FBTO Zorgverzekering

★★★☆☆ 7.7/10 (353 reviews)

Logo verzekeraar FBTO

FBTO verzekert auto en motor, zorg en ongevallen, sparen en beleggen, aansprakelijkheid en recht, reis en recreatie, wonen, lenen en overlijden.

Voordelen van FBTO:

  • FBTO kent een hoge klanttevredenheid
  • Al jaren hoge waarderingscijfers bij diverse onafhankelijke onderzoeken
  • Altijd een helder inzicht in verzekeringsgegevens

Zorgverzekering FBTO 2021

Ben je op zoek naar de FBTO zorgverzekering voor 2021? Op deze pagina lees je alles over deze verzekeraar en vind je beoordelingen en reviews. Zo weet je direct of FBTO de beste zorgverzekering heeft voor jou. Je kunt bij FBTO een basis- en aanvullende zorgverzekering voor 2021 afsluiten. Omdat iedere verzekeraar een andere premie vraagt voor de zorgverzekering, is een zorgverzekering vergelijken heel verstandig.

Voordelen FBTO zorgverzekeraar

  • 100% vergoed bij zorgverleners met een contract
  • 75% vergoed bij zorgverleners zonder contract

Basisverzekering FBTO (2021)

Bij FBTO kies je uit een natura basisverzekering of een basisverzekering met vrije zorgkeuze (restitutiepolis). De basisverzekering is verplicht en wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Dit wordt bepaald door de overheid.

Aanvullende zorgverzekering FBTO

Wil je graag extra zekerheid? Dan kun je bij de FBTO zorgverzekering 2021 een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je hebt de keuze uit de volgende modules:

  • Spieren en gewrichten
  • Gezichtszorg & orthodontie
  • Zorg & Herstel

Gedurende het jaar kun je nog 2 extra aanvullende modules aanzetten. Dit zijn;

  • Zorg in buitenland
  • Tand ongeval

Tandartsverzekering FBTO

Je kunt er ook voor kiezen om de kosten van de tandarts te verzekeren in 2021. Dit doe je met een FBTO tandartsverzekering. FBTO biedt hiervoor de FBTO Tand dekking. Ga je alleen voor controle naar de tandarts? Dan is een tandartsverzekering vaak niet nodig. Het is dan voordeliger om de rekening zelf te betalen.

Premie FBTO 2021

Hieronder vind je de premie van FBTO. Bereken via de vergelijker jouw premie voor 2021.

JaarRestitutieNaturaBudget
2021€ 128,50€ 122,50
2020€ 122,50€ 116,95
2019€ 117,50€ 109,95
2018€ 109,95€ 105,50
2017€ 108,50€ 103,50
2016€ 99,95€ 94,25
2015€ 98,00€ 92,00

Eigen risico FBTO 2021

Voor zorg vanuit de basisverzekering betaal je in 2021 een eigen risico van 385 euro. Dit geldt niet voor kinderen. Zij zijn tot 18 jaar gratis verzekerd. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen tot 885 euro. In ruil hiervoor krijg je een flinke korting op de premie. Doe dit echter alleen als je verwacht geen zorgkosten te maken in 2021.

Onafhankelijke beoordelingen voor de FBTO Zorgverzekering

De FBTO Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 15 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Restitutiepolissen’.

De FBTO Zorgverzekering is in de Zorgmonitor van 15 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,8.

De FBTO Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 15 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Restitutiepolissen’.

De FBTO Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 15 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Restitutiepolissen’.

De FBTO Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 15 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Restitutiepolissen’.

De FBTO Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 15 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,5.

De FBTO Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2014 van 15 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,9.

De FBTO Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 15 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs’.

De FBTO Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2013 van 15 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,8.

De FBTO Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 15 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Basisverzekeringen’.

De FBTO Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek Zorg 2012 van 15 januari 2021 door Verbond van Verzekeraars beoordeeld met een 7,7.

De FBTO Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2012 van 15 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,8.

De FBTO Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 15 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs’.

De FBTO Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek Zorg 2011 van 15 januari 2021 door Verbond van Verzekeraars beoordeeld met een 7,8.

De FBTO Zorgverzekering is op 15 januari 2021 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 8,0.

De FBTO Zorgverzekering is in de Research Special Zorgverzekeringen van 15 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs’ voor basisverzekeringen.

De FBTO Zorgverzekering is in de Consumentengids van 15 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,2.

De FBTO Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 15 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,2.

De FBTO Zorgverzekering is op 15 januari 2021 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 7,8.

De FBTO Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2009 van 15 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,6.

De FBTO Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 15 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 6,9.

De FBTO Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2008 van 15 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,4.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de FBTO Zorgverzekering

Wegens dat F TO Zorgverzekeringen vervalsingen doet plegen bij Rechterlijke Uitspraken met medeplichtigen van Vesting Finance Almere Stad, 3Gerechtsdeurwaarders, CVZ en het CJIB omdat FBTO Chris Schonnewille de hele rechterlijke uitspraken doet vervalsen. Verzoek ik FBTO zich te doen aanmelden bij www.nvvk.eu

FBTO werkt in heel veel gevallen mee en is een fijne zorgverzekering. FBTO Zorgverzekeringen is zeker het aanraden waard

Kaakchirurg Doetinchem Slingeland  Dr de Jong  prima

Ze zijn uiteindelijk onbetrouwbaar en keren niets if weinig uit.

Op zich een prima zorgverzekeraar. Toch heb ik het idee dat ze minder vergoeden dan andere zorgverzekeraars.

Onbeschoft (niet klantvriendelijk.) behandeld.!Zojuist contact gehad met FBTO waar ik anders altijd netjes wordt behandeld en er in oplossingen word meegedacht is het dit keer tegenovergesteld.Het probleem is het volgende ik heb wegens omstandigheden een stono op de zorgkosten van mijn vrouw en mij nu vraag ik om met mij mee te denken en vraag of ze de tweede poging na de 15 willen afschrijven maar meneer kan niks beloven zo zijn de regels .ben al jaren klant en heb al vele familie leden deze zorgaanbieder aanbevolen.bij alles wat ik zij wist hij me wel het tegenovergestelde te zeggen wat een naar persoon.

goede ervaring met FBTO en de service is heel goed en men word er correct behandeld

FBTO, afzetters eerste klas.Het drama begon met mijn tandverzekering. Geen goeie behandeling willen vergoeding, dus heb het moeten doen met een behandeling waarna elke maand weer een stuk afbreekt. En nee, dit ligt niet aan de tandarts of zijn kwaliteiten, want die heeft ook al ruim een jaar geroepen dat het niet toereikend zou zijn.Vervolgens drama met een inboedelverzekering. Want waarom zou je een inbraak vergoeden? Sleutels gestolen, maar pas na lang zeuren een kleine vergoeding om de sloten te vervangen. Om van de autosleutel nog maar te zwijgen.En nu opnieuw de zorgverzekering. Sinds januari het besluit genomen om FBTO ook zijn laatste inkomstenbron van mij af te sluiten, namelijk de zorgverzekering. Door de doorlopende automatische incasso nog wel de premie voor januari afgeschreven. Ok, kan gebeuren, zolang het maar zou worden opgelost. Inderdaad, het maandbedrag werd teruggestort. Maar dan nu het mooie! Sindsdien krijg ik verschillende dreigbrieven binnen van FBTO waarin staat dat ik een terugboeking heb gedaan, dus of ik even dat bedrag over "wil" maken. Uhm, wat? Nu maanden later, na de zoveelste mail met bewijzen en voorbeelden vanuit mij, eindelijk erkenning dat het eruit ziet dat er inderdaad geen terugboeking is gedaan. En de vraag hoe we dit op gaan lossen, omdat hun systeem het tegendeel beweert. Goed nieuws? Nee hoor, want blijkbaar zijn mijn bewijzen en het verhaal van de bank niet genoeg voor FBTO om mijn verzoek om het dan eindelijk te laten rusten (want zeg nu zelf, wat is nu 150 euro voor zo'n groot bedrijf in vergelijking met een alleenstaande). Het gevolg: de volgende dreigbrief dat het binnen een week moet worden overgemaakt, omdat ik geen voldoende informatie geef!Het is maar goed dat ik toch geen eten naar binnen krijg, want ik zal wel een maand alleen water moeten drinken! Maar wees niet bang, doordat ik ben overgestapt, zullen de zorgkosten ook niet bij jullie binnenkomen ;)

Met name de module voor orthodontie de vergoeding is € 750,- per kalenderjaar en maximal 2500 euro als mijn dochter een beugel moet nemen om haar tanden weer recht te zetten zijn de kosten het eerste jaar veel hoger dan de vergoeding dus moet ik al rekenen op een fixe rekening voor ons zelf met niet vergoede zorgkosten bij als voorbeeld VGZ is het maximal 2500 euro maar ongeacht de duur en dus niets kwijt tot het maximale bedrag wordt verstreken.

Ik heb in 2016 FBTO verzekering afsluiten en ik heb de hele jaar 2016 de premie 104,22 euro betaald/per maand. Daarna ik heb op 31 december 2016 overgestapt naar andere zorg verzekeraar omdat goedkoper dan FBTO. Omdat ik heb op 31/12/2016 al overgestapt regelen naar een andere zorgverzekeraar, ik dacht alles goed geregeld bij nieuwe zorgverzekeraar maar dat niet omdat FBTO heeft deze tegenhouden. Ik heb geprobeerd de FBTO zorg verzekering online opzeggen maar gaat niet lukken omdat er is geen optie Ik dacht als ik voor 1 januari overgestapt dat wordt automatische uitschrijven van FBTO maar het is niet waar omdat ik heb op 02/1/2016 een bericht gekregen van nieuwe zorgverzekering dat FBTO doorgegeven naar nieuwe zorgverzekeraar dat ik heb betalingsachterstand met FBTO. Ik heb helemaal geen betalingsachterstand maar alleen eigen risico die ik heb automatische incasso betaald.Wij zijn in Nederland dat iedereen heeft vrije keuze om zorgverzekeraar te kiezen

Nog nooit problemen gehad bij FBTO, ook niet bij vergoeding van tandheelkundige kosten of de kosten voor een psycholoog naar aanleiding van een doorverwijzing van mijn huisarts. Nooit problemen gehad bij de klantenservice.

