Kapitaalverzekering vergelijken

Deze verzekering keert een afgesproken bedrag uit (meestal vermeerderd met winst) op een vooraf bepaald tijdstip wanneer de verzekerde dan nog in leven is.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

TIP: Je zorgverzekering vergelijken 2021 kan je veel geld besparen

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de kapitaalverzekeraars

dela
centraal-beheer
reaal_198x58
ohra
delta-lloyd_198x58
interpolis_198x58

Met een kapitaalverzekering krijg je een uitkering aan het einde van de verzekering. Veel mensen sluiten een kapitaalverzekering af om de hypotheek af te kunnen lossen. Of voor een aanvulling op het pensioen.

Uitkering

Als je de verzekering afsluit, spreek je af welk bedrag je krijgt. Je spreekt ook af welk bedrag de verzekeraar uitkeert als je overlijdt voor het einde van de verzekering.
In het geval dat er sprake is van winstdeling kan dat bedrag niet lager worden. Het bedrag kan wel hoger worden door winstdeling.

Varianten

De kapitaalverzekering kan ook worden gesloten als een ‘traditionele’ verzekering (er is sprake van een gegarandeerd eindkapitaal met vaak winstopslagen), maar ook als universal-lifeverzekering of unit-linkedverzekering.
Als het uit te keren kapitaal moet worden benut om de hypothecaire schuld af te lossen, is de kapitaalverzekering eigen woning aan te raden.

Belasting

Regels over belastingen zijn erg belangrijk bij de kapitaalverzekering. Je persoonlijke financiële situatie speelt hierbij een rol.

Tips

  • De verzekering kan worden gecombineerd met een premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid. In dat geval neemt de verzekeringsmaatschappij de premiebetaling over als de verzekeringnemer arbeidsongeschikt raakt.
  • De premie is afhankelijk van leeftijd en het geslacht van de verzekerde. Ook de looptijd van de verzekering is van belang.
  • Voor de vaststelling van het gegarandeerd uit te keren bedrag gaat de verzekeringsmaatschappij uit van een voorzichtig rendement. Wordt een hoger rendement gehaald, dan deelt de verzekeringnemer in deze winst in de vorm van winstbijschrijvingen.
  • De polis valt in principe in box 3. De economische waarde telt mee voor het vaststellen van de vermogensrendementsheffing.
  • Als het risico van overlijden en premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid worden verzekerd, kan de verzekeraar je naar gezondheidswaarborgen vragen.
  • Bij tussentijdse afkoop van een kapitaalverzekering valt de afkoopwaarde vaak tegen in verband met de verrekening van gemaakte kosten, waaronder provisie.
  • Let wel: beleggen brengt altijd risico’s met zich mee, terwijl verzekeren juist bedoeld om risico’s te verzekeren. Overweeg je om de kapitaalverzekering in de vorm van een unit-linkedverzekering af te sluiten of op een andere beleggingsbasis, realiseer je dan de goede en kwade kansen die daaraan zijn verbonden.

Laatste klantbeoordelingen

Het gegarandeerde bedrag wordt niet gehaald en er worden extra kosten bij mij in rekening gebracht i.p.v. dat ze zelf de schade op zich nemen.

Iedere maand netjes betaald, kwam er te laat achter dat er een begrafenisverzekering, nodeloos bijzat, ben nog een geluksvogel dat ik wat teruggekregen heb, maar lang niet het beloofde bedrag…. dus Woekerpolis!

Per 1/11/2019 verviel mijn spaar/levens verzekering en verwachtte ik dat dit bedrag ook per die datum gestort zou worden. Eind oktober belde ik Reaal, omdat ik nog helemaal niets van ze had vernomen. "ik zie dat het geld voor u klaar staat", maar u moet nog wel even kopie legitimatie, kopie bankpas en een formulier invullen (NOOIT IETS OVER GEHOORD VAN REAAL) De behulpzame medewerker stuurde het formulier via de mail en ik heb alles per omgaande geretourneerd. omdat ik weer niets hoorde, nog een paar keer gebeld, waar mij opnieuw werd medegedeeld dat het bedrag kl;aar stond, maar dat het nog even administratief verwerkt moest worden. Mijn geduld en vriendelijkheid raakte op en ik heb eea. op Facebook aangekaart (samen met héél veel anderen zoals in de reviews kon lezen) toen moest er opeens gewacht worden op een betaling van ING. Vrij vaag verhaal, mijn verzekering loopt bij Reaal en wat zij met ING moeten regelen (als dit al zo is) daar heb ik geen boodschap aan. Inmiddels dagelijks berichten gestuurd, op hun verzoek (messenger) officiële klacht ingediend via hun website (ontvangstbevestiging ontvangen met de mededeling dat een reactie vier weken kon duren !!) Inmiddels laten weten dat ik een officiele klacht bij de AFM en DNB zal voorleggen, ze reageren gewoon nergens op, Het is ook schrikbarend om op hun FB pagina te lezen hoe vaak het voorkomt dat hun verzekeringsnemers niets horen of met een kluitje in het riet worden gestuurd. Reden genoeg om dit eens bij AFM en DNB kenbaar te maken in de hoop dat afwikkelingen van toekomstige betrokkenen op een fatsoenlijke manier en tijdig worden behandeld.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen