FBTO Zorgverzekering

★★★☆☆ 7.7/10 (279 reviews)

FBTO Verzekeringen Ervaringen

FBTO verzekert auto en motor, zorg en ongevallen, sparen en beleggen, aansprakelijkheid en recht, reis en recreatie, wonen, lenen en overlijden.

Voordelen van FBTO:

  • FBTO kent een hoge klanttevredenheid
  • Al jaren hoge waarderingscijfers bij diverse onafhankelijke onderzoeken
  • Altijd een helder inzicht in verzekeringsgegevens

Voordelen van deze zorgverzekering:
  • 100% vergoed bij zorgverleners met een contract
  • 75% vergoed bij zorgverleners zonder contract

Onafhankelijke beoordelingen van zorgverzekeringen bij FBTO

De FBTO Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 30 november 2018 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs Restitutiepolissen'.

De FBTO Zorgverzekering is in de Zorgmonitor van 1 november 2017 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,8.

De FBTO Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 1 december 2016 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs Restitutiepolissen'.

De FBTO Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 11 december 2015 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs Restitutiepolissen'.

De FBTO Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 15 december 2014 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs Restitutiepolissen'.

De FBTO Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 10 november 2014 door Independer.nl beoordeeld met een 7,5.

De FBTO Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2014 van 9 mei 2014 door SAMR beoordeeld met een 7,9.

De FBTO Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 16 december 2013 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs'.

De FBTO Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2013 van 8 mei 2013 door SAMR beoordeeld met een 7,8.

De FBTO Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 18 december 2012 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs Basisverzekeringen'.

De FBTO Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek Zorg 2012 van 9 november 2012 door Verbond van Verzekeraars beoordeeld met een 7,7.

De FBTO Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2012 van 3 mei 2012 door SAMR beoordeeld met een 7,8.

De FBTO Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 20 december 2011 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs'.

De FBTO Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek Zorg 2011 van 8 november 2011 door Verbond van Verzekeraars beoordeeld met een 7,8.

De FBTO Zorgverzekering is op 31 oktober 2011 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 8,0.

De FBTO Zorgverzekering is in de Research Special Zorgverzekeringen van 20 december 2010 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs' voor basisverzekeringen.

De FBTO Zorgverzekering is in de Consumentengids van 1 december 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,2.

De FBTO Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,2.

De FBTO Zorgverzekering is op 1 november 2009 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 7,8.

De FBTO Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2009 van 7 mei 2009 door SAMR beoordeeld met een 7,6.

De FBTO Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2008 door Independer.nl beoordeeld met een 6,9.

De FBTO Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2008 van 7 juli 2008 door SAMR beoordeeld met een 7,4.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com
 

Bekijk gerelateerde media

FBTO Commercial Zorg voor jezelf (2018)

FBTO Commercial Soms is iemand die bewust leeft, ook maar een mens... (2017)

DSW Welkom bij DSW Zorgverzekeraar (2017)

Ervaringen met de FBTO Zorgverzekering

FBTO werkt in heel veel gevallen mee en is een fijne zorgverzekering. FBTO Zorgverzekeringen is zeker het aanraden waard
Kaakchirurg Doetinchem Slingeland  Dr de Jong  prima
Ze zijn uiteindelijk onbetrouwbaar en keren niets if weinig uit.
Op zich een prima zorgverzekeraar. Toch heb ik het idee dat ze minder vergoeden dan andere zorgverzekeraars.
Onbeschoft (niet klantvriendelijk.) behandeld.! Zojuist contact gehad met FBTO waar ik anders altijd netjes wordt behandeld en er in oplossingen word meegedacht is het dit keer tegenovergesteld. Het probleem is het volgende ik heb wegens omstandigheden een stono op de zorgkosten van mijn vrouw en mij nu vraag ik om met mij mee te denken en vraag of ze de tweede poging na de 15 willen afschrijven maar meneer kan niks beloven zo zijn de regels .ben al jaren klant en heb al vele familie leden deze zorgaanbieder aanbevolen.bij alles wat ik zij wist hij me wel het tegenovergestelde te zeggen wat een naar persoon.
goede ervaring met FBTO en de service is heel goed en men word er correct behandeld
FBTO, afzetters eerste klas. Het drama begon met mijn tandverzekering. Geen goeie behandeling willen vergoeding, dus heb het moeten doen met een behandeling waarna elke maand weer een stuk afbreekt. En nee, dit ligt niet aan de tandarts of zijn kwaliteiten, want die heeft ook al ruim een jaar geroepen dat het niet toereikend zou zijn. Vervolgens drama met een inboedelverzekering. Want waarom zou je een inbraak vergoeden? Sleutels gestolen, maar pas na lang zeuren een kleine vergoeding om de sloten te vervangen. Om van de autosleutel nog maar te zwijgen. En nu opnieuw de zorgverzekering. Sinds januari het besluit genomen om FBTO ook zijn laatste inkomstenbron van mij af te sluiten, namelijk de zorgverzekering. Door de doorlopende automatische incasso nog wel de premie voor januari afgeschreven. Ok, kan gebeuren, zolang het maar zou worden opgelost. Inderdaad, het maandbedrag werd teruggestort. Maar dan nu het mooie! Sindsdien krijg ik verschillende dreigbrieven binnen van FBTO waarin staat dat ik een terugboeking heb gedaan, dus of ik even dat bedrag over "wil" maken. Uhm, wat? Nu maanden later, na de zoveelste mail met bewijzen en voorbeelden vanuit mij, eindelijk erkenning dat het eruit ziet dat er inderdaad geen terugboeking is gedaan. En de vraag hoe we dit op gaan lossen, omdat hun systeem het tegendeel beweert. Goed nieuws? Nee hoor, want blijkbaar zijn mijn bewijzen en het verhaal van de bank niet genoeg voor FBTO om mijn verzoek om het dan eindelijk te laten rusten (want zeg nu zelf, wat is nu 150 euro voor zo'n groot bedrijf in vergelijking met een alleenstaande). Het gevolg: de volgende dreigbrief dat het binnen een week moet worden overgemaakt, omdat ik geen voldoende informatie geef! Het is maar goed dat ik toch geen eten naar binnen krijg, want ik zal wel een maand alleen water moeten drinken! Maar wees niet bang, doordat ik ben overgestapt, zullen de zorgkosten ook niet bij jullie binnenkomen ;)
Met name de module voor orthodontie de vergoeding is € 750,- per kalenderjaar en maximal 2500 euro als mijn dochter een beugel moet nemen om haar tanden weer recht te zetten zijn de kosten het eerste jaar veel hoger dan de vergoeding dus moet ik al rekenen op een fixe rekening voor ons zelf met niet vergoede zorgkosten bij als voorbeeld VGZ is het maximal 2500 euro maar ongeacht de duur en dus niets kwijt tot het maximale bedrag wordt verstreken.
Ik heb in 2016 FBTO verzekering afsluiten en ik heb de hele jaar 2016 de premie 104,22 euro betaald/per maand. Daarna ik heb op 31 december 2016 overgestapt naar andere zorg verzekeraar omdat goedkoper dan FBTO. Omdat ik heb op 31/12/2016 al overgestapt regelen naar een andere zorgverzekeraar, ik dacht alles goed geregeld bij nieuwe zorgverzekeraar maar dat niet omdat FBTO heeft deze tegenhouden. Ik heb geprobeerd de FBTO zorg verzekering online opzeggen maar gaat niet lukken omdat er is geen optie Ik dacht als ik voor 1 januari overgestapt dat wordt automatische uitschrijven van FBTO maar het is niet waar omdat ik heb op 02/1/2016 een bericht gekregen van nieuwe zorgverzekering dat FBTO doorgegeven naar nieuwe zorgverzekeraar dat ik heb betalingsachterstand met FBTO. Ik heb helemaal geen betalingsachterstand maar alleen eigen risico die ik heb automatische incasso betaald.Wij zijn in Nederland dat iedereen heeft vrije keuze om zorgverzekeraar te kiezen
Nog nooit problemen gehad bij FBTO, ook niet bij vergoeding van tandheelkundige kosten of de kosten voor een psycholoog naar aanleiding van een doorverwijzing van mijn huisarts. Nooit problemen gehad bij de klantenservice.
Vergoedingen voor orthodontie vanaf 18 jaar worden in 2017 niet (meer) vergoed! Controleer op de website van de af te sluiten zorgverzekeraar of de informatie klopt.
Ik koos voor FBTO ivm de modules. Ik hoef niet voor alles aanvullend verzekerd te zijn, dus dit was prettig. Ze beogen de klantvriendelijkste zorgverzekeraar van ons land te zijn, maar dat is niet zo. Ik belde in het begin van het jaar voor vergoeding ziekenvervoer. Bij mijn vorige verzekeraar was dat zo geregeld, voor zowel eigen vervoer, als taxi, als OV. Bij FBTO dus niet. Het was nogal een gedoe om het voor elkaar te krijgen. Vergoeding oncologische revalidatie mag alleen na goedkeuring van FBTO. Vergoeding fysiotherapie, 2 verschillende behandelingen op 1 dag, is er niet. Slechts 1 van beide wordt vergoed. Ik heb geprobeerd dit ergens terug te vinden, maar het is me tot op heden niet gelukt. Telefonisch contact is onvriendelijk en onpersoonlijk, er wordt niet meegedacht, en niet meegekeken. Inzage zorgkosten is ook niet meteen duidelijk en niet altijd overzichtelijk. Ik had graag FBTO positiever beoordeeld, maar het lukt me niet echt, jammer genoeg...
Al jaren lamg trouwe klant van FBTO onlangs per toeval ontdekt dat ik zeker 4 jaar dubbele premie voor orthodontie heb betaald. Als je een module op een gezins polis aanzet, wordt deze dubbel berekend op twee volwassenen, ook al is de module bedoeld voor een kind! In plaats van 20 euro betaalden we jaren lang 40 euro per maand extra voor de beugel, eerst voor het ene kind daarna voor de andere. Per toeval kwam ik er achter dat als je de polis splitst op twee volwassenen dat er dan 20 euro berekend wordt ipv van 40 per maand. Wij hebben nu al zo'n kleine 1000 euro over de jaren heen teveel betaald!! Natuurlijk ben ik de discussie aangegaan met FBTO omdat er niets maar dan ook helmaal niets over terug te vinden is in de polisvoorwaarden van FBTO. Reactie van FBTO: wij zijn een directe verzekeraar en mogen deze informatie niet geven! Ik vrees dat ze nog wel meer van dit soort addertjes onder het gras houden en daar goed aan verdienen!
Ik heb een zorgverzekering al 2 jaar bij FBTO gehad. Mijn ervaring is niet positief, omdat niet alles vergoed wordt bij hun. Pas geleden had ik een behandeling nodig, die door de chirurg uitgevoerd moest worden. FBTO wil dit niet vergoeden. Ook al had ik een verwijsbrief van de huisarts willen zij dit niet vergoeden. Ik heb bezwaar gemaakt tegen de beslissing maar FBTO wil de behandeling niet vergoeden! Als klant ben ik zeer teleurgesteld met FBTO en vindt dat ze heel onvriendelijk en onpersoonlijk zijn tegen de klant. Het enige wat ze wel vergoeden zijn mijn tandarts kosten met aanvulde tand verzekering, maar dit vind ik niet genoeg. In 2017, vervalt mijn collectiviteitskorting en moet ik €117 euro gaan betaling voor mijn premie. Dit vind ik te duur voor een zorgverzekering, die niet alles wil dekken en dus stap ik over!
Ook toen de zorgwet er nog niet was, waren we al bij FBTO. Prima bedrijf.
Ik ben al meer dan 20 jaar bij de FBTO met alle verzekeringen. Ze zijn momenteel een van de weinige zorgverzekeringen, die 100% vergoeden van de tandarts- en fysio. Dus geen gereken met percentages. Ik vergelijk elk jaar om te kijken of ik ergens anders beter en goedkoper verzekerd ben. Maar toch blijf ik bij FBTO. Ze zijn ook prima met de declaraties afhandelen. En de eigen bijdragen kun je in termijnen betalen. Dus voor mij een top-verzekeraar!
Ze maken fouten bij het leven. Ze willen 7 maal het weekendtarief voor een medicijn hebben, receptregelvergoeding heet dat, a € 35,-terwijl het herhalingsrecepten zijn, niet in het weekend opgehaald. Ze werken langs elkaar heen. We hebben niet betaald en ze konden de fout niet vinden. Dan gaan ze dreigen met incasso kosten. De ene mailt dan het fout zit, maar er gebeurt niets. De telefonistes zijn getraind, om je af te wijzen. De fout zat bij de zorgverlener. Ik moest het zelf maar regelen. Dus niet. het zijn onze centen. Na maanden heen en weer gemaild en gebeld, is het toch goed gekomen. Al met al een waardeloze club. De telefonistes kunnen, willen of mogen je niet doorverbinden. Je komt niet verder.
Ik ben vanaf 2013 een zeer tevreden klant van de FBTO zorgverzekering. Ik herken mij dan ookniet in de negatieve reacties. Ik ben overgestapt ivm het vergoedden van een bepaalde behandeling in de GGZ, welke mijn vorige zorgverzekering niet vergoedde. FBTO was toen volledig restitutie, maar inmiddels hebben ook zij onderscheid gemaakt en een goedkopere naturapolis ingeluid. Door de jaren heen zijn kleine lettertjes in de voorwaarden veranderd en is er e.e.a. aangepast in de werking van de modules. Vooralsnog zie ik hier voordelen in. Als één van de weinigen bieden zij 100% vergoeding van de tandartskosten als aanvullende module. Ik heb geen kritiek op de klantenservice en ook de informatievoorziening volstaat. Na één telefoontje heb ik kopieën ontvangen van ingediende nota's en heb ik een gedetailleerd overzicht gekregen van de gemaakte zorgkosten, inclusief betekening/specificatie/toelichting/verrekening. Ik ga opnieuw vergelijken, maar ik ben van plan om te blijven!
OPGEPAST IEDEREEN!!! Grootste FRAUDEUR = FBTO zelf, want als als je de polisvoorwaarden leest staat er overal fraude, fraude en nog fraude. stelletje grappenmakers van FBTO.
Alles is overzichtelijk en duidelijk beschreven, fijn dat er modules zijn die je aan of uit kan zetten. Met vragen kan je goed terecht en er is een sn
Bij telefonisch contact word je altijd goed en vriendelijk geholpen
Uiterst correct, snelle reactie en betrokken medewerkers
Het kiezen van een op onze wensen passende polis is niet optimaal. Het zou prettiger zijn als ze polissen aanbieden in verschillende levensfase katego
Als mij iets niet duidelijk is, kan ik altijd telefonisch contact opnemen en word mij alles vriendelijk uitgelegd.
Jazeker behandeling is geweldig. Net personeel.
Ik ben heel tevreden over FBTO in het algemeen, maar vind het jammer, dat ik als chronisch reumapatient zo weinig fysiotherapiebehandelingen krijg. Ik
Overgestapt naar FBTO omdat zij het keurmerk GezondVeluwe hebben. Aanmelding, mailwisseling en informatie zijn prima. Ook makkelijk om je eigen risico
Ik ben gedurende mijn contract zeer correct behandeld.
Duidelijke uitleg hoeveel de vergoeding bedraagt voor 3 keer per week behandeling á 2 1/2 uur per keer voor 3 maanden. Alles snel en correct afgehande
De door de arts op basis van diagnose voorgeschreven medicatie werd in eerste instantie niet geaccepteerd (redelijk hautain).Pas na nadere toelichting
Het aan en uitzetten van modules vind ik briljant. je betaalt dus niet het hele jaar premie voor iets wat je maar kort hoeft te gebruiken
Prima informatie, duidelijkheid over mogelijkheden bij particuliere kliniek, goede mogelijkheden voor zorghotel vergoedingen etc.
Goede afhandeling door fbto, snelle verstrekking van de benodigde machtigingen.
Mijn grote probleem met de FBTO is dat zij zoveel obstakels hebben om bij de gegevens van mijzelf en mijn vrouw te komen: DiGiD en SMS code.Zelf wille
Altijd vlotte en correcte afhandeling van declaraties.
Na de verplichte  385.= euro betaald te hebben, via diverse rekeningen die FBTO mij stuurde, zijn de door mij betaalde rekeningen daarna, binnen korte
Ben zeer tevreden, blijkt uit de toegekende cijfers, verdere toelichting is volgens mij overbodig.
afspraken vinden op tijd plaats, er wordt voldoende tijd genomen bij een consult.
Aardig en behulpzaam aan de telefoon. Via mail ook redelijk snel reactie. Denken met je mee.
Snelle afhandeling van afspraken en regels. Er wordt naar je geluisterd en naar je persoonlijke situatie gehandeld. Zonder problemen.
Er was een aanvraag voor een dure prothese (C-leg), en mijn man (de patient) wachtte, en vroeg aan FBTO: men vertelde dat de beslissing binnen een wee
Een zeer sympathieke en betaalbare verzekering, die niet moeilijk doet over vergoedingen.
Duur en weinig klantenservice 160 per maand betalen385 eigen risico en alsnog zelf dingen mogen betalen. Tevens is een betalingsregeling of een beetke medewerkzaamheid totaal niet verkrijgbaar bij hun. Als de incasso van een betaalregeling valt op een dag waarvan je weet dat je dan geen geld hebt en je vraagt een andere dag aan word dat geweigerd. Tevens handmatig aan de betaalregeling voldoen mag ook niet. Dus word je als wanbetaler geregistreerd ondanks je communicatie en goede intenties.
Orthodontie geven ze eem max. van 2500 € over 3 jaar verspreid , met een max. van 1000€ p.jr. Mij is nu bekend dat de meeste kosten in het eerste jaar vallen en dat de jaren daarna een bijstellen relatief erg goedkoop is. De max. uitkering bereik je dus nooit omdat ze het eerste jaar slecht 1000€ vergoeden van het grootste gedeelte van de behandeling, het 2e en 3e jaar zijn zulke kleine bedragen dat je nooit aan 750€ per jaar komt. Mij nu bekend , bij FBTO is deze logische verklaring natuurlijk al jaren bekend en weten ze dus heel goed wat ze aanbieden ( of eigenlijk niet aanbieden). In het normale leven zou ik dit soort praktijken als boevenpraktijken benoemen.
Ik heb per abuis een verkeerde module aangevinkt en de FBTO weigert om dit uit te zetten betaal daarom €200 voor iets waar ik niets aan heb,heb per ongeluk de module "Gezichtszorg en Orthodontie"aangevinkt terwijl dat had moeten zijn "tandzorg"
Geachte …….. mijn naam is Mattie de Kok en klant bij de FBTO met mijn zorgverzekering,ik heb op 20 Februari van dit jaar per abuis de module aangezet "Gezichtszorg en Orthodontie",naar achteraf blijkt had ik de module "Tand Plus" moeten aanzetten om mijn onkosten voor de tandarts vergoed te krijgen Nu heb ik telefonisch contact opgenomen met de FBTO en daar werd mij verteld dat ik per E mail een klacht moest indienen om dit probleem op te lossen,ze waren er onverbiddelijk in en er werd mij per mail verteld dat dat niet kon en beter had moeten opletten met het aanzetten van de module,nu betaal ik dus €20 per maand voor iets waar ik niets aan heb,en worden niet eens mijn tandartskosten vergoed a €88,48, en aangezien ik sinds 1 Juni 2015 van een uitkering leef omdat ik zonder werk ben komen te zitten moet ik wat zuinig omgaan met mijn centjes. Je krijgt tenslotte steeds minder vergoed uit je basisverzekering en moet voor heel veel dingen zelf betalen,dus de zorgverzekeringen hebben geld genoeg en worden wij als inwoners van dit land financieel toch behoorlijk uitgeknepen. Ik betaal dus vanaf Maart t/m December, 10 maanden lang een totaalbedrag van €200 voor iets waar ik niets aan heb, puur alleen omdat ik een verkeerde module aan heb gezet,al met al steekt de zogenaamd "klantvriendelijkste" zorgverzekering zoals ze zelf van zichzelf zeggen mijn €200 in de pocket en kan ik naar mijn geld fluiten en dat puur alleen omdat per ongeluk een verkeerd vakje aanvink en hun de poot stijf houden.FOEI FBTO ik vind dit de reinste diefstal. Mattie de Kok
Mijn declaraties worden in eerste instantie afgewezen zonder een duidelijke reden. Na het bellen naar FBTO klantenservice hoor je dat op basis van ongegronde redenen de declaraties zijn afgewezen. ben nu bezig met mijn rechtsbijstandverzekering mijn declaraties te laten vergoeden
We zijn zeer ontevreden over FBTO, ze hadden per ongeluk ons oude adres ingevuld bij de woonverzekering. We waren dus 1,5 jaar niet verzekerd door een fout aan hun kant. Slordig is een understatement in dit geval.
Hoe betrouwbaar is deze review site als er steeds positieve reviews gekopieerd worden? Ik ben al 5 keer dezelfde positieve review tegengekomen! Even een rekensommetje; Bij FBTO betaal ik voor mijn pakket ( basis kleine aanvulling) 1530, euro per jaar. Bij mijn nieuwe verzekeraar betaal ik voor datzelfde pakket 1207, euro per jaar en ben ervan verzekerd dat àlle declaraties vergoed worden! Nogmaals, hoe betrouwbaar is FBTO met uitbetalen van declaraties?
Normaliter stuur je de nota op naar de FBTO, die dan rechtstreeks vergoed wordt. In eens wordt het bedrag op mijn eigen rekening gestort en moet ik zelf het bedrag overmaken. FBTO versterkt ons tot 2x toe de verkeerde rekeningnummers. En 2x hebben we het bedrag moeten storneren. In tussentijd kregen we wel een incassobureau op ons dak. Daarvoor voelde de FBTO zich niet aansprakelijk. Ik werd afgebekt. De incassokosten zijn later betaald door mijn rechtsbijstandverzekering.
Best een fijne zorgverzekering als je niets moet. Heb al 3 x een afwijzing gehad voor een operatie, mijn internist vond de operatie noodzakelijk, kon anders alleen maar zieker worden. FBTO gaf aan, "als een arts iets medisch noodzakelijk vind, wil het niet zeggen dat de FBTO het ook medisch noodzakelijk vind" Heb de operatie op eigen kosten moeten laten uitvoeren. Dat deed zeer, vooral als je op forums leest dat lotgenoten wel de operatie vergoed hebben gekregen, uiteraard waren die elders verzekerd.
Best een fijne zorgverzekering als je niets moet. Heb al 3 x een afwijzing gehad voor een operatie, mijn internist vond de operatie noodzakelijk, kon anders alleen maar zieker worden. FBTO gaf aan, "als een arts iets medisch noodzakelijk vind, wil het niet zeggen dat de FBTO het ook medisch noodzakelijk vind" Heb de operatie op eigen kosten moeten laten uitvoeren. Dat deed zeer, vooral als je op forums leest dat lotgenoten wel de operatie vergoed hebben gekregen, uiteraard waren die elders verzekerd.
Deze verzekering heeft in 30 jaar nooit moeilijk gedaan over gezondheidskwesties, wat op bepaalde momenten bijzonder plezierig weest is.
Mijn vrouw had 2 verwijzingen naar 2 verschillende therapeuten voor 2 verschillende kwalen. Omdat zij werkt combineert ze doktersbezoek etc zoveel mogelijk op haar roostervrije dagen. Zo ging ze 's morgens naar de ene therapeut en 's middags naar de andere. Nogmaals: voor 2 verschillende kwalen, met verwijzingen van de huisarts! De tweede therapeut werd echter niet vergoed omdat 'er maar één handeling per dag wordt vergoed'. Daarnaast blijken ze voor 2016 een aantal fysio behandelingen geschrapt te hebben (dry needling) zonder dat fatsoenlijk te communiceren. Toevallig zag ik dat toen ik de voorwaarden na las vanwege die 'twee handelingen op één dag' clausule. Ik dacht dat ik goed zat bij FBTO, maar ben dus op het laatste moment toch maar veranderd van zorgverzekeraar.
De mensen die ze voor de zorgverzekeringen in dienst hebben zijn niet ter zake kundig. Ze laten je overstappen terwijl ze niet weten dat het niet kan.
FBTO werkt met modules, die je gedurende het jaar aan en uit kan zetten. Je bepaalt zelf welke module je wilt hebben. Tevens kan jij een ander pakket kiezen dan je partner, dat vind ik ook zeer prettig.
Goede verzekering, waar tot nu toe zich nog geen problemen hebben voor gedaan.
Goede regeling en gemakkelijke tijdelijke aanvullingen.
Ik heb de polis met vrije artsenkeuze, aanvullende verzekering voor therapieën en een tandartsverzekering. Alles wordt altijd snel afgehandeld, er zij
Heb gekozen voor de lagere prijs. Ben uiterst ontevreden over deze verzekeraar, zal zo snel mogelijk overstappen indien mogelijk. Jammer genoeg ben je
Eerste wordt er heel 2014 reklame gemaakt dat je bij de FBTO modules aan maar ook weer uit kan zetten. Per 1 januari 2015 kan je de modules niet meer
Snel antwoord. Zelfs op mailvragen wordt telefonisch geantwoord. Vriendelijk contact.Snel, eenvoudig indienen van nota's via internet.Mogelijkhei
Na wat vervelende ervaringen bij collega verzekeraars zijn wij dik tevreden met FBTO. We hebben er een aantal verzekeringen lopen. Geen haken en ogen,
Ben zeer tevreden met mijn verzekeraar FBTO.Heb direct contact met FBTO zonder tussen persoon.Geven altijd duidelijk advies en zeer correct.Zeer aan t
We zijn al jaren bij de FBTO verzekerd, tot op heden naar volle tevredenheid. Enig minpunt is de inzage in de facturen, dat blijft onduidelijk. Vlgs.
Zijn vriendelijk, behulpzaam en niet moeilijk over vergoedingen. Je hebt vrije keuze van ziekenhuis, tandarts, huisarts. We zijn al 9 jaar bij FBTO en
Zeer persoonlijk samen te stellen door modules. Ook in het lopende jaar nog aan te passen. Correcte en snelle afwikkeling declaraties, super klantense
Ben al jaren bij FBTO verzekerd, pas na een hartaanval bleek hoe goed hun begeleiding is: ik wilde 2nd opinion in het cardiologiecentra nederland in a
Uitermate vriendelijke benadering. De afhandeling via internet is kort en snel. De mails van FBTO zijn duidelijk en geven voldoende informatie. Bij te
Goede duidelijke verzekeraar tegen in vergelijk met vele anderen, redelijke prijszetting (poliskosten per maand)
Ik ben nierpatiënt en moet 3 X per week naar de dialyse. Altijd is alles goed geregeld. ook als ik met vakantie naar het buitenland ga.
Fbto bied redelijk duidelijke pakketten aan. Ik heb er voor gekozen fysio aan. Maar over de voorwaarden zijn ze niet transparant. Ze geven ergens het
De eerste jaren dat we bij FBTO zijn waren we erg tevreden , klantenservice was toen nog vriendelijk en correct . Nu heb je en te maken met call-medewerkers die onvriendelijk en onkundig zijn en men komt de afspraken niet na wat declaraties betreft . Ik heb enkele jaren gespecialiseerde GGz begeleiding alles zou moeten worden uitbetaald maar was het niet dat FBTO voor de GGz instelling bepaalt hoeveel uren en onder welke naam zij mogen declareren , schandalig !! je betaald je scheel en blauw aan premies en de enige die er rijker van worden is o.a. FBTO terwijl een zorgverzekeraar helemaal geen winst mag maken . Mail na mail gestuurd dat hoewel declaratie onder een andere naam valt dit de één en dezelfde instelling is en wat zegt FBTO ?? het mag niet !! Voor 2016 gaan we echt kijken naar een andere wel zorgvuldig en zorgdragende zorgverzekeraar .
Vanwege fouten van de FBTO foute rekeningnummer een achterstand opgelopen en tegelijkertijd probeert met te goochelen met bedragen (dubbele premies). Klacht indienen inclusief bewijs heeft geen nut, wordt meteen van tafel geveegd ! Onbeschofte en vaak liegende medewerkers ! Liegen over verstuurde herinnering en automatisch afschrijving ... en zo nog een hele waslijst. Wees gewaarschuwd zolang ze geen fouten maken gaat het goed, eenmaal een fout dan is het één en al ellende !!!
FBTO: fatsoenlijke betreurend tot oplichting. Dit bedrijf heeft zo een slechte service, dat het om te huilen is. Je hebt betaald netje je maandpremie, maar heb je schade een keer, dan is het heel lastig om een schadevergoeding van ze te krijgen terwijl hun experts zelf het schadebedrag hebben vastgesteld. Vervolgens stuur je ze aangetekende brief en ze ontkenen dat de brief ontvangen is, terwijl met tracen toch echt duidelijk aangegeven wordt dat ze dat ontvangen hebben. Ze blijven je van kasje naar muurtje sturen. Let op mensen, voor paar euro kun je een betrouwbare verzekering vinden san deze oplichters. Ik ben nu bezig met een advocaat op ze voor de rechter te slepen.
Alles wat betreft de basisverzekering is prima. Ze gaan nu de mist in met het aan- en uitzetten van modules. Ik ben bij deze verzekeraar gebleven omdat er de mogelijkheid was om modules te verhogen gedurende het jaar (dat is mij zelfs nog per email meegedeeld). En nu ik dacht de module tand 1 stapje te verhogen gaat dat dus niet. Helaas vertelden ze dat niet in december toen iedereen weer een keus mocht maken voor de verzekeraar die ze dit jaar graag wilden hebben. Die modules aan- en uitzetten klinkt geweldig maar de praktijk wijst uit dat het dus niet echt zo werkt. Ze vergeten te vermelden dat als je al een module fysio en/of tand hebt afgesloten je die niet meer kan verhogen. Aanzetten kan wel als je daar nog geen verzekering voor had afgesloten. Als je eenmaal die module hebt dan kan je daar helemaal niets meer aan veranderen!!!!!! Leuk die reclames van modules aan en uitzetten........ Je kunt niet eens een module die je al hebt veranderen. Triest hoor.
Lees de kleine lettertjes goed bij deze verzekering. Er zijn nu al drie (!) nota's afgewezen voor alternatieve zorg. Deze nota's worden bij andere verzekeraars wel vergoed. Ook bij mijn vorige verzekeraar werden deze vergoed. FBTO heeft allemaal kleine rare regeltjes waarom ze niet uitkeren. Op deze wijze had ik net zo goed niet aanvullend verzekerd hoeven te zijn. Vorig jaar kon je modules aan- en uitzetten. Dat was heel fijn, maar blijkbaar alleen maar ingezet om mensen te winnen. Dit jaar zit je overal aan vast tot het einde van het jaar. Ze lopen nog steeds te koop met aan-/ uitzetten. Maar het kan alleen AAN. NIET UIT. Ik ben zeer ontevreden en voel me echt beetgenomen. Mijn zorgverleners hebben ook nog nooit meegemaakt dat hun nota's niet vergoed worden, maar FBTO wijst naar haar polisvoorwaarden waarin hele flauwe regeltjes staan waardoor ze praktisch nooit hoeven uit te keren.
Misleidende reclame van FBTO (aan- en/of uitzetten van modules. Onbetrouwbaar, non communicatief. Slechte ervaringen. Aankomend jaar stap ik zeker over!
Na vele jaren bij FBTO verzekerd te zijn, en tevreden te zijn geweest, ben ik nu teleurgesteld. De zgn modules waarmee reclame wordt gemaakt zijn toch wat meer tricky dan het lijkt. De reclame is dan ook lichtelijk misleidend en ik begreep zojuist van de FBTO help desk dat er veel mensen zijn die daar nu de dupe van zijn geworden. Hoewel FBTO haar klanten heeft geinformeerd, weten toch niet veel mensen dat je de modules eigenlijk niet uit kan zetten op het moment dat je ze niet meer nodig hebt. Stel dat je halverwege het jaar geen noodzaak meer hebt tot een bepaalde aanvullende verzekering, dan kun je die module niet uitzetten op dat moment maar moet je wachten tot december. Het aanzetten van de modules kun je wel het hele jaar door aanzetten, waarvan sommigen een wachttijd hebben. Als je het uitzetten niet op tijd doet, uiterlijk voor 1 januari, zit je er vervolgens voor een heel jaar aan vast. Voor ons was dit een dure les...
Klantenservice zeer slecht. En mensen, de kleine lettertjes lezen.
Bij FBTO wordt er steeds reclame gemaakt over het aanzetten van modules. In november heb ik contact met hen gehad omdat ik de module therapie aan wilde zetten om gebruik te kunnen maken van fysiotherapie. Echter kreeg ik het antwoord dat het wel kon vanaf 1 januari, maar dat het nu niet meer mogelijk was omdat er een wachtlijst was van een half jaar. Zeer slecht dat er reclame wordt gemaakt voor iets wat niet mogelijk is. De telefoniste gaf aan dat er nog wel andere modules mogelijk waren, bijvoorbeeld gezichtszorg, maar van de module therapie was teveel gebruik gemaakt waardoor dat niet mogelijk was. Een zeer vreemd advies als je aangeeft de module therapie aan te willen zetten om gebruik te kunnen maken van fysiotherapie.
Geen vergoeding medisch noodzakelijke behandeling 11-jarige zoon. Ondanks diverse aanvullende modules wijst de medisch adviseur van FBTO behandeling af met het argument dat er alternatieve behandeling mogelijk is. De arts zegt dat alternatieven niet mogelijk zijn. Medisch adviseur heeft mijn zoon niet gezien, noch contact opgenomen met arts, noch om extra informatie gevraagd. En FBTO had voor die beslissing maar liefst 3 weken nodig! Falend.
Onduidelijkheid bij ingediende declaraties.Verwijzingen van specialisten geven geen vergoeding. Declaratiemogelijkheid niet van toepassing op aantoonbare oncologisch veroorzaakte schade. Site niet duidelijk bij instellen modules als je de aangevulde module uitprint is hij nog niet aangemeld bij verzekeraar, je moet nog verder door gaan met de activering. Gevraagde informatie per mail en telefonisch zijn tegenstrijdig en onduidelijk.
Tot nu toe geen klachten over FBTO. Alles wordt correct doorgegeven en afgehandeld.
Ook tijdens medische behandeling in buitenland, heb ik nooit enig probleem gehad met de vergoedingen.
Op zich een redelijk goede zorgverzekeraar met heldere voorwaarden en overal het algemeen goede vergoedingen (prijs/kwaliteit). Het indienen van declaraties gaat makkelijk (digitaal).
Door dat FBTO een rechterlijke vonnis heeft doen vervalsen wilt men de cliënten niet los laten waar zij medeplichtig zijn om fraude te plegen bij elke instelling waar zij dan uw geld doet ontvreemen.
heb een behandeling in het buitenland ondergaan fbto is goed in het begeleiden. Fbto hoort evt klachten aan en doet ook meteen iets aan de klachten.
Geen moeilijk gedoe. Correcte afhandeling van zowel genoten zorg als eigen risico
Prima zorgverzekeraar, duidelijk eenvoudig leesbare polisvoorwaarden. Nota s kunnen snel digitaal worden ingediend, geen ingewikkelde formulieren. Mog
Deze verzekeraar geeft heldere informatie en is makkelijk te bereiken en kan problemen snel en makelijk oplossen
Ik vind de privacy van clienten wordt niet gerespecteerd, omdat er 1 hoofdverzekerde van het gezin is, en diegene ontvangt alle post. Ook over zeer gevoelige informatie (zelfs waar de hoofdverzekerde niets vanaf hoeft te weten soms. En in die gevallen is het zelfs zeer ongepast om aan een derde persoon toestemming te geven voor een aangevraagde (delicate) ziekenhuisbehandeling. \om deze reden heb ik mij ahw uit laten schrijven uit het gezin, en zelf als hoofdverzekerde een verzekering genomen, om deze post zelf te mogen ontvangen. Bij FBTO ben je een nummer.
Opname per ambulance (niet vergoed door FBTO). Ambulancepersoneel zeer adequaat, de opname van een paar uur was tevredenstemmend.
Toen ik een aantal jaar geleden een zorgverzekering moest afsluiten had ik nog nooit van FBTO gehoord. Na enig zoekwerk op internet uitgekomen bij FBT
zeer goed te regelen via internet. snelle declaratie via app en een mogelijkheid tot keuzes om aan en uit te zetten
No nonsense zorgverzekeraar met een goed bereikbare klantenservice (lokaal tarief). Fijn dat er een "op maat" verzekering afgesloten kan wor
Snelle afhandeling nota's en goed te bereiken. Makkelijke website en door eigen pagina zelf aan te passen en inzicht in polissen.
Reactie op vragen is zonder meer snel te noemen. Soms krijg je een antwoord dat je niet wilt, maar wel conform de voorwaarden zoals ze zijn geformulee
Mijn ervaringen met FBTO zijn erg goed, snel antwoord op vragen, snelle afhandeling, goed bereikbaar. Echter moet ik er wel bij vermelde, dat ik (gelu
Bij de FBTO geen gezeur met nota's ze worden gewoon betaald.
Al meer dan 40 jaar heb ik meer of minder verzekeringen bij FBTO afgenomen. Altijd tot mijn grote tevredenheid. Bij uitkering van declaraties geen ge
Correcte, snelle afhandeling van declaraties, duidelijke uitleg van voorwaarden.
Goede informatie, correcte en snelle afhandeling van nota's, handig dat je modules aan en uit kunt zetten. Site vind ik alleen onoverzichtelijk
Geen getouwtrek, maar een vlotte en correcte afhandeling van de financiële beslommeringen.
Geven duidelijk antwoord, zijn duidelijk met uitbetalen en zij niet duur.
FBTO verzekering heb ik goede contacten mee met bijvoorbeeld afwerking van declaraties en betalingen zowel bij de ziekenfonds als bij woning verzekeri
Het is erg handig dat je modules aan/uit kan zetten FBTO is de enige verzekering die dat mogelijk maakt, zo heb je geen onnodige extra kosten als je g
Ik vergelijk al enkele jaren alle zorgverzekeringen en tot nu toe zie ik geen redenen om over te stappen. Groot voordeel is het aan- en uitzetten van
Bijzonder snelle en hulpvaardige cliënten contact bij de vraag of ik kon overstappen naar andere cardioloog in een privé kliniek en naar ander ziekenh
Prima verzekering. Wel goed opletten dat FBTO in een aantal gevallen afwijkende voorwaarden heeft. Zo moet je voor fysiotherapie eerst toestemming vra
Nota's via speciale FBTO app gefotografeerd en doorgestuurd, maakt de afhandeling lekker snel en gemakkelijk.
Duidelijke polis en zeer klantvriendelijk bij vragen/problemen.
Aanvraag ingediend voor onze dochter om naar Gent te kunnen gaan. Hele snelle en duidelijke afhandeling van FBTO. Top!
Goede bereikbaarheid, correcte behandeling, snelle afhandeling dus goede service, modulen kunnen aan/uit gezet worden erg nuttig, ben zeer tevreden me
Goede verzekering, duidelijk, vriendelijk en professionele klantenservice. De modules die je aan/uit kan zetten zijn erg handig. Snelle afhandeling va
Duidelijke uitleg, weten waar ze het over hebben. Goede overzichten op mijn FBTO.nl. Samenstelling pakketten werkt prima ook het aan en uit zetten.
Ben al sedert 1965 een zéér tevreden klant en zal dat ook zeker zo blijven!
Ze zijn zorgvuldig met maken en nakomen van afspraken.
Voordelig is medicijnpakket, nadelig is gezichtszorg en let op de vergoeding loopt soms over twee jaar verspreid waardoor er minder vergoed werd dan i
No nonsense organisatie waar je kan kiezen de zorg die je nodig hebt en dus niet betaald voor dingen die je niet nodig hebt. Kan je het eigen risico n
Nooit een slechte ervaring met deze verzekering gehad!
Snelle klachtafhandeling, goede voorlichting, goede prijs.
Afhandeling nadat ik gescheiden ben en mijn ex verhuisde (29-10-2012) heeft mij nog 2 maanden premie gekost ondanks aangeven middels een formulier.
Goed, jammer dat de aanvullende verzekering voor alternatieve zorg zo weinig vergoed wordt. Dat is mijn reden dat ik andere zorgverzekering heb gekoze
Geen of weinig problemen met vergoedingen etc. en vaak per omgaande betaling.
Men denkt goed met je mee, zorgvuldig en correcte afhandeling van zaken. Altijd geduldig en vriendelijk aan de telefoon.
Altijd zeer correct en duidelijk, afwikkeling nota's zeer goed en altijd op tijd. Overzichtelijke website waar je je gegevens kan inzien. Contact
Snelle afhandeling declaraties, goede informatievoorziening.
Mijn ervaring is dat de belangrijke onderdelen makkelijk te bereiken zijn en dat men door het personeel goed te woord wordt gestaan.
Alleen de aan en uit modules worden wat makkelijk gepromoot. Als je deze aan wil zetten, kan het weleens 6 maanden duren om er gebruik van te maken.
Prima verzekeringen zijn echt klantvriendelijk.
Vriendelijke en duidelijke klantenservice, die ook nog eens met je meedenkt, in jouw belang.
Ik ben al jaren bij FBTO verzekerd, zonder klachten. Wat ik met name prettig vind is de bereikbaarheid per telefoon en de deskundige medewerkers die m
Altijd duidelijk, nota's worden direct betaald, telefonisch makkelijk bereikbaar.
Gemakkelijk declareren. Snelle terugbetaling gemakkelijk bereikbaar, slim om elke maand aanvulling bij en af te doen.
Makkelijk module kiezen, sommige modules kunnen aan en uit gezet worden naar behoefte. Goede en uitgebreide antwoorden bij vragen over dekkingen. Vrie
Het aan en uitzetten van de modules vind ik wel prettig
Doordat men niet direct kom vaststellen wat er aan de hand was is er net zo lang gezocht tot er een diagnose kon worden gesteld. Daarna is er in hoog
Een zeer goede ervaring bij dit bedrijf, te veel om op te noemen ik ben zeer tevreden en dat moet iedereen maar geloven.
Ik heb zwaar astma en je kan de arts van hun niet bereiken via de telefoon. Mijn artsen hebben (het zijn er 3) gezegd dat ik naar Davos moest en hun z
Tel. en via site goed bereikbaar , duidelijk en niet duur
Slechte zorgverzekering. Heb gezin uitbreiding in mijn pakket zitten. Maar toen ik ging bevallen werdt alles alleen vergoed als ik thuis zou bevallen.
Goede directe inzage in al mijn gegevens (polis, ingediende rekeningen, eigen risico etc.). Heel fijn, die duidelijkheid!
Scherpe premie. Overzichtelijk modulesysteem. Snel indienen en snelle uitbetaling van declaraties. Overzichtelijke MijnFBTO, waar alle gegevens in
FBTO is een prima verzekering. Alle declaraties worden vlot verwerkt. Goed te bereiken. Goedkoop.
Altijd vriendelijk geholpen. Snelle reacties. Vlotte uitbetaling.
Niet alleen op het gebied van gezondheid maar ook voor al mijn ander polissen die ik bij de FBTO heb. Alles prima voor mekaar.
Ik vind FBTO een hele slechte zorgverzekeraar. Ze hebben hun administratie nooit op orde. Factureren altijd extra's die ik niet heb ingesteld. D
Duidelijke site, mogelijkheid tot aan/uit zetten van modules, makkelijk declareren via de site, redelijk snelle uitbetaling, indien iets niet duidelij
Verbeteringen aangeven duidelijker wanneer je aanvullende polis ingaat. En de premie op een vaste datum afschrijven.
De tandarts verzekering is niet meer uit te zetten of je moet maar een keer per jaar naar de tandarts gaan! Aanders moet je een half jaar wachten! Ga
Mijn vrouw stikte in haar eten een reanimatie van 20 minuten volgde daarop. Belde de volgende dag FBTO met diverse vragen hierover. Keurig geholpen,
Jarenlang naar tevredenheid verzekerd bij FBTO geweest, maar nu ga ik zo spoedig mogelijk overstappen. Na jaren dezelfde merkmedicijnen gebruikt te he
Snel en adequate afhandeling zeer klant vriendelijk.
Niets dan lof als sinds ik bij deze maatschappij ben. In 2003 uitstekende begeleiding en nazorg na bypass vrouw in Spanje, vlotte schadeafwikkeling in
Het jammere is dat een goedkopere zorgverlener die zich bewust niet aansluit bij een vereniging omdat de kosten dan dramatisch omhoog gaan. Niet vergo
Goede en duidelijke hulp, klantenservice doet altijd haar best om je zo goed mogelijk te helpen, heel fijn. Verder vind ik persoonlijk de mogelijkheid
Prima verzekering, geen gedoe word niet bedolven onder allerlei niet gevraagde mail, of post, jammer van het beleid eigen risico wordt direct afgeschr
Alles verloopt bij mij prima in de contacten die ik heb over nog meerdere klachten.
Deskundige en vriendelijke huisarts, duidelijke uitleg.
FBTO is niet duur, maar vergoedt ook niet veel.
Duidelijke polisvoorwaarden, digitaal overzicht polis is zeer overzichtelijk (gemakkelijk zien hoeveel je per module per maand of per jaar betaald). E
Een betrouwbare en servicegerichte organisatie.
Polis voorwaarden zijn heel duidelijk. Zijn per module in drie verschillende categorieën aan te zetten. Alles is op de site na te zoeken. Bij vragen v
Er zijn nooit problemen. Vragen worden correct beantwoord. De modules kunnen ieder moment aangepast worden. Premie is redelijk
FBTO is goed bereikbaar en ik kan zelf bepalen wat ik in mijn pakket aan zorg nodig heb.
Goed, alleen jammer dat ze het eigen risico gewoon zo maar afschrijven als je een deel verbruikt hebt. Kan je zelf erheen bellen voor eventueel een
Ik raad iedereen de FBTO zorgverzekering aan. De voorwaarden zijn glashelder en het 'aan' en 'uit' functie is zeer handig! Ik heb
Zorgverzekeraar doet precies wat u verwacht. Houd wel rekening met het eigen risico. Dat kan zomaar afgeschreven worden.
Vooral het kunnen aan- en uitschakelen van modules bevalt mij erg.
De snelle afhandeling van alles aan de telefoon zijn de medewerkers erg vriendelijk en de FBTO app werkt perfect om je declaratie door te sturen.
De afhandelingen van facturen verloopt goed. Vragen aan de klantenservice worden over het algemeen goed beantwoord. De website vind ik niet echt over
Pakketten zijn goed naar eigen behoefte samen te stellen, waardoor je dus niet onnodig voor iets betaald, waar je geen gebruik van maakt. Duidelijk in
Ik heb goede ervaringen,als ik iets wil weten krijg ik vrij snel iemand aan de lijn.het hele zorgsysteem is erg duidelijk
FBTO gebeld of Bechterew nog in het basis pakket zat kreeg gelijk te horen dat dat niet meer zo was kreeg het advies om een module aan te zetten heb
Gemakkelijk via internet Tussentijds aan te passen Bij vragen, snel en duidelijk antwoord Snelle afhandeling van declaraties
Nota's worden snel en adequaat afgehandeld en betaald. Zowel teruggave als uitbetaling aan zorgbieder. Vrijheid in modulekeuzes en aansluiting v
FBTO is goed in het aanbieden van flexibele polissen, waarbij ik vooral het aan- en uitzetten van modules erg handig vind, en in het verstrekken van i
FBTO is snel in de afhandeling van zorgnota's. Je kunt modules aan en uit zetten die je nodig denkt te hebben of juist niet nodig hebt. In &quot
Duidelijk, snel, correct en goedkoop met veel eigen mogelijkheden tot aanpassen, dat is voor mij de FBTO
Duidelijke info, maar alles gaat per computer, jezelf verzekeren is dan niet simpel...
Al jaren tevreden klant. Geen gedoe, alles online te regelen en als ik een vraag heb hoef ik nooit lang te wachten tot ik geholpen wordt aan de telefo
Twee jaar bij FBTO verzekerd. Duidelijk polis. Makkelijk alles via internet regelen. Telefonisch is ook prima bereikbaar. Polisonderdelen instelbaar p
Het is een goede zorgverzekeraar. Goed is dat je aanvullende verzekeringen ook tijdens de looptijd van de polis kunt aanvinken. Nadeel is, dat dan pas
Tijdens mijn overwintering voet gebroken. Contact opgenomen met FBTO alles meteen geregeld ook een arts tolk die Spaans sprak vlucht naar huis, auto k
Duidelijke website, ze doen nooit moeilijk, duidelijke informatie. Redelijke bereikbaarheid. Redelijke premie. Eigen keus van behandelaar.
Wij zijn zeer tevreden over de FBTO, ook met telefonische vragen zijn ze zeer correct en nemen de tijd voor je. Handig zijn ook de knoppen die je aan/
Alleen maar goede ervaringen met FBTO. Snelle afhandeling. Prettig telefonisch contact. Enz. Kreeg ook vergoeding voor een onderzoek bij een privaat
De afhandeling van betalingen verloopt prima. Na de melding van een fout is dit keurig afgehandeld en het teveel geclaimde bedrag is op de rekening te
Hele fijne verzekeraar. Nooit 'gedoe' mee en super eenvoudig.
Goede duidelijke voorwaarden in normaal en begrijpelijk Nederlands. Geen kleine lettertjes, dus achteraf geen verrassingen. Wat ik ook heel prettig vi
We zijn al jarenlang verzekerd bij FBTO en tot nu toe nog eeg enkele keer spijt van gehad. Alle afspraken zijn duidelijk, website is overzichtelijk en
Komen beloftes niet na, onkunde van medewerkers Slechtste zorgverzekeraar van nl
Ga nooit naar fbto, het zijn oplichters doe beloven behandelingen te vergoeden, maar later van niks weten.... en klachten nemen ze niet serieus... Hoe zij zaken doen is een schande, hoop geld vragen met slechte service en deskundige medewerkers !
FBTO is een schandalige en onbeschofte verzekeraar! Ze gaan op de stoel vd arts zitten en bepalen zelf of ze wel of niet vergoeden. De nota's kunnen alleen via de apotheek worden ingediend maar dan vergoeden ze maar de helft aan de apotheek! Logisch dat die dat niet wil. Ik ben nu zo vaak van het kastje naar de muur gestuurd, en m'n medicijnen met medische noodzaak worden nog steeds niet vergoed, dat ik m'n rechtsbijstand ga inschakelen en aan het einde vh jaar al mijn verzekeringen bij FBTO opzeg! NOOIT naar FBTO gaan, ze lachen je gewoon uit!
Zeer slechte zorgverzekeraar stuur je een mailtje naar FBTO debiteuren beheer incl. Overzicht alle betalingen over het jaar 2011 krijg je gewoon geen antwoord terug. Als ik ze dan bel wordt je zeer onbeschoft te woord gestaan door de medewerkers. Zorgverzekering is ook niet alles wordt nogal moeilijk gedaan met het afnemen van medicijnen etc. Kortom slechte verzekeringsmaatschappij en raad het werkelijk iedereen af.
Begin dit jaar overlijdt mijn vriendin en informeer ik FBTO hierover. Ik vraag de teveel betaalde premie die ik zelf voor haar vooruit voor dit jaar betaald heb, aan mij terug te storten. Ik krijg direct erna een bevestiging dat het bedrag binnen enkele dagen terugbetaald gaat worden. Na enkele weken geen geld, contact opgenomen. Ze hebben twee keer geprobeerd geld over te maken na haar ipv mijn rekening, maar die is door haar dood opgeheven. Geld is dus teruggekomen, maar contact opnemen is er niet bij. Ik geef het juiste nummer door en vraag om per omgaande het geld terug te storten. Geen reactie, geen geld. Ik schakel mijn rechtsbijstandsverzekering in om mijn rechtmatige geld terug te krijgen. Alsof ik niets beter te doen heb in deze moeilijke tijd.
De verzekering afsluiten is makkelijk, daarna houdt het ook meteen op. Ik heb mei 2013 een dubbele rekening voor ziekenhuiskosten gekregen en ben nog steeds bezig met het recht zetten hiervan. Vorige maand dacht ik het eindelijk na elke maand 2 telefoontjes en meerdere rekeningen terug te sturen voor elkaar te hebben. Valt doodleuk de rekening weer op mijn mat. Ze blijven het proberen, elke keer krijg ik iemand anders aan de telefoon en niemand weet waar het over gaat. Dus niemand doet wat. Het enige wat ze doen is de rekening 4 weken uitstellen. Zodat ik 4 weken later weer kan bellen.
Belachelijke service. Het bedrijf maakt fouten en geven verkeerde adviezen, maar uiteindelijk is het de consument die op de blaren kan zitten. Ben blij dat ik daar weg ben, ik zou niemand aanraden om je daar te laten verzekeren!!
Ik ben jaren een tevreden klant geweest van FBTO. Maar de ervaringen van het laatste jaar laten daar weinig van over. Zo heeft FBTO vorig jaar geweigerd om een tandartsbehandeling van me te vergoeden. Dit is hun volste recht, maar uit de brief die ze me stuurde maakte ik bijna op dat dit een criminele daad was. Hoe durfde ik een vergoeding aan te vragen terwijl ik geen tandartsverzekering had. Dit terwijl mijn tandarts me dit juist had geadviseerd, omdat het om een oude letselschade ging onder afwijkende voorwaarden.
heel erg behulpzaam en vriendelijk. toen ik zwanger was kreeg ik een mooi pakket waar ik veel aan had ,met een aanvullende module gezinsplanning. er was toen ook veel voor mij vergoed. wat ook erg makkelijk is dat je de module aan en uit kan zetten. ik zeg een dikke 10!
in 2013 heb ik voor het eerst zorg afgenomen bij FBTO. Op zich ging alles in 2013 oke en had ik geen verdere problemen met FBTO. Wat ik wel niet zo fijn vond dat ik van de zorgverzekeraar 3 keer in 1 jaar een andere fabrikant voor de pil kreeg. Ik 2014 zag dat nieuwe klanten geen wachttijd hadden op hun aanvullende modules. Maar vaste klanten worden bedankt met een wachttijd van 6 maanden!! Ik probeerde de verzekering op te zeggen alleen dit lukte online niet. (het was 31dec.) Toen heb ik een mailtje gestuurd met daarin van dat ik hoop omdat het uitschrijven niet lukte, ze geen wachttijd zouden rekenen. Na een telefoontje moest ik maar een email sturen omdat dat sneller zou gaan. Vandaag op 17 januari heb ik daar een reactie op gekregen. Dat FBTO niet soepel is in regelgeving. Een erg laten reactie. Voor mij nooit meer FBTO zal het ook aan iedereen afraden.
Al 6 jaar verzekerd bij FBTO. Drie kinderen gehad, alles super goed geregeld. Communicatie is top. Zowel via internet, als via de klantenservice aan de telefoon. Snel antwoord, goede service, geen gedoe. Geen dure nummers en geen dure zorgverzekering. Wijzigingen zijn zo gebeurd. Ik raad iedereen FBTO aan.
Ik ben over het algemeen erg tevreden over de verzekering. Het principe van aanvullende modules aan- en uitzetten werkt fijn (al moet je voor sommige modules wel rekening houden met een wachttijd van 6 maanden (wel premie betalen) voordat je er gebruik van kan maken. De modules hebben een goede vergoeding die ook vlot wordt afgehandeld en ingediend kan worden dmv foto's via de FBTO app. Helaas heb ik wel een slechte ervaring met de klantenservice. Dame a.d lijn was niet goed geïnformeerd over bepaalde zaken en toen ik daarop inging werd ze erg ongeduldig en onprofessioneel. Maar ik ga er vanuit dat zij een uitzondering is.
bitje van mijn dochter werd vergoed uit basispakket, mogelijk om online declaraties in te dienen, tandarts en huisarts worden zonder mijn tussenkomst geregeld, weinig rompslomp gehad
Inzicht in rekeningen is moeilijk. Ik kan geen codes vinden bij de tandartsrekeningen. De wachttijd bij het verhogen van een module. Leeftijdsdiscriminatie bij verschillende aanvullende modules.
Voor het eerst in 7 jaar overgestapt. Fbto Tandarts verzekering verged pas in de 7de maand. Je bent bij fbto dus Niet verzekerd voor enige tandheelkundige hulp de eerst 6 maanden van het jaar terwijl wel een forse premie Wordt geincasseerd.
* Ondanks mnd.bet.toch onaangekondigd een bedrag van 150 euro afgeschreven.( na rappel retour) *Ondanks het e.r. nog een bedrag van 250 euro voor de tandprot.moeten betalen(ze wilden de nota niet volledig betalen)* Na een jaar !! nog het e.r. indienen. * Trage reacties of helemaal NIET reageren op je vragen. Neem een voorbeeld aan de Cons.Bond binnen 48 uur !! Er zijn thans div.alt. verz. die ook qua prijs interessanter zijn. Verz. nu per 1.1.2014 beeindigd. Chapeau voor de Consumenten Bond.
Ze zijn niet correct,onduidelijk en een puinhoop in hun administratie
Wil per 01-01-2014 op de bestaande zorgverz. een aanvullende verzekering afsluiten. Krijg echter een wachttijd van 6 maanden maar wel betalen over die periode. Nieuwe klanten worden per direct geaccepteerd. Dit is dus de wet van ongelijke behandeling. Al dat gedurende het verzekeringsjaar opgaat kan ik daar vrede mee hebben. Nu ben je echter als bestaande klant (al jaren) ernstig benadeeld en ongelijk behandeld Opzeggen en opnieuw verzekering wordt ook niet geaccepteerd. Deze klant beëindigd aldus de langdurige relatie en komt nooit meer terug
Ik ben bestaande (klant al jaren) en wil per 01-01-2014 een aanvullende verzekering nemen deze heeft echter en wachttijd van 6 maanden maar die 6 maanden moet ik wel betalen. Alle nieuwe klanten hebben deze wachttijd en betaling niet Dit is dus de wet van ongelijke behandeling. Op zeggen en opnieuw afsluiten (nieuwe klant) wordt ook niet geaccepteerd. Absoluut een oneerlijke behandeling wat ik niet accepteer en opzeg
Ben niet blij met opstelling verzekeraar t.a.v. maximale vergoeding elastische kousen klasse 3 aan leverancier. Dit zorgde ervoor dat ik kwalitatief slechte kousen kreeg die ook nog eens niet adequaat zijn voor mijn aandoening(en). Ook was er geen transparantie over de kosten van kousen (zowel van leverancier als vanuit zorgverzekeraar) Het lijkt er nu op alsof je bij deze verzekeraar alleen in aanmerking kunt komen van kwalitatief gezien de slechtste kousen die er zijn. Ook kreeg ik verschillende informatie te horen- van klantenservicemedewerkers.
Ze geven binnen 3 dagen antwoord op je (email vragen). geven nuttig advies bij telefonische vragen.
Een goede zorgverzekering, met een goede premie(die misschien nog iets goedkoper kan, als je het nieuws gevolgd hebt) de service is goed
Correct en snel, uitstekende customerservice. Soepel met betrekking tot behandeling in het (verre) buitenland, vorral door de hulp van Royal Doctors, die veel voor je regelen (automatisch aangesloten met het module "Extra Zorg").
Ik vind het goed dat bij FBTO mogelijk is om modules aan of uit te zetten. Wat je nodig hebt dat gebruik je. Er zijn ook geen moeilijke vormen van zorgverzekeringen waaruit je moet kiezen. Alles is overzichtelijk en duidelijk wat iest kost.
In het begin toen we bij de FBTO kwamen was de service zo geweldig dat we dachten in de hemel te zijn beland, maar naar mate we langer verzekerd zijn valt dit toch weer tegen. De zorgverzekering is in premie duur terwijl de vergoedingen minder zijn geworden
Gemiddelde prijs voor prima zorgverzekering. Nooit klachten, betalingen altijd per omgaande.
Fbto was de afgelopen 2 jaar mijn favoriete zorgverzekeraar, alles per maand aan en uit zetten. Helaas is dat dit jaar (2013) sterk verandert: tandartsmodule moet je eerst halfjaar betalen als je na 1 januari daar voor kiest, hetzelfde geldt voor therapieen (basis). Bllijven opletten dus! M. de Boer
Mijn zoon is begin december geboren. Hij genereerde gelijk veel kosten, want hij is bij 7 weken geopereerd aan een liesbreuk. 2 maanden na zijn geboorte gingen we over naar een FBTO omdat mijn man van werkgever veranderde. Nauwelijks premie betaald voor mijn zoon en vele duizenden guldens aan kosten.
FBTO is een grote ramp! jaren lang verzekerd, gelukkig nooit een beroep gedaan op mijn zorgverzekering, één maandje blijkbaar te laat betaald en ja hoor! INCASSO! het allermooiste is dat ze ter plekke eigen regeltjes bedenken. Wanneer je dan gaat bellen kom je achter dat je niets meer voorstelt dan een nummertje. ondertussen zo hun best doen om nog meer nummertjes en zieltjes te winnen. ZORG EERST DAT JE BESTAANDE KLANTEN TEVREDEN ZIJN.
goede communicatie, snelle afhandeling van zaken, duidelijk (ook de internetsite); de site is verder gebruikersvriendelijk en vooral het gemak zaken te muteren bijvoorbeeld bij de zorgverzekering is eenvoudig en snel
uitstekende website waar voldoende informatie op staat. Basiszorgverzekeringspremie is de laagste die ik kan vinden. Alle informatieuitwisseling gaat efficiënt via de site en email
Zeer overzichtelijke website. Declaraties binnen 48 uur vergoed, direct inzicht in de zorgkosten. Groot voordeel is de toegankelijkheid en de verwerking van de nota's. Goede basisverzekering, goedkoop. Aanvullende verzekeringen kun je zelf kiezen d.m.v. het aanklikken van modules. Direct te zien hoeveel het eigen risico is. Voordeel, wat je niet nodig hebt betaal je ook niet. Preventieve zorgkosten (b.v. chiropracticor wordt voor een groot gedeelte vergoed) Zeer vriendelijke klantenservice, altijd bereidt om informatie te geven!
Echt erg dit. Ben blij dat we de uitschrijving binnen hebben voor dit jaar. Is afgelopen jaar niet gelukt en was verplicht bij ze te blijven, lekker makkelijk cashen, we hadden/hebben nooit wat, dus laten gaan: ho maar. Zijn echt een stel oplichters, de 1 beweerd dit a/d telf. de ander beloofd je dat. Zelfs als je het schriftelijk krijgt toegezegd wordt er zo een week later een mail gestuurd waarop men erop terug komt (??). Klantvriendelijkheid: 0,0. Zelfs een medewerkster heeft de haak erop gegooid, dit terwijl ik keurig bleef, wel op mijn standpunt, schandalig. Wil je gezeur en gezeik, moet je naar FBTO gaan, succes!
Een zorgverzekering die je het hele jaar door kunt aanpassen. Heerlijk! En niet te vergeten de declaratieapp. Super handig. Je maakt een foto van je rekening van de tandarts en het geld staat een paar dagen al op je rekening. Ook makkelijk dat je ze kunt bellen.
Ik heb mijn zorgverzekering afgesloten bij FBTO. Erg tevreden en goede service via e-mail. Daarnaast een scherpe prijs
Het is een mooi concept met de modules. Je kunt flink besparen door slim met de aanvullende modules om te gaan. Echter: wees alert. Kijk goed naar de bepalingen. Maak bij elke wijziging in de polis op internet een print van de details van de gewijzigde polis om gezeur met niet betaalde nota's achteraf te voorkomen. Bewaar verder de bevestigingsmail van FBTO van de wijziging en trek bij hun aan de bel als die er niet komt. Deze verzekering is absoluut af te raden voor mensen die slecht georganiseerd zijn of niet overweg kunnen met internet en computers.
Ik heb een zeer slechte ervaring met de fbto zorgverzekering. Uit onderzoek bleek dat ik een mra nodig had, ik heb fbto zelfs nog gebeld of dit vergoed werd en ja werd gezegd. Nu al 2 jaar weigeren ze de declaratie te voldoen, eerst gaan ze op de stoel van de specialist zitten, zeggen dat niet de kno arts maar een longarts dit had moeten beoordelen. Een jaar later zeggen ze nee een mra is niet goed voor u, u had een mondkap aan moeten vragen.... en ondertussen heb ik slapeloze nachten.
Ik heb bij FBTO een zorgverzekering afgesloten, ze hebben hele aantrekkelijke prijzen en je kan je pakket elke maand veranderen, dat vind ik al een heel goed teken. Ze hadden bij mijn aanmelding een foutje gemaakt in het pakket, maar dat is meteen zonder bombarie rechtgezet, dus een goede service!
Eerste jaar eigen ziektekostenverzekering. Bevalt prima.
Ik ben erg blij met FBTO. We hebben er een paar verzekeringen lopen en we zijn heel tevreden. Ze zijn goedkoper dan de meeste anderen (goedkoop kan ik niet zeggen want het rijst tegenwoordig de pan uit met bijv. de hoge zorgpremies)! Online kun je declareren en dat gaat makkelijk en snel. De klantenservice heb ik wel eens nodig gehad als ik vragen had, en ik werd erg netjes en snel geholpen. Dit kwam mede door de site, die ik soms een beetje verwarrend vind en niet meteen kan vinden wat ik zoek. Daar kan dus nog iets aan gedaan worden. Voor de rest no-nonsense. Geen verspilling van papier zoals bij veel andere verzekeringen (hiervoor had ik VGZ en kreeg regelmatig 'spam' op de deurmat en dat vind ik zonde van het geld)! Ik ben tevreden, en ik hoop velen met mij!
Ik had veel vragen voordat ik een zorgverzekering af wilde sluiten. Steeds kreeg ik snel antwoord. En nu ik de zorgverzekering bij FBTO heb, gaat nog steeds alles prima: makkelijk rekeningen via internet indienen (geen portokosten meer) en snelle uitbetaling.
FBTO heeft het wel heel makkelijk gemaakt om over te stappen van ziektekostenverzekering. Was zo gedaan en ook snelle communicatie van hun kant. Ik ben ook erg blij met hun service voor het indienen van declaraties. Als je een smartphone hebt kan je een App installeren. Indien je iets moet declareren maak je een foto van de rekening en stuurt hem via die App door. Je hoeft de rekening niet nog eens na te sturen, alleen 1 jaar te bewaren.
In verband met een (toen nog in de planning liggende) zwangerschap afgelopen januari overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Een belangrijke reden waarom mijn vrouw en ik voor FBTO hebben gekozen is de mogelijkheid om de aanvullende modules elke maand aan en uit kan zetten. Toen bleek dat mijn vrouw zwanger was konden we simpelweg de module Gezinsplanning aanzetten en waren we prima verzekerd:). Niet alleen betaal je daar door dus nooit te veel maar ook kregen we als cadeautje voor de zwangerschap een 9 maanden dagboek! Kortom een verzekeraar met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouden (mede door het maandelijks aan en uit zetten van de modules) en met een zeer menselijk karakter.
Sinds de dag dat ik de reisverzekering van FBTO heb, heb ik niets dan problemen ervaren. De communicatie is ongelofelijk slecht. Bij het opzeggen van mijn verzekering heb ik ongeveer 5 emails moeten sturen waar slechts op 2 werd gereageerd. Er is tweemaal onterecht geld van mijn rekening gehaald, waarvan 1 maal in november was en ik nog steeds geen reactie heb gekregen. Kortom ga NIET naar FBTO
in januari 2011 verzekering beeindigd per brief en hierin specifiek gevraagd of er nog openstaande posten waren . Geen reactie dus ben er vanuit gegaan dat dit opgelost zou zijn. Maar helaas ook hier heeft d eFBTO zijn eigen regels de wet zegt dat je pas een andere verzekering kan aangaan op het moment dat er bij de voorgaande maatschappij alle rekeningen zijn voldaan. Dit is het geval op het moment dat de FBTO de verzekering beeindigd nu moet ik voor de rechter komen vanwege een openstaand bedrag ik zie het vol vertrouwen tegemoet daar de jurispedentie duidelijk is. Wat een stelletje oplichters.
Nooit problemen mee gehad. Declaraties worden snel afgehandeld.
Afschuvelijk. Niemand zal ik aanraden voor dit kantoor te kiezen. Nooit meer. Ze verzinnen hun eigen regels en ze informeren je zeer slecht en sturen alleen facturen.
We hebben onlangs gekozen om onze ziektekostenverzekering om te zetten naar FBTO. We betalen nu uitsluitend voor datgene waarvoor we verzekerd willen zijn. Ons gezin is al compleet, dus premie betalen voor gezinsplanning hoeft niet meer. We gaan regelmatig op vakantie in het buitenland, dus die Buitenland module is ook wel goed. Alles kan geregeld worden via de mijnFBTO online website. Geen papieren rompslomp meer.
Sinds 2011 ben ik klant van FBTO zorgverzekering. Het was eerst wennen om zelf mijn verzekering per maand te kunnen veranderen. Nu vind ik dat best handig. Laatst moest ik naar de tandarts en toen heb ik mij even bijverzekerd daarvoor.
FBTO lijkt een prima zorgpremie te bieden. Nu kan ik bijna niet wachten tot ik eindelijk mag overstappen. Dit jaar heeft me meer gekost aan tandarts/huisarts etc, dan ooit tevoren bij andere zorgverzekeraars. Er wordt op bezwaren en reacties niet gereageerd. Het overzicht van declaraties op de site is vreselijk onoverzichtelijk en er wordt ontzettend gegoocheld met de vergoedingen, daar kan je als leek gewoon niet meer bij !!!!! Niet alleen op de prijs afgaan dus want er is geen sprake van vrije zorgkeuze...Het is een combinatie
Bij Fbto doen ze heel moeilijk met rekeningen ze maken het geld eerst naar hun klanten over en deze moet het dan weer naar die geen sturen waar ze de rekening van hebben waarom niet gewoon gelijk naar de tandarts of de docter of wat dan ook over maken is de zelfde handeling nu krijg je dat het nog langer duurd voor een rekening is betaald en vaak kunnen mensen het niet zelf eerst betalen om dat ze anders niet rond kunnen komen van daar dat ik mensen met een laag inkomen de rekening naar fbto sturen en zelf niet betalingen doen gewoon weg om dat ze het niet hebben ik heb een verzekering en wil dan niet al die romslomp van eerst betalen dan weer trugkrijgen of rekening opsturen dan het geld op je rekening en dan het weer overmaken naar de belanghebbende uuuu hoe zat het nou ook al weer daar wordt je dus niet goed van had ik dit vantevoren geweten was ik nooit overgestapt goedkoper of niet ik zit niet op deze moeilijke regelingen te wachten
Ik ben begin dit jaar overgestapt hiernaartoe. Dit verliep heel erg simpel en snel!
Het fijne bij FBTO is dat je voor je aanvullend pakket alleen verzekert wat jij zelf nodig vindt. Helaas gaat dat voor de basisverzekering niet op, daar zit veel in wat ik niet nodig vind, maar dat geldt voor elke verzekeringsmaatschappij inhet ons door de strot geduwde zorgsysteem.
Sinds dit jaar heb ik mijn ziektekosten verzekerd bij de FBTO. Dit bevalt mij eigenlijk prima, ik maak maandelijks wel is gebruike van mijn verzekering en dit gaat allemaal zonder problemen. De FBTO is misschien wel wat duurder, misschien 10 euro duurder dan de goedkoopste zorgverzekering die er te vinden is maar de zekerheid en goede klantenservice die de FBTO mij biedt vind ik meer waard. Ook heb ik wel is contact opgenomen bij de klantenservice van FBTO en ik werd meteen geholpen. De mevrouw die ik aan de telefoon kreeg leek te weten waar ze over praten en dit maak ik niet vaak mee met die callcenters!
Al jaren klant bij FBTO en niets dan goede ervaringen; klant contact is prima te noemen. Schade wordt snel afgehandeld, had hagelschade welke snel werd afgehandeld.Van huis uit dus FBTO maar ook mijn kinderen bij FBTO zorgverzekering en autoverzekering aangebracht min of meer, ook hun alleen maar tevreden ervaringen over de autoverzekering en andere verzekeringen bij FBTO.
Ik was verzekerd bij de Agis. Dit beviel mij niet omdat de communicatie tussen deze verzekeraar en mij niet goed verliep. Wanneer ik wat wilde claimde moest ik daar veel moeite voor doen. Iets wat niet hoort na mijn mening. Daarom ben ik overgestapt naar de FBTO. Omdat ik deze verzekeringsmaatschappij ook al gebruik voor mijn reisverzekering en daar erg tevreden over ben. Maar nu dus ook mijn zorgverzekering bij de FBTO. Het overstappen van de zorgverzekering van Agis naar FBTO is eigenlijk erg vlot verlopen. Net als de afhandeling van de FBTO. Bij hun kan ik iets eenvoudig claimen en krijg ik het geld snel gestort.
Sinds 2003 verzekerd bij FBTO, uitbetalingen uiterst snel en compleet, zeer goed werkende telefonische helpdesk, goede communicatie. Bij invoering basis verzekering duidelijke eenduidige communicatie, ik ben zeer tevreden door ervaring. Met vriendelijke groet, Ruud van der Heijden
Toen ik eind 2008 op zoek ging naar een nieuwe ziektekostenverzekering wou ik dit keer een goede dekking voor de tandarts omdat ik liever maandelijks iets extra's betaal dan dat ik een keer iets heb en ik ineens een vette rekening krijg. Toen zocht ik via google naar de verzekering met goedkope premie voor tandarts kosten. Ik kwam toen uit bij de fbto en had daar me premie uitgerekend en die was erg laag dus heb ik via daar me zorgverzekering afgesloten. Ik kwam eigenlijk al snel via internet op fbto en nadat ik me premie daar berekend kwam ik tot de conclusie dat ze je snel kunnen informeren over hun aanbod. Op hun site moest ik wel even zoeken naar de ziektekosten verzekering omdat er zo veel verzekering op staan.
Door huisarts naar Podotherapie verwezen, heb hiervoor aanvullende module meeverzekerd, tot een maximum van 200 euro per jaar. Eerste rekening is geweigerd, de podotherapeut was geen zgn registerpodoloog. De tweede maal rekening van 140 euro slechts deelbetaling omdat de rekening van de therapeut niet geheel duidelijk was. dit alles zonder enig overleg door de FBTO.
Telefonisch onbereikbaar; word in de wacht gezet. Op brieven en e-mail, zelfs op klachtenmails wordt niet gereageerd. Ziekenhuisrekening wordt niet vergoed, hoewel voor operatie toestemming was verleend. Voorlopig rekening zelf betaald (bijna € 2000) om ook niet met ziekenhuis in de problemen te komen. Ook andere vragen worden niet beantwoord. Dit loopt al weer enige maanden. Krijg geen inzicht via specificaties van vergoedingen. De fbto is niet de duurste in premies, maar als dit daarvoor de prijs moet zijn..... Te SCHANDALIG VOOR WOORDEN
tandartsrekeningen van 20 februari zijn ondanks aanmaningen op 11 mei 2007 nog steeds niet betaald. Terugbelbeloftes (8) werden nooit nagekomen. Noclaim bedrag niet terugontvangen doordat de FBTO ten onrecht claimt 3400 euro betaald te hebben aan medicijnkosten. Mijn apotheek weet echter van niets. Heb eenmalig oordruppels gehad. Op brieven wordt niet gereageerd evenmin op E-mail. Dat vind ik asociaal.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen