En dat wist Anker rechtsbijstand maar toch weer af schuif spelletje spelen. Geen bruikbare informatie gehad. Ik heb een klacht ingediend en ook daar wordt je niet serieus behandeld. Heeft geen zin en lossen niets op. Volgende keer kun je beter met een discussie met je rechtsbijstand / artikel 39 beroepen staat in je polis is een geschillen regeling en je krijgt dan kostenloos een advocaat.

Email adressen werden verwisseld waardoor ik vertrouwlijke informatie van een zaak binnenkreeg van een andere mevrouw. En een jaar daarma bellen ze mijn verzekering om te zeggen dat ik teveel gebruik maar van hun diensten (???) Ook al was dat zo, ik betaal er toch ook voor? Waardeloos bedrijf en hebben voor mij nog nooit iets kunnen betekenen, ondanks al die zogenaamde zaken…

Diverse keren over zaken gemaild, vervolgens hoor je niets meer, zodra je terugbelt wordt er gezegd: uw mails zijnniet binnengekomen?!? Laatste was toppunt: valt niet onder uw dekking. Direct gestopt en niet aan te bevelen. Heb werkelijk niets aan ze gehad, geen 1 keer!

Ik mail compleet dossier. Dan belt er een jonge man. Stelt veel vragen en zegt nog niets te hebben gelezen, want dat gaat sneller… Dan stuur ik mailtje of zijn baas mij even kan bellen. Dan belt hij mij. Hij vindt het niet nodig dat zijn baas mij belt. Als ik nogmaals vraag of zijn baas mij kan bellen dreigt hij mij met een rechtzaak… Ik doe schriftelijk mijn beklag. Na 7 weken informeer ik naar de afhandeling van mijn klacht. Men ontkent niets, maakt geen excuses en biedt aan de zaaks alsnog te behandelen, terwijl dat nu te laat is. Wat een waardeloze club!

waardeloos, laten je stikken ondanks afspraken. komen niet opdagen en laten vervolgens niks meer van zich horen. Heb je niks aan!!

Dit is nu typisch een bedrijf die je laat barsten op het moment dat het een keer nodig is. Typisch hét voorbeeld van een zakkenvullersbende als de meeste verzekeringsbedrijven. Een knip- en plakbedrijf, Dwz. hun eigen voorwaarden knippen en dan plakken in een reactie om zich vooral maar niet in een klant te verdiepen. En al helemaal niet lezen wat er staat ! Terwijl dat voor andere bedrijven gewoon een winnende zaak oplevert. Vulles is het en zou keihard aangepakt moeten worden. Oplichters !!!

ben door deze beunhazen overgenomen van af een andere verzekering. kreeg niet eens info er over. ja ff vluchtig van de verzekering agent is wel goed geen probleem. en nu kom ik er achter dat de polis voorwaarden niet goed zijn bij London was ik goed verzekert maar bij anker is de dekking behoorlijk lager en kost me in dit geval behoorlijk wat geld. het enige antwoord wat je krijgt is ja maar in onze polis staat..leuk dat ze klanten over nemen Maar vergeet niet de voorwaarden van de vorige. het zijn ook net auto handelaars garantie tot om de hoek dus IK ben WEG wij zijn anker en we nemen NIET Mee ….

Helpen? Als je hulp zoekt laten ze je in de kou staan als je een zaak wil melden. Lees eerst heel goed de algemene voorwaarden na alvorens een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Geen goed woord voor deze verzekeraar. Zelf met het duurste pakket helpen ze niet.

Top dekking is compleet en je hebt je eigen jurist. Geen call center.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen