Beste rechtsbijstandverzekering Juli 2024 

De beste rechtsbijstandverzekering vind je op Zeker.com!

 • Altijd onafhankelijk
 • Snel je premie berekend
 • Binnen 3 minuten de beste voor jou

Het kan zomaar gebeuren dat je te maken krijgt met een juridisch probleem. Hulp van een expert is niet goedkoop. Maar soms wel nodig. Een rechtsbijstandverzekering geeft je juridische bijstand en dekt de kosten hiervan. Wat de beste rechtsbijstandverzekering is, verschilt per persoon. Hieronder lees je waarom dat zo is.

Bereken je premie

beste rechtsbijstandverzekering

Wat is de beste rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht. Je bepaalt zelf of je deze wel of niet neemt. Een goede rechtsbijstandverzekering is niet altijd nodig, maar soms wel erg handig. Zeker als je zelf niet goed weet hoe je een klacht moet indienen of de juiste juridische stappen moet zetten. Met een rechtsbijstandverzekering kun je elk moment hulp inschakelen en overleggen. Deze verzekering stel je zelf samen met modules. Je vinkt aan wat je wel en niet nodig hebt. Sommige dekkingen heb je wel nodig, en anderen niet. De beste sluit perfect aan bij jouw specifieke wensen en situatie. Daarom is de beste rechtsbijstandverzekering voor iedereen anders.

In 5 stappen een goede rechtsbijstandverzekering

Ben je op zoek naar de beste rechtsbijstandverzekering? Dan ben je er vast al achter dat je bij veel aanbieders terecht kunt. Als gevolg hiervan kan het lastig zijn om een keuze te maken. Je wilt goede voorwaarden, maar liever niet te hoge kosten. Daarom geen we je graag een paar tips hoe je een goede rechtsbijstandverzekering vindt:

 1. Start met een rechtsbijstandverzekering vergelijken
 2. Vul je gegevens in en kies de dekking naar wens
 3. Vink de modules aan die je nodig hebt
 4. Lees reviews van andere klanten
 5. Bepaal wat voor jou de beste rechtsbijstandverzekering is

De beste volgens Consumentenbond

Ieder jaar voert de Consumentenbond diverse onderzoeken uit. Zo ook naar de beste rechtsbijstandverzekering.

Uit de laatste test van december 2020 zijn deze partijen als beste getest:

 • ABN AMRO
 • Allianz
 • ASR
 • Ditzo
 • ZLM

Hoe vind je de beste in 2023?

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten kan bij veel aanbieders. Als gevolg hiervan is er een verschil in prijs en kwaliteit te ontdekken. Daarom vragen veel mensen zich af hoe zij de beste vinden. Want hoe vind je goede voorwaarden zonder teveel te betalen? Wij raden je aan om te vergelijken. Je vult je gegevens in en je ziet meteen welke opties je hebt. Een vergelijking maken kost je niets, maar je bespaart hiermee al snel op de kosten. Ook kan het lezen van reviews je helpen. Andere klanten vertellen wat zij wel en niet goed vinden. Dit geeft inzicht in de plus- en minpunten. Onthoud wel dat er vaker een negatieve review wordt geplaatst. Soms geeft dit een vertekend beeld.

goede rechtsbijstandverzekering

Waarom op zoek naar de beste rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering kan soms nuttig zijn. Maar is niet altijd nodig. Zeker als het gaat om een klein conflict, is een rechtsbijstandverzekering niet altijd voordelig. Het is daarom van belang dat een rechtsbijstandverzekering goed bij je wensen past. Je kunt zelf kiezen welke modules je wel en niet meeneemt. Waarschijnlijk heb je niet alles nodig en dat scheelt flink wat premie. Het goedkoopste is om alleen de modules te kiezen die je echt nodig hebt. Bepaalde dekkingen kun je al direct uitsluiten. Door op zoek te gaan naar de beste rechtsbijstandverzekering, weet je zeker dat je voldoende verzekerd bent, maar niet onnodig veel premie betaalt.

De beste rechtsbijstandverzekering, waar let je op?

Als eerste bepaal je of je een rechtsbijstandverzekering wel echt nodig hebt. De kosten van kleine geschillen wegen vaak niet op tegen jarenlang premie betalen. Ook bekijk je of er geen overlap is met andere verzekeringen. Een autoverzekering kun je bijvoorbeeld aanvullen met rechtsbijstand.

Daarnaast let je op de dekking. Wat wil je wel en niet verzekeren. De meeste verzekeraars hebben een standaardpakket en aanvullende modules. Bekijk goed wat de basisdekking dekt en wat niet. Soms is het nodig om extra’s aan te vinken, zoals een arbeidsgeschil of mediation.

Ook let je op de premie en voorwaarden. In de voorwaarden kunnen uitsluitingen staan. Dit zijn situaties die nooit onder de dekking vallen. Ook lees je in de voorwaarden of de verzekeraar een drempelbedrag hanteert, of er een maximale vergoeding geldt en wat de wachttijd is.

Tot slot kijk je of er een eigen risico geldt. Dit is het bedrag dat je eerst zelf moet betalen voordat de verzekeraar uitkeert. Niet alle verzekeraars hanteren een eigen risico. Ook kan de hoogte hiervan verschillen.

De beste rechtsbijstandverzekering afsluiten

Ben je op zoek naar een goede rechtsbijstandverzekering? Door te vergelijken, zie je snel wat de beste is voor jou. Je kunt de verzekering direct online afsluiten. Je vult de aanvraag in en de verzekeraar houdt je op de hoogte.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Raad voor Rechtsbijstand
 • Rechtwijzer
 • Het Juridisch Loket
 • Consumentenbond
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 22 april 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 februari 2023