Vergoedingen voor orthodontie vanaf 18 jaar worden in 2017 niet (meer) vergoed! Controleer op de website van de af te sluiten zorgverzekeraar of de informatie klopt.

Ik koos voor FBTO ivm de modules. Ik hoef niet voor alles aanvullend verzekerd te zijn, dus dit was prettig. Ze beogen de klantvriendelijkste zorgverzekeraar van ons land te zijn, maar dat is niet zo. Ik belde in het begin van het jaar voor vergoeding ziekenvervoer. Bij mijn vorige verzekeraar was dat zo geregeld, voor zowel eigen vervoer, als taxi, als OV. Bij FBTO dus niet. Het was nogal een gedoe om het voor elkaar te krijgen. Vergoeding oncologische revalidatie mag alleen na goedkeuring van FBTO. Vergoeding fysiotherapie, 2 verschillende behandelingen op 1 dag, is er niet. Slechts 1 van beide wordt vergoed. Ik heb geprobeerd dit ergens terug te vinden, maar het is me tot op heden niet gelukt. Telefonisch contact is onvriendelijk en onpersoonlijk, er wordt niet meegedacht, en niet meegekeken. Inzage zorgkosten is ook niet meteen duidelijk en niet altijd overzichtelijk. Ik had graag FBTO positiever beoordeeld, maar het lukt me niet echt, jammer genoeg…

Al jaren lamg trouwe klant van FBTO onlangs per toeval ontdekt dat ik zeker 4 jaar dubbele premie voor orthodontie heb betaald. Als je een module op een gezins polis aanzet, wordt deze dubbel berekend op twee volwassenen, ook al is de module bedoeld voor een kind! In plaats van 20 euro betaalden we jaren lang 40 euro per maand extra voor de beugel, eerst voor het ene kind daarna voor de andere. Per toeval kwam ik er achter dat als je de polis splitst op twee volwassenen dat er dan 20 euro berekend wordt ipv van 40 per maand. Wij hebben nu al zo'n kleine 1000 euro over de jaren heen teveel betaald!! Natuurlijk ben ik de discussie aangegaan met FBTO omdat er niets maar dan ook helmaal niets over terug te vinden is in de polisvoorwaarden van FBTO. Reactie van FBTO: wij zijn een directe verzekeraar en mogen deze informatie niet geven! Ik vrees dat ze nog wel meer van dit soort addertjes onder het gras houden en daar goed aan verdienen!

Ik heb een zorgverzekering al 2 jaar bij FBTO gehad. Mijn ervaring is niet positief, omdat niet alles vergoed wordt bij hun. Pas geleden had ik een behandeling nodig, die door de chirurg uitgevoerd moest worden. FBTO wil dit niet vergoeden. Ook al had ik een verwijsbrief van de huisarts willen zij dit niet vergoeden. Ik heb bezwaar gemaakt tegen de beslissing maar FBTO wil de behandeling niet vergoeden! Als klant ben ik zeer teleurgesteld met FBTO en vindt dat ze heel onvriendelijk en onpersoonlijk zijn tegen de klant. Het enige wat ze wel vergoeden zijn mijn tandarts kosten met aanvulde tand verzekering, maar dit vind ik niet genoeg. In 2017, vervalt mijn collectiviteitskorting en moet ik €117 euro gaan betaling voor mijn premie. Dit vind ik te duur voor een zorgverzekering, die niet alles wil dekken en dus stap ik over!

Ook toen de zorgwet er nog niet was, waren we al bij FBTO. Prima bedrijf.

Ze maken fouten bij het leven. Ze willen 7 maal het weekendtarief voor een medicijn hebben, receptregelvergoeding heet dat, a € 35,-terwijl het herhalingsrecepten zijn, niet in het weekend opgehaald. Ze werken langs elkaar heen. We hebben niet betaald en ze konden de fout niet vinden. Dan gaan ze dreigen met incasso kosten. De ene mailt dan het fout zit, maar er gebeurt niets. De telefonistes zijn getraind, om je af te wijzen. De fout zat bij de zorgverlener. Ik moest het zelf maar regelen. Dus niet. het zijn onze centen. Na maanden heen en weer gemaild en gebeld, is het toch goed gekomen. Al met al een waardeloze club. De telefonistes kunnen, willen of mogen je niet doorverbinden. Je komt niet verder.

Ik ben al meer dan 20 jaar bij de FBTO met alle verzekeringen. Ze zijn momenteel een van de weinige zorgverzekeringen, die 100% vergoeden van de tandarts- en fysio. Dus geen gereken met percentages. Ik vergelijk elk jaar om te kijken of ik ergens anders beter en goedkoper verzekerd ben. Maar toch blijf ik bij FBTO. Ze zijn ook prima met de declaraties afhandelen. En de eigen bijdragen kun je in termijnen betalen. Dus voor mij een top-verzekeraar!

Ik ben vanaf 2013 een zeer tevreden klant van de FBTO zorgverzekering. Ik herken mij dan ookniet in de negatieve reacties. Ik ben overgestapt ivm het vergoedden van een bepaalde behandeling in de GGZ, welke mijn vorige zorgverzekering niet vergoedde. FBTO was toen volledig restitutie, maar inmiddels hebben ook zij onderscheid gemaakt en een goedkopere naturapolis ingeluid. Door de jaren heen zijn kleine lettertjes in de voorwaarden veranderd en is er e.e.a. aangepast in de werking van de modules. Vooralsnog zie ik hier voordelen in. Als één van de weinigen bieden zij 100% vergoeding van de tandartskosten als aanvullende module. Ik heb geen kritiek op de klantenservice en ook de informatievoorziening volstaat. Na één telefoontje heb ik kopieën ontvangen van ingediende nota's en heb ik een gedetailleerd overzicht gekregen van de gemaakte zorgkosten, inclusief betekening/specificatie/toelichting/verrekening. Ik ga opnieuw vergelijken, maar ik ben van plan om te blijven!

OPGEPAST IEDEREEN!!!Grootste FRAUDEUR = FBTO zelf, want als als je de polisvoorwaarden leest staat er overal fraude, fraude en nog fraude. stelletje grappenmakers van FBTO.

Alles is overzichtelijk en duidelijk beschreven, fijn dat er modules zijn die je aan of uit kan zetten. Met vragen kan je goed terecht en er is een sn

Bij telefonisch contact word je altijd goed en vriendelijk geholpen

Uiterst correct, snelle reactie en betrokken medewerkers

Het kiezen van een op onze wensen passende polis is niet optimaal. Het zou prettiger zijn als ze polissen aanbieden in verschillende levensfase katego

Als mij iets niet duidelijk is, kan ik altijd telefonisch contact opnemen en word mij alles vriendelijk uitgelegd.

Jazeker behandeling is geweldig. Net personeel.

Ik ben heel tevreden over FBTO in het algemeen, maar vind het jammer, dat ik als chronisch reumapatient zo weinig fysiotherapiebehandelingen krijg. Ik

Overgestapt naar FBTO omdat zij het keurmerk GezondVeluwe hebben. Aanmelding, mailwisseling en informatie zijn prima. Ook makkelijk om je eigen risico

Ik ben gedurende mijn contract zeer correct behandeld.

Duidelijke uitleg hoeveel de vergoeding bedraagt voor 3 keer per week behandeling á 2 1/2 uur per keer voor 3 maanden. Alles snel en correct afgehande

De door de arts op basis van diagnose voorgeschreven medicatie werd in eerste instantie niet geaccepteerd (redelijk hautain).Pas na nadere toelichting

Het aan en uitzetten van modules vind ik briljant. je betaalt dus niet het hele jaar premie voor iets wat je maar kort hoeft te gebruiken

Prima informatie, duidelijkheid over mogelijkheden bij particuliere kliniek, goede mogelijkheden voor zorghotel vergoedingen etc.

Goede afhandeling door fbto, snelle verstrekking van de benodigde machtigingen.

Mijn grote probleem met de FBTO is dat zij zoveel obstakels hebben om bij de gegevens van mijzelf en mijn vrouw te komen: DiGiD en SMS code.Zelf wille

Altijd vlotte en correcte afhandeling van declaraties.

Na de verplichte  385.= euro betaald te hebben, via diverse rekeningen die FBTO mij stuurde, zijn de door mij betaalde rekeningen daarna, binnen korte

Ben zeer tevreden, blijkt uit de toegekende cijfers, verdere toelichting is volgens mij overbodig.

afspraken vinden op tijd plaats, er wordt voldoende tijd genomen bij een consult.

Aardig en behulpzaam aan de telefoon. Via mail ook redelijk snel reactie. Denken met je mee.

Snelle afhandeling van afspraken en regels. Er wordt naar je geluisterd en naar je persoonlijke situatie gehandeld. Zonder problemen.

Er was een aanvraag voor een dure prothese (C-leg), en mijn man (de patient) wachtte, en vroeg aan FBTO: men vertelde dat de beslissing binnen een wee

Een zeer sympathieke en betaalbare verzekering, die niet moeilijk doet over vergoedingen.

Duur en weinig klantenservice 160 per maand betalen385 eigen risico en alsnog zelf dingen mogen betalen. Tevens is een betalingsregeling of een beetke medewerkzaamheid totaal niet verkrijgbaar bij hun. Als de incasso van een betaalregeling valt op een dag waarvan je weet dat je dan geen geld hebt en je vraagt een andere dag aan word dat geweigerd. Tevens handmatig aan de betaalregeling voldoen mag ook niet. Dus word je als wanbetaler geregistreerd ondanks je communicatie en goede intenties.

Orthodontie geven ze eem max. van 2500 € over 3 jaar verspreid , met een max. van 1000€ p.jr. Mij is nu bekend dat de meeste kosten in het eerste jaar vallen en dat de jaren daarna een bijstellen relatief erg goedkoop is. De max. uitkering bereik je dus nooit omdat ze het eerste jaar slecht 1000€ vergoeden van het grootste gedeelte van de behandeling, het 2e en 3e jaar zijn zulke kleine bedragen dat je nooit aan 750€ per jaar komt. Mij nu bekend , bij FBTO is deze logische verklaring natuurlijk al jaren bekend en weten ze dus heel goed wat ze aanbieden ( of eigenlijk niet aanbieden). In het normale leven zou ik dit soort praktijken als boevenpraktijken benoemen.

Geachte Zeker, mijn naam is Mattie de Kok en klant bij de FBTO met mijn zorgverzekering,ik heb op 20 Februari van dit jaar per abuis de module aangezet "Gezichtszorg en Orthodontie",naar achteraf blijkt had ik de module "Tand Plus" moeten aanzetten om mijn onkosten voor de tandarts vergoed te krijgen Nu heb ik telefonisch contact opgenomen met de FBTO en daar werd mij verteld dat ik per E mail een klacht moest indienen om dit probleem op te lossen,ze waren er onverbiddelijk in en er werd mij per mail verteld dat dat niet kon en beter had moeten opletten met het aanzetten van de module,nu betaal ik dus €20 per maand voor iets waar ik niets aan heb,en worden niet eens mijn tandartskosten vergoed a €88,48, en aangezien ik sinds 1 Juni 2015 van een uitkering leef omdat ik zonder werk ben komen te zitten moet ik wat zuinig omgaan met mijn centjes. Je krijgt tenslotte steeds minder vergoed uit je basisverzekering en moet voor heel veel dingen zelf betalen,dus de zorgverzekeringen hebben geld genoeg en worden wij als inwoners van dit land financieel toch behoorlijk uitgeknepen. Ik betaal dus vanaf Maart t/m December, 10 maanden lang een totaalbedrag van €200 voor iets waar ik niets aan heb, puur alleen omdat ik een verkeerde module aan heb gezet,al met al steekt de zogenaamd "klantvriendelijkste" zorgverzekering zoals ze zelf van zichzelf zeggen mijn €200 in de pocket en kan ik naar mijn geld fluiten en dat puur alleen omdat per ongeluk een verkeerd vakje aanvink en hun de poot stijf houden.FOEI FBTO ik vind dit de reinste diefstal. Mattie de Kok

Ik heb per abuis een verkeerde module aangevinkt en de FBTO weigert om dit uit te zetten betaal daarom €200 voor iets waar ik niets aan heb,heb per ongeluk de module "Gezichtszorg en Orthodontie"aangevinkt terwijl dat had moeten zijn "tandzorg"

Geachte ……..mijn naam is Mattie de Kok en klant bij de FBTO met mijn zorgverzekering,ik heb op 20 Februari van dit jaar per abuis de module aangezet "Gezichtszorg en Orthodontie",naar achteraf blijkt had ik de module "Tand Plus" moeten aanzetten om mijn onkosten voor de tandarts vergoed te krijgen Nu heb ik telefonisch contact opgenomen met de FBTO en daar werd mij verteld dat ik per E mail een klacht moest indienen om dit probleem op te lossen,ze waren er onverbiddelijk in en er werd mij per mail verteld dat dat niet kon en beter had moeten opletten met het aanzetten van de module,nu betaal ik dus €20 per maand voor iets waar ik niets aan heb,en worden niet eens mijn tandartskosten vergoed a €88,48, en aangezien ik sinds 1 Juni 2015 van een uitkering leef omdat ik zonder werk ben komen te zitten moet ik wat zuinig omgaan met mijn centjes. Je krijgt tenslotte steeds minder vergoed uit je basisverzekering en moet voor heel veel dingen zelf betalen,dus de zorgverzekeringen hebben geld genoeg en worden wij als inwoners van dit land financieel toch behoorlijk uitgeknepen. Ik betaal dus vanaf Maart t/m December, 10 maanden lang een totaalbedrag van €200 voor iets waar ik niets aan heb, puur alleen omdat ik een verkeerde module aan heb gezet,al met al steekt de zogenaamd "klantvriendelijkste" zorgverzekering zoals ze zelf van zichzelf zeggen mijn €200 in de pocket en kan ik naar mijn geld fluiten en dat puur alleen omdat per ongeluk een verkeerd vakje aanvink en hun de poot stijf houden.FOEI FBTO ik vind dit de reinste diefstal.Mattie de Kok

Mijn declaraties worden in eerste instantie afgewezen zonder een duidelijke reden. Na het bellen naar FBTO klantenservice hoor je dat op basis van ongegronde redenen de declaraties zijn afgewezen. ben nu bezig met mijn rechtsbijstandverzekering mijn declaraties te laten vergoeden

We zijn zeer ontevreden over FBTO, ze hadden per ongeluk ons oude adres ingevuld bij de woonverzekering. We waren dus 1,5 jaar niet verzekerd door een fout aan hun kant. Slordig is een understatement in dit geval.

Hoe betrouwbaar is deze review site als er steeds positieve reviews gekopieerd worden? Ik ben al 5 keer dezelfde positieve review tegengekomen! Even een rekensommetje; Bij FBTO betaal ik voor mijn pakket ( basis kleine aanvulling) 1530, euro per jaar. Bij mijn nieuwe verzekeraar betaal ik voor datzelfde pakket 1207, euro per jaar en ben ervan verzekerd dat àlle declaraties vergoed worden! Nogmaals, hoe betrouwbaar is FBTO met uitbetalen van declaraties?

Normaliter stuur je de nota op naar de FBTO, die dan rechtstreeks vergoed wordt. In eens wordt het bedrag op mijn eigen rekening gestort en moet ik zelf het bedrag overmaken. FBTO versterkt ons tot 2x toe de verkeerde rekeningnummers. En 2x hebben we het bedrag moeten storneren. In tussentijd kregen we wel een incassobureau op ons dak. Daarvoor voelde de FBTO zich niet aansprakelijk. Ik werd afgebekt. De incassokosten zijn later betaald door mijn rechtsbijstandverzekering.

Best een fijne zorgverzekering als je niets moet. Heb al 3 x een afwijzing gehad voor een operatie, mijn internist vond de operatie noodzakelijk, kon anders alleen maar zieker worden. FBTO gaf aan, "als een arts iets medisch noodzakelijk vind, wil het niet zeggen dat de FBTO het ook medisch noodzakelijk vind" Heb de operatie op eigen kosten moeten laten uitvoeren. Dat deed zeer, vooral als je op forums leest dat lotgenoten wel de operatie vergoed hebben gekregen, uiteraard waren die elders verzekerd.

Best een fijne zorgverzekering als je niets moet. Heb al 3 x een afwijzing gehad voor een operatie, mijn internist vond de operatie noodzakelijk, kon anders alleen maar zieker worden. FBTO gaf aan, "als een arts iets medisch noodzakelijk vind, wil het niet zeggen dat de FBTO het ook medisch noodzakelijk vind" Heb de operatie op eigen kosten moeten laten uitvoeren. Dat deed zeer, vooral als je op forums leest dat lotgenoten wel de operatie vergoed hebben gekregen, uiteraard waren die elders verzekerd.

Deze verzekering heeft in 30 jaar nooit moeilijk gedaan over gezondheidskwesties, wat op bepaalde momenten bijzonder plezierig weest is.

Mijn vrouw had 2 verwijzingen naar 2 verschillende therapeuten voor 2 verschillende kwalen. Omdat zij werkt combineert ze doktersbezoek etc zoveel mogelijk op haar roostervrije dagen. Zo ging ze 's morgens naar de ene therapeut en 's middags naar de andere. Nogmaals: voor 2 verschillende kwalen, met verwijzingen van de huisarts! De tweede therapeut werd echter niet vergoed omdat 'er maar één handeling per dag wordt vergoed'. Daarnaast blijken ze voor 2016 een aantal fysio behandelingen geschrapt te hebben (dry needling) zonder dat fatsoenlijk te communiceren. Toevallig zag ik dat toen ik de voorwaarden na las vanwege die 'twee handelingen op één dag' clausule. Ik dacht dat ik goed zat bij FBTO, maar ben dus op het laatste moment toch maar veranderd van zorgverzekeraar.

De mensen die ze voor de zorgverzekeringen in dienst hebben zijn niet ter zake kundig. Ze laten je overstappen terwijl ze niet weten dat het niet kan.

FBTO werkt met modules, die je gedurende het jaar aan en uit kan zetten. Je bepaalt zelf welke module je wilt hebben. Tevens kan jij een ander pakket kiezen dan je partner, dat vind ik ook zeer prettig.

Goede regeling en gemakkelijke tijdelijke aanvullingen.

Goede verzekering, waar tot nu toe zich nog geen problemen hebben voor gedaan.

Ik heb de polis met vrije artsenkeuze, aanvullende verzekering voor therapieën en een tandartsverzekering. Alles wordt altijd snel afgehandeld, er zij

Heb gekozen voor de lagere prijs. Ben uiterst ontevreden over deze verzekeraar, zal zo snel mogelijk overstappen indien mogelijk. Jammer genoeg ben je

Eerste wordt er heel 2014 reklame gemaakt dat je bij de FBTO modules aan maar ook weer uit kan zetten. Per 1 januari 2015 kan je de modules niet meer

Snel antwoord. Zelfs op mailvragen wordt telefonisch geantwoord. Vriendelijk contact.Snel, eenvoudig indienen van nota's via internet.Mogelijkhei

Ben zeer tevreden met mijn verzekeraar FBTO.Heb direct contact met FBTO zonder tussen persoon.Geven altijd duidelijk advies en zeer correct.Zeer aan t

Na wat vervelende ervaringen bij collega verzekeraars zijn wij dik tevreden met FBTO. We hebben er een aantal verzekeringen lopen. Geen haken en ogen,

We zijn al jaren bij de FBTO verzekerd, tot op heden naar volle tevredenheid. Enig minpunt is de inzage in de facturen, dat blijft onduidelijk. Vlgs.

Zijn vriendelijk, behulpzaam en niet moeilijk over vergoedingen. Je hebt vrije keuze van ziekenhuis, tandarts, huisarts. We zijn al 9 jaar bij FBTO en

Zeer persoonlijk samen te stellen door modules. Ook in het lopende jaar nog aan te passen. Correcte en snelle afwikkeling declaraties, super klantense

Ben al jaren bij FBTO verzekerd, pas na een hartaanval bleek hoe goed hun begeleiding is: ik wilde 2nd opinion in het cardiologiecentra nederland in a

Uitermate vriendelijke benadering. De afhandeling via internet is kort en snel. De mails van FBTO zijn duidelijk en geven voldoende informatie. Bij te

Goede duidelijke verzekeraar tegen in vergelijk met vele anderen, redelijke prijszetting (poliskosten per maand)

Ik ben nierpatiënt en moet 3 X per week naar de dialyse. Altijd is alles goed geregeld. ook als ik met vakantie naar het buitenland ga.

Fbto bied redelijk duidelijke pakketten aan. Ik heb er voor gekozen fysio aan. Maar over de voorwaarden zijn ze niet transparant. Ze geven ergens het

De eerste jaren dat we bij FBTO zijn waren we erg tevreden , klantenservice was toen nog vriendelijk en correct . Nu heb je en te maken met call-medewerkers die onvriendelijk en onkundig zijn en men komt de afspraken niet na wat declaraties betreft . Ik heb enkele jaren gespecialiseerde GGz begeleiding alles zou moeten worden uitbetaald maar was het niet dat FBTO voor de GGz instelling bepaalt hoeveel uren en onder welke naam zij mogen declareren , schandalig !! je betaald je scheel en blauw aan premies en de enige die er rijker van worden is o.a. FBTO terwijl een zorgverzekeraar helemaal geen winst mag maken . Mail na mail gestuurd dat hoewel declaratie onder een andere naam valt dit de één en dezelfde instelling is en wat zegt FBTO ?? het mag niet !! Voor 2016 gaan we echt kijken naar een andere wel zorgvuldig en zorgdragende zorgverzekeraar .

Vanwege fouten van de FBTO foute rekeningnummer een achterstand opgelopen en tegelijkertijd probeert met te goochelen met bedragen (dubbele premies). Klacht indienen inclusief bewijs heeft geen nut, wordt meteen van tafel geveegd ! Onbeschofte en vaak liegende medewerkers ! Liegen over verstuurde herinnering en automatisch afschrijving … en zo nog een hele waslijst. Wees gewaarschuwd zolang ze geen fouten maken gaat het goed, eenmaal een fout dan is het één en al ellende !!!

FBTO: fatsoenlijke betreurend tot oplichting. Dit bedrijf heeft zo een slechte service, dat het om te huilen is. Je hebt betaald netje je maandpremie, maar heb je schade een keer, dan is het heel lastig om een schadevergoeding van ze te krijgen terwijl hun experts zelf het schadebedrag hebben vastgesteld. Vervolgens stuur je ze aangetekende brief en ze ontkenen dat de brief ontvangen is, terwijl met tracen toch echt duidelijk aangegeven wordt dat ze dat ontvangen hebben. Ze blijven je van kasje naar muurtje sturen. Let op mensen, voor paar euro kun je een betrouwbare verzekering vinden san deze oplichters. Ik ben nu bezig met een advocaat op ze voor de rechter te slepen.

Alles wat betreft de basisverzekering is prima. Ze gaan nu de mist in met het aan- en uitzetten van modules. Ik ben bij deze verzekeraar gebleven omdat er de mogelijkheid was om modules te verhogen gedurende het jaar (dat is mij zelfs nog per email meegedeeld). En nu ik dacht de module tand 1 stapje te verhogen gaat dat dus niet. Helaas vertelden ze dat niet in december toen iedereen weer een keus mocht maken voor de verzekeraar die ze dit jaar graag wilden hebben. Die modules aan- en uitzetten klinkt geweldig maar de praktijk wijst uit dat het dus niet echt zo werkt. Ze vergeten te vermelden dat als je al een module fysio en/of tand hebt afgesloten je die niet meer kan verhogen. Aanzetten kan wel als je daar nog geen verzekering voor had afgesloten. Als je eenmaal die module hebt dan kan je daar helemaal niets meer aan veranderen!!!!!! Leuk die reclames van modules aan en uitzetten…….. Je kunt niet eens een module die je al hebt veranderen. Triest hoor.

Lees de kleine lettertjes goed bij deze verzekering. Er zijn nu al drie (!) nota's afgewezen voor alternatieve zorg. Deze nota's worden bij andere verzekeraars wel vergoed. Ook bij mijn vorige verzekeraar werden deze vergoed. FBTO heeft allemaal kleine rare regeltjes waarom ze niet uitkeren. Op deze wijze had ik net zo goed niet aanvullend verzekerd hoeven te zijn. Vorig jaar kon je modules aan- en uitzetten. Dat was heel fijn, maar blijkbaar alleen maar ingezet om mensen te winnen. Dit jaar zit je overal aan vast tot het einde van het jaar. Ze lopen nog steeds te koop met aan-/ uitzetten. Maar het kan alleen AAN. NIET UIT. Ik ben zeer ontevreden en voel me echt beetgenomen. Mijn zorgverleners hebben ook nog nooit meegemaakt dat hun nota's niet vergoed worden, maar FBTO wijst naar haar polisvoorwaarden waarin hele flauwe regeltjes staan waardoor ze praktisch nooit hoeven uit te keren.

Misleidende reclame van FBTO (aan- en/of uitzetten van modules. Onbetrouwbaar, non communicatief. Slechte ervaringen. Aankomend jaar stap ik zeker over!

Na vele jaren bij FBTO verzekerd te zijn, en tevreden te zijn geweest, ben ik nu teleurgesteld. De zgn modules waarmee reclame wordt gemaakt zijn toch wat meer tricky dan het lijkt. De reclame is dan ook lichtelijk misleidend en ik begreep zojuist van de FBTO help desk dat er veel mensen zijn die daar nu de dupe van zijn geworden. Hoewel FBTO haar klanten heeft geinformeerd, weten toch niet veel mensen dat je de modules eigenlijk niet uit kan zetten op het moment dat je ze niet meer nodig hebt. Stel dat je halverwege het jaar geen noodzaak meer hebt tot een bepaalde aanvullende verzekering, dan kun je die module niet uitzetten op dat moment maar moet je wachten tot december. Het aanzetten van de modules kun je wel het hele jaar door aanzetten, waarvan sommigen een wachttijd hebben. Als je het uitzetten niet op tijd doet, uiterlijk voor 1 januari, zit je er vervolgens voor een heel jaar aan vast. Voor ons was dit een dure les…

Klantenservice zeer slecht. En mensen, de kleine lettertjes lezen.

Bij FBTO wordt er steeds reclame gemaakt over het aanzetten van modules. In november heb ik contact met hen gehad omdat ik de module therapie aan wilde zetten om gebruik te kunnen maken van fysiotherapie. Echter kreeg ik het antwoord dat het wel kon vanaf 1 januari, maar dat het nu niet meer mogelijk was omdat er een wachtlijst was van een half jaar. Zeer slecht dat er reclame wordt gemaakt voor iets wat niet mogelijk is. De telefoniste gaf aan dat er nog wel andere modules mogelijk waren, bijvoorbeeld gezichtszorg, maar van de module therapie was teveel gebruik gemaakt waardoor dat niet mogelijk was. Een zeer vreemd advies als je aangeeft de module therapie aan te willen zetten om gebruik te kunnen maken van fysiotherapie.

Geen vergoeding medisch noodzakelijke behandeling 11-jarige zoon. Ondanks diverse aanvullende modules wijst de medisch adviseur van FBTO behandeling af met het argument dat er alternatieve behandeling mogelijk is. De arts zegt dat alternatieven niet mogelijk zijn. Medisch adviseur heeft mijn zoon niet gezien, noch contact opgenomen met arts, noch om extra informatie gevraagd. En FBTO had voor die beslissing maar liefst 3 weken nodig! Falend.

Onduidelijkheid bij ingediende declaraties.Verwijzingen van specialisten geven geen vergoeding. Declaratiemogelijkheid niet van toepassing op aantoonbare oncologisch veroorzaakte schade. Site niet duidelijk bij instellen modules als je de aangevulde module uitprint is hij nog niet aangemeld bij verzekeraar, je moet nog verder door gaan met de activering. Gevraagde informatie per mail en telefonisch zijn tegenstrijdig en onduidelijk.

Tot nu toe geen klachten over FBTO. Alles wordt correct doorgegeven en afgehandeld.

Ook tijdens medische behandeling in buitenland, heb ik nooit enig probleem gehad met de vergoedingen.

Op zich een redelijk goede zorgverzekeraar met heldere voorwaarden en overal het algemeen goede vergoedingen (prijs/kwaliteit). Het indienen van declaraties gaat makkelijk (digitaal).

Door dat FBTO een rechterlijke vonnis heeft doen vervalsen wilt men de cliënten niet los laten waar zij medeplichtig zijn om fraude te plegen bij elke instelling waar zij dan uw geld doet ontvreemen.

heb een behandeling in het buitenland ondergaan fbto is goed in het begeleiden. Fbto hoort evt klachten aan en doet ook meteen iets aan de klachten.

Geen moeilijk gedoe. Correcte afhandeling van zowel genoten zorg als eigen risico

Prima zorgverzekeraar, duidelijk eenvoudig leesbare polisvoorwaarden. Nota s kunnen snel digitaal worden ingediend, geen ingewikkelde formulieren. Mog

Deze verzekeraar geeft heldere informatie en is makkelijk te bereiken en kan problemen snel en makelijk oplossen

Ik vind de privacy van clienten wordt niet gerespecteerd, omdat er 1 hoofdverzekerde van het gezin is, en diegene ontvangt alle post. Ook over zeer gevoelige informatie (zelfs waar de hoofdverzekerde niets vanaf hoeft te weten soms. En in die gevallen is het zelfs zeer ongepast om aan een derde persoon toestemming te geven voor een aangevraagde (delicate) ziekenhuisbehandeling. \om deze reden heb ik mij ahw uit laten schrijven uit het gezin, en zelf als hoofdverzekerde een verzekering genomen, om deze post zelf te mogen ontvangen. Bij FBTO ben je een nummer.

Opname per ambulance (niet vergoed door FBTO). Ambulancepersoneel zeer adequaat, de opname van een paar uur was tevredenstemmend.

Toen ik een aantal jaar geleden een zorgverzekering moest afsluiten had ik nog nooit van FBTO gehoord. Na enig zoekwerk op internet uitgekomen bij FBT

zeer goed te regelen via internet. snelle declaratie via app en een mogelijkheid tot keuzes om aan en uit te zetten

No nonsense zorgverzekeraar met een goed bereikbare klantenservice (lokaal tarief). Fijn dat er een "op maat" verzekering afgesloten kan wor

Snelle afhandeling nota's en goed te bereiken. Makkelijke website en door eigen pagina zelf aan te passen en inzicht in polissen.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen