Goedkoopste rechtsbijstandverzekering Juli 2024 

De goedkoopste rechtsbijstandverzekering sluit je af via Zeker.com!

 • Snel je premie berekend
 • De voordeligste keuze
 • Ruime dekkingen

Rechtshulp is niet goedkoop. Maar soms wel nodig. Om die reden sluit je een rechtsbijstandverzekering af. Je bent hiermee verzekerd van juridische hulp en de kosten worden gedekt. De goedkoopste rechtsbijstandverzekering vind je door te vergelijken. Hieronder lees je hoe je dat doet.

Bereken je premie

goedkoopste rechtsbijstandverzekering

Wat is de goedkoopste rechtsbijstandverzekering?

Conflicten zijn er in alle soorten en maten. Zo kun je te maken krijgen met een burenruzie, een arbeidsconflict of een scheiding. Soms loopt een conflict zo hoog op dat er juridische stappen nodig zijn. Maar de meeste mensen weten niet hoe zij dit moeten aanpakken. Ook het inschakelen van een advocaat kost veel geld. Daarom is er de rechtsbijstandverzekering. Met deze verzekering ben je verzekerd van rechtshulp. Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering bepaal je zelf wat je wel en niet dekt. De goedkoopste rechtsbijstandverzekering heeft alleen een basisdekking. Maar soms is dit niet genoeg. Je vult de verzekering dan aan met extra modules. Wat de goedkoopste rechtsbijstandverzekering is, hangt daarom voor een groot deel af van je eigen wensen.

In 5 stappen een goedkope rechtsbijstandverzekering

Veel mensen vragen zich af hoe zij de goedkoopste rechtsbijstandverzekering vinden. Dat komt omdat er veel aanbod en keuze is. Toch hoeft dit niet moeilijk te zijn. Volg deze 5 simpele stappen en je hebt zo een goedkope rechtsbijstandverzekering gevonden:

 1. Start met vergelijken
 2. Vul je gegevens in
 3. Kies de dekking naar wens
 4. Lees de voorwaarden goed door
 5. Bepaal wat voor jou de voordeligste optie is

Goedkoop een rechtsbijstandverzekering vergelijken

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten kan bij veel aanbieders. Door te vergelijken kom je erachter bij wie je het voordeligst uit bent. Vergelijken kost niets en je zit nergens aan vast. Maar je bespaart al snel flink op de kosten. Dat komt omdat er een verschil in prijs en kwaliteit tussen de verzekeraars is. Je kunt zelf de premie berekenen door een aantal gegevens in te vullen. De premie wordt namelijk berekenend op basis van:

 • De dekking die je kiest
 • Je gezinssituatie
 • Je leeftijd
 • Wel of geen dekking in het buitenland

Hoe vind ik de goedkoopste rechtsbijstandverzekering?

Goede voorwaarden en een lage premie. Hoe vind je die? Wij raden je aan om te vergelijken. Je vult je gegevens in en je ziet meteen het verschil in prijs. Maar vergeet de voorwaarden niet. Een lage premie is fijn, maar de voorwaarden zijn net zo belangrijk. Hierin staat precies wat wel en niet is gedekt. Ook staat hier welke regels er gelden wanneer een verzekeraar wel en niet uitkeert. Bijvoorbeeld door de wachttijd. Door te vergelijken, kom je erachter bij wie je de beste deal krijgt: een goede rechtsbijstandverzekering zonder onnodig veel te betalen.

Premie goedkope rechtsbijstandverzekering 2023

We hebben hieronder een berekening gemaakt. Zowel voor een alleenstaande als voor een gezin met kinderen. Deze premies kunnen afwijken van jouw premie, maak daarom altijd zelf een vergelijking.

VerzekeraarsVerzekerd bedragEigen risicoPremie per maand
FBTO€ 50.000€ 250€9,71
ABN Amro€ 50.0000€10,34
OHRA€ 25.000€ 0€ 13,41
Berekend op 25 april 2024 voor een alleenstaande.

Waarom een goedkope rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht. Maar soms wel erg handig. Het kan zomaar gebeuren dat je in een conflict terecht komt. En er zelf niet meer uitkomt. Dankzij de hulp van een advocaat weet je precies welke juridische stappen er gezet moeten worden. De rechtsbijstandverzekering zorgt ervoor dat je de kosten hiervan niet zelf hoeft te betalen. Er zijn tal van verzekeraars waar je terecht kunt. Daarom is er een verschil in prijs en kwaliteit. Een goedkope rechtsbijstandverzekering heeft soms net zulke goede voorwaarden als een dure. Maar biedt soms niet genoeg dekking. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Met een vergelijking kom je erachter wat de beste rechtsbijstandverzekering voor jou is.

De goedkoopste rechtsbijstandverzekering, waar let ik op?

Ben je op zoek naar een goedkope rechtsbijstandverzekering? Wel zo handig om dan te weten waar je bij het vergelijken op let.

Als eerste kijk je naar de premie. Dit is het bedrag dat je per maand betaalt. De premies lopen sterk uiteen. Bij de ene verzekeraar betaal je een hoge prijs, en bij de ander ben je een stuk goedkoper uit. Bovendien staat een hoge premie niet garant voor de beste voorwaarden. Net zoals dat de goedkoopste rechtsbijstandverzekering niet altijd degene is met de minste dekking. Lees daarom ook altijd de polisvoorwaarden goed door. Je komt er dan achter wat het verschil in kwaliteit is.

Daarnaast kijk je ook goed naar het verzekerde bedrag. Vaak geldt er een maximale vergoeding tot waar de verzekeraar uitkeert. Ook kan er een eigen risico gelden. Maar dit is niet altijd het geval. 

Tot slot kijk je naar de wachttijd. Dit is de periode waar je wel verzekerd bent, maar nog niks vergoedt krijgt. Hiermee sluit de verzekeraar lopende conflicten uit.

Wat dekt de goedkoopste rechtsbijstandverzekering?

Door middel van tests en vragenlijsten worden diverse rechtsbijstandverzekeringen onderzocht. Er wordt gekeken naar de premie en het eigen risico. Maar ook de dekking speelt een belangrijke rol. Bij de meeste verzekeraars geldt een standaarddekking, die je kunt uitbreiden met extra modules. Dit worden ook wel flexibele dekkingen genoemd. Je vink zelf aan wat je wel en niet wilt verzekeren. Het verschilt per verzekeraar wat onder de basisdekking valt en wat je extra kunt verzekeren. Met een vergelijking zie je wat voor jou de goedkoopste rechtsbijstandverzekering is.

De goedkoopste rechtsbijstandverzekering afsluiten

Zoek je een goedkope rechtsbijstandverzekering? Deze vind je door te vergelijken. Vervolgens kun je de verzekering direct online afsluiten. Je vult de aanvraag in en de verzekeraar laat je weten of je bent geaccepteerd.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Het Juridisch Loket
 • Consumentenbond 
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 22 april 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 februari 2023