FBTO Rechtsbijstandverzekering

★★★☆☆ 7.4/10 (10 reviews)

Logo verzekeraar FBTO

FBTO verzekert auto en motor, zorg en ongevallen, sparen en beleggen, aansprakelijkheid en recht, reis en recreatie, wonen, lenen en overlijden.

Voordelen van FBTO:

  • FBTO kent een hoge klanttevredenheid
  • Al jaren hoge waarderingscijfers bij diverse onafhankelijke onderzoeken
  • Altijd een helder inzicht in verzekeringsgegevens

Voordelen van deze rechtsbijstandverzekering:

  • Betaal alleen wat je nodig hebt
  • Vanaf elk bedrag claimen
  • Jaarpremie lager dan het uurtarief van een advocaat

Onafhankelijke beoordelingen voor de FBTO Rechtsbijstandverzekering

De FBTO Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juli 2017 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,2.

De FBTO Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 oktober 2016 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,2.

De FBTO Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 mei 2014 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,1.

De FBTO Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juli 2013 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,7.

De FBTO Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 april 2012 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,2.

De FBTO Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2011 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,6.

De FBTO Rechtsbijstandverzekering is in de Special Item Rechtsbijstandverzekeringen van 16 mei 2011 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Kwaliteit’.

De FBTO Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2010 door Consumentenbond beoordeeld met een 8,3.

De FBTO Rechtsbijstandverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 8,1.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de FBTO Rechtsbijstandverzekering

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren hier verzekerd geweest totdat e.e.a. veranderde zowel in premie als vergoedingen (andere indeling). Bellen hierover onmogelijk. Alles werd doorverwezen naar de website maar ik heb maar liefs drie linker computerhanden en ben van halverwege de vorige eeuw. Dan maar chatcontact en daar schreef een chatmiep dat het beleid was veranderd naar geen telefonisch contact. Dan maar opzeggen maar dat moet ook on line en daar zit nou precies mijn probleem. Druk hierop en dan ziet u dat. Dan moet u … aktiveren etc. Steeds maar teruggekoppeld dat ik haar niet begreep. Uiteindelijk gemeld dat als FBTO mijn niet eens wil spreken, ik daar ook niet verzekerd wil zijn. Uiteindelijk zorgde zij voor opzegging. Dagje later een mail. Spijtig dat ik weg ga bij FBTO maar waarom? Tja als je het niet eens mag zeggen……………………………..

FBTO laat de afhandeling over aan de ‘onafhankelijke?’ stichting achmea rechtsbijstand. Begin september 2023 heb ik een verzoek ingediend. Na ruim 66 euro ‘armer’ kreeg ik het bericht dat ‘het dossier’ werd gesloten, onder verwijzing dat de verdere afhandeling dient te worden overgenomen door een advocaat zonder verdere rechtshulp. Deze advocaat kan een verzoek indienen bij de Raad voor de Rechtsbijstand. Men betaalt een eigen bijdrage. Naast de particuliere verzekeraar, w.o. FBTO, doet de overheid nu ook aan ‘resultaatbeoordeling’. FBTO, betaalt pas een ‘redelijke’ vergoeding als de advocaat van de Raad voor de Rechtsbijstand – in rechte – een positief resultaat heeft bereikt. De achmea verzekeraars willen wel de premie ontvangen, maar niet presteren.

In eerste instantie Top omdat ze direct opmerkte dat er medische noodzaak was na het aanhoren van mijn verhaal, waarvoor ik geen verwijzing kreeg, de huisartjes hadden zelf de moeite niet genomen te kijken. Binnen 5 werkdagen volgens die verzekeraar zou er gereageerd worden, dat werd bijna een maand. Door een letselschade advocaat?? Die kon er niks mee. Heeft het terug gestuurd en ruim zes weken met inmiddels blijvende schade te hebben opgelopen vroegen eens om stukken? Je hebt geen bal als er spoed achter zit en in het laatste telefoon gesprek met deze stichting van achmea bleek gelijk al dat ze hun eigen aan het indenken waren. Ze zullen ook eens fout toegeven, ik ben permanent beschadigd geraakt, dus denk voordat je bij stichting achmea een rechtsbijstand afsluit!

De bereikbaarheid is inmiddels verder uitgebouwd. Na de kantooruren neemt Eurocross (een hulpdienst) de telefoon op en gaat beslissen of jouw hulpvraag urgent is om dan wèl/niet met een dienstdoende jurist van de Stcjting Achmea Rechtsbijstand te verbinden. Direct contact met een jurist opnemen 24/7 is dus (nog) niet mogelijk. Misschien bij de volgende beoordeling?

Bij de FBTO heeft men aangegeven dat als je slachtoffer bent van mishandeling je rechtsbijstand krijgt uit de module consument en wonen. Nu ik rechtbijstand aanvraag doet Achmea?! moeilijk omdat ik niet de module medisch zou hebben afgesloten en daardoor buiten de dekking val. Het komt er simpelweg weer op neer, bij de verkoop van de verzekering mooie praatjes en toezeggingen, en zodra het op bijstand aankomt doet mener alles aan om er onderuit te komen. Dus alle modules afsluiten ander heb je geen dekking. Ik adviseer om net als wat achmea mij heeft geadviseerd geen verzekering meer af te sluiten en gelijk naar het juridisch loket te gaan. Anne

Afgelopen jaar heb ik aanspraak moeten maken op mijn rechtsbijstandverzekering. Telefonisch werd mij toegezegd dat een gespecialiseerde advocaat mij de diensten zou verlenen. In een later stadium werd dit ingetrokken door FBTO. Door vasthoudendheid van mijn kant heb ik toch de gespecialiseerde advocaat toegewezen gekregen. Kortom; ik was niet helemaal tevreden.

Ruim vier jaar geleden hebben wij een verbouwing gehad, maar wij kwamen in een conflict met de aannemer. Gezamenlijk konden wij hier niet uitkomen en wij hebben toen aanspraak gemaakt op onze rechtsbijstandverzekering. FBTO heeft een bouwkundigspecialist naar ons toegestuurd en hij heeft voor ons bemiddeld. Uiteindelijk is dit conflict ten gunste van ons opgelost.

Omdat ik nu een paar maanden op mijn zelf woon vond ik het tijd dat ik ook mijn verzekeringen op orde ging maken. Mijn vader rade mij o.a. een rechtsbijstand verzekering aan en dus ging ik daar naar op zoek. Ik had al andere verzekeringen lopen bij Fbto en had daar eigenlijk nog nooit problemen mee ondervonden. Dus sloot ik ook een rechtsbijstand verzekering bij de Fbto af. Eigenlijk ging het heel gemakkelijk. Op de website van fbto kon ik gewoon de gegevens invoeren zodat ik een offerte op maat kreeg die bij mijn wenste paste. De prijs was z’n beetje het zelfde als bij andere verzekeraars waar ik had gekeken maar bij de Fbto ben ik vertrouwd en heb nog nooit klachten gehad. Toen heb ik dus mijn rechtbijstand afgesloten bij Fbto. Dit was een maand geleden en tot zo ver heb ik nog geen klachten, de prima verzekering voor mij dus.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen