Zakelijke energievergelijker

Gebruik onze zakelijke energievergelijker en bespaar op je energiekosten. Bij ons vind je snel de goedkoopste zakelijke energie.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Snel en gemakkelijk zakelijk energie vergelijken

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal voor jouw zakelijke energie

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Wanneer zakelijke energie afsluiten?

Niet iedereen kan zakelijke energie afsluiten en dat wil je ook helemaal niet. Alleen als er zakelijke activiteiten uitgevoerd worden op het adres kun je een zakelijk energiecontract afsluiten. Het contract sluit je af zodra je het pand betreed en dus gebruik gaat maken van energie. Vaak wordt dit een paar weken vooraf al geregeld, zodat je zeker weet dat alles werkt, zodra je aan de slag wilt gaan.

Waarom zakelijke energie vergelijken?

Als ondernemer met een bedrijf gebruik je waarschijnlijk voornamelijk overdag energie. Tijdens de gebruikelijke kantooruren zijn medewerkers aan het werk en is hiervoor energie nodig. Bij particuliere energie ligt dit anders. Hier wordt met name na het werk en in de avonduren gebruik gemaakt van energie. Omdat de zakelijke energieleveranciers verschillende prijzen rekenen, is het vergelijken van zakelijke energie heel verstandig. Als ondernemer ga je zorgvuldig om met de bedrijfskosten en wil je niet teveel betalen.

Energie zakelijk, waarop letten?

Let er op dat de tarieven voor particuliere energie altijd genoemd worden inclusief BTW en energie zakelijk zonder BTW. Dit zorgt ervoor dat zakelijke energie altijd voordeliger lijkt, maar dat is vaak niet het geval. De BTW op energie is namelijk 21 procent. Dit moet je er dus eigenlijk bij optellen. Het voordeel voor een ondernemer is dan wel weer, dat de BTW verrekend kan worden.

Bedrijf aan huis: wel of geen zakelijke energie vergelijken?

Werk je als ondernemer of ZZP’er vanuit huis? Dan kun je een deel van je energiekosten zakelijk opgeven. Je kiest dan dus eigenlijk voor een particulier contract, maar een deel van deze kosten geef je zakelijk op. Het hangt er echter helemaal vanaf hoeveel stroom je verbruikt.

Energieleveranciers zakelijk

Er zijn meerdere leveranciers die zakelijke energie leveren. Dit zijn onder andere Essent, Vattenfall, Eneco en Engie. Door de zakelijke energievergelijker te gebruiken ontdek je snel waar je het goedkoopste zakelijke energiecontract afsluit.


Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

  • Rijksoverheid
  • De websites van energieleveranciers
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 16 juni 2022
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 16 juni 2022