VGZ Zorgverzekering

★★★☆☆ 6.2/10 (462 reviews)

Zorgverzekeraar VGZ Ervaringen

Zorgverzekeraar VGZ verzorgt voor ruim 2 miljoen mensen de ziektekosten verzekering. VGZ is een zorgverzekeraar voor collectief en individueel.

Voordelen van VGZ:

  • Met 4,2 miljoen zorgverzekerden een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland
  • Al meer dan 50 jaar ervaring in de uitvoering van ziektekostenverzekeringen
  • Optimalie balans tussen premie en zorgkwaliteit
  • Verzekerd van zorg en ijzersterke wachtlijstbemiddeling

Voordelen van deze zorgverzekering:
  • Huisartsenzorg krijg je altijd vergoed
  • Zorgaanbieder met contract: maximaal 100% vergoed
  • Zorgaanbieder zonder contract: maximaal 80% vergoed

Onafhankelijke beoordelingen van zorgverzekeringen bij VGZ

De VGZ Zorgverzekering is in de Zorgmonitor van 1 november 2017 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,2.

De VGZ Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 10 november 2014 door Independer.nl beoordeeld met een 7,5.

De VGZ Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2014 van 9 mei 2014 door SAMR beoordeeld met een 7,6.

De VGZ Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 16 december 2013 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Kwaliteit AV Tandheelkundig'.

De VGZ Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2013 van 8 mei 2013 door SAMR beoordeeld met een 7,5.

De VGZ Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 18 december 2012 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Kwaliteit AV Tandheelkundig'.

De VGZ Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek Zorg 2012 van 9 november 2012 door Verbond van Verzekeraars beoordeeld met een 7,5.

De VGZ Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2012 van 3 mei 2012 door SAMR beoordeeld met een 7,4.

De VGZ Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 20 december 2011 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Kwaliteit (AV Tandheelkundig)'.

De VGZ Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek Zorg 2011 van 8 november 2011 door Verbond van Verzekeraars beoordeeld met een 7,4.

De VGZ Zorgverzekering is op 31 oktober 2011 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 7,6.

De VGZ Zorgverzekering is in de Klantenmonitor Zorgverzekeringen van 17 mei 2011 door SAMR beoordeeld met een 7,6 in de categorie 'Tevredenheid met dienstverlening'.

De VGZ Zorgverzekering is in de Klantenmonitor Zorgverzekeringen van 17 mei 2011 door SAMR beoordeeld met een 6,5 in de categorie 'Tevredenheid met prijs'.

De VGZ Zorgverzekering is in de Research Special Zorgverzekeringen van 20 december 2010 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Kwaliteit' voor aanvullende tandheelkunde.

De VGZ Zorgverzekering is in de Research Special Zorgverzekeringen van 20 december 2010 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Kwaliteit' voor aanvullende tandheelkunde.

De VGZ Zorgverzekering is op 29 november 2010 door hoyhoy.nl beloond met de Bronzen hoyhoy.nl Award voor Beste Keuze Zorgverzekering 2011.

De VGZ Zorgverzekering is in de Consumentengids van 1 december 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,3.

De VGZ Zorgverzekering is in de Consumentengids van 1 december 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,4.

De VGZ Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,0.

De VGZ Zorgverzekering is op 1 november 2009 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 7,6.

De VGZ Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,0.

De VGZ Zorgverzekering is op 1 november 2009 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 7,5.

De VGZ Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,0.

De VGZ Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2009 van 7 mei 2009 door SAMR beoordeeld met een 7,4.

De VGZ Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2009 van 7 mei 2009 door SAMR beoordeeld met een 7,4.

De VGZ Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2008 door Independer.nl beoordeeld met een 7,0.

De VGZ Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2008 door Independer.nl beoordeeld met een 7,1.

De VGZ Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2008 door Independer.nl beoordeeld met een 6,8.

De VGZ Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2008 van 7 juli 2008 door SAMR beoordeeld met een 7,3.

De VGZ Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2008 van 7 juli 2008 door SAMR beoordeeld met een 7,2.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com
 

Bekijk gerelateerde media

Commercial VGZ Zinnige zorg: luchtbrug (2018)

Commercial VGZ Zinnige zorg: ervaren artsen op de SEH (2018)

DSW Welkom bij DSW Zorgverzekeraar (2017)

Ervaringen met de VGZ Zorgverzekering

Laatste 5 jaar zeer slecht. Het is een roversbende geworden. Waarschijnlijk instructies van directie om zoveel mogelijk geld te besparen ten koste van zorg van patienten. Ze denken niet mee maar werken je bewust tegen. Een van de slechtste van nl.
Im december 2019 overgestaapt naar CZ, von VGZ brief ontvangen, dat mijn overstap geregelt is en dat ik inkasso vor january kan gerust terugboeken. Heb ik ook gedan. Maand laater krijg ik brief dat ik premie von december 2019 moet betalen. Bij VGZ en alle andere betaal je alltijd voraf, dus in november heb ik betaald vor december. Op mijn vraag hoe dat kan, zijden ze , u betaald voraf ? Verder geen uitleg, " u moet betalen" . Gebeld , vertelen zij , gaan uitzoeken, niets gedaan, weer aanmaning met 40 euro verhoging. Mijn contract en fakturen kon ik niet meer inzien, wat interesant is, als ik inlog ,staat: " u bent geen klant van VGZ en u heeft geen openstande schulden. Heb klacht ingediend, ga deznods naar rechtbank, want niemand in Nederland betaald zorg, elektra etc. achteraf, voorwaarde bij afsluiten contract is alltijd voraf,
Ik ben in dec. 2019 3 x naar de chiropractor geweest. Ik heb VGZ daarover gebeld en omdat diegene niet onder contract bij hun stond zou ik toch 80 procent vergoeding krijgen, dus ik ben gegaan. Ik dacht dus dat ik via het gemeente pakket voor alternatieve zorg een vergoeding tot 300 euro zou krijgen met maximale besteding van 45 euro per dag. De chiropractor kostte 40 euro, dus ik dacht ik zit goed. Maar wat blijkt dus de chiropractor valt onder bewegingszorg en niet onder alternatieve zorg. Terwijl op de brief waarmee ik dus ben geïnformeerd wel hulp door alternatieve genezers staat. I.i.g. is mij dat vorig jaar niet verteld. Ik heb maar een basisverzekering voor bewegingszorg dus kan ik alles zelf betalen. De degene die ik vandaag belde zei nog dat mensen zich daar vaker in vergissen, ja zeker als ze je dat niet vertellen aan de telefoon. Hoe moet ik dat weten. Ik heb al niet veel geld en ik voel me zo ontzettend in de maling genomen door VGZ dat ik nu dat geld niet terug krijg en wat kan je doen? Ik weet het niet, maar weet wel dat ik me ontzettend genaaid voel door VGZ.
Vgz blijkt bijna niks te vergoeden ze verrekenen alles door naar de klant. Tijd om op zoek te gaan naar een andere verzekering. Ben er helemaal klaar mee. Hiervoor altijd zilveren kruis , spijt van de overstap. Mvg
Ze verkopen vergoedingen waar je uiteindelijk nooit aanspraak op mag maken (terwijl dit voorafgaand aan het afsluiten uitgebreid met de servicedesk besproken is en de orthodontie vergoed zou worden). De klachtenafhandeling js onredelijk, onbereikbaar (alleen per brief) en totaal niet bereid om een oplossing te zoeken. Ik ben zeer er ontevreden en zal iedereen afraden om een verzekering af te sluiten bij deze oplichters.
Dit is de slechtste verzekering die er bestaat. Alle rekeningen worden met een vage reden / smoes afgekeurd zonder opgaaf van reden. Dan moet je dus eerst bellen en de wachttijden zijn 40 minuten of meer. Dit lijkt bijzonder veel op oplichting. Het is werkelijk onmogelijk om contact te krijgen. Neem nooit VGZ als verzekeraar. In ieder geval valt VGZ onder de slechtste zorgverzekeraar die alles doet alles behalve ontzorgen. Even als voorbeeld: Wij hebben een zwangerschapscursus gevolgd. Deze zou worden vergoed door VGZ. Nu is het zo dat de factuurdatum vroeger was de daadwerkelijke cursus. Dit is logisch omdat de factuur eerst door ons betaald moest worden. Toch gaat VGZ de factuur niet vergoeden. Nog een voorbeeld: Er zwangerschapsdiabetes geconstateerd en is het noodzakelijk om dagelijks bloed te prikken. Erg vervelend. Hiervoor heb je een metertje/teststrips nodig. Deze hebben wij verkregen op doktersrecept. Nu blijkt dat dit alleen vergoed wordt als je het besteld bij een van de 6 aangesloten apotheken. Ja dus je vraagt een hoogzwangere vrouw om kilometers te reizen voor het kopen van een tester. Zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen die je absoluut niet wilt. Wat is VGZ een teleurstelling zeg. Je kan beter een andere zorgverzekeraar nemen van VGZ. Fam. Sluiter / van Mierlo
Slechte verzekering ze doen moeilijk omtrent vergoeding vanuit basis verzekering. Lange wachttijden klanten service
Ik heb gekozen voor een van de beste aanvullende verzekeringen die VGZ aanbiedt (VGZ Aanvullend Best, VGZ Tand Best). De premie die ik per maand betaal is €191, maar ik merk toch dat ik al mijn kosten voor gezondheidsvoorzieningen zelf moet betalen. Dit was bij mij het geval bij medische elastische kousen, een bril, lenzen en allerlei behandelingen in het ziekenhuis die ik door verwijzing van de huisarts moet krijgen. VGZ is een uitmelkende zorgverzekering! Telefonisch contact is zeer lastig, het advies wat ze mij gaven klopte niet. Hierdoor heb ik nog veel extra kosten moeten maken. Vrijwel niets van de beloofde zorg die ze “verzekeren” krijg ik vergoed, terwijl ik zo’n hoge premie moet betalen! Kan niet wachten tot eind december om een andere zorgverzekering te kunnen nemen. Deze zorgverzekering is zeker een afrader.
Vgz geeft goede info en doet waar ze voor staan
altijd snelle afhandeling van declaraties. Deskundig advies bij vragen. Helemaal top!
Prima premie. Erg goed geholpen bij bemiddeling. Er moest even gezocht worden maar daarna ook veel sneller dan verwacht aan de beurt.Declareren doe ik
Ik heb gebeld maar kon niet geholpen worden, er staat op de declaratieformulier telefonisch bereikbaar tot 8 00 uur savonds en zaterdag  tot 13.00. Du
Na vergelijking met andere zorgaanbieders hebben wij besloten om bij VGZ te blijven omdat we vinden dat we een voor ons zo volledig mogelijk pakket vo
Vgz komt haar telefonsch gemaakte afspraken stelselmatig niet na. Je geeft naar je zorgverlener aan dat zaken in orde komen maar telkens worden er aan
Prima, absoluut niets te klagen als chronische ziekte.
Correcte en snelle afhandeling al meer dan 40 jaar bij VGZ
Al jaren lid,nooit geen moeilijkheden ondervonden,in termijnen eigen risico betalen,prima,website prima te bereiken en overzichtelijk.
VGZ is goed met de tijd meegegegaan en heeft een oplossing voor alle problemen.
De manier van afhandelen van de declaraties, zorgt voor onnodig veel onduidelijkheid. Er worden allerlei dingen met elkaar verrekend, dat maakt het to
operatie werd niet vergoed, na 9 jaar procederen wel
Als autist word ik geacht veranderingen die mijn zorg betreffen nooit ingelicht. Ik liep hierdoor een aanvullende verzekering mis. Ook behandelen ze j
Heb laryngectomie ,cirrosse hepB hepDelta en hiv, nooit problemen met extra kosten zorg. Vrije keuze ziekenhuis.
Tandartsvergoeding voor een behandeling die noodzakelijk is wordt niet voldoende vergoed.
moeilijk bereikbaar. onoverzichtelijke website. onduidelijke mails over te betalen rekeningen,. geen duidelijke afwerking van declaraties, en slechte
Voor iemand van 72j en alles moet per computer  is er toch het probleem dat je altijd iemand lastig moet vallen   Doordat mijn echtgenoot overleden is
Ik vind ze een hele goede verzekering tot nu toe goede ervaring met deze verzekering.
Behandeling door klantenservice meer als voldoende
Ben altijd correct behandeld en snel . Heb verder nog nooit problemen gehad met mijn zorgverzekeraar . Gelukkig
slecht, krijg ineens geen vergoedingen meer van de medicijnen die ik al jaren declareer.nu ineens een behoorlijk bedrag geincasseerd door vgz, bedrag
Geen problemen gahad in de vele jaren als klant.
Bij de administratie is het een puinhoop. Declaraties worden niet ontvangen. En er worden bedragen afgeboekt waarover je soms nog geen nota hebt ontva
Bij service en diensten kan ik een beoordeling geven omdat ik daar bij u gelukkig nog geen ervaring heb. Aandoeningen en behandelingen onderzoeken reu
indienen van declaraties via de site gaat niet soepel.In Google Chrome werkt het helemaal niet.In Internet Explorer werkt het toevoegen van bestanden
Geen problemen met declaraties en word heel netjes te woord gestaan bij een telefonisch contact.
volgende keer een regeling voor de eigen risico
De tijd voor verbinding is lang, advies aan klant: bel met mobiel.
Vind het belachelijk dat je niet per email contact kunt leggen, maar bijvoorbeeld wel via facebook en twitter.
Snelle afhandeling van nota's, telefonische bereikbaarheid is goed, vragen worden snel en juist beantwoord, op website is e.e.a. snel te vinden.
perfect zelfs in het buitenland wil graag bankrekeningnr, voor eigen bijdrage
Ik heb een declaratie ingediend van een spoedhulp in Tsjechië en zij vragen naar een verwijzing van mijn huisarts. Dit Kanniewaarzijn !
Het is enorm lastig om bij VGZ zelf in te zien hoeveel u nog over heeft voor alternatieve zorg of andere potjes. je moet daarvoor altijd bellen en dat
Jaren geleden (Het huidige VGZ en Menzis werven actief mensen in de bijstand!) collectieve verzekering via de gemeente Den Haag bij IZA Cura (Via Turien
“Met hart voor  zinnige zorg”Dat is de slogan van VGZ. Empathie ontbreekt ze echter volledig. Procedures kloppen niet en servicemedewerker geven zelf
Moeilijk bereikbaar, pushend aan de telefoon, te standaard antwoord, wel vriendelijke stem.
Na jarenlang bij VGZ verzekerd te zijn geweest dit laatste jaar hevig teleurgesteld in de service. Telefonisch geen antwoord op mijn vragen of zelfs f
Ruim op tijd mijn zwangerschap doorgegeven en online de kraamzorg en het kraampakket aangevraagd, die ik uiterlijk in mijn 7e maand van de zwangerscha
Website die continu niet werkt, gegevens die niet worden doorgevoerd, meerdere malen een foutieve polis.
De bereikbaarheid en van VGZ zijn zeer slecht.De afhandelingen van betalingen is slecht en er blijft aan hun kant steeds iets te vaak misgaan met het
Mijn vergoedingen voor mijn problemen worden zonder problemen vergoed, daar ik veel medicijnen en verzorging die nodig zijn om een voor mij leef kwali
De medicatie moet je eerst betalen en als dan blijkt dat het nootzaak is word de rest vergoed maar wat je al betaald hebt niet.
Verwijzen naar emailformulier maar dat is er helemaal niet. Op nieuwe polis staat als startdatum 01-01-2017. Heel slordig.
Omdat ik gehandicapt ben heb ik veel zorg nodig die ik ook zonder problemen van het VGZ krijg.
1)Een zorgverzekeraar als VGZ zou de rekeningen van artsen en ziekenhuizen moeten kunnen vertalen in een voor een leek begrijpelijk rekeningoverzicht.
Telefonisch goed te bereiken, echter niet per e-mailadres. Ik heb geen Facebook en Twitter, ik wil hiertoe niet gedwongen worden. De telefonische beha
Paar keer moeten bellen voor informatie, maar ben steeds keurig te woord gestaan.. supersnel verloop van in behandeling nemen. wat resulteerde in snel
Ik heb in 2014 een fraude melding gemaakt bij de VGZ in Eindhoven,. Tot op de dag van vandaag ben ik niet verder geholpen met mijn fraude melding. Een schande. ....
Als klant sinds ca. 65 jaar ( toen nog ZZL Maastricht ) nooit problemen gehad en nooit nodig gevonden overstappen naar andere zorgverzekeraar te overw
Als je Klantenservice belt wordt je continue in de wacht gezet en je komt geen steek verder. Je moet maar afwachten of ze terug bellen etc. Het verstu
Heel goede klachtafhandeling van de klantenservice medewerker bij VGZ. Naast een professionele aanpak ook een menselijk gesprek gevoerd. Heel fijn om
Service in Arnhem is perfect! Dhr j. Weijmar tandarts vgz is een vriendelijke man die je alles netjes uitlegt. Echt een top service!
Prima zorgverzekering met goede dekking, vragen worden adequaat afgehandeld. Zeer tevreden.
de duurste tand verzekering van hun " Tand Best" is sinds dit jaar heel beperkt. gebitsreiniging word nog maar voor 1 uur vergoed.Daar betaa
Afhandelingen van klachten, prijsopgaven etc. duren te lang, ipv dit af te werken worden er voortdurend enquetes gestuurd, draai dit eens om en jullie
Ik heb al vele jaren VGZ als zorgverzekeraar en ik ben tevreden.
12 oktober 2017 een aanvraag ingedient voor gebruik van tandarts in België en nu 25 oktober 2017 nog geen antwoord gekregen
Net als bij allen mag je betalen en voor de rest is het iedere x weer per incident kijken hoe of wat. Wij betalen ons blauw terwijl anderen er gratis
ik werd heel goed geholpen voor de ogen en een keer voor duizelingen
ik kom regelmatig in het ziekenhuis voor meerdere aandoeningen. Ben meestal zeer tevreden. Aandoeningen zijn niet afgehandeld, moet afwachten hoe het
VGZ heeft met meerdere ziekenhuizen problemen over vergoedingen. erg vervelend om te lezen dat jouw ziekenhuis waar je goed behandeld wordt geen geld
Ik belde een keer om informatie m.b.t. de digitale mail. Ik kon niet goed uit mijn woorden komen. mevrouw zei rustig:  Probeer het nog een keer. Ik be
Hebben de laatste jaren steeds conflicten met deze zorgverzekering om bovenwater te krijgen waar we nu wel of niet voor moeten betalen ....krijgen ste
Ondanks premie achterstand kan ik niet overstappen naar andere verzekeraar die goedkoper en betere polis voorwaarden heeft. Gevolg ondanks schuld niet
3 jaar na het ongeval en bezoeken huisarts, meerdere fysiotherapeuten en Revalidatie, teneinde de VGZ gebeld met de volgende vraag:Waar zit vlgs julli
Organisatie moet er meer zijn voor de patiënt en minder voor aanbieders, die krijgen alle pré's.
VGZ werkt heel correct en is zeer behulpzaam. In vergelijking met andere Zorgverzekeraars naar mijn inzicht de beste.
Duidelijk in en over zowel zorg als premie, zeer goede service en duidelijke goed omschreven rekeningen.
Zelf opgestelde regels worden gehandhaafd bij aangetoonde onjuistheid. Medewerkers kijken niet naar de actuele reële situatie maar volgen blind de reg
Prima polis, goede dekking en keurige afhandeling van declaraties, handige mijn omgeving met uitgebreide informatie over kosten etc. Ben er bijzonder
Van het bekende kastje naar de muur.Overbodige formulieren in laten vulle.Afgeboekte declaraties, die later teruggestort moetenworden en nog later opn
Zorgdeclaratie ingediend ca maand geleden, zou binnen 6 dagen afgehandeld worden. Hiervan bevestigingsmail ontvangen. Daarna niks meer gehoord. Telefo
hele slechte behandeling zowel telefonisch als schriftelijk, krijg gewoon geen antwoord als ik wat opstuur via mijn moeder want die is gemachtigd om d
Moet veel moeite doen om de behandeling voor diabetes voetzorg betaald te krijgen.Er wordt dan een behandeling betaald, dan betalen ze zonder berichtg
VGZ liegt... Ze vertellen onwaarheden en schuiven de schuld door...hoe dan ook..ik krijg niet wat ik wil en zo werkt het niet...! Klacht werd niet afg
Systeem van VGZ slaat nergens op. Verhuisd naar het buitenland en nog krijg ik te horen dat ik mijn facturen moet betalen. Altijd netjes op tijd mijn
VGZ verplicht patienten om een ander medicijn te nemen met zgn dezelfde hoofdsamenstelling. Pas als je dit medicijn drie maanden hebt genomen, kun je
VGZ verplicht patienten om een ander medicijn te nemen met zgn dezelfde hoofdsamenstelling. Pas als je dit medicijn drie maanden hebt genomen, kun je
Krijg geen antwoord op de vraag of een doorverwijzing van de huisarts wordt vergoed. Niemand van klantenservice kan of wil hier een antwoord op geven.
VGZ beweert een declaratie binnen 6 werkdagen af te handelen. Tot op heden is dit nog nooit gelukt en moet ik elke keer weer bellen. De website is moe
Vaak wordt je bij VGZ keurig geholpen. Echter zijn sommige voorwaarden niet reeel betreft afhandelingen van declaraties.
Heb er geen omkijken naar ,alles wordt prima afgehandeld.
KNO arts doet volledig audiologisch onderzoek en geeft recept voor ondersteunende apparatuur. VGZ neemt geen genoegen met volledig onderzoek van KNO a
zeer goed in behandeling en ook erg goed in oplettendheid
Eigenlijk veel te duur voor de dekking.Mijn vrouw zit bij DSW en die zorgverzekeraar is goedkoper met een veel ruimere dekking.Volgendjaar maar eens e
Ik kom niet vaak bij de huisarts en vrijwel niet in het ziekenhuis. Die keren dat ik daar wel gebruik van heb gemaakt is alles perfect verlopen. Vrien
zijn niet bereid een oplossing te vinden voor mijn onvrede over mijn huidige huisarts.ik denk dat het heel belangrijk is om tevreden te zijn over de z
Slechte ervaringen met medicijnen en declaraties. Verschuilen zich achter de nederlandse wet en de klant is bijzaak. Voorschrift merk en soort is heil
Afgelopen jaren steeds meer beperking op fysiotherapie; kon jaren geleden nog 1x per week, daarna 1x per twee weken en nu maar 1x in de drie weken. He
Rugpijn, nekpijn, maar geen hulp vanwege overgewicht ook al heb je een gastrich bypas gehad.
Ontvang via e-mail op 26 mei een aanmaning om rekening te betalen, die al 3 weken eerder n.l. op 5 mei reeds is betaald.Een ingediende nota van 711,74
Goedemorgen, vooropgesteld dat ik tevreden ben over mijn zorgpolis bij VGZ, heb ik een toch een klacht. Ik betaal automatisch mijn zorgverzekering zod
Een organisatie die een luisterend oor heeft en bereid is om mee te denken met de klant. Daarnaast een goede prijs en gewoon een goede verzekering.
Declaraties erg snel uitbetaald. App werkt erg prettig.
Klantenservice is wel van goede wil, maar dienstverlening en afhandeling is niet consistent. Indruk dat voldoen aan interne afvinklijst voorrang heeft
VGZ en ik hebben een aantal maanden een discussie samen gehad over een vergoeding van een neurostimulator. Dat is heel hoog opgelopen tot aan de gesch
Wat ga ik blij zijn als ik weg ben bij het vgz (geen hoofdletters) dat zijn ze niet waard.Het vgz zit mij wat te graag op de stoel van de Huisarts, Sp
Ik heb v g z al zolang dat ik geen ander wilt ze staan altijd met raad en daad bij dat mag wel eens gezegd worden. Ik heb nooit klachten als er bij mi
Pas op als je bij VGZ Chiropractie wil verzekeren. Chiropractie valt onder Alternatieve zorg. Hiervoor geldt bij de meeste zorgverzekeraars een maximum vergoeding van € 300 per jaar. VGZ heeft echter in haar kleine lettertjes bepaald dat Chiropractie onder Alternatieve bewegingszorg valt waarvoor zij een maximumvergoeding hanteren van € 200 (dus € 100 minder dan het maximum vergoedingsbedrag voor andere Alternatieve zorg). Als je via de consumentenbond of een andere site je zorgverzekering uitzoekt wordt dit onderscheid niet gemeld. Je moet echt de kleine lettertjes induiken. Heel sneaky. Nu ik dit weet heb ik besloten voor 2017 direct een andere zorgverzekeraar te nemen.
Ze helpen Yigit niet omwille van extra omzet terqijp die arme jongen anders gaat overlijden. Alles is geld geworden. Bah bah bah
De VGZ speelt met het leven van een kind omwille van extra jaarlijkse omzet. Bah bah bah Yigit Kocyigit
VGZ heeft geen contract weten af te sluiten met het ziekenhuis in Enschede, het MST. Hierdoor laat men de klant in de kou staan. Klanten worden geacht naar een ander ziekenhuis te gaan. VGZ bemiddelt in deze wordt er dan verteld. VGZ haalt de ziekenhuizen met wurgcontracten het vel over de neus. Schande. Er is inmiddels een contract afgesloten voor 2017, maar ik ben er klaar mee. VGZ, de slechtste verzekeraar vh land !
ik heb zo,n spijt dat ik bij mijn oude verzekering ben weg gegaan,nooit problemen gehad totdat ik bij VGZ kwam Meteen dikke problemen met betalingen declaraties die niet kloppen, Ik zit in de WSNP,wil heel graag bij hun weg ,maar dat mag niet ,ze laten mij niet eerder weg gaan totdat ik alles betaald heb terwijl dit in de schuldsanering zit ,ik ben dus verplicht die 3 jaar bij hun te blijven.En daarna heb ik nog steeds niet betaald ,dus vraag ik me nu af of ik eeuwig aan hun vast zit. Heb ook problemen met klantenservice,krijg steeds andere verhalen te horen. De te betalen bedragen kloppen ook totaal niet van alle keren dat ik gebeld heb krijg ik steeds andere bedragen te horen.Ook krijg ik geen betaalregeling voor eigen risico,dat mag niet omdat ik in de wsnp zit ,maar betaalafspraak mag dan weer wel.Dat heb ik dus gedaan ,en wat nu blijkt is dat ze dat geld op oude rekeningen afboeken die in de schuldsanering zitten. Een grote onduidelijke puinhoop daar.
Tarieven.vergoeding VGZ 2016 nog niet bekend op 8 december 2016. Leuk als je dan een voorschotnota al in april 2016 hebt betaald en de behandeling in mei 2016 heeft plaatsgevonden. En het nog steeds niet is afgehandeld. Gelukkig gaat met maar om een paar duizend euro, dat moest worden voorgeschoten.
wordt rechtstreeks gedeclareerd aan zorgverzekering
Ik ben al jaren verzekerd voor ziektekosten bij VGZ (via Turien). Zij hebben de nare gewoonte om de premies per 27e van de maand af te schrijven bij automatische incasso. Daar heb ik vaak over geklaagd. Ik gaf in 2016 daarom de bank opdracht om elke 1e van de maand de premie te betalen. Ondanks mijn meldingen dat ik GEEN acceptgiro wil ontvangen, blijven ze die TOCH sturen en daarboven rekenen ze ook nog 1,50 per maand voor die acceptgiro. Ze zeggen: we kunnen het systeem niet aanpassen. In welke eeuw leven deze mensen? Talloze mails over en weer losten het probleem niet op. Ik heb het probleem nu zelf maar opgelost door afscheid van ze te nemen. Bij mijn nieuwe verzekeraar CZ kan ik zelf de datum van automatische incasso bepalen. En zo hoort het ook !!
Op de website biedt de VGZ de MiX aanvullende verzekering voor 2017 voor € 13,49 aan, maar berekent op de polis € 13,99 per maand. Bij navraag zou dit verschil veroorzaakt worden door leeftijdsafhankelijke premies. dat staat er op de website niet bij en lijkt mij gezien de persoonlijke omstandigheden ook onwaarschijnlijk. Kortom het komt heel onbetrouwbaar over.
Moeilijk bereikbaar, kwaliteit mensen op klantenservice afdeling is ontzettend slecht / niet capabel. Als laatste maar niet onbelangrijkste is dat de vergoedingen onduidelijk zijn, zo onduidelijk beschreven dat eigen medewerkers er weinig van snappen.
Afhandeling en polis zijn prima. Bereikbaarheid kan beter. Informatie en service zijn goed.
Zeggen dat je een jaar niet betaald heb zijn met tweeën verzekerd daar en 1 persoon niet betaald bewijzen van de bank opgevraagd alles netjes betaald opgestuurd naar vgz maar geen poot om op te staan advocaat werd duurder dus maar betaald ruim 5000 euro maar dat was wel met boetes erbij heb nu alles afbetaald dus hup wegwezen daar ben er klaar mee
Weet u. Ik ben het zat. Ik ben full-time bezig mijn zorg te regelen en daar valt deze enquete ook onder. Juist de digitalisering is de oorzaak van all
Ik moest een schouder orthese hebben die ik in de V.S. kon krijgen voor een derde van de prijs in NL. De VGZ was niet bereid dit te betalen omdat ze g
Ik heb de site regelmatig geraadpleegd ivm de ziekte van mijn man. Alles is duidelijk en overzichtelijk en de keren dat ik heb gebeld ben ik vriendeli
Vgz heeft een klein minpunt. Als oogarts aanvraagt om bij mij een ringetje achter het oog te plaatsen zodat mijn ooglid weer open kan omdat er een her
Goede klantenservice; denkt met je mee ook bij overschakeling van het ene pakket naar het andere. Deskundig.
Met name de klantenservice denkt goed met je mee. Via United Consumers kwam ik bij VGZ terecht. Om een bepaalde reden belde ik hen en toen ze hoorden
Ben goed geholpen door VGZ. Maar de aanvragende therapeut maatschap had de verwijzing vergeten in te dienen bij de zorgverzekeraar. Daarom heeft het 2
Snel met betalen na indienen declaratie; bij contact wordt je correct en vriendelijk te woord gestaan en wordt altijd gevraagd of ze nog ergens mee ku
Klantenservice: informatie onduidelijk en onvolledig en basaal. Kan ik zelf ook lezen. Lange wachttijden aan de telefoon en onduidelijke procedure voo
VGZ is moeilijk bereikbaar en als ze al bereikbaar zijn dan is de afhandeling heel slecht. Men is niet geneigd om hand in eigen boezem te steken en zi
Snelle correcte afhandeling. Goede antwoorden op vragen. Denken mee.
Geen enkel probleem met verlenging voor fysiotherapie voor 3 jaar t.b.v. longrevalidatie.
Ik kan de worden in nederlns niet beschrijven. Bij ales geef ik  10.
Geven direct adequate hulp en zijn zeer kundig.
Alle diensten, waarvan ik gebruik heb gemaakt, verdienen een dikke voldoende! Ik werd iedere keer - telefonisch - zeer goed en snel geholpen. Naar tev
Betalingen en vergoedingenoverzicht zijn niet altijd duidelijk, omdat verschillende bedragen met elkaar verrekend worden
Krijgen de behandelingen die we nodig hebben altijd netjes vergoed en als we vragen hebben worden die goed  uitgelegd via de klantenservice
Doen niets om mij te helpen overstappen naar een andere huisarts. Steeds dezelfde smoesjes over; gesloten wachtlijsten; de artsen nemen geen patienten
Vriendelijk, betrokken, betrouwbaar en een snelle afhandeling.
Afspraak gemaakt over dekking. Operatie toezegging dat VGZ zal vergoeden doch nu problemen met eerdere toezegging vergoeding
Ik wil alleen iets over de bereikbaarheid kwijt. Geen 0900 nummers meer, dit is geen service maar een aanslag op mijn portemonnee.
snelle afhandeling van facturen en correcte wijze van informeren
Slechte klantenservice, trage toekenning voor verschillende zaken zoals tanden weken wachten alvorens te horen of je het vergoed krijgt of niet.Afwijz
n een keuze. Vertel waarom u uw zorginstelling goed of slecht vindt. Voorbeelden helpen. Geef opbouwende kritiek. Noem concrete punten waarop de zorgi
Na de eerste hulp, en het herstel van 6 weken, ben ik opgeroepen voor een valrisico analyse, en heb voldoende aanvullende adviezen meegekregen
Op alle vragen heb ik antwoord gekregen en verder tijdens de behandeling geen onverwachtse zaken voor geschoteld. Enige misser is dat er geen contract
Ik heb alleen maar goede ervaringen ben altijd correct benaderd en men had steeds goede kennis van zaken. Ik ben erg blij met mijn verzekering bij VGZ
Zeer ruime vergoeding voor fysiotherapie met MIX aanvullend
Hebben een hele slechte administratie dus proberen meerdere keren de zelfde premie op te strijken van dezelfde maand
Nadat ik beide ellebogen had verbrijzeld (prima afgehandeld) had ik een armspalk nodig. De aanvraag werd gehonoreerd en volledig vergoed ( ruim € 1400
klachten worden slecht behandeld en men probeert altijd de schuld bij de klant te leggen declaraties worden niet goed afgehandeld zeker als er meer va
Slechte organisatie handelen nauwelijks tot niet je klacht af. Geen personeel met verstand van zaken en roepen maar wat.
Hoogeveens ziekenhuis (voorheen Bethesda), afd cardiologie; uitstekende ervaringen met de controlerend cardioloog dr. The, goede voorlichter en patien
Via United Consumers de speciaal op ouderen toegespitste Vitaal polis genomen. De afhandeling van declaraties gebeurt volledig online en declaraties w
Weigering meewerken aan 2nd opinion, bewust verkeerde informatie, op geen enkele wijze het belang van de verzekerde behartigend.
VGZ is een prima verzekering met prima service. Van harte aanbevolen.
Vriendelijk te woord gestaan. Duidelijke informatie. Goed bereikbaar.
Al 45 jaar mijn verzekeraar en nog nooit klachten gehad.
Aangezien het potje leeg is van VGZ bij MST Enschede krijg ik toch de behandeling in het MST en hoef ik niet naar een ander Ziekenhuis.
Declaraties die vergoed zouden moeten worden uit aanvullende verzekering meerdere keren niet meteen vergoed, terwijl er volgens de verzekering wel recht is op de vergoeding. Om erachter te komen, moet je zelf inloggen om te kijken of de declaratie is toegekend, je krijgt hier geen bericht van. Vervolgens moet je bellen met klantenservice wat er aan de hand is, en dan is meestal de reden dat de nota niet voldoende gegevens bevat. Terug naar zorgverlener voor nota met meer gegevens, opnieuw insturen en dan weer zelf controleren of het nu wel vergoed is, en dat 3x achter elkaar, en bij 3 verschillende declaraties... ik ben van plan over te stappen naar een andere verzekering, al vrees ik eenzelfde ontmoedigingsbeleid bij andere verzekeraars.
Te veel onduidelijkheid in vergoedingen, in nota's in uitleg, kortom in alles dus. Declaraties enz. er is geen touw aan vast te knopen, wat een onduidelijke chaos.
Als ze ergens geen verstand hebben van verzekeren in het bij VGZ. Alles zit hier fout.
al 20 jaar klant een maand niet betaald je ontvang nog geen bericht en ze rekenen gelijk kosten
Tot nu toe is ons gebleken dat VGZ er een administratieve rommelzooi van maakt. Daarbij komt dat ze er niet op aangesproken willen worden en er zeker
Hallo moet toch hier even iets kwijt. Ben al 38 jaar getrouwd,we staan samen op de polis ,maar als ik vgz bel krijg ik geen andwoord,mijn man staat als eerste op de polis die moet maar contact opnemen met hun,ook als er gebeld wordt van VGZ wordt er meteen gevraagt of de heer thuis is en of het zijn telefoon numm is ,zeg ik nee,,hangen ze gewoon op zonder verder iets te zeggen. Voel met net een kleinkind.....hallo VGZ ik sta ook op de polis heb net zoveel rechten als mijn man ,deze dingen gaan mij ook aan...mvg
Na al deze horrorverhalen op deze site over VGZ gelezen te hebben kan ik weinig nieuws toevoegen. Fouten, fouten, arrogantie, dommigheid, onbehoorlijk gedrag, meer fouten en fouten die steeds terugkomen. Ik haak af en zoek een zorgverzekeraar, dit is iets heel anders.
meerdere malen is nu ten onrechte een rekening geweigerd. Moet er achteraan bellen en dan wordt het pas geregeld.
Ik zit al jaren bij het vgz, tot een half jaar terug geen problemen gehad. Maar het afgelopen half jaar alleen maar problemen. Er is mij meer maken verkeerde informatie gegeven. Ik krijg een rekening elke keer weer opgestuurd, terwijl deze niet klopt. Dit is een fout van het vgz. Dat is al meerdere malen toegegeven door collega's van vgz. Communicatie tussen verschillende afdelingen is onwijs slecht. De ene afdeling weet totaal niet wat er op de andere afdeling gezegd is. Ik heb een zeer uitgebreid pakket, en toch krijg ik veel niet vergoedt. Nou zo kan ik nog wel even doorgaan.
Verzekeraar bleef verkeerde bedragen afschrijven. Klantenservice bellen had geen enkele zin.
Als je te laat betaald en de brief mist waarin staat dat je dan gelijk uit de aanvullende verzekering wordt gezet mist,het dan ook ineens is en dat 4 maanden later! En je dan gefeliciteerd wordt met je nieuwe polis, heel raar! Maar na een paar telefoontjes met de klantenservice en nu al de 3e klachtenformulier,zijn we totaal niks opgeschoten,met een standaard antwoord,geen coulance en geen service,terwijl wij 16 jaar tevreden klant waren,helaas nu niet meer. Ik zou VGZ nu nooit meer aan andere aan raden,heb ik in verleden wel eens gedaan. We kunnen het pas volgend jaar terug draaien,nou of we dat willen is de vraag en of we klant blijven is ok de vraag,eerst verder onderzoek doen.
Was jaren verzekerd bij IZA. Dat is nu VGZ geworden. Bij de overgang is mij verteld dat de wijziging geen enkele invloed zou hebben op mijn zorgverzekering. Nu blijkt achteraf dat ik geen vergoeding meer krijg voor de aanschaf van mijn bril terwijl dat bij IZA WEL het geval was. Dit vind ik pure oplichterij. Ik zal dan ook aan het eind van het jaar voor het eerst in mijn leven overstappen naar een andere zorgverzekeraar.
VGZ heeft een debiteuren administratie die door de fiscus van iedere ZZPer hoe klein ook weg gehoond zou worden' de administratie is door de wijze van afboeken oncontroleerbaar en zij weigert bij een betwiste vordering deze door de rechter te laten toetsen. In plaats hier van blijven zij de klant onder druk zetten en beoefenen zij hun favoriete hobby klantje pesten. Deze procedure loopt nu 2 jaar en zij beginnen steeds weer opnieuw in de hoop dat de klant maar betaald om van hun af te zijn . Maar zonder mij: Het ingeschakelde incasso bureau heeft de incasso procedure in augustus 2015 gesloten maar VGZ heeft de incasso weer in oktober 2015 geopend tot op heden. Voor de 25 keer mijn dossier ligt klaar stap maar naar de rechter!!!!!!!!!!!!!!
Ik heb na 1 jaar een aanvullende verzekering (voor orthodontie) 2 betaling gemist wegens omstandigheden, aanvullende verzekering per direct gestopt, dit betekent dat ik geen recht meer heb op mijn vergoeding voor orthodontie, hierdoor zou ik mijn aanvullende verzekering opnieuw moeten aanvragen en dit betekent een jaar wachttijd voordat ik eventueel weer aangenomen kan worden. Na lang zoeken heb ik een verzekeraar gevonden die niet alleen direct een orthodontische behandeling vergoed maar ook met een redelijk bedrag (tot €1000 vanaf 18 jaar oud).
Ik wilde mijn vrouw ook bij VGZ verzekeren. Eerst ging dat niet ze had nog geen verblijfsvergunning, nu wel. Toen wilde ze een copy van haar Nederlandse ID, op gestuurd nooit aangekomen zeggen ze. op nieuw op gestuurd maar aan getekend, nu hebben ze het wel maar door de drukte hebben ze een hele grote werk achterstand, zeggen ze. Maar ze is wel met terug werkende kracht verzekerd hoor, zegt te vrouw van het call center... Ik vind dit een zeer slechte zaak, volgend jaar ga ik naar een andere zorgverzekering.
VGZ heeft een foto bij de tandarts niet vergoed en boekt dit bedrag geheel op eigen risico. Dit klopt niet en VGZ geeft dit ook toe. Nu reeds 3 keer over gebeld en 7 weken later is het nog niet gecorrigeerd. Het callcenter weigert om door te verbinden met de afdeling die de correctie moet uitvoeren. Veel gesteggel over de incontinentie machtiging voor mijn gehandicapte dochter. Na 3 maanden , diverse afwijzingen, verzoeken om toelichting en diverse artsenverklaringen uiteindelijk akkoord gegeven. Erg onoverzichtelijke vergoedingenoverzichten, die vaak door de medewerkers van het callcenter niet eens begrepen en uitgelegd kunnen worden.
VGZ heeft een mijn.VGZ omgeving waarin je alle facturen zou moeten zien. Nu blijkt dat betalingen per telebankieren niet worden doorgekoppeld naar en verwerkt in mijn.VGZ overzicht. Tevens kunnen er facturen komen die niet zichtbaar zijn in mijn.VGZ. Dat heeft me ondertussen een melding bij zorginstituut gekost en een hele berg gevolgkosten om daar weer uit te komen. VGZ heeft haar zaakjes niet op orde.
Slechtst zorgverzekering ooit en het ergste is dat het oplichters zijn. net voordat ik 18 werd kreeg ik een brief dat ik een jaar lang elke maand 137,50 moest betalen terwijl ik standaard basis verzekering had. Stelletje .......!
Het zijn oplichters. Ze liegen aan de telefoon. Ik kwam verplicht over van IZA cura en had daar een eigen risico verzekering. Ze hebben mij doodleuk een ander pakket toegewezen zonder verzekering daarvan. Ik wist niet van het gemeente pakket (hebben ze ook niets over vermeld) en heb het zo gelaten. Ze zeiden dat ik het niet kon veranderen. Later zag ik dat het wel kon dat tot 1 feb. Nu zit ik met de gebakken peren. Stelletje maffiosi zijn het. Geldwolven
heel slecht in administratie, men kan niet duidelijk zien wat hij betaald heeft. VGZ incasseert vaak bedragen zonder uitleg of een duidelijk overzicht. je kan zonder dat je weet meer betalen aan eigen risico, dus weet bewust van elke betaling die jij doet. VGZ moet echter haar administratie verbeteren. Via de telefoon kunnen de medewerkers ook geen duidelijk antwoord geven als het om een betaling gaat.
Snap echt niks van hun administratie. Ik kan niet duidelijk zien wat ik betaald heb en wat nog open staat. Zeeeeeer onduidelijk. Hierdoor nota's niet op tijd betaald (wist niet eens dat ik nog wat had open staan. Paar keer met klantenservice gebeld. Krijg je te horen dat ik de enige ben die een klacht heeft over het systeem en dat het echt aan mij ligt. Ik baal er echt van. Ze hebben gewoon hun administratie niet op order en "mijn VGZ"' is zeer onduidelijk. Ga ook eind van het jaar over stappen naar een andere verzekering. Jammer, want hun dekking is redelijk maar hun service/administratie is een drama. Het ergste is dat de klantenservice doet alsof het allemaal zo duidelijk is en dat ik beter moet lezen. Af en toe heb ik geen idee waarvoor ik betaal. Kan de rekening ook niet controleren. Geen aanrader!
Incorrect information after three telephone calls.
Half november moesten alle zorgverzekeraars hun contracten geregeld hebben met bijv. ziekenhuizen. Vgz had nog niets geregeld met het ziekenhuis Alrijne tot eind december. Zonder hier klanten van op de hoogte te brengen. Zeer slechte zaak, veel onzekerheid voor een essentieel iets in de basispakket. Daarom overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Duidelijk een teken van slecht zorgen voor je klanten.
Vindt de terug betaling van een declaratie niet goed.
Bij het informeren naar een vergoeding voor een bepaalde zorgverlener wordt telefonisch een fiat gegeven en aangegeven dat deze in de gecontracteerde zorgverleners voorkomt. Achteraf blijke dan de rekeningen niet betaald te worden.
VGZ is niet bepaald de goedkoopste aanbieder maar ik vind dat je meestal wel waar voor je geld krijgt. Ik ben al jaren verzekerd en heb in de loop der
Wij komen verplicht over van de IZA. We zouden hier geen nadelen van ondervinden. Helaas dus wel. Klantencontact loopt ook altijd via een formulier (bellen is niet aan te raden: je hebt dan niet zwart op wit wat ze hebben gezegd).
Ze hebben gelogen: door een fout van hen (niet de premie geincasseerd) was ik niet verzekerd. Toen zeiden ze: u heeft zelf opgezegd, maar dat weet u zeker niet meer. Maar dat konden ze niet bewijzen (printscreen verstrekken?). Kifid heeft me gelijk gegeven
Vgz is absoluut de slechtste keuze geweest. Vrij prijzige verzekering voor wat je terug krijgt. Daarbij komt dat vgz iedere maand wel weer geld af probeert te troggelen door het erop te gooien dat een rekening niet betaald is terwijl op m'n eigen account netjes 'betaald' achter de rekening staat. Zo gaat dit al jaren, nooit meer vgz voor mij, ik heb een gruwelijke hekel gekregen aan deze 'zorg'verzekeraar.
Afschuwelijke partij. Kreeg de ene na de andere onduidelijke rekening. Prima als ik zaken moet bijbetalen maar zorg dan dat het duidelijk is. Paar keer gebeld naar de klantenservice om alleen maar afgeblaft te worden. Als je vraagt of je iemand kan spreken van een bepaalde afdeling zijn ze standaard niet aanwezig en laten ze een terugbelnotitie achter. Wordt echter nooit teruggebeld. Ronduit onbeschofte medewerkers die je echt NIET willen helpen. Daarnaast ook leuk: een rekening mailen en daarbij schrijven "Als u per automatische incasso betaalt hoeft u niets te doen, wij schrijven het automatisch af". Wij betalen per automatische incasso dus deden niks, vervolgens krijgen we incassokosten over ons heen omdat we blijkbaar ook nog apart aan hadden moeten geven dat we gedeclareerde rekeningen per automatische incasso ook wilden betalen. Wederom: bellen en afgeblaft worden. Kan niet wachten tot ik op kan zeggen.
VGZ probeert de administratie gemakkelijker te maken maar helaas falen zij daar op alle fronten. Onduidelijke website, overzichten die niet erg overzichtelijk zijn (?), mijn eigen administratie klopt nog beter dan die van hen, zeker als je gebruikt maak van een betalingsregeling. En als je erover bel dan krijg je een dame die aangeeft dat het overzichtje erg overzichtelijk is wat ze opgestuurd hebben, maar als je vragen gaat stellen over dat overzicht dan snappen ze het zelf ook niet meer en dan bellen ze je terug. Hang je vervolgens uren aan de telefoon omdat ze ruggespraak moeten hebben met de desbetreffende afdeling. En maar roepen dat zij het overzicht wel snappen. Uiteindelijk kreeg ik mijn gelijk. Mijn administratie klopte en niet die van hen. Kreeg een bosje bloemen als genoegdoening. Maar ik heb wel moeten praten als brugman om de boetes van de regelingen af te krijgen omdat het bij hen niet klopte. SLECHTE VERZEKERING, ik stop dus met hen
mijn vrouw is vorig jaar door verzekeraar en wel door te zeggen dat mijn vrouw geopereerd kon worden en dat bleek niet zo te zijn nedspin zij het plafon was bereikt en VGZ niet regelmatig over gebeld maar mijn vrouw kon niet geholpen worden dat kon pas in 2015 en daar zijn we zeer boos over
Enige verzekering voor zo ver ik weet die mijn Accupunctuur vergoed
Over 't algemeen goede ervaring. Wel zijn de rekeningoverzichten/vergoedingsoverzichten niet duidelijk, te weinig gespecificeerd. Het is moeilijk daar controle op uit te oefenen. Sommige nota's zie je zelfs nooit.
Ik ben redelijk tevreden over VGZ. Soms is de vergoeding voor alternatieve zorg nog aan de beperkte kant.
Slechte verzekeraar voor zorgverleners en hun contract.
Ik begrijp de negatieve reviews totaal niet. Ik durf te wedden dat het negatieve komt door het niet duidelijk en/of niet vriendelijk communiceren van de verzekerde zelf. Klantenservice prima te bereiken. Heb bemerkt dat ze in de afgelopen jaren veel gedaan hebben aan een verbetering in service en informatieverstrekking. Website duidelijk en erg makkelijk om declaraties in te dienen. Er gaat wel eens wat fout, maar calculeer in dat we allemaal mens zijn en fouten maken. Blijf vriendelijk en verwoord duidelijk je vraag en wens. Als je er niet uit komt, vraag hulp aan je familie, vrienden of buren of via de huisarts een maatschappelijk werker oid. Je kan niet van een verzekeringsbedrijf verwachten dat ze alles voor je doen en je helemaal aan het handje meenemen.
Een basisverzekering is een basisverzekering; VGZ houdt er 3 basisverzekeringen op na. Bekijk je tekst van deze basisverzekeringen dan wordt nogal een
Ik heb nauwelijks persoonlijk contact gehad. Alles ging zoals verwacht mag worden van een zorgverzekeraar.
Verzekerd via collectief United Consumers. Snelle en adequate informatie. Vragen over verzekering buiten Europa en vergoedingen binnen Europa snel en
Ben bij VGZ via het collectief United Consumers. Je krijgt dan maandelijks de collectiviteitskorting op je UC account bijgeschreven. Boven een bepaald
Gebeld voor informatie of mijn man in een ander ziekenhuis geopereed kon worden,  waar deze operatie meer gedaan werden. Als mijn arts ermee instemde
Zeer snel antwoord op vragen, fouten mijnerzijds werden netjes behandeld en afgewerkt
Ben voor meerdere aandoeningen onder behandeling bij ziekenhuizen in de buurt. Alles wordt keurig geregeld via VGZ. Premie is wel aan de hoge kant!
Operatie moet je ineens mee betalen terwijl deze 100% vergoed zou worden.
Op 7 oktober 2015 een laminectomie-operatie laten uitvoeren in België. In polis staat vermeld dat 85% van de kosten in Nederland worden vergoed. Hoe k
Gebeld i.v.m. ziek zijn partner en geen goed gevoel bij de behandeling die hij op dat moment kreeg. Gevraagd of second opinion mogelijk was. Zou binne
Een prima verzekering! De internet site Mijn VGZ is niet te bereiken wanneer je geen mobiele telefoon hebt. Ouderen zonder mobiele zijn nu uitgeloten
Na meer dan veertien jaar ernstige hoofdpijn, en vele behandelingen en medicijnen verder, die overigens ook flinke schade hebben gemaakt oa artrose in mijn knie, leek het de pijnarts een goed idee om voor mij een neurostimulator aan te vragen. Van de medicatie die wat helpen tegen de hoofdpijn word ik misselijk en krijg ik netelroos. Dus dit was de oplossing. Maar nadat de arts als een schoft is behandeld door de verzekeraar werd het simpel afgewezen. Wat nu, verder met medicatie die meer schade veroorzaakt, een medicijn erbij voor de netelroos die mijn lever en nieren aantasten en waarvoor ik elke twee weken naar het ziekenhuis moet. Die medicatie moet ik een keer per week innemen en dan ben ik twee dagen ziek ervan. En nu dan komt er een tweede opname in een revalidatiecentrum omdat de artsen ten einde raad zijn. Terwijl een neurostimulator mij voor een groot deel van de pijn kan afhandelen, maar zit niet in het verzekeringspakket, al die andere dingen wel, dat ik er ziek van wordt is een nare bijkomstigheid, maar de medicatie daarvoor vergoedt vgz wel. Dus kortom VGZ denkt met u mee, voor zover het in hun boeken staat vermeld, en voor de rest kun je creperen van de pijn en van het ziek zijn, jammer dan ..............
Snelle afhandeling van vragen.De website is minder praktisch, ook het vragen / zoek menu. Wel goed dat je kunt inloggen met je digi-d code en wachtwoo
Ik heb geen enkele reden tot een klacht, dus het gaat prima.
Al mijn vragen zijn correct afgehandeld en na toestemming de behandeling correct uitgevoerd.
VGZ heeft ieder jaar een nieuwe uitleg over hetgeen er vergoed wordt in een keurig uitgevoerd boekje. Echter de leek begrijpt er geen moet van. Ook wi
Ik heb goede ervaringen met VGZ. Er zal ook best wel eens iets misgegaan zijn, maar ik denk dat dat bij elke maatschappij voorkomt. Ik vind dat ik goe
Onze ervaring is positief. Wel een dure verzekering.
Goed bereikbaar. Vriendelijke tegemoetkoming en ter zake kundig.
In vergelijk met een aantal jaren geleden is de klantvriendelijkheid op dit moment zeer goed.
Gewoon goed. Ik ben bij hun verzekerd via United Consumers.
goede verzerkering ook snel terug betalen rekeningen
Goede en correcte administratieve afhandeling van alle behandelingen.
Tot nu toe: Doen gewoon wat ze beloven, dus goed !
Redelijke verzekeraar, springt er nergens boven uit. Kan ermee uit de voeten.
Heb een acne instituut in Veldhoven bezocht. De behandelingen zijn te declareren bij de VGZ (aanvullende verzekering). Er was wel onduidelijkheid over
Door mijn epilepsie gebruik ik (dure) medicijnen. Deze worden zonder probleem vergoed. Ik ben tevreden over het VGZ.
Mijn ervaring is dat ik altijd correcte zorg heb gehad. Geen op of aanmerkingen
Na een langdurig ziekzijn is er nooit een probleem met deze verzekering geweest. Alles is keurig betaald en alle zorg is aan mij besteed.
De kosten zijn niet transparant,bv ziekenhuiskosten zie ik niet,en er wordt teveel met apotheek kosten gesplitst ,zodat ik het totaal niet meer begrij
Tot nu toe geen enkel probleem ervaren.Enige vraag is wel hoe het zal gaan in 2016 met de collectieve verzekering via PCOB. Korting vervalt ?
slechtste verzekeraar dan ooit met slechtste service en niet klantvriendelijk , dubbel betaalde declaraties nooit terug betaalde
VGZ voert de slagzin dat hun verzekerden bij door hen gecontracteerde zorgverleners op een goede zorg mogen rekenen. Dit is niet waar, en dan laten ze je bij een slechte ervaring ook nog eens in de kou staan ! Bij mij bleek die zorgverlener een ongelooflijke misser te zijn bij wie ik na aflevering van een gebitsprothese, in een periode van zes weken achtmaal terug moest omdat eten zonder pijn uitgesloten was. Pijnpunten kwamen na wegslijpen bij dit “kantelgebit “ na 1 dag weer op de tegenoverliggende plaats terug. Tenslotte heb ik het opgegeven en ligt dit onbruikbaar product in de kast. Ik heb de relatie verbroken, maar helaas had VGZ nog tijdens de eerste behandelingen de betaling al gedaan (Ik heb VGZ het bericht gedaan het onbegrijpelijk te vinden dat betaling van een gehoorapparaat niet plaats vindt voordat de klant een tevredenheidsverklaring heeft getekend en dat voor dit vergelijkbaar product, dat niet geldt !). Op mijn ruim omschreven klacht kreeg ik van VGZ te horen dat ik er met de behandelaar maar uit moest zien te komen. Helemaal niets doet VGZ met hun waarborg dat vertrouwen moet wekken. Zij spreken hun gecontracteerde daar niet eens op aan! En als klant wordt je met een” kluitje in het riet” gestuurd.
VGZ is heeft haar administratie niet op orde en stuurt herhalend facturen. VGZ handelt klachten ook niet tijdig af. Zodra VGZ zelf aan het werk moet dan passen zij termijnen aan. Bellen niet terug volgens afspraak en behandelen ook de zorgverleners onjuist waardoor ik als patient gedupeerd raakt.
Zolang "mijn VGZ" geen overzicht geeft van facturatie en betalingen, maar alleen maar een overzicht geeft van al dan niet uitgevoerde automatische incasso's, is het voor een verzekerde niet mogelijk om betalingsstatus te controleren. De medewerkers van servicebalies doen wel hun best maar de interpretatie van VGZ over privacy per deelnemer maakt het, zodra er meerdere personen op een polis lopen, onmogelijk om facturatie te beoordelen.
Toen ik taxivervoer na mijn oogoperatie nodig had, had ik een door de oogarts ingevuld formulier. In de vakjes met de vraag naar mijn gezichtsvermogen stond dat dit goed was, maar daaronder stond buiten de vakjes dat na de operatie, het gezichtvermogen nihil zou zijn. De aanvraag werd afgewezen, ook nadat ik een medewerker van de verzekering erop had gewezen dat er ook iets buiten de vakjes stond. Via een andere arts, die ik op korte termijn kon bereiken, het speelde rond de kerst, kwam er een aanvullende losse verklaring. Dit heeft heel veel adrenaline gekost. PS de zorgverzekering is UMC verzekeringen, dit valt onder VGZ
al 12 jaar ellende met deze verzekering altijd doen alsof je niet betaald hebt, altijd nieuwe onverklaarbare rekeningen sturen via flanderijn. Zelf al een keer door de wsnp en daarna nog eens door de stadsbank heen gegaan in totaal 6 jaar schuldsanering, zelfs de stadsbank kwam er niet aan uit aan die warboel van vgz. Altijd geld te kort door hun valse rekeningen en ja betaal maar gewoon want cvz kan er ook nog bij. Wij zijn straks lekker bij Jezus! laat hun hun aardse schatten maar verzamelen hebzuchtige criminelen!! Mensen kies voor Jezus! Hij komt bijna Zijn kinderen halen, voor God Zijn Toorn uitstort over de aarde!
wij hebben thuiszorg via de verzekering. en dat is DE BREDEREZORG uit uden. niks als lof die werken perfect en je krijgt steeds dezelfde personen die jou komen helpen. ook krijg je iedere week een lijst wie er komt. zo sta je nooit voor verrassingen en zij werken perfeckt zou geen andere thuiszorg meer willen. deze thuiszorg is echt aan te bevelen alle complimenten dank jullie wel leny kerkhof kerste dank dames van de BREDERE ZORG UIT UDEN
Ben zonder bericht van al mijn aanvullende verzekeringen af gehaald, wilde laatst naar de tandarts maar bleek dat ik dus nu allemaal zelf moet betalen. Klantenservice gebeld en kreeg een mooie sneer, 'Meneer, u weet prima waarom u niet meer aanvullend verzekerd bent'... Ik belde ze op om te vragen hoe dat precies zat maar dat scheen ik allang te moeten weten. Daarmee was voor VGZ de kous af, op de vraag of ik het terug kon krijgen was ze heel soepel, kan zeker, vanaf 1 januari 2016 weer. Dit naast het feit dat als je hun incasso bureau in Google in typt je als eerste klachten pagina's vol krijgt te lezen over die toko, goede keuze, VGZ. Het is een hele stugge geld slurper die zichzelf 'zorg' verzekeraar durft te noemen, zorgen voor echte zorg doen ze echter totaal niet. En als je niet elk jaar met ze belt ( ja bellen, ze zijn niet erg goed met hun post, zowel digitaal als fysiek) om te checken of alles nog intact is dan heb je zo weer alleen een basisverzekering.
Er worden zomaar bedragen afgeschreven en als je een klacht hebt, kun je via de tablet geen klacht indienen. Er staa4 vermeld dat dit via de klanten service kan, maar als je beld wordt er geen klacht aangenomen. Als er gezegd word dat je terug gebeld wordt en het gebeurd niet, ia de klantenservice, kan je niet naar de betreffende persoon doorverbonden worden omdat het systeem allen de melding weergeeft en niet wie hrt behandeld. Zeer slechte klanten service dus als er zaken fout lopen. Word niet met je meegedacht.
door klusterafspraken met zorgverleners wordt de kostprijs van een kniebrace meer dan verdubbelt! Brace kostte € 83,74 maar omdat VGZ een klusterafspraak heeft met deze zorgverlener stuurt VGZ mij een nota van € 180,- voor diezelfde brace!!
Inloggen op de website is erg lastig en alleen de hoofdverzekerde kan de gegevens van de kinderen inzien. Onoverzichtelijke website en lastig te "lezen"voor een leek.
Ben al jaren verzekerd bij UnitedConsumers via www.unitedconsumers.com/zorgverzekering Makkelijke korting en goede service. Bij mij doet VGZ niet moeilijk met declareren, maar ik declareer ook niet zoveel.
Zeer slecht. Klantenservice kan niets en doet niets, ondanks veelvuldig contact. Totaal nutteloos. Informatie gegeven door klantenservice vaak onjuist. Dit jaar vanaf januari tot heden (5 maanden) bezig geweest met aangeven dat er teveel van mijn rekening werd afgeboekt, soms wel bijna 400 euro per maand. Uitslag na 5 maanden is dat men niet weet waar mijn geld gebleven is. het teveel betaalde werd op eigen houtje verrekent met premies tot wel 2 maanden vooruit of declaraties, zonder dat ik daarvan wist. Klantenservice geeft niets door en op mail vaak geen antwoord. Absolute puinhoop waar niemand meer wijs uit wordt. Nu is eindelijk toegezegd dat ik geld terugkrijg (de tweede keer) maar nog geen geld ontvangen. Geen excuses aangeboden gekregen, niets. Diep triest en in slecht dat je als klant 5 maanden lang achter je eigen geld aan moet lopen en dat men betaalde bedragen niet eens meer kan terugvinden. Helaas is het elders denk ik niet beter, anders zou ik direct overstappen.
komt afspraken niet na. gooit je zonder tegenbericht uit de aanvullende verzekeringen en rekent zichzelf rijk door hoge incassokosten 25e 50e en debiteurenrisico kosten van dik 7e die nergens op gebaseerd zijn. dit ondanks contact met klantenservice die beloofd te laten terugbellen en uitzoeken waar het nou mis gaat. Ook al betaal je via kenmerknummer ( iets te laat buiten hun incassodata gezien uitbetaling wao uitkering) verreken ze het doodleuk met de nieuwe openstaande premie die nog niet invorderbaar is. en zodoende de vorige maandpremie open laat met de nodige incassokosten en ellende. dieptriest grievend en ziekmakend !! Dit heeft niks meer te maken met verzekeren en opkomen voor de klant als zorgbehoevende maar met zichzelf rijk rekenen en winstbejag nastreven. geen wonder dat er zoveel reserves zijn als men eigen klanten het mes zodanig op de keel zet en met meerkosten confronteert ondanks zelf gemaakte afspraken die men NIET nakomt ! na 30 jaar klant zijn betekent niks !!
Post gaat via de mail.in 2014 email adres gewijzigd en netjes door gegeven namens mijn gezin. Is echter alleen mijn email adres gewijzigd niet die van
Ook wij raden iedereen af om naar vgz over te stappen. We zijn begonnen met ons gezin bestaande uit zes personen met een maandpremie van € 295,- inmiddels 1 jaar en 4 maanden verder en zitten we op € 490,- met onverklaarbare nota's. Ze kunnen je niet vertellen hoe ze aan deze bedragen komen, onvoorstelbaar. En inderdaad per telefoon kom je er niet uit. Dus nu ondernemen we juridische stappen!! Op hoop van zegen!!!
VGZ schrijft zonder akkoord van alles af van de rekening. Administratief een grote puinhoop. Al maanden bezig teveel betaald geld retour te krijgen maar niemand snapt er iets van. In 2014 meerdere malen contact gehad over mijn verhuizing, per mail en ook telefonisch, men snapt er niets van. Luistert niet naar klanten. In 2012 had ik met spoed een brace nodig, ik kon niet meer lopen. VGZ stuurt me naar een verkeerd adres waar geen brace verkijgbaar is, weigert erna de eigen kosten te voldoen. Zeer slechte klantenservice, doet niets en vermeld niet eens in het systeem dat men gebeld heeft. Komt beloftes niet na. Meest slechte service ooit. Kan alleen maar geld innen.
Krijg keer op keer brieven binnen dat er bedragen openstaan. dat klopt niet heb altijd alles netjes betaald en ik heb ze al mijn betalingsbewijzen doorgestuurd en nog ontkennen ze. Nu hebben ze mij aangemeld bij de zorginstituut als wanbetaler. Ik heb nu een klacht ingediend tegen ze en ik wil zo snel mogelijk weg bij ze. ik raad anderen aan om niet aan te melden bij vgz. Slechte service.
als ik aangetekend declaratie stuur zeggen ze gewoon dat ze die niet hebben ontvangen als ik dan klaag zeggen ze komt u ze maar brengen naar eindhoven betreft mijn schoonzuster die veel in spanje verblijft bij familie die haar verzorgt ze is 70 betreft rekening van hoorapparaat dus pittige rekening de rekening van medicijnen ontvangen ze dus wel vind ik vreemd krijg de indruk dat ze niet willen vergoeden Toevoeging van 17 april 2015: vgz heeft kontakt met mij opgenomen en nadat ze excuse hebben gemaakt alles goed geregeld
Sinds 20 Mrt.jl. kan ik niet meer met mijn PC inloggen bij VGZ met DigiD code voor mijn persoonlijke gegevens etc. Dit omdat per genoemde ALLEEN kan worden ingelogd samen met een SMS code . Daar ik niet in het bezit ben van mobiele apparaten etc. is hierdoor voor mij en naar ik aanneem voor meerdere mensen en vooral ouderen niet meer mogelijk in te loggen. Heb hierover al eerder met VGZ contact gehad maar zeggen dat dit landelijk beleid is en hieraan niets kunnen veranderen . Voor mij zeker reden om aan eind van het jaar over te stappen , want ik vind het zeer bezwaarlijk dat ik mijn eigen overzichten niet meer kan raadplegen en behandelingen kan controleren.
Inloggen in site vervalt zodra je iets terugklikt en facturen zijn niet transparant. Verder moet je niet declaraties en verzekeringspremies in één pos
Ik heb een slechte ervaring met VGZ. Ik ben 1-1-2014 overgegaan naar de Hema zorgverzekering. Begin Januari werd door VGZ toch nog een bedrag afgeschreven van €223.00. Ik heb toen gebeld en het bedrag werd zo snel mogelijk terug betaald, dat was dus begin februari. In Nov 2014 werd er een bedrag van 171 euro af geschreven door VGZ met een onduidelijke specificatie met een rekening datum van 1-10-2013 ik heb het bedrag ge storneert en een brief geschreven dat ik de eind afrekening al betaald had en geen behandelingen meer had in 2013 . Ik werd toen door een dame gebeld welke tegen mij zij dat ik de rekening wel moest betalen , ik heb haar gezegd dat ik wel wilde betalen als ik een duidelijke gespecificeerde rekening kreeg, welke ik kon controleren. Ik kreeg een toen een rekening van het ziekenhuis met 2x Maligniteit nier/ urineweg en nog wat onbegrijpelijke dingen , met de datum 01-11-2013. Ik heb toen nog niet betaald om dat de rekening onbegrijpelijk en on controleerbaar was, mijn vrouw kreeg toen van de Directeur Klant administratie een brief dat de rekening nog niet betaald was. Ik heb toen een brief geschreven naar de Directeur dat ik om een duidelijke controleerbare rekening gevraagd had en deze nog steeds niet gekregen had en als ik deze wel had was ik genegen om te betalen. Ik kreeg toen een brief van een dame van VGZ meteen duidelijke omschrijving wat er gebeurt was in 2014 op welke datum en waarom dit bedrag van de eigen bijdrage 2013 af ging. Toen heb ik betaald . Klaar zou je zeggen , maar nu komt er een rekening van €0,01 binnen met €40,00 boete met de mededeling dat ze reeds meerdere herinneringen gestuurd hebben en daarom deze boete hebben op gelegd en of ik maar binnen 14 dagen wil betalen. Ik hoopte dat ik de enige in Nederland met zo`n ervaring maar als ik sites op internet lees ben ik niet de enige
alleen maar slechte ervaring, In het verleden achterstand met betalen van de premie gehad. Dit was overgedragen aan Inkasso Unie wat inmiddels failliet blijkt te zijn. VGZ stelt niemand op de hoogte en komt anderhalf jaar later doodleuk met de inmiddels aan Inkasso Unie betaalde achterstand via een ander (onbereikbaar) incasso bureau Channock Chase. Deze zouden mijn reeds gedane betalingen controleren maar ik heb sinds mijn email met betaalbewijzen 3 maanden geleden niets meer vernomen. VGZ begint nu doodleuk de in hun ogen openstaand bedrag te verrekenen met de betaalde premies, terwijl wanneer je met VGZ belt niemand kan vertellen wat er openstaat omdat het is over gedragen aan een incasso bureau . Ik heb werkelijk het idee dat de administratie totaal niet weet waar het mee bezig is of en dat is nog kwalijker is dat er sprake van oplichting is.
Na te zijn overgestapt naar VGZ met het hele gezin blijk ik ineens niet meeverzekerd te zijn. Een fout van VGZ. Daarna blijkt mijn eigen risico verkeerd te zijn ingevuld door VGZ. Na een belletje zouden ze het veranderen en de nieuwe polis zou ik binnen 2 weken ontvangen. Na 3 weken niks ontvangen te hebben weer gebeld naar VGZ. Na mijn Burgerservicenummer en geboortedatum gegeven te hebben gingen ze het weer aanpassen en zou weer binnen 2 weken de nieuwe polis ontvangen. Binnen twee weken polis ontvangen maar weer verkeerd! Dit maal is een ander gezinslid zijn eigen risico verhoogd i.p.v. die van mij. Zelfs na het burgerservicenummer en geboortedatum te geven doen ze het nog bij de verkeerde persoon. Ook is bij een ander gezinslid een pakket veranderd. Volgend jaar gewoon weer Achmea.
ik zal iedereen afraden om naar vgz te gaan want het zijn oplichters ook al hebje betaald ze zegen dan van niet en moet je zomaar een bedrag van 1500 euro betalen terwijl je iedere maand keurig betaald ze willen gewoon geld van arme burgers afpakken dus mensen die dit lezen ga niet naar vgz want ze verneuken jullie
Door middel van dit bericht kom ik even terug op het verhaal wat ik vanmorgen heb geplaatst. Ik ben net wakker gemaakt door mijn vrouw ,en greep direct de telefoon om te bellen over de betalingsregeling .Volgens mij hadden ze mijn verhaal al gelezen op deze website . De dame vertelde mij dat alles geregeld was,en dat ik eerst met hun had moeten bellen VOORDAT ik een bericht hier zou plaatsen . En dat ik VGZ geen eerlijke kans heb gegeven . Dat het een automatisch gegenereerd bericht was,........alsof er bij hun robots werken ! Ik kan nu wel weer een lang verhaal typen maar daar heb ik geen zin in ,...maar het kwam er volgens mij op neer dat IK anders had moeten handelen en het liefst hadden ze ook nog excuses van mijn kant gehad. De telefoniste die daar werkt mogen ze wat mij betreft wel ontslaan , ronduit onbeschoft zoals ze me te woord stond. Oja ... ze vroeg me ook nog of ik bewijs had van die afwijzing per email . Welnu ik ben er klaar mee, en als ze me de rest van het jaar ,die ik wettelijk bij hun moet uitzingen nog een keer een streek flikken ga ik dit hele verhaal publiceren op FB ,en bel ik de Telegraaf. Dus VGZ ik hoop dat bij jullie het ouderwetse kwartje is gevallen. En pas het gedrag aan ten opzichte van de klanten zoiets noemen ze ook wel KLANTVRIENDELIJKHEID . Maar volgens mij komt het voor VGZ te laat !
Heb vanaf 5 januari 2015 een dubbele hernia en kan daardoor niet meer werken, mijn vrouw is ook ziek sinds begin 2014. Zij is daarvoor sinds begin vorig jaar onder behandeling. Door mijn hernia lopen de medische kosten hoog op ,röntgenfoto,s en een mri scan ,ambulancevervoer,dure medicijnen noem maar op. Zodoende moet ik nu , begin maart 2015 mijn eigen risico van 375 euro betalen ,maar !! .........,en nu komt het. Krijgen we een rekening van vorig jaar februari 2014 ,voor een behandeling van mijn vrouw van 237 euro gepresenteerd ,wat nog niet betaald was van het eigen risico van vorig jaar , en nog een rekening van 55 euro ,medicijnen voor mijn vrouw die ook onder het eigen risico vallen van dit jaar. Samen een bedrag van 667 euro. Allemaal terecht ,eigen risico moet iedereen betalen ,daar ben ik het mee eens ! . Begin januari had ik een regeling getroffen om een bedrag van 252,51 euro in 8 termijnen van 31,56 te betalen, voor een rekening die nog openstond , dat is geregeld voor mijn acute hernia. Wij hebben NOOIT achterstand of andere problemen gehad met betalen . Een paar dagen geleden heb ik wederom een aanvraag gedaan om het bedrag van 667 euro ook in 8 termijnen te betalen. Maar .....en dat werd mij per email te verstaan gegeven , dat het niet mogelijk is om die factuur in termijnen te betalen. Dus ik word geacht om dat bedrag nu voor begin april volledig ineens te betalen. De reden waarom mijn verzoek ,om in termijnen te betalen afgewezen is werd niet meegedeeld in de email. Deze klachtenreview typ ik nu op mijn laptop tussen 3 en 4 uur , s,morgens 11 maart 2015. Ik kan er niet van slapen , ....mijn vrouw en ik zijn allebei ziek ,ik heb een zware dubbele hernia ,slik 60mg morfine en 300mg lyrica en 5mg diazepam om de pijn onder controle te houden ,mijn vrouw is ziek thuis met evenwichtstoornissen,ze valt vaak oncontroleerbaar om. En dan krijg ik nu met deze ellende te maken,...maar ze zijn niet van me af. Omdat ik aan alle voorwaarden om een betaling van het eigen risico in termijnen te betalen voldoe. Ze zijn het wettelijk verplicht om het eigen risico onder bepaalde voorwaarden aan te bieden ,voorwaarden waaraan ik met mijn goede betalingsmoraal voldoe ! Degene die dit leest zal begrijpen dat dit verhaal ontzettend slecht is voor het bedrijf VGZ. Met dit verhaal ga ik verder op andere openbare media zodat andere mensen gewaarschuwd worden tegen de handelswijze van VGZ jegens hun klanten. Straks om 09.00 ,ga ik telefoneren met de klantenservice van VGZ . En dan uitleggen dat ik RECHT heb om in aanmerking te komen om het voor mij forse bedrag alsnog in termijnen te betalen. In dat gesprek geef ik dan ook aan dat dit onacceptabel is ,en volgend jaar overstap naar een andere verzekering. Volgens mij was dat ook de bedoeling van VGZ, ik heb namelijk het vermoeden dat ze ons liever kwijt dan rijk zijn. Met een excuus komen ze in dit geval niet mee weg ,omdat ik 2 dagen geleden de hele regeling telefonisch heb doorgenomen met een dame van VGZ en me toen is verteld dat het mogelijk is om in termijnen te betalen ,waarna ik het op hun website heb aangevraagd . Ik hoop dat ze vandaag op de afdeling betalingsregelingen goed koppijn krijgen van dit verhaal. En dan met name de persoon die de beslissingen neemt ,over het wel of niet toekennen van een betalingsregeling . Die mogen ze van mij direct op non actief zetten zonder wachtgeld ,wel te verstaan. Ik hoop dat dit verslag van mijn ervaring met VGZ ,er een is in de goede richting, namelijk de afgrond . Omdat VGZ dat door hun handelswijze ook met mij en mijn vrouw poogden te doen. Zoals vermeld ,...op een excuus zitten we niet te wachten. Ik regel straks mijn betalingsregeling ,waar ik wettelijk recht op heb. De media doet de rest. Ik hoop dat mijn vrouw goed geslapen heeft, ikzelf ga dan na 09.30 gerust slapen. P.S Aangezien ik ook nog een herniaoperatie moet ondergaan , hoop ik dat de neurochirurg een vette rekening bij jullie deponeerd ,precies zoals VGZ dat bij de klanten doet. Stelletje geldbeluste SUKKELS.
ik vind vgz een oplichters bedrijf ze gaan niet goed met de mensen om die bij hun verzekerd zijn ik kan er over mee praten is mij gebeurd ze willen al maar meer geld terwijl je wel betaald houden zei vol van niet en moet je van hun 1500 euro betalen en zege ze keihard wij winnen altijd en jullie mensen kunnen wij mooi niet goed mee omgaan ik vind dat dat niet kan dus daarom deze bericht om mensen te waarschuwen ga niet naar vgz of bewuzt
VGZ Heeft afgelopen jaar via incasso het verschuldigt bedrag geincasseerd zonder dat ik vooraf een rekening neh ontvangen. Naar de eerste incasso inclusief stevige boete hebben we direct protest aangetekend en bedrag dat open stond direct volledig voldaan tevens telefonisch contact gehad met deze organisatie en verteld dat we niet eerder een rekening hadden ontvangen. Men bleef volharde door regelingen aan te bieden in termijn betalingen maar hier lag geheel ons intresse niet. Op ons bezwaar werd niet gereageerd anders dan een nieuwe incasso van een ander bedrijf met nog een hoger boete bedrag. We hebben aangegeven niet te betalen verwezen naar het bezwaar dat we al hadden gemaakt maar geen reactie voor ontvangen hebben en voorgesteld een en ander bij de rechter voor te leggen. VGZ of incasso ging hier niet op in en ondertussen wilde we overstappen naar een andere zorgaanbieder a.g.v. onze slechte ervaring met VGZ. Helaas blijkt VGZ te machtig en kon ons vertrek tegenhouden omdat er nog een bedrag open staat. Aansluitend werd druk nog verder verhoogd met dreiging van nog hogere kosten. We hebben besloten te betalen. Ons gevoel is dat we zijn beroofd door VGZ. Volgend jaar gaan we naar een andere zorgaanbieder zelfs al is de premie hoger. en keren nooit meer bij VGZ terug, bah wat een waadeloze onderneming.
torenhoge premie en wekelijkse hoge druk op de verzekerde uitvoeren m.b.t. de premiebetaling (minimaal 1 x per wk. een brief op de mat om te betalen e.d.) en onbeschofte bejegening naar de verzekerden toe (o.a. eigen schuld premie te hoog want zelf verkeerde poakket gekozen is een van hun verwijten !).
Wat een gedoe!!! Vgz stuurt nog steeds nota's, terwijl alle premie's betaalt van, waar ik ook bewijs van heb. Er is juist teveel betaalt! Ik heb ze schriftelijk benaderd, uiteraard met bewijzen, aangezien je er telefonisch niet uit komt met. Nadat ik mijn klacht heb opgestuurd, werd ik gebeld door de desbetreffende klachtenafdeling naar aanleiding van mijn klacht. Toen heb ik haar verzocht om schriftelijk te reageren, dat is tot op heden nog niet het geval. Maar nog steeds blijven ze brieven sturen met extra kosten erbij, en wordt er niet op mijn klacht gereageerd. Per 1 januari ben ik overgestapt naar een andere verzekeringsmaatschappij (grote opluchting), maar nog steeds blijven ze nota's sturen terwijl ik uitgeschreven ben! Ik raad niemand deze verzekering aan, verschrikkelijk!
het jaar is nauwelijks 2 weken oud, en alleen nog maar problemen gezien. ik wordt er niet blij van
Drama verzekeraar, let vooral op bij hun debiteurenadministratie. Men verrekend maandpremies met declaraties waardoor nooit geen overzicht meer te achterhalen is van de betalingen. Men dreigt met incassoburaus etc. Als de klantenservice eindelijk bereikt is spreekt men elkaar meerdere keren tegen. Een opzegging wordt hierdoor geblokkeerd o.b.v. hun interne rampadministratie. Tevens past men zonder enige communicatie het verzekeringspakket aan door de aanvullende verzekering te schrappen !!!! omdat er een betalingsachterstand zou zijn. Men verschuilt zicht hierbij achter de voorwaarden. Men schermt met allerlei collectiviteitskortingen echter de kwaliteit is duidelijk ondermaats !!! yoen eer aan de Dexze erop
helaas heb ik diverse malen probleem met deze maatschappij gehad. Ik had een aanvullende verzekering, maar door een interne fout (dus door verzekeraar zelf) is mijn aanvullende verzekering gewijzigd in basis. Hierdoor heb ik het hele jaar maar een bedrag van 34,- euro van VGZ vergoed gekregen, de rest een bedrag van ongeveer ruim 600,- heb ik zelf moeten betalen,omdat bijna niks vergoed werd. Sinds dec 2014 heb ik mij bij een andere verzekeraar ingeschreven, maar dit wordt steeds door VGZ geweigerd omdat ik zogenaamd een betalingsachterstand zo moeten hebben, wat niet het geval is. ik diverse malen (meer dan 10 keer) met ze contact opgenomen en krijg elke keer hetzelfde verhaal en excuus te horen, met als bevestiging dat mijn verzekering nu echt gestopt wordt, volgende dag weer hetzelfde verhaal! Ik heb nog steeds geen bevestiging ontvangen! VGZ is naar mijn menig de slechtste, onprofessionele verzekering wat in Nederland bestaat!
VGZ heeft een chaotische administratie. Dat geldt vooral als je een IZZ aanvullend pakket hebt. Dit is allemaal één maatschappij met 1 administratie e
Let op met vergoeding voor kinderen onder 18 jaar als je het Fit en vrij pakket hebt afgesloten. Bij dit pakket is het niet vanzelfsprekend dat je kind dezelfde vergoeding krijgt als de ouder. Kinderen worden nl in dit pakket niet meegenomen maar worden automatisch overgeheveld in het pakket aanvullend beter. dit betekent dus dat orthodontie niet meeverzekerd is. Belachelijk en misleidend dat dit niet goed staat aangegeven op de site van VGZ!
Ik ben gewoon tevreden omdat ik gewoon (hiervoor bij zilveren kruis-achmea verzekerd geweest zijnde) geen omkijken meer wens te hebben bij het aflegge
Heb slechts één keer moeite gehad met de betaling van een schadepost. Naderhand, na aanschrijving van de directie toch vergoed gekregen. VGZ is echter t4amelijk duur vergeleken met enkele andere grote verzekeringn.
VGZ is geen goede verzekering. Daar, iemand moet het zeggen. Ik wacht al maanden op een operatie. Door uitermate slechte klantenservice, waarbij de telefonisten van VGZ ZELF ophangen, en rotzooi met papierwerk van hun kant, is mijn operatie meerdere keren uitgesteld. Ze werken er ook niet aan om de situatie te verbeteren, en tonen 0 persoonlijke interesse of inzicht op de situatie. Mijn operatie is niet levensbedreigend, maar wel noodzakelijk. Ik weet echter zeker dat er andere mensen wel direct hulp nodig hebben. Het enige wat VGZ goed kan is geld incasseren, maar dat is natuurlijk logisch. Lekker geld verdienen via het lijden van een ander. Ik weet het wel, ik stap over!
Bereikbaarheid is prima. 1 keer verkeerde informatie ontvangen, vervolgens klacht ingediend dit is goed en netjes opgepakt en afgehandeld.
VGZ is koploper bij het niet vergoeden van een declaratie. De administratieve organisatie is een zooitje waarbij verschillende medewerkers elkaar tegenspreken. Behoed jezelf van veel irritatie en kies NIET voor VGZ. Ze zijn al niet goedkoop en er is een groot gebrek aan kwaliteit van de dienstverlening.
VGZ is koploper bij het niet vergoeden van een declaratie. De administratieve organisatie is een zooitje waarbij verschillende medewerkers elkaar tegenspreken. Behoed jezelf van veel irritatie en kies NIET voor VGZ. Ze zijn al niet goedkoop en er is een groot gebrek aan kwaliteit van de dienstverlening.
verzekering te duur en voor het vergoedingsysteem wordt een bedrag ingehouden , voor zgn kosten voor de apotheek (bewaken enz )
In geen van de zorg verzekeraars ben ik geinterreseerd maar ik moet me wel verplicht verzekeren dus ga ik dit jaar terug naar het minimale bij de verzekeraar die mij het minste kost en spaar ik wel voor extra zorg. Zorgverzekeraars willen alleen maar winst maken op de zorg. Daarna schroeven ze de winst verder op door allerlei vreemde dealtjes te sluiten met bedrijven en winkels. Dat noemt men dan commercieel zorg verlenen. Ik hoop dan ook dat alle moeders van alle zorgverzekeraars chronisch ziek zijn/worden en dat ze met hun eigen niets dekkende "zorg"polissen geconfronteerd zullen worden.
VGZ is lekker bezig met niet uit te keren, vooral zonder geldige redenen. Mijn operatie werd door VGZ onterecht niet vergoed en het kostte mij bijna e
VGZ is lekker bezig met niet uit te keren, vooral zonder geldige redenen. Mijn operatie werd door VGZ onterecht niet vergoed en het kostte mij bijna een jaar van eindeloos schrijven en bellen om deze vergoeding te kunnen krijgen. Geen enkele klacht werd beantwoordt, er werd beloofd terug te bellen en dat gebeurde nooit. Declaraties worden slordig behandeld en daarvoor moet je letterlijk betalen. Nu wordt mijn declaratie alweer niet vergoed. Reden – geen verwijsbrief. Iemand die deze declaratie verwerkt, heeft geen moeite genomen om de file (beter) te lezen. Ik ben namelijk door deze specialist jarenlang behandeld en natuurlijk is de verwijsbrief al lang verstreken. Ik hoef toch niet bij elke afspraak bij dezelfde dokter een nieuwe verwijsbrief te regelen! Ik bel VGZ en hoor: “Misschien is het in de declaratie niet duidelijk aangegeven.” (Duidelijker kon niet!) “Dan stuurt u ons een brief van deze dokter, waarin staat, dat u bij hem onder controle moet blijven”. Zo worden de nieuwe regels ter plekke verzonnen. Communicatie met dit bedrijf is een drama en het bellen met de klantenservice is net als spreken met een antwoordapparaat, je wordt direct doorverwezen naar algemene voorwaarden. Zeer bot en ondeskundig personeel. De website is vaag en onduidelijk, - “als u twijfelt, belt u dan onze klantenservice”. Hier zijn we weer. VGZ laat zich zoveel mogelijk ruimte om met vergoedingen te goochelen. Ook verschijnen de afgekeurde declaraties niet in je declaratieoverzicht, alsof ze nooit hebben bestaan.
Ze vergoeden weinig.Er moet altijd worden bijbetaald.
moeilijk uit te leggen,er komt teveel op je af.
Elke keer de betalingen perfect geregeld en op tijd! Juiste dekking
Goede prijs, maar ze hebben maandenlang 8 euro per maand te veel van mijn rekening afgeschreven. Pas na mijn derde mail in 2 maanden, met mededeling dat ik de machtiging zal stopzetten, werd dit recht gezet. Erg slordig.
Wegens plotseling faillissement van het bedrijf waar mijn partner werkte is ons hoofdinkomen in een klap meer dan gehalveerd. Daardoor zijn er wat betalingsproblemen ontstaan bij VGZ. Netjes zelf direct gereageerd en over het bedrag dat we achterstallig waren een regeling getroffen. We konden dit in 8 termijnen afbetalen. Dat bedrag zou bij onze maandelijkse premie afgehouden worden waardoor de maandpremie omhoog zou gaan. Maanden niets van hen gehoord of gezien en vorige week ineens een brief van een incassobureau over het achterstallige bedrag dat we dat even binnen 14 dagen moeten voldoen. Maar over dat bedrag hebben we dus met VGZ een regeling lopen. Daarna 2 dagen later ook van VGZ zelf een brief dat we van hen binnenkort een acceptgirokaart ontvangen om dat zelfde bedrag aan henzelf te voldoen??? We moeten dit nu dus aan incassobureau betalen en aan VGZ zelf maar we hebben daar een regeling over due we al 7 maanden bij de maandpremie meebetalen. Contact met incasso bureau gehad die zeggen dat ze alleen maar gegevens hebben die VGZ hen heeft doorgestuurd en we dit dus aan hen moeten voldoen en VGZ heb ik al 3 mensen gesproken in 3 dagen tijd en 2 mails gestuurd en antwoord terug gehad die allemaal iets anders zeggen. De ene zegt dat wij gelijk hebben en er idd niets open staat, de ander zegt dat er helemaal geen regeling is ( nee we betalen graag 80,00 euro pm extra!!!), een ander zegt er staat een maand open, weer een ander zegt dat ze niets in het systeem kunnen vinden etc maar krijg dus wel een brief van hen dat er een acceptgiro aankomt om de achterstand ineens te voldoen. Word er gek van. En je krijgt geen gelijk of fatsoenlijk antwoord of gesprek. Als er in de brief staat betalen dan is het ook betalen. Raar ook is dat we dus maanden helemaal niets van hen gehoord hebben en ook zonder aankondiging of zo ineens dus met een incassobureau te maken hebben. We gaan dit ook zo lang mogelijk aanvechten want dit is niet juist!!! Zo ga je niet met mensen om. Schandalig. Zou graag naar een andere verzekering gaan maar hierdoor gaat dat dus niet.
Financieel erg creatieve verzekering. Ze boeken zorgpremies af op eigen risico en duren je incassokosten voor niet betaalde zorgpremie. Geen fijne maatschappij!!!!
Informatie en communicatie over declaraties is niet altijd duidelijk en eensluidend.
In het algemeen worden declaraties vlot afgehandeld. Als ik moet bijbetalen (hetzij omdat iets niet vergoed wordt, hetzij eigen risico) dan ontvang ik in MijnVGZ een vergoedingenoverzicht en een factuur. Dat zou prima zijn, ware het niet dat (in elk geval in mijn geval) herhaaldelijk het vergoedingenoverzicht niet klopt en de factuur niet aansluit bij het overzicht. Als je daar over een vraag stelt of een klacht indient, dan krijg je een zorgoverzicht toegestuurd en het verzoek daarin te kijken of het allemaal klopt. Ik vind dat de wereld op zijn kop. Na mijn klacht wordt bevestigd door VGZ dat de vergoedingoverzichten in MijnVGZ niet altijd kloppen, maar dat daar niks aan te doen is. Ik vind dat te zot voor woorden.
Elke keer, geen uitzondering, wordt je bij normale vragen altijd bot behandeld. Van Turien
Elk jaar wordt minder zorg vergoedt bij de aanvullende verzekering. Het is erg lastig op te zoeken welke zorginstelling wel en niet vergoed worden, we
Ik ben reeds enkele jaren klant bij deze maatschappij, Ik weet niet of ze de goedkoopste zijn, maar ZEKER niet de duurste. En tot nu toe ben ik eigenlijk nog nooit tegen iets aangelopen wat niet vergoed wordt wat bij andere maatschappijen wel het geval is
Ik zou deze zorgverzekering bijzonder afwijzen daar ze niet helder zijn van het ene naar het andere jaar met wijziging van polis-voorwaarden. Bovendie
Besnijdenis om medische reden wordt niet vergoed, zelfs niet vanuit de aanvullende verzekering (maar een heel klein deel). Waardeloos dat je geen keuz
Mij minpunt is, dat er nog rekeningen van het ziekenhuis komen na ruim een jaar. Daar kan de verzekering niets aan doen, maar dat er te weinig tot geen informatie op die rekeningen staat waar deze rekening voor was. Bij telefonisch contact met VGZ krijg je daar ook geen duidelijk over. Dus blind betalen maar!!!!!
Ze geven aan ons goede adviezen en als wij wat moeten terug krijgen en sturen via internet de nota op,is het geld waar wij recht op hebben altijd vlug
Ik bezoek de zorgverzekeraar niet, maar een zorginstelling respectievelijk zorgverlener. Ik ben zeer content met de betrokken specialisten. Prima beje
Dit heeft te maken met het conflict wat ze met de BATC groep hebben waardoor ik geen vergoedingen meer kan krijgen op Alternatieve zorg waar ik wel voor betaal.
Na jarenlang heel veel rugklachten gehad hebben, ben ik na een 14 daagse behandeling in Berg en Dal Real health Centrum.,Doorgestuurd vanuit St Maar
nooit problemen of vragen gehad van de zorgverzekeraar, meestal wel uit betalingen
Prima. Cardioloog heeft luisterend oor. Stelt me gerust.
Ik ben 9 maanden opgenomen in kliniek van PSQ Den Haag. Goede behandeling en genezing.
Ik heb al jaren met medische fouten te maken, vele valse diagnoses gehad en VGZ dekt de arts en ziekenhuis en keurt valse declaratie goed ,dat snap ik
VGZ als zorgverzekeraar benaderd voor een doorverwijzing naar een kenniscentrum voor de ziekte van Lyme. Snel, eenvoudig en correct afgehandeld. Alle
Slechte telefonische hulp, bij navragen voor vergoedingen. Na de tijd kon ik nog niet vinden hoe ik reiskosten kon declareren.
Ik heb meerdere keren contact gehad met VGZ. Door het velen communiceren zijn er over en weer ook wel eens misverstanden ontstaan. Toch komen we er al
Op het moment dat ik hulp nodig had hebben ze meteen gekeken of er elders een snellere behandeling kon plaatsvinden. Dat ging heel snel.
Declaraties worden snel afgehandeld. Vriendelijke klantenservice.
De afhandeling van rekeningen gaat vlug tegenwoordig je krijgt goed advies en hulp als je ergens niet uit komt.
Ben toen goed geholpen voor de informatie van een secondopinion. Verder zijn de facturen erg onoverzichtelijk.
Zeer behulpzaam bij telefonische vragen. Snelle afhandeling van declaraties.
Ik ben erg tevreden over VGZ altijd de juiste afhandeling!
wij zitten bij BESURED sinds begin 2014 onderdeel van vgz zeer tevreden vooral met betalingsregelingen
Zeer negatief zijn de ervaringen met het VGZ. Als grensbewoner zowel in België als bij het VGZ verzekerd. helaas was door de onduidelijke wetgeving dit niet helder en derhalve wisten we ook hier niets van. En dan stuurt het VGZ na EXACT 57 maanden JA U LEEST HET GOED 57 maanden ineens herinnering voor de openstaande jaren. Belachelijk, meer dan belachelijk, dat is gewoon mensen in problemen brengen. Dit kom je toch niet meteen te boven? Krijgt geen brief, geen melding, geen VGZ pasje zelfs. Maar gewoon na dikke 57 maanden een brief, betaal even voor die jaren. Pure oplichters zijn het, maken mensen kapot. Ze zouden ze onder curatele moeten stellen met 1 orgaan dat alles controleert en zonder winst oogmerk, want dit loopt de spuigaten uit met de ziekenzorgmaffia. .
de afhandeling van de premieen regeling eigern risdico is zeer slecht
Duidelijk wat wel en niet vergoed wordt. Vragen worden snel beantwoord. Aanvullende Mix verzekering gaf doorslag bij de keuze.
Aanvullend pakket voldoet prima aan mijn wensen.
Ik heb geen klachten over VGZ. INformatie en afhandeling gaat vlot en snel.
Wij hebben al een hoge maandelijkse premie, wij krijgen een jaarlijkse budget, maar iedere maand, vanaf Oktober 2013 zijn we bezig het té afname medicijnen te betalen, want we hebben onze budget overschreden. Maar wij hebben het nodig (de medicijnen dus), maar al een jaar zijn we bezig om de twee maanden regelingen te treffen voor de bijkomende extra kosten. Wij begrijpen er niets van.
kan voor de ander niet bepalen wat deze nodig heeft
Uitermate goed communicatie over declaraties / eigen risico e.d.
Deze maatschappij maakt er een sport van om zo min mogelijk uit te keren. Zelfs bij het meest uitgebreide pakket worden de medische kosten deels en vaak zelfs helemaal niet toegekend. Vooraf informeren over de hoogte van een vergoeding heeft ook weinig zin want als een vergoeding is toegezegd dan is de kans aanwezig dat VGZ bij het indienen van de daadwerkelijke nota alsnog niets vergoed. Alles en iedereen spreekt elkaar tegen. Mijd deze verzekeraar is mijn advies. Let niet alleen op de prijs maar ook op de kwaliteit en dat laatste is bij VGZ heel ver te zoeken !!!
Verschrikkelijk!!!! Ben nu al maanden bezig om het recht gezet te krijgen dat wij GEEN betalingsachterstand hebben, we zijn nu inmiddels aangemeld als wanbetalers en hebben geen aanvullende verzekeringen meer, die hebben ZIJ zomaar stop gezet!!! En dat komt als chronisch zieke , zonder baan, niet echt lekker uit. Want hoe moet ik al mijn rekeningen betalen??? Ze beweren dat ze aanmaningen hebben gestuurde en we moeten incassokosten en administratiekosten betalen Maar we krijgen geen post van ze!! Bewijs het maar!!! We willen alles per acceptgiro betalen want ze zijn niet te vertrouwen, hier betalen wij voor, maar krijgen geen acceptgiro's!! Nu zeggen ze dat alles in mijn VGZ staat, maar ik heb daar NOOIT bericht van gehad, weer: bewijs t maar!! Medewerking verlenen met de opgestuurde betalingsbewijzen, dat wij ALLES betaald hebben, vergeet het maar, ze weigeren het gewoon weg!! Nu zijn we ten einde raad want de bijkantoren waar je vroeger persoonlijk verhaal kon halen zijn opgedoekt!! (lekker makkelijk) Dus het enige wat we nog kunnen doen is rechtsbijstand inschakelen en zelf maar uitzoeken hoe wij in godsnaam de ziekteonkosten nog tot het eind van dit jaar kunnen betalen. Jammer dat je niet tussentijds van ziektekostenverzekering kan veranderen, want dan was ik al lang vertrokken!! (Zou toch iets aan moeten veranderen, maar ja, de verzekeraars hebben te veel mcht).Ben nu tot eind van dit jaar(nog 4 lange maanden) aan de goden overgeleverd, BEDANK VGZ!!!!
Betrouwbaar,behulpzaam bij problemen,transparante communicatie
VGZ praat er AUB niet meer over wat een drama is de communicatie met dit bedrijf. Heb een inlogprobleem met de DIGI-D en ben al vanaf Januari dit jaar met ze bezig om dit op te lossen. Heb meer dan 1000 emails gestuurd en nog is het probleem niet opgelost. Aan de telefoon zijn ze ronduit schofterig en kunnen je niet fatsoenlijk te woord staan. En als je er tegen in gaat dan wordt de verbinding verbroken, indien mogelijk meteen opzeggen alles bij dit waardeloze bedrijf en ik zou iedereen adviseren om op te stappen dan zijn we meteen van dit ellendige bedrijf verlost.
Daar ik inmiddels ben aangemeld bij het Nederlands Zorginstituut als wanbetaler, maar ze hebben nog niet kunnen aantonen wat mijn schuld bij het VGZ zou zijn ! Op mijn brief met deze vraag reageren ze gewoonweg niet ! Bij het Zorginstituut weten ze het ook niet volgens hen ? Maar ik betaal wel 30% boete bovenop mijn zorgpremie iedere maand. Omdat het personeel van het VGZ mij geen uitleg meer mag geven , of informatie C/Q contakt mag hebben met mij !, ga ik op een dag gewoonweg bij dhr Johan van Zeelst thuis om uitleg vragen (directeur bij het VGZ) En er zijn nog wel meer verzekerde personen die graag meegaan , en uitleg willen hebben.
Ga niet naar VGZ Vanaf het begin al misse boel: acceptgiro's worden niet verstuurd. Direct incassobureau en ondanks betaalregeling toch door naar cvz. En je kan bellen, praten, het helpt geen moer. Ik heb alles bijna betaald en dan ben ik daar weg neem geen moeite meer om op brieven te reageren, ik betaal de rekeningen en.houd zelf alles bij ter controle Gewoon een waardeloze verzekeraar!!!!!!!
administratieve puinzooi! Klacht: ten onrechte beschouwd als wanbetaler en derhalve uit de aanvullende verzekering gekieperd?? Dec. 2013 meldde VGZ mij een vermeende betalingsachterstand. Nov. 2013 niet betaald!? Mijn overzicht Internetbankieren toont tijdige en correcte betaling. Diverse telefoontjes: VGZ stelt: bedrag nooit ontvangen; Rabobank heeft het bedrag waarschijnlijk een dag later gestorneerd. Onjuist! Navraag bij RABO; nooit een betaling aan VGZ teruggestort. Ook mijn financiële administratie laat hier geen twijfel over. Nooit teruggekregen! VGZ: bewijs maar dat u géén bedrag heb teruggekregen. Ik stuurde mail met pdf rekeningoverzicht. Was niet voldoende. Januari: Kreeg inmiddels ook betalingsherinnering waarbij incassokosten en gedreigd werd met beëindigen aanvullende verzekering. Ik stuurde mail met uitgebreider financieel overzicht (zie bijlage) Daarna enkele telefoontjes. Uiteindelijk: ALLES IS IN ORDE. Er is géén betalingsachterstand. Als excuus ontvingen wij van VGZ een bloemetje. Blij dat het probleem achter de rug was. Vandaag, 4 juni, wéér een aanmaningsbrief over premie nov 2013!? Nu met hogere incassokosten en uit aanvullende verzekering!??? Ik zou op meerdere betalingsherinneringen niet hebben gereageerd??? Wat een onzin! Ik ben niet van plan premie november 2013 dubbel te betalen! Ik ben niet van plan om eventuele incassokosten te betalen! Ik ga indien nodig voor een gang naar de rechter. Wat een adm puinzooi maakt VGZ ervan!
Echt waardeloos , geen gesprek mogelijk Administratie is daar niet op orde Ga wel overstappen
In de facturen die je krijgt staan de kosten niet gespecificeerd zodat je dus altijd moet inloggen om het vergoedingsoverzicht erbij te zoeken
het VGZ FIT & VRIJ pakket moet je niet willen afsluiten omdat ze maar 450 euro per jaar vergoeden aan tandartskosten. de rest is ook ondermaats verzekerd. Dit zijn helaas de kleine lettertjes die niet duidelijk zijn vermeld bij dit product. Het kost wel 125 euro premie per maand maar je kunt beter de goedkoopste maandpremie nemen en zelf geld apart leggen, is goedkoper! Medewerker van VGZ verklaard zelf dat er 'maar weinig mensen zijn die FIT EN VRIJ' pakket hebben afgesloten bij hen. dat zegt al voldoende en ik ga een andere verzekeraar nemen zodra dit kan.
Medewerkers klantenservice zijn gewoon volgens mij uit 1 of ander " blik " getrokken. Zeer ondeskundig personeel.
Dure verzekeraar, vooraf onduidelijk over vergoedingen, onduidelijke communicatie over declaraties en vergoedingen, zowel vooraf als achteraf. Moeizame klantenservice. Slechte website.
Zeker niet aan te raden!!! Betaald meer dan behoort en zetten er steeds een ander kenmerknummer onder. zijn niet duidelijk over declaratie kosten die betaald moeten worden...premies betaald maar volgens hun niet en had ik een maand niet overgemaakt. flanderijn op me afgestuurd á 80 euro extra kosten. Ik kon aan tonen dat ik betaald had maar gooide het wel weer op iets anders. Om niet nog meer oplopende kosten te moeten betalen, maar betaald!! In januari kreeg ik bericht dat ik maar 4,61 euro hoefde te betalen omdat ik een maand te veel had betaald.. stond toch in mijn recht..dag 80 euro extra kosten want die krijg je niet terug en nu voor de tweede x in gevecht met VGZ.. betaald en volgens hun niet, heb er zogenaamd geen kenmerk bij gezet!!! Je kan vechten wat je wil maar houden elkaars hand boven het hoofd.. flanderijn en VGZ.. dus weer 80 euro extra kosten.. VGZ zegt dat ikk 222 euro moet betalen en flanderijn 343 met 80meuro er boven op... wie heeft gelijk????
ik heb een achterstand van zeker 6 maanden dit weet ik! nu wil ik een betalings regeling treffen met hun zeggen ze er staan 327 open dit zijn gedeclareerde kosten van een ziekenhuis bezoek in januari ik meld ze nogmaals dat ik mijn achterstanden wil voldoen zodat ik uit de cvz word geplaatst weer krijg ik de reactie dat ik alleen de 327 op heb staan wil je met je 'goede' gedrag een regeling treffen word je gewoon niet geholpen de openstaande kosten zijn bij hun niet bekend maar ondertussen word wel door cvz mijn zorg premie geincasseerd met nog eens 50 euro erbovenop wat moet ik hiermee
Mijn moeder had een terminale indicatie en een anti-decubitus matras nodig. VGZ heeft een contract met firma LIGTVOET in Uden, die mijn ouders dwong het matras in te leveren. Twee weken later is ze gestorven. Ik heb in die tijd wel vijftien maal gemail, brieven geschreven en getelefoneerd. Ligtvoet vond letterlijk dat ik 'niet moest zeuren' en VGZ reageerde niet. Die tijd had ik anders willen besteden. Zeer klantonvriendelijk zeker in dit soort situaties. Onbegrijpelijk.
Zeer slechte internet-service met betrekking tot declaraties. Men kan een gewone scan in PDF niet lezen, en dat was nooit een probleem bij zilveren kruis. Als je belt zegt men: "Weet je wel hoe druk wij het hebben?". Blijkbaar kunnen ze de declaratie niet lezen, maar daar wordt dan niet op gereageerd door hen. De klant zit dus te wachten op zijn geld. Gaat de klant bellen, dan ziet men wel dat er een probleem met de declaratie is. Nog gekker: de declaratie wordt later afgekeurd omdat het niet onder de dekking valt. Hoe wéét men dat .... omdat de declaratie dus WEL gelezen kan worden !! Je voelt je dus belazerd door hen. Je upload je declaratie, krijgt dan een automatische mail dat het goed ontvangen is, en hoort dan niets meer totdat je belt.
Ik kreeg bericht dat ik bij ze verzekerd zou zijn terwijl ik dat helemaal niet heb aangevraagd, want ik had al mijn eigen verzekering. Gebeld met ze, maar ze waren niet behulpzaam. Volgens hun moest ik mijn huidige verzekering laten weten dat ik overgestapt ben, terwijl ik juist niet wilde overstappen. Ik vroeg een kopie van aanvraag, maar dat konden ze mij niet geven. Na meerdere keer bellen niets gelukt. Ik moest officiële beëindiging bij ze schriftelijk doen. Heb ook gedaan, maar kreeg alsnog nieuwe polis van ze. Volgens hun had ik niet schriftelijk opgezegd. Gelukkig had ik mail bewaard, maar dat lukte alsnog niet tot ik tegen ze zei dat ik behoorlijk ziekenzorg heb gebruikt en of ze die dan met terug werkeindekracht willen gaan betalen. Ik hoor nu even niets meer van ze. Vreselijk slecht ervaring ermee.
Ik zou niemand deze verzekeraar aanraden, en dat alleen al om de manier waarop ze denken je te woord te kunnen staan als je opbelt. De meeste vragen worden beantwoord met: dat kan niet, dat mag niet, en vooral dat doen we niet. Vraag je naar een leidinggevende dan wordt al heel snel het gesprek eenzijdig verbroken. Op vergoedingenoverzichten staan bedragen waarvan niet is te achterhalen wat daarvoor geleverd is. Een gedeclareerd artsenbezoek op een datum waarop je niet bij een arts geweest bent wordt afgedaan met: dan zal het wel een andere datum geweest zijn. Vraag je om controle dan komt op zeer verwijtende toon het antwoord: Meneer! Wij vertrouwen erop dat de declaratie klopt. Wil je een klacht indienen dan moet je maar een brief schrijven. Na een leven lang premie betaald te hebben moet ik me nu door personen die amper droog zijn achter hun oren de les laten lezen. VGZ, een schande dat het nog mag bestaan vind ik. Ik ben er weg zo gauw ik kan.
Goede dekking, vriendelijk personeel, snelle afhandeling. en zeker niet de duurste bij uitgebreide dekking
slechte voorlichting onvolledig, daardoor hogere kosten dan nodig. onduidelijkheid over vergoedingen!
zeer slechte maatschappij Vele malen moeten bellen en nog zijn de dingen niet geregeld.
Na vele malen bellen is het nogsteeds niet in orde. Zelfs nog geen pasje in bezit. Schandalig! Vandaag belde ik voor mijn moeder die het allemaal helemaal heeft gehad en we konden zonder burgersservice nummer niet geholpen worden, tja die hadden we nu niet bij de hand. Je wordt gezien als een nummer ipv een klant die graag geholpen wilt worden. Nee, Slecht en nog eens slecht na weken bellen, facebook etc...
Snel op lijst wanbetaler zetten waar je vervolgens niet meer af komt ook als je geen achterstand hebt. Dus moeilijk overstappen als je VGZ hebt!!
Ik loop al meerdere jaren mee in de VGZ wagen,moet zeggen dat ik géén directe problemen heb ondervonden,totdat ik laatst plots een tandartsrekening in mijn brievenbus vond,welke ik moest betalen,??contact gezocht,en uiteindelijk na een minder prettig contact,te horen gekregen dat ik maar een klachtenbrief moest schrijven,hetgeen ik me echter bespaard heb,aangezien ik daar verder geen behoefte aan heb,excuses,kunnen dit niet nagaan,had nog navraag gedaan voor de opname van het gesprek e.d. Nu aan het zoeken naar een andere verzekering,allemaal met kleine puntjes hier en daar,overigens kwam het goed uit dat ik geen tandarts verzekering had afgesloten gekregen,nee de polis had ik dus niet helemaal goed bekeken,had Best gekozen,als aanvulling,goed beter best,wat wil je nog meer??en tanden zijn goed,maar een volledig risico nemen is spelen met vuur,een glijpartij met de fiets zoals mijn vriendin 2 jaar geleden en je zit in de hoek waar de klappen vallen,of tegen die geparkeerde container,of onder een vliegtuig terecht komen,of aangereden op de zebra door een onverzekerde automobilist(ik hoorde U denken de autoverzekering betaald),enfin,FBTO aan en uit half jaar wachten,budget ,selectief aanvullend best,top fit en noem maar op,bewust leven doe ik al jaren ondanks mijn slechtere hart en longen en aanvullende Fybroennoggetmieallergie,bewust,altijd hoog niveau sport en dan plots,in een rolstoeltje tussen de bejaarden,dwarslezie,da's zoiets als nooit meer verder gewoon kunnen leven,terug knokken en weer voor vol aangezien worden in deze maatschappij,die steeds grimmiger wordt,betaal geheel onbewust met een vals tientje,krijg een meningsverschil,slaat die kaasboer me een tand uit mijn muil en een oog-kast aan diggelen,gelukkig was ik best verzekerd,maar ohoh géén tandartsverzekering aanvullend.....tja toch nog maar eens goed nadenken wat het komende jaar gaat worden....groetjes .
Het gehel jaar is er wel gedonder. Geef jebegin v h jaareen automatische incasso af, om niet. De papieren rompslomp te hebben, krijg je alsnog accepts, geen premie van 1 pers geincasseerd verhoogdmet een boete van wel 1,-. Uitde aanvullende verzekering. Gegooid omdater 0,50 open bleef staan. Slecht & duur Contact bereik. Lang wachten op vragen die per mail gesteld worden wat er vergoed wordt v een tandarts offerte. Slechte overzicht van declaraties grote papieren bende. Weinig tot geen online. Geen duidelijke chat sessie mogelijk enkel met een computer met standaard antwoord ik snap uw vraag niet. Kortom 2014 wordt t geen plus VGZ
bij vragen snel antwoord, goede vergoedingen super tevreden
Mijn ervaring met VGZ: VGZ heeft te veel afdelingen, hebben onderling zeer slechte communicatie, werken langs elkaar heen, het beantwoorden van vragen, klachten e.d. duren veel te lang. Er wordt niet op de verzoeken van de klanten voldaan. Bij het verwerken van betalingen worden niet naar de naam van de klant gekeken maar naar nummer, hetgeen problemen voor de klant veroorzaakt. Terugbetalen van declaratievergoedingen en teveel of ten onterechte ontvangen bedrag duurt veel te lang en wat je terugkrijgt wordt aangemerkt voor nog te betalen factuur en krijgt de klant direct een aanmaning kosten en de klant moet dat binnen 10 dagen terugbetalen. Met andere woorden VGZ betaalt niks terug, maar dreigt wel met incasso e.d. Kortom, meer slechte ervaring met VGZ
Misleidende informatie m.b.t. premie basisverzekering op website van VGZ. Voor 2014 vermelde premiebedrag altijd op basis van E. 860 eigen risico. Premiebedrag basisverzekering bij E. 360 eigen risico alleen na lang zoeken en uitproberen via omweg (na opgave geboortedatum zelf en partner) te verkrijgen, die is dan E. 91,95. Als VGZ klant (al jaren) heb ik op 5 nov 2013 een polis 2014 ontvangen waarin de basisverzekeringspremie E. 95,95 bedraagt!! Bij navraag bij de klantenlijn van VGZ werd er gezegd dat dat klopt omdat in de E. 91,95 de VGZ collectieviteitskorting is opgenomen en in de aanbieding van 5-11-2013 niet. Op mijn vraag waarom dat niet in de aanbieding aan mij van 5-11-2013 is verrekend, werd gezegd dat de klant dat zelf moet doen via MIJN VGZ! Zul je geen MIJN VGZ hebben, betaal je toch mooi 100/jr te veel. In de aanbieding van 5-11-2013 wordt met geen woord gerept over een VGZ collectieviteitskorting en de mogelijkheid van een goedkoper premiebedrag alleen via de website!!
Zoekt u een slechte zorgverzekeraar? Kies dan de VGZ. Begin 2012 een brief ven een incasso buro ontvangen over een nooit ontvangen rekening,Brieven en e-mail hierover werden NIET beantwoord. Nu na een jaar gelukkig daar weg te zijn geweest wederom een brief van een brief van een incassoburo ontvangen voor een nooit ontvangen rekening van 4.,50 euro.
Ben al bijna 22 jaar verzekerd bij het VGZ en denk geen moment aan overstappen. Nog nooit problemen gehad, nooit hoge rekeningen gehad en altijd netjes vergoed door VGZ waardoor ik maar een klein bedrag hoefde te betalen. Ik zeg TOP
Geen keuzevrijheid zorgaanbieder is me echt een doorn in het oog. Wij wonen in de buurt van 1 wat kleiner ziekenhuis. Stel nou dat VGZ besluit dat ik daar niet naar toe mag of alleen als ik bijbetaal of zo. Moet daar niet aan denken. Is ook nog eens niet de goedkoopste.
zie dat aanvullende verzekering met leeftijd duurder wordt korting wordt niet van de verlaagde premie berekend
Zeer slecht en zeer ontevreden. Nog slechter dan de slechtste auto die niet rijdt zonder banden met natte stoelen.
Slechte communicatie!Te beroerd om een brief te sturen over een onbetaalde premie ,een premie die trouwens steeds automatisch wordt afgeschreven. Nee liever direct een incassobureau,alsof je de eerste beste wanbetaler bent.Resultaat:torenhoge rekening en een verschrikkelijk slecht gevoel . Ik wens dit echt niemand toe .
Verzekerd via Aevitae VGZ: meer vergoedingen dan de normale VGZ, goede klantenservice, prima website voor indienen digitale nota's
als je belt wordt je in de wacht geezet en ze verbreken de verbinding regelmatig
Nooit geengedoe over vergoedingen en prettig contact met de helpdesk
Altijd snel telefonisch bereikbaar en goede informatie. Hulpvaardig. Tot nu toe geen gezeur bij het indienen van declaraties.
niet bereikbaar voor ouderen zij kunnen niet zo goed met computers overweg
Nog nooit een probleem mee gehad , rekeningen binnen een paar dagen op mijn rekening van de bank .
Slechte communicatie, je krijgt niet automatisch een schriftelijk overzicht etc.
Klantgericht, telefonisch goed bereikbaar, snelle afhandeling
Alles goed na te checken op de website. Declaraties snel afgehandeld.
Service is heel slecht. Medewerkers zijn klantvriendelijk
zodra je een achterstand in betaling heb gooien ze je meteen uit de aanvullende verzekering en moet je 160% premie betalen
Ik ben zeer ontevreden ,ontzettende slechte communicatie.en krijg al sinds 2 jaar aanmaningen over rekeningen die niet zouden betaald,terwijl ze wel duidelijk betaald zijn,maar Vgz heeft daar geen oren naar.ik zou graag met andere gedupeerde hieraan iets willen doen een aanklacht tegen Vgz en de media er is bij betrekken.want ik wordt ziek van die mensen!!
Ben al jaren aan het ruzieen met het vgz over niet betaalde nota's van mij !! althans volgens hen heb ik niet betaald. nu hebben ze de vordering uit handen gegeven van een inkassoburo,en die geven mij een specificatie waarin maanden genoend worden dat ik niet betaald zou hebben ! Als ik mijn bankafschriften opstuur naar hen,met de betalingsbewijzen is het even rustig ! Nadien krijg ik een nieuwe specificatie met andere maanden die ik niet betaald zou hebben, en dit kan ik ook weer weerleggen met bankafschriften. Even later krijg ik specificaties met andere maanden , en ook een ander jaar !! Natuurlijk kan ik dit ook weer weerleggen met betalingsbewijzen. hoe kan ik toch in hemelsnaam van dit gezeur afkomen , want melden bij hetCVZ doen ze tot op heden nog niet. Het VGZ heeft mij nog nooit een specificatie gegeven met onbetaalde maandpremies,want ze weten zelf niet wat betaald is of niet. waar kan ik hulp vinden omvan het gezeur van het VGZ af te komen ????
Goede zorgverzekeraar. zit er al 15 jaar nooit problemen gehad.
Prima zorgverzekeraar. Ik wilde gebruik maken van alternatieve geneeswijze en kreeg direct advies over welke arts bij mij in de buurt zat en wat hun aachtergrond was. Ik heb dus een prima keuze kunnen maken en de kosten werden ook nog eens vergoed vanuit mijn aanv.verzekering.
Geven goede en snelle info, geen van kastje naar muur instelling.
Ik ben verzekerd bij VGZ maar niet tevreden, ze hebben mijn geld ingehouden voor behandelingen die ik nooit heb gehad. Na meerdere keren bellen willen ze mij niet meer helpen en moet ik zelf aantonen dat ik deze behandelingen nooit heb gekregen. Kom er helaas met hun niet uit en ben nu mijn geld kwijt.
Na jaren lang bij CZ te hebben gezeten. Ben ik gaan samenwonen en besloten op de polis bij mijn vriend bij te schrijven bij VGZ. vanaf het begin is het klote geweest. Het overstappen heeft VGZ geregeld, natuurlijk gaat dat goed (in hun voordeel). Maar daarna begon het. geregeld declaraties door hun verkeerd behandeld. Niet op mijn naam maar op mijn vriend. (in de papieren correct in gevuld). Declaraties kwijt raken enz enz. Je kunt niks via de site terug vinden. Dat was ik gewend bij CZ. Krijg nu nog een betaling binnen van juli 2012! En vandaag ontvangen! Fijn!Nu gelukkig weer overgestapt naar CZ! En
Ik kreeg een brief van VGZ dat ik een betalingsachterstand heb opgelopen van 2 maanden of meer. De brief was een datum van 4 maart 2013 kreeg hem in de bus op 12-03-2013. Het bedrag stond er niet in en kon voor 1 april 2013 telefonische reageren. Dat heb ik gedaan gelijk op 12 maart. Eerst zei men een achterstand van januari 2013 maar dat klopte al niet want die had ik betaald. Nu blijkt dat het om een achterstand gaat van 2007 en 2008 en 2009. Volgens VGZ hebben ze een incasso gestuurd en dat incassobureau heeft mij niet kunnen vinden. Ja werd verteld als U niet ingeschreven staat bij de gemeente kunnen ze U niet vinden. Het gekke is ik sta gewoon bij de gemeente ingeschreven. De achterstand is voor mij een raadsel. Ook de declaraties zijn daar in verwerkt en ook daar heb ik geen acceptgiro van ontvangen. Nu kon ik wel een betalingsregeling treffen zei VGZ. Op zich prima voorstel maar, hoe bewijs ik nu dat ik geen brief van hun heb mogen ontvangen? Waarom krijg ik nu pas in 2013 te horen dat ik wel vindbaar ben en dat ik schijnbaar een enorme achterstand heb opgelopen? Ik wacht nog op een voorstel van VGZ dat wel. Het is niet dat ik niet wil betalen maar nu ben ik een en al stress want snap hier niets meer van. Zelfs een dame van VGZ zei tegen mij U bent echt een uitzonderlijk geval en eerlijk gezegd snappen wij ook niet hoe dit zo gekomen is. Ik heb mijn bericht wel iets ingekort. Heb nu alles lopen bij mijn rechtbijstandverzekering en VGZ heeft me aangeraden een afspraak te maken bij schuldhulp. Hoop dat het weer goed komt.
Telefonisch zeer onbeschoft behandeld, bij de beesten af! Daar ik vroeg om een declaratieformelier moest ik mijn BSN doorgeven, daar ik dit niet wil gaf ik mijn klantnummer dit ging jaren goed, nu in eens niet meer. I.v.m MIJN veiligheid ,want ik weet dat er verschillende afluisterapparaten in mijn buurt aanwezig zijn, toen hij mijn klantnummer dan eindelijk accepterden zei de medewerker als nog MIJN BSN door de telefoon als of ik mijn eigen nummer niet wist( de boef),ik zei dit niet opprijsstellen waarop de heer zomaar het gesprek verbrak, nou dan wordt je woedend en gaat je hart echt wel tekeer zeker als men op hoge leeftijd is.Ik vind het een schande hoe je bij VGZ behandeld wordt. Toen ik een halfuurtje erna weer belde en een dame aan de lijn kreeg en haar het verhaal vertelde wist zei mij te zeggen "ach dat doen uw buren niet" heel denigrerend, daar zakt toch je broek vanaf of zij het wist. Terwijl ik bewijzen heb van wel. Het zijn een stelletje onbeschoften lui die daar zitten! Ik ga eind dit jaar overstappen. Vinden ze het nog gek dat mensen agressief worden.Ik ben al overgrootoma en kom uit een tijd dat mensen respeckt voor elkaar hadden. Nou ik zal zeggen dat ik die tijd verdomt mis en blij dat mijn tijd er bijna op zit, want waar gaat dit allemaal naar toe.Wil ik niet weten!
De brieven die VGZ stuurt zijn drie weken eerder gedateerd dan dat deze zijn verstuurd en op de rekeningen van VGZ staan. Als je de gefactureerde eigen risico aan VGZ hebt betaald, krijg je een aanmaning van een gerechtsdeurwaarder dat je het restant van het eigen risico niet hebt betaald. Als je aangeeft dat de premie is betaald en een kopie van die betaling van de premie opstuurt, krijg je als antwoord dat je het zelf maar met de gerechtsdeurwaarder moet uitzoeken/oplossen. Mijn vrouw en ik willen nadat wij jarenlang bij deze verzekeraar waren verzekerd niets meer te maken hebben bij de frauduleuze zaken van VGZ.
Zeer slecht overzicht waarvoor je eigen risico moet betalen. gedoe gehad met vergoeding van gehoortoestellen, Ineens aparte regels voor aanschaf wat niet eens op de website van VGZ stond. Pure bureaucratie, want ze konden niet van de verplichte vergoeding afkomen. Schande! Vraag voor ieder wisselwasje maar toestemming anders vergoeden ze misschien niet. Dure telefoonrekenning voor vragen en dan domme medewerkers die geen verstand hebben.
VGZ is niet de goedkoopste verzekeraar, maar ook zeker niet de duurste. De kwaliteit, die men levert is absoluut de moeite waard. Duidelijk omschreven polisvoorwaarden, telefonische bereikbaarheid, prettige klantenservice, kortom: alles wat je van een goede verzekeraar verwacht.
Zij verhogen elk jaar de prijzen maar gaan steeds minder vergoeden. Bijvoorbeeld een tandartsverzekering betaal je 16 euro per maand, maar dan moet je nog steeds 20% zelf betalen, maak dan gewoon eerst het max van 500 euro op en laat mensen daarna betalen.
als ik kijk naar hoe we verzekerd zijn dan zijn we net iets goedkoper uit dan bij unive, en vgz heeft dan ook nog een contract met de united consumers waardoor je elke maand per persoon 10euro korting krijgt die je per maand of ineens kunt laten uitbetalen. Een lekker centje terug dus na een jaar! Je betaalt gewoon je maandbedrag aan vgz en het enige wat je ervoor moet doen is eenmalig via de united consumers jezelf opgeven bij vgz..
zonder gedoe en snel heb ik het grootste deel van mijn kroon vergoed gekregen.ben ik duidelijk heel tevreden over
afhandelingen declaraties en betalingen verlopen vlot en correct. Informatie is over het algemeel duidelijk.
Goede voorwaarden basisverzekering en aanvullende verzekeringen en declaraties worden vlot afgehandel, zeker binnen 10 dagen
Mijn ervaring is opzich goed met VGZ, geen bijzonderheden zowel als extra positiefs ervaren als negatief
Geen problemen met betALING VAN DECLARATIES. Duidelijke voorwaarden. Matige prijsverhoging voor 2013
geen mening heb eigenlijk met geen van de genoemde bedrijfstakken kontakt gehad vind ook de vraagstelling niet juist vind dat je aan moet kunnen geven dat deze enq niet voor jou bestemd is
VGZ verzekering worden ook via andere tussenkanalen aangeboden, en hebben dan meer en goedkopere pakketten. Bijvoorbeeld via AEVITAE
Bij het zoeken naar de mogelijkheid sneller te worden geholpen (ging om een staaroperatie) werden mij snel diverse alternatieven aangeboden. Ook bij het maken van de definitieve afspraak werd ik snel en bekwaam geholpen. Niets dan lof voor deze service.
In februari dit jaar ben ik in het buitenlandse ziekenhuis geopereerd. Dit ziekenhuis behoort tot de door VGZ gecontracteerde buitenlandse ziekenhuizen. Van de website van VGZ: “VGZ heeft speciale afspraken met vele zorgverleners in het buitenland om u daarmee een sneller, vergelijkbaar of soms beter alternatief te bieden. Klik hier voor de buitenlandse ziekenhuizen (lijst gegeven) waar u terecht kunt onder dezelfde voorwaarden als bij de Nederlandse ziekenhuizen. Ook hier zorgt VGZ voor de rechtstreekse betaling van de kosten.” Mijn zaak was standaard en valt niet onder uitzonderingen. Echter komt een brief van het ziekenhuis, waarin staat, dat VGZ op de door het ziekenhuis verstuurde papieren niet reageert. Dus sturen ze mij rechtstreeks de rekening van bijna 3.500 Euro, die binnen 30 dagen moet worden betaald. Ik heb een declaratie naar VGZ verstuurd. In anderhalve maand geen reactie. Intussen was de betaaltermijn verlopen en kwam er een aanmaning van het ziekenhuis met aanmaningskosten erbij. Uiteindelijk heb ik een Vergoedingoverzicht van VGZ ontvangen, volgens welk overzicht de kosten niet volledig voor vergoeding in aanmerking komen en ik 1400 euro zelf moet betalen. Ik heb meerdere malen de klantenservice gebeld, in het laatste gesprek kreeg ik letterlijk te horen: “Wij zullen een correctie invoeren omdat u recht heeft op 100% vergoeding onder gecontracteerde zorg buitenland. “ Ik concludeerde dus dat de zaak geregeld was. Verder heb ik niets van VGZ gehoord. Anderhalve maand later komt een laatste aanmaning van het ziekenhuis vermeerderd met rente. Ik bel opnieuw en deze keer kan ik geen duidelijk antwoord van VGZ ontvangen. Er was beloofd over 2 dagen terug te bellen en was nooit gebeld. Dus belde ik de klantenservice zelf en hoorde dat de meneer met wie ik heb gesproken niet aanwezig was, de medewerker die heeft opgenomen was helemaal niet op de hoogte en kon verder niets zeggen. Mooie klanten service, zoals de hele puinhoop bij VGZ. Om verdere problemen te voorkomen moest ik het ziekenhuis zelf betalen. Op mijn klacht ingediend in augustus heb ik nooit een reactie ontvangen. Als ik VGZ bel hoor ik elke keer: “Volgend week staat het geld op uw rekening”, de laatste keer was het 2 weken geleden. In het begin dacht ik dat de hele gang van zaken een gevolg van nalatigheid en slechte organisatie was, nu blijkt het echte oplichting te zijn.
Slechte maatschappij. Mailtjes worden niet beantwoord en beloften worden niet nagekomen. Maar wat nog erger is is dat er soms geen rekening gestuurd wordt maar meteen een incassoburo.Zonder waarschuwing vooraf.waar gebeurd men is gewaarschuwd.
IZZ onderdeel van VGZ hanteert mafia achtige praktijken als het om het innen van geld gaat. Als het in deze moeilijke tijden al eens voorkomt dat je achterop raakt verblijden zij je nog eens extra met een incasso hyena op je dak te sturen met exhorbitant hoge kosten. Lekker he, je hebt het al moeilijk en wij zullen wel zorgen dat het nog moeilijker hebt. Ze vragen zich niets af met betrekking tot de klant of je nou 20 jaar klant bent 30 jaar of pas twee maanden, het interesseert ze allemaal niets. Als klant ben je bij VGZ-IZZ niets, nog minder dan een niemandal en zo gaan ze ook met je om. Moeilijke vragen kunnen ze niet beantwoorden omdat zij daar niet over gaan en als je vraagt wie daar dan wel over gaat weten ze niet hoe het moet. Mijn recente aanvaring is dat ik alles betaald had bij in dit geval IZZ en weken later aangemaand wordt door een dubieus incassobureautje dat ik alles alsnog nog een keer moet betalen plus schandelijk hoge kosten. We zitten in een beerput die Nederland heet. Fer.
Declaraties raken zoek door automatisering. Worden onvoldoende goed beoordeeld. Afgewezen omdat medewerkers niet goed lezen/kijken. Onvriendelijke klantenservicemedewerker (meestal wel goed).
Rekeningen sturen die niet kloppen, en dreigen met een deurwaarder
Ik heb diabetes 2 en moet om de drie maanden bloed laten prikken sinds dit jaar moet ik de laboratoriumkosten zelf betalen (38,90) dat is voor mij zo'n slordige 160 euro per jaar omdat de VGZ het betaalbaar wil houden. Zomaar even 160 euro van je uitkering en dan heb ik het nog niet over het eigen risico van 350 euro, dit is niet op te brengen door de chronische zieken zoals ik, dus ik ga dankzij de VGZ niet meer op de controles voor mijn suiker ik heb ook een merk pil van de cardioloog en ook dit wordt niet meer door hen vergoed, zo lossen ze verschillende problemen op, De vergrijzing want ze laten oudere zieken zonder medicijnen en zorg zitten dus die gaan gewoon de pijp uit omdat ze het niet kunnen betalen. De medicatie voor mijn hart kan ik dadelijk ook niet meer betalen dus alle armen, zieken en ouderen worden zo mooi opgeruimd. Die mensen hebben al die moderne grote ziekenhuizen betaald en de rijken gaan er weer mee lopen ,die profiteren ervan en wij mogen er niet meer in, het probleem van de wachtlijsten is hier ook mee opgelost. Jammer dat het weer een verplichting is die zorgbijdrage. iedere maand premie betalen en als je iets nodig hebt moet je het toch allemaal zelf betalen en hun maken ook nog eens uit wat je moet slikken je hoeft niet naar een specialist want VGZ bepaalt wat je hebt en wat je slikt, koop je het zelf dan gaat het niet van je eigen risico af, dus ze stoppen je vol met goedkope rotzooi die in de verpakking al uit elkaar valt. en dit noemen ze dan zorg, Ab Klink het was een goed idee voor de rijken onder ons dan, je hebt zeker aandelen bij de VGZ.
Dit jaar heb ik een Fit en Vrij Pakket, zou je 1000 euro vrij te besteden hebben, is 500 euro al voor de tandarts! Zo hou je weinig over om vrij te besteden!! Bij de meeste zorgverzekeraars is dit apart. Vet genaaid!
NOOIT VGZ MEER! Slechte communicatie tussen zorgverzekeraar en klant. Na overstappen op een andere zorgverzekering, wilde VGZ continue geld van ons. Elke keer weer een andere smoes. Steeds weer de schuld bij ons leggen. VGZ blijft je achtervolgen. Zeer onprofessioneel !!
Ik belde op naar vgz omdat ik wilde weten wat voor vergoeding zij gaven bij een bepaalde medische verrichting. De mederwerker wist mij daar ook niet direct antwoord op te geven. Zij ging het echter helemaal voor mij uitzoeken en bedankte voor het wachten en vertelde mij later hoe e.e.a. in elkaar zat wat de vergoeding betreft. Toen ik daarna nog een vraag had, ging ze dat weer nakijken en vervolgens kreeg ik weer antwoord op mijn vraag.
slechte en onduidelijke informatie verstrekend aan telefoon en email weinig behulpzaam bij het verkrijgen van de juiste informatie, zeer ondeskundig in het beantwoorden van vragen aan de telefoon of email
Ten opzichte van andere zorgverzekeraars zeer redelijke tarieven/vergoedingen
Goede indruk: informatievoorziening is prima en duidelijk beleid. Recent zeer goede actie is loslaten plafond ziektekostenvergoeding en vergoeding met terugwerkende kracht vanaf jan. '12.
Ik heb een review over VGZ zorgverzekeringen, omdat ik in het verleden een zorgverzekering had bij VGZ. Het is een zeer betrouwbare verzekering die zijn betalingen op tijd verricht, als je de kosten gedeclareed had, kon je ervan op aan dat het correct werd afgehandeld. Ook hun klantenservice was goed bereikbaar en je werd professineel behandeld. Jammer genoeg heb ik door mijn financiele situatie over moeten stappen naar een goedkopere verzekering.
Zolang je betaald en niets mankeert is alles goed... Hulp desk weet niets. Krijgt geen antwoord op je vragen en met klachten doen ze ook niets. Je word vooral niet serieus genomen!
DE premie die wordt betaald ligt misschien iets hoger maar de medicijnen die daarentegen vergoed worden zijn voor ons aantrekkelijker dan een vergelijkbare verzekering die wat goedkoper uitvalt qua premie. De service is accuraat.
VGZ werkt samen met de ING zodat rekeninghouders van de ING een ziektekostenverzekering kunnen afsluiten tegen lagere kosten. Dit vind ik positief. Zo krijgt de klant een voordeeltje.
Krijg een heel duidelijk overzicht toegestuurd van de rekeningen en eigen bijdrage.
De premie die men betaalt is veel te hoog. Een rekening waarvan je nooit een herinnering hebt gezien, wordt zo bij de deurwaarder neergelegd.
als je wil weten of een behandeling wordt vergoed kunnen ze je dat heel snel vertellen. Ook geven ze informatie waar je bepaalde behandelaars kunt vinden.
medewerkers aan de telefoon zijn slecht geschoold, vele meningen over 1 vraag
In vergelijking met andere ziektekostenverzekeraars gunstige tarieven; bovendien 1 van de 2 verzekeraars die maximum van vergoeding hebben gehaald en met terugwerkende kracht vanaf 01/01/12 verrekenen.
VGZ heeft een net zorgpakket, de meese dingen worden vergoed. De service is netjes, de mensen zijn behulpzaam aan de elefoon. Echter waar het vroeger nog een schappelijke prijs was, begint dit snel te veranderen, ik vind dat ik inmiddels al eveel betaal in vergelijking met andere zorgverzekeringen.
je moet een hoop zelf achterzien tekomen als er fouten zijn gemaakt bij hun eigen organisatie
De administratie is een complete rommel. Door hun schuld moet ik in een jaar extra betalen aan zorgpremie. Na aandringen van mijn kant is er een betalings regeling getroffen. Dat ging niet uit van VGZ wel hebben ze de fout erkend maar niet bereid tot enige consessie. Vergoedingen zijn bijzonder slecht door verkeerde vergoedingen verstrekken. Voorbeeld Een brace van 35 euro wordt geen vergoeding geven. Een brace van 720 euro wordt wel vergoed deze brace is onbruikbaar voor mij dit met VGZ gedeeld. Het antwoord is dat de brace van 35 euro niet vergoed wordt omdat het niet in hun lijstje was vermeld. De dure brace was van verkeerd materiaal gemaakt waardoor ik er meer last van had dan gemak. De brace van 35 euro heb ik zelf aangeschaft volgens voorschrift van de zorgverlener maar daar had VGZ geen boodschap aan het stond immers niet op hun lijstje.
Niet alleen het VGZ maar alle zorgverzekeraars zijn erg duur! Wel vind ik het erg vervelend dat er iederjaar weer polis veranderingen zijn.....Je moet dus echt goed opletten waaar er wat er dan weer veranderd is Maar dat geldt natuurlijk voor alle maatschappijen
Ik ben overgestpat van verzekering aangezien mijn tandartsverzekering om hoog moest. Bij vele verzekeringen moet je een tandtechnisch rapport wanneer je je wlt verzekeren voor 1000 euro. Bij de VGZ hoeft dit niet. Ik heb nu een hogere tandartsverzekering en betaal in vergelijking met de friesland nog steeds hetzelfde bedrag per maand. Wel is het eigenrisicio van VGZ vrij hoog namelijk 350 euro. Dit wordt keurig verspreid afgeschreven. Wel jammer dat je niet een overzicht krijgt van de gemaakte tandartskosten. Binnenkort maar even achter aan bellen!
Ben dit jaar overgestapt met de ziektekosten verzekering naar ditbedrijf!Tot nu toe tevreden!En ze hebben nog meer leuke aanbiedingen!
Goede service. Prettig contact! Goede dekking (aanvulling gezin) Alleen soms wel wat ana de trage kant.
automatische poliswijziging verloopt zeer slecht,steeds de verkeerde gegevens
Vanwege een heupluxtie werd mij een brace voorgeschreven.De prijs hiervan was 220 Euro. Tot mijn verontwaardiging stond er op de nota van Aevitae i.v.m de eigen risicobetaling dat er een bedrag van 896,- euro was gedeclareerd en vergoedt. Dit volgens afspraak tussen leverancier en zorgverzekeraar.Dit is toch niet acceptabel!!!Mede hierdoor wordt de zorg toch steeds duurder en onbetaalbaar en moet er zoveel bezuinigd worden.Dit is toch een vorm van oplichting of fraude!!
VGZ staat over het algemeen bekend als een van de betere zorgverzekeraars maar naar mijn mening betaal je er ook meer. De website is nog niet 100%. Ik was mijn gebruikersnaam vergeten i.p.v mijn wachtwoord voor mijnvgz en kon ik dus die niet meer terug halen. Omdat je gebruikers dient te geven.
De medewerkers van vgz zijn wel vriendelijk de service is goed je betaald nooit teveel je kunt betalingsregelingen treffen mocht dat nodig zijn er word veel vergoed de site is duidelijk de medewerkers zijn ook duidelijk dus ik ben best wel tevreden over vgz zorgverzekeraar.
Prima verzekeraar. Betaalt tijdig uit en helpt bij het zoeken naar een snellere behandeling!
Ik slik tien verschillende pillen per dag al vanaf 2005 voor mijn hart, diabetes en prostaat om de drie maanden als de pillen op zijn en ik naar de apotheek ga dan krijg ik iedere keer een ander merk sommige pillen merk je niks van de werking andere pillen doen zijn werk maar half of niet, de vorm en kleur zijn iedere keer anders als je net als ik tien verschillende pillen slikt raak je gauw in de war met die veranderingen zeker als je een pillendoosje hebt net als ik waar je voor een hele week je pillen in doet (70) zodat je goed kan bijhouden of je je pil al hebt ingenomen is dit zeer verwarrend met iedere keer een andere vorm of kleur, " want de vorige keer was die andere pil voor de suiker rond nou is hij ovaal terwijl de andere pil voor een andere kwaal juist ovaal was". het is gewoon een grote chaos voor die paar centen die ze ermee bezuinigen
Als men de vergelijking sites bekijkt schelen de premies maar weinig,waarom zou ik dan met veel gedoe van zorgverzekering veranderen en daarbij komt dat ik al meer dan 25 jaar bij VGZverzekerd ben naar volle tevredenheid.
Laten je maanden in het ongewisse betreffende aanvragen, wekelijks aan het lijntje gehouden door callcenter, beloven terug te bellen wat niet gebeurt, lossen niks op en dat meer dan 4 maanden terwijl 3 weken was toegezegd. Ook administratief vind ik het een puinhoop, onterechte aanmaningen, verkeerde facturen. Maar snel overstappen naar andere verzekeraar!
Bij VGZ als zorgverzekeraar bent u aan het goede adres. Een gunstige premie en uitstekende voorwaarden. De afhandeling van ziektekostendeclaraties is snel en uitstekend. Gevraagde vergoedingen zijn overzichtelijk en duidelijk verwoord.
Ik vind het VGZ heel goed, omdat ze mij een goede jaaroverzicht sturen met alle medicijnen die ik gebruik, helaas wel triest dat de rpemies steeds hoger worden en er steeds minder producten/medicijnen worden vergoed.
Ik heb een positieve review over VGZ, omdat ik tot nu toe nog geen problemen ondervonden met VGZ. Ik krijg geen rekeningen in de post, dus alles wordt betaald. Heb ook in het nieuws geen negatieve review gehoord, of gelezen, dus ik weet dat ik op dit moment gewoon goed verzekerd ben.
Wij zijn al jaren verzekerd bij VGZ. Over het algemeen hebben ze een goede dekking en een snelle afhandeling. De declaratieoverzichten vind ik niet altijd even duidelijk, maar bij vragen kun je altijd terecht bij de klantenservice, die goed bereikbaar is en waar je vriendelijk (en goed) geholpen wordt.
zeer slechte organisatie ben cronisch ziek en de medicijnen moet ik nog zelf betalen terwijl ze van levensbelang zijn en ik ze iedere dag nodig heb en ze worden niet vergoed door de verzekeraar reeds jaren gevochten tegen een bierkaai zeer slechte verzekeraar
VGZ heeft een goede betaalbare ziektekostenverzekering Heb alleen vaak problemen met de ONDESKUNDIGHEID van de mensen die je aan de lijn krijgt als je ze belt. Ze geven mij te vaak een antwoord als: Ik denk van wel" maar als ik informatie nodig heb over mijn verzekering vraag ik niet om een mening maar HOE HET IS GEREGELD. Vaak helpt zelf uitzoeken in de voorwaarden beter. Ik heb ervaring met hen dat van alles is toegezegd maar uiteindelijk werd afgewezen omdat in de voorwarden bleek te staan dat het NIET werd vergoed. Maar diverse medewerkers mij hadden verzekerd dat het WEL vergoed zou worden. Inclusief adviseurs bij me hadden langsgestuurd van bedrijven waar zij hun spullen inkopen.
Ik heb vanaf het begin al spijt, dat ik overgestapt ben naar de VGZ. Ben altijd een erg tevreden klant geweest van een andere zorgverzekeraar, maar ben helaas overgestapt door "hebzucht". Er werd mij een Ipod aangeboden (of een geldbedrag van ongeveer € 100,00) en helaas heb ik hiervoor gekozen. Ik moet OVERAL voor bijbetalen (zelfs een algemeen bloedonderzoek heb ik zelf betaald), terwijl de vorige zorgverzekeraars zo goed als alles heeft betaald. En dat terwijl ik voor een Gezin Pakket heb gekozen en een behoorlijk bedrag per maand hiervoor betaal.Zeker geen aanrader wat mij betreft en vanaf januari 2011 weer heel snel terug naar die andere zorgverzekeraar.
Een zeer klantonvriendelijke organisatie waar de eigen administratie niet op orde is en dit vervolgens afgewenteld wordt op de klanten.Er worden naandelijke premies van verkeerde rekeningen afgeschreven en het duurt maanden voordat iemand snapt waar de fout zit.
Ik ben al jaren verzekerd voor ziektekosten bij VGZ en heb naast het basispakket ook een uitgebreid aanvullend pakket. Voorheen had ik een jongerenpakket die ik erg voordelig vond, en nu ben ik als volwassene verzekerd. Daarbij krijg ik maandelijks veel korting op mijn verzekering via United Consumers.
Ik heb een positieve review over VGZ omdat ik het een goede zorgverzekeraar vind,declaraties worden heel vlot Uitbetaald,je hebt de keuze uit goed gebalanceerde aanvullende pakketten en de premie is niet te hoog.
Is gewoon de beste zorgverzekeraar van Nederland. Alle vragen worden netjes beantwoord. Nooit geen problemen met de premie betaling. Wordt altijd vriendelijk en correct behandeld door de medewerkers.
Over een kwestie inmiddels een keer of 8 contact gehad via telefoon, email, post. Het lijkt er op dat niemand leest of naar je luistert en zomaar kiest welke standaard brief er dan maar een beetje in de buurt komt en die sturen ze dan. Zonder het aan te vragen hebben ze mijn verzekering stopgezet?!? Nu vraag ik me af of ze de incasso ook stop zetten??
SIZ stuurt mij een factuur met kostenoverzicht waarvan ik weet dat het niet klopt. Het bevat niet de informatie die ik nodig heb om de kosten te controleren en het vertelt me niet waarom bepaalde kosten niet vergoed worden (dat kan meerdere oorzaken hebben, maar die worden niet bij de betreffende kosten aangegeven). De klantenservice geeft mij niet aan hoe ik de factuur kan betwisten (ik moet het zelf maar met mijn zorgverlener uitzoeken). Bovendien werd ik (in mijn tweede contact) door een call-centre medewerkster van SIZ uiterst vervelend en onbeschoft te woord gestaan.
Deze verzekeraar stuurt declaraties retour met de smoes dat mijn bankrekening nummer niet bij hen bekend is. Dit terwijl ik iedere maand keurig de premie betaal en eerdere declaraties wel ( zij het na heel lange tijd) eindelijk uitgekeerd kreeg. Wellicht reden kan zijn dat ik Trias opgezegd heb per 1 januari 2010. Echter de declaratie betreft een van december 2009. Men is dus nog wel degelijk verplicht deze toe te kennen en uit te keren. Bij telefonische navraag werd na enige tijd de hoorn op de haak gegooid. Wat een asociaal zooitje is het daar in Gorinchem .
Preferentiebeleid voldoet niet! Ik gebruik op voorschrift van mijn huisarts Perindropil. Enkele maanden geleden kreeg ik in plaats van de gebuikelijke tabletten op gezag van mijn verzekeraar SIZ/IZA tabletten van Rabaxy in doordrukstrips. Hiermee had ik problemen. Het doordrukken kost veel kracht (voor ouderen onplezierig en mensen met reuma niet hanteerbaar). Bovendien zijn de tabletten bros en klein en breken gemakkelijk in kleine stukjes met het risico van onvoldoende dosering. Ik meldde dit aan mijn verzekeraar SIZ/IZA en kreeg tot mijn verbazing als antwoord dat ik met dit probleem naar mijn huisarts moest gaan. Op mijn reactie hierop dat dat dit toch een gevolg was van het beleid van de verzekeraar en niet van mijn huisarts kreeg ik geen antwoord meer...
Meld je aan via de collectieve zorg van United Consumers, dat scheelt enorm!!! Ik heb mij aangemeld, en ben aanzienlijk goedkoper uit dan mijn huidige verzekeraar!
Prima zorgverzekeraar. Betrouwbaar, goede service, prima prijs/prestatie verhouding

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